magyarfutball.hu

Magyarország - Finnország 2 : 0 20:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.86 (7 szavazat)

játékvezető: 3.14 (7 szavazat)

hangulat: 3.57 (7 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 2 : 0 (3)
  2. 0 : 1 (1)
  3. 1 : 1 (1)
Nemzetek Ligája
933. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Vinčić Slavko (Szlovénia)
nézőszámok:
  1. mlsz.hu: -
  2. palloliitto.fi: -
  3. nso.hu: 9.400
  1. sárga lap 17' Granlund Albin
    29' Szalai Ádám 1 - 0
    37' Nagy Ádám 2 - 0
    42' Baráth Botond sárga lap
    75' Lang Ádám sárga lap
    78' Kalmár Zsolt sárga lap
    sárga lap 86' Lod Robin

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.11.19, 18:21 (szerk.: 2018.11.19, 18:22)
    Marco Rossi: Taktikailag sikerült meglepnünk a finneket, az első félidei agresszív játékunkkal és támadó futballunkkal nyomást helyeztünk az ellenfélre. Ellenfelünknek is voltak lehetőségei, de Gulácsi Péter védéseinek köszönhetően nem lett gól a helyzeteiből. Végül megérdemelten szereztünk vezetést, és megérdemelten nyertük meg a találkozót. A második félidőben sajnos voltak kényszerű cseréink, ez meghatározta a továbbiakban a meccs képét, ennek ellenére nem forgott veszélyben a győzelmünk. Gratulálok a játékosaimnak a mai teljesítményükért. Az elmúlt két év eredményei után az utóbbi időszakban mutatott játékunk bizakodásra ad okot, de ez nem jelenti azt, hogy el kellene szállnunk magunktól, továbbra is fontos a szerénység. Az eddigi mérkőzéseinkre 33 mezőnyjátékost és négy kapust hívtam meg a keretbe, a válogatás során továbbra is a forma és a fizikális állapot az elsődleges szempont. Bár az összetartások során kevés idő állt rendelkezésünkre, taktikailag sokat fejlődött a válogatott, úgy gondolom, az előző öt meccsből négy esetben ezt látható volt a pályán. Ugyanez igaz a védekezésünkre is, a tallinni meccset leszámítva mérkőzésről mérkőzésre javultunk ebben a játékelemben.

    Markku Kanerva: Nem vagyunk boldogok, gratulálok a magyar válogatottnak, amely nagyon jól játszott. Kulcsjátékosaink hagyták ki sérülés, illetve betegség miatt a mérkőzést. A második félidőben aktívabbak voltunk, ha megkapjuk a szerintem jogos 11-est, más lehetett volna a játék képe. Magyarország megérdemelten nyert. Nem koncentráltunk kevésbé, mint korábban, de sajnos pontatlanok voltunk. Győzelemre próbáltunk játszani, de az is fontos volt, hogy új játékosokat próbáljunk ki, hiszen jövőre Eb-selejtezőket játszunk. Ők is megérdemelték a lehetőséget, nekem pedig látnom kellett, hogy tőlük mire számíthatok. Egy nagyon erős, motivált magyar válogatottól kaptunk ki, de ha ugyanolyan csapattal álltunk volna ki, mint korábban, akkor talán más eredmény született volna.

    http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/valogatott/rossi-taktikailag-sokat-fejlodott-a-valogatott-hatbol-ot-meccsen-jol-mukodott-a-vedelem
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/marco-rossi-sikerult-meglepnunk-a-finneket
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2018.11.19, 17:39 (szerk.: 2018.11.19, 18:10)
    A Finnek magukkal hozták az időjárásukat is,de a legendás Finn-Magyar barátság jegyében edzőmeccsként használták a találkozót.

    Gratulálok a győzelemhez. Egy nem túl motivált finn válogatottat sikerült önmagunkhoz képest jó, néha látványos játékkal legyőzni. Egyértelmű Orbán magabiztossága, de még szembetűnőbb Nagy Ádi fejlődése. Nyomás alatt is tud gyorsan játszani, lát a pályán, labdabiztos és fizikailag rendben van. Lassan ideje lenne Olaszországon belül magasabb szintre lépni, esetleg holland vagy belga élcsapatot megcélozni.

