magyarfutball.hu

portré: Nagy Dominik
© mlsz.hu
alias
Nagy Domi
Dr. Nagy
Nagyi
@ngydominik
nemzetiség
Magyarország
életkor
28 éves
poszt
középpályás
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
Pécsi MFC
2012. június - 2013
Kozármisleny FC (kölcsönben)
2013
Ferencvárosi TC
2013 - 2016
Legia Warszawa
2017 - 2020. október 6
Ferencvárosi TC (kölcsönben)
2018. február 1 - 2018. június
Panathinaikos FC (kölcsönben)
2020. január 14 - 2020. július
Budapest Honvéd
2021. január 20 - 2023. január 1
Mezőkövesd Zsóry FC
2023. január 17 - 2023. július
Nyíregyháza Spartacus FC
2023. július 21 -
eredmények / elismerések
Magyar Kupa győztes
2015, 2016, 2017
Magyar Szuperkupa győztes
2015, 2016
Magyar bajnok
2016
Lengyel bajnok
2017
Nagy Dominik 2018
2018-ban a Magyar Válogatottban

Pécsi MFC, 2012-2013

Egészen fiatalon, 17. életévét éppen betöltve mutatkozott be az NB I-ben. A 2012/13-as szezon őszén a pécsieket erősítette, míg tavasszal a másodosztályú Kozármislenynek kölcsönjátékosként volt alapembere.

Kozármisleny FC, 2013, kölcsönben

...

Ferencvárosi TC, 2013-2016

Több felkészülési mérkőzésen is pályára lépett a csapat nyári felkészülése alatt 2013-ban, és játékával meggyőzte Ricardo Moniz vezetőedzőt, így a Ferencváros leigazolta a legutóbb a PMFC alkalmazásában álló futballistát.
Fordulatos három és fél évet töltöttem a Fradinál. Az első évben csak egy Ligakupa-meccsen játszottam, a másodikban már bajnokin gólt is szereztem, majd a harmadikban ősszel csak 47 perc jutott, tavasszal viszont 10 mérkőzés, de a mostani szezon hozta meg az áttörést. Az volt acélom, hogy alapember és válogatott legyek, örülök a lengyelországi lehetőségnek, de remélem, van még ennél feljebb is. Nekem is volt két ajánlatom a Serie A-ból, de a lépcsőzetességet fontosnak tartom, ezért választottam a Legiát.1


Legia Warszawa, 2017-2020

A Ferencvárosi Torna Club és a Legia Warszawa megegyezett egymással, így a vételár kifizetése esetén a tehetséges ferencvárosi középpályás a lengyel bajnokcsapatban folytathatja pályafutását.
Tudat alatt már bennem volt, hogy télen elmegyek, de próbáltam csak a Ferencvárosra összpontosítani. Azt kívánom, hogy a csapatnak úgy sikerüljön a tavasz, ahogy nekem ez az ősz. Azzal, hogy Niko elment a Legiától, még nagyobb nyomás lesz rajtam, hiszen hasonló játékot várnak majd tőlem a szurkolók. Remek félév van mögöttem, csalódott lennék, ha nem kapnék rendszeresen lehetőséget.1


Ferencvárosi TC, 2018, kölcsönben

...

Panathinaikos FC, 2020, kölcsönben

...

Budapest Honvéd FC, 2021-2023

Sohasem feledem, hogy a kispesti klub lehetőséget adott januárban, amikor előzőleg nyolc hónapot hagytam ki sérülés miatt. Ezt meg akarom hálálni, s azt is tudom, adós voltam a jó játékkal a tavasszal. Közelítek a százszázalékos formámhoz, ehhez persze az is kellett, hogy sérülésmentesen végigdolgozzam a nyarat.2

...

Mezőkövesd Zsóry FC, 2023

...

