magyarfutball.hu

Magyarország - Görögország 2 : 1 20:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (3 szavazat)

játékvezető: 2.33 (3 szavazat)

hangulat: 2.33 (3 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 1 (3)
  2. 0 : 2 (2)
  3. 2 : 1 (2)
  4. 0 : 1 (1)
  5. 0 : 3 (1)
  6. 3 : 0 (1)
Nemzetek Ligája
929. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Kulbakov Aleksei (Fehéroroszország)
nézőszámok:
zárt kapuk mögött

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2018.09.13, 09:57
    Marco Rossi: A második félidőben túl sokat szenvedtünk, több szempontból is javulnunk kell, de ez a csapat túl sokáig nem nyert, picit talán féltünk, hogy újabb gólt kapunk. Ezen még a dolgoznunk kell, De a legfontosabb, hogy a játékosok a 93. percig hajtottak, küzdöttek és megérdemelten győztek le egy nemzetközi szinten is erős csapatot. A finnek ellen több hiba volt, és kevesebb szerencsénk volt, de a hit és a motiváció ott is megvolt, Büszke vagyok rájuk, nagyon fontos három pontot szereztünk a jövőnk szempontjából is. Hallottam a stadionon kívülről a magyar szurkolókat a meccs végén – mindent meg kell tennünk, hogy magunk mellé állítsuk őket. Üres lelátók előtt nehéz dolgunk volt és nem lett volna szerencsés kikapnunk másodszor is. Van még min dolgoznunk.
    A játékosaim ugyanúgy harcoltak, mint Finnországban. Akkor kevésbé állt melléjük a szerencse, most jobban, elsősorban nekik jár a gratuláció. Technikailag és taktikailag is javulnunk kell majd, de az első félidőben elégedett voltam például a labdabirtoklással, az átadásokkal, a helyezkedéssel. A második félidőben egy olyan csapat benyomását keltettük, amely régóta nem nyert meccset, lehet, picit megijedtünk az esélytől. De a szerencse egy kicsit mellénk állt, így győztünk. Ha a szurkolók látják a javulást, biztosan mellénk állnak majd. Ma talán az üres lelátók miatt kisebb volt a nyomás rajtunk. Természetesen én is érzékeltem, amikor a 80. perc környékén megjöttek a drukkerek a stadion mellé, ez azt jelenti, hogy odafigyelnek ránk, szeretnének ők is minél több siker részesei lenni. Számomra ez egy jel, hogy odajöttek a meccs végére és támogattak minket, érezhették talán a csapat addigi akarását. A játékosok a kezdetektől velem vannak, követik az utasításaimat, így öröm velük dolgozni, azt pedig nem titkoltam soha, számomra mekkora megtiszteltetés, hogy a magyar válogatottat irányíthatom.

    Michael Skibbe: Az első húsz-huszonöt perc olyan volt, mint egy szurkolók nélküli barátságos meccs, nem volt elég gyors a csapatom. A félidő hajrájában viszont nem tudtunk reagálni a sorozatos magyar lövésekre, nem bírtuk ki a nagy nyomást. A fordulás után nagyrészt nálunk volt a labda, több helyzetet is kidolgoztunk, ám nem voltunk szerencsések, nem éltünk a lehetőségeinkkel. Így a magyarok megérdemelten nyertek.

    http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/valogatott/magyar-gorog-25-percig-olyan-volt-mint-egy-baratsagos-meccs-aztan-nem-birtuk-el-a-nyomast-igy-ertekelt-a-gorog-kapitany
    http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/valogatott/rossi-szenvedtunk-picit-feltunk-is-talan-de-megerdemeltuk-a-gyozelmet
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2018.09.12, 21:18 (szerk.: 2018.09.13, 09:51)
    Megcsináltuk. Kínkeservesen de megvan.

    Rossi-n látszott a teher...

    Hazai pályán, bírói nyomás alatt hittel, szervezettséggel, és elsősorban szenvedéllyel kivívott győzelem!

