magyarfutball.hu

Szlovákia - Magyarország 2 : 0 20:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Szlovákia - Magyarország 2019
  2. Szlovákia - Magyarország 2019
  3. Szlovákia - Magyarország 2019
  4. Szlovákia - Magyarország 2019
  5. Szlovákia - Magyarország 2019
  6. Szlovákia - Magyarország 2019
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (5 szavazat)

játékvezető: 2.6 (5 szavazat)

hangulat: 4 (5 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 0 : 1 (2)
  2. 1 : 2 (2)
  3. 2 : 1 (2)
  4. 1 : 1 (1)
  5. 2 : 2 (1)
Európa-bajnokság 2020 selejtező, 1. forduló
934. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Nagyszombat, City Arena
játékvezető : Bezborodov Vladislav
nézőszámok:
  1. mlsz.hu: -
  2. nso.hu: 14.235
  1. sárga lap 10' Kalmár Zsolt
    21' Vavro Denis sárga lap
    42' Duda Ondrej 1 - 0
    51' Kucka Juraj sárga lap
    sárga lap 59' Korhut Mihály
    78' Hamšík Marek sárga lap
    85' Rusnák Albert 2 - 0
    sárga lap 88' Nagy Ádám
    90' Škriniar Milan sárga lap

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.03.22, 09:31
    Pavel Hapal: Könnyű értékelni, még ha ez a győzelem nem is született meg könnyen. Egy-két összecsapást leszámítva sikerült hatástalanítani a magyarok agresszív játékát, jól jöttünk ki a párharcokból. A magyarok nagyon összeszedetten játszottak, míg mi sokszor elhamarkodottan döntöttünk, de a legjobbkor, a félidő végén találtunk be – ez nagy hatással volt az egész meccs kimenetelére. Két esetet leszámítva – amikor kisebb hiba becsúszott hátul – jól játszottunk, és a második lőtt gólunkkal mindent lezártunk.

    Marco Rossi: Szlovákia megérdemelten nyert, ezt el kell ismerni. Egy olyan középpályával, amivel az ellenfél rendelkezik, – amelyik ki nem kényszerített helyzetben nem veszített labdát – meccseket lehet eldönteni, és ez ezen a mérkőzésen is így volt. Ennek ellenére az első félidőben taktikailag sikerült meglepnünk őket, problémákat okozni nekik, egészen addig, amíg a félidő végén meg nem szerezték az első gólt. Utána már játszották a saját játékukat. Egy komoly lehetősége volt az ellenfélnek az első 45 percben ezen felül. A második félidőben már nekünk is voltak helyzeteink, de a szlovák kapus mindent fogott. Aztán elkövettük a második nagy hibánkat, azt is megbüntették, az ilyen labdaeladások általában sokba kerülnek. Olyan hibákat követtünk el, amiket ki lehet és ki is kell javítani, tovább kell fejlődnünk. Taktikailag fegyelmezett volt a csapat, és a hozzáállással sem volt gond, nem ez döntötte el a mérkőzést, egész egyszerűen el kell ismerni, amikor jobb az ellenfél, és ilyenkor gratulálni illik. A labdatartásban feltétlenül előre kell lépnünk, hiszen ez fontos eleme lenne a játékunknak, bármely formációban is játszunk, ebben fejlődnünk kell, ahogy a szélsőjátékunkkal sem voltam elégedett. Nem játszottuk meg jól a széleket, amikor igen, akkor hiányzott a kellő agresszivitás.
    Ahogy az arcomon is látható, csalódott vagyok. Sajnálom a magyar drukkereket, tudom, milyen fanatikus drukkereink vannak, a dunaszerdahelyi korszakomból tudom, hogy a felvidékiek is hogy szorítanak a csapatnak. Ugyanakkor el kell ismerni, ha az ellenfél jobb, és most ezt meg kell tennünk. A meccs előtt azt mondtam a játékosoknak, hogy ha mindent beleadnak, akkor senki nem róhat fel nekik semmit, és ha így lesz, akkor én mindig ott leszek a sor elején, és büszkén állok a csapatom élén.