Nyíregyháza Spartacus FC, 2023-

...
forrás
Készült az
1 - DIGI Sport, Reggeli Start - https://www.youtube.com/watch?v=lYoiUthSmx0
2 - https://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/honved-nagy-dominik-sohasem-feledi-a-segitseget-2847823
interjúinak, írásainak felhasználásával.
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.01.02, 20:27
    Kispestről való távozása kapcsán:
    Első szezonjában tök jól játszott. Sajnos neki mindig sérülés problémái voltak. Egyébként borzasztó nézni mi történik a csapatommal.

    Nagyon jó kis játékos. Az ő esete pont ugyanolyan érthetetlen mint Hrabináé a Debrecennel.
    Egyébként Dominikban sokkal több volt, amikor elment a Legiahoz akkor volt a legjobb formában eleinte játszott is aztán minden előjel nélkül parkolópályára tették, később a Panaban is jól ment ott meg kerek perec kijelentették, hogy nincs lóvé kivásárolni a lengyelektől. Így végül maradt a hazatérés.
    Szerintem az NB1 egyik legjobb magyar játékosa bármelyik klub jól jár vele.

    8 hónapja nem játszott sérülés miatt, ha bevethető is még eltart egy ideig a felépítése, a szezon végén pedig lejár a szerződése. Gondolom úgy döntöttek hogy ilyen körülmények között kár még egy fél évig fizetni neki, inkább bontanak most. Talán benne lehet az is hogy sajnos elég sérülékeny, nem ez volt az első komolyabb sérülése és ilyenkor azért már felmerül a kérdés hogy egyáltalán bírja-e a terhelést. Az itt emlegetett Vasas is jól ráfaragott például szegény Vidával hasonló módon

    tartom, hogy tudásban és játékinteligenciában sokkal jobb játékos az NB1-es átlagnál és feltéve, hogy nem sérül meg újra bármelyik NB1-es klubnak erősítés lehetne. Le is fognak csapni rá.

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2932159
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2020.10.08, 21:34
    A Legiától való távozása kapcsán:
    Azért ritka tróger ez a legia. A pana vitte volna, csak sokallották a lengyelek által adott árat, majd amikor visszament, felbotják a szerződését? Akkor nem mindegy, mennyiért adták volna el? Legalább kaptak volna érte pénzt.

    Nagyon kedvesek, hogy akkor bontják fel mikor mindjárt bezár az összes átigazolási piac. Igazából nem értem a Legiat, Dominikot amikor láttam játszani mindig jól nyomta, remélem talál magának egy külföldi csapatot.

    Semmi különös nincs a dologban. A lengyel klubok is össze-vissza kapkodnak. Nincs pénz, és csinálják a hülyeségeket. A panában rendszeresen játszott, csak amikor lejárt a kölcsönszerződés, a lengyelek nem akartak hosszabbítani, hanem benyögtek egy pofátlan eladási árat. A görögök pedig röhögtek egyet és nagyot feltették az első gépre. Aztán most rájöttek, hogy a fizuját nekik kel tovább csengetni, ezért szépen elengedték. Az meg tényleg vicc, hogy a panába befért még kölcsönjátékosként is, de a légiában pedig még perceket sem kapott. Pedig a lengyel klubfoci nem most éli fénykorát. A légia sem...

    a Pana sem most éli a fénykorátsmiley ezzel nem a legiát védeni, mert szerintem is bőven beférne a keretbe, de nem hinném, hogy gyengébb csapat lenne a jelenlegi Panánál. És az a pofátlan eladási ár se volt valami piszok nagy összeg, max 1,5 millió E, sőt nekem az 1,2 rémlik.
    Nagyot sajnálom, mert tehetséges a srác, de úgy emlékszem többször is konfliktusa volt mert eléggé szerette a varsói éjszakai életet.

    n.d. nem ér centet sem.Senki nem volt hajlandó fizetni érte.Jogosan. A lengyelek fél éve megmondták:max 3 meccsen tud egymás után jól játszani aztán 2 hónapig ki van készülve.Nyilván ezt látták a görögök is. n.d. tehetséges,de sajnos mentálisan,erőnlétileg nulla.

