magyarfutball.hu

Finnország - Magyarország 0 : 1 18:00

   
   
  • Finnország - Magyarország 2015.06.13.
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Finnország - Magyarország 2015
  2. Finnország - Magyarország 2015
  3. Finnország - Magyarország 2015
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (6 szavazat)

játékvezető: 1.83 (6 szavazat)

hangulat: 2.33 (6 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 2 (4)
  2. 0 : 1 (3)
  3. 0 : 0 (1)
  4. 1 : 0 (1)
  5. 1 : 3 (1)
  6. 2 : 4 (1)
Európa-bajnokság 2016 selejtező, 6. forduló
896. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Helsinki, Olympiastadion
játékvezető : Jug Matej (Szlovénia)
nézőszámok:
  1. mlsz.hu: -
  2. palloliitto.fi: -
  3. nso.hu: 20.434
  1. 55' Riski Riku sárga lap
    sárga lap 56' Lang Ádám
    sárga lap 64' Gera Zoltán
    80' Sparv Tim sárga lap
    81' Halsti Markus sárga lap
    sárga lap 81' Dzsudzsák Balázs
    sárga lap 81' Juhász Roland
    0 - 1 82' Stieber Zoltán
    sárga lap 83' Stieber Zoltán
Ott voltak:
  1. AndokF
  2. simix

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ingersheim
    2015.06.28, 11:34 (szerk.: 2018.10.17, 20:43)
    kép
    ebay.com
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2015.06.16, 15:24 (szerk.: 2015.06.16, 21:31)
    Botrányos MLSZ hiszti a Helsinki meccs előtt!

    A bukaresti sikeres túra után megegyeztünk abban a szurkolókkal, hogy ha lesz rá igény, akkor szervezett keretek között kiutazunk a Finnország-Magyarország mérkőzésre Helsinkibe. Tavaly októberben a bukaresti mérkőzés kapcsán az MLSZ-el együtt tudtunk működni, és a meccs után meg is köszönték nekünk a sikeres együttműködést és kérték, hogy a jövőben folytatódjon ez a dolog. 2015. januárjában elkezdtük szervezni a Helsinki túrát, és már akkor előzetesen felvettük az MLSZ-el a kapcsolatot a jegyekkel, szurkolói kártyával kapcsolatban és akkor az volt a válasz, hogy nem fog kelleni a kártya, és majd értesítenek a jegyekkel kapcsolatban. Telt-múlt az idő, vártuk, hogy kihirdessék a jegyárakat, hiszen idő közben elkezdett gyűlni a kiutazni vágyók száma, ami 2015 májusában már közel 200 fő volt. Május közepén kihirdették a jegyeket és azt, hogy csak és kizárólag regisztrált szurkolói kártyával tudnak a szurkolók jegyet vásárolni. Ekkor felvettük a kapcsolatot ismét az MLSZ-el, szerettünk volna leülni velük egy megbeszélésre, hogy közös megoldást keressünk a dologra, de sajnos nem volt idejük velünk, ezzel a dologgal foglalkozni, az éppen akkor zajló Magyar Kupa volt a megnevezett ok és kérték, hogy keressük majd következő héten őket.
    Teltek múltak a napok, válasz nem érkezett, többszöri telefonhívásra nem reagáltak, nem hívtak vissza. Levelezés folytatódott, ismét felhívtuk a figyelmet, hogy nagyon kevés már az idő a Helsinki meccsig, összesen volt 3hét és jegyeink még mindig nem voltak. Két kérdést tettünk fel:
    1: A Finnországban - vagy bárhol külföldön - élő, de kártyával nem rendelkező magyaroknak milyen lehetősége van a vendégszektorba jegyet váltani?
    2: Milyen jogi alapokra támaszkodva köti az MLSZ feltételekhez a jegyvásárlást egy olyan eseményre, amely nem az ő szervezése, és amelyre nem vonatkozik a Sporttörvény?
    Ezen felül természetesen felhívtuk a figyelmüket arra, hogy nem fogjuk a kártyát semmilyen módon kiváltani, de a meccsen mindenképpen ott leszünk.
    Erre válaszként megint csak annyi érkezett, hogy sajnos nekik nincs idejük ezzel most foglalkozni, sem leülni, sem megbeszélni és tanulmányozzuk az MLSZ által kiadott közleményt.
    Ekkor már láttuk, hogy felesleges időpazarlás az, hogy itthon próbálkozzunk és elkezdtünk más megoldást keresni.
    Pár nappal utolsó levelünk után más oldalról is érkezett megkeresés, hogy azt az információt kapták az MLSZ-től, hogy mi jegy nélkül akarunk kijutni a meccsre, és érdeklődnek, hogy hány főről van szó, és milyen típusú szurkolók, mert nekik biztosítani kell azt, hogy mindenki épségben kiérkezzen Helsinkiben. Természetesen direkt nagy számot mondtunk (300-400fő), hogy meglegyen a kellő hatása, és érezzék azt, hogy tényleg komolyan gondoljuk, hogy ha kell, jegy nélkül is kiutazunk!
    Ezt követően pár nap múlva ismét megkerestek ugyanezen részről, akik azt mondták, hogy egyeztettek a finnekkel, és nyitni fognak azon szurkolóknak egy semleges szektort, akik jegy nélkül érkeznek a világ bármely pontjáról, és ebben a szektorba a magyaroknak is van joga jegyet vásárolni, így nekünk szurkolói kártya nélkülieknek is, csak egyeztessünk a finn szövetséggel arról, hogyan is tudjuk ezt megtenni.
    Egy kint élő magyar szurkolóval felvettük a kapcsolatot, akiknek szintén problémája volt az, hogy mi lesz velük, kint élő magyarokkal, mert ők nem fognak haza jönni kártyát csináltatni, így összefogtunk és közösen írtunk levelet a finn szövetségnek:

    2015. május 28.
    Írtunk egy hosszú levelet a hivatalos finn jegyirodának a problémánkkal, elmesélve benne, hogy a kint élő magyarok nem tudnak haza jönni és kártyát csináltatni, ezért kérjük a segítségüket ezzel kapcsolatban.
    A válasz azonnal érkezett szinte:


    Ezt követően leírtuk nekik, hogy itthon milyen szabályok vannak, és kiemeltük azt, hogy az MLSZ azt állítja, hogy a „ A Finn szövetség tájékoztatása szerint, ha valaki magyarként a hazai (finn) szektorok valamelyikébe vásárol jegyet, a belépését a finn labdarúgó szövetség megtagadja”

    Az alábbi választ kaptuk ezzel kapcsolatban azonnal (természetesen lefordítva közöljük és nem szó szerint):
    ”Kedves XY,

    Koszonettel vettuk a levelet. Eleg nagy szamu csoportrol van szo, igy majd a biztonsagi igazgato penteken felhivja, hogy megbeszeljek a reszleteket. Eloljaroban annyit kerdez, hogy Finnorszagban elnek-e ezek az emberek mind. Ugyan nem tudjuk, hogy pontosan mit kommunikalt az MLSZ a hazai szektorba torteno beleptetessel kapcsolatban de velemenyunk szerint az nem igaz, hogy ne engednenk be a magyar szurkolokat oda ervenyes, finn internetesen oldalon vasarolt jeggyel vagy berlettel. A biztonsagi igazgato majd reszletesebb informaciot ad telefonon. Nem volt meg ilyen jellegu gondunk jegyertekesitessel, nem is ertem, hogy miert teszi a magyar szovetseg ezt ilyen nehezze.”

