magyarfutball.hu

Finnország - Magyarország 1 : 0 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Finnország - Magyarország 2018
  2. Finnország - Magyarország 2018
  3. Finnország - Magyarország 2018
  4. Finnország - Magyarország 2018
  5. Finnország - Magyarország 2018
  6. Finnország - Magyarország 2018
  7. Finnország - Magyarország 2018
  8. Finnország - Magyarország 2018
  9. Finnország - Magyarország 2018
  10. Finnország - Magyarország 2018
  11. Finnország - Magyarország 2018
  12. Finnország - Magyarország 2018
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (2 szavazat)

játékvezető: 3 (2 szavazat)

hangulat: 2 (2 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 2 (3)
  2. 1 : 1 (2)
  3. 0 : 1 (1)
  4. 0 : 2 (1)
  5. 1 : 3 (1)
  6. 2 : 0 (1)
  7. 2 : 2 (1)
UEFA Nemzetek Ligája, C-Liga, 2. csoport, 1. mérkőzés
928. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Tampere, Ratina Stadion
játékvezető : Mažeika Gediminas (Litvánia)
nézőszámok:
  1. mlsz.hu: -
  2. palloliitto.fi: -
  3. nso.hu: 10.200

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.09.09, 11:44 (szerk.: 2018.09.09, 11:49)
    Markku Kanerva: Büszke vagyok a csapatra. Voltak nehézségeink az összeállítás megtalálásában, hiszen az utóbbi időben több rutinos futballista is visszavonult, a fiatalabbak közül néhányan pedig sérüléssel bajlódtak. Kemény mérkőzés volt a mostani, akadt olyan játékos, aki agyrázkódást szenvedett. Megpróbáltunk kontratámadásokból veszélyesek lenni, és ugyanazt a taktikát alkalmazni, mint amit az utóbbi hónapokban használtunk. Ezen a napon is működött, ha a középpályán hozzánk került a labda, villámgyorsan az ellenfél kapuja előtt voltunk. A lefújás után úgy ünnepelték a fiúkat, mintha öt nullára nyertünk volna. Ez mindenképpen bizakodásra ad okot. Jó hangulatban lehet igazán jól dolgozni.

    Marco Rossi: Tudtuk, hogy a finnek a labdavesztés utáni gyors kontrákra számítanak, kétszer is veszélyes helyzetet alakítottak ki, az egyikből gólt lőttek. Nekünk is voltak helyzeteink, de a legfőbb gondot az jelentette, hogy nem találtuk el a kaput. A finnek veszélyes szabadrúgásokat lőttek, olyat is, amit a bíró odaajándékozott nekik, ezt nem értettem. Bár elkövettünk néhány hibát, végig nálunk volt a labda, jobb eredményt érdemeltünk volna. Én vagyok a felelős az eredményért. A szurkolóknak köszönöm, hogy elkísértek minket Tamperébe.

    A legnagyobb negatívum az első tizenöt percben a koncentráció hiánya volt. Ki kell javítanunk a hibákat, sok volt belőlük. A második meccsen kevesebb hiba kell, muszáj kihasználni a helyzeteket, hogy legyen esélyünk nyerni.
    Az ötvédős rendszer összehangolt játék, aminek kialakításához idő kell. Erre most nem volt lehetőség, ráadásul a játékosok négyvédős rendszerből jöttek. Ez is működhetett volna, de az elején olyan hibákat követtünk el, amelyek minden rendszerben megengedhetetlenek. Az első tizenöt perc után az ellenfél sokkal hátrébb húzódott, kontrákra rendezkedett be, nehéz volt feltörni. Ez nem a védőrendszerünk miatt történt.

    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-a-finn-kapitany-szerint-ezuttal-is-mukodott-a-taktikajuk-2657129
    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-megvannak-az-okai-miert-tortent-ez-most-lang-adam-2657083
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2018.09.09, 11:04 (szerk.: 2018.09.10, 22:36)
    Atyaisten, "ebből a vereségből lehet építkezni".

    Bozsik.

    Beindult a közhelycunami.

