magyarfutball.hu

Görögország - Magyarország 1 : 0 20:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.33 (3 szavazat)

játékvezető: 2.33 (3 szavazat)

hangulat: 3 (3 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 2 (2)
  2. 0 : 1 (1)
  3. 1 : 1 (1)
  4. 2 : 1 (1)
  5. 2 : 2 (1)
  6. 3 : 1 (1)
  7. 5 : 0 (1)
Nemzetek Ligája
930. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Athén, Olympic Stadium of Athens "Spyros Louis"
játékvezető : Stieler Tobias (Németország)
nézőszámok:
  1. epo.gr: -
  2. mlsz.hu: -
  3. nso.hu: 8.000
  1. 9' Papastathopoulos Sokratis sárga lap
    22' Tsimikas Kostas sárga lap
    27' Bakakis Michalis sárga lap
    sárga lap 32' Kalmár Zsolt
    sárga lap 43' Fiola Attila
    sárga lap 60' Kleinheisler László
    65' Mitroglou Kostas 1 - 0
    sárga lap 73' Kovács István
    sárga lap 88' Nagy Ádám

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.13, 14:47
    Marco Rossi: Úgy érzem, ma este jobban játszottunk, mint a hazai mérkőzésen, kevesebb esélyt adtunk az ellenfélnek, mégis akkor nyertünk, most pedig kikaptunk. De ez a foci, néha szerencséd van, néha nincs. Folytatni kell a munkát, javulnunk kell, de a két korábbi mérkőzésünkhöz hasonlóan semmit nem tudok a játékosaim szemére vetni, odatették magukat, mindent beleadtak. Ettől még persze követtek el hibákat, balszerencsések is voltunk, valamint a játékvezetőI döntések sem tetszettek nekem. 3-5-2-es rendszerre álltunk át, Sallai és Nagy Dominik kerültek ki a szélekre, sokkal támadóbbak lettünk, de ennek ellenére nem sikerült gólt szereznünk. Látszott, hogy ezt a rendszert is tudjuk alkalmazni, de ennél is fontosabb a mutatott hozzáállás, a koncepció. Vissza kell szereznünk az erőnlétünket, több futballistánkkal szemben keményen játszottak, olyan volt, mintha karatéztak volna az ellenfél játékosai. Győznünk kell Észtországban, de tudjuk, hogy nem lesz könnyű, hiszen az észtek ma az utolsó percekben vesztettek, mindhárom meccsükön csak 1-0-ra kaptak ki.

    Michael Skibbe: El kell ismernem, hogy nem nagyon voltak helyzeteink, ez elsősorban a magyar védelemnek – főleg willi orban jó teljesítményének – köszönhető, akik nagyon erősek voltak, főként középen, egyszerűen semmi helyet nem hagytak a támadóinknak – ezt mondta a magyar csapatról a szövetségi kapitány, némi dicséretet is megfogalmazva felénk. Szerinte elsősorban középen, a tengelyben voltak stabilak a mieink, ez igaz volt a középpályára is, leginkább a pályának annak a részén gyűlt meg a bajuk velünk a hazaiaknak.

    http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/valogatott/sportszerutlen-magyarok-akik-nem-erdemeltek-tobbet-a-mieink-legjobbjait-es-legrosszabbjat-is-megneveztek-a-gorog-lapok
    http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/valogatott/rossi-a-vereseg-utan-mintha-karateztak-volna-az-ellenfel-jatekosai-a-birorol-is-beszelt
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.13, 14:19 (szerk.: 2018.10.13, 14:37)
    A védelmünk azért működött, mert Szalai már a középpályán zavarta a görögöket, mindenki szépen visszafutott, és helyzetet sem tudtak kialakítani. Abban az egy esetben, amikor nem, akkor kaptuk a gólt.

    Varga-Sallai oldalváltást kipróbálta Rossi, de semmit nem hozott. A 60. perc körül, amikor holtpontra kerültünk, Lovrét kellett volna behozni. A jobb szélen akkortájt sehol nem volt senki sem a görög, sem a magyar csapatban.