    Vártuk a pénteket, hogy tudjunk beszélni a biztonsági igazgatóval személyesen, ami meg is történt. Kint élő magyar barátunk elmesélte neki, itthon mi a helyzet és a kinti magyarok milyen helyzetben vannak, és kérte a segítségét. Juha a biztonsági igazgató személyesen is elmondta, hogy az, amit az MLSZ itthon állít teljes mértékben nem igaz, hiszen ők szeretik a magyarokat, és nem kezelik kiemelt biztonsági kockázatú mérkőzésként, ráadásul náluk egyáltalán nem kötelező a személyi igazolvány magunknál tartása és nem is fogják ott helyszínen azt nézni, hogy a jegy névre szóló-e, hiszen nekik nincs ilyen kötelező rendszerük. Ergo bárki bárhova vehet jegyet! Ezen felül akkor ott szóban meg is állapodtak abban, hogy küldjünk egy listát azok neveivel, akiknek jegyre van szüksége, megkapjuk a jegyeket, a technikai részét beszéljük meg a jegyirodával, abba ő már nem akar belefolyni.
    Amit fontos még tudni, hogy az 5 évvel korábbi finn-magyar mérkőzésre minden gond nélkül ugyanígy ment a finnországi jegyértékesítés, akik a finn szövetségen keresztül vettek jegyet magyarként, azoknak ugyanígy kijelöltek egy semleges szektort és onnan szurkolhattak magyar zászlókkal, sálakkal (ennek később még jelentősége lesz), és akkor a vendég és a semleges szektor között teljes átjárás is lehetséges volt (mint kiderült később most ez ugyanígy volt.)

    El is küldtük a listát a nevekkel, mellette megköszönve a segítségét és a pénteki beszélgetést.
    „Köszönjük a konstruktív egyeztetést. Ahogyan beszéltük is, nem látunk semmilyen biztonsági kockázatot, nincs feszültség a levegőben a mérkőzéssel kapcsolatban a két nemzet szurkolói között, amelyre a barátságos, szurkolói mérkőzésre szóló meghívás is jól mutat. Csatoltan küldöm a neveket tartalmazó listát, és ahogyan beszéltük is a nevek leellenőrizhetőek és az MLSZ részére is megmutathatóak.”

    Ahhoz is engedélyt adtunk mind szóban, mind írásban, hogy az MLSZ is láthassa a listát (holott semmi köze nem lett volna amúgy hozzá) s amennyiben stadionból korábban kitiltott vagy körözött személy található rajta akkor megtagadhatják a jegy eladását, személy beengedését! Továbbá, a szurkolók nagy részénél személyi igazolvány vagy útlevél is lesz, azt ellenőrzésre készségesen bemutatják.


    Azt is hozzá kell tenni, hogy egyetlen Finnországban elő magyar sem az MLSZ-en keresztül vásárolt jegyeket, hanem ők is leadtak egy kb. 50 fős listát s nem éltek a kártyával kínált fantasztikusnak reklámozott kedvezményekkel. Nekik is mind takargatnivalójuk lenne? Vagy csak nem akartak élni ezzel a gyorsnak es kényelmesnek reklámozott kártyás megoldással? Vagy az összes Finnországban élő magyar nem tudja felfogni, hogy mennyire jó dolog a kártyás jegyvásárlás? Talán érdemes lenne elgondolkodni, hogy sem 5 éve, sem most nem tudott az MLSZ fele annyi jegyet sem eladni a mérkőzésre saját állampolgárainak, mint a hazai finn szövetség.

    2015. június 1.

    Teltek a napok, és vártuk a reakciót Juhától vagy a jegyirodától a listára, és a levélre, de semmi.
    Vészesen kezdett fogyni az idő a meccsig, és jegy még mindig nem volt a „kezünkben” így ismét rákérdeztünk, hogy mi lesz a jegyekkel.

    2015. június 4.
    A finnek levelet küldtek az MLSZ-nek, amire válaszként az érkezett az itthoni TEX irodától Juhának ismét, hogy hogyan tudunk jegyhez jutni. Leírták ugyanazt nekik is, amit korábban nekünk is, hogy regisztráljunk az MLSZ kártya oldalán, majd küldjünk nekik külön emailt, majd utaljuk el a megfelelő összeget és majd ott válaszként kapott voucherrel át tudjuk venni a helyszínen kapott jegyeket, és ezt a levelet továbbították nekünk is, hogy így kellene akkor a jegyeket intéznünk.
    Nem értettük a dolgot, miért hátrálnak ki abból, amiben egyszer már megállapodtunk, ezért egy kicsit keményebbre vettük a hangnemet és leírtuk, hogy ha nem segítenek, akkor online megvesszük a hazai szektorokba a jegyet, és lesz, ami lesz. Újabb levelezések következtek, amiből végül kiderült, hogy csak azért volt, hogy megtegyék a kötelező köröket.

    „Kedves XY
    Természeten árulunk Önöknek jegyeket. Remélem megérti, hogy az MLSZ kérésére meg kellett kérni ismét, hogy rajtuk keresztül vegyenek jegyeket, de semmi probléma, kiszolgáljuk Önöket.
    Szívélyes üdvözlettel,
    XY”

    Utolsó levélváltásként megbeszéltük, hogy szombaton a mérkőzés napján 15.00-kor a stadionnál át fogjuk tudni venni a jegyeket, ami most utólag is köszönünk.