    Ez a vereség az mlsz dilettantizmusának bizonyítéka.

    Sem az edzőre, sem a játékosokra nem tudok haragudni!

    Aki kivette Rossi kezéből a négy felkészülési meccs lehetőségét, annak kell elszámolnia ezzel a mai meccsel !

    Emlékeztek ?

    Tavasszal Rossi kijelentette, hogy szívesen lenne szövetségi kapitány, elhajtották.

    Jött a belga, lejátszotta a 4 felkészülési meccset hozadék nélkül. Kirúgták, majd megbízták Rossit, akinek nem jutott idő az építésre. Szemmel látható volt, hogy ötletelt. Pátkai, Kovács, Stieber....

    Talán Vukocska, Szalai, Varga, Lang tudta mit és hol kell játszania.

    Rossi egyetlen hibát csinált..

    ..hogy elvállalta ezt a melót smiley

    Buzsáky szerint a finnek úgy jöttek le a pályáról,mint a vert sereg,mert jobbak voltunk labdabirtoklásba.

    teljesen egyértelmű- az mlsz a hibás. Nincs koncepció évek óta. Ott kellene a kirúgásokkal kezdeni - nem a játékosok és Rossi a hibás. A legkönnyebb kirúgni az aktuális szövetségi kapitányt és akkor úgy tűnhet, hogy szakmai munka folyik az mlszben. Ugyanezt játszották el Pintérrel - egy ország ellenezte -- Dárdainak a románok ellen kellett debütálni. Aztán jött Leekens - Rossinak tétmeccsen kellett kezdeni. Ilyen hibákat nem szabad elkövetni. Ha egyszer elköveted, másodjára nem szabad - mert tanulsz a hibádból. De ezek nem tanulnak semmiből.

    A finn válogatott nem csinált semmi különöset, de ellenünk az ilyen is elég szokott lenni.
    Az aktuális "nem volt velünk a Fortuna" című szakmai okfejtésbe kapaszkodva bízhatunk a szebb jövőben (főleg, akik mostanában születnek).

    Egyelőre nem mondok semmit Rossiról, mert szerintem hagyni kell dolgozni. Nagyjából a negyedik meccs után lehet objektív képet kapni a munkájának az értékéről.

    Az biztos, hogy a Vb-selejtezőket nem Storck miatt buktuk el. A német kapitány menesztése óta már hét különböző meccset láttunk három kapitánnyal és semmilyen előrelépés nem volt tapasztalható.

    Rendkívül gyatra a játékosállományunk. Eleve kevés a beválogatható játékos (szerintem a külföldön játszókat is beleszámítva 40-50 épkézláb futballistánál nincs több az országban), ráadásul ezeknek a nagy része nemzetközileg súlytalan, a vezérszerepre pedig végképp lényegében senki nem alkalmas.

    Voltak felvillanások, jók is rosszak is, de be kell lássuk, nagyon sovánka ez a leves... engem a középpálya midget gyülekezete lepett meg, s mint kiderült, nem alaptalanul. Szalai azonban meglepően más felfogásban játszott, mint korábban. Rossi viszont nagyon tanácstalannak látszott a kispad előtt, asszem túl nagy fejszébe vágta a fáját. De, igazad van, várjunk még a temetésével.

    Már akkor feltűnt: Szalai(-Fiola) meccs előtt 1 nappal nyilatkozott, és rögtön azzal kezdte, hogy kevés idejük volt készülni, ráadásul új edzővel. Rögtön éreztem, hogy ez előre magyarázkodás. Aztán látom, hogy bukiknál 2,2 a finn, 3,1 a magyar győzelem, és bár átverve éreztem magam, mégis reális volt.

    Amúgy 2014 előtt még voltak nyári felkészülési meccsek. 2013-ban csehek, 2012-ben Izrael. Hazajöttek egy hétre, aztán még 1 hét klubmeccs, majd kezdődött ez a szeptember eleji válogatott hétvége. Rossz volt, hiszen megszüntették, de mégis hiányzik. 2014-ben az északírek ellen hiányzott, és most is.

