magyarfutball.hu

Magyarország - Szlovákia 1 : 2 20:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Magyarország - Szlovákia 2019
  2. Magyarország - Szlovákia 2019
  3. Magyarország - Szlovákia 2019
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.6 (10 szavazat)

játékvezető: 1.9 (10 szavazat)

hangulat: 4.2 (10 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 2 : 1 (3)
  2. 0 : 1 (1)
  3. 1 : 0 (1)
  4. 1 : 1 (1)
  5. 2 : 0 (1)
  6. 2 : 2 (1)
  7. 3 : 1 (1)
  8. 3 : 3 (1)
Európa-bajnokság 2020 selejtező, 5. forduló
939. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Mateu Lahoz Antonio (Spanyolország)
nézőszámok:
  1. mlsz.hu: -
  2. futbalsfz.sk: 22.000
  3. nso.hu: 22.000
Telt ház!
  1. 6' Szoboszlai Dominik sárga lap
    sárga lap 12' Šatka Ľubomír
    19' Dzsudzsák Balázs sárga lap
    0 - 1 40' Mak Róbert
    sárga lap 41' Vavro Denis
    50' Szoboszlai Dominik 1 - 1
    53' Szalai Ádám sárga lap
    54' Baráth Botond sárga lap
    1 - 2 56' Boženík Róbert
    59' Nagy Ádám sárga lap
    69' Pátkai Máté sárga lap
    90+5' Baráth Botond sárga-piros lap

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.09.10, 14:53
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2019.09.10, 12:48
    Pavel Hapal: Nem akartunk ugyanolyan stílusban játszani, mint a horvátok ellen, így változtattunk. Nagyon jól teljesítettünk, ez a játék szerintem minden szlovák szurkolónak tetszhetett. Csak egy érdekesség a számmisztikusoknak: 2019. 09. 09. a mai dátum: mi kilenc lőtt gólnál járunk, és a 9-es számú játékos szerezte az egyik gólunkat. Dúbravka amúgy ma kiválóan védett, mellette a helyzetkihasználásunk is nagyon jó volt, csak egy nagyobb lehetőséget szalasztottunk el. Tudtuk, hogy felfokozott hangulatú meccs lesz, de a fő motivációnk azért inkább az volt, hogy a horvátok elleni csúnya botlást kijavítsuk.

    Marco Rossi: A vereség ellenére elismerés jár a játékosaimnak, mert jól játszottunk, sőt talán jobban is játszottunk a szlovákoknál – fogalmazott a szövetségi kapitány. – Több lehetőségünk adódott, mint ellenfelünknek, de mi nem tudtuk értékesíteni ezeket, a vendégek pedig kihasználták a helyzeteiket. Bizonyítottuk, hogy felérünk a szlovák válogatotthoz, és ezzel természetesen nem akarom elvitatni ellenfelünk képességeit, mert klasszis játékosokból álló, kiváló csapattal találkoztunk. Balszerencsések voltunk, a játékvezetői döntésekben és a sérülések terén is. Lovrencsics kényszerű cseréje után Nagy Ádámot is le kellett hoznunk, emellett Kleinheisler is cserét kért, és a végén Sallai is jelezte, hogy gondjai vannak. Sajnos éppen azt a két mérkőzést veszítettünk el, amelyek megnyerésére leginkább számítottunk. Igyekszünk bizonyítani a következő mérkőzéseken. Innen nagyon nehéz lesz, de hinnünk kell magunkban, csak így lehet nekifutni a hátralévő három találkozónak. Még sok mérkőzés hátra van a csoportban, ezeken bármi megtörténhet, gondoljunk csak a horvátok mai döntetlenjére Azerbajdzsánban. Nincs minden veszve, még akkor sem, ha ma mindent sötéten látok és így vannak ezzel a játékosaim is. Dolgoznunk kell tovább, és hinni abban, hogy a munkánk meghozza az eredményét.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/marco-rossi-balszerencsesek-voltunk-de-dolgoznunk-kell-tovabb
    http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/valogatott/komoly-birozas-rossitol-nem-eloszor-tevednek-ellenunk-most-egymeteres-lesgolt-kaptunk
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2019.09.10, 12:41 (szerk.: 2019.09.13, 11:05)
    Aki a sorsolásnál azt mondja,hogy szeptember elején vezetjük a csoportot,azt kiröhögöm! Mentek a fiúk,akartak és a lesgól is minket sújtott,ez most ennyire volt elég.

