magyarfutball.hu

Magyarország - Horvátország 2 : 1 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Magyarország - Horvátország 2019
  2. Magyarország - Horvátország 2019
  3. Magyarország - Horvátország 2019
  4. Magyarország - Horvátország 2019
  5. Magyarország - Horvátország 2019
  6. Magyarország - Horvátország 2019
  7. Magyarország - Horvátország 2019
  8. Magyarország - Horvátország 2019
  9. Magyarország - Horvátország 2019
  10. Magyarország - Horvátország 2019
  11. Magyarország - Horvátország 2019
  12. Magyarország - Horvátország 2019
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (11 szavazat)

játékvezető: 2.55 (11 szavazat)

hangulat: 4.73 (11 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 1 (4)
  2. 0 : 2 (2)
  3. 0 : 1 (1)
  4. 0 : 3 (1)
  5. 1 : 3 (1)
  6. 2 : 1 (1)
  7. 4 : 4 (1)
Európa-bajnokság 2020 selejtező, 2. forduló
935. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Collum William (Skócia)
nézőszámok:
  1. mlsz.hu: 19.400
  2. nso.hu: 22.000
Telt ház!
  1. 0 - 1 13' Rebić Ante
    34' Szalai Ádám 1 - 1
    63' Dzsudzsák Balázs sárga lap
    76' Pátkai Máté 2 - 1
    sárga lap 82' Lovren Dejan

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.03.25, 10:45
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2019.03.25, 10:39 (szerk.: 2019.03.25, 10:43)
    Zlatko Dalic: Először is gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez. A gólunk után gyakorlatilag ritmust veszítettünk, a hazai egyenlítés után pedig képtelenek voltunk felpörögni. Josip Brekalo beállásáig nem vállaltunk fel egy egy elleni párharcokat, de onnan már késő volt. Ismét egy rögzített helyzet utáni szituáció büntetett. Egyáltalán nem voltunk kreatívak, drámát persze fölösleges rendezni, de nem voltunk kellően harcosak, agresszívak. Tartom, ellenünk mindenki kétszáz százalékkal veszi fel a küzdelmet, mert mi vagyunk a vébémásodikok.

    Marco Rossi: Először is szeretném megköszönni a horvát válogatott tagjainak és vezetőedzőnek hozzáállását, úriemberi viselkedését, ami rámutatott arra, miért is igazi bajnokok. A srácoknak, az én srácaimnak is hálával tartozom, nagy szívvel játszottak, komoly csapatjáték és egy kis szerencse is kellett, hiszen a horvátok nem játszottak a legjobb formájukban. Minden játékosunknak köszönjük ezt a teljesítményt, azoknak, akik játszottak és azoknak is, akik ma a kispadon ültek. Köszönettel tartozunk a szurkolóknak is!

    Úgy gondolom, hogy az első félidőben jobbak voltunk, nagyon jól reagáltunk először is arra, hogy hátrányba kerültünk. Az első félidőben a horvátok egyetlen lehetőségéből gólt kaptunk, de nagyon jók voltunk, és visszajöttünk a mérkőzésbe.

    Ahogy korábban is mondtam, tökéletesen kellett játszanunk, a játékosok szívvel-lélekkel játszottak, és ezt kértem tőlük. Egészen mostanáig – egyetlen mérkőzést leszámítva – ezt végre is hajtották. Sohasem panaszkodtam a hozzáállásukkal kapcsolatban. Frusztrált voltam a szlovákok elleni meccs után, de megismétlem: azon a mérkőzésen igazából csak az eredmény volt rossz, nem pedig a hozzáállás.

    Egy olyan játékos társaság, amelyben mélyen hiszünk, és azért hívtuk be őket, mert megérdemlik. Nem azért, mert őt szeretem vagy valaki mást szeretek. Én a munkámat végzem, saját elképzeléseim szerint, én vagyok a vezetőedző. A játékosokat az alapján hívom be, hogy megérdemlik vagy sem. Ha valaki ezzel nem boldog, az nem az én dolgom.

    Minden egyes alkalommal a következő mérkőzés lesz a legnagyobb feladat, hiszen Azerbajdzsánnal játszunk Bakuban, amire lesz időnk felkészülni. Ez a hét rendkívül stresszes volt, de a játékosoknak nagyon jó volt a mai hozzáállásuk.