    Rossi több hibát vétet a meccs alatt. 1, Fiola nem balhátvéd ,alig ment fel a támadásokat segieni, illetve egy beadást se tudott blokkolni ami az ö oldalán jött. 2..Lovrencsics nem jobb hátvéd, 3. Vargát nem szabad a bal oldalon játszani. Stiber nem jó bal szélre.

    Szalai a "kifakadás" óta alkalmas a vezető szerepre.
    Fizikailag,és mindenféle szempontból. Dzsudzsimudzsinak az andorrai sírás után önként oda kellett volna adni neki a karszalagot.
    Rossi nagyságát mutatja, hogy most rajta van a szalag.

    Ill. ilyen kezdőt felrakni a pályára, kb ott vège is volt a dalnak. Persze nem kell "belerugni" Rossiba, de számomra szimpibb lenne, ha kevesebbet jòpofizna, barátkozna, ès inkább több szakèrtelmet sugározna.

    Az ország No. 1 es jobhátvédje balbekkben , a legjobb balbekk középen , jobb oldali középpályás jobbhátvédben . A balszárny a lepkefing erejével volt egyenlő , Sallai mester betojt , ha előre kellett volna törni és visszafelé játszott . Szalait megették , jó , faragták is rendesen . Nincs Gera , Juhász , Dzsudzsák , Elek , Király . Nagyon érezhető a hiányuk . Tehetséges fiatalok pl. Tajtit , Zsótért ilyen meccseken kellene betenni a válogatottba , edződjönek .

    Nem éreztem, hogy bármilyen érdemi hibát követett volna el. Hacsak az nem hiba, hogy a magyar játékosokból hirtelen nem csinált egy brazil válogatottat..

    Szerintem nem volt rossz ötlet Vargát balra tenni, mert ha befele cselezett, tudott volna lőni.

    Sok jóra nem számíthatunk, ameddig a Pátkai-Kleinheisler kettősnek kell középen gerincet adni a csapatnak és szűrni az ellenfél támadásait. Mint kés a vajon, pedig ez csak egy finn csapat volt. Lehet köpködni, de én még mindig szívesebben nézném Stieber helyett Dzsudzsákot, ha találna végre magának csapatot. Nagyon sokat gyengült a keret az EB óta, ez van.

    Mit vártatok?

    Az eredménytől függetlenül.

    Kb 3-7 játékost lehet cserélgetni a keretben, de pl. az EL-ben szépen játszó kisKoko olyan súlytalan volt, mint a molyfing. Az itteniek többsége is válogatottba követelte őt, de görögök ellen is a kezdőben a helye?

    Súlytalanok vagyunk, de mégis minden alkalommal azt sugallja játékos, szakvezető, "na majd most".

    Nézzünk rá az utánpótlásunkra, és lássuk be, a következő 10 évünk is így fog eltelni, vagy mégígyebb!

    Az azutáni 10-re kellene készülnünk, nem a következő EB-re, VB-re.

    Jelenleg tök mindegy, h ki a sz.kapitány.

    Rossi nagy taktikus de tegnap átment Dollba ezzela Fiola legyen a balhátvéd dologgal....még jobbhátvédnek se az igazi és lassú hátmég balnak..

    Szerintem Rossi is hibás. Taktikailag valóban sokszínűbb, de hát olasz edző, ez nem pozitívum nála, hanem alap. Sőt inkább a saját hibáit egyensúlyozta a taktikai sokrétűségével. Szerintem megengedhetetlen az, hogy balhátvédben olyan játékos játszik-főleg válogatott tétmeccsen- aki ezelőtt még soha, vagy nagyon nagyon ritkán. Semmi kapcsolata nem volt az amúgy egyik legnagyobb reménységünkkel a jövőre nézve, Sallaival. Így a bal oldalunk meg is halt. A középpályánk elég rég óta döglődik. De az nem is működőképes dolog, hogy három 60 kilós játékost tesz be uralni a középpálya közepét. Ezek közül ketten passzjátékban is gyengécskék a testi gyengeségeiken felül. Lehet hogy retro a felfogásom, egy védekező játékos a középpályán, aki a párharcai nagy részét megnyeri, nem kis termetű. És így abszolút nem volt tehermentesítés. Stieberben sosem láttam az x faktort. Lehet, hogy hazabeszélek, de Bőle szerintem jobb focista Stiebernél. Elöl Szalai igazából elég nagyot küzdött, de a középpályának minden erejét elvette a védekezés, nem tudták támogatni. Szerintem rossz volt a kezdő.

