magyarfutball.hu

portré: Kádár Tamás
© mlsz.hu
alias
A magyar Jesse Pinkman
Тамаш Кадар
Kádi
Kadarstrofa
@kadikaaaa
Kádár Tomi
nemzetiség
Magyarország
életkor
33 éves
poszt
hátvéd
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
Zalaegerszegi TE FC
2006 - 2008
Newcastle United FC
2008 - 2012
Huddersfield Town FC (kölcsönben)
2011
Roda JC
2012 - 2013. június
Diósgyőri VTK (kölcsönben)
2013. január - 2013. június
Diósgyőri VTK
2013. június - 2015. január 30
Lech Poznań
2015. január 30 - 2017. február 9
FC Dynamo Kyiv
2017. február 9 - 2020. február 28
Shandong Luneng Taishan FC
2020. február 28 - 2022. február 10
TJ Jinmen Tiger (kölcsönben)
2021. április 12 - 2021. december 31
Újpest FC
2022. február 10 - 2022. július 4
Paksi FC
2022. július 14 - 2023. június 15
MTK Budapest
2023. június 15 -
eredmények / elismerések
Magyar Ligakupa-győztes
2014 (Diósgyőri VTK)
Lengyel bajnok
2014/2015 (Lech Poznan)
Lengyel Szuperkupa győztes
2015
Ukrán Szuperkupa győztes
2018, 2019
Kádár Tamás 2018
2018-ban a Magyar Válogatottban

Zalaegerszegi TE FC, 2006-2008

Az NB I-es időszakomra szívesen gondolok vissza: fiatalon be tudtam mutatkozni a magyar élvonalban, 14 bajnokin szerepeltem.


Newcastle United FC, 2008-2012

Nem bántam meg, hogy a Newcastle Unitedhez szerződtem, pedig a jelenleg is a Premier League-ben szereplő Bolton is hívott, de az itteni körülmények jobban tetszettek. Az itt töltött évek alatt egy térdoperációm és egy lábtörésem is volt, de még így is fejlődni tudtam Angliában. Jó ideig nem edzhettem a pályán, csak a konditermeket jártam, ahol fölpakoltak rám egy csomó izmot, amit én nagy fejlődésnek tartok, hiszen aki Angliában védőként meg akarja állni a helyét, annak roppant jó fizikummal kell rendelkeznie. A tartalékbajnokságban a fiatalokba beleverik az angol mentalitást, ami annyit tesz, hogy "hajtani hajtani, hajtani", s ha már lépni sem bírsz, akkor lecserélnek.

Newcastle-ben öt évet töltöttem, ott lettem felnőtt labdarúgó. Megkaptam minden alapot egy külföldi profi karrierhez, kivéve az elegendő játéklehetőséget, hiszen összesen kb. tizenötször játszhattam a felnőttben. Ez nem volt persze olyan kevés, ha azt vesszük, hogy a reserve-ben végig játszottam, csapatkapitány voltam, de nyilván nem is sok a tizenöt felnőtt meccs.


Huddersfield Town FC, 2011, kölcsönben

...

Roda JC, 2012-2013

Amikor eljöttem Angliából, elhatároztam, hogy én már egy percet sem akarok várni a kispadon. Játszani akarok mindenáron. Akkor megfogadtam, hogy nem töltök feleslegesen egy hetet sem úgy, hogy nincs lehetőségem játszani. Gyűlölöm a kispadot, és semmi keresnivalóm ott.

Amikor nyáron Hollandiába igazoltam, két edzéssel a hátam mögött már pályára is léptem a nyitófordulóban. Még a társaim nevét sem tudtam, de már kezdőként játszottam. Utána folyamatosan kaptam a bizalmat, jól is ment a klubban is, a válogatottban is.