    Lovrét max Fiola helyett hoztam volna be. Amikor már támadni is kellett, semmit sem ért.

    A friss Lovre lefutotta volna az akkor még hitehagyott görög középpályát, és a jobb szélen rendre nyíló üres területeket is befutotta volna.

    Ki lehet kapni Görögországban egy góllal, csak az bosszant, hogy még ennyivel sem voltak jobbak.. Mindenesetre legalább már nem a kilátástalan szart kellett néznünk.

    Orbán remekül bejátszotta a jobboldalt, centerben is jól mozgott, sőt a szerencsétlen baloldali futók kenyerét is elvette.

    Amúgy a meccs utolsó 10 percében ez az agyonsárgázó bíró 3x tévedett kárunkra, Nagy Ádám sárgája előtti esetnél pl befelé szabad, a feltartásnál befelé közvetett szabad, és a kezezés 11.

    Én úgy látom, jó kis csapatunk lesz, de Bese többször is bizonytalan volt, sok labdát adott el Fiolával együtt, egyikből lett a gól. Wili is nem kipasszolnia kellett volna hanem kirúgnia bedobásra a gól előtti labdát, de amúgy jó volt, jobb, mint Lang.
    A kis Kovács pedig szerintem más - sajnos - nem válogatott szint ma, egy az egyben előnnyel visszafordult... Jobb lett volna Németh Krisztiánt behozni helyette, hiszen Kleizi ott volt középen. Azért ebben a csoportban bármi történhet még, mi verhetjük kétszer az észteket, és itthon a finneket... De Rosszi felfogása tetszik....

    A szakállas görög mukinak egy rohadt megmozdulása volt az egész meccsen,és azzal nyertek.Igaz,hogy a fejesénél olyan magasra felugrott,hogy a mieink csak ámultak.A hozzáállás ,az edzők meccselése jó volt.A döntetlen igazságosabb eredmény lett volna.

    Nem sokszor szokta lekötni a figyelmemet a magyar válogatott játéka, de most néztem, mert valahogy tetszett. Egyenrangú ellenfelei voltunk idegenben a görögöknek, és benne volt a játékunkban a pontszerzés, nulla nullánál még a győzelem is. Van (lesz) középen egy erős tengely, Szalai, Nagy Ádám, Orbán, Kádár, Gulácsi, ami köré lehet csapatot építeni.

    Kalmár se mozgott rosszul. Lendületes szélsők, erőteljes középpályások kellenek... én ezeket a Némó, Nagy Dominik féle, tesze-tosza, cselezek, hogy felrúgjanak, alibi játékosokat nem bírom.

    A studio szagértők nem kevésbé torzítják a valóságot, mint a szünetbe beékelt propaganda műsor. Elvakult tinédzser kommentelő szintjén értékelték a meccset. Jobb csapat a görög, jobbak is voltak ma, amikor kicsit összekapták magukat, semmit nem tudtunk csinálni. Nem volt komoly gólhelyzetünk, egy se.

    Amúgy, a mi szemszögünkből nézve, nem lesz ez rossz. Kezd visszatérni az a szintű összeszedettség, meg küzdés, mitn az EB idejében. Ha nincs Léki bácsi és Rossi egy évvel hamarabb kezd dolgozni, ezt a mecset már hozzuk.
    Nem baj, ne feledjük, hogy ez az NL gyakorlatilag egy barátságos meccs sorozat, az EB selejtezőkre készülünk. Csak így tovább!

    Nézzed vissza, voltak helyzeteink. Az ő kapusuk jobban védett. Ez is adja az eredményben a különbséget. Volt 2 gólhelyzete Szalainak, és Sallai is jobban megoldhatta volna a kiugratása után a végén. Gólra törőbben kell játszanunk.