    Semmi különös nem történt, szerintem az sem igaz hogy ma jobban játszottunk mint a finnek ellen, de volt egy nagyon szép támadásunk + elsült egyszer Kleinheisler lába és ez elég volt ma.

    Jól harcoltunk, örüljünk ennek a győzelemnek mert nagyon kellett Rossinak is, a csapatnak is.

    Hozzá kell tenni, ez a görög gárda gyengén muzsikált ma. Kicsit kiegyensúlyozottabb is lehetett volna a sípmester, akkor talán egy fokkal szebb lett volna a játék képe.

    2 félidőben erőnléti gondok voltak(Fiola,Szalai) Fiolát el kell felejteni nem balhátvéd. Lovrencsics meg nem jobb bekk. Juhász Roli nagyon kéne hátra. Sallai nem rossz de a hepciáskodást kakaskodást el kell hagynia.

    Vannak gondok persze bőven, főleg hátul. Fiolát én kitenném a kezdőből, nem csak a mai miatt hanem összességében amilyen teljesítményt nyújt egy jó ideje. Lang szintén kérdőjeles, sokat hibázik, a görög gólnál pl. fel sem ugrott fejelni. Csak ilyenkor mindig jön az a kérdés ugye hogy jó jó, de kit tennél a helyükre akkor és én sem tudok rá válaszolni jelenleg, gondolom Rossi sem, azért játszanak ők.

    Ma volt pár jó teljesítmény, Nagy Ádám, Sallai Roland, utóbbi nem elsősorban a gólja hanem a mezőnyben nyújtott játéka, passzai miatt.

    Nem tudom figyeltétek e, hogy Kleinheisler mennyivel fegyelmezetebben játszik, mint egy-két éve. Nem lő annyit kapura (vagyis kapu fölé-mellé).

    Ma a görögök tényleg kicsit félvállról vették a meccset az elején. Ha Görögországból elhozunk egy pontot, no, akkor mondhatjuk, hogy elkezdődött valami...

    Volt maeste egy jo meccs ami bejött, a golok tényleg szépek voltak a második szinte "drámai" volt egy igazi csapat gol, Kleinheisler gyerek meg jol bevágta

    amugy ez a Kleingyerek kezd fotballista lenni kiskovács szintén, Gulácsi is nagyvolt, meg a csapat.

    1. Régen játszott ennyire jó meccset a magyar válogatott, mint tegnap. Az Eb óta talán csak a lettek elleni selejtezőkön láthattunk hasonló dolgokat (amelyeknél a jó játék eredményességgel is párosult).

    2. Marco Rossi jó edző, hagyni kell dolgozni. Nem baj, ha Csányi elismerte, hogy Leekesn kinevezésével hibázott. Pinyő is hiba volt korábban, de hála Istennek sikerült korrigálni, és a lehető legjobban jöttünk ki belőle.

    3. Nem értem a Fiolát sziadalmazókat. Õ a szerencsemalacunk. Akkor jutottunk ki az Eb-re, amikor bekerült a keretbe, akkor kerültünk gödörbe, amikor a sérülései miatt ritulni kezdtek a válogatott meccsei és akkor kezdtük meg a feljövetelt, amikor újra formába lendült. Megjegyzem, egy játékos képességeit sok tekintetben az is jelzi, hogy egy számára idegen poszton hogy tud helytállni. Ha pl. összevetjük Fiola balhátvédkedését azzal, amit pl. Dzsudzsák művelt belső irányítóként, akkor kiderül, hogy a különbség leírhatatlan.

    4. Marko Nikolicsnak egy EL-főtáblát, Rossinak meg egy régen várt tétmeccses győzelmet köszönhetünk. Közben Géza fiamat kivágták az NB2-es Győrből, mint a bokrot. Ennyit ér a Szakma.

    5. Érdekes, hogy amikor Kleinheisler a Bundesligából járt haza a válogatottba, akkor meccsről meccsre romlott a teljesítménye. Most, amikor az általunk mérhetetlenül lenézett Kazahsztánban játszik, elkezdett futballistára emlékeztetni. Úgy látszik, nem mind arany, ami topligás. Lejjebb kéne venni azt a fene nagy arcunkat...