    http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/valogatott/rossi-nem-a-hozzaallas-dontotte-el-ezt-a-meccset-ertekeles
    http://www.csakfoci.hu/eb-selejtezo/a-szlovak-kapitany-a-magyarok-nagyon-osszeszedetten-jatszottak-mig-mi-sokszor-elhamarkodottan-dontottunk-de
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2019.03.22, 09:26
    kép
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2019.03.22, 09:01 (szerk.: 2019.03.22, 09:24)
    Kalmár, Klejni és az Óvodás nem lehetne válogatott kezdő. Ezt Rossi elcseszte. Varga, Sigér, Holender helyettük.
    Jellemző jelenet volt, amikor Kiskokó lepattant a labdával sprintelő szlovákról.
    Lovre nagyon jól játszott, de sajnos ki nem kényszerített helyzetben Ő adta el a labdát, amivel simán lekontráztak bennünket. A hazai bajnokságban ilyen labdaeladásból általában nem lesz gól...

    Nem haragszom a csapatra, úgy éreztem, mindent megtettek, hajtottak becsülettel. Egyszerűen az ellenfélnek jobb játékosai vannak. Egy x talán benne lehetett volna egy kis szerencsével. Lovre jó volt.

    emlekszem a 99-es meccsekre, ugyanilyenek voltak. semmu kulonosek nem voltak a szotakok, de amit tudnak, megcsinaljak, ervenysitik a fizikai erejuket, es gyoznek ugy, hogy golt se tudunk szerenzni. Pedig 99-ben egy vizsga elotti nap mentem le Gyorbe a meccsre - ki is kaptunk, meg is buktam.

    Lovre ugyanazt játszotta, mint sokszor nálunk. Csupaszív, tökéletes mezőnymunka, két elemi hibával.
    Az első félidőben, közvetlenül a kapott gól után, teljesen érthetetlenül lépett fel, be is rúgták mögé a labdát, de ezt a szituációt megúsztuk.
    A 2. találat előtt senkitől sem zavarva adott el egy labdát, amiből gól is lett. Mondjuk itt elmondható a védelmében, hogy Korhuték javíthatták volna a hibáját.
    És még így is az egyik legjobbunk volt.

    Nagynak ma is volt néhány kiváló mélységi passza a tizenhatos környékére. Nem az ő hibája, hogy nem tudtak vele mit kezdeni a címzettek.
    A védekezésünk is jó volt alapvetően. Durva egyéni hibákból kaptunk 2 gólt, ezen kívül gyakorlarilag nem is volt nagyon helyzete az ellenfélnek.
    A csapatjátékunk alapvetően egyáltalán nem volt rossz.

    az olasz mesternek valahogy nem sikerült harapóssá tenni a Magyar válogatottat, hogy is sikerült volna neki, azt sem tudja mit jelent ez, csak a németeknél légióskodó Szalai és a Fradista Lovrencsics vette akként ezt a meccset, ahogy kellett, ketten voltunk tizenegy vért ivott tót ellen

    szlovákok vért ittak? nagyon kényelmesen tolták szerintem

    Meg időnként elég könnyelműen. A védőik cselezgettek a saját tizenhatosuknál, több szögletünket is nekik köszönhetjük.

    Amíg volt erő volt letámadásunk, sok labdát szereztünk (az ő térfelükön is). A párharcoktól sem félünk végre, ha nem is vagyunk olyan hatékonyak.

    Nincs balszélsőnk. Ezt mutatta, hogy Szalainak kellett oda kimennie. Korhut egy nulla (vagy kettő). Ha más nem, akkor Dzsudzsák fusson ott fel és lőjön be kemény labdákat a csatároknak.

    Nem én vagyok a válogatottunk legőszintébb rajongója, de én ma egy x-es meccset láttam. Ezek a szlovákok semmivel sem jobbak nálunk szerintem. Csak nevekben.

    a különbség a csatár mögötti három emberben volt. de ott nagyon. Hasonlítsd össze az ő 10-esüket a miénkkel.

    de igazából Lovrencsics és Szalai az, aki a mai játékával biztos befért volna az ő csapatukba.