    Orbán személyében a mi szintünkön egy klasszis védőt találtunk, aki gólveszélyes is. Ádám sosem látott jó formában van, Szalai is nagyon megy. Kalmár is elég jó, de a kondija kicsit hiányos. ígéretesnek tűnik, a selejtezőben a 3ik hely nálam az elvárás, hogy legalább pótselejtezzünk

    Idén talán most játszottunk a legjobban. Kár ezért az idegenbeli mérlegért, mert az elbukott meccsek is csak azt mutatták meg, hogy se a görik, se a finnek nem jobbak.
    Örülök, hogy Nagy Ádi felfedezte,neki sem tilos kapura löni. A tavalyi megtorpanás után ismét fejlödö pályára állt.

    Ahelyett, hogy fociztunk volna még kicsit és néggyel-öttel küldjük haza a csoportgyőztest, inkább ilyen hollandereket futtatunk fel ...

    Gula védett ma egyáltalán?

    Na végre valaki rájött Lovrencsics eredeti posztjára.

    Gulácsi 7 - Baráth 5, Orbán 7, Kádár 6, Korhut 5 - Nagy Á. 8, Kleinheisler 7, Kalmár 7 - Lovrencsics 7, Szalai 7, Dzsudzsák 4

    Rossi bemutatta mint jelent egy edző. Rossi egy kiváló iparos mester, nem varázsló, de legalább van határozott elképzelése, és meg is tudja valósítani. Gyakorlatilag a bmlsz nagyzási hóbortja, megvezethető vezetője miatt kerültünk a szakadék szélére, ahonnan most egyet visszaléptünk. De azért a szakadék még mindig közelebb van, mint szeretnénk. Végre hagyni kellene valakit dolgozni évekig, aki majd folyamatosan felépít valamit. Ha nem jut ki az EB-re, akkor is hagyni kell a kopasz olaszt dolgozni. Nem mindig valami ábránd után szaladgálni.

    ngem legjobban a görögök vesszőfutása lepett meg. A második helyre vártam a válogatottunkat, igaz, a görögök mögé.

    Nem ezzel a meccsel volt a probléma, hanem az észteknél. Egyébként Dzsudzsák nagy művész, hogy ezzel a teljesítménnyel a válogatott csapatkapitánya lehet...

    Gratula a győzelemhez. Értékét a táblázat mutatja. Azt azért ne felejtsük el, hogy egy jól lakott oroszlánnal álltunk szemben, egy ünnepi vacsora után.

    Nekem nincs különösebb bajom a digóval, végezze csak a munkáját.
    Csupán egyetlen egy dologra hívnám fel a figyelmét. A Holender képességű barátoknak nem jár a válogatott mez. Nem ő volt az első, és félek nem is ő lesz az utolsó, aki nem a teljesítményével érdemli ki a címeres mezt, de ezt a 0 felé kéne redukálni.
    Ja és Dzsudzsák is a neve miatt került be. Jelenlegi állapotában a Soroksáron sem tudna segíteni.

    Lovre mögött ott volt a Baráth, Orbán, Kádár védősor. Így ő tudta játszani azt, hogy besegít jobbhátvédként, robotol a középpályán, és felfut szélsőként is. Jobb ez, mint amikor Geri leghátul kell legyen.

    Középső fél óra jó volt, a többi stabíl semmi.

    Orbán, Nagy kimagaslik ebből a csapatból, ma megint tanárok voltak, Kádàr is jó volt amíg pályán volt. Holender, Baráth meg valami, ami még a kispesti edzőségtől maradhatott vissza Rossinak, lehet, hogy megszokás, vagy nem tudom. El kéne engedni.

    Hát az az igazság, hogy a második félidő egy nagy dupla 0 volt. Ismét bebizonyosodott, hogy Dzsudzsák nettó emberhátrányt jelent. Kovács Pistivel biztosan rúgtunk volna még 1 gólt. Zsuzsit tehát el kell felejteni végleg. Hasonló kategória Vinicius, Lang és Holander is. Nem igazán értettem, hogy miért vettünk ennyire vissza a 2. félidőben. Szalait is cserélni kellett volna Bödinhora. Rossi nem igazán volt most képben szerintem.

    A lényeg a győzelem. Ez a finn válogatott semmivel sem jobb, mint mi. Most bánhatjuk csak igazán az észt meccset.