    Indulás előtt jött az újabb próbálkozás az MLSZ felől, és egy újabb telefonhívás a masik oldalról miszerint az MLSZ azt állította, hogy 300 magas kockázatot jelentő szurkoló utazik ki Finnországba, és tájékoztassák a finneket, hogy szerintük mégiscsak kiemelt biztonsági kockázatú mérkőzésnek kell nyilvánítani a meccset a magyarok miatt. (ha így tennének, akkor a magyar szurkolók nem mehetnének a semleges szektorba) Természetesen ezt nem tették meg, és az MLSZ-nek is megmondták, hogy nem fogják ezt tenni, hiszen tudták már, hogy a Finn válogatott hivatalos szurkoló csoportjával baráti meccset fognak a magyar szurkolók játszani.

    Mérkőzés napján, azt gondoltuk, hogy itt már nem lehet gond, bár tudat alatt készültünk, hogy fog még meglepetés érni bennünket. Odaértek a szurkolók, mindenféle akadályoztatás nélkül, a jegyeket sikeresen átvettük, mindenki boldog volt, és ekkor jött az újabb csapás.
    A Finn biztonsági igazgató közölte a szurkolókkal, hogy az MLSZ az UEFA-hoz fordult a semleges szektor ügyében, mégpedig kérte az UEFA-t, hogy kötelezze arra a finn szövetséget, hogy a semleges szektorba „semleges szurkolók” legyenek, semmi féle nemzeti színű zászlót, vagy sálat ne vihessenek be a szurkolók, ha már semlegessé nyilvánította a szektort a finn szövetség, így a beléptetésnél ezeket zsákokba gyűjtve vették el. A szurkolók felháborodtak, kezdett feszült hangulat lenni, senki sem értette a helyzetet. A helyszínen ott volt a finn biztonsági igazgató. aki korábban a jegyeket intézte nekünk, de most teljesen más hangnemet vett elő, és látszott, hogy teljesen sokk alatt van, és nem tud mit kezdeni a helyzettel. Egyfolytában csak azt hajtogatta, hogy "your fuck´n Hungarian football federation” (jelentése: a te baszott labdarúgó szövetséged) és ´we have never ever been in this kind of situation´ (jelentése: sosem voltunk még ehhez hasonló helyzetben ezelőtt). Majd hirtelen fenyegetőzni kezdett, hogy ha bármilyen balhé lesz emiatt a szektorban, akkor azt a kint élő srácot veszik elő felbujtóként, aki a jegyeket intézte vele, és ő lesz mindenért a felelős! Természetesen ezt ő sem hagyta annyiban, és felkérdezte, hogy „de hát ezt nem mondta, és eddig nem erről volt szó” erre persze csak a hebegés-habogás érkezett, és csak annyit tudott mondani, hogy Ők csak azt teszik, amit az UEFA követel tőlük, és nem tudnak mit csinálni.
    A srác a barátaival (finnek és magyarok) ott állt a bejáratnál, és nem volt alkoholos állapotban, kulturáltan viselkedett, de nem volt hajlandó a magyar sálját egy kukás zacskóba tenni, így a biztonsági igazgató fogta és letépte róla. Egy másik szurkolótól azt a zászlót vettél el és tették kukás zacskóba, amit a finnországi nagykövetségtől kaptak, és amit a nagykövet saját kezével adott oda neki, hogy vigyék ki a meccsre. Ennek a provokálásnak sem ültek fel a szurkolók, holott a fizikai agresszió már egyértelművé tette, hogy balhét kell kreálnia a biztonságiaknak, hogy ki lehessen üríteni a szektort. Az esetről fényképek és videók is készültek, tanuk is tudják bizonyítani, és az ügy kint is folyatódik a finn rendőrségen, médiában és hivatalos szerveknél.
    Természetesen sikerült időben értesítenünk szurkoló társainkat, hogy csempésszék be a ruhák alatt a sálakat és zászlókat, hiszen motozás nincsen, és szerencsére sikerült is nekik néhányat. Illetve akiknek volt jegye a vendég szektorba, azoknak átadták a semleges szektorba jegyet vásárolt szurkolók és ők segítették bevinni a zászlóinkat, sálakat. A meccs jó hangulatban telt, az első félidő közepén a regisztrált szurkolók is csatlakoztak a semleges szektorban lévő magyarokhoz, és közösen szurkoltak tovább a Magyar Válogatottnak, sikerrel, hiszen megnyertük a meccset.
    Azt gondolom, hogy ezt nem lehet annyiban hagyni, és meccs után Mi is megtesszük a kellő lépéseket, illetve ahogy korábban írtuk Finnországban élő Magyar szurkolók kint szintén megteszik a kellő lépéseket a meccs előtt törtétek miatt. Tegnap a finnországi magyarok levelet írtak a finn szövetségnek, melyben megkérdezték, hogy miért vették el a magyar zászlókat. A finn szövetség egyértelműen azt a választ adta, hogy az MLSZ kérte, és az UEFA jóváhagyta. A válaszlevélben az MLSZ is benne volt másolatban, és nem ellenkeztek az ellen, amit a finn szövetség reagált a szurkolóknak, ergo amit Varga Sándor itthon állít az hazugság! Természetesen a levél bizonyítékként fog szolgálni a továbbiakban!

    Felháborító az, hogy az MLSZ nem tiszteli a magyar szurkolókat! Azokat a szurkolókat, akik időt, pénzt, energiát nem sajnálva busszal, kocsival, repülővel utaznak több ezer kilométert, és rááldoznak fejenként, ha kell 100-150ezerFt-ot arra, hogy láthassák játszani a Magyar Válogatottat. Volt olyan szurkoló, aki összesen Békéscsabáról Helsinkiig utazott közel 40 órát, majd természetesen ugyanennyit haza!
    Felháborító az, hogy az MLSZ meggyalázta a Nemzeti értékeinket, zászlóinkat!
    Felháborító az, hogy az MLSZ a saját szurkolói ellen fordul, a kiutazó szurkolókat, akik között voltak nők és gyerekek is, próbált lejáratni, a hatalmával visszaélve próbált itthoni szerveket rávenni, utasítani, hogy ezen szurkolókat (köztük, újra hangsúlyozzuk, nőket, gyerekeket is!) minősítsenek veszélyes balhés huligánoknak, a kinti szövetséget pedig próbálta hamis információkkal ellátni és minden eszközzel megakadályozni azt, hogy a szurkolók kijuthassanak egy Magyar Válogatott mérkőzésre! Sajnos nem tanultak azon esetekből, (Slovan - Ferencváros, Rijeka - Ferencváros és még sorolhatnánk) mikor ezen direkt félreinformálások eredményeként a kinti szervek, mondjuk ki, hogy így a hazugságok miatt jogosan, és erőszakosan, néha brutálisan reagálták le a helyzetet és léptek fel a kint lévő szurkolókkal szemben!
    Felháborító az, hogy a magyar szurkolóknak más nemzet labdarúgó szövetségétől kell segítséget kérniük annak érdekében, hogy jegyet tudjanak vásárolni! Felháborító az, hogy az MLSZ hazugságokkal próbálja irányítani a hazai jegyvásárlást, és más nemzeti labdarúgó szövetséget hazudtol meg, hogy az önös érdekei érvényesüljenek, fent tartva azt a látszatot, hogy “a kártya jó, a kártya szép” és itthon még több legyen a regisztrált szurkoló!