Év végén, az utolsó meccseken csak a kispadon ültem, úgy, hogy előtte 11-szer játéklehetőséghez jutottam, tízszer kezdőként. Egy eltiltás és egy kisebb sérülés miatt kerültem ki a csapatból, aki pedig beállt a helyemre, az jól teljesített, és a csapatnak sem ment rosszul. Ez persze érthető, de nekem, mint olyannak, aki játszani szeretne nem volt túl jó helyzet. Karácsonykor, amikor hazajöttem a szünetre sokat gondolkodtam ezen, és úgy mentem vissza, hogy ha ezen nem fogok tudni rövid időn belül változtatni, akkor lehet, hogy jobb nekem, ha eljövök onnan. Aztán az első bajnokin, nem voltam a csapatban. Annak ellenére sem, hogy az egyik belső védő el volt tiltva, és szerintem nem is ment nekem rosszul a játék a felkészülési meccseken. Ekkor érlelődött meg véglegesen bennem, ami már karácsonykor is motoszkált a fejemben, hogy váltanom kell, ahhoz, hogy folyamatos játéklehetőséghez jussak. Ezt jeleztem a menedzserirodámnak, és kértem a segítségüket.

Utána villámgyorsan döntöttem. Ismerem az edzőnket, tudom, hogy nehezen változtat, így biztos voltam benne, hogy most nem az én időm jön. Illetve az jön, de a kispadon. Az meg azt jelenti, hogy megint csak várnom kell, elúszik a válogatottság.


Diósgyőri VTK, 2013, kölcsönben

Már nyáron is felmerült, hogy ideigazolok, de akkor a Newcastle-tól való elválásban sok olyan pont volt, ami miatt nem jöhetett össze a hazatérés, pedig a Diósgyőr már akkor nagyon hívott. Ez mellettük szólt, meg az, hogy most is ők akartak legjobban.

Amikor ide jöttem az EL-szereplést érő hely megszerzését komolyan gondoltam, és ehhez szerettem volna egy jó egyéni teljesítménnyel hozzájárulni. 13 meccset játszottam tavasszal, vagyis egyszer sem hiányoztam, szerintem nem is ment rosszul a játék, és bár nem vagyok elégedett, de úgy vélem, hogy jó döntést hoztam, amikor Hollandiából hazaigazoltam.


Diósgyőri VTK, 2013-2015

Mikor Diósgyőrbe szerződtem semmi kötődésem nem volt a klubhoz, a városhoz. Tudtam, hogy sok szurkolója van a csapatnak, stabil az anyagi háttér, és azért őket választottam, mert ők bíztak leginkább bennem, ők akartak igazán. Elköteleztem magam a Diósgyőrhöz, de akkor fogalmam sem volt róla, hogy ez mit is jelent. Eltelt két év, és rengeteget tanultam.

Megtanultam mit jelent a futball egy olyan városban, mint Miskolc, megtanultam mit jelent rajongani egy csapatért, mit jelent az, ha a szurkolók igazán szeretnek, és igazán mögötted állnak. Akárhol leszek, akárhol játszom, mindig emlékezni fogok arra, amit Diósgyőrben kaptam. Nem csak a szépre emlékezem, nem voltak könnyű évek, sok nehézségem volt, összetűzések, viták, vélt és valós problémák, de valahogy mindig, mindent megoldottunk. Azt gondolom sikerült visszaadnom a klubnak a belém vetett hitet a pályán.5


Lech Poznań, 2015-2017

74 alkalommal lépett pályára a Lech színeiben, Lengyelországban bajnoki címet és Szuperkupát is nyert.
...

FC Dynamo Kyiv, 2017-2020

...
Nem szeretnék úgy járni, mint a télen. Akkor azzal beszélték tele a fejem, hogy szinte biztos, hogy távozom, több klub is érdeklődik irántam, olyanok is, amelyek tárt karokkal várnak. Sajnos túlságosan beleéltem magam ebbe, végül Kijevben maradtam. Más kérdés, utólag örülök, hogy így hozta az élet, kifejezetten jó szezont zártam. Sokat fejlődtem. Játszottam az Európa-ligában, még inkább alapember lettem a Dinamóban. A bajnokság színvonala sajnos nem olyan, mint régen volt, az aranyéremért mi és a Sahtar küzdünk, a többiek nem tudnak beleszólni a versenyfutásba. Ráadásul kevesen vannak a meccseken, nálunk általában hét-nyolcezren – a hatvanezres stadionunkban. Ettől függetlenül előreléptem, jó döntés volt Kijevbe igazolni. Az ukrán emberek másképpen tekintenek a külföldiekre. Pláne, ha magyar. Megértem, hogy a politika, az országok ellentéte hatással van az emberek hozzáállására, de rajtam ez hatványozottan lecsapódott. Ha jól játszottam, sohasem írtak rólam, viszont elég egy rosszabb mérkőzés, máris fókuszba kerülök. De nincs ezzel gond, én sem vagyok robot, előfordul, hogy rosszul játszom.6