    Az megvan azért, hogy két cserénk volt sérülés miatt? smiley

    Ahhoz képest, hogy kurvára szétrúgták a védősorunkat, ez hősies volt, bravó fiúk! És az észtek ma is összemákolták magukat, mint ellenünk kint, nagyon jó ez most nekünk.

    Észtország volt a mérleg nyelve a csoportban aki oda vissza verte őket az lett az első. A finnek meg is verték őket De hogy.... . Tallinban a 91p. Pukki góllal, Helsinkiben is volt egy Pukki találat utána meg szinte csak Észt helyzetek. Ma is láthattuk, hogy ez egy gyenge csapat. Mi mit csináltunk Tallinban? Saját magunkat megvertük. Magyar önmagát csinálja ki, utána már hiába kapaszkodik.Ezzel a kerettel eddzői stábbal nekünk kelkett volna nyerni a csoportot, az athéni játékra is tekintettel.

    Szalai a csoport gólkirálya.

    Beszédes volt a meccs előtti Rossi interjúban, amikor Dzsudzsákról beszélt. A riporter rákérdezett, hogy miért lesz kezdő ma. Erre Rossi azt mondja, hogy azért mert jól játszott az észtek ellen. Ekkor nem tűnt túl őszintének Rossi. Félek, hogy fentről nyomatják továbbra is Dzsudzsákot, pedig most már futni se tud a szerencsétlenje.

    Az azért túlzás, hogy nekünk kellett volna nyerni a csoportot, mondjuk úgy hogy megnyerhettük volna akár, de nem jött össze. Mi innen enyhén szólva nem magaslottunk ki, hogy minket favoritnak lehessen nevezni, majdnem harmadikok lettünk, de hála a görögök mai...nem akarom minősíteni inkább mit csináltak és hogy tudtak otthon ettől az észt csapattól kikapni, de mindegy is. Szóval lényeg hogy másodikok vagyunk és ez nagyon pozitív.

    A finneknél ne a mai meccsből indulj ki, zéró motivációjuk volt ma, ez erősen meg is látszott rajtuk nem kisebbítve a mieink érdemeit. Jó ez a második hely, örüljünk neki.

    Készüljünk az EB-selejtezőkre.

    Ami tetszik kimondottan az ahogy agresszíven visszatámadunk labdavesztéseknél, rengeteg labdát szerzünk így. Persze nyilván kellenek hozzá ilyen ellenfelek mint az észtek voltak vagy ez a mai motiválatlan finn csapat, de ezt akkor is egész jól csináljuk és valószínűleg később még jobban fogjuk.

    Orbán Billy és Nagy Ádi volt kimagaslóan a két legjobb. Átlagon felül teljesített még Szalai és számomra meglepetésként Kalmár.

    Dzsudzsáktól pont azt kaptam, amit vártam. Az a bajnokság huzamosabb ideig ilyen teljesítményre elég. A bal szélen Sallai már most bőven jobb nála, de meg lennék lepve, ha Nagy Dominik vagy Ugrai ezt a szintet ne tudná hozni.

    Szóval lényeg hogy másodikok vagyunk és ez nagyon pozitív.

    Főleg olyan szempontból, hogy ismét nem kell olyannal foglalkozni, hogy ki a felelős a Leekens-féle balfaszkodásért és ezt a felelősséget miként vállalja.

    Én egy dolgot nem értek még, de azt nagyon.

    Nem volt 1 ember a stábban vagy akárhol a környéken, aki szólt volna, hogy srácok még 1 gól kell mindenképpen. Mert nem úgy tűnt a második félidő, hogy a 3. gólért ész nélkül hajtanak. Bár nem tudhatjuk előre, de az a +1 gól akár elég sokat jelenthetne... +2-be már bele sem gondolok

    de, csak a stáb látta, hogy jobb a biztos 2:0. nameg a csapat sem volt képes többre.

    azért azt lássuk be, hogy olyan nagyon nem voltunk jobbak, ráadásul ha az a pukki gyerek jobban koncentrál, akkor mi futunk utánnuk, de minimum döntetlen.

    jó volt ez, illetve inkább jobb volt, mint szokott, de van még mit csiszolni...

    Ja és a görögök 2 okból kaphattak ki. Fogadtak maguk ellen vagy pedig ennyire szarok. A vereséggel pedig csak rontottak a saját esényeiken, mert elbaxták az esetleges 3. kalapot, meg 99,9999%-ban az NL playoff esélyeit is.