    Szalai teljesen felőrlődött, de ő legalább őrölt is. volt, amikor kiment balszélre, aztán beadott, csak ott Kovács meg Kleinheisler próbált fejelni.

    nincs egy okos, focizni tudó, középpályás és góllövő csatár. Kalmár és kis kokó súlytalanok, utóbbi szó szerint is az, gyenge. Feltűnő, hogy nincs szélsőnk, egyik oldalon sem volt széljáték, ami a mai fociban, meg egyébként a régiben is luxus, mivel alapvető fontosságú bármilyen taktikai variációban. bosszantóan egysíkú, pontatlan, ártalmatlan volt a támadójátékunk. Az első 20 percben próbáltunk letámadni olykor sikerrel, de a labdaszerzéseket nem tudtuk kihasználni, gólhelyzetig vinni. Képtelenek vagyunk gólt lőni, nagyon kevés a helyzetünk is, ezzel a játékkal semmit nem fogunk elérni

    352 nem a virtuóz szélsőjátékról híres.

    5 védős rendszerben a szélső játék hiánya Lovre és Korhut sara. Bár szerintem a jobb szél annyira rossz nem volt.

    A szlovákok megmutatták, hogy nem kell 8-an az ellenfél tizenhatosa körül álldogálni egy gólhoz. Viszont aki ott van, el kell vállalnia. Keményen kell belőni és keményen kell rálőni a labdát.

    magyar válogatott mércével mérve egyáltalán nem volt rossz ez, úgy kommentel egy rakás ember mintha bármikor tartósan jó csapatunk lett volna az elmúlt 30 évben.

    Amit játszottunk az egyáltalán nem volt rossz.
    Két dolog van.
    A balhátvéd lyukas poszt.
    Támadásban nem vagyunk elég élesek. Sajnos ez pont arra elég hogy egy focizni semmivel jobban nem tudó tót csapattól simán kikapjunk.

    már hogy ne lennének jobbak, eleve ha a kapu elé kerülnek volt veszély a megoldásaikban általában, nálunk meg általában csak divatból dőlt el a kapusuk, annyira rossz megoldások jöttek össze.

    Bal oldalunkat azonnal felismertét a szlovákok és erőltették is.
    Ott ment el,és Rossi meg nézte h szenved ott Korhut.
    Szóval nálam ma Rossi volt a leggyengébb.

    Hát...ezektől rosszabb kikapni, mint a románoktól. Gulácsi jól védett. Lovrencsics állta a sarat. Lang is mentett nagyot, bár neki labdát nem szabad adni labdakihozatalkor. Orban hozta a szokásos stabil teljesítményt. Kár a fejesekért, de nem az ő dolga megmenteni egy nép csapatát belső védőként. Kádárban sem volt semmi borzasztó. Korhutban is ez az egy kurva hiba. amúgy nem tudok rá rosszat mondani. Nagy Ádám most is eltekergett. Ha lenne egy jó labdaszerző játékosunk a középpályán, Nagy Ádi kurva jól kiegészítené. De sajnos ott vagyunk nagyon lyukasak. Igazából nem tudom, hogy hol ment el ez a meccs. Hibáztunk hátul, persze. De ezek a hibák megvoltak a szlovákoknál is. Sőt. Ott a kaputól 30 méterre jóval több labdát adtak el, mint mi. Nem is mondanám, hogy be voltunk szarva. Nekem ez nem jött le. Az nem gáz, hogy a szlovák válogatottól kapunk 1-2 gólt idegenben. Az a baj, hogy ennyit rúghattunk is volna, de 0 lett a vége. Szoboszlai elég higgadtan szállt be, nem volt megilletődött. Holender kutya fasza, mint az elmúlt válogatott meccsén.Nála azért jobb Varga. Összességében kár érte. Ez nagyobb koncentrációval, vagy akármivel is, de pontmentés benne volt simán.

    Azért, mert az első gólt bal oldalról kaptuk, még nem Korhut hibája. smiley

    Nem, csak kilepet uresbe egy balfasz lesreallitassal es utana letszamfoleny lett amit Kleini nem reagalt le....

    Azért az ő hibája mert inkább lesre játszott és kiugrott,miközben szó se lehetett arról h les.
    Így a többiek már csak kapkodtak az ö lukason hagyott helyén.
    Borzalom volt a játéka.