    Nincs ilyen vkp-nk jelenleg Eleken kívül.

    Stieber nagyon durván belassult szerintem, fejben is. Kábé csak útban volt az első félidőben Lovrénak. Abban a szerkezetben, ha Varga játszik előtte, jó néhány helyzetünk lett volna.
    A vicc az, hogy az életképes hátvédek számát tekintve, lehet, hogy a 3védős feállás lenne a legkedvezőbb. Egész egyszerűen nincs több. Bár, a baloldalt ki játszaná meg, azt nem tudom. smiley

    Kádár mellett szaladt el a csatáruk mintha ott sem lett volna.

    igen. mert Fiola sehol nem volt. ha ő próbálja kiszorítani, akkor Kádár bentről próbálhatta volna kiszorítani a finn gyereket.

    Kovács gólja volt leginkább, aztán jön holtversenyben Gulácsi-Fiola-Kádár.

    Lovre de rossz volt tegnap.

    Ne már. Az első félidőben az oldalán megnyerhettük volna a meccset, ha van aki támogatja. Stieber képtelen volt rá.

    Szerintem sokszor folyt támadás az oldalán, kirúgta a albdákat a pályáról sok alkalommal. Egyszerű passzába simán beleléptek úgy, hogy el is vették a labdát, megindulásai nem voltak jók, főleg, mikor a pálya közepe felé indult. Besárágzódott egy olyan szituációban, amit itthon rendre megold. Egyszer meg úgy megetették, hogy le is rogyott a földre. Ott is maradt, nem is sprintelt vissza, csak komótosan felállt és visszakocogott.

    Rossinak abban igazat adok, hogy aki megelégszik a másodosztály színvonalával, az ne legyen válogatott, így Guzmics kimaradásával egyet tudok érteni. De azt gondolom, hogy a magyar válogatottnak a 4-2-3-1 a legjobb felállás. És ha már a fülünkön nem tudjuk pörgetni a labdát, akkor az a két védekező játékos legyen "tömör". Legalább lefejelni van esélyünk a felívelt labdákat. Előre pedig a 4 támadó játékos legyen a lehető legkreatívabb. Erre Stieber nem alkalmas. Akiben a magyar fociban van spiritusz, az Sallai, Sallói, Bőle és tudom, hogy nagy utálatnak örvend, de Holman. Sokan azt mondják, hogy halvérű, de elég 2 átlépős csel egy meccsen, vagy egy jó csel, amiből ziccert lehet kialakítani. Kleinheisler agresszív, egész meccsen darál, aztán hasznunk nem sok volt belőle tegnap sem. Nem biztos, hogy nekünk ez a felfogás kell.

    Nem értek a focihoz, fingom sincs hozzá de okos emberek szerint a 4-2-3-1 kicsit sok még a válogatottnak. Pláne egy finnek ellen. Akiket be kellett volna darálni és középpályán megfogni őket. Amire Rossi is rájött a 75.percben...
    Sztem is Rossi mester eltaktikázta magát. Lehet, hogy a súlyemelőkhöz hasonlóan az oldalvonalnál fell kellett volna pofoznia mindenkit. smiley

    Szalai jó, de túlságosan rá akarták építeni a befejezést, azért a finneknek elég volt őt fogni, minden támadásunk elhalt. Ez nem Szalai hibája.

    A válogatott meccset illetően pedig szerintem előrelépés van. Az más kérdés, hogy a leekensi (és a storck éra végéhez képesti) nihilhez képest csak felfelé vezetett az út, az volt a gödör alja. Szerintem az utóbbi 1 év meccseit elnézve csak a szombati meccsen volt annyi tudatos játékelem, mint az azt megelőző 5-6 meccsen.