    Egyrészt, nekünk jó lett volna az x, másrészt, ahhoz képest mentünk is előre. A két szélső védő nem ment fel, de akkor simábban kikaptunk volna. A gól után mentünk, ahogy tudtunk. A nagy nullából jövönk, a belga nem hagyott itt semmi használhatót. Pontosan ott tartunk, ahol ezzel az állománnyal lehet tartani két hónap alatt. A selejtezőkig még van fél év.

    Pont ez a baj. Ez egy szar gorog valogatott volt amit meg lehetett volna verni. A beszari jatek meg nem az hogy nem futott fel a jobbhatved hanem az hogy kozeppalyan nem merunk felvallalni egy passzt nem hogy egy de keterintobol sem amikor lekontrazhatnak az ellenfelet hanem pocsolunk, buzizunk hatszor beleerve a labdaba. Ez gond sajnos nemzetkozi szinten mert csak igy lehet meccseket nyerni. Hiaba vagyunk amugy szervezettek. Az elllenfel meg belovi az elso helyzetet ahogy kell.
    Ez egy nyerheto meccs lett volna.

    Szerintem benézed ezt. Vagy inkább fogalmi dugóban vagyunk. Volt pár tötymörgős eset, de nem arról volt szó, hogy beszariak vagyunk, hanem, simán bezártak minket, letámadtak egyszerre öten-hatan. Ránk mentek, lezárták a passzsávokat, ehhez meg technikailag nem vagyunk elég jók, hogy megoldjuk. Szerintem pont, hogy nem voltunk beszariak, vállaltuk a párharcokat, próbáltuk sokszor mi is letámadni őket. Amit mondasz, az nem beszariság, hanem ügyetlenség.

    En lattam biztato jeleket. Vedkezesben peldaul egyaltalan nem volt az az erzesem, ami regota meg volt, hogy barmikor golt kaphatunk. Ebben persze Orbannak nagy szerepe volt, a gol ellenere is. Nem mondom, hogy hasra kell esni, de a bizalmat nalam boven kierdemelte Rossi.

    Nem biztos, hogy kellett ma nekünk konkrétan ék. Középpályán sokszor fölényben voltak a görögök. Lehet jobban jöttünk volna ki a dologból, ha plusz egy játékost beküldünk a középpályára, aztán kiugratásokkal próbálkozunk.

    Nem fordulnak kapura a 16-osnál, hanem passzolgatnak. Ez semmit nem javult Kovács Pistivel és Nagy Dominikkal. Nem csak az alapvonaltól beadott labdát lehet kapura rúgni.

    Igazából a cserék rontottak a csapaton, valljuk meg.

    Vegyesek az érzelmek. Nagyon derekasan szűrtünk. Meg volt a robot rendesen. Orban hibája ellenére is azt mondom, hogy jól játszott. Első meccséhez képest a kapusunkon kívül csupa idegennel egy csapatban főleg. Fiolát a végén azért tarkón vágtam volna. Az az ember egy retardált. Amúgy rendben volt ez. Kár a sok pontatlanságért elöl, zavarba hozható lett volna ez a görög védelem.

    60 perc játék után, még a gólunk előtt kipukkadt a csapat. Azért is nem futottak rendesen vissza, és a támadásaink is lagymatagok lettek.

    Valaki ordibál mint az állat.

    müezzin

    a kurva anyját, de felbasz... némán nézem a meccset már

    Vajon kibírja meccs végéig?
    Egyedül beordibálja az egész stadiont.

    Orbán adta oda a beadó görögnek, aztán őt fejelték le, ezzel azért alaposan odaszart a mai teljesítményébe sajnos.

    1.Finnország 9 pont, Görögország 6 pont,Magyarország 3 pont,Észtország 0 pont. Észtországba nyerni kell mert akkor marad csak esély a 2. helyre.Finnek Pukki góljával nyertek. Pukki az új Litmanen .Orbán volt a válogatott legjobbja ,Orbán minőségi játékos ö lesz a fönök hátul . Fiola észtek ellen nem fog játszani.