    Kérdés persze, mi a reális ár Nagyért. Ha Tokmac árából indulunk ki, amit a Fradi fizetett érte, arányosan nem érné a felét sem, de ha a "norvég" jelnelgi értékét nézzük, akkor látjuk, mennyire volt reálisan beárazva. Képességei alapján Nagy Dominik messze megérte volna a 1,5 millió eurót is, és - ahogy hallottuk - a görögöknél magára talált. Ezért tényleg úgy tűnik, józanabb hozzáállással megegyezhetett volna a lengyel és görög klub. Ennek mindenki, a játékos, és a magyar válogatott is hasznát láthatta volna.

    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2788137
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2020.07.21, 11:15
    A Panathinaikosztól való távozása kapcsán:
    azért alakult így, mert a lengyelek nem tudták még a keretben sem használni. A görögöknél pedig 20-22 meccsből 9-n játszott, ebből 2 volt 90 perc. Ezeken pedig a hírek szerint jól játszott, szívesen maradt volna, a klub is elégedett volt vele ő és a managere szerint, de a klub most azt nyilatkozta, hogy azért annyira még sem, tehát köszönik de visszaadják. A szerződése pedig még 1 évig érvényes, tehát sanszos, hogy elengedik, vagy megy kölcsönbe. Itt úgy fest, a görögök a kölcsön díját és az árát is sokallták. Ez a 800k pedig butaság, jelen állapotban még a felét sem adnák érte.

    Hát, pedig a 800 E euró nem pénz egy valamirevaló profi klubnál, és Nagyból ki lehetne hozni sokkal többet is. Persze, nem ismerem a játékos hozzáállását, de úgy tűnt, az utóbbi időben jobban megbecsülte magát.

    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2773673
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2020.01.15, 17:37
    Görögországba való igazolása kapcsán:
    Talán az utolsó esélye!

    Sok sikert, az utolsó magyar Thorghelle volt a Panánál 14 éve, 11 meccs 0 gól, nem lesz nehéz túlszárnyalni.

    Dominiknél komoly bajok vannak fejben. Sokkal több lenne benne, de egyszerűen mindig is egy túl laza játékos volt, akiben nem láttam csak elvétve, hogy most megszakad a pályán... Még mindig csak 25 lesz, jó lenne, ha végre magához térne az ámulatból.
    Nyilván sokan fikázzák őt, de azért nem mondanám, hogy megégett volna a Legiánál. A Fradival az nb1-ben 59 meccs, 2 gól, 10 gólpassz. Legiánál 60 elsőosztályú meccs, 11 gól, 10 gólpassz. Tavaly 30 meccset játszott a bajnokságban, tehát alapember volt.
    A Legiánál anyagi problémákról hallani, akit lehet pénzzé tesznek, akit lehet kölcsönadnak. Biztos vannak fontosabb láncszemek, esetleg nagy ikonok a keretben, akihez jobban ragaszkodnak. Ennyi.
    Külön öröm számomra, hogy sokadjára kosarazta ki a Mol-t, hiába raktak volna elé egy zsák pénzt, ő inkább a karrierjére fókuszál.

    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2742153
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2019.12.14, 13:49
    Nem értem hogy várnak tőle jobb teljesítményt, ha nem kap lehetőséget!? Ha szeptember 28 óta nem lépett pályára bajnokin túl sok meccset biztos nem játszott ennek tükrében nem teljesen világos a 4 meccs után összeomlik duma... A válogatottban amikor beküldik nem játszik rosszul (bár gyorsan tegyük hozzá nem túl magas a mérce). Szerintem a Legiánál totál idióták, legutóbb egy nyilatkozat miatt mellőzték, amiben semmi rossz szándék nem volt...Jobban is teszi ha elmegy onnan csak ne haza mert akkor elnyeli a süllyesztő, sztem egy Lengyel első osztály szintjét megüti a srác.