    Ne felejtsük el, hogy Rossinak 5 napja volt a csapattal, ennyi idő alatt ennyit lehetett belőlük kihozni. Tudom, anno Dárdainak is csak pár napja volt a románok elleni meccs előtt, de akkor azért az emberanyag valamivel jobb volt még, és azért Dárdai valamivel jobb szakember, mint Rossi.

    Szóval szerintem az előzményeket figyelembe véve a játék képe nem volt teljesen reménytelen, legalább annyi látszott, hogy a srácok nagyjából tudják, hogy mit kéne játszani, legalább van egy terv, egy taktika, amivel próbálkoznak. Az utóbbi 1 év válogatott meccseit elnézve ez sem kis dolog.

    Ami meglepő volt, hogy az elején mennyire balfasz volt a védelmünk - Kádártól én nem vártam volna egy ilyen bakit, elvégre alapember a Kijevben... Sallaitól sokkal többet vártam volna, a többiek hozták azt, amit tudnak.

    Illetve ha annyiszor kaptam volna egy ezrest, ahányszor hallottam, hogy Szalai vezeti a Bundesliga góllövőlistáját, akkor gazdag ember lennék. Könyörgöm, két forduló ment le eddig...

    Az a helyzet, hogy most belenézve az ismétlésbe se vagyok sokkal pozitívabb.
    Néztem 5 percet belőle, ezalatt Lovrencsics hosszan vette át a labdát, úgy hogy a kutya nem volt a közelében és el is vesztette utána. Majd rá 2 percre ugyanazon az oldalon valaki passzolni akart szintén Lovrencsicsnek, de el se jutott odáig a pontatlanság miatt bedobással jöhettek a finnek. Pár perc múlva a mi bedobásunk után Szalai megcsúsztatta a labdát maga mögé, Sallai meg úgy meglepődött, hogy 30 méterrel felé baszta a labdát...
    Megye 1-ben annak idején ezekért úgy lebasztak minket, hogy meccs után még sör se volt. smiley

    De úgy vagyok vele, hogy ezeket inkább most korrigáljuk, mint később. A keret nem lenne annyira gyenge, mint amit mutatnak. Egyénenként a saját csapatukban jobban tudnak teljesíteni.
    100%-ig a lebonyolítással sem vagyok tisztában, hogy akkor ki jut ki, meg ki nem ill. mikor kezdődik a normálisan megszokott selejtező.

    Egy szó, mint száz, Rossinak sok dolga lesz. Abban bízhatunk, hogy az idő majd őt igazolja inkább.

    a meccs utáni értékelésben Buzsáky és Bozsik talán túl sok biztató jelet látott bele a meccsbe, de szerintem az M4 stúdiójában egyébként is megemelik az oxigénszintet a válogatott meccsek után, hogy a szakértők kellően lelazult és euforikus állapotban értékeljék a látottakat.

    Buzsáky azt mondta, hogy vert seregként hagyta el a gyepet a finn csapat, mert úgy szétfutottuk őket. smileyDD

    Pld Fiola baloldalon játszott,amikor jobblábas,de azért ha egy játékos körbenéz ,akkor látnia kéne,hogy ki van üresen az ellenfélnél, ez nem nagy ördöngösség, és ha baj van rohan vissza,mint az őrűlt, vagy legalább becsúszik, vagy akármi,hogy megállítsa a támadást. De egyébként is,ha megnézel egy magyar védekezést ,láthatod hogy a védők nem néznek körbe, sok esetben hanem elfoglalnak egy poziciót, amiről gondolják,hogy megfelelő lesz a beívelésnél pld, miközben mellettük simán odateszik a támadónak,aki üresen van. Azt hiszem ez akarat kérdése is,amit a klubban megkövetelnek tőle, a válogatottban figyelmen kivül hagyja,mivel itt nincs olyna nagy kényszer ,nem kap annyi pénzt sem, akkor tehát nem is fog beleállni úgy. Mit veszíthet? Meccs után lenyilatkoz valami sablont,hogy hát váratlanul jött a kapott gól,de utána mi irányítottunk... nem volt benne a meccsben a gól ,mi meg kihagytuk a helyzeteinket... stb mellébeszélés. Nem beszélni kell,hanem csúszni-mászni,meghalni a pályán.