    Willy jó volt. Más minőség. Többször mentett kényes helyzetben. Még ha le is maradt a görög pópáról a gólnál. Õ csak 25 éves, ha nem csömörlik meg a csapattól, akkor 10 évre nyertünk vele egy klasszis védőt. Most már csak egy klasszis csatárt kéne fognunk.

    Kovács Pistike még 35 percre is kevés volt. Lovre nekem hiányzott, az utolsó fél órában felszántotta volna jobbszélt.

    Fiola és Varga Roli nem lógnak ki lefelé a csapatból. Roli ráadásul viszonylag későn került a válogatottba, pedig már rég ott volt a helye. Szerintem Dzsudzsák kihagyása az idei év legnagyobb pozitívum a csapatnál. Már régóta a kerékkötője volt a csapatnak. Lelassult, gyenge lett, de vezéregyéniség akart lenni teljesítmény nélkül is.

    Ilyen gyenge görög csapatot már régen láttam. Mi sem voltunk a helyzet magaslatán, az is biztos. Egyszinten voltunk velük, amíg Kalmár el nem fáradt. Onnantól lejtmenet volt, dacára a cseréknek, akik még a lecserélteknél is egy klasszissal gyengébbek voltak ma, de cserébe senki sem találta a helyét. Rossi ma halványabban nyúlt bele a meccsbe. Gulácsi, Sallai, Nagy Á., és Orbán (hogy miért nem bikázta ki taccsra, fel nem foghatom) voltak a félszeműek, és így királyok is, a... ...között.

    Azért így jöbb, mint két döntetlennel...

    Viszont ott van az, hogy ez a gyenge görög csapat szerintem ránk készült, nem kicsit. Nekem úgy tűnt, hogy bárhová menne passz, ott mindig több volt a görög, alig lehetett embert találni, a görögök nagyon sokat mentek, hogy így legyen.És még nem vagyunk akkora klasszisok, hogy megtaláljuk az ellenszert.

    Szerintem Rossi alatt tegnap játszottunk a legjobban. Bár ez a játék nem volt éppen kompakt. Gyenge görögök? Minden csapat annyira jó, amennyire az ellenfele (a képességeihez mérten) engedi. Minimálisra redukáltuk görög támadásokat. A gólt leszámítva helyzetük sem volt. Az meg, hogy egy csapat védelme teljesen hiba nélkül hozzon le egy meccset sokkal komolyabb együttesénél is ritka, nem hogy nálunk, magyaroknál. Ezt most sikerült egyre csökkenteni, amiből épp gól lett, de volt mikor öt ilyen hibánk volt és egyet sem kaptunk.

    A támadásainak akadoztak mert kevés minőséges játékosunk van ezen a szinten.

    Bár korai még messzemenő következtetéseket levonni ebből a három meccsből, de az kezd lassan kirajzolódni, hogy a stabil védekezésre, és a korábbiakhoz képest nagyobb presszingre fog épülni a játékunk. Az eredmények pedig attól fognak függni, hogy a mérkőzésenkénti 1-3 gólhelyzetet milyen %-ban értékesítünk.

    Nálam a három legjobb tegnap Orbán, Nagy és Sallai, kb. ebben a sorrendben.

    Kádár-Orbán páros jó lesz, kár is erőlködni már Guzmiccsal a kínai kettőből, Lánggal vagy a többi nb1-es fogalmatlannal. Nyílván sérülés és eltiltás esetén kell más is, de kár megbontani ezt a párost. Orbánnal 50%-al nőtt a védekezésünk minősége. Hogy miért nem vágta ki taccsra? Lehet hogy az nb1-ben, meg hasonló ligájában ez a megoldás, de aki követi a bundesligát az tudja, hogy ennél nagyobb letámadás esetén sem szokták kivágni bedobásra a labdát. A jobb bekk hol maradt az akciónál?

    A két szélső védő dolog szokásos probléma, a Bese/Lovrencsics kombónál azért jobbakra lenne szükség, de ez a probléma most mellékes. A balbekk meg elég nagy gond.