    Nyílvánvalóan nagyon szomorúak és frusztráltak voltak a szlovákok elleni meccs után, mert biztos vagyok benne, hogy ha megkérdezik tőlük, hogy megváltoztathatnánk az eredményeket Szlovákia ellen, akkor igent mondok. Azt akarták megnyerni, jobban, mint bármelyik másik mérkőzést. Úgyhogy nyugodtan azt mondhatjuk, nekem meg kell köszönnöm a játékosoknak, és a szurkolóknak, hogy ilyen hangulatban még nem játszhattam a csapatommal.

    Nem értek azzal egyet, hogy ma nem lehetett ráismerni a csapatra. Ha ma kikapunk mondjuk 3-2-re, mert mondjuk Modric lepattanója bevágódik, most itt mindenki azt gondolná, ezt a meccset másképp kellett volna lejátszani. Probléma, hogy csak a végeredményből indulunk ki. Biztos vagyok benne, a mai eredményt felcserélnénk a szlovákiaival, én és a játékosok is saját zsebből fizetnénk, hogy ezt megtehessük. Háromszor megnéztem már azt a meccset, a szerencse nem állt mellénk, és nem volt bátorságunk előrefelé játszani. De fej-fej mellett játszottunk a szlovákokkal. Ma viszont Fortuna mellénk állt, ez volt a különbség a két mérkőzés között.

    Ez pályafutásom eddigi legnagyobb győzelme. Számomra a magyar válogatott kispadja nem egy kiindulópont, hanem valaminek a beteljesedése, a karrierem csúcspontja. A szurkolók miatt is van hatalmas értéke a sikernek, és ha úgy érzem, hogy nekik már nem felelek meg, ha már nem hisznek majd bennem, akkor távozom. Ez a győzelem azonban csak akkor ér majd valamit, ha Azerbajdzsán ellen is három pontot szerzünk.

    Mindenkivel szemben komoly és lojális voltam, én mindenkinek a szemébe tudok és merek nézni – ezt ki merem jelenteni. Ahogy mindig is mondtam, Dzsudzsák Balázs jó játékos, de bizonyítania kell, hogy fizikailag is készen áll a feladatokra. Jobb formában van, mint novemberben, ezt igazolta is a mai meccsen. Én nem rokonszenv alapján küldöm a pályára vagy hívom be a játékosokat. Csak az számít, hogy hasznára van-e a válogatottnak vagy sem. Magyarországon 10 millió szövetségi kapitány van. Olaszországban rosszabb a helyzet: ott 60 millió… De csak engem fizetnek azért, hogy döntéseket hozzak, enyém a felelősség.

    Nyolc mérkőzésen vagyunk túl már együtt, többféle felállásban is játszottunk már, négyszer 4-2-3-1-ben. A fociban nem elsősorban a játékrendszer, hanem a koncepció, az elvi háttér a fontos, hogy ezt hogyan tudjuk már az edzéseken megvalósítani, és az, hogy a játékosokat miként lehet beilleszteni ebbe az elképzelésbe.

    http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/valogatott/rossi-ez-volt-palyafutasom-legnagyobb-gyozelme-a-magyar-kispad-a-karrierem-csucsa-reszletes-ertekeles
    http://www.nemzetisport.hu/foci-eb-2020/eb-2020-fel-kell-ebrednunk-modric-kiakadt-a-vereseg-utan-2690987
     
  3. avatar: ingersheim
    2019.03.25, 09:48
    Ez nagyon fasza volt, le a kalappal!
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2019.03.25, 09:41 (szerk.: 2019.03.26, 18:39)
    A válogatott az őrületbe viszi a foci világot.Még egy ilyen nincs,hogy bárkitől ki tudunk kapni,és bárkit meg tudunk verni.A tegnapi szép este már járt nekünk.

    a gólveszélyes kapuralövéseket mutató XCG (várható kapott gólok) Gulácsinál: 0.84, a horvát kapusnál: 3.52

    a várható gólok (xG): Magyarország 2,17- Horvátország 1.2.

    Egyébként nem kisebbítve a tegnapi teljesítményünket, a horvátok csapatjátéka romokban hevert a mérkőzésen.

    amikor a Rakitic-Modric-Brozovic középpályát szedjük le, akkor nem érdekel, hogy magukhoz képest nem 100%-osak. Real-Barca-Intersmiley

    Mèg így is alig tudom elhinni a tegnap estèt hogy aludtam rà egyet! Fantasztikus volt! Lovre akkoràt jàtszott hogy hihetetlen! Az egèsz csapat elött le a kalappal, ezzel a hozzààllàssal nem elèrhetetlen a kijutàs sem!