    https://docs.google.com/document/d/1s7URBmv2zHY7WXUeXAesB3z3soXbsQCVBU-GYTIfueU/edit
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2015.06.15, 19:56
    On tour Helsinki, 2015.06.13.
    Többen terveztük a túrát Finnországba, végül a görögök elleni CB-s meccsnézés után döntöttük el páran, mindenképp kimegyünk. Több lehetőség közül választhattunk, többen a csütörtök-vasárnap repülős utazásra neveztünk be, míg egy társunk a pénteki járattal jött ki.
    Közeledett az utazás, a jegyek körüli cirkusz sem szegte kedvünket, úgy voltunk vele, legrosszabb esetben egy halászkocsmában nézzük végig. Még egyszer nagy köszönet Mariannak, hogy sikerült kártya nélkül jegyhez jutnunk. Azt sajnálattal vettük tudomásul, hogy többen visszamondták az utazást, a kezdeti bizonytalanság miatt.
    Az utazás probléma nélkül telt el, még itthon a duty free-ben feltankoltunk magyar borokkal, majd a 2 órás utazás után péntek éjszaka 1 körül elfoglaltuk a stadionhoz közeli szállásunk. Ritkán járunk északra, pénteken körbenéztünk a városban és ismerkedtünk a helyi környezettel. Ami első ránézésre furcsa volt, hogy még a sarki fűszeresnél is van legalább egy játékgép, a 4,7%-os alkoholtartalom feletti italoknak külön „trafikjuk” van, valamint 21 óra után úgy lelakatolják a sörös hűtőt, hogy rögtön lemond az ember a kb. 3 eurós sörről.
    Meccsnapon kinéztünk a szurkolói focira, sikeresen átvettük a jegyeket, és egyre több magyar ismerőssel futottunk össze a stadion környékén. 40 perccel a meccskezdés előtt értünk be, addigra már elvették több magyar társunk zászlóját és a buszosok által hozott kiírást. A jól bevált „ha a hölgy viszi be a drapikat, meg se nézik” akció után, mi lazán szinte jegykezelés nélkül léptünk be a stadionba.
    Örömmel töltött el, hogy ilyen szép számban elkísértük a csapatot, viszont a meccs előtti külön választott kártyás/nem kártyás megoldás nem osztott nagy sikert, nem is élt sokáig. A kezdeti „semmilyen zászlót nem rakhatunk ki a semleges szektorban” elnevezésű akció, élt 4 percet. A meccsről kár pazarolni a szót, a mennyei befejezés és a játékosokkal való ünneplés megkoronázta az északi túrát.

    Carpathian Brigade - https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=859658790780162&id=108721875873861
     
  4. avatar: ingersheim
    2015.06.14, 15:23
    kép
     
  5. avatar: ingersheim
    2015.06.14, 15:09
    Az MLSZ tetteire már nincsenek jelzők…

    Sokáig elér Csányiék keze: a magyar szurkolóktól elvették a magyar zászlókat és sálakat Helsinkiben, állítólag azért, mert a Magyar Labdarúgó Szövetségnek (MLSZ) sikerült kibuliznia az UEFA-nál, hogy a semleges szektorba ne ülhessenek be szabadon a magyarok.

    A magyar labdarúgó válogatott szombati, Finnország elleni EB-selejtező meccsére a magyar szurkolók nem a vendégszektorba vettek jegyet, hanem a semlegesbe. Ennek oka az volt, hogy az MLSZ a neki kiutalt magyar jegyeket csak azoknak volt hajlandó eladni, akik rendelkeznek arcképpel ellátott szurkolói kártyával.
    A kinti magyarok és a finn szövetség elintézte a jegyeket, de Csányiék közbeléptek

    Mivel ezek ellen a túlzott, megalázó biztonsági intézkedések ellen általános tiltakozás mutatkozik, így a magyar szurkolók nem vettek vendégjegyet az MLSZ-től, hanem kint Helsinkiben, a helyi magyarok, illetve a finn szövetség segítségével a semleges szektort célozták meg, így kikerülve az MLSZ “kártyajátékát”.

    A rövid beszámolók szerint a jegyeket sikeresen megkapták a kiutazott magyar szurkolók, ugyanakkor az eddigi információk szerint az MLSZ az UEFA-hoz fordult segítségért, aminek az lett a vége, hogy

    a magyaroknak megtiltották, hogy a semleges szektorba magyar zászlókat, sálakat vigyenek magukkal.
    kép
    A szatyrokban elkobzott magyar sálak és zászlók láthatóak, mindez az MLSZ kérésére

    A kártyás szurkolók, együttérzésből, csatlakoznak azokhoz, akik kártya nélkül jutottak be a találkozóra.
    kép
    A szurkolók kártya nélkül bejutottak, de az MLSZ beleköpött a levesükbe…
    kép
    A meccs előtt finn ultrák odajöttek az újpestiekhez, hogy van egy kiírásuk a finn futball szövetség ellen, de nem tudják bevinni. A lilák megoldották.

    “Finn futballszövetség baszódj meg!”
    kép
    Gólöröm:
    kép
    kép

    ultrasliberi.hu/az-mlsz-tetteire-mar-nincsenek-jelzok/
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2015.06.14, 10:06
    Szerencsétlen finnek, már kezdem sajnálni őket egy kicsit. smiley Velünk nagyon nincs szerencséjük. smiley


    Gratula Palinak és a csapatnak, ezzel gyakorlatilag a 3. helyet elértük. Azért a 2. helyhez a magyar-román és rá !!3 napra!! északír-magyar, hát azt nem hinném...


    Egyértelműen jobbak voltunk a finneknél. Nem volt szép meccs, nem domináltunk úgy, mint egy erősebb csapat, de az látszott, hogy a miénk az erősebb válogatott! És a végére kijött a különbség, szép volt fiúk!


    Ez a futball igazsága... A szerencsétlen játékvezető elveszi tőlünk a tizenegyest, majd a végén egy bombagól kis Stiebertől. Ennek így kellett lennie! Gratulálok az egész csapatnak, szép volt fiúk!