    Nagy látszik hogy játékban van, és egyre jobb játékot nyújt a mezőnyben. Sallait sem fogja senki ember fia a balszélről kiszorítani, nagyszerű játékos lesz, a Freiburg legtechnikássabb játékosa, meg van benne a kellő dinamika, és nem egy beszari fickó. Nagy Dominik, vagy épp Ugrai jó lehet a cseréjének. Dzsudzsáknak sem hiszem hogy bármi esélye lenne őt kiszorítani.

    Kleinheislernek volt tegnap két szar lövése, de neki fegyelmezetebben kéne viselkednie (látszik, hogy fejlődik ebben), ritkábban, és biztosabb helyről kéne csak kapura lőnie.

    Kalmár tegnap nem volt annyira gyenge, mit szokott, de fogalmam sincs benne mit látnak úgy összességében. Varga a képességeihez mérten jól szokott játszik, de az ő képessége max egy cserére lenne elég.

    Szalai kiszorítására a kezdőből még kanyarban sincs senki. Böde és Priskin a múlt. Nikolics a taktikai szélességhez jól jönne, de neki gondok lehetnek az egójával, ha nem tudja belátni, hogy nem lehet bérelt helye a kezdőben. Az meg hogy Eppel vagy a lokis Takács ül a padon gyakorlatilag teljesen mindegy.

    Szó mi szó először is egy balbekk, majd egy jobbszélső, aztán egy magasabb és fizikailag erősebb középpályás, végezetül egy fürgébb center kéne még a válogatottba.

    Az első 10 percet leszámítva a bekapott gólig kifejezetten jól játszottunk. Helyenként még jobban is, mint a házigazda. Fel lehetett fedezni "Rossi"-s elemeket a játékunkban, amit előtte a Honvédnál és a DAC-nál is alkalmazott, s ami a korábbi kluboknál eredményes is volt.

    A görögöknek pedig az első kapuralövésük gól lett.

    De hát a foci nem pontozásos sport, itt gólt/gólokat kell lőni. Az ilyen meccsekre szokták néha mondani, hogy "a döntetlen igazságosabb lett volna", csak hát a fociban nincs mindig igazság: amelyik csapat több gólt lő, mindegy milyen játékkal, az nyer és pont...

    Tény az, hogy szerintem már csak akkor van igazán esélye megnyernie a Magyar válogatottnak a C liga 2. csoportját, ha a hátralévő valamennyi meccsét megnyeri (Észtek oda-vissza, Finnek otthon), a Finn-Görög pedig oda-vissza döntetlen lesz...

    Hányat lőttünk kapura? Vagy az nem Rossis elem? Ez nem műkorcsolya, hogy "jól játszottunk". Mitől játszottunk jól? Nem rúgtunk kapura. A 60. percben jutottunk először szögletig. 62-38 volt a labdabirtoklási arány és nem ide - mikor legutoljára beadták.

    Baromira elegem van már attól, hogy mindig megmagyarázzuk miért kapunk ki egy góllal. Igen, a döntetlent megérdemeltük volna. És? Attól még a görögök nyertek. Egyet rúgtak kapura. Igen. Gól lett. Igen. Összeszedettebben játszik a csapat mint a belga idején. Igen. És? Van eredménye?

    A többit meg hagyjuk Miska bácsi lemezesládájára. Majd ő elmeséli, miért nem sikerült ismét egy normális eredményt kihozni. Meg majd számolgatjuk, hogy majd megverjük az észteket, meg utána itthon mindenkit, akkor majd akár másodikok is lehetünk egy ilyen csoportban. C liga. Harmadosztály. NB 3.