    Régen láttam ilyen alázattal,óriási szívvel játszani a válogatottat !
    Teljesen megérdemelt győzelmet arattunk!Óriási gratula!

    Én tartom azt, amit a szlovák meccs után is mondtam. Látszik Rossi munkája, és ha nem ajándékozunk könnyű gólokat az ellenfélnek, akkor bárkit képesek vagyunk 1-1 meccsen elcsípni. Persze, egy horvát válogatott ellen az is kell, hogy az ellenfél ne nyújtsa a legjobbját. Ha az esetek túlnyomó többségében élünk ezzel, akkor kijuthatunk. Most megyünk Bakuba, aztán jön Wales és Szlovákia. A tegnapi mentalitással akár a 7 pontot sem tartom kizártnak. Ha addig jól alakul a többi meccs (a horvátok végigvernek mindenkit, wales és a tótok meg egymássql és az azeriekkel szenvednek majd), akkor az utolsó 3 meccsen (horvátok idegenben, azeriek itthon, wales idegenben) 3-4 pont elég lehet. De ahhoz minden meccsen a tegnapi akarat kell.

    Óriási meccs volt, de a Carpathian Brigade előénekesei sajnos Nagyszombaton és ma is nagyon gyengék voltak azzal szemben, amit a B-középben megszoktunk, nem akarom bántani őket, mert a szervezés, koreo, stb minden ott volt, de két kb 20 éves tekintély és hang nélküli gyerek egyszerűen kevés ilyen rangadókra. Trollfocis hülyegyerek mai meccs elejei beengedése szintén érthetetlen, majom csak videózik, onnan, ahonnan a Tábort vezénylik.

    Ja meg az MLSZ is kiírhatná, hogy B2-B3-ba ne vegyél jegyet ha nem vagy hajlandó egész meccsen buzdítani a csapatot, van elég szektor a nyugodt meccsnézésre.

    gyerekek, ez ma kicsit hasonlított az eb-re. parádé volt minden téren

    Szegény Rossi. Szar lehetett azért 3 napig kóklernek lenni.

    Na stadionu Ferencvarosa 1300 Hrvata.... a horvátok dicsérik a stadiont, meg hogy több jegyet kaptak mint az UEFA előírás de így is sokan kint maradtak. Leírják a méretét az árát meg hogy a Puskás stadion nemsokára kész

    Szalai tökéletesre fejlesztette ezt védő elé beugrós, beseggelős labdatartós szabadrúgáskiharcolós stílust. A támadójátékunk erre épül konkrétan. Szalai - Lovre - Nagy Ádi - Orbán lettek a pótolhatatlan kulcsembereink.

    Talán a portugálok óta nem játszottunk ilyen jól, tétmeccsen meg pláne.
    Vicces volt, mikor hajdúbé megjegyzete, hogy Boti barátunk jetleggel küszködött még a szlovákok ellen , a szintén az mlsből érkező szlovák csatár gól+gólpasszal zárt ellenünk.
    Boti nagy jelenete volt, mikor Perisic befűzte és mellé lőtte, ökölbe szorított kézzel örült, mintha legalábbis szerelt volna. smiley

    Dehogy fuzte be, tokeletesen zarta a szoget, eselye nem volt Perisicnek, hogy kaput talaljon. Jogosan orult.

    Rég vártam így hármas sípszót,pedig nem is volt igazán komoly helyzetük. Csak jöttek folyamatosan..

    Amikor Kramaric luftot rúgott, na az olyan helyzetekből szoktunk gólt kapni, de ez nem az ő napjuk volt. Ha nem akarták, akkor is lebecsültek minket, ami ma nem volt ellenünk kifizetődő. Szerencsére, ahogy Knézy Jenő mondaná.

    Teljesen impotensek voltak, köszönhetően a nagyszerű csapatvédekezésünknek is.

    de egész más tempót kezdtek tolni. Szerencsére túl későn..

    Szép volt, gratula mindenkinek!!! smiley
    Kicsit off: egyedül vagyok azzal, hogy nekem nem tetszik a tükörszélsős szisztéma? Szerintem többet vesztünk vele (konkrétan Dzsudzsi és Varga dinamikáját, ahogy jó lábbal első szándékból középre teszik), mint amennyit nyerünk.