    Nehéz emészteni a történetet, de ez a valóság. Senkit sem lehet bántani, mert ha valóban ez a legjobb csapatunk (?), akkor nyugodt szívvel lehet mondani, hogy ennyit tudunk. A fiúk mindent megtettek a pályán, a közönség meg fantasztikus volt. Ezek ellenére belátható, hogy ez a szlovák csapat jobb a mieinknél. Szomorú, de tény. Ez a szlovák csapat egy laza négyest kapott a horvátoktól, akik kikaptak az azeriaktól, mégpedig úgy, hogy a csoport leggyengébbjike akár nagyobb vereséget is kioszthatott volna a kockásoknak. Ez a mai foci világ. A fejlődésünk elvitathatatlan, de mindenki fejlődik , csak vannak akik jobban és vannak akik kevésbé.

    Volt valami fighting a vendég szektorban? Legalább ott lenyomtuk őket?

    Történelmet írtunk.smileyA vendégszektorban lévők fele is a hazai csapatnak szurkolt.smiley

    Most is nagyon bizakodó voltam meccs előtt.A spanyol játékvezetők elintézték,hogy hátrányból induljunk.A sárga lapjaink egy része vicc volt.Jó csapat a szlovák éltek is lehetőséggel.Lovre kényszerű cseréje,Ádi több hetes kihagyása,meglátszott a játékunkon.Döntő helyzetekben a legtöbbször hibáztunk,a tótok nem.Nem kell temetni a csapatot,mi nem kaptuk meg most sem a hazai pálya előnyét,és igazi vezéregyéniség nélkül nem tudtuk felvenni a versenyt.

    Egy álom lett volna a győzelem, de megtették a fiúk amire telik, a bíró f*sz volt, az első fél órába eldönthettük volna, de a sorozat elején ennyi pontra se tett volna senki egy fillért sem.
    Engem jobban idegesít, hogy mi lesz 3-4 év múlva, ki fog ebből a kínálatból előre lépni.... azt elfogadom hogy itt tartunk, de a jövőképet nem!
    Évtizedek óta kérdezzük, hol a kiút - még mindig nem látom, ez a szomorú!

    Jól játszott a csapat. A döntetlent megérdemelte volna.
    Amiben a szlovák csapat jobb az ki is jött.
    Egyénileg gyorsabban fociznak.

    a legnagyobb baj, hogy erősen túlértékelik sokan a keretet és a magyar focit. középszerű játékosaink vannak egy két kivétellel, jött egy kifutott eredmény egy beleszarok horvát válogatott ellen. sajnos ez a realitás, 3. negyedik hely a csoportban

    Fájó vereség... viszont az egész egyszerűen hihetetlen hogy megint volt egy kifutott eredmény a horvátok ellen aztán itt már mindenki világverőnek gondolja a csapatunkat. Szerintem tegnap a mérkőzés nagyobb részében sokkal jobban játszottunk a szlovákoknál, de itt már megint megy a takaroggyozás, meg a szégyenezés... Eszméletlen!

    első fél órában jobbak voltunk sokkal, utána a csere, majd a gól majd ismét cserék teljesen szétestünk. Ráadásul a szlovákok gyorsan válaszoltak a gólunkra. A 2.-ban tulajdonképpen helyzetünk se nagyon volt.Ereje nincs már Balázsnak, Nagy Ádám látszik hogy sérült , minek erőltette? Kleini baszki meg kimondottan ciki.