    KIRÁLY! smiley Végignéztem a meccset, nagyon jól játszottunk, irányítottuk is a mérkőzést gyakran, bár a finnek is domináltak a második félidő egyes periódusaiban. Teljesen megérdemelt lett volna akár a többgólos magyar győzelem is, sokkal jobbak voltunk - ahogy az egyébként elég vicces kommentátor meg is említette, ha pontozásos sportág lenne, akkor (is) nyertünk volna. smiley
    Stieber talán sosem találja el ugyanígy ezt a labdát, semennyi hely nem volt ott, nem értem, hogy talált utat a labda. A gólt megelőző szabadrúgást eredményező szabálytalanságnál viszont látszott, hogy nagyon idegesek a játékosok: utolsó emberként a finn védő felrúgja Dzsudzsákot, az eredmény pedig 1 finn és 2 magyar sárga lap... smiley De kit érdekel ilyenkor, NYERTÜNK!


    "A magyar labdarúgó válogatott szombati, Finnország elleni EB-selejtező meccsére a magyar szurkolók nem a vendégszektorba vettek jegyet, hanem a semlegesbe. Ennek oka az volt, hogy az MLSZ a neki kiutalt magyar jegyeket csak azoknak volt hajlandó eladni, akik rendelkeznek arcképpel ellátott szurkolói kártyával. Mivel ezek ellen a túlzott, megalázó biztonsági intézkedések ellen általános tiltakozás mutatkozik, így a magyar szurkolók nem vettek vendégjegyet az MLSZ-től, hanem kint Helsinkiben, a helyi magyarok, illetve a finn szövetség segítségével a semleges szektort célozták meg, így kikerülve az MLSZ "kártyajátékát".
    A jegyeket sikeresen megkapták a kiutazott magyar szurkolók, ugyanakkor az MLSZ az UEFA-hoz fordult segítségért, aminek az lett a vége, hogy a magyaroknak megtiltották, hogy a semleges szektorba magyar zászlókat, sálakat vigyenek magukkal."
    Köszönjük MLSZ!


    Először is, szerintem senki nem szidta Dárdait, a gólkülönbségnek viszont bizony lehet jelentősége, mert a legjobb 3. pótselejtező nélkül kijut az ebre. Ugyanis azt sem kéne elfelejteni, hogy továbbra is 3.ak vagyunk (és leszünk is 6 kör után) ponthátránnyal és ez nem ér automatikus kijutást.
    Ráadásul a legnehezebb sorozat még visszavan (4 napon belül 2 meccs az első 2 helyezettel), tehát nem kéne úgy csinálni, mint ha már biztos eb résztvevők lennénk. Ez csak 1 meccs volt, az oda vezető úton!


    Megérdemelt a győzelem, sokat melóztak érte a srácok, gratula nekik! Annak külön örülök, hogy Stieber ekkora gólt lőtt, a litván meccs előtt írtam, hogy hiába a jó Bundesliga szezonja, de a válogatottban nem sokat mutat, erre jó játék és gól mindkét meccsen.smiley Úgy tűnik, kezd beérni. Szalai is sokat dolgozott, elöl mezőnyben nehezen tartották, kár a kihagyott helyzetért, sajnos be van oltva gól ellen, egyszer hátha megtalálja már a góllövő cipőt. Jó lenne ha Pali maradna, és sikerülne elkapni a románokat szeptemberben az üllői úton.


    Amúgy most sem ügyesebb ez a válogatott mint 2 éve...csak küzdeni talán jobban akar és tud!! És Dárdai tényleg 90+ percig küzd...régen a 70. percben jó volt már az X! Most legalább ez nem volt...Dárdai a legjobbkor száll ki!!! Nagyon jókor...


    meg feroeren sem dominaltunk ennyire
    egy rossz 15 perc kivetelevel mi iranyitottunk
    a kritizalt , havernak titulalt, Kiraly meccslabdat fogott
    Szalai jo volt elol
    es a lenyeg, nyertunk
    feroert verni kell othhon
    a romanokat kene, de ha x less sem tragedia
    irorszagban is lehet nyerni x-elni
    siman meg lehet a masodik de akar az elso hely is
    nincsenek akkor kulonbsegek/roman-eszakir-Magyar gorog
    egeszen nezheto csapatunk lett


    én a meccsről beszélek, mert az talán lényegesebb, mint egyetlen momentumot kiragadni. érvekkel is alátámasztottam, hogy ez a győzelem NEM szerencsefaktor volt. a gólban benne volt a mázli is, de nem csupán az: nagyon jól eltalált lövés volt, ami a mi érdemünk, nem a finneké, mint pl. az 1997-es esetnél. és még egyszer: a többi helyzetünk kimaradt, egy 11-est sem kaptunk meg, a finnek nagy mázlival megúszták korábban - de mindig nem úszhatták meg, és ez konkrétan Stieber lövésénél öltött testet.
    ja, és a gólszerző, hogy "még egyszer nem találja így el". hadd segítsek: egy hete volt egy 4-0-s győzelmünk, több nagy góllal, és a legnagyobb közülük pont Stieberé volt. ennyit erről.


    Nem 2. hanem 1. helyet kell megcélozni.
    Akik Szalait kritizálják nézzenek inkább kézilabdát az való nekik. Focihoz nem sok közük van. Ott küzd a darálóban . Ma ott volt a fején a meccslabda nem jött össze.
    5 Dárdai meccsen 11 pont úgy görögök, és románok ellen is Nikolic előtt ott volt a ziccer.
    Ennél többet ezekből a játékosokból nem lehet kihozni.


    kozel inkabb kozepes meccs volt. A finnek nem sok focit mutattak be. Mar az elso percekben (Dardi igeretevel ellentetben) mi dominaltunk. lohettunk volna vagy 4 golt megint. Nem kaptunk meg 11-est (a szloven biro bun rossz volt), Kiraly a teljes elso felidoben nyugodtan uldogelhetett volna akarhol, egyetlen kapura lovese volt a finneknek, az se talalta el a kaput. A vedelem meglehetosen jol mukodott az egesz meccsen (ilyen is regen volt mar). A masodik felidoben volt egy gyengebb periodusunk amibe belefert egy oriasi finn loves (3. volt talan a meccsen, a masodik felido kozepe tajan mutattak a lovesi aranyt 2=11 volt) , amit Kiraly bravurral haritott. Stiber golja meg onmagaert beszel. Iszonyatosan eltalalta. Az egyetlen igazi negativuma a meccsnek, ekeg sok sargat szedtunk ossze, Gera a romanok ellen nem is jatszhat. A gorog tv-ben en nezni fogom a feroer-gorog meccset, de ne tegyetek nnagyobb osszeget a gorog gyozelemre, mar a gorog szakkomentatorok se tul bizakodoak, raadasul feroer tortenelmi gyozelmet aratott Athenban.