    Játszott ő már eleget a Legiában tavaly is, de a szeptember végi meccs is már a 10-11. forduló volt, tehát ismerik jól. Ráadásul napról napra látják az edzésen mutatott teljesítményét hozzáállását. Ráadásul vezetik a bajnokságot, tehát ez is némileg a szakmai stábot igazolja. Nem kell itt semmiféle összeesküvés elméleteket keresni, hogy megint szegény magyar fiúcskát bántják. Egyébként ez Nagynak már a második időszaka a Legiánál, tehát nem az van, hogy az első gyengébb időszaka után félreteszik, hanem kapott bőven új esélyt.

    Az a 3 játékos akit említettek a nyáron jött, összesen 700ezer euróért: mind ár alatt, akciós vétel. Apró probléma hogy így sokan lettek szélső posztra - adjuk hát el azt, amelyik a leg piacképesebb - vagyis a válogatott játékost.
    Szóval én emögött inkább üzleti, mint szakmai okokat érzek. Más kérdés hogy a fradi biztosan nem veszi meg, mert ott nem jelentene erősítést, esetleg a vidiben elférne.

    Mondanám, én is, hogy tipikus magyar történet, de az az igazság, hogy Nagy nem a seria a-ból, hanem az extraklasaból akar kiszédülni.... márpedig a légia jelenleg még csak nem is a fradi, hanem inkàbb a vidi szintje... szóval... szerintem akkor már inkább játszon itthon, és erősítsék egy hazai csapatot, mint hogy Lengyelországban játszon. Az nem jelent minőségi előrelépést neki. Minimum egy holland, belga, svájci bajnokság kellene, hogy előrelépésről beszéljünk.

    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2737687
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.22, 10:12
    Itt van a mai meccse példának illetve amit a válogatottban lőtt gólt, azt is ide vehetjük.

    Jól lát a pályán megtalálja a réseket és azt meg is tudja játszani ideális összekötő a csatárok és a hátsóbb alakzat között, illetve ő maga is gólveszélyes kiemelkedő a kapuratörési ösztöne, agilitása. Váratlan mozgásokra, megoldásokra képes, egyszóval a nem tanulható tehetsége, ösztönös focija elég magas szinten van.

    https://www.youtube.com/watch?v=PQXO8R9B3xU

    Ezen a videón a mai meccse van. Az első gól és a második gól előtti passz az övé. Ezekből látszik,amit fennt írtam.

    Maradjunk abban, hogy vannak ígéretes pillanatai, és hosszú percei, amikor eltűnik. Volt egy közepes szezonja, ami után mehetett a lengyelekhez. Visszajött kölcsönbe, aztán most megint kinn van, hála a válogatottsághoz, amihez normális esetben még véletlenül sem férhetne hozzá. A legutóbbi válogatott meccsen volt egy villanása, amiből egy szerencsés gól lett, de egyébként a ballaszt szerepét töltötte be (sok más társával egyetemben). Azonkívül, elég ráfújni, mert tégla nélkül a zsebében, az is elég ahhoz, hogy egy erőszakosabb elválassza a labdától...

    Mindettől függetlenül sok szerencsét, és cáfoljon rám egy pár kiló izommal felszerelten...

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2018.01.10, 11:30
    Nagyon jó kis sztori ez a Nagy Dominikes. A mai hírek alapján meg is állapodtak, hogy kölcsönbe a Vidibe megy tavasszal. Olyan jó kis orvosi ló ez a magyar labdarúgásról. Van egy jobb nb1-es szintű elkényeztetett, magáról sokat gondoló spíler, aki fiatal, befér a Fradiba, belekóstól a válogatottba. A klub ahelyett hogy tovább csiszolná, a játékos ahelyett hogy felismerné képességeit és ennek javát, az első adandó alkalommal lelép, ráadásul fél éves csúszással, hogy végigalibizze a maradék itthoni időt. Nagy arccal megérkezik, majd rájön, más világ az, ahol komolyan veszik a focit. Persze jönnek a szokásos problémák pikkelő edző, nyelvi nehézségek, minden, csak a saját felelősség nem. Helyette nagy pofa, szurkolói összezördülés, klikkesedés, éjszakai bulizások, kikerülés a csapatból, mindenki hibáztatása, B-csapat, kölcsön adás, vissza a feladónak. Itthon meg azonnal ahhoz, akik sok pénzért el fogják tartani, jó eséllyel volt csapat ellen brillírozva vagy éppen sűllyedve. Videoton, Puskás vagy Debrecen - fel tudnak mutatni tőlünk elszármazottakat. Nem mondom, hogy azonnal sajnálkoznunk kéne, hogy a kint elbukó nem hozzánk jön vissza, a mentális problémák és hozzáállás nem fog itthon se javulni. Õk nem azok, akik tanulnak a hibákból, elgondolkoznak, vajon miért volt nagy falat a lengyel bajnokság, inkább elfocizgat itthon a szarban nagy pénzért. Olyan igazi magyarosch módon.