    Gulácsi 6 - Lovre 8, Lang 5, Orbán 5.5, Kádár 5, Korhut 5 - Nagy 6 - Kovács 5 (Holender -), Kleinheisler 4 (Dzsudzsák 6), Kalmár 4 (Szoboszlai 6) - Szalai 6

    Kapott egy kis sört a nyakába az örömködő tót csatár

    ez a rossi is egy idióta, Korhut végzi a szabadrúgásokat? 5 védővel nyomjuk miközben a középpályán kéne megállítani őket

    Szerintem volt több pozitívum, a középpálya unblock kifejezetten jól játszik nálunk. Szalai is hasznos, sok labdát megtart, eleve a szlovákok nem is tudják ezek miatt úgy birtokolni a labdát ahogy gondolom szeretnék. A gól meg...hát ilyen a foci erre mondják, a semmiből jött mert a meccsnek abban szakaszában nem volt benne a szlovák gól egyáltalán. Egyébként érdekes, hogy a szlovákokon én egyáltalán nem láttam, hogy olyan nagyon motiváltak lennének és szaggatnák az istrángot, inkább csak becsülettel mentek.

    Elején volt pár bizonytalansága a védelemnek, ott mondjuk talán kaphattunk volna, utána kiegyenlített lett a meccs, bátran felvállaltuk a párharcokat középpályán és elég jól meg is tartottuk a labdát.

    Szóval, én sokakkal ellentétben azt gondolom, hogy ez a szlovák csapat nem sokkal játszott nálunk jobban, főleg meg az első félidőben. Itt nem arról volt szó, hogy első pillanattól kezdve dominálnak, záporoznak a helyzetek és lefutballoznak minket.

    ezzel együtt valaki ránéz, 2-0, sima. Az hogy most ki sem jöttünk a saját térfelünkről vagy éppen paribvan voltunk velük sajnos tökmindegy eredmény szempontjából, a vereség az vereség.

    Amúgy szerintem középpályán teljesen vállalhatót hoztunk ma, elől bár Szalai rengeteget dolgozott, sok labdát megtartott, de ugye gólt nem lőttünk ergo az előre játékunkkal nemigen lehetünk elégedettek.

    Én igazán nagy problémákat hátul láttam, Korhut sajnos benne volt mindkét gólban, de a két gólon kívül is voltak bizonytalankodások ma hátul. Gulácsit én felmenteném, nem hinném hogy a második gólban ő akár kicsit is benne volt, Rusnák csinált egy cselt befelé, utána ellőtte, közel is volt, jól is helyezte. Ez nem az az eset és szög volt ahonnan nem szabad a rövidre gólt kapni ahogy valaki írta lentebb.

    Korhutnak kellett volna sokkal határozottabban odalépni, vagy lehet Kádár nem váltott ki időben még az indításnál, nem is tudom, majd vissza kell nézni.

    Szoboszlait én ma nem cseréltem volna be egyébként. Semmi gond vele, a jövő az övé, de nem biztos hogy egy ilyen tétmeccsen hozom be csereként, úgy hogy az életben nem játszott együtt a többiekkel soha, legfeljebb edzésen. Ahhoz képest amúgy egész jól feltalálta magát.

    Gondolom Dzsudzsák is kezdeni fog majd a horvátok ellen, legalábbis gyanús.

    A játékosok zöme végig alibizte a meccset.

    Rossitól megtudtuk, h a válogatott legnagyobb értéke Nagy Ádám, aki az egész meccsen molyfing volt, láthatatlan, észrevehetetelnlen ..., no comment.

    Orbán is mintha beleszürkült volna a hazai valóságba, ráadásul 0-1-nél micsoda ziccere volt.

    Csucsi nekem hatalmas meglepetés. Onnan kezdve voltak veszélyesek a szögleteink amikortól ő adta be, mert amúgy ez a 2 emberes erőlködés az 1.fi.ben már kabaréba illő volt a végére.

    Dominik a jövő embere. Mert cselezni 1/1-ben, lászik, h nem a mennyeiben kergeti, de sajnos őrá még nem lehet sorsdöntő (nekünk melyik nem az?!?!) meccsek megnyerését bízni. De nem is kell itt szükséges rossznak beállítani, mert perpilanat az egyetlen ilyen kaliberű tehetségünk.

    Azt mondjuk nem.egészen értem, h az MLS-ben brillírozó Némót miért nem játszatta?

    Aki Gulácsira veri a meccset, az egyszerűen NEM ÉRT HOZZÁ!