    Ebben a mai csapatban egyetlen súlytalan ember volt,és az Priskin.Le is cserélte a Pali.Szalai hasznosan játszott,de aki kritizálni akarja,az találhat rajta fogást.


    Szinte hihetetlen, de Dárdai alatt 7 meccsből összesen 3 gólt kaptunk. A csapat szervezett, jól van összerakva, mindenki tudja hol a helye a pályán. Valóban elérhető a 2. hely, ehhez a románok ellen szívvel-lélekkel kell játszani. Szívből kívánom, hogy Dárdai maradjon, az ő személye volt a legjobb döntés a magyar közéletben az elmúlt egy év során. Egy megfelelően felkészített magyar válogatott akár Romániát, akár Észak-Írországot is megverheti.
    Egyébként nem kell Dárdait ennyire dicsérni, előtte Pintér tette le az alapokat smiley)))))))))))))))))))


    A románok ellen volt egy kimondottan jó félidőnk, és most is. Az a jó félidő egyenlítést hozott, a mostani "semmit".

    A védekezésünk tényleg javult, és most a támadással sem voltam elégedetlen, örültem a sok gyors passznak (egy-kétérintő).

    Ha csak fele olyan edzőink lennénk, mint a feröer-szigetekieknek, már most megünnepelhettük volna a továbbjutást.

    Szívesen megnézném, mit játszanánk egy éles német, holland stb. válogatottal. Az ilyesmi csapatok ellen az elmúlt években már egész tűrhetően ment a játék/jöttek az eredmények. Az előrelépést az mutatná meg, hogy egy harapós és jó ellenfél ellen megússzuk kevesebb mint három kapott góllal, vagy kitömnek minket, szétesünk.


    A gól akkor is gól, és eldönt egy meccset, ha szerencsés.
    A csapat erénye ezen a meccsen a töretlen küzdés és hit volt abban, hogy nyerhetünk, nagyon nem ment a játék, de végül kiharcoltuk a győzelmet és ez a lényeg. Ez a mentalitás, amiben Dárdai többet hozott. Játékban egyelőre nem.
    De ha egy esetleges, de jól eltalált lövéssel megnyert mérkőzés után azt hisszük, hogy rendben vannak itt a dolgok, akkor hatalmasat tévedünk.
    Akkor örülhetünk majd, ha játékban is előbbre lépünk.


    Király 6: hibátlan. Azért 6, mert csak egyszer tették próbára.

    Fiola 5: a legjobb magyar jobbhátvéd, ennek megfelelő játékkal. Védekezésben közepes, támadásban nulla.

    Juhász 6: megbízhatóan játszott különösebb bravúr nélkül. A sárgáért kár volt.

    Lang 5: a hozzáállása tetszett, egyszer sem engedte el maga mellett a csatárt. A "megnyugtató" jelzőt azért kerülném vele kapcsolatban.

    Kádár 6: a védőmunkájával elégedett vagyok, támadásban nem volt jó, de legalább próbálkozott.

    Stieber 6: a védőmunkájára nem emlékszem, támadásban pedig csak arra, hogy egy az egyben mindig leszerelték, és mindig a bal lábára cselezett (pedig jó a jobb lába, a gólja cseppet sem volt meglepetés). Az aktivitásáért dicséret illet, és kétségkívül van benne valami. A gólja előtt már rég lecseréltem volna Vargára. A góljáért plusz egy jegyet adtam, nem azért, mert bement, hanem az érkezésért.

    Gera 6: a támadásokhoz nem sokat tett hozzá, a helyzetét kihagyta (a kezezés után), kényszerítőkre nem vállalkozott, távoli lövése dodós volt. A védőmunkája példaértékű volt, becsúszó szerelése önmagában megér egy plusz jegyet.

    Tőzsér 5: volt több szép szerelése, de nem láttam benne a spirituszt, tutista játékot játszott, ami egy védekező középpályástól elfogadható, egy mélységi irányítótól vékony. Volt egy kapáslövése, ahol dicséretes volt az érkezése, de rondán fölé-mellé durrantotta. Helyezkedése nagyszerű volt. Némethnek adott passza szép volt.

    Dzsudzsák 7: mint gyakorlatilag mindig, ő volt a legjobb játékosunk. Erényeit kihasználta, több igen jó lövése volt, beadásai is ültek, a gól előtt is ő adott be. A sárga lap szerintem nevetséges volt, amit kapott, mármint a játékvezetőre nézvést.

    Szalai 5: aktív volt, a mostanában szokásosnál jobban játszott. Visszalépett a labdákért, több szabadrúgást is kiharcolt. Ha Dzsudzsák beadását befejeli, megvan a hatos. Jól érkezett, kicsit ki kellett csavarodnia érte, de egy középcsatárnak az ilyet be kell vernie.

    Priskin 4: ez lófasz volt rigófüttyel.

    Németh 5: jól került helyzetbe, szépen tisztázott a védő. Utána eltűnt a mezőnyben, nem lépett vissza eleget labdákért.

    Dárdai 7: ha nem kezdeti Priskint érthetetlen módon, 8-as adok neki. Aztán javította ezt a hibáját.


    A védelem előtt jól szűrt a középpálya, így a védelemre ritkán tudták rávezetni a labdát. Azért voltak ott hajmeresztő megoldások időnként, Lang többször is párharcot vesztett olyan helyzetben, ahol nem kellett volna. Kádárnak is voltak meredek megoldásai, Fiola meg sztem tudás alapján lefele lóg ki, csak azon a poszton nagyon nem állunk jól. Talán ha Korcsmár felépül, ő jó lehet ott, állítólag a Fürthben jobbhátvédet játszott inkább.


    én ezt úgy mondanám, hogy 15 percig voltunk sokkal jobbak, de a maradék 75 perc nagy részében sem az történt inkább, amit a finnek akartak.
    Dárdai egyébként szokta is mondani, hogy viszonylag normális ellenfél ellen nem tudunk végig ugyanúgy nyomni, ezért nem is fogunk.


    Az az igazság, hogy szerintem egyik szélsőnek sem voltak túl jók az esélyei, mert a szélsővédők igen ritkán léptek fel a támadásokhoz. Ez mondjuk nem véletlen, mert Kádár nem is az, Fiola meg hát nem az a szint. De láthatóan nagyon nem is voltak felengedve. Így meg 1v1-ben kellett volna mindkét szélsőnek megvernie a védőjét, aki mellett általában biztosított még valaki. Vargát nem Stieber, hanem a második csatár helyett kellett volna betenni sztem, de sokkal előrébb nem lettünk volna.
    Priskin sztem alapvetően a felállás miatt volt gyenge. Langnak pl. viszont voltak csúnya bakijai.