    Fehervaron mondjuk meg nem jelentettek be a dolgot, de a Legianal megbukott ez mostanra mar teny. Megprobalta, konnyunek talaltatott, megy oda ahova befer....

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018131
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2016.12.11, 14:16
    Dominak legalább olyan nehéz dolga lesz bekerülni a csapatba, mint Holmannak volt a Poznanba. A Legia tele van jó középpályásokkal. A lendülete, gyorsasága és az esze is megvan ahhoz, hogy állandósítsa a helyét a csapatban. A kérdés csak az, hogy amikor megkapja a lehetőséget, tud-e élni vele, bármennyi is lesz az. És ebben jóval előrébb jár, mint Holmann 2 évvel ezelőtt. Itt is megküzdött a helyéért, és abból rengeteget tanult, ez látszott a játékán.
    Nem tudom, pontosan mikor ment végbe az üzlet, s akkor éppen melyik edző volt a Legianál az idei 3 közül.
    Donadoni akarta Ádit a csapatához. Ez önmagában nyilván nem elég, de sokat jelent az elején.
    Remélem, lesz lehetőségem Domit Legia-mezben a pályán látni a tavasszal.


    Őszinte leszek,én nem gondoltam volna,hogy lesz belőled valaha focista.Nem a tudás miatt,az megvolt mindig,hanem a hozzáállásod miatt.De ebben az esztendőben rám és még biztosan sokakra rácáfoltál.Sok sikert Domi!!!

    http://ulloi129.hu/2016/12/11/nagy-a-talalkozo-vegen-elszomorodtam/
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2016.08.18, 18:28 (szerk.: 2018.10.22, 10:18)
    Ja és eleinte gec.ire nem passzoltak neki, mostanság meg sokszor ő az üres, mozgó ember.
    Persze van még mit tanulnia, de én nagyon bírom a fociját, mindig ott van a kiszámíthatatlanság benne és ez szerintem amiért érdemes nézni focit.

    Az egyetlen igazán tökös játékosunk a pályán.A jó értelemben vett csibészség a vérében van.
    Látja a focit.Csak egy példa a sok közül, most a vasas ellen hozta fel a labdád kb 30 méterre vitte volna szél felé a Rami felé asszem, a védők várták ezt a sablont, közben ő észrevette, hogy kinyílik előtte a folyosó, testcselllel be is ment a "résbe", ilyeneket Nagy Ádámtól láttam, Ramitól, meg nagy ritkán Gerától. Nála látszik, hogy ez alap, hogy néz is és lát is, nem véletlenek a nagyszerű kulcspasszai, ha a társak ügyesebbek lennének már legalább +5 assziszt lenne a neve mellett idén.
    Amit a gané Pavlovnak súghatott meg gyógyítás terén az szenzációs volt, ez nagyon hiányzik a Fradiból ez az élet, ez a tűz, ez a pimaszság, ha már minket szivatnak sokszor mert azért szivatnak még manapság is úgy cuzammen finoman a bírókkal karöltve.

    Domi csak így tovább!
    Akkor változott meg valami (a hozzáállása vagy fejben akkora "ért meg"smiley amikor a téli edzőtáborban, Törökországban egy szobába került Nagy Ádival!

