magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Szombathelyi Haladás VSE 1 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2022.06.18, 23:08 (szerk.: 2022.06.18, 23:21)
    Ötlet híján csak ez lehet
    Békéscsaba - Haladás 1-1 (0-0)


    Békéscsaba, 10 000 néző
    Vezette: Puhl (****) (Varga S., Márton S.)
    Békéscsaba: Gulyás 6 — Szenti 6, Ottlakán 5, Vigh 5, Fabulya 5 — Kerepeczky 6, Adorján 5, Gruborovics 6, Csanálosi 6 — Kurucz 4, Szekeres 5. Edző: Csank János.
    Haladás: Hegedűs 6 — Vörös I. 5, Mikos 6, Krizán 5, Görög 5 — Nagy 5, Bognár 6, Illés 6, Marton 5 — Domján 6, Elekes 4. Edző: Novák Dezső.
    Csere: Kurucz helyett Árky (—) a 69., Krizán helyett Szalay (—) a 69., Domján helyett Simon (—) a 83., Kerepeczky helyett Fodor (—) a 84. percben.
    Gólszerző: Bognár a 62., Kerepeczky a 66. percben.
    Sárga lap: Krizán az 55., Gruborovics a 63. percben.
    Szögletarány: 7:4 (5:2) a Békéscsaba javára.

    Sokáig semmi érdemleges nem történt a pályán, mígnem a 20. percben szögletből Szekeres ívelhetett be, Hegedűs rosszul mozdult ki, de az ötös sarkán álló Adorján elcsúszott, így a védők fölszabadítottak.
    Két perc múlva Gruborovics vállalkozott lövésre a balösszekötő helyéről, de Nagy önfeláldozóan belevetette magát labda útjába.
    Újabb békéscsabai szöglet következett, Hegedűs kiöklözte a labdát, éppen a 16-os vonalon álló Kerepeczkyhez, akinek kapáslövése fölé szállt.
    A 39. percben Szenti a felezővonaltól Szekereshez ívelt, aki a 16-os jobb sarkáról Görög és Krizán között megcélozta a kapu bal alsó sarkát, de ezúttal Hegedűs, vetődve, nagy bravúrra szögbe mentett.
    (A nézők bosszankodtak, más esetben hangos biztatással nógatták kedvenceiket. Sok volt az eladott labda, máskor meg az irányzékkal volt baj.
    Joggal zsörtölődtek a szurkolók, hiszen ez volt az első kapuralövés a két csapat részéről!)
    Két perc múlva Bognár 24 méteres szabadrúgása szállt fölé, a túloldalon pedig Csanálosi lőtte keresztbe a kapu előtt el a labdát.
    SZÜNET UTÁN Domján a felfutó Illésnek adta a labdát, aki a kapu előterébe továbbított, de Gulyás bravúrosan előrevetődve, a támadással érkező Domján elől kiöklözte.
    Egy perccel később Domján labdájával Bognár ügyesen bújt ki, Gulyás a 16-os elé kifutva keresztbe vetődött a szombathelyi játékos előtt, aki nagyot bukfencezett, ám a játékvezető továbbot intett.
    Az 55. percben Krizán kapott sárga lapot Kurucz lerántása miatt.
    A 62. percben szerezte meg a vezetést a vendégcsapat.
    Ottlakán egyedül maradt három vasi játékossal, a jobbszélen Domján húzott el, beadását Bognár a messzire kifutó Gulyás mellett elpöccintette, s a labda a jobb sarokba gurult. 0-1.

    A kezdés után Gruborovicsnak járt ki a sárga lap, miután Bognárt hátulról akasztotta.
    A 66. percben egyenlítettek a hazaiak.
    A Haladás-védők rosszul szabadítottak fel, Csanálosi elé került a labda, aki habozás nélkül Kerepeczkyhez játszott. A békéscsabai középpályás egyet még igazított rajta, majd a tizenegyes tájékáról a kapu közepébe, a léc alá vágta. 1-1.

    A 75. percben Elekes előtt adódott lehetőség, de Gulyás elévetődve, lábbal hárított.
    A 79. percben Szalay fejelt 11 m-ről, de a gólvonalon álló Fabulya visszafejelte a mezőnybe a labdát.

    ★ ★ ★

    Az első félidőben a szombathelyiek szemmel láthatóan igyekeztek lassítani a játékot, ami sikerrel is járt azáltal, hogy sok oldalpasszuk révén se előre, se hátra nem mozgott a mezőny. A viharsarkiak bedőltek a trükknek, és így rendkívül unalmas első félidőt láthatott a publikum.
    A fordulás után nagyot változott a játék, mindkét csapat nagyobb hangsúlyt helyezett a támadásra. A gólváltás után a hazai szurkolók már kiegyeztek a döntetlenben, hiszen a szombathelyiek egyre veszélyesebb akciókat szőttek, más esetben pedig a kontrákra építve veszélyeztették a lila-fehérek kapuját, amit csak azért nem tudtak bevenni, mert Gulyás jó kifutásaival rendre megakadályozta a csatárokat az eredményességben. Végül felsóhajthattak a csabai hívek...

