magyarfutball.hu

Váci Izzó MTE - Békéscsabai Előre Spartacus SC 1 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2022.07.12, 22:22 (szerk.: 2022.07.16, 23:10)
    Pontot merítő vendég-Kanál
    Váci Izzó - Békéscsaba 1-1 (1-0)


    Vác, 5000 néző
    Vezette: Fekete (****) (Puhl, Kiss G.)
    Vác: Brockhauser 5 — Nagy 7, Talapa 6, Kósa 5, Csima 6 — Horváth 6, Gyimesi 6, Hermann 6 — Balog 7, Várady 5, Durucskó 5. Edző: Haász Sándor.
    Békéscsaba: Gulyás 6 — Szenti 5, Ottlakán 6, Krasnyánszky 5, Fabulya 6 — Szarvas 4, Csató 6, Gruborovics 6, Csanálosi 7 — Tamás 5, Szekeres 5. Edző: Csank János.
    Csere: Szarvas helyett Kurucz (6) a szünetben, Krasnyánszky helyett Kanál (—) a 69., Várady helyett Víg (—) a 70., Durucskó helyett Cseri (—) a 79. percben.
    Gólszerző: Hermann a 26., Kanál a 73. percben.
    Sárga lap: Csató a 3., Krasnyánszky a 20. percben.
    Szögletarány: 4:2 (3:1) a Vác javára.

    (A kellemetlenül hideg idő alaposan megritkította a nézőteret, noha legalább tízezer nézőre számítottak, mert úgy vélték, ez az a találkozó, amelyen a hazai együttes megszerzi első győzelmét.
    A vendégek öszszeállítása meglepetést keltett, hiszen több biztos kezdőnek hitt játékos is a kispadra került. Szerepet kapott viszont Gruborovics, akit a napokban igazoltak át Szegedről, s hallottunk egy érdekes hírt a csabaiak háza tájáról is: Kerekes Attila lehet, hogy visszatér Törökországba, ahol hosszú időn át játszott, ugyanis a Bursa mégiscsak az első osztályban maradt, így továbbra is szerepeltethet profi játékost.)
    Alig kezdődött a játék, máris előkerült a sárga lap. Csató kapta, mert felvágta a kapura törő Balogot a 3. percben.
    Nem sokkal utána Várady végzett el szabadrúgást a jobb oldalról. Balog három méterről a bal sarok mellé lőtte a labdát.
    S jött az újabb sárga lap: megint Balogot állították meg túl erőszakosan a vendégvédők, ezúttal Krasnyánszky volt a vétkes.
    Gólt szerezhetett volna a Vác a 22. percben. Durucskó remekül indította Gyimesit, aki elrúgta a labdát a kifutó Gulyás mellett, de aztán nem érte utol, s a labda az alapvonalon kívülre került.
    A 26. percben Csima hozta fel a labdát a bal oldalon. Ketten is hibáztak a védők közül, a tizenhatoson álló Várady ügyesen visszatette az érkező Hermannhoz a labdát. A középpályás tizenhét méterről egyből kapura lőtt, s a labda a jobb kapufáról került a hálóba. 1-0.
    Nem sokkal később Várady átadása után Horváth lőhetett kapura, Gulyás másodszorra tudta is megkaparintani a labdát.
    A vendégek néhány ellentámadással próbálkoztak, egy alkalommal Csanálosi nem ért el egy jó beadást a tizenegyespont tájékán.
    SZÜNET UTÁN Nagy tört előre a jobb oldalon, éles beadását Gulyás a levegőben úszva ütötte el Várady fejéről.
    A másik oldalon Kurucz lövése foglalkoztatta Brockhausert.
    Nem sokkal utána egy rossz kirúást követően Csima indította Balogot, aki egyedül tört kapura, aztán a bal sarok mellé lőtt.
    Egyre inkább belelendültek a vendégek. A 63. percben megint egy rossz kapuskirúgást láttunk Brockhausertől, szerencséjére azonban Tamás az üres kapu fölé emelt.
    És jött az egyenlítés a 73. percben. Talapa hozta ki a labdát a váci kapu előteréből, aztán a kaputól jó 25 méterre elvesztette. Kanál rácsapott, Brockhauser érthetetlenül kifutott kapujából, a cserecsatár pedg ügyesen átemelte felette a labdát, amely a kapu közepében landolt. 1-1.