    Nincs egy elöl ácsorgó center, akire rögtön ívelhetnének, Szalai és Szoboszlai volt előretolva, de legtöbbször ők is mélységből jöttek fel, így meg felér a következő hullám.

    Vargának a 2. félidőben volt 2-3 olyan felfutása, ami sokkal veszélyesebb lett volna, ha a jobbik lábával lőheti középre. Sajnos mifelénk ritka a "kétlábas" játékos.

    Bravó, srácok!
    Gerinek volt kivel összejátszani a szélen, jött is a gól. Qrva szépen tette fel a labdát Szalainak, rajzolt támadás volt.
    Mindkét meccsen kiemelkedőt nyújtott, taktikailag is az egyik legképzettebb játékosunk.
    Gyökér Pátkai meccsenként 2-3szor gyakorolja ezt a karaterúgást, talán először próbálta most labdával is. Bejött.

    Gergőnek volt a gól előtt is 2 jó inditása, Szalainak nem sok kellett, hogy azokat is elérje. Főleg az első volt ígéretes.

    talán az az egyetlen hiba volt amit a gól előtt csináltunk. ez azért szép teljesítmény a horvát válogatott ellen.

    Igen.De ott is az volt a hiba,hogy a horvát gyerek tisztán becsúszhatott.Ezzel elcsúszott a védekezésünk.Ezért maradt üresen a srác,nem Gergő vagy Baráth miatt...

    Volt több is, pl. Baráthé, de ezt most a kutya le sem szarja, megvertük tétmeccsen az aktuális vb ezüstérmest, ez most elég! smiley

    Balszerencsés gól volt. Ha Nagy Ádi nem csúszik el, méteres les.

    Dominak jobbulást. A végeredményt nem befolyásolta végül, de azt hogy nem lehetett lefújni...

    Plusz a sárga is elmaradt.
    De utólag okoskodva, lehet, hogy csak még jobban dacossá tette a fiúkat,, hogy csakazértis megmutatják!

    Rossi, remélem a mai naptól a 3-5-2őt elfelejtjük, sosem működött.
    4-2-3-1et tartsuk meg!
    Szoboszlai jàtéka tetszett, Kalmàré tovàbbra sem. Nagy Dominik jobb volt, mint Varga. Sallait vàrjuk vissza. Heister, Sigér, Kharatin, Palkó pedig nagyon beférne még ebbe a keretbe.
    Szép volt!

    Rossinak hatalmas tisztelet, hogy tanult a totok elleni meccsbol es mert valtoztatni! A jatekosoknak pedig szinten hatalmas gratula, ez csapatmunka volt!!! Hajra magyarok!!!

    Az esélyünk ezzel sem nőtt, de nem is csökkent. Továbbra is egy olyan mezőnyben kellene minimum másodikoknak lenni, ahol 3 erősebb ellenfél van.

    Amikor egy, a fodballban irigyelt balkáni mentalitással rendelkező ország újságja írja ezt:
    "Gyenge teljesítmény Budapesten, vereség a magyar harcosoktól"

    életemben nem voltam a D3-ban, nem vagyok szkenneressmiley))
    jó hogy az mlsz rendszere nem kompatibilis a székszámozással, olyan számot kaptunk, amilyen számú szék nincs is.. 49,50,51, 47-én véget ér a számozás a D3-ban

    Minden játékosunk mérgezett egér módjára szántotta tegnap a pályát, újra és úja csak köszönni tudom nekik a tegnap estét. Gratula az egész stábnak is, egy vesztes mérkőzés után talán a legmegfelelőbb taktikai hadrenddel és összetételű csapattal álltunk ki. Rossi előtt le a kalappal. smiley