    Addig amíg egy válogatott balhátvéd nélkül áll fel (Nincs az egész magyar mezőnyben, vagy külföldön egy ballábas védőjátékos, aki beférne?) és Fiola Attila, az ő briliáns játéktudásával, többszörös kéztörése ellenére is a csapat legnélkülözhetetlenebb embere, addig attól tartok nincs miről beszélni. Ráadásul hagyják neki, hogy törött kézzel ő dobja a taccsot. Nézd meg, miket bénázunk rendszeresen egy bedobásnál. Nincs kinek dobni a labdát, mert nem megy vissza senki elkérni.

    Az U21-es eredményt illetve a múltkori játékot is látva attól tartok, hogy amíg az új U19-es korosztály be nem érik (itt már pár jó teljesítményt lehetett látni a szlovénok ellen), addig nincs miről beszélni.

    https://ulloi129.hu/2018/10/12/gorogorszag-magyarorszag/
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.10, 10:11
    Térdsérülés miatt nem játszik a magyar labdarúgó-válogatott elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen Petrosz Mantalosz, a görög nemzeti együttes középpályása.

    Az AEK Athén 27 éves csapatkapitánya – aki a nyáron gólt szerzett a Vidi FC elleni Bajnokok Ligája-párharcban – korábbi térdsérülése nem jött rendbe, így a keddi vacsora után elhagyta a válogatott edzőtáborát – számolt be róla a Sport24.

    A görögöknél korábban Vaszilisz Toroszidisz és Mariosz Ikonomu is megsérült, így ők sem lépnek pályára pénteken.

    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-a-vidi-ellen-golt-szerzo-gorog-nem-jatszik-ellenunk-penteken-2662637
     
  5. avatar: Zsorzsinju
    2018.10.09, 17:25 (szerk.: 2018.10.10, 10:15)
    Játékvezetők:

    Referee: Tobias Stieler (GER)
    Assistant Referee 1: Rafael Foltyn (GER)
    Assistant Referee 2: Marco Achmüller (GER)
    Fourth Official: Christian Gittelmann (GER)
    Additional Assistant Referee 1: Christian Dingert (GER)
    Additional Assistant Referee 2: Patrick Ittrich (GER)
    UEFA Referee Observer: Bo Karlsson (SWE)
    UEFA Delegate: Danilo Filacchione (ITA)
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.01, 19:50
    Három újonc és három visszatérő Marco Rossi keretében

    Willi Orban, Holander Filip és Baráth Botond is meghívót kapott a férfi A-válogatott Görögország és Észtország elleni Nemzetek Ligája mérkőzésekre készülő keretébe, amelynek a legutóbbihoz képest hárommal több tagja van. A játékosok vasárnap este találkoznak Telkiben.

    A Nemzetek Ligája harmadik és negyedik játéknapjára készülő csapatnak ezúttal tagja lesz Gyurcsó Ádám, Nagy Dominik, valamint Németh Krisztián is. Nagy Dominik júniusban ugyan kerettag volt, de sérülés miatt végül nem csatlakozott a csapathoz, legutóbb tehát – Gyurcsóhoz hasonlóan – 2017. júniusában lépett pályára a válogatottban. Németh Krisztián legutóbb idén márciusban, Kazahsztán ellen játszott a nemzeti csapatban, és akkor gólt is szerzett.

    Marco Rossi ezúttal is a szokásos elvek mentén választotta ki a nagyjából 50 megfigyelt játékos közül azokat, akikre az októberi két mérkőzésen számít.

    – Ezúttal egy kicsit bővebb keretet állítottam össze, hiszen mindkét mérkőzésünket idegenben játsszuk, így gondolnom kellett arra, hogy az első mérkőzésen akár sérülés is előfordulhat, vagy valaki sárga lapok miatt nem léphet pályára Észtországban – mondta a szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak. – A nagyobb keretnek köszönhetően ilyen esetben nem a két meccs között kell az esetleges pótlásról gondoskodnunk. A kerettagok kiválasztásakor ezúttal is a fizikai állapot, az edzettség, illetve a szezonban eddig lejátszott meccsek száma volt az elsőszámú szempont, vagyis a nagyjából ötven folyamatosan figyelt játékosból a legjobb állapotban lévők kaptak meghívót.