    Ezek közül kellett balhátvédet választani: Kádár, Vinícius, Lang, Bese, Lovrencsics, Fiola, Litauszki, Tamás. Most a Lovrencsics, Lang, Kádár, Fiola kvartettra tett a gyengébbnek hitt ellenfél ellen. Kedden az erősebb gárda ellen már más lesz, pl. Bese, Vinícius, Litauszki, Kádár... már amennyire ez erősebb lesz, mint a tegnapi.

    1. Nagy szerencsénk, hogy Leekens végigbénáskodta a tavaszi idényt, mert így még jó ideig megvan a muníció ahhoz, ha a gyenge vagy minősíthetetlen produkcióra kell magyarázatot találni. Mert egy dolog, hogy a belga kapitány kinevezése ballépés volt, de ne tegyünk már úgy, mintha a magyar fodbal elviselhetetlen sz*rszagáért őt terhelné a felelősség.

    2. Kudarc volt a finnországi vereség? Igen, az, de tegyük hozzá, hogy akárhányszor fésülöm át az északiak válogatott keretét, képtelen vagyok rájönni, hogy ugyan mitől lenne gyengébb ez a csapat, mint a miénk.

    3. Az elmúlt két évre visszautalva felötlik bennem, hogy vajon nem alázzuk-e meg nagyobb mértékben a mieinket, mint ahogyan megérdemlik? Mert Feröer és Luxemburg már az európai középmezőny tagja és Kazahsztán sem lehet annyira gyenge, ha lassan a fél magyar válogatott ott ténykedik (és Kleinheisler sokak szerint rengeteget fejlődött az utóbbi időben). Az andorrai vereség az egyetlen, ami menthetetlen, de tekintetbe véve azt, hogy itthon 4-0 arányban vertük őket, kijelenthető, hogy nem azért kaptunk ki tőlük, mert gyengébbek vagyunk, hanem azért, mert Storck élete legnagyobb szakmai baklövését követte el, amikor tét nélkülivé minősített egy Vb-selejtezőt, és kihagyta a kupacsapatok játékosait.

    Szerintem távolról sem volt vállalhatatlana szombati meccs.Persze jó sem volt, de nem volt rettenetes.

    Annyiban örültem ennek az NL-nek, hogy végre játszhatunk középcsapatokkal, ahol minden meccs háromesélyes. A finnek jól játszottak, mi meg nem játszottunk jól. Voltak jó húzásaink, helyzeteink, de most mindent az égbe lőttünk. A finnek megérdemelten nyertek, amúgy nem tudom, jelenlegi helyzetünkben nekünk ott miért volt kötelező nyernünk (az északiak az elmúlt két évben nem igazán voltak pofozógépek, sőt...).

    Kádár mindenkinél kezdene, mégis úgy megszopatta Pukki, hogy nekem volt kellemetlen. Mindazonáltal Rossit ismerve meg lesz szervezve a védelem, bár sokkal jobb játékosokat nem fog tudni behívni a talján.

    Az első 15 perc mondjuk tényleg kuka, de utána én abszolút láttam tudatosságot. Ez a sorozat erre való, hogy kicsit összeszokjon a csapat - ki azért ne essünk.

    Sokkal jobban nézett ki a válogatott, mint Laekens alatt bármikor, persze az nem szint, és ehhez elég volt alighanem két mondatot mondani Rossinak. Az biztos, hogy a belga kóklerért valakinek nagyon komolyan el kellene vinnie a balhét, mert még az is lehet, ezen az elbaszott pár hónapon állhat, hogy most nem járunk csak annyival előrébb, amennyivel már nem kaptunk volna ki Finnországban. Amin meg ugye akár egy kijutás is múlhat.