    Gulácsi fantasztikus volt, Kleinheisler, Kovács, Sallai is az egyik legjobb válogatott meccsét hozta. Rossi pedig igen profin meccselt.

    A finnek kétszer győztek, ettől még nem verhetetlenek. Szerintem agörögök jobbak náluk. Attól, hogy megvertük utóbbiakat, még mi sem vagyunk szupercsapat, de a tegnapit igenis lehet értékelni.

    Rossi jó edző, mer két meccs alatt szervezetté vált tőle a válogatott.

    És jól is nyúlt bele a finnek elleni csapatba. A kényszer jobbhátvéd Lovrencsics helyett betett egy valódit, Besét (aki ráadásul bátran vállalkozik előrefelé is). Az alattomos durváskodásai miatt mindig időzített bombaként ketyegő Pátkai helyett berakott Nagy Ádám egycsapásra klasszisokkal stabilabbá tette a belső szerkezetet. És a finnek ellen súlytalan (akklimatizáció?) Stieber helyettesítése Vargával is simán indokolt volt. Így aztán egy a finneknél erősebb társaság ellen is megvolt az esély, amivel szerencsére élni is tudtak a fiúk.

    De ehhez nagyon kellett egy Rossi. Csak így tovább Mester!

    Rossi összerakta a csapatot, ezt vártam tőle, ennél többet nem tud, így csodát senki ne várjon.

    Ahogy a finnek elleni vereség sem volt tragédia, úgy most sem szállok el -szerintem senki sem.

    A két gólunk mindenesetre csodás volt, én nem tudom, mikor láttam iylet a válogatottól, pláne kétszer. ja, és Gulácsi végre jól védett - tőle soha nem láttam semmi extrát a válogatottban eddig.

    A védelmünk még mindig nagyon sebezhető, ellenben Kleini megtanult focizni Kazahsztánban.

    Kiskokó élete formájában van ezen az őszön. Szóval jó volt ez, örülök a győzelemnek, még oda-vissza verjük az észteket és lehetőleg idehaza a finneket és teljesen jó lesz ez.

    ezért bosszantó hogy a fajankó belgával elvettek egy fél évet Rossitól.... valszeg előrébb tartanánk...

    Most végre mi borítottuk a papírformát (bár elvileg mi vagyunk az első kalaposak, de ez nem a realitás a görögökkel szemben).

    Így kell játszani egy kis csapatnak: kúszni-mászni, bekkelni, a kevés helyzetet berúgni.

    Az idegenbeli meccsen viszont stabilabbnak kell lenni.

    Ez a győzelem azért is fontos volt, mert azért nem kevés teher lekerült Marcoról és ezzel együtt a csapatról.

    A magyar válogatott ritkán tud felszabadultan játszani, és az rendszerint jól áll nekik.

    Tegnap vol kètszer 10 perc a meccsen, mikor igen kombinatívak voltunk, rúgtunk 2 gyönyörű gólt, azt kb ennyi. A második félidő meg valami szörnyűséges valami volt, arra rúgtuk a labdát amerre álltunk! De talán lesz ez jobb is, Rossival lehetséges...

    A második gól pld nekem azt mutatta,hogy a magyar srácokban van finesz alapvetően. sőt azt mondanám,hogy a nemzetközi átlag felett van jóval. Most volt önbizalmuk és meg is tudták csinálni,mint az EB-n a korábbi garnitúra.

    én megmondom őszintén, meglepődtem azon a jelenetsoron. A tűzijáték alatt kifejezetten pörgősen, dinamikusan és kiszámíthatatlanul toltuk, olyan nyomás alá helyeztük a görögök kapuját, mint a mentálisan is és fizikailag is erősebb csapatok szokták az ellenfeleiket. És végigjátszották és nem adták fel az utolsó pontos lövésig.

    nagy szerepe lehet ebben a felkészítésben Rossinak. Rossinál nagyon tetszik még, hogy figyelemmel követi a játékosok heti teljesítményét, Kokót betenni nem volt veszélytelen és a meccs egyik legjobbja lett.