    Én is meglepődtem. Az NB3as meccseken rossz volt nézni amit művelt néha. Aztán eltelt egy év és puff neki. A kis Dominikból, Nagy Dominik lett smiley

    http://ulloi129.hu/2016/08/18/nagy-korabban-talan-nem-is-biztak-bennem-annyira/#more-135449
     
  11. avatar: magyarfutball.hu
    2016.01.20, 11:01 (szerk.: 2018.10.22, 10:17)
    Fradiból való esetleges távozása kapcsán:
    Bár az összefoglalók alapján biztatóan mozgott az eddigi két felkészülési meccsen, továbbra is azt gondolom, három éve volt rá, hogy kifussa magát és beépüljön a csapatba. Sok ez neki...

    Domi tipikus liftező játékos. Amikor a kettőben játszott kimagaslott, zseniális kulcspasszok, fasza technikai megoldások... vertem az asztalt, hogy NAGYCSAPATBA!!! Fent meg kilógott lefelé.
    Szerintem egy jó közepes mb1-es játékos lesz. És ez nem gúny, hanem egy szikár tény.

    Aztán cáfoljon rám, és sírjunk, hogy elengedtük. (Már ha tényleg megy. Sok sikert Domi.)

    Nagy Domi igazi tétmeccsen még soha nem tudott kiemelkedni. Kicsit olyan, mint Busa. Néha villan egyet, főleg ligakupa szinten, de nem látok benne többet. Ha pénzt adnak érte, oda kell adni....

    Sajnos azt kell mondjam: semmit nem veszítünk vele. Évek óta a keretben van, a lehetőséget is megkapta nem egyszer a bizonyításra, de semmit nem mutatott. A tehetség Nagy Ádámnál, Ramíreznél kezdődik. Ők 20-21 évesen meghatározó játékosok tudnak lenni, nem kell őket simogatni, hímes tojásként óvni minden szellőtől. Ne felejtsük el: az NB1 egy harmat gyenge bajnokság. Aki itt nem tud ebben a korban kiemelkedni, az nem tehetség. Kivételek persze mindig lehetnek, de az esetek 90%-ában ez biztosan igaz.

    A helyszínen láttam a két felkészülési meccsen. Motiváltnak tűnt. Talán azért, mert tudott a kérőkről? Sajnálom, hogy Ő is a küszöbünkön rekedt meg valamiért. Vagy ez volt náluk a zenit? Itt Holmanra is gondolok.

    http://ulloi129.hu/2016/01/20/ujabb-fiatal-tavozo-focicsapatunkbol/
     
  12. avatar: magyarfutball.hu
    2014.09.26, 17:48 (szerk.: 2018.10.22, 10:14)
    2013-ban, a Fradiba való igazolása kapcsán:
    A vasas elleni meccsen láttam személyesen is. Azt hiszem, hogy a 60.perc körül állt be. Jól védekezett, feljött jobb oldalon, segítette a támadásokat és nagyon szép cseleket csinált!
    Azóta szurkoltam, hogy leigazoljuk!
    Üdvözlünk! Viseld felelősséggel -ahogy nyilatkoztad is- e szent mezt! smiley

    Láttam élőben játszani, nagyon tehetséges, benne sokkal több van, mint a mostani középpályásaink bármelyikében.

    Kubatov mondta az ankéton,hogy Nagy D. egyelőre a második csapatba kérte magát,mert saját bevallása szerint gyors neki az első tempója.
    ergo egy darabig még ne várjuk a kezdőbe,de még padra se nagyon.
    mindenesetre jó,hogy jött.

    Nagy igazolás, az elmúlt 6 év legígéretesebb generációjának (1995), legtehetségesebb kreatív középpályása. Józsi Gyuri posztja, nemsokára át is veheti a helyét, összeszoknak Csilus Tomival és évekre meg van a középső tengelyünk.
    Fel tudnánk már rakni tehetségekből a második csapatot is, nyakamat rá, hogy ők viszik is valamire.

    forrás:
    http://ulloi129.hu/2013/07/31/nagy-dominik-alairt/