magyarfutball.hu

portré: Orbán Willi
© mlsz.hu
alias
Willi Orban
Orbán Vilmos Tamás
Willi Thomas Orban

"Orban Vili"
nemzetiség
Magyarország

Németország

életkor
31 éves
poszt
hátvéd
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
1. FC Kaiserslautern
2011 - 2015
RB Leipzig
2015 -
eredmények / elismerések
Német kupagyőztes
2022, 2023
Orbán Willi 2018
2018-ban a Magyar Válogatottban
Édesapám Magyarországon született, de Németországban ismerte meg az édesanyámat, ott házasodtak össze, én pedig Kaiserslauternben születtem. Amikor kicsi voltam, édesapám sokat beszélt velem magyarul, mert úgy volt, hogy Magyarországra költözünk. Ezért van olyan papírom is, amelyen Orban Vilmos Tamásként szerepelek. Aztán Németországban maradtunk, majd a szüleim elváltak, apu pedig hazaköltözött, és ma is Magyarországon él.1


1. FC Kaiserslautern, 2011-2015

...

RB Leipzig, 2015-

...
Sohasem motivált, hogy célok és álmok nélkül focizgassak. Nem azért akartam címeres mezben játszani, hogy válogatottnak vallhassam magam, hanem hogy a tudásom legjavát nyújtva segítsek Magyarországnak kijutni valamelyik rangos nemzetközi tornára. Édesapám magyar, így érzelmileg mindig kötődtem az országhoz, és 2016-ban úgy éreztem, készen állok az újabb kihívásra.2

...
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.18, 16:45
    Ha még egy személyes kérdést megenged, a Transfermarkt szerint Orbán Vilmos Tamás néven született. Előfordult, hogy valaha Vilmosnak vagy Tamásnak szólították?

    – Ez is egy érdekes történet, Orbán Vilmos Tamás ugyanis sosem voltam. Miután megszülettem, a szüleim a magyar Vilmos és a német Thomas keresztnevet választották, ez szerepelt a papírjaimon, a vezetéknévnél pedig a szintén magyar Orbán. Miután a szüleim elváltak, Németországban maradtam édesanyámmal, aki úgy döntött, hogy a keresztnevemet a németesebb Willire változtatja, mert a tanárok és a társak az iskolában szenvedtek a Vilmossal, rendre „Vilmosz”-nak ejtették. Úgyhogy a papírjaimon most Willi Thomas Orbán szerepel. Ezzel együtt a válogatottnál néhányan olykor Vilmosnak szólítanak, úgyhogy ez a név sem tűnt el teljesen.

    2021.04.14
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/willi-orban-a-valogatottnal-nehanyan-vilmosnak-szolitanak-2820719
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2020.11.18, 17:17
    Nagy fogás volt egy ilyen szintű, stapilan jó teljesítményt nyújtó védő a válogatottba "ingyé'".

    Meg merem kockáztatni, hogy a legjobb játékosunk a válogatottban. Világviszonylatban is benne van a 20 legjobb belső védőben. Ha Storcknak anno igent mond 2015-ben biztos vagyok benne, hogy ő sem bukott volna meg a végén. A semmiből lett egy Gulácsink és Orbánunk. Plusz felnőtt melléjük egy Sallai, Szalai és Szoboszlai. Mindez 3-4 év alatt.

    Rengeteget nyertünk vele, olyan mint valami találó ajándék. Jó korban van, még 4-6 évig topon lehet, kiegyensúlyozottan átlagon felül játszik, és nem is feltétlen a saját teljesítménye az érdekes, hanem hogy vele összeszokva, bundesligás rutint magával hozva, a többiek is jobban teljesítenek. Legjobb példa nekem a Baráth esete volt, aki Orbán mellett egészen stabilan jól játszott. Nyilván nem arról van szó hogy Willi nem képes hibázni, dehogynem, de azokat az automatizmusokat, amiket magával hoz, átadja a többieknek is és nem csak a meccseken. Hajrá!