    Csank János: — Több játékosunk gyenge teljesítménye miatt a döntetlen megfelelő eredmény. Novák Dezső: — Sajnálom az itthagyott egy pontot. A mérkőzést a helyzetek alapján gólokkal kellett volna nyernünk!
    (Jávor Péter)

    5. Haladás 19 7 9 3 28-20 23
    ...
    13. Békéscsaba 19 4 8 7 16-30 16

    Népsport, 1988. március 31. (Arcanum DT)
    Keservesen itthon tartott pont
    Békéscsabai Előre Spartacus - Haladás VSE 1-1 (0-0)


    ...


    A 6. percben Domján bal oldali szögletét követően Marton fejelhetett, de a labda fölé szállt.
    Sokáig nem történt semmi, újabb eseményt negyedóra elteltével jegyezhettünk föl, amikor egy békéscsabai szögletet követően Adorján próbálkozott a menetrendszerű fejessel, de elcsúszott, így a védők fölszabadítottak.
    Alig valamivel később Gruborovics vállalkozott lövésre a balösszekötő helyéről, de Nagy önfeláldozóan belevetette magát a labda útjába.
    Egy újabb békéscsabai szögletet Hegedűs kiöklözött, Kerepeczky kapásból megcélozta a kaput, de a labda fölé szállt, miképp egy perccel később Kurucz fejese.
    Hasonlóképp járt a túloldalt Marton is.
    A 39. percben Szenti a félpályáról az elöl egyedül álló Szekereshez ívelt, aki a 16-os jobb sarkáról Görög és Krizsán között megcélozta a bal alsó sarkot, de Hegedűs vetődve, nagy bravúrral szögletre tolta a labdát. Ez volt az első kapura lövés a mérkőzés folyamán.
    A 42. percben Bognár fölé, a túloldalt Csanálosi mellé lőtt.
    A szünet után Domján jobbra kitolta a labdát a fölfutó Illésnek, aki belőtt a kapu előterébe, de Gulyás bravúrosan előrevetődve kiöklözte a labdát a támadással fölfutó Domján elől.
    Egy perccel később megint csak Domjántól indult az akció: labdájával Bognár ügyesen bújt ki a védők közül, Gulyás a 16-os elé kifutva keresztbe vetődött a szombathelyi játékos előtt, aki nagyot bukfencezett, ám a játékvezető továbbot intett.
    Aztán Krizsán kapott sárga lapot Kurucz lerántásáért.
    A 62. percben Ottlakán egyedül maradt három vasi játékossal szemben, a jobbszélen Domján húzott el, beadását Bognár a messzire kifutó Gulyás mellett elpöccintette, s a labda a jobb alsó sarokba gurult, 0-1.
    Rögtön a kezdés után Gruborovics kapott sárga lapot, miután Bognárt hátulról akasztotta.
    Két perccel később jött az egyenlítés: a Haladás-védők röviden szabadítottak föl, Csanálosi elé került a pettyes, aki habozás nélkül Kerepeczkyhez továbbított. A békéscsabai középpályás egyet még igazított rajta, majd a kapu közepébe, a léc alá vágta a labdát a 11-es tájékáról úgy - ahogy mondani szokták - megborotválta Hegedűs feje búbját, 1-1.
    A 71. percben Csanálosi sarkallt Adorján elé, ám lövésébe egy védő közbenyúlt.
    A 75. percben Elekes előtt adódott lehetőség, de Gulyás elévetődve lábbal hárított.
    Aztán Nagy emelt át 14 méterről a kifutó kapus fölött, de a labda elpattogott a kapu előtt.
    A 79. percben szögletet ívelt be Elekes, Szalay 12 méterről fejelt, de a gólvonalon álló Fabulya „visszastukkolta” a labdát.
    A 83. percben Szalay-Illés kényszerítő után az utóbbi kiugrott, de Gulyás kifutva elévetődött, s mentett.

    Az első félidőt gyorsan felejtsük el. A szombathelyiek ügyes taktikával igyekeztek lelassítani a játékot, számításuk bevált, ugyanis a békéscsabaiak fölültek a trükknek. Nem véletlen, hogy a 45 perc alatt mindössze egy lövés ment kapura - ennyire futotta a két csapat teljesítményéből.
    A fordulás után nagyot változott a játék képe, mindkét gárda nagyobb sebességre kapcsolt, ám a Vas megyeiek kontrái vagy támadásszövései mindig veszélyesebbnek bizonyultak, mint a házigazdáké. Fölényük hamar góllá érlelődött, amire a hazaiak egy szerencsés találattal tudtak csak válaszolni.
    1-1 után mind nyomasztóbbá vált a vendégek fölénye, s csak Gulyás kapusnak köszönhetik a lila-fehérek, hogy nem kaptak újabb gólt, így elmondható a találkozóról: keservesen itthon tartott ponthoz jutottak a viharsarkiak.
    (Jávor Péter)

    Békés Megyei Népújság, 1988. március 31.