    Õrajta kívül Gulácsi és Lang is remekül tolták

    Tetszett a tegnapi meccs.Az egész csapat remekül küzdött.Tudjuk,hogy nincs világverő válogatottunk,de az ilyen hozzáállást értékeli mindenki.Úgy tűnik,lehet ebből valami.

    Rossi most a középpályával nyert, minden kritikám ellenére úgy néz ki,neki lesz igaza és a Kleinheisler mellett robotoló Nagy Ádám és Kovács mellett még a sokat mozgó Sallai is ott volt, akitől most láttam végre olyan dolgokat, amiből látszott, nem ok nélkül tartják tehetségesnek, emellett a sokat mozgó Varga is ott volt, szerintem ez volt a kulcs, hogy olyan emberek voltak ott, akiknek nem derogál mozogni, ráadásul a fiatalok nagyon jó napot fogtak ki, ez a bíztató a jövőre nézve.
    Persze nem kell elájulni, ráadásul a védelemről sajnos ugyenez nem mondható el, a múltkor Kádár lassúsága és alkalmatlansága bizonyosodott be, Lang pedig folyamatosan hibázik, gólokat kapunk róla, ha visszanézem a válogatott produkcióját, szinte minden meccsen.Utóbbit mindenképp sűrgőssen el kellene felejten, óriási gondok vannak a hozzáállásával és a gondolkodásával is, szerintem alkalmatlan a futballra.
    Elől is még nem ártana kicsit próbálkozni, tegnap például volt egy akció, amivel Szalai a gólvonalig mehetett volna, de rosszul passzolt, ott szerintem Böde a hátán vitte volna be a görögöt.Emellett nekem Szalai Finnországbeli ziccere után továbbra sem kedvelem a srácot, mert bár nagyokat tud mondani, meg kritizálni a társakat, de neki inkább akkor kellene megszólalnia, ha az ilyen 1 helyzetből 1 gólját meglőné...
    A fiatalok miatt reményt keltő a jövő, tovább kellene keresni azokat,akik a beégett bútordarabokat le tudnák váltani.

    Mi volt az a füst a végén? Rágyújtott az ellenőr, vagy ezért is fizetünk?

    kint gyújtottak pár tüzet, annak a füstje szállt be

    Azt írták lentebb, hogy beindult a Barkas

    Jó kis gólok voltak. És Gulácsi szenzációs volt.

    ja szépen mellé nyúlt a labdának miután 0 centit emelkedett vetödés közben

    A hiba az volt, hogy hagyták szabadon fejelni. Ilyenkor a kapusnak nem sok sansza van.

    Nem hagyták. Megverte a védőt.
    Manolasz az olasz védőkön edződik...

    Nagy Adi volt a vezer a kozeppalyan. Iranyitotta a labda nelkuli mozgast. Taktikailag rengeteget fejlodott a diggereknel. Kene melle meg egy Gera szintu intelligens kape es akkor lehetne megint magyar sikerekrol beszelni.
    Na joccakat.

    Bravó srácok! Az utóbbi 4-5 évben talán a második legerősebb ellenfél az osztrákok után, akit megvertünk( bár nem sok voltsmiley).

    Az erőnlétünk, és a küzdeni akarásunk sem rossz a néha biztató játékunk mellett, szükség van még szervezettségre, hátul stabilitásra (Kádár formába lendülése+Otigba visszatérése?). Fiola egyébként feljavult valamelyest, de még mindig egy köcsög paraszt, akinél jobban talán csak a rántott húst lehet megforgatni az olajban.

    Egy félidőn keresztül a végét vártuk, de most legalább sikerrel. A 91-ben szerencsésebb most volt a válogatott mint mi az nkban..

    A mai napra kulon orom hogy ket felcsuti akademista lotte a ket golunkat.