    A védelem összekovácsolódásának kovásza Willi lehetett, de például Baráth is egész biztatóan mozgott hátul.

    A Nagy Ádám, Kalmár, Szalai tengely adott elsősorban stabilitást feljebb és persze sokat számított, hogy a finnek ellen már nem kellett eleve emberhátrányban kezdeni (Pátkai "hiánya"smiley.

    Rossi-ban továbbra is van kakaó, legalábbis a szerény alapanyaghoz képest.

    Értékelje a magyar labdarúgó-válogatott Finnország elleni teljesítményét!

    Nagy Ádám 8.41
    Willi Orbán 8.08
    Szalai Ádám 7.9
    Kalmár Zsolt 7.69
    Gulácsi Péter 7.43
    Lovrencsics Gergő 6.75
    Korhut Mihály 6.67
    Kleinheisler László 6.63
    Baráth Botond 6.63
    Kádár Tamás 6.57
    Lang Ádám 6.03
    Vinícius 5.75
    Dzsudzsák Balázs 5.47
    Holender Filip 5.41
    Szavazatok száma: 5516

    Dzsudzsák valóban gyengén muzsikált, Holender sem volt jó, de neki ez volt az első válogatott meccse, talán lesz belőle valami. Rossi tán tudja miért hívta be..
    Baráth Botondot nem bántanám, tegnap nem játszott rosszul.

    Lovrencsics végrecelfogadhatóa játszott-rég volt már ilye.
    Dzsudzsák nem véletlenül az utolsó előtti volt már a csapatösszeállításra beküldött szavazatoknál is, itt ugyanezt érte el...
    Legyen ez intő jel, Rossi!
    Kádár megint bizonytalan volt...nem megoldás hisszú távon..
    Baráth várakozáson felüli volt.Szalai folyamatosan a topon van-a mi csapatunk szintjén, le a kalappal!
    Nagy Á. bizonyított...
    Kokó, Fiola hiányzott, érthető ikokból.
    Kalmár hozta a jó átlagot, Kleinheiser picit alulteljesített.Gulácsinak nem volt dolga.
    Otbán ismét jó volt.

    A szavazók tökéletesen meglátták a két leggyengébb teljesítményt nyújtó játékosokat. Dzs. hiába lelkes, ha semmit nem tud hozzátenni. Viszont alakul egy mag, amire lehet építeni. Szerintem a fanyalgóknak is észre kell venni és hát hiányzott Fiola, Sallói és jöhetnek még a fiatalok. Én nem fanyalogtam tegnap

    Dzsudzsák volt a leggyengébb. Holender első meccsén szűk félórát játszott,jobbára védekező szerepkörben.

    Dzsudzsák nem a posztján játszott egy teljesen új szerkezetben, gyengén, de nem olyan rosszul, mint a fórumozók mindig szokták írni. Valószínű, hogy kiszorul, de nem írnám le.
    Holender 40 percet "játszott", ilyen rossz bemutatkozást még soha nem láttam, gyáva volt, egyetlen jó megmozdulása nem volt, még egy bedobást sem tudott jól elvégezni.

    ne mond már,hogy nem láttál ilyen rossz bemutatkozást. Én meg azt mondom,hogy teljesen átlagos bemutatkozás volt. Az utóbbi húsz éveben az egy Kleini norvégok elleni "csodája" kivételével nem igazán volt nagyot alkotó első válogatottunk.

    A játékosokról:
    1. Szalai bizonyította, hogy ha van lehetősége és segítik a társak akkor jó. A gond, hogy már nem fiatal és nem látszik ki tud jönni majd a helyére.
    2. Dzsudzsák bizonyította, hogy kevés. 25-ről lövöldözött, nem voltak jó megmozdulásai. Szerencsére Sallaira számíthatunk.
    3. örömteli, hogy a fiatalok (Sallai, Klein, Kalmár, Kovács, Nagy stb) jól teljesítenek. Rájuk lehet építeni.
    4. A védelmünket érzem gyengének. Kádár ma is gyenge volt, remélem csak a sérülése miatt. Orbán az egyetlen stabil pontunk.
    Az NL-ről:
    1. Örömteli, hogy Rossi sok játékost ki tudott próbálni.
    2. Illetve több felállásban is játszottunk, így lehet majd az ellenfélhez alkalmazkodni.
    3. Ha az Észteket megverjük, akkor miénk a csoportelsőség, ami nem jó, de fogjuk fel úgy, hogy ezek barátságos meccsek voltak.
    4. Sok a fiatal a csapatunkban és sikerült egy magot találni.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
    https://ulloi129.hu/2018/11/18/magyarorszag-finnorszag/
    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2669961
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2018.11.17, 17:30
    Az Észtország elleni csütörtök esti győzelmet követően a férfi A-válogatott tagjai két csoportban edzettek pénteken. A sárgalapos eltiltás miatt eltiltott Pátkai Máté pedig visszatért klubjához.