    Segítek: a horvátok kivétel nélkül minden selejtezősorozatban szenvednek meglepő vereségeket, főként a sorozatok elején. Egyszerűen azért mert ilyen a mentalitásuk.
    Minden meccs különböző. Nekik a VB egy extra szerencsésen alakuló sorozat volt, tulajdonképpen kihozták belőle a maximumot, talán valamivel többet is. Most abban az időszakban vannak, amikor vissza kell térniük a Földre és rá kell ébredniük, hogy a "jegenyefák nem nőnek az égig" azaz nem annyira jók, hogy csak a cipők, meg a mezek kijuttatják őket az EB-re.
    Kétségtelenül kiváló játékosaik vannak, de a válogatottaknak mindig az a sajátja, hogy 3-4 nap alatt nagyon nehéz ezekből a játékosokból egységes csapatot gyúrni. Egy magyar játékosnak a horvátok elleni a szezon meccse mert nagy részük ilyen kaliberű játékosokat csak TV-ben lát, a horvátoknak viszont egy nyűg a nagy bajnokságok végjátéka előtt eljönni Pestre és egy közepes válogatott ellen letudni egy selejtezőt, aminek igazából számukra nincs tétje.
    Az amerikai fociban, a kézilabdában, a jégkorongban a játék intenzitása miatt ha egy csapat nem teszi oda magát 100%-osan akkor a papíron gyengébb csapat is képes legyőzni. Lassan a fociban is odaérünk, hogy annyira kiegyenlített a mezőny, hogy ha egy csapat csak 70-80%-ot tesz bele és a másik meg 110%-on pörög akkor születhet meglepetés eredmény, ez történt tegnap is.
    Nem minden meglepetés eredmény bunda, ebben az esetben ugyanis minden bajnokságban az esélyes csapatok csak egymás ellen veszítenének pontokat.

    Igaza volt vkinek aki azt irta itt a forumon, h milyen bunda az ahol a golvonalrol mentenek?? Semmilyen...
    Az meg, h fejlodott e avagy sem?! Az elmult 20-30 evhez kepest, amikor soha sehova sem jutottunk ki, ahhoz kepest van fejlodes. Nyilvan a stadionok sem 5 evre keszulnek, aki ezt nem fogja fel annak mindenrol orbanviktor jut az eszebe, ennyi.
    Grat a fiuknak!

    2006-ban győztünk le utoljára aktuális VB-döntőst. Akkor az olaszokat 3-1-re. Előtte a németeket 2004-ben 2-0-ra idegenben. Viszont ezek barátságos meccsek voltak. Utoljára tétmeccsen aktuális VB-döntőst 1966-ban tudtunk legyőzni az angliai VB-n: Magyarország-Brazília 3-1. Ez a mai egy történelmi győzelem, brávó!

    Sok mindennek örülhetünk magyarként ez után a meccs után: nem szálltak el az esélyeink két meccs után, volt "pofája" a játékunknak, volt tartásunk, s a nagy akarásnak sem nyögés lett most a vége.
    Aztán a Himnusz, a csapat és a szurkolók egymásra találása. Remek volt, na.

    Már a szlovákiai mecccs után megírtam, hogy semmivel nem játszottunk rosszabbul, mint a hazaiak. Csak két óriási hibából kaptunk két gólt, mindeközben elöl teljesen impotensek voltunk, hiába voltunk rengeteget a szlovák kapu előtt. Tehát játékban, mezònyben semmivel nem voltunk rosszabbak, mindez idegenben egy papíron jóval erősebb csapat ellen.
    Most azt láthattuk, hogy egy a szlováknál sokkal erősebb csapat ellen már korántsem voltunk olyan jók mezőnyben. Viszont most nem követtünk el akkora hatalmas védelmi hibákat, amivel gólokat ajándékoztunk volna az ellenfélnek. No meg szereztünk két gólt.
    Tehát összességében mezőnyben jóval gyengébbek voltunk egy sokkal erősebb ellenfél ellen, mint pénteken. Viszont végre elöl potensek voltunk.

    Ma a védelem rendben volt és ez volt a kulcs.
    Szoboszlai még nagyon fiatal, magas volt neki ez a szint, de az már látszik, hogy ő lesz a jövő. De addig Dzsudzsák a csapat esze.Lehet őt szidni, de még mindig nagyon magas szintet képvisel. Ma ő volt a legjobb!

    Megkövetem Dzsudzsit, akit a halál f..ába kívántam mióta az al-Kaidába igazolt, igazi motorja volt a csapatnak, méltó csk. Igazi sportünnep ez a mai, élvezni kell! Bravó srácok!

    Rossi biztos tud valamit, mert a csapat is csípi, és a szurkolók is. Ritka elegy. smiley
    Mondjuk nem szokott hazudozni, és mellébeszélni, ami nem árt egy kapitány esetében.

    Sajnos szánalmas Hajdú B. István: most is azt találta.mondani, hogy " túlzás lett volna a 3:1".... Kalmár helyzetènèl. Egyáltalán nem volt tűzben, ezèrt a mondatáèrt el kène gondolkozni a tv vezetöinek, hogy alkalmazzák-e? Az elsöprő 10 percben semmit sem mondott a meccsről, mintha egy semleges.riportert hallhattunk volna. Ès ez már rendszeres, sőt, sajnos a "tanítványai " is ezt követik. Vègig kellet volna üvóltenie a meccset, nem? Engem undorit.