    A baloldali védekezésünk volt nagyon gyenge, minden helyzetet onnan kaptunk, Korhut előre-hátra nulla, Kádár is rengeteg hibával játszott.
    Kleini az első félidőben jó volt, bár lehet, az 55 percre már kihajtotta magát.
    Lang is alul van értékelve.
    A nagy szögletvariációk megbuktak.
    Helyzetünk nagyon kevés volt, sok rossz döntés volt elöl.
    Storck felállása jobb volt.

    Korhut meg Kádár is gyenge volt ma Willi kihagyott egy hatalmas ziccert. Támadásban sokkal gyorsabban épitkeztek, mi meg csak valahogy felvittük, kipasszoltuk szélre azt gondoltuk lesz majd valami. Fáj kimondani, de teljesen megérdemelten nyertek. Csak azt nem értem, hogy nekik ott van skriniar, lobotka, hamsik, a horvátoknak ott van rakitics, modric, mandzukic!
    Nekünk miért nincs gyakorlatilag senkink?

    Pedig Lovre volt a legjobbunk! Az ő oldala le volt zárva, alig hibázott, a párharcok nagy többségét nyerte, valamennyire még a támadást is segítette.
    Másodikra Szalait tenném, óriásit küzdött, és kb. 70 percig sikeresen is.
    Harmadik Kleini, aki az első félidőben jó volt, aztán sérülés miatt cserélni kellett.
    Negyedik pedig Lang, szinte hiba nélkül játszott.

    Negyven éve próbálkozunk az angol focival (ívelgetéssel, "Jackie Charlton-fejessel"smiley. (Vidács Csaba,Nagy Antal, Sebők Vili, Szűcs Lajos, Vanczák, Juhász Roland, most Kádár, Orbán). És ezekhez jöttek a 'nagy pontrugók", akiket azért kellett berakni a csapatba, mert "mérkőzéseket tudnak eldönteni". Csakogy ezzel a stílussal az a baj, hogy kiismerhető, fel lehet rá készülni, és a homályívelgetések ellen van ellenszer. A szlovákok ezt tegnap láthatóan jól megoldották. Majmoljuk a briteket, mint mindenütt másutt. Mikor veszi észre már valaki, ott fönt, hogy ez nekünk nem megy? A mai meccsen legalább 20 beívelés ment "homályba" a szlovák kapu elé. Ők játszották az igazi kelet-európai focit, ami korábban a mi játékunkra volt jellemző. Lapos passzok, védők mögé kerülni a szélen, és azután bepasszolni középre. Az első góljuk is ilyen volt, és a második is majdnem. És még volt három ilyen helyzetük. SZomorú, hogy a Rossi ebből semmit sem lát.

    Lovrencsics szerintem is jó volt, egészen a második gólig. Az a labdaeladás... Totál ki nem kényszerített hiba.
    Szalai jó volt, de a nyilatkozata kissé erős. Szerintem úgy még ma sem lehet készülni egy csapatnak, hogy nullra tud lehozni egy meccset. Magyarán, az egyel többet kell rúgni elv még ma is igaz, bár közhely. Tehát lehet szidni a hátvédsort, de Ádikának meg elöl van igen nagy felelőssége. Kleiniről mondták, hogy az első félidőben jó volt... Hát, voltak jó megmozdulásai, de a gól az övé. Nagy Ádi jól játszott, szerintem, aki nem érti, ő miért kell, de nagyon, az totál vaksi. Még úgy is rengeteget tett, hogy alig játszik a klubjában. Rövidre tényleg nem illik gólt kapni, de azért nem varrnám teljesen Gula nyakába. Mellesleg sosem kedveltem, bizonytalan a válogatottban, több extrát kellene hoznia mint Bundesliga kapusnak. Kádár két éve betli, de még így is (sajnos) befér, Korhut sajna betli, mindkét gólban benne, előrejátéka is nulla. Lang meglepően jó volt, nagyon alulértékelték a népek. Orbán viszont... Bizonytalannak éreztem, rengeteg labdát elszórt, ráadásul a fejében maradt az egyenlítés. Kalmár halovány volt, Kovács pedig sújtalan, hajtott, de rengeteg hibával játszott, a lövései pedig, mint a lepkefing. Szomorú, de úgy tűnt, Dzsudzsák még így is befér, nem lógott ki, sőt, lendített a csapaton. Ő még mindig vezér lehetne, ha nem megy el az arabokhoz. Így viszont sajna max erre jó, 30-35 perces felhozó csere. Szoboszlai megfelelt, ügyeskedett, örültem, hogy betette, jobban, mintha Pátkait küldi be. Holander nem sok vizet zavart.
    Én a horvátok ellen bizalmat szavaznék a kezdőben (kimondanom is szörnyű) Dzsudzsáknak, Szoboszlainak, Vargának, és Némethnek. Csere Balogh, Baráth és Nagy D.
    Felállás: Gula(sajnos) - Lovrencsics-Lang-Orban-Kádár-
    Varga-NagyÁ.-Szoboszlai-Dzsudzsák-
    Németh-
    Szalai
    Kádár talán a régi helyén többet hozzá tud tenni, Lovre helyett, ha elfárad jöhet Baráth, Németh árnyékékként, intelligens, nyugodt játéka miatt talán meglepetést okozhat, Vargát, bár nem szeretem, többre tartom mint Kovács Pistikét, és kiváncsian várom, mire lehet képes a Szoboszlai-Nagy Ádi páros.
    Dzsudzsi helyett, ha elfárad, jöhet Nagy D.
    Valójában a horvátok ellen még itthon is kevesebb az esély, mint a szlovákok ellen idegenben, de azért egy döntetlent összekaparhatunk.
    A játék egyébként tegnap nem volt kilátástalan, és a második meccsen talán az összjáték is fejlődik, 1:1-et remélek.