    Szégyen? Mégis mi abban a szégyen, hogy nagyszerűen helytálltunk és kikaptunk egy szabálytalan gólnak \"köszönhetően\"? Pláne annak tudatában, hogy időnként sokkal jobban játszottunk, mint a horvátok és pl. Wales ellen. A szégyen az, hogy egyesek számára valamilyen érthetetlen módon minden egyes vereség szégyen. :(
    Sokkal komolyabb csapatokban játszanak ezek a tetvek a mieinknél és ismét kihajtotta a csapat a belét. Ha neked ez szégyen, akkor a hiba véleményem szerint baromira nem az én \"készülékemben\" akad. No nem érdekes persze és én kérek elnézést! :(

    Les-e az a helyzet, amikor a lesen álló támadó nem ér a labdához (mert nem ért hozzá, mi rúgtuk el rossz helyre). Valami van, hogy mozgásával zavarja a kapust (ez igaz volt), de innen a vita egy ingoványosabb terepre kerül.

    meg akarta játszani a labdát, innentől nem volt tétlen a les. picit sem kétséges.

    Plusz Barát lábát rúgta ki alóla, úgyhogy szabad kifelé...lett volna.

    Az okosabban játszó csapat hideg fejjel győzött.

    Egy egyértelmű lesgólnak és a játékosaink érthetetlen kisárgázásainak köszönhetően. Okosan valóban, a spanyol tetű okosan tette a dolgát. :(

    szó sem volt beszari taktikáról, nekik mentünk. Sajnos Lovre kiválásával nagyon sebezhető lett a jobb oldalunk és az is kiderült, hogy Nagy Ádi még nem bírja 90 percig, mi meg nem bírjuk nélküle.

    nekirontottunk az egész első félidőben domináltunk. Nagyon fáj és dühít a vereség, de nem érzem most sem a beszariságot. Sőt. Kibaszottul túl voltunk pörögbe, talán...

    Sajnos tul sokat vett ki a pressing. Ezt senki se birja teljes meccsen. Na meg a makos golok se dobtak fel a hangulatot. Mentalisanis nehez volt nagyon a tegnapi meccs.

    Majd ha nem lövi rá mindenki 40-ről miközben 3-5 ember van nála jobb pozícióban, szabadon, elkezdhetünk ilyenekről gondolkodni, és akkor még a védekezést nem is említettem.

    Nem rossz Kleinheisler, de az ilyen szituációknál ( nem önző, csak ) buta. Igaz Oslóban bejött.

    Na ez az amitnem értek és sosem fogok tudni tolerálni. Hány éves? 25? Hány edzője volt? Hányszor mondták neki, hogy ne lődd el, hanem passzold le, különben repülsz a kezdőből/csapatból? Hányszor mutattak rá egy videózásnál, hogy “na itt kellett volna leadni és nem eltörni”.

    Nem hiszem el, hogy nem mondták még neki és mégis ellövi az ilyeneket Kazahsztán-külsőig. Nálam az ilyet a parkolóból küldenék haza a szekusok, nem pedig kezdő a szlovákok ellen.

    Sallai nagyon jó abban, amit tanulni nem lehet. Még egy kis intelligencia és rutin és jó lesz. Ő és Szoboszlai a két reménység, akik tényleg jók. Tudásban nincs akkora különbség, mint értékben a két játékos között.

    Nagyon csalódott voltam kint, aztán be kellett látni, hogy a szlovákok egyszerűen profibbak 90 perc alatt. 35 percig magabiztosan és okosan játszottunk ott a 6-7 helyzetből értékesíteni kellett volna többet is.

    Kleinit nem szeretném még egyszer a kezdőben látni, mert majdnem feltéptem a széket az agyatlan megmozdulásaitól. Lovre sérülése nagyon rosszat tett, helyére Bese meg több szinttel alatta volt. Baráth sem túl magabiztos.

    Szalai megint baromi jó volt, Szoboszlain is látszik, hogy miért áll sorban érte a világ, sztem Sallai is fel fog nőni a feladathoz.
    Dzsudzsi akart és ment, jól helyezkedett, de a sebessége már nem a régi, de még mindig ő a legjobb a posztján.

    Baromi keserű pirula, amit most le kell nyelni :(

    Nagy Ádi mozgásán végig látszott, hogy nincs rendben. Kleini szegény továbbra is csak kergeti a labdát. Dzsudzsi kettőt villan, majd 60-70 percet átutazik. Sallai ügyeske, de hamar elfogy. Lovre megsérül, a helyére beálló Bese, már az alkatából adódóan is alkalmatlan szélső védőnek. Kádár szükség balhátvéd.
    Nehéz így a csodavárás. Mondjuk az már megvolt a horvátok ellen. Ha az azeriek picit le is értékelték.