    Ha Kádárral játszunk balbekkeben a Nemeztek Ligájában is, lehet csoportelsők vagyunk. Középhátvédben kaptuk róla a gólokat, meg a Kijev is. Érdekes egyébként, mert nem egy tipikus szélső hátvéd alkat, magas, statikusabb mozgású, de összehasonlíthatatlanul jobb ott mint középen. Főleg hogy mekkora hiányposzt a balhátvéd.

    Szoboszlai szerintem taktikai fegyelmezettségben abszolút felnőtt a feladathoz. Védekezésben látszott egyszer-kétszer, hogy képes irányítani a társakat és nagyon jól együtt mozog Szalaival. Szalai sem hadonászott idegeskedve, hogy kinek hogyan kéne helyezkednie. Az Orbán-Nagy Á.-Szoboszlai-Szalai tengely ilyen szempontból óriási erőssége lehet a válogatottnak a jövőben. Pátkai meg azért tudott felnőni a feladathoz, mert az EL meccseken már megtapasztalta, hogy mi az elvárás nemzetközi szinten (Sigér pl. erre még nem lenne képes, noha én jobb játékosnak tartom őt Pátkainál).

    Teljesen igazad van Nagy Ádámmal kapcsolatban (is). Olyan mezőnymunkát végez meg annyit fut, zavarja az ellenfelet, hogy az nemzetközi szinten is komoly teljesítmény. Legutóbb decemberbe játszott 4 meccset a Bolognában, és minden meccsen 7-es felett kapott, volt két meccs ahol csapata legjobbja volt. És nem gyenge csapatok, hanem Milan meg Lazio ellen...és ennek ellenére került a padra. Nyáron mindenképp lépnie kell onnan. Lovrencsics olyat küzdött, hogy ezért Angliában felállva tapsolták volna percekig. Összegességében nézve, ez egy olyan meccs volt, amin tényleg minden összeállt. De megérdemelték a csapat meg a szurkolók is. Többen is életük formájában játszottak, Dzsuzdsák kb. mint a PSV-s időszakában. A horvátok pedig rémgyenge napot fogtak ki és nem feküdt nekik a mi harcos párharcerős stílusunk. Azért azt valljuk be, a horvát kapus nyerte meg nekünk a meccset smiley De nem ez a lényeg, hanem hogy olyan győzelem volt, amit még sokáig nem fogunk feledni. A tegnapi játéknap abszolút meglepetése volt.

    Én Rossinak adtam 10-est már a mérkőzés kezdése előtt, amikor kiderült, hogy Kádár bal hátvédet fog játszani. Ezen a posztok Kádár top bajnokságban játszhatna, középső védőként viszont számolatlanul kaptuk róla a gólokat.
    A sok jó teljesítmény mellett nagyon tetszett Nagy Ádám (nagyon jó taktikai húzás volt Rossitól), aki időnként fellépett még a félpályán túlra is, hogy gátolja Modric és Rakitic játék szervezését, majd ahogy ők ketten kiléptek a játékból, Nagy Ádám azonnal elfoglalta a védekező középpályás pozícióját. irtózatosan éretten hajtotta végre a feladatát. Igaz az egész csapat nagyon szervezett volt, mindenki tudta mi a feladata és azt el is végezte.
    És egy Gondolat Gulácsiról. Sokat kap a szurkolóktól, szerintem alaptalanul. Mikor szarok vagyunk, az ő bravúrjait kérjük számon a góloknál. Tegnap a meccs elején volt egy életerős Perisic lövés, amelyet olyan magabiztosan fogott, hogy öröm volt nézni. Abban az egy mozdulatban benne volt, hogy mennyire jó kapussá nőtte ki magát.