    A három újonc közül minden bizonnyal Willi Orban meghívása okozhatja a legnagyobb meglepetést. A magyar válogatottba történő szerepeltetésének lehetősége először Bernd Storck fejében fordult meg, akkor azonban a középhátvéd még azt mondta, megfontolt, jó döntést szeretne hozni azzal kapcsolatban, hogy mely nemzeti együttesben szeretne szerepelni, hiszen a német és a lengyel együttest is választhatta volna. Később Georges Leekens is szerette volna meggyőzni Orbant arról, hogy legyen tagja a keretnek, ám a játékos csak nemrégiben hozta meg végleges döntését. Marco Rossi szövetségi kapitány a napokban megkereste a hátvédet, aki arról tájékoztatta, örömmel játszana a magyar válogatottban.

    – Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a magyar válogatotthoz – kezdte első nyilatkozatát az RB Leipzig védője. – Egy profi játékos számára – aki olyan helyzetben van mint én –, nagyon komoly és nehéz feladat arról dönteni, hogy mely válogatottban szeretne játszani. Én azonban meghoztam ezt az elhatározást, és örülök, hogy a magyar nemzeti csapatban játszhatok. Kifejezetten segítette a döntésemet, hogy csapattársamtól, Gulácsi Pétertől csak jókat hallottam a keret játékosairól és a szakmai stáb tagjairól is. Ugyanez igaz a szurkolókra is, akikről jól tudom, hogy milyen fantasztikusak. Nagyon szeretném, hogy a lehető legjobban és leghamarabb segíteni tudjam a csapatot, és hogy a szurkolók elégedettek legyenek a válogatott játékával, illetve a saját teljesítményemmel is. Kellemes izgatottság van bennem már most, a kerethirdetéskor is, és alig várom, hogy egy hét múlva megkezdjem a felkészülést a magyar válogatottal.

    Willi Orban „leigazolása” jól mutatja, hogy az MLSZ szakmai stábjai folyamatosan figyelemmel kísérik a határainkon túli, de a magyar válogatott számára érdekes, fontos játékosokat. Jelenleg sem csupán az RB Leipzig belső védője az egyetlen, akinek a pályafutását követik a szakmai stábok.

    – Willi Orban döntésének természetesen nagyon örülök, és remélem, hogy jól fogja magát érezni a csapatunkban, no és persze sikeres lesz velünk – fogalmazott Marco Rossi. – Egy Bundesligában játszó labdarúgó kétségtelenül komoly erősítést jelent a válogatott számára. Régóta figyelik a magyar szövetségi kapitányok, és személy szerint és is figyeltem a teljesítményét. Nem árulok el titkot azzal, hogy Dárdai Palkó U21-es válogatottba történő meghívását is terveztük Michael Boris szövetésgi edzővel, Palkó azonban még nem döntötte el, hogy a magyar vagy a német válogatottat szeretné erősíteni. Édesapjával egyeztettem és jeleztem felé, hogy Palkóról semmiképp sem szeretne lemondani a magyar válogatott. Abban maradtunk, hogy Palkó fejlődése érdekében hagyunk számára időt ennek megfontolására, hiszen - ahogy Willi Orban esetében is láthattuk, - egy fiatal játékos számára ez nehéz döntés, ugyanakkor más nem határozhat ebben a kérdésben helyette.

    Willi Orban akár már október 12-én, Görögország ellen bemutatkozhat a magyar válogatottban, ami a gyorsított hivatalos eljárásnak is köszönhető. Ezúton is köszönjük a Külügyminisztérium ehhez nyújtott segítségét.

    A kerettagok többsége vasárnap este érkezik meg Telkibe, Athénba pedig csütörtökön délelőtt utazik el a csapat. A görög fővárosból egyenesen Tallinba, az Észtország elleni mérkőzés helyszínére utazik a válogatott.

    2018. október. 1
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/harom-ujonc-es-harom-visszatero-marco-rossi-kereteben