    ★ ★ ★

    A Vác egyértelműen arra készült, hogy megszerzi első NB I-es győzelmét. Az első játékrészben úgy tűnt, hogy terve megvalósul. A találkozó nyitó perceiben helyzeteik támadtak a piros-kékeknek, azokat azonban elhibázták.
    A Békéscsaba kétségbeesetten védekezett, s eléggé furcsa összeállításban játszott. Többen megjegyezték: egész bizonyos, hogy soha többé nem lép ebben az összetételben pályára a lila-fehér együttes.
    A hazaiak tartották kézben ezt a 45 percet és Hermann gólja mellett újabb találatokat is szerezhettek volna.
    Szünet után alaposan megváltozott a játék képe, s nemcsak azért, mert széllel hátban játszott a Békéscsaba, hanem azért is, mert két csatárt hozott be a vendégek edzője, ugyanakkor a váciak cseréi nemigen jöttek be.
    A vendégcsapat fokozatosan javult fel, s igaz, óriási potyagóllal, de ki tudta egyenlíteni hátrányát. Látszott, hogy jó védekezéssel, s ügyes kontrákkal ezt az eredményt meg is tudja tartani. Ennek az volt a magyarázata, hogy a Vác már nem tudott újítani.
    Most tűnt ki, hogy mennyire nagy teher még a legrutinosabb játékosok vállán is, hogy eltelik hét forduló és még egyszer sem sikerült megszerezni a két pontot.

    Haász Sándor: — Egy-egy amatőr „ecsetvonás” sajnos, elrontja a képet...
    Csank János: — Az első félidőben a nagy szélben a Vác túljátszott minket, s azt hittem, nem tudunk fordítani. Szerencsére a második félidőre magára talált a csapat.
    (Varga Béla)

    9. Békéscsaba 7 2 3 2 7-9 7
    ...
    13. Vác 7 - 5 2 6-8 5

    Népsport, 1987. szeptember 28. (Arcanum DT)
    kép
    Balogh - aki végig a váciak egyik legjobbja volt - támadásban kép
    A békéscsabai próbálkozásnak Durucskó próbálja útját állni
    (Erdősi Ágnes felvételei)

    Pest Megyei Hírlap, 1987. szeptember 28.
    A viharos szél is segített
    Váci Izzó - Békéscsabai Előre Spartacus 1-1 (1-0)


    ...


    Váci támadásokkal indult a mérkőzés.
    A 3. percben Balogh húzott kapura, Csató hátulról felvágta, ezért sárgát kapott.
    Két alkalommal is Várady végezhetett el szabadrúgást, legurítását Balogh azonban mindkétszer a bal sarok mellé gurította.
    Újra sárga lap következett, ezúttal Krasnyánszky kapta, ő is azért, mert felvágta a 16-os közelében a váci Baloghot.
    A széllel háttal játszó hazai együttes támadott.
    A 22. percben Durucskó indította Gyimesit, aki már túljutott Gulyás kapuson is, de a labda a kapu mellé gurult.
    A 28. percben Csima hozta fel a labdát, beívelt, két védő is elvétette, nem így Várady, aki visszagurította Hermannhoz, a középpályás 17 méterről úgy rúgta meg a labdát, hogy az a jobb kapufáról került a hálóba, 1-0.
    A félidő hajrájában Csanálosi és Fabulya veszélyeztette a váci kaput.
    SZÜNET UTÁN egyértelműen a Békéscsaba került fölénybe, s nemcsak azért, mert a szél most már a lilákat támogatta. Előbb Kurucz lövése, majd Csanálosi labdája jelentett veszélyt.
    Egy ellentámadás során Balogh közelről lőtt mellé,és jött az egyenlítés, a 73. percben: Talapa hozta ki a labdát a váci kapu előteréből, aztán elvesztette, Kurucz egyből Kanál elé tálalt, Brockhauser kijött kapujából, s a cserejátékos elegánsan, mintegy 25 méterről az üres kapu közepébe emelt, 1-1.
    Ügyesen védekezett a Békéscsaba, és veszélyesek voltak ellentámadásai.
    A hazaiaknak akadt még egy helyzete a 80. percben, ekkor Horváth átadását Cseri előre vetődve fejelte a kapu felé, de Gulyás elcsípte a labdát.

    Az első félidő egyértelműen a Vácé volt. A széllel háttal játszottak a hazaiak, a Békéscsaba túlzottan védekezett, és ez megkönnyítette a hazai csatárok dolgát. Szinte végigtámadták az első félidőt, de csak egy gólra tellett erejükből.
    Szünet után megváltozott a Békéscsaba hadrendje azzal, hogy Kurucz és Kanál bejött. Most már sokkal aktívabbá vált a csapat. Több veszélyes támadást vezettek, végül is Kanál jó helyzetfelismerése hozta meg az egyenlítést.
    A Vác így továbbra is nyeretlen az NB I-ben, a Békéscsaba pedig értékes ponthoz jutott jó második félidei játékával.

    Jó: Nagy, Gyimesi, Balogh, ill. Ottlakán, Fabulya, Csanálosi, Gruborovics.
    (Varga Béla)

    Békés Megyei Népújság, 1987. szeptember 28.