Ha nem jött volna ez a kínai megkeresés, akkor még a mai napig is a második csapattal készülnék. Nem érzem, hogy megalázó lett volna, amit a klubtól kaptam, sokkal inkább gondolom azt, meg akarták mutatni a csapatnál, nincsenek kivételek. Három éve voltam a csapatnál, három év volt hátra a szerződésemből, ilyenkor nem meglepő, ha eljön egy profi labdarúgónál az az időszak, amikor valami újat szeretne a karrierjében. Ez valamikor sikerül, valamikor nem, de ennek szerintem most így kellett történnie. Az elmúlt három évben sok jó emlékkel, és rosszal is gazdagodtam. Büszke vagyok arra, hogy kétszeres ukrán Szuperkupa-győztesnek mondhatom magam. Ez a korszak most végleg lezárult az életemben, próbálom a pozitív emlékeket megőrizni.7


Shandong Luneng Taishan FC, 2020-2022

Egyeztetések voltak az ukránok és az oroszok között, kiváltképp képben volt valóban a Szocsi, azonban nem érkezett írásos ajánlat a részükről, így ebből nem is lett semmi, amit utólag nem bánok. A kínai csapatok közül egyetlen másik klubbal sem tárgyaltunk, csak a Shandong Lunenggel, akik meggyőztek arról, érdemes náluk folytatnom.7

...
A vírus miatt már kijutni sem volt könnyű Kínába. Márciusban kaptam meg a vízumot három hónapra, csakhogy a járványhelyzet miatt képtelenség volt útra kelni. A klubomnál is azt mondták, hogy várjuk meg a helyzet jobbra fordulását, és mire útra kelhettem, új vízumot kellett igényelnem. Megkeserítette a hétköznapokat, hogy fél évig gyakorlatilag szállodába zárva éltem. A bajnokságot csak úgy tudták megrendezni, ha a csapatokat hermetikusan elzárják a külvilágtól. Az alapszakasz két és fél hónapig tartott, két városban nyolc-nyolc együttest szállásoltak el, csak a mérkőzésekre és az edzésekre mehettünk ki. Ennyiből álltak a napjaink. Megérkezésem után kéthetes karanténnal kezdtem, a hotelszobám küszöbét sem léphettem át. Ennek letelte után indultam a csapat után, a keret már az alapszakasz helyszínén volt, néhány napot együtt edzettem a társakkal, és kezdődött a bajnokság. Az első találkozón a kispadon ültem, a másodikon egyből piros lapot kaptam. Aztán a következő edzésen felszakadt a szemöldököm, nem sokkal később eltörték az orromat, maszkban kellett futballoznom. Nem indult jól. Nem volt könnyű felvenni a ritmust, hetekig, hónapokig nem játszottam tétmérkőzést. Ráadásul meg kellett szoknom a ligát, a csapattársaimat. De szerencsére hamar utolértem magam, ezt követően tíz mérkőzést sorozatban végigjátszottam. Az alapszakaszban mi kaptuk a legkevesebb gólt, a bajnokságban ötödikként végeztünk, a kupát pedig megnyertük.8

...