    Sallai baromi súlytalan, pedig van benne anyag, de a cselei mind hasztalanok. Beadás nem jön tőle egy sem. Összességében Dzsudzsák még így is hasznosabb volt.

    Korábbi válogatott meccsein sokkal hasznosabbnak láttam Sallait, ma Ugrai szint volt.

    Szoboszlain pedig ma láttam először, hogy van benne anyag, a gólját leszámítva is labdabiztos, jó és érett játékot mutatott úgy, hogy még csak 18 éves, ha így fejlődik szépen tovább, akkor tényleg klasszis válhat belőle.

    Ha nem dzsudzsibol indulok ki, akkor joparan birnak a tempot. Ha. Ha nem nekünk kellett volna mintegy 60 percen keresztül az eredmeny utan futni. Ileyn meg nem törtent Rossi alatt, es kiderült, hogyha folyamatosan tamadni-vedekezni kell, akkor az sokkal több energiat emeszt fel, mint a rombolas.

    Nagy cseréje után totál kettészakadtunk, a védők csak előrebaszkodni tudták a labdát Szalaira (aki elképesztőt ment ma is), nem lépett be senki középre az üresbe.

    Ez igy volt. De a közeppalya addig se volt tul acelos, a szlovak golnal is ugy passzoltak be a labdat a csatarnak, ahogy akartak. Az, hogy összdrotozott közeppalyank volt, lejött a meccs kepeböl.

    Hatalmas csalodas volt a meccs...
    Nem csak a latottak alapjan, hanem a szurkolas is sajnos
    Elottem szoloakkal kell egyet ertenem, hogy ez most nem volt az igazi, sot kifejezetten rossz volt, most peldakent mondhatnam a sajat taborunkat , hogy oda kene felnonunk, de a vegen meg az lenne hogy hazabeszelek, pedig igy van.
    Arrol nem is beszelve, hogy mennyi divat volt a meccsen

    Viszont az élőkép remek volt.

    Profin lehozták a tótok. Mi 8 lövés 1 gól, ők 4 lövés 2 gól.Ennyi.

    tulzott elvarasok voltak a meccs elott, ahogy a Fradi ugy a valogatott is csak lepcsorol lepcsore tud felfele haladni, van feljodes akarki akarmit mond, ma nem sikerult a bravur mert barvur lett volna a 3pont es az izgalommentes kijutas az EB-re - maradt a kuzdes es a hit hogy megtudjuk csinalni, ennyi

    Ez a meccs nyerhetö volt. Nem löttük be a helyzeteinket, a biro is kedvelt minket, a vegere pedig elfaradtunk abban, hogy egy valoban erösebb csapat ellen vegig futni kellett az eredmeny utan. Szar erzes, mert ez volt A LEHETÖSEG. De mar tovaszallt.....

    Lenyugodva.
    Az első félidőben lejátszottuk őket, keresték csak a zsugát. Viszont. Olyan játékos, mint Kleini nem bír el a csapat. Amikor mehetne megfordul, amikor meg kell állni, akkor belevezeti az ellenfélbe. Az első félidőben az volt, amit akartunk, aztán tönkre tette a taktikát a lesgól. A második gól meg akkora egyéni hiba, mint a ház. 2 ember között hogyan fordulhat rá bárki a kapura?
    Rendkívül csalódott vagyok, ez a meccs a miénk volt, de vereség semmiképpen nem lehetett volna. Szalai megint parádés volt, Szoboszlai még csak 1 félidős játékos ezen a szinten, Dzsudzák nyugdíj (hiába van akarat ha sebesség már nincs), Klein nem válogatott szint. A baj az, hogy ki lenne helyettük?

    A második gól Beséé, aki három méterrel a többiek mögött helyezkedett, így nem volt les. Azonkívül a tót gyerek kb élete gólját lőtte.