    Mielőtt elemzésbe fognék, be kell vallanom, hogy az összeállítást látva nem néztem folyamatosan a mérkőzést, átkapcsoltam a horvát meccsre és csak PIP-ban követtem a nagyszombati eseményeket.
    1. Ezért kár volt az olaszt kinevezni, ilyen gyáva, beszari magyar válogatott még nem futott ki a gyepre sem Storck, sem Leekens kapitánysága idején, 5 védő, 4 középpályás és egy szem csatár. Jobban akkor sem kaptunk volna ki, ha 6 csatár játszik, de lett volna esély legalább gólt szerezni.
    2. Újólag le kell írnom, átok ülhet a magyar kispadon, mert aki oda kerül, elfelejti a labdarúgásnak még azokat az alapjait is, amelyeket klubedzőként valamikor tudott. Rossi ilyen összeállítású csapatot sem Kispesten, sem Dunaszerdahelyen nem mert volna kiküldeni, mert a félidőt sem érte volna meg edzőként. A magyar válogatott élén megtehette, sőt, marad a pozíciójában, holott azonnal meneszteni kellene.
    3. Mindkét nyamvadt gólt a baloldali védőről kaptuk (a másodikban az ezúttal is potyázó Gulácsi is ludas), holott minden valamicskét a futballhoz értő tudja, hogy a szegény, futballból felmentett Korhutnak évek óta semmi keresnivalója nincs a magyar válogatottban. Rossinak "sikerült" visszahoznia ezt az alkalmatlan embert, az eredmény előre látható volt, meg is írtam tegnap már.
    4. Rossi kiküldött a pályára 5 védőt, hogy senki ne tudja, ki kit fog, kinek ki az embere, hol a helye, mit is játszik valójában. Mindezt improvizálva, az év legfontosabb meccsén, a Felvidéken, ahol elsőrendű fontosságú lett volna legalább a szimpatikus játék, ha ki is kapunk. Nos, játék eleve nem lehetett ezzel az összeállítással, és erről nem a fiúk tehetnek, ők ennyit tudnak, pláne ha soha nem volt szerepeket akarnak (próba nélkül!) rájuk kényszeríteni.
    5. Az elől magára hagyottan szenvedő Szalai két oldalán egy dunaszerdahelyi és egy fehérvári középpályás játszott, akik soha korábban, és egyetlen csatár sem. Most őszintén, Kalmártól és Kovácstól várhattuk-e, hogy feltörik az ellenfél védelmét? Ilyen egy kocsmában sem jutott volna eszébe senkinek, hiszen Varga Roland, Németh, Holender, Nagy Dominik és Balogh is ott volt a keretben. De akkor minek?
    6. A bekapott gól után Rossi mit csinál? Nem 3 csatárt cserél be, hanem a 18 éves debütáns Szoboszlait a legtöbb labdát szerző Kleinheisler helyére, majd behozza a hetek óta mérkőzést sem játszott és már korábban jogosan leírt Dzsudzsákot. Tessék mondani, ez nem Leekens pince szintje? És ki a felelős ezért az ámokfutásért?
    7. Rossi tegnapi válogatottjának még a magyar futball jelenlegi szomorú helyzetében is sikerült alulmúlnia a szerény hazai színvonalat. Mintha egy dilettáns rakta volna össze a csapatot. Megkockáztatom, nincs az az amatőr NSO kommentelő, akinek az összeállításában rosszabbul szerepeltünk volna.
    8. Tegnapi ellenfelünk olyan gyenge játékerőt képviselt, hogy azt egy posztonként rendesen összerakott magyar válogatottnak simán vernie kellett volna, még Sallai nélkül is, mondjuk egy Lovrencsics, Guzmics, Orbán, Kádár - Kleinheisler, Nagy Á., Kalmár/Sigér - Nagy Dominik, Szalai/Balogh, Holender/Németh összeállításban is.
    9. Elegem van belőle, hogy ennyi idősen mások helyett szégyenkezzem egy ilyen összeállítású magyar válogatott miatt, amelyik már a himnuszok elhangzásakor vesztett a saját szövetségi kapitánya alkalmatlansága miatt. A futball stratégiai játék, a sakkban sem nyerhetne az, aki tisztek nélkül, mondjuk 11 gyaloggal (paraszttal) akarna felállni és úgy kiharcolni a döntetlent.
    10. A játékosok osztályozásának a fenti körülmények miatt értelme nem lenne, el is tekintek tőle. Most az egyszer nem ők szerepeltek le, hanem Marco Rossi szövetségi kapitány, aki bebizonyította, hogy mázlija volt annak idején a Honvéddal, ez a figura egy kicsiny kaliber, még azt is tönkre tudja tenni, ami másnak ennyire talán nem sikerülne. Szerencsére már ősszel levettem róla a kezemet, számomra nem tegnap derült ki a totális alkalmatlansága. Nála már csak a magyar labdarúgás felkent vezetői a nagyobb rombolók, ők pedig leválthatatlanok.