    Egy profi sportoló, remek hozzáállással és kiteszi a lelkét a MAGYAR sikerekért, intelligensen nyilatkozik

    Willi feltűnése a magyar válogatottban tényleg fordulópont volt. Az első néhány meccsén a válogatottban olyan volt a játékosaink között, mint valami félisten. A legjobb pedig az, hogy nem őt húzták vissza a többiek, hanem ő emelte fel a többieket egy magasabb szintre. Hatalmas kisugárzása van a srácnak, reméljük még sokáig tud ezen a szinten játszani.
    Most a sérülése után szerencsére sokat vissza is kapott azzal, hogy Rossi már szeptemberben is bízott benne és így játékba tudott lendülni.

    Azert egy lengyel anyatol es magyar apatol Nemetorszagban szuletett es felnott sracnak nehez eldontenie melyik valogatottat is valassza.....lehet azert vart eddig mert 20 evesen nem tud objektiven donteni es tinedzser.... Nem biztos, hogy a nemet valogatott mellozese miatt. Habar nem tudhatjuk igazabol. A lenyeg, hogy minket valaszott es 100%-osan oda is teszi magat a cimeres mezert.

    A magyar válogatott sikere 30%-ban Orbán Vilinek köszönhető. Összetartja a védelmet, hátulról labdaszerzésnél azonnal kulcs passzokat ad (nem alibit), és felér a támadásokhoz.

    Erdekes, h a lengyel valogatottat sem valasztotta, mert nekik is nagyon hianyzik egy olyan kvalitasu kozepso vedo, mint Willi. Abban biztos vagyok, h toluk is volt megkereses. Sot, inkabb toluk volt, mint a nemetektol szerintem.
    Azert erdekes, h minket valasztott a lengyelek helyett, mert azert Lewa szemelye is erv lehetett volna.
    Szerintem nagyon megkoszonhetjuk Gulanak, valoszinuleg nagyon jo baratok lettek Lipcseben, ami nagy donto faktor lehetett valasztasban.

    smileysmiley Lehet, de nagyon csípem a srácot...' Az elején néha arra gondoltam, mikor repkedett hátul a védelemben h javítsa a többiek hibáit.. "Kellett neked ez gyerek..??" "Így is van elég lovéd, válogatott szünetekben legalább költhetnéd, csajozhatnál, buli stb.. nem az MLSZ prémium fog hiányozni a családi kasszából.. és mégis, inkább haza járt az NB1esek közé.. és most micsoda sikert értek el' smiley

    Szerintem Orbán pár éve, amikor a magyar válogatott mellett döntött, kb. 4-5 válogatott volt a világon amibe nem lett volna kezdő, köztük a német is. Na ma már nem vagyok biztos, hogy létezik ilyen válogatott, ha igen, akkor a német biztosan nincs közte. A Lipcséből sem tudták végül kiszorítani a német és francia társak... Sőt a pontrúgásokat az ő fejjátékára építi a Lipcse is, ez vitathatatlan.
    Egy kiváló játékost és rendkívül szimpatikus embert nyertünk a személyében, ebben Gulácsi "munkája" is biztosan benne volt.
    Hajrá magyarok! Meg lehet az NL csoportgyőzelem is akár!

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2795495
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.03, 14:03
    Orban esete nem hasonlítható Otigbáéhoz, bármennyire is kínálja magát, hogy ő a német meghívóra várt eddig. Viszont soha sehol nem olvashattuk tőle, nem nyilatkozta le, hogy köszöni szépen a magyar lehetőséget, de ő inkább a német válogatottban szerepelne. Otigba ezt megtette, ő kijelentette, ő inkább a nigériai válogatottban szeretne játszani. Aztán kiderült, oda nem kell, sőt, a külföldi csapatának sem, ezért aztán hazajött a Fradiba, és utána már a magyar válogatott is jó lett neki.
    Top ligás játékos, ráadásul nem a futottak még csapatok valamelyikében játszik. Mi csak jól járhatunk vele. 25 évesen már csapatkapitány, ez azért jelzés értékű. Még akkor is, ha a Lipcse keretében nem hemzsegnek az öreg rókák. Üdv a csapatban, fiatalember. Sok sikert nálunk és velünk!