    Aszondta Pali meglepi lesz a 10. perctől, mert feltoljuk a védelmet, és letámadunk. Addig altatjuk őket.
    Tényleg meglepi volt, mert az első 15 percben a finn térfélen tartózkodtunk, és csodásan ment a foci. Lehetett volna 2 gól minimum. Aztán nekiláttunk altatni, és ezzel elő is jött a meztelen valóság: 3 lépésre nem tudunk passzolni, bújunk az ellenfél mögé, nem szaladunk - sétálunk a pályán. Juhászt kivéve, mindenki a közepes alatt produkált, sikerült magunkra húzni őket. Szerencsénkre ők mégnagyobb balfékek voltak... végül a mezőny leggyengébb magyarjának véletlenül elsült a lába. Ezért most ünneplünk, de titkon lelkünk mélyén tudjuk: nagyon szerény produkció volt a mai.

    Hanem az az első 15 perc!! Kérdem én: ha tudunk úgy is, akkor miért kellett 75-öt így?

    Ui. az tesz egy kapust naggyá, hogyha nincs egyáltalán dolga, és még is be tud mutatni hirtelen egy bravúrt. Ez volt Király ma. Némóban is kellemesen csalódtam...


    Tetszett a mai meccs, Stieber gólja szenzációs volt, pedig a leggyengébb játékosunk szerintem. Lang többször könnyelmű volt, Gera viszont szenzációsan védekezett.
    Juhász, Kádár, Tőzsér, Dzsudzsák jó volt, Király remek. Szalai ma jól tartotta meg a labdákat, de a helyzetét be kellett volna fejelni. Priskin semmi különös, Németh jól szállt be, de aztán elszürkült. Fiola nem volt az igazi, de hiányposzton játszik.
    Ebben a csapatban mocorog valami, Dárdaival 5 meccsen egy gólt kaptunk, és az utolsó tíz percekben rendre nekünk jön be valami.

    A másodk helyet kellene elcsípni, mert a pótselejtező lutri. Remélem Dárdai marad.


    Magunkhoz képest egész jó volt most a középpályánk, és rengeteget passzoltunk 1-2 érintővel.

    Ha Stieber megtanulna egy az egy ellen játszani a szélen legalább fele úgy, mint Dzsudzsák, az nagy lépés lenne előre. Fiolának nyugodtan fizethetne az MLSZ egy személyi edzőt, csak ne a Páling legyen az. Annyiszor nyílt előtte terület, hogy nem is tudtam megszámolni, és egyszer sem használta ki. Kádár legalább próbálkozott néha.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=90&na_step=30&t=9018358&na_order=
    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2419665
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2015.06.14, 09:39
    Dárdai Pál: Jár a srácoknak a gratuláció, mivel végig fegyelmezetten tették a dolgukat. Beleizzadtam a meccsbe én is, de az egész stáb is, hiszen ilyenkor együtt él az ember a csapattal. Ha az első félidő elején egy vagy két helyzetet belövünk, akkor az lett volna, amit elterveztünk. Nem rúgtuk be a lehetőségeket, és a szünetben mondtam is, hogy nehogy azt gondolják, hogy megnyertük a mérkőzést azzal, hogy jól kezdtünk. A második játékrészben kicsit el is ment a fonal, de magunkra találtunk, ezt Németh Krisztián nagy helyzete jelezte is. Stieber Zoltán góljához a szerencse is kellett, de egy tökéletes kivitelezett lövés volt. Edzésen sok ilyen gólt rúg, és aki az edzésen berúgja, az berúgja meccsen is. Óriási dolog, hogy bemondtuk, hogy négy pont kell a két meccsből, folyamatosan sulykoltuk a játékosokba, hogy itt kell behozni a görögök ellen elveszített kettőt, ők pedig a nyomás alatt egyenesbe is jöttek. Nagy mentális erő van a csapatban, nagyon jó a közösség, ezért tudjuk megnyerni ezeket a meccseket. Nem szabad elfelejteni, hogy két hetet dolgozhattunk együtt. Aki nézte a meccset, láthatta, hogy az első félidőben gyönyörűen kontrolláltuk a mérkőzést, betervezett támadásokat vezettünk, megvoltak a gólhelyzeteink is. A második félidőben volt egy kis gödör, akkor próbáltunk cserékkel frissíteni a csapaton. Óriási dolog, hogy idegenben tudtunk 1-0-ra győzni, a meccset pedig küldjük a szurkolóknak, akik nélkül ez az egész nem működne. A félidőben mondtam, hogy ha a 85. percben 0-0 a meccs, akkor se kapkodjunk, mert nem mehetünk bele egy adok-kapokba, hiszen gyors játékosaik vannak. Mondtam nekik, hogyha szisztematikusan dolgozunk tovább, meg fog jönni a gól. Sok pontrúgást rúghattunk a meccsen, ezekben lehetett volna még talán több veszély. Ha az elején berúgtuk volna a helyzeteket, lehetett volna akár 4-0 is, hiszen akkor kontrázgathattunk volna. Így, hogy nem rúgtuk be, a labdabirtoklásban azért elfáradtunk. Kis gödörbe kerültünk, de a végén jött a magyaros szív. A szezon végén így kibírni 90 percet, és a végén döntésre is vinni a dolgot, ez nem semmi... – fogalmazott, majd előre is tekintett.

    – Mondtam, hogyha hozzuk ezt a három pontot, akkor érdekessé válik a csoport. A következő két meccsen sok minden eldől, de nyugodtan beszélhetünk most már a második helyről. Nem mondom, hogy megígérem, de kitűzzük célul, hogy megszorítsuk az előttünk haladó két csapatot, hiszen olyan helyzetben vagyunk. Ahogy együtt dolgozik a csapat, mindig többet tudunk rátenni a taktikai elemekre, és egyre inkább összeérik az együttes. Egyre jobban néznek ki a dolgok, lehetett ma is látni, hogy a játékosok az egyes taktikai elemekre jól reagálnak. A közönségben bízhatunk, az országban is jó hangulat van. Mindenki ünnepelje meg a nyári szünetet, örüljünk még egyszer a görög meccsnek, és ennek a győzelemnek is, mert megérdemeltük.