TJ Jinmen Tiger, 2021, kölcsönben

...
Második éve vagyok kint, eleinte nagyon nehéz volt. De immár ismerem a bajnokságot és a helyi kultúrát is. Mielőtt belevágtam az ázsiai kalandba, sokan mondogatták, Kínával vigyázzak, nehéz megszokni – igazuk volt. Teljesen más világ, mint Európa.
A játékosok kemények, de szeretik dobálni magukat. A miénk nem tartozik az élcsapatok közé, így legalább van munka hátul. Zömében helyi fiatalok játszanak mellettem, eleinte nehezen értettük meg egymást, most már egyre jobban néz ki a társaság. A bajnokságban a vírushelyzet miatt különös a lebonyolítási rend, a mezőnyt két nyolcas csoportra osztva két külön városban szállásolják el. Az idény végéig nem lehet elhagyni a szállodát, csak edzésre és mérkőzésre mehetünk ki. Tiencsin a negyedik legnagyobb város Kínában, szeretnék, ha a jövőben is élvonalbeli klubja lenne. A bajnokság előtt gyorsan kellett összerakni a keretet, engem is kölcsönbe hoztak a Santung Luneng együttesétől. Sok a rutintalan fiatal, akik pedig tapasztaltabbak, már idősek, kilencven perceket nem bírnak végigjátszani. Legutóbb három hét alatt kilenc mérkőzést kellett lenyomni – nem volt könnyű. Ez a sorozat nem csupán az idősebbeket, mindenkit megterhel. Rajtam kívül van egy francia légiós, akit a kínai harmadosztályból hoztak, egy brazil srácot a helyi másodosztályból, és most érkezett egy holland támadó, de ő még nem lépett pályára, mert a megérkezése után három hétre karanténba került.9


Újpest FC, 2022

...
A múlttal nem szeretnék különösebben foglalkozni, tisztelem annyira az Újpestet, hogy ne menjek bele a sárdobálásba. Egyvalamit azért leszögeznék: hiába gondolják jó néhányan, hogy balhés játékos vagyok, sosem voltam az! Nálam mindig a csapatérdek az első, mindent megteszek a klubomért – ha engedik. Olyan ember vagyok, aki mindent szemtől szemben szeret elrendezni. Pontosan tudom, mi történt Újpesten, a lelkiismeretem tiszta. Nem véletlen, hogy a nyáron újra az első csapattal edzhettem, sőt a vezetőedző jelezte a tulajdonosnak, szeretné, ha maradnék. Ez végül a meghiúsult tulajdonosváltás miatt sem valósulhatott meg.10


Paksi FC, 2022-2023

Szimpatikus, hogy a csapatot kizárólag magyar futballisták alkotják, ráadásul jó futballisták. Másfelől sok jót hallottam a klubról az egyik legjobb barátomtól, az itt játszó Nagy Richárdtól, aki miatt követtem a Paksot. Tudom, hogy kiváló a közösség, erős az öltözői egység. Végül, de nem utolsósorban Waltner Róbert személye is sokat nyomott a latban, ismerem a hitvallását, szerettem volna a csapatában játszani. Azok után, hogy a tavasz nagy részét az NB III-ban töltöttem, nem voltam könnyű helyzetben a csapatkeresésnél, tényleg örülök, hogy itt kötöttem ki.10

...

MTK Budapest, 2023-

...
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2022.02.11, 15:59
  Újpestre való igazolása kapcsán:
  Csak a szokásos. Világsztárként eligazolni külföldre, majd miután lefőtt a kávé, kertek alatt hazakullogni a mennyeiba. 57-szeres válogatott a pali, ez még Sebők Vilinek se jött össze mert neki 52 van. Parádé.

  Nem ma volt ugyan (hanem a 2016-os EB-n és azt megelőzően), de egész jól mozgott a pályán. Azóta tényleg folyamatos lejtmenet, de az Újpest nem biztos, hogy rosszul jár vele, várjuk ki a végét. Én nem bántam volna, ha máshová szerződik.

  Az idejét nem tudom, mikor játszott utoljára jól a válogatottban. Arra emlékszem, amikor rosszul...