    a gond az, hogy a selejtezok elott kipecezzuk magunknak a csoport legerosebbjet (jelen esetben a horvatokat), aztan kijelentjuk, hogy szoros versenyben leszunk az elso helyert. Alapbol ugy gondoljuk, hogy a tobbi csapat verheto, pedig nem. Meg azoktol is fenyevekre vagyunk, nemhogy a csoport favoritjatol.
    Szlovakok? Majdnem 2. kalaposak voltak a selejtezok sorsolasanal.

    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2690457
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
    https://ulloi129.hu/2019/03/21/szlovakia-magyarorszag/
     
  4. avatar: Zsorzsinju
    2019.03.18, 16:54
    Játékvezetői csapat:
    Vezetőbíró: Vladislav Bezborodov (RUS)

    Aszisztensek:
    Valeri Danchenko (RUS)
    Maksim Gavrilin (RUS)

    Negyedik játékvezető:
    Aleksei Eskov (RUS)

    https://www.uefa.com/european-qualifiers/season=2020/matches/round=2001086/match=2026020/match-info/index.html?iv=true
     
  5. avatar: Zsorzsinju
    2019.03.14, 11:29
    A szlovák játékosok pontos válogatottsági adatai:
    Martin Dúbravka (Newcastle United FC) 15/-13
    Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň) 28/-22
    Denis Vavro (FC Köbenhavn) 0
    Ján Greguš (Minnesota United FC) 22/2
    Juraj Kucka (Parma Calcio 1913) 64/7
    Ondrej Duda (Hertha BSC) 30/4
    Pavol Šafranko (Dundee United FC) 0

    https://eu-football.info/_players.php?id=180

    2017 januárjában nem hivatalos mérkőzéseket játszott Szlovákia.
    Az Uganda (3:1) és Svédország (0:6) elleni mérkőzések Szlovákiának nem hivatalosak.

    https://eu-football.info/_match.php?id=2197
    https://www.futbalsfz.sk/nominacia-reprezentacie-slovenska-na-zapasy-v-sae
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2019.03.11, 19:01
    A március 21-i, nagyszombati Szlovákia elleni és a március 24-i, Horvátország elleni hazai Eb-selejtezőre készülő A-válogatott keretbe 26 labdarúgó kapott meghívást Marco Rossitól.