    A tegnapi mérkőzésen kezdőként pályára lépő játékosok regeneráló edzésen vettek részt délelőtt 11 órától, míg a keret többi tagja a telki edzőközpont centerpályáján edzett. Újabb sérült szerencsére nincs, a csütörtöki meccsen a második sárga lapját is begyűjtő Pátkai Máté Finnország ellen nem léphet pályára, így ő távozott az edzőtáborból.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/regeneralassal-es-edzessel-keszult-ma-a-valogatott-idei-utolso-meccsere
     
  4. avatar: Zsorzsinju
    2018.11.16, 08:19 (szerk.: 2018.11.18, 14:25)
    Játékvezetők:

    Referee: Slavko Vinčič (SVN)
    Assistant Referee 1: Tomaž Klančnik (SVN)
    Assistant Referee 2: Andraž Kovačič (SVN)
    Fourth Official: Grega Kordež (SVN)
    Additional Assistant Referee 1: Nejc Kajtazovič (SVN)
    Additional Assistant Referee 2: Roberto Ponis (SVN)
    UEFA Referee Observer: Andreas Schluchter (SUI)
    UEFA Delegate: Sviatlana Hrynkievič (BLR)
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.15, 10:19 (szerk.: 2018.11.18, 14:25)
    Férfi A-válogatottunk november 15-én az észt, november 18-án a finn válogatottat fogadja Nemzetek Ligája-mérkőzésen a Groupama Arénában. Az MLSZ Szurkolói Klubjának tagjai kedvezményes áron, és korábbi időpontban válthatják meg a mérkőzésekre szóló belépőiket.

    Az észtek elleni hazai találkozóra a Szurkolói Klub tagjai október 16-án, 10.00 órától vehetnek jegyeket, míg a klubtagsággal nem rendelkező szurkolók október 18-án 10.00 órától juthatnak hozzá belépőikhez. A finnek elleni hazai találkozóra a Szurkolói Klub tagjai ugyancsak október 16-án, 10.00 órától vehetnek jegyeket, míg a klubtagsággal nem rendelkező szurkolók október 18-tól juthatnak hozzá belépőikhez. A belépők – elhelyezkedéstől függően – 3500, 5000, 6000, 8000, 12,000 és 15,000 forintba kerülnek.

    Az SZK-tagok számára élnek a klubtagsággal járó vásárlási kedvezmények is, ami azt jelenti, hogy alapból 15 százalékos a kedvezményük, ami kiegészülhet további legfeljebb 10%-os bónusz kedvezménnyel, a hazai bajnoki mérkőzésekre korábban megvásárolt jegyek arányában (mérkőzésenként 2%-os kedvezmény, maximum 5 mérkőzés erejéig).

    A mérkőzésre szóló jegyek szurkolói kártyával interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, személyesen pedig közel 350 értékesítési ponton, a TEX viszonteladóknál vásárolhatók meg. Egy személy maximum hat jegyet vásárolhat a mérkőzésre.

    Szurkolói kártya nélkül – személyazonosításra alkalmas igazolvány bemutatása mellett – az alábbi helyszíneken lehet személyesen belépőket vásárolni:

    • Ticket Express Bálna: 1093 Budapest, Fővám tér 11-12.
    • Kórház utcai Stadion: 5600 Békéscsaba, Kórház utca 4-6.
    • ZTE Aréna: 8900 Zalaegerszeg, Október 6. tér 16.

    Külföldi állampolgárok (kivéve az észt és a finn szurkolókat) utalványt vásárolhatnak a mérkőzésekre, amelyet a találkozó helyszínén – útlevelük bemutatásával – válthatnak át hivatalos meccsjegyre.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/szurkolok/oktober-16-an-kezdodik-a-jegyertekesites-a-novemberi-nemzetek-ligaja-merkozesekre-21296