    Ezzel együtt Rossinak még rengeteg dolga lesz, nyilván a nagyon jól megszervezett védekezést várjuk alapból tőle, amihez nem ártanának jó védők (is). Miközben épkézláb, a mai futballban abszolút kulcsposztnak számító szélső védőnk nagyjából nincs. Kinevezettek vannak, nem jók semmire. Vagy kevésre. Ez van, lehet rugózni a névsoron, jobbat aligha lehet összeállítani.

    https://ulloi129.hu/2018/09/08/finnorszag-magyarorszag/
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018131
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2018.09.03, 20:41
    Az öt hétfőn és kedden csatlakozó játékos kivételével megérkeztek a kerettagok Telkibe vasárnap este. A hatodik hiányzó Botka Endre, aki sérülés miatt a későbbiekben sem csatlakozik a Finnország és Görögország ellen készülő kerethez. Helyére Litauszki Róbert kapott meghívót.

    Botka Endre már a Ferencváros–Mol Vidi FC rangadón sem volt a zöld-fehérek keretének tagja, így már vasárnap délután eldőlt, hogy Marco Rossi sem számíthat rá a következő másfél hétben.

    A szövetségi kapitány a szóba jöhető játékosok állapotát kiértékelve úgy döntött, hogy Litauszki Róbertet, az Újpest FC védőjét hívja meg a Finnország és Görögország ellen készülő keretbe.

    Litauszki Gulácsi Péterhez, Szalai Ádámhoz, Lang Ádámhoz és Kádár Tamáshoz hasonlóan hétfőn csatlakozik a nemzeti csapathoz, míg utolsóként a tengerentúlon játszó Stieber Zoltán érkezik majd meg.

    2018.09.02
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/botka-helyett-litauszki-a-keretben
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2018.08.24, 20:42 (szerk.: 2018.08.24, 20:44)
    Alig több mint két héttel a férfi A-válogatott első Nemzetek Ligája-mérkőzései előtt Marco Rossi kihirdette első keretét szövetségi kapitányként. Az olasz szakember az általa tervezett, és az ellenfelektől várható játékstílus alapján állította össze a meghívott játékosok listáját, amelyen 23 név szerepel.

    Marco Rossi júniusi kinevezése óta figyelemmel kísérte minden olyan játékos szereplését, aki szóba jöhetett a keret összeállításakor. A szövetségi kapitány, illetve stábjának tagjai az OTP Bank Liga 2018-2019-es idényének indulása óta minden releváns mérkőzést a helyszínen tekintettek meg, és több külföldön játszó magyar labdarúgó mérkőzésére is ellátogattak, valamint a világ távolabbi pontjain jól teljesítő játékosok mérkőzéseit is követték az internet segítségével.

    Ezen tapasztalatok, a játékstílusbeli elképzelések, továbbá az ellenfelek játékának figyelembevételével alakították ki a Finnország és Görögország ellen készülő 23 fős keretet. Mint ismeret, ezzel a két találkozóval kezdi meg szereplését a Nemzetek Ligájában a magyar válogatott. Az új UEFA-rendszer lényege, hogy a ligákba előzetesen beosztott nemzeti együttesek a barátságos mérkőzések helyett is szorosnak, kiélezettnek ígérkező tétmérkőzéseken szerepelnek, így minden mérkőzés eredménye számít. Az NL egyben kvalifikációs lehetőséget is nyújt a legjobban szereplő együttesek számára.

    A 2016-os magyar részvétellel rendezett Európa-bajnokság egyik hazai selejtezője, a Magyarország–Románia összecsapás után a szurkolók viselkedése miatt az UEFA komoly büntetést szabott ki az MLSZ-re, ennek eredményeként a válogatott zárt kapuk mögött fogadja hazai környezetben első ellenfelét, a görög csapatot.

    A felsorolt labdarúgókon kívül a kapusoknál egy, a többi poszton két-két tartalék játékost is megjelölt Marco Rossi. Ők abban az esetben csatlakoznak a kerethez, ha a 23-as keretből valaki sérülés vagy egyéb ok miatt nem tudna a kapitány rendelkezésére állni.