    Nagyon fura ilyesmit leírni, de tényleg olyan érzése van az embernek, mintha sejteni lehetne, hogy Rossi mit akar futball gyanánt. (mondjuk azt, hogy Böde miért nem kaphat öt percet két meccsen, azt azért nem nagyon értem)

    Rossi
    1. Nagyon szimpatikus pali. (picit már honvédban is az volt, de munkaadója sajnos sok mindent felülírt)
    2. Kiválóan ismeri a magyar játékosokat, képességeiket, nem most kezdi tanulni.
    3. A mi (sajnos elég gyengusz) képességeinkhez kiválóan alkalmas takikát tud felépíteni, ehhez nagyon ért.

    Szívvel játszottunk, szép gólokat lőttünk és qva nagy mázlink volt. A görögöktől jó lenne elkérni/megvenni a fejelés technikájának fejezetét (a beadásokkal), lefénymásolni vagy e-mailben eljuttatni minden utánpótlás és pro liszenszes edzőnek. Külön szeretném, ha elmagyaráznák Fiolának, hogy a görögök arra játszanak, hogy szabadot rúghassanak, EZÉRT, nem szabálytalankodunk, még a félpálya közelében sem.

    Édes istenem, annyira tudok röhögni a szurkolói megmondásokon. Finnek ellen: lélektelen játék, senkiháziak, nem küzenek nem hajtanak, vegyék le a mezt. Görögök ellen: micsoda hajtás, micsoda küzdés. Elárulom, hogy pont ugyan annyira hajtottak, meg küzdöttek, mint a finnek ellen. A játék képe (és statisztikái alapján) ott lett volna reálisabb győzni vagy xelni, itt meg kikapni.Ezt a meccset kb. áfor szintű mákkal húztuk be.

    Jó, élvezetes meccs volt amúgy, és nagy fegyvertény a görögök legyőzése, ezt a kinti meccsen sajnos látni fogjuk. Hogy mennyire van mire építeni, abban továbbra is szkeptikus vagyok, rengeteg a megoldatlan poszt és a megoldást jelentő játékosokat még a fasorban sem látom.
    Két jó dolog van, az egyik, hogy összhang van Rossival, a másik, hogy bejött az alapelve, hogy csak játékban lévő játékosokat hív be, nem kísérletezik folyamatosan padozókkal, csapat nélküliekkel. Inkább legyen szar, de bírjon futni, ez most működött.

    Minden relatív.
    Kevesebb helyzetünk volt tegnap, mint a finnek ellen.
    A finnek akkor kezdték rugdosni a kapufákat, amikor mi kinyíltunk. Tegnap hasonló helyzet volt, az utolsó 20 percben a kontrákból rúghattunk volna a görögöknek kb. négyet, ha jobban koncentrálunk, ha jobb erőnlétben vagyunk, ha összeszokottabbak vagyunk - de nem vagyunk, kapufáig se jutottunk. Még. Most sokan úgy érzik, van esély, hogy előrébb lépjünk. De nem fogunk csodát tenni, és nem is szabad csodát várni.
    Ki kell élvezni a győzelmet. Ha így teszik a dolgukat és állnak hozzá a stáb, a játékosok, akkor lesz benne részünk (nem mindig, de többször mint az elmúlt 30 évben).

    Azért rég volt, hogy 2 percen belül hétszer rugunk kapura

    a finnek elleni meccsben a helyzetek alapján inkább benne volt a győzelem, a várható gólok (xG) azon a meccseb 1.72-0.49 volt a javunkra, tegnap 0.75-1.11 a görögöknek.

    a finn meccsen a támadások aránya 33 vs 12+9(az utóbbi a kontrák száma), tegnap 19+2 vs 36+1.

    a finnek ellen 87%-kal 541-et passzoltunk, 57%-os labdabirtoklással, tegap 85%-kal 318-at, 37%-os labdabirtoklással. tegnap mi 76, a görögök 110 páeharcot nyertek.

    tegnap percenként 11.65-öt, a finnek ellen 12.31-et passzoltunk, Tegnap 15% hátrapassz volt, 32% oldalpassz volt.

    a finnek ellen 13% hátrapassz és 42% oldalpassz volt.

    az azért nagyon komoly volt, hogy az eredetileg támadó Lovrét amikor behozta, akkor neki kellett hátul helyezkedni és a világ életében szélső védő Besét meg feltolta jobbszélsőnek.