    A keret kialakításánál komoly kompromisszumokat kellett kötnie a Marco Rossi vezette szakmai stábnak, mivel több szóba jöhető játékos is sérült, illetve keveset játszik klubcsapatában. Emellett azt is figyelembe kellett venni, hogy a megszokottnál rövidebb idő áll rendelkezésre az első mérkőzésig.

    - Két nagyon nehéz mérkőzéssel kezdjük meg az Európa-bajnoki selejtezőket, a felkészülésre viszont mindössze két napunk lesz, miközben lesznek olyan játékosok, akik csak keddre érkeznek meg Telkibe – fogalmazott az mlsz.hu-nak Marco Rossi. – Szerdán utazunk Nagyszombatba, csütörtökön pedig már pályára is lépünk Szlovákia ellen, így jól be kell osztanunk a rendelkezésre álló időt. A játékosoknak a lehető legfrissebbeknek kell lenniük csütörtök estére, közben viszont keményen is kell dolgoznunk a közös felkészülés során.

    A válogatottba ezúttal meghívást kapott Balogh Norbert és Szoboszlai Dominik is, akik eddig egyszer sem voltak Marco Rossi keretének tagjai, bár tudni lehetett, hogy a szakmai stáb figyelemmel kíséri a két fiatal labdarúgó teljesítményét.

    – Valójában mindkettejük esetében csak a megfelelő pillanatra vártam. Norbert az utóbbi időben rendszeresen játszik és a teljesítménye is indokolja azt, hogy a keret tagja legyen. Dominikról is elmondtam már, hogy tehetsége megkérdőjelezhetetlen, azonban a megfelelő pillanatban kell majd neki lehetőséget adni. Ez most jött el, hiszen már a Salzburg keretével készül, amely nagyon modern és agresszív focit játszik, amihez viszont nagyon kemény edzésmunkára van szükség, így a fiatal játékos nagyon jó állapotban van – tette hozzá Marco Rossi.

    A kerettagok többsége vasárnap este érkezik meg Telkibe, néhány játékos pedig klubkötelezettségei végeztével a hétfői nap folyamán. A csapat szerda délután utazik el a Szlovákia elleni idegenbeli találkozó helyszínére, vasárnap 18.00 órakor pedig a Groupama Arénában lép pályára a vb-ezüstérmes horvát válogatott ellen. Várhatóan mindkét mérkőzésen telt ház előtt játszik majd a csapat, hiszen nagyon rövid idő alatt elkapkodták a jegyeket.

    A magyar válogatott kerete Szlovákia ellen

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/balogh-es-szoboszlai-is-a-nehez-eb-selejtezokre-keszulo-valogatott-keretben
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2019.02.01, 15:10
    A magyar férfi válogatott március 21-én a szlovákiai Nagyszombatban kezdi meg a 2020-as Európa-bajnokság selejtező sorozatát, majd három nappal később a Groupama Arénában a horvátokat fogadja. A szlovákiai mérkőzésre február 6-án kezdődik a jegyárusítás, a hazai találkozókra február 8-tól először bérletet lehet vásárolni.

    Szlovákia–Magyarország

    A mérkőzésre szóló belépők értékesítése február 6-án indul. A szlovák szövetség mintegy 2 000 darab belépőt biztosít a magyar szurkolók számára, a jegyek 7 800 és 9 900 forintba kerülnek. A mérkőzésre szóló jegyek interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, személyesen pedig közel 350 értékesítési ponton, a TEX viszonteladóknál szerezhetők be. Egy személy legfeljebb 4 jegyet vásárolhat. A szurkolók névre szóló utalványokat vásárolhatnak, melyeket a mérkőzés napján a nagyszombati stadionnál válthatnak át ­– személyes azonosítást követően – hivatalos meccsjegyre.

    Az MLSZ több megkeresést kapott, melyekben a csoportos, esetenként több száz belépőre vonatkozó jegyvásárlás lehetőségét kérték. Az igénylések száma jóval nagyobb, mint a szlovák szövetség által biztosított jegykontingens, ezért az MLSZ úgy döntött, hogy nem tesz kivételt senkivel, mindenki számára azonos feltételek mellett érhetőek el a belépők. Az eladás február 6-án, szerdán kezdődik.

    https://www.mlsz.hu/hir/indul-a-jegyertekesites-a-valogatott-merkozesekre