    én a pontozásnál két embert "húztam" le kissé.
    Az egyik DB7, azért, mert minden szabadrúgást ő akar elvégezni. És pont ezért volt idegesítő, amikor az első félidőben a 16-os sarkánál a közvetettet is ő lőtte el (elég gyengén, a kapus kezébe), ahelyett, hogy azt hagyta volna szoboszlainak, aki az U válogatottban onnan lőtt már bombagólt, és nagyon jó a rúgótechnikája.
    A másik pedig Szoboszlai. Értem, hogy fiatal csikó, és övé a jövő, és szerintem is nagy potenciál van benne, de sajnos ezen a szinten nem megengedhető, ha a cselezgetésből elvesztett labdából életveszély lesz. Márpedig legalább kétszer gyorsan fordultak le a horvátok, miután ilyen módon elvesztette a labdát.
    Én pl. Varga gyenge helyezését sem értem. Nagyon jól és hasznosan játszott a beállását követően, mint ahogy Nagy Dominik is talán a legjobb volt a sérüléséig, arról nem beszélve, ha nem egy látássérült fúj a meccsen, akkor egy nagyon jó szögből jövő szabadot hozhatott volna össze a kiugrásával (ami miatt megsérült)

    A széleken nyertük meg a meccset! Lovrencsics bulldog mód követte az emberét, szívósan, sokat futva, agresszívan játszott! Kádár jól helyezkedve, okosan játszott! Nem tudtak mögéjük kerülni! Maradt az ívelgetés a horvátoknak, amit Orbán és Baráth elfejelgetett! A Pátkai-Nagy Ádám jól szűrte a támadásépítéseket, Szoboszlai pedig ha bátrabb (és rutinosabb) lesz, sok örömet fog még nekünk szerezni...

    a csapatvédekezésünk 10/10 es, de a támadójátékunk döcögös volt, ezért objektiven nézve nem adhattam 9-10 pontokat. emberek 10 pontot annak adnak aki rug egy meccsen 4 golt, vagy mittomén. na mindegy, ezért nincs értelme ezeknek a közönségszavazásoknak.
    Nálam Nagy Ádám kapott 8-ast, Modricnak és Rakiticnek momentuma sem volt, sztem ez volt a gyözelmünk kulcsa, tehát nálam egy középpályás a rengeteget futo, örökmozgó Nagy Á a legjobb.
    a töbiek sokan hetest, páran hatost kaptak, pld gulácsi akinek alig volt dolga. na további szépet.

    A koronás koreográfia meghozta az eredményt, óriási energiája volt a meccsnek.

    nálam is Szalai volt a legjobb. Rengeteg keményen előre vágott lasztit szelidített- és tartott meg jól, és a legtöbbször hibátlanul passzolta vissza a középpályára, amíg ő egy sorral fentebb helyezkedett. Valóban lassabb igy a támadásvezetésünk mintha pl. Balogh játszana, viszont Ádi robosztusabb, erősebb, jobban fedezi a labdát a nagydarab védőkkel szemben, és rutinosabban is esik össze ha bántják. smiley Nem is beszélve arról, hogy védőket meghazudtoló ügyességgel szerelt akár becsúszva is a saját tizenhatosánál.. Az érdem persze nem csak az övé, én az egész csapat játékával elégedett voltam. Akadtak persze hibák, de ezúttal szerencsére egyik sem bizonyult végzetesnek.
    Nagyon jó lenne, ha összeszokna egy stabil, kezdő védelem, és akkor a középpályásoknak nem abban a pszichés állapotban kellene 90 percen keresztül futballozniuk, hogy "ha elrontom és lekontráznak, akkor már csak a védelem lesz mögöttem", hanem ennek a helyébe léphetne a "nem baj ha elrontom és lekontráznak, mögöttem még mindig ott van a védelem". Aztán így a kreatívabbak jobban kiélhetnék magukat, több szép megoldást és bevállalósabb 1:1-ben szituációkat látnánk, ráadásul a támadó szekciót is jobban ki tudnák szolgálni, és még jobban tudnánk használni Szalait, vagy akár Baloghot is egyszerre. Azer és Wales ellen, ha lehet, akkor még a maitól is agresszívebben kellene fociznunk. smiley

    Vasárnap kint voltam a grupiban a válogatott meccsen, a kapu mögött eléggé fullra volt, mégsem kellett kb. se a wc-ben, se a büfében sorban állnom.

    Fradi meccsen ellenben már 10.000 nézőnél teljesen behal mindkét "rendszer".

    Nem gondolom, hogy a cashless rendszer lassítaná a folyamatot, valószínűnek tartom, hogy erre a fajta szurkolói magatartásra tervezték a stadiont. Sokkal kevesebben ittak, jóval hamarabb bementek a stadionba, nem volt akkora mozgás, könnyebben elfértünk mint máskor (cserébe még a B1 legtetején is fegyelmezetten üldögéltek az emberek).