    Jó húzás volt, bár nagyon furcsa. Felküldte Besét, mert tudta, hogy felívelt labdáknál ő le tudja fejelni a védőket, míg Lovre nem. Valamint látszott, hogy szűkített a védelmen, így Gergőnek kicsit bentebbről kellett mindig kifutnia a szélsőre, amihez kellett a sebessége. Bese már fáradtabb volt, és lomhább is mint Lovre.

    nekem nagyon hülyén nézett ki, hogy a védekezésben stabil Besét elvitte onnan, Lovrének meg többször mögékerültek, mint Besének az egész meccsen, a labdát meg elöl nem nagyon tudta megjátszani Bese.

    Szép eredmény volt, és azok a gólok... Az az 5 perces gól nagyon sokáig emlékezetes marad, a 3 fejessel előkészített meg egészen zseniális smiley)
    Rossi úgy tud beszélni hogy magával ragadja az embert, neki valahogy könnyebb elhinni hogy valóban azt mondja amit gondol. Szóval ez tegnap nagyon rendben volt!

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
    https://ulloi129.hu/2018/09/11/magyarorszag-gorogorszag-2/
     
  4. avatar: Golyó
    2018.09.11, 21:51 (szerk.: 2018.09.11, 21:52)
    62 Görög vett jegyet a meccsre 100-ból!
    Ennyi néző van.
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2018.01.24, 18:25
    Az UEFA idén debütáló, a férfi nemzeti válogatottak számára kiírt új sorozatának, a Nemzetek Ligájának sorsolására szerdán délben került sor a svájci Lausanne-ban. A magyar férfi A-válogatott Görögországgal, Finnországgal és Észtországgal került egy csoportba. Hátrányt jelent majd, hogy a válogatott zártkapus mérkőzésen, szurkolói nélkül kezdi a Nemzetek Ligája-sorozatban hazai szereplését.

    Egyértelmű hátrányt jelent, hogy a válogatott zártkapus mérkőzésen, szurkolói nélkül kezdi a Nemzetek Ligája sorozatban hazai szereplését, hiszen a 2015-ös magyar–román Eb-selejtező után az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) megbüntette a Magyar Labdarúgó Szövetséget, amelyre a zártkapus szankció mellett 70 ezer eurós (21,84 millió forint) pénzbírságot is kiszabott. Az UEFA ellenőre három vétséget tüntetett fel jelentésében: a szurkolók egy része tiszteletlenül viselkedett a román himnusz alatt; rasszista magatartás (cigányozás); a menekülőutak blokkolása. Az UEFA illetékes testülete 2015. novemberében elutasította a MLSZ fellebbezését, így már ekkor eldőlt, hogy a válogatottnak a következő UEFA-lebonyolítású hazai tétmérkőzését zárt kapuk mögött kell lejátszania – ezen, közel három esztendővel korábbi szurkolói rendbontások miatt.

    Emlékezetes, hogy az említett fellebbezés tette lehetővé, hogy a magyar válogatott előbb 2015. októberében a feröeriek elleni Eb-selejtezőt, majd novemberben a norvégok elleni sorsdöntő pótselejtező hazai visszavágóját is nézők előtt, szurkolói támogatással játszhatta le és nyerte meg a Groupama Arénában.

    Fontos, hogy amennyiben az UEFA ellenőrei ismételten rendbontásokat tapasztalnak a magyar válogatott bármely mérkőzésén, akkor várhatóan újabb súlyos szankciókkal kell szembenéznie a visszaesőként számon tartott magyar szövetségnek, és ez által a nemzeti csapatnak is.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/szurkolok/nemzetek-ligaja-sorsolas-a-valogatott