  Balhátvédként nagy tanár volt a válogatottban, a problémák, bizonytalanság akkor jött, amikor beljebb húzódott.
  Másik kérdés, ha ő 31 évesen veterán, akkor Sergio Ramos, vagy Thiago Silva minek számítanak? smiley

  Kicsit utánanéztem a gyereknek. 2020 februárban a Kijev első csapatának keretéből kiebrudalták a pofája miatt. Ez pontosan 2 éve történt. Azóta a kínai hakni alkalmával 2 csapatban összesen 21 alkalommal lépett pályára és nem 90 percekre. Erről ennyit hogy kb milyen játékerőt képvisel jelenleg.

  kádár még a legkiemelkedőbb időszakában is jó ha megütötte egy topliga kiesocsapatanak a szintjét. Amúgy 31 évesen ha összeszedi magát fizikailag ebben az europa 3 -féléhez tartozó bajnokságban még jó pár évig eltudja húzni. Újpestnek bőven erősítés lesz. Viszont a válogatottban már nem kéne erőltetni.

  Balbunkóban ott van Antonov. Ő állandóan játszik. Ha Kádárt beljebb teszik, szerintem vége lesz. Bár a lakli n égergyerek helyett, ki tudja.

  Kárád anno a legjobb védője volt a válogatottnak,
  de a fejsérülése után valami megváltozott,
  sokszor "nem találja" a labdát, helyezkedési és orientációs zavarai vannak,
  szóval az a sérülés nem múlt el nyomtalan...

  Annyira lealaztak a Dinamo Kijevben,hogy 2 ev alatt 66 meccsen jatszott. Nem azt mondom,hogy vilagsztar,de egy hasznalhato, rutinos futballista aki sokat segithet a lilaimnak.Remelem,vezerkent fog vislekedni a palyan es azon kivul is.
  Udvozlunk,Tomi es hajra Ujpest!!

  Sokáig alapember volt a válogatottban, és klubszinten is jól ment neki a Poznanban aztán a Kijevben. Sajnos a 2018-as horvát meccsen nagyot betlizett és gyaníthatóan öltözői gondok is lehettek, legalábbis többször olvastam olyat kommentszinten hogy ő meg a nagy haverja Holman nem jöttek ki túl jól a Szalai vezette fősodorral és ez is benne lehet hogy Rossi egyiküket sem hívja. Kínában valszeg jó pénzt keresett, hogy milyen állapotban van az hamarosan kiderül. Legalább végre egy magyar játékos újpesten.

  https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2875763
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2021.04.18, 17:13 (szerk.: 2021.04.18, 17:18)
  A kínai kölcsönadása kapcsán:
  Kàr érte kivàlo ügynök volt. Egy jò Kádár pedig nem lenne rossz a vàlogatottba

  Kádár ott rontotta el, hogy elkezdett középső védőnek lenni akarni. Ő balhátvéd adottságú, képzettségű.

  mondjuk nem értem miért, a válogatottban is a baloldalon volt igazán jó. Erre akkor még behisztizett, mikor Rossi vissza akarta rakni oda.

  Ha jol emlékszem Kádár és Holman volt az ellenpólus a dzsudzsi, szalai1 vonallal szemben, mikor a tehetséges fiatalok megjöttek (sallai, szoboszlai stb) Rossi meg ahogyan azt kell szétcsapott köztük, egységet teremtett, az egyetlen gond abbol adódhat h ez holman europa.bajnokságába kerülhet.
  Kádár innentől felejtős a golörömében hozzá bújó kollégát még azért meglehetne keresni, főleg mivel nem az ő vonala volt kritikus a kicsikkel kapcsolatban...

  Azt tudom hogy Szalai és Dzsudzsák illetve Kádár és Holman jóban vannak, azt nem hallottam hogy ellentét van köztük
  Kádár állítólag maga kért szünetet Rossitól a horvátok után, aztán meg Kínába igazolt ahol a vírus miatt hosszú hónapokig nem volt bajnokság úgyhogy tavaly ősszel nem is volt behívható állapotban, a most tavaszi meccsek előtt meg megint december óta szünet volt Kínában úgyhogy megint nem

  Nem tudom mit kell itt problémázni azon hogy valaki 31 évesen a karrierje vége felé próbál úgy szerződni hogy anyagilag jó legyen neki. Pláne Kádár aki miután topligába nem fért be, nem ragadt bele az embéeggyes posványba, hanem újra kiment külföldre és lehúzott 5 évet magasabb színvonalon, BL/EL csoportkörös szinten
  Annak idején Elek ment el Kínába 26 évesen; és előtte külön beszélt Dárdaival hogy onnan lehet-e válogatott, és Dárdai mondta neki hogy nyugodtan gondoljon a jövőjére és ne hagyja ki a lehetőséget