    1. jóval hamarabb benn voltak az emberek, jóval több volt a nő, illetve család, akik nem vedelik a sörtsmiley

    2. ha jól tudom bajnoki meccsre a B-középbe (B1-B2-B3-C1) 1700-zal több jegyet tudnak eladni, mert állóhely, viszont a székeket nem szerelik le...

    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2690945
    https://ulloi129.hu/2019/03/24/magyarorszag-horvatorszag-3/
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2019.02.19, 11:27
    Elfogytak a jegyek, telt ház lesz a horvátok elleni Eb-selejtezőn

    Telt házas lesz a március 24-i Magyarország-Horvátország Európa-bajnoki selejtező a Groupama Arénában, kedd délelőttre minden jegy elkelt a találkozóra.

    Négy nappal a jegyárusítás kezdete után elfogytak a belépők a 2020-as, részben hazai rendezésű Európa-bajnokság első itthoni selejtezőjére, a vb-ezüstérmes horvátok elleni március 24-i (18.00) találkozóra.

    2019.02.19
    https://szovetseg.mlsz.hu/hir/telt-haz-lesz-a-horvatok-elleni-eb-selejtezon
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2019.02.01, 15:11 (szerk.: 2019.02.01, 15:12)
    A magyar férfi válogatott március 21-én a szlovákiai Nagyszombatban kezdi meg a 2020-as Európa-bajnokság selejtező sorozatát, majd három nappal később a Groupama Arénában a horvátokat fogadja. A szlovákiai mérkőzésre február 6-án kezdődik a jegyárusítás, a hazai találkozókra február 8-tól először bérletet lehet vásárolni.

    Magyarország–Horvátország

    A március 24-i találkozó kiemelt mérkőzésnek minősül, ezért a törvény névre szóló jegyértékesítést ír elő az MLSZ számára. A jegyárak nem változtak a korábbi tétmérkőzésekhez képest, mind a négy hazai találkozóra azonosak lesznek a korábbi években alkalmazott árakkal: elhelyezkedéstől függően 3 500-tól 15 000 forintig válthatók meg. A Szurkolói Klub tagjai a jegyek árából 15% kedvezményt kapnak.

    A horvátok elleni mérkőzésre szóló jegyeket elsőként február 15-től 17-ig kizárólag a Szurkolói Klub tagjai vásárolhatják meg, majd február 18-tól a meccsnapig mindenki számára megnyílik a jegyvásárlási lehetőség. A klubtagság, amely az elővételi lehetőség mellett számos további kedvezménnyel jár, néhány kattintás után elérhető, itt: szurkoloiklub.mlsz.hu

    A mérkőzésre szóló jegyek interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, személyesen pedig közel 350 értékesítési ponton, a TEX viszonteladóknál vásárolhatók meg. Egy személy egy tranzakció keretében legfeljebb 4 jegyet/bérletet vásárolhat.

    A jegyvásárláshoz a klubkártya nem kötelező, de beléptetéskor a rendezők ellenőrizhetik a szurkoló személyi azonosságát és a jegyen szereplő adatokat, ezért felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy belépéskor mindenki rendelkezzen szurkolói kártyával vagy személyi azonosító okmánnyal. Ha valaki nem a saját nevére szóló jeggyel próbál bemenni, a rendezők megtagadják a beléptetést.

    A jegyátírást csak személyesen, legkésőbb 72 órával a meccsnap előtt lehet megtenni, az átírás adminisztrációs díj megfizetéséhez kötött, ami 1 500 Ft/átírás. Mozgáskorlátozott jegyeket az mlsz@tex.hu email címen keresztül lehet igényelni.

    A selejtezősorozat egészére érvényes információ, hogy a meghirdetett jegyértékesítések 2019-ben az adott napokon egységesen reggel 8 órakor indulnak.

    Bérletvásárlási lehetőség a hazai selejtezőkre

    Az Európa-bajnoki selejtezőkre bérletvásárlási lehetőséget is kínál az MLSZ. Elsőként február 8-tól 10-ig a Szurkolói Klub tagjai vásárolhatják meg bérleteiket a 4 hazai Eb-selejtezőre, majd február 11-től az első hazai meccsnapig mindenki számára megnyílik a bérletvásárlás lehetősége. A bérletek megvásárlásával a szurkolók 20%-kal olcsóbban juthatnak be a hazai mérkőzésekre, mint ha egyenként vásárolnák meg azokra a jegyeket.

    https://www.mlsz.hu/hir/indul-a-jegyertekesites-a-valogatott-merkozesekre