magyarfutball.hu

portré: Szoboszlai Dominik
© mlsz.hu
alias
Kicsi
Szoboszlai Zsolt fia
nemzetiség
Magyarország
életkor
18 éves
kapcsolódó személy
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
RB Salzburg
2016 -
FC Liefering (kölcsönben)
2017 - 2018
eredmények / elismerések
Osztrák bajnok
2017/2018
Szoboszlai Dominik 2017
2017-ben az U17-es Magyar Válogatottban
Négyéves korom óta futballozom, de a pályafutásom igazán a fehérvári Főnix Goldnál indult néhány évvel később, ahol ma is édesapám a szakvezető, aki korábban labdarúgó volt. A Főnixnek kisebb méretű, palánkos pályája van, ott alapoztam meg a technikámat, ott tanultam meg a legszükségesebbeket a labdarúgásból. A pálya adottságaiból adódóan, a gyors, rövid passzos játékot gyakoroltuk a legtöbbet, hiszen a palánk miatt sosem ment ki a labda, nem állt le a játék. A Főnixből egy évre az MTK-hoz kerültem, mert akkor a fehérvári csapatnál még nem voltak idősebb korosztályok, most már van U17-es, U19-es és felnőttcsapat is. Az MTK-nál egy szezon alatt két korosztállyal is bajnokok lettünk, miután az U16-osoknál és az U17-eseknél is játszottam. Amikor U16-os válogatott voltam, egy Svájc elleni mérkőzés után tudtam meg, hogy érdeklődik irántam a Red Bull. Azt követően többször voltam kint Salzburgban ismerkedésen. Édesapámmal és a menedzseremmel értékeltük a helyzetet, és úgy ítéltük meg, hogy az ausztriai szerződés szolgálná a legjobban a fejlődésemet, ezért miután betöltöttem a tizenhatodik életévemet, a télen Salzburgba igazoltam.1


RB Salzburg, 2016-


...

FC Liefering, 2017-2018, kölcsönben

A nyári szabadságom tulajdonképpen el sem kezdődött, mert a válogatott edzőtábora után szinte azonnal jöttem a Lieferinghez, kezdődött a felkészülés. A felkészülés során mindegyik edzőmeccsünkön kezdőként játszottam, a Manchester United U23-as csapata ellen sikerült két gólt lőnöm. Ezt követően a bajnokságban is kezdő voltam az eddigi meccseinken, az első fordulóban gólpasszt adtam, míg a harmadikban, a Linz ellen sikerült megszereznem az első bajnoki gólomat is. A középpálya közepén, nyolcas vagy tízes pozícióban játszom általában. A bajnokságban a feljutás nem cél, hiszen fiókcsapat vagyunk, de a top háromban szeretnénk végezni, ami nagy kihívás, tekintve, hogy nekünk van legfiatalabb a csapatunk, a társaim is a Red Bull akadémiájáról érkeztek. Így is én vagyok a legfiatalabb, a mezőnyjátékosok között pedig az egyetlen kétezres születésű. Viszont innen már bármikor fel lehet kerülni a Red Bull osztrák élvonalbeli első csapatához, akár edzésekre, akár meccsre is, mert a játékengedélyünk oda is érvényes.1

Úgy érzem, a tavasszal már hamarabb is készen álltam arra, hogy az élvonalban bemutatkozhassak, de örülök, hogy a Lieferingben végig tudtam játszani a szezont, az idény álomcsapatába beválasztottak, és elértem az elsődleges célomat, hogy felkerüljek az első kerethez. Érzem magamon, hogy sokat fejlődtem az elmúlt egy évben, a következő célom az lesz, hogy a felnőttek között is stabilan lehetőséget kapjak.2
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2018.05.29, 21:26 (szerk.: 2018.05.31, 09:03)
  Az olasz Juventus érdeklődése kapcsán:
  ne legyen Filkor 2, maradjon csak ott, ahol van.

  Igen, utána meg továbbpasszolnák olasz c-be vagy jó esetbe B-be, ismerjük már az ilyen történeteket a magyarokkal, maradjon egyelőre Salzburgban.

  Még nincs 18 a srác.. játszon csak legalább 1 teljes évet a felnőttek között, a Salzburgban

  Felesleges Olaszországba menni. Jó helyen van ott, ahol van. Szép folyamatosan építik fel, jövőre valószínűleg már az első csapatban is szerepet fog kapni.

  Biztos lehetsz benne, nem az első csapathoz vinnék. Akkor pedig inkább a Salzburg, amely számol vele, még ha nem is minden meccsen.

  Nagy hiba lenne, egyenes útja lehet pár év alatt a Leipzigbe, ha jól tolja, és oda játszani viszik fel, nem seftelni vele.

  Van benne potenciál, de még csak tehetség.
  Az újságíró meg a magyar viszonyokat ismerve elélvezhet, hogy Ifi BL, meg osztrák másodosztály. Itthon ezek nagyobbacska szavak, de az elitben semmi. Talán első lépcsőfok.
  Tudja ezt Szoboszlai is, mivel ő az elitbe akar bekerülni, szóval csak így tovább. Munka, alázat, munka, alázat és akkor LEHET belőle egy jegyzett bajnokság, jegyzett csapata.
  Olaszba ne menjen, főleg most nem. Ha valahol jó csapatnál, jó bajnokságban eltöltene pár évet, utána mehetne TALÁN olaszba. Addig nem. Nagy az eltűnés veszély.

  http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2638275
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2017.12.12, 12:54
  Folytatódik a Wyscout sorozatunk: ezúttal a külföldön játszó, így itthon kevésbé szem előtt lévő fiatal reménységeink teljesítményének videóelemzésébe kezdünk. Hogyan muzsikálnak profi környezetben a feltörekvő magyar játékosok? Tényleg olyan jók, ahogy azt a magyar sajtó sugallja vagy újabb Koman-Simon villámkarriereknek lehetünk majd szemtanúi?

  Az első páciens: Szoboszlai Dominik.

  Ezekben a videókban konkrét példán keresztül mutatjuk be, milyen lehet a videós játékosmegfigyelés egy erre a területre specializálódott platformon, a Wyscouton keresztül. Gyakorlati oldaláról ragadtuk meg a témát és amolyan használati útmutató-szerű anyagot készítettünk nektek.

   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2017.03.28, 11:48
  Szoboszlai Dominik az Oroszok elleni U17-es mérkőzésen:
  képkép