    Tartalékok:

    Gróf Dávid (Budapest Honvéd)
    Guzmics Richárd (Jenpien)
    Korcsmár Zsolt (Midtjylland)
    Holman Dávid (Slovan Bratislava)
    Vécsei Bálint (FC Lugano)
    Bőle Lukács (Ferencváros)
    Nagy Dominik (Legia Varsó)

    – Többször elmondtam, hogy ilyen rövid idő alatt kevés a mozgásterem, ezért alapvetően a korábbi kerettagokra támaszkodom. Ugyanakkor az elmúlt hónapokban minden olyan játékost figyelemmel követtünk, aki segítségére lehet a nemzeti csapatnak – mondta el az mlsz.hu-nak Marco Rossi. – Kiemelkedően fontos volt, hogy az adott játékos mennyire illik bele a taktikai elképzeléseinkbe, melyet természetesen nagyban befolyásol Finnország és Görögország játékstílusa is. Az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy ki milyen fizikális állapotban van, milyen rendszerességgel és mennyit játszik klubcsapatában. Természetes, hogy a Vidi nemzetközi menetelése után például Kovács Istvánnak helye van a keretben, de a fentiek alapján több új vagy visszatérő játékost is behívtam a korábbi alapjátékosok mellé. Szintén a fenti szempontok alapján nem küldtem meghívót az egyelőre még új csapattal nem rendelkező Dzsudzsák Balázsnak, akivel személyesen is megbeszéltem a jelenlegi helyzetet, ő pedig érveimet – a válogatott érdekeit szem előtt tartva – megértette és elfogadta. Fontos hangsúlyoznom, hogy annak ellenére, hogy ezúttal nem lesz velünk, továbbra is úgy tekintek rá, mint a nemzeti csapat kapitányára. Sokan talán Nagy Ádám meghívására nem számítottak, hiszen most tért vissza egy sérülést követően. Azonban aki egy Serie A-csapattal készül, ott játszik is mérkőzést, annak fizikai állapotát megfelelőnek tartom arra, hogy a csapat segítségére lehessen.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/szurkolok/uj-nevek-es-hianyzok-marco-rossi-kereteben
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2018.08.02, 13:34
    A Marco Rossi szövetségi kapitány vezette férfi A-válogatott szeptember 8-án Finnországban kezdi meg szereplését az UEFA új sorozatában, a Nemzetek Ligájában. A finnek elleni találkozót Tamperében, magyar idő szerint 18.00 órakor rendezik meg. A vendégszektorokba szóló belépőjegyekre átváltható utalványok értékesítése augusztus 8-án kezdődik meg.

    A hivatalos belépőjegyre átváltható - névre szóló - utalványokat augusztus 8-án, 10.00 órától lehet megvásárolni interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint országszerte a Ticket Express több mint 350 partnerirodájában. Az utalványok szurkolói kártya nélkül is megvásárolhatók, beváltásukra a mérkőzés helyszínén, a tamperei Ratina Stadion (Ratinan rantatie 1, 33100 Tampere) vendégpénztárában nyílik lehetőség a mérkőzés napján 12.00 órától a mérkőzés kezdetéig, személyazonosság igazolását követően. A mérkőzésjegyek egységesen 8000 forintba kerülnek.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/szurkolok/finnorszag-magyarorszag-augusztus-8-an-kezdodik-a-jegyertekesites
     
  6. avatar: Zsorzsinju
    2018.07.22, 23:46
    Marco Rossi (Druento, 1964. szeptember 9. –) olasz
    A magyar kapitány bemutatkozó mérkőzése.

    Markku Kanerva (Helsinki, 1964. május 24. -)
    Finnország kapitánya egy idős a magyar edzővel.
    Kanerva Finn válogatott volt 1986 és 1995 között 59 mérkőzésen, egy gólt szerzett.
    Harmadszor irányítja a nemzeti csapatot.
    Kétszer beugróként dogozott.
    2011-ben két mérkőzésen, 2015-ben már négy mérkőzés jutott.
    2016 végén nevezték ki kapitánynak, azóta 22 mérkőzésen irányított.