magyarfutball.hu

portré: Orbán Willi
© mlsz.hu
alias
Willi Orban
Orbán Vilmos Tamás

"Orban Vili"
nemzetiség
Magyarország

Németország

életkor
27 éves
poszt
hátvéd
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
1. FC Kaiserslautern
2011 - 2015
RB Leipzig
2015 -
eredmények / elismerések
?
Orbán Willi 2018
2018-ban a Magyar Válogatottban
Édesapám Magyarországon született, de Németországban ismerte meg az édesanyámat, ott házasodtak össze, én pedig Kaiserslauternben születtem. Amikor kicsi voltam, édesapám sokat beszélt velem magyarul, mert úgy volt, hogy Magyarországra költözünk. Ezért van olyan papírom is, amelyen Orban Vilmos Tamásként szerepelek. Aztán Németországban maradtunk, majd a szüleim elváltak, apu pedig hazaköltözött, és ma is Magyarországon él.1


1. FC Kaiserslautern, 2011-2015

...

RB Leipzig, 2015-

...
forrás
Készült az
1 - https://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/25435/orban-willi/szerkesztes?pid=tortenet
írásainak, interjúinak felhasználásával.
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2018.10.03, 14:03
  Orban esete nem hasonlítható Otigbáéhoz, bármennyire is kínálja magát, hogy ő a német meghívóra várt eddig. Viszont soha sehol nem olvashattuk tőle, nem nyilatkozta le, hogy köszöni szépen a magyar lehetőséget, de ő inkább a német válogatottban szerepelne. Otigba ezt megtette, ő kijelentette, ő inkább a nigériai válogatottban szeretne játszani. Aztán kiderült, oda nem kell, sőt, a külföldi csapatának sem, ezért aztán hazajött a Fradiba, és utána már a magyar válogatott is jó lett neki.
  Top ligás játékos, ráadásul nem a futottak még csapatok valamelyikében játszik. Mi csak jól járhatunk vele. 25 évesen már csapatkapitány, ez azért jelzés értékű. Még akkor is, ha a Lipcse keretében nem hemzsegnek az öreg rókák. Üdv a csapatban, fiatalember. Sok sikert nálunk és velünk!

  Amúgy én vallom, hogy egy fecske nem csinál nyarat. De azért az egy komoly minőségi ugrás, hogy Vinícius és/vagy Lang helyett egy Orban játszhat a védelem közepén. Szerintem az Orban-Kádár-Nagy Ádám tengely a pálya közepén a mi NL csoportunkban minőséget képvisel és stabil lesz a védelmünk.

  Örülök, hogy a józan hozzászólások lassan kezdenek többségbe kerülni Willi Orbannal (Orbán Vilivel smiley) kapcsolatban.
  Kíváncsi lennék, hogy a fanyalgók között hányan vannak, akik hasonló családba születtek, így élték az életüket: A országból érkezett anya, B országból érkezett apa, akik C országban találkoznak, szerelmesek lesznek, összeházasodnak, gyereket vállalnak, aki már C országban születik, nevelkedik, szocializálódik. (Hányszor hallom én is környezetemben a velünk dolgozó külföldről jötteknek szóló „finom” rendre utasítást: „Magyarországon vagyunk, beszélj magyarul!”. Biztos ő is megkapta ezt párszor, 20-25 éve még a németek sem voltak annyira „befogadók”). Aztán a szülők elválnak, apuka hazamegy, gondolom, jött egy nevelőapa, stb. Ki tudja igazán átélni, milyen érzések, gondolatok kavarognak egy ilyen fiatalban, milyen bonyolult identitásrendszer befolyásolja a döntéseit? Szívesen olvasnék hozzászólásokat olyanoktól, akik ilyen élethelyzetben nőttek fel. És mégis milyen sokan írnak itt megfellebbezhetetlen ÍTÉLETET erről a fiúról, nem kéne! Inkább biztatni, szurkolni neki. Hajrá Vili!

  Szerintem ha 17 évesen bekerül a magyar U-válogatottakba, és pár évig ott "kísérletezik", lehet, hogy egy életre elmegy tőle a kedve - most azonban rossz előtapasztalat nélkül, felnőttként meghozott érett döntéssel jött. Talán jobb is ez így.
  Egyébként amikor - saját állítása szerint - bejelentkezett az MLSZ-nél, még az előző felsőgarnítúra volt ott (vagy pont a váltás körül jártunk), és nem vagyok biztos benne, hogy a Csányiék előttiek is gondolkodtak a határon túli magyarok felkutatásában. Ne feledjük, akkor még nem a mostani kurzus volt hatalmon az országban.
  Az Otigbával való hasonlítgatás nem igazán pontos. Mindketten "félmagyarok", és mindketten egy másik ország meghívóját szerették volna eredetileg - de hatalmas különbség, hogy Orbannak nem a magyar az anyanyelve (Otigbának igen), nem hazánkban nőtt föl, sőt sosem élt itt (Otigba ellenben igen), illetve nem a magyar U-csapatokban kezdte a szamárlétrát (szemben Otigbával). Egyszóval Willi Orbannak minden erkölcsi alapja megvolt ahhoz, hogy alapvetően a német válogatottban gondolkodjon, elvégre ő sokkal inkább oda tartozott volna. Nyilván tehát józan megfontolásból jött ide (miután oda nem kellett) - de én úgy vélem, nem csak fél szívvel, hanem most már komoly (akár érzelmi) elköteleződéssel is, hiszen számtalanszor előfordul az életben mindannyiunkkal, hogy van egy A-tervünk, és amikor az nem sikerül, tudunk lapozni, majd felállítani egy B-tervet, s immár a mögé oda állni teljes mellszélességgel. És mondom: részéről nincs szó semmilyen korábbi erkölcsi eltévelyedésről. Szavazzunk neki bizalmat, úgy értem, ne csak a játéktudásának, hanem a motivációjának is!

  http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2661325