    http://www.csakfoci.hu/valogatott/valogatott/node/193405
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2015.06.09, 11:47
    Varga József és Pintér Ádám sérülése sem a kellő ütemben javul, egyikőjükre sem számíthat a kapitány szombaton, így elhagyták az edzőtábort.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/608176856521711617
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2015.06.02, 10:47
    kép
     
  11. avatar: magyarfutball.hu
    2015.05.29, 14:53
    Sziasztok!
    Végleges választ kaptunk a finnektől a jegyekkel kapcsolatban! Akik feliratkoztak a listára, azok megkapják a jegyüket SZURKOLÓI KÁRTYA és REGISZTRÁCIÓ NÉLKÜL, ott kint a helyszínen, a meccs előtt! 35EUR lesz a jegyek ára, és nem a vendég szektorban leszünk, hanem egy szektorral mellette egy "semleges" szektorban!
    (Itthon 73db jegy kelt el, ami a vendég szektorba szól, mi kétszer annyian vagyunk most a listán)
    Aki esetleg még szeretne szurkolói kártya nélkül meccs jegyhez jutni ma este 19 óráig tudja jelezni a szurkoloivonat2014@gmail.com email címen!
    Ez a végleges határidő!
    További információ később!
     
  12. avatar: magyarfutball.hu
    2015.05.22, 15:35
    Dárdai Pál szövetségi kapitány kihirdette a Litvánia elleni, június 5-i felkészülési mérkőzés, és a finnek elleni, június 13-i Eb-selejtező keretét.
    Dárdai Pál továbbra is elsősorban azokra a játékosokra számít, akik az őszi tétmérkőzéseken, illetve a görögök elleni márciusi selejtezőn tagjai voltak a keretnek, de van egy-két új név is az együttesben, mint például Németh Krisztián, a Sporting Kansas City csatára, aki remek formában szerepel az észak-amerikai profi bajnokságban, és hosszabb kihagyás után ismét tagja a válogatottnak.

    A debreceni barátságos összecsapáson klubkötelezettségei még nem lehet ott három légiós, az FC Sionnal Svájci Kupa-döntőt játszó Vanczák Vilmos, valamint a lengyel felsőházi rájátszásban érdekelt Guzmics Richárd és Kádár Tamás, de a finnországi selejtezőn már számít rájuk Dárdai Pál. Juhász Roland szereplése egyelőre kérdéses, a Videoton FC védője sérüléssel bajlódik, és még nem tudni, hogy megkezdheti-e a kerettel a litvánok elleni meccset megelőző edzőtáborozást. A szövetségi kapitány továbbra sem számíthat a hosszabb ideje sérült Lovrencsics Gergő, Korcsmár Zsolt, Hajnal Tamás hármasra, míg Elek Ákos azért nem tagja a csapatnak, mert a finnek elleni selejtezőn sárga lapos eltiltását tölti.

    A Finnország elleni selejtező előtt csatlakozik a kerethez:

    Kádár Tamás (Lech Poznan)
    Vanczák Vilmos (Sion)
    Guzmics Richárd (Wisla Krakow)

    Biztonsági tartalékok:

    Gulácsi Péter (RB Salzburg)
    Márkvárt Dávid (PMFC-Matias)
    Koman Vladimir (DVTK)
    Böde Dániel (Ferencváros)
    Rudolf Gergely (Győri ETO)

    http://www.mlsz.hu/blog/2015/05/22/a-valogatott-nemeth-krisztian-is-a-keretben/
     
  13. avatar: Sanyi-Hungaria
    2015.05.16, 13:21 (szerk.: 2015.05.16, 16:34)
    A finnek elleni mérkőzésre 2015. június 13-án, a Helsinki Olimpiai Stadionban (Paavo Nurmen tie 1, 00250 Helsinki) kerül sor. A jegyek a vendégszurkolók elhelyezésére szolgáló két szektorba szólnak, és egységesen 11 ezer forintba kerülnek (az ár azonos a hazai szurkolóknak értékesített azonos kategóriájú jegyárral). A Helsinki Olimpiai Stadion Finnország legnagyobb stadionja, jelenleg 40.000 néző befogadására alkalmas. Töölö kerületben található, 2 kilométerre Helsinki központjától. A magyar szövetség a nemzetközi előírások alapján 1800 jegyre tarthat igényt,a jegyigényléshez klubkártya vagy futballkártya szükséges. (A nem magyar állampolgárok számára nem kötelező a klubkártya, de a névre szóló jegyértékesítés igen!).

    forrás: mlsz.hu
     
  14. avatar: magyarfutball.hu
    2015.02.11, 12:39
    On tour Helsinki!
    Sziasztok!

    A Helsinki túrával kapcsolatos információk!
    Első verzióként igyekeztünk egy külön repülőgépes túrát szervezni, 1napos jövünk-megyünk utazással, de sajnos erre nem lesz mód, mert fejenként több mint 100ezer Ft lenne, így azt gondoltuk, hogy ez túl drága.
    Második verzióként egy buszos túra jött szóba, és ez is maradt a végleges, és erről a következő információkat tudjuk adni.

    Összesen 2 buszt tervezünk indítani, melyre összesen 98 férőhely van:
    Indulás: 2015. június 11.-én éjszaka Budapest, Planetárium elől
    Útközbeni megállás: Varsó ahol eltöltünk egy fél napot, és lesz szállásunk, másnap továbbindulás kora reggel Tallinba ahonnan komppal megyünk át Helsinkibe.
    Helsinkibe érkezés június 13.-án kora délutáni órákban.
    A mérkőzés után indulás vissza Varsóba, ahol szintén megszállunk egy napot, és vasárnap indulunk haza Budapestre.
    Visszaérkezés: június 15.-én hajnalban.

    A túra ára: 65000Ft/fő (tartalmazza a buszos utazás költségét, a 2 éjszaka szállást és a komp költséget)
    Ezen felül, amiről Neked kell gondoskodni: Ellátás, illetve a meccs belépő, ami várhatóan 1500-2000Ft között lesz!

    Előleg: március 15.-ig15000Ft/fő, utána 2 részletben lehet fizetni részletekben: április 15.-ig 25000Ft + május 30.-ig: 25000Ft

    Jelentkezni:szurkoloivonat2014@gmail.com

    https://www.facebook.com/events/1404431466526820/
     
  15. avatar: Zsorzsinju
    2015.01.27, 02:33 (szerk.: 2015.05.15, 16:12)
    A Finn válogatott 2015 januárjában az Arab Emírségekben kezdte a felkészülést. Két mérkőzést játszott:
    19-én Svédország ellen nyertek (1:0), 22-én Jemen ellen döntetlen (0:0).
    A csapatot továbbra is Mika Matti 'Mixu' Paatelainen irányítja.