magyarfutball.hu

portré: Vinícius Paulo
© mlsz.hu
alias
Paulo Vinícius Souza dos Santos
@zerotreiz
Viniczai Pál
Vincze Pilu
Vince Pali
Paulo Vinícius
Venetianer Pál
Viniciusic
Souza dos Santos Paulo Vinicius
nemzetiség
Brazília

Magyarország

életkor
29 éves
poszt
hátvéd
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
CA River Plate
2009 - 2011
Videoton FC
2011. augusztus 12 -
eredmények / elismerések
Magyar bajnok
2014/2015, 2017/2018
Szuperkupa győztes
2012
Ligakupa győztes
2012
Vinícius Paulo 2018
2018-ban a Videoton játékosaként
Paulo Vinícius a nagynevű brazil Sao Paulo együttesénél tette meg az első lépéseket a labdarúgásban, de igazán az uruguayi River Plate-nél vált meghatározó játékossá.
Tizenkét éves koromtól játszottam a São Paulo FC csapatában tizenhatig, de valójában nem ott kezdtem. Már hatévesen fociztam egy kisebb csapatban, abban a kerületben, ahol éltünk. Ott is járják a megfigyelők a környéket, a Sao Paolo egyik edzője felfigyelt rám, így kerültem kapcsolatba velük. Betettek nagyobb gyerekek közé, és miután az idősebbeknél is mindig helytálltam, végül leigazolt a Sao Paolo.
A pálya jobb oldaláról kerültem középre, de először a középpályán. Aztán egyszer kiállították a középhátvédünket, az edzőm engem vezényelt hátra a helyére, és mivel jól sikerült a beugrás, később ott ragadtam.4


CA River Plate, 2009-2011

Lejárt a szerződésem Sao Paolóban. Volt egy uruguayi ismerősöm, ő ajánlotta a lehetőséget. Először hat hónapra próbajátékra kerültem a Club Atlético River Plate-hez, miután megfeleltem, ott maradhattam. Két évig játszottam náluk. Fiatalként persze meg kellett dolgozni a lehetőségért, a második szezonban már rendszeresen pályára léptem. Kemény meló volt. Meg kellett tanulnom keménykedni, mert a többiek is olyanok voltak. Ráadásul nem elég, hogy eleve durvább a játék, a pályák sem jók, sokszor kiszámíthatatlanul pattan a labda, ezért harcolni kell, folyamatos test test elleni küzdelem megy a pozícióért. Eleinte sok sárgát kaptam, volt kiállításom is, de a második szezonomban már nem, addigra hozzászoktam ahhoz a játékhoz.4

Az első idényben még jobbára a tartalékok közt kapott lehetőséget, a 2010-2011-es szezonban viszont már 24 meccsen lépett pályára a felnőttek közt, sőt 2011. május 15-én, a Peñarol elleni idegenbeli mérkőzésen - melyet a Club Atlético River Plate nyert meg 4-1-re - gólt is szerzett.

Videoton FC, 2011-

Mindenképpen szerettem volna Európába szerződni, hogy jobban szem előtt legyek. Emellett nagyon fontos volt számomra, hogy személyesen Paulo Sousa szeretett volna a csapatában látni. Kivételes tudású játékos volt, akitől rengeteget lehet tanulni. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az ő irányítása alatt dolgozhatok.3

Otthon nagyon nehéz, már csak azért is, mert rengetegen fociznak, és sok a remek képességű játékos már gyerekként is, hogy kitűnjön valaki a tömegből, ahhoz szerencse is kell. Itt több az esély, hogy felfigyelnek rád, az európai foci amúgy is jobban fókuszban van. Ezért jöttem én is. Mindent figyelek, mindig, mindenhol. Nemcsak játék közben, az öltözőben is, nemcsak a focit, a viselkedést is. A társaimat, miről beszélnek, mi foglalkoztatja őket. Ezek is fontos tapasztalatok. Ezen kívül, ha nem játszom, akkor is nézem a focit, sok meccset, mindenből tanulni lehet.4

Hátvéd létére kifejezetten gólerősnak mutatkozott, első, itt töltött idényében a bajnokságban 3 gólig jutott, megemlíthetjük az Európa Ligában a Sportingnak lőtt gólját is. Vinícius az egyik legtöbbet foglalkoztatott játékosa lett a hátsó alakzatnak, határozottan tette a dolgát. Egyenletes teljesítménye azt eredményezte, hogy 2012-ben az Nemzeti Sportnál – Brachi és Caneira társaságában – bekerült az ősz válogatottjába és a továbbiakban is stabil pontja maradt a Vidinek. Azon kevés légiós egyike, aki több mint 100 mérkőzéssel büszkélkedhet az élvonalban.

Megmondom őszintén, nem hittem volna 2011-ben, amikor a Vidihez igazoltam, hogy 5 évvel később még mindig Székesfehérváron fogok futballozni. Számomra nagy öröm a hosszabbítás, hiszen rengeteg szép sikert értem el a Vidivel - voltak persze kudarcaink is - a jövőben pedig újabb sikereket szeretnék átélni Székesfehérváron. Nagyon motivált vagyok, szeretnék a jövőben is hasznos tagja lenni a csapatnak. Sokat jelent számomra ez az ország, itt született a gyermekem, itt élünk hosszú évek óta a családommal, egy álmom válna valóra, ha Vidi-játékosként bemutatkozhatnék majd egyszer a magyar válogatottban is. Ez persze a jövő zenéje, de ahogy mondtam, tele vagyok motivációval, és úgy érzem, a legjobb éveim még előttem vannak.1
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2017.06.22, 15:47
  az a véleményem, hogy Vinicius is bele süppedt ebben a posványba, és romlott a játéka, mert mikor idejött, sokkal jobban játszott, mint az utóbbi időkben, valóban róla kaptunk már sok gólt is, remélem a vezetők is látják ezt, és jól fognak dönteni, nem úgy mint Nikó esetében.

  Szerintem még egy millióért is elengedheti a Videoton, a három az már komolytalan érte. Sajnos a válogatottban sokat nem mutatott, pedig én is azt hittem, hogy nyertünk vele. Guzmics sokkal jobb.

  900ezer a becsült piaci értéke, szóval a 3M az korrekt kivásárlási ajánlat, illetve az utolsó lehetőség is pénzt csinálni belőle, lévén 27 éves. Ugyanakkor sajnálnám, ha elmenne, lévén toronymagasan a mennyei legjobb védője, illetve vhogy hülyén venné ki magát, hogy pont mikor megkapja az állampolgárságot, akkor dobbant. Remélem marad.

  Vinícuis nem olyan rossz védő hazai viszonylatban. Sousa azért többet ki tudott hozni belőle, mint a többiek.

  Sousa kezei alatt ez a srác a mezőny legjobb védője volt.Még most sem gyenge,de sajnos mintha kissé idomult volna a hazai közeghez.Kát érte,többet vártam tőle.

  Teljesen téves úton jár a mi elképzelésünk a honosításról. Azért honosítunk egy játékost, mert már x éve "jó" a mi bajnokságunkban, és a kutyának se kellett, stabilan meg tudta tartani a Videoton.
  Ettől ő pont hogy egy rossz labdarúgó, pont a még csak nem is futottak még kategória.

  http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2576295