    Amúgy én vallom, hogy egy fecske nem csinál nyarat. De azért az egy komoly minőségi ugrás, hogy Vinícius és/vagy Lang helyett egy Orban játszhat a védelem közepén. Szerintem az Orban-Kádár-Nagy Ádám tengely a pálya közepén a mi NL csoportunkban minőséget képvisel és stabil lesz a védelmünk.

    Örülök, hogy a józan hozzászólások lassan kezdenek többségbe kerülni Willi Orbannal (Orbán Vilivel smiley) kapcsolatban.
    Kíváncsi lennék, hogy a fanyalgók között hányan vannak, akik hasonló családba születtek, így élték az életüket: A országból érkezett anya, B országból érkezett apa, akik C országban találkoznak, szerelmesek lesznek, összeházasodnak, gyereket vállalnak, aki már C országban születik, nevelkedik, szocializálódik. (Hányszor hallom én is környezetemben a velünk dolgozó külföldről jötteknek szóló „finom” rendre utasítást: „Magyarországon vagyunk, beszélj magyarul!”. Biztos ő is megkapta ezt párszor, 20-25 éve még a németek sem voltak annyira „befogadók”). Aztán a szülők elválnak, apuka hazamegy, gondolom, jött egy nevelőapa, stb. Ki tudja igazán átélni, milyen érzések, gondolatok kavarognak egy ilyen fiatalban, milyen bonyolult identitásrendszer befolyásolja a döntéseit? Szívesen olvasnék hozzászólásokat olyanoktól, akik ilyen élethelyzetben nőttek fel. És mégis milyen sokan írnak itt megfellebbezhetetlen ÍTÉLETET erről a fiúról, nem kéne! Inkább biztatni, szurkolni neki. Hajrá Vili!

    Szerintem ha 17 évesen bekerül a magyar U-válogatottakba, és pár évig ott "kísérletezik", lehet, hogy egy életre elmegy tőle a kedve - most azonban rossz előtapasztalat nélkül, felnőttként meghozott érett döntéssel jött. Talán jobb is ez így.
    Egyébként amikor - saját állítása szerint - bejelentkezett az MLSZ-nél, még az előző felsőgarnítúra volt ott (vagy pont a váltás körül jártunk), és nem vagyok biztos benne, hogy a Csányiék előttiek is gondolkodtak a határon túli magyarok felkutatásában. Ne feledjük, akkor még nem a mostani kurzus volt hatalmon az országban.
    Az Otigbával való hasonlítgatás nem igazán pontos. Mindketten "félmagyarok", és mindketten egy másik ország meghívóját szerették volna eredetileg - de hatalmas különbség, hogy Orbannak nem a magyar az anyanyelve (Otigbának igen), nem hazánkban nőtt föl, sőt sosem élt itt (Otigba ellenben igen), illetve nem a magyar U-csapatokban kezdte a szamárlétrát (szemben Otigbával). Egyszóval Willi Orbannak minden erkölcsi alapja megvolt ahhoz, hogy alapvetően a német válogatottban gondolkodjon, elvégre ő sokkal inkább oda tartozott volna. Nyilván tehát józan megfontolásból jött ide (miután oda nem kellett) - de én úgy vélem, nem csak fél szívvel, hanem most már komoly (akár érzelmi) elköteleződéssel is, hiszen számtalanszor előfordul az életben mindannyiunkkal, hogy van egy A-tervünk, és amikor az nem sikerül, tudunk lapozni, majd felállítani egy B-tervet, s immár a mögé oda állni teljes mellszélességgel. És mondom: részéről nincs szó semmilyen korábbi erkölcsi eltévelyedésről. Szavazzunk neki bizalmat, úgy értem, ne csak a játéktudásának, hanem a motivációjának is!

    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2661325