  Milyen érdekes, hogy nem számít az, hogy egy magyar játékos milyen szintet képvisel, a menedzser mindig elmond egy csomó - a játékos tudásánál és értékénél magasabban jegyzett - csapatot. Dzsudzsákot is vitte volna az összes topcsapat, Huszti csak adminisztrációs hiba miatt nem lett a Reál Madrid játékosa, Kabát Peti az Olympique Marseille-be került volna, de valahogy mégis a török kiscsapatban kötött ki. Ugyanezt tolta most Kádár menedzsere, csak ő néhány polccal lejjebb van, így néhány polccal lentebbi csapatokat is sorolt fel. Micsoda szenzáció, Kádárt vitte volna a Zorja Luhanszk!

  Szó nem volt arról, hogy Kádár választhatott volna Ukrán, Amerikai vagy Kínai ajánlat közül, ugyanis csak a Kínai csapat volt hajlandó állni a teljes fizuját agytrösztök. Mit kellett volna mondjon? Ja bocs akkor játszok fele pénzért vagy mit? Nem is értem a kommenteket...

  Nagyon sajnálom, hogy nem tudott lelkileg helyrebillenni a hibái után. Szerintem egy nagyszerű futballista, de túlságosan függ érzelmileg a külső visszajelzésektől, a kisebb kudarcok agyonnyomják. Kár érte, voltak évek amikor a válogatott legjobbjai közé tartozott. Focizni nem felejtett el, csak valahogy nem jön ki neki a lépés...

  Komolyan amugy jó kis hátvéd volt a válogatottban az első 50 meccséig, sajnos miután kihagyták a Kijevből már nem tudta összeszedni magát. Ez a szerződés érthető és egyetértek azokkal akik azt mondják, h a Langnál még mindig jobb...

  https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2820513
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2020.02.28, 19:02
  Kínába való igazolása kapcsán:
  Transfermarkton 3 milliót írnak. Jól döntött, nem mindenkinek adatik meg játszani egy csapatban Lord Fellainivel.

  Ez kb.annyit jelent, mintha lemondta volna a válogatottságot...

  Azért Ő sem lesz már fiatalabb. Elment ennyi idősen nagy pénzt keresni, ami teljesen renden van. Ráadásul most a járványhelyzet miatt jobb tárgyaló pozícióba került az ügynöke! Nem mellesleg játékba is lesz, bár ennek a válogatott szempontjából már nem sok szerepe lesz. Az egészsége miatt azért biztos ami biztos alapon még várhatna vagy egy jó hónapot, míg lecsendesedik a "vihar".

  Kevés országban van nyitva még az átigazolási piac, és még kevesebb, ahonnan ki is tudják vásárolni. Onnan azért még van visszaút Európába. Kár, hogy a moszkvai átigazolás nem jött össze.

  Nem volt egyszerű helyzetben, hisz sok helyen eldőltek a keretek. Lényeg hogy játsszon. Egyrészt a saját pályafutása miatt is, amúgy meg szerintem is alapember a válogatottban ha folyamatosan játékban van. Új bajnokság, új élet. Ha Némó az USA-ból is eljött, neki sem lehet gond.

  Jó ideig szünetel a kínai bajnokság, úgyhogy gondolom ő is marad a seggén addig.

  Sok választása nem volt, vagy fel évig edz az ifivel vagy elmegy vmi ratyi ligába. Ezzel szerintem a karrierjének lőttek, de legalább bomba pénzeket fog keresni. Függetlenül attól, hogy robbant ki a konfliktus a Dinamo Kijev felelőssége megkerülhetetlen szerintem...

  Sajnos nem sikerült neki sem az előre lépés, pedig amikor még jól ment neki a Dinamó Kijevnél, akkor volt Oroszországi ajánlat, a Zenit, majd a Dinamó Moszkva, akkor kellet volna menni. Az ukránból az orosz bajnokság előre lépés lett volna, de mint sok magyar játékosnak, ez sajna neki sem sikerült. Kína lett a vége, ami hátra lépés szakmailag, de ez várrható volt a forma hanyatlása után. Ettől többet is elérhetett volna, mert a lehetőség benne volt, sajnos benne is maradt.

  Lehet, hogy több volt benne, de összességében eddig kritika nem érheti, eljutott egy Dinamo Kijevbe, ahol évekig stabilan játszott. Ha nem belső védőt játszattak vele, hanem a megszokott helyén balhátvédet, akkor a válogatottban is jó volt. A víruson kívül semmi gond, hogy Kínába ment 29 évesen, Hamsik is ott van...Rengeteg pénz van Kínában, sok jó játékos, aligha gyenge bajnokság.

  http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2750131
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2018.06.04, 22:15
  kádi hába ment 17 évesen Angliába de a hazai szakik miatt már így is akkora hátrányba került hogy esélye sem volt behozni azt.Sajnos kádi sérülésről handabandázik ahelyett hogy kimondaná hogy nem kapta meg itthon az erőnléti,mentális,taktikai alapokat.Azért m.rahaság a sérüléssel takarózni mert hollandoknál is simán megbukott.Lengyeleknél szerencsére összeszedta magát,Kijevben is egész jó,de azért tragikusan messze van a tudása a topligáktól.

  Nem értem, miért szólják itt le többen is Kádárt. Gulácsi mellett az egyetken valamire való magyar játékos. És, ha Lang is lehúzott egy szezont a Dijonban, akkor Kádár is lazán odafér egy német középcsapatba.

  kádi már 28 éves,ezért teljesen kizárt hogy fel tudná venni a topligák tempóját.Huszadrangú cserének jó lenne a leggyengébb topligásokban de semmi több.Ha kádi topligás szintű lenne akkor már rég szerződtették volna topligások.Egész biztos hogy nem a topligás edzők,vezetők,menedzserek tévednek kádi-ügyileg.Egyébként örülnék ha összejönne neki topligás szerződés és megcáfolna engem,és nem is utálom őt,de nem rajonok érte mert túl nagyképű lett az utóbbi két évben.sajnos volt tübb nagyon visszataszító nyilatkozatata.de azért hajrá kádi mert a válogatottban jó lenne minél több topligás játéos játszana.

  Amúgy az eléggé beteg dolog, ha valakinek ennél a cikknél annyi "szakmai" meglátása, van, hogy "tetkóilag" mennyire tetszik, vagy nem, amit lát. Rossz hírem van. Sem Kijevben, sem máshol nem a tetkók játszanak. Ha tehát Kádár jól teljesít, az akkor is érték, ha nulla négyzetcentiméter tetkómentes felület marad a testén. Ha ezt így nehéz feldolgozni, akkor nézzetek utána egyéb sportágaknak is...
  Inkább 100 "szétvarrott" Kádár, mint 1000 (videotonos) Kovács Pistike, (mezőkövesdi) Tóth Bence, vagy épp (tökmindegy hol játszó) Rudolf Gergő legyen a magyar fociban...
  Gera Zolinak sem azért volt renoméja a PL-ben, mert a zuhanyzóban nem látszott rajta tintának semmi nyoma.

  Nyilván a Bundesliga klubok vezetői idióták, mert nem kellett nekik ez az isteni tehetség. Tudod mit? Szalai sokkal jobb játékos, mint Kleini valaha is lesz. Sőt, Kádár is jobb. Ő ugyanis nem saját maga miatt került ki a Newcastleből, hanem egy sajnálatos sérülés miatt. Kleini pedig bizonyíthatott (volna) a Bundesligában, de ugye nem tette! Sőt még a Fradiban sem játszott. Márpedig ennyi ember nem tévedhet egyszerre.
  Szerintem a Kijev jobb, mint bármelyik kazah csapat. Márpedig Kádár stabil kezdő a Dinamoban.

  Kádár szerintem az elmúlt évtized,és a jelenkor legjobb magyar hátvédje.Bármelyik topligában megállná a helyét!Kemény,határozott,technikás,és még a tetkója is rohadt jó.HAJRÁ KÁDI!

  http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2639323