    Visszanéztem, valóban Bese nézte be a les vonalat....vagy nem is tudom mire gondolt. Nem válogatott szint, Botka jobb a posztján, csak sajnos keveset játszik.

    Nem birta el a mai vedelem a gyenge közeppalyat. Guzmics sosem volt favorizalva Rossinal, ha ma nem Barath hibazik, hibazott volna mas. Gyenge volt, de a meccs nem rajta ment el.

    Az első gólnál Nagy Ádi késett le Mákról. Eltekintve a lestől egyadül őrá kellett volna figyelni.

    Bese késett le.

    Az ő embere volt, az biztos, de Ádi is a 16-os vonalát fogta, nem az embert a 11-es ponton.

    Kádár is borzasztoan játszott, ilyenkor nem értem hogy hogy lehet a D K-ben alapember.

    Meccsről és a játékról mar leírtak mindent, de a szurkolasrol meg nem volt szó, sajna a kapu mögött nem nőttünk fel a meccs tetjehez, aminek fő felelősei a Carpathian brigade gyenge eloenekesei, akik nem tudnak megmozgatni 6 ezer embert és a meccs hangulatat sem érzik már nem először. 2:1-es szlovák vezetésnel még mindig az egyenlito gólt ünnepeljük kb 10 percig, bemelegítés alatt nem biztatjuk a csapatot, a végén még hagyjuk ünnepelni és Trianonozni a szlovák szurkereket, nincs közös éneklés a vendegszektoros felvideki tarsainkkal, stb.

    Szerintem inkabb arrol van szo, hogy ezen a meccsen a gyenge közeppalya sokkal nagyobb megterhelest jelentett a vedelemnek. A szlovak jatekosokat nem vettek fel idöben, a meccs masodik feleben mar-mar zavartalanul hozhattak fel a labdakat, amiböl pl. a masodik gol is született. Igaz, ahhoz kellett az is hogy Bese beljebb alljon.....

    Én ezt a képességeinkhez mérten jól játszunk, aztán jön a félkegyelmű bíró a retardált partjelzőjével és lesgól típusú mérkőzéseket nem bírom, káros az egészségemre. Évek óta látszik, hogy mennyire aljanép a spanyol bírói kar, erre csak kiosztják nekünk az egyik kopasz kromoszómahiányos trógert. Persze óvni és visszanézetni lesgólt nem lehet, mert akkor nem lehet bundázni. Az ilyenek után megy el az egész játéktól a kedvem hónapokra.

    Ma két dolog miatt veszítettünk:
    1) a bíró élete leggyengébb teljesítményét nyújtotta vagy szándékosan ellenünk fújt. A megadott lesgól, a mezőnyben való folyamatos ellenünk fújás, a rengeteg sárga lap erősen visszafogta a csapat agresszivitását. Pátkai tizenegyes gyanús szituját nem láttam rendes szögből, nem tudok nyilatkozni.
    2) másik ok, hogy egyszerűen két ember hátrányát nem bírjuk el. Kleinheislert nm akarom bántani, mert küzdött, hajtott, amit tudott megtett, de elérte a képességei határát, nem várhatunk tőle többet. Ugyanakkor látszott, hogy nem lát a pályán, nem tudja hová és mikor kell passzolni. A másik ember Bese. Ő már inkább okolható, hiszen a lesreállítás védőfeladat, alapvető hiba, hogy 1 méterrel \"belóg\". Mindent elmond, hogy szinte nem is passzoltak neki a srácok, hogy ne tudja elrontani. Azonban az egy erős kérdés, hogy ki legyen ott a helyükön, sajnos tippem sincs, ki az a magyar játékos, aki nemzetközi szinten tud jól teljesíteni. Pátkai és Nagy Ádi gondolom egészségügyi helyzetük miatt ketten voltak egy meccsre predesztinálva.
    Az esélyekről: az egyetlen amiben bízhatunk, hogy a következő fordulóban ami szintén ki-ki meccs lesz otthon a tótok nem tudják megverni a walesieket. Ha ott győznek, akkor vége, nincs mit számolgatni tulajdonképpen. De mivel ha ott Wales kikap, akkor nekik is annyi, ezért talán pici reménysugár még pislákolhat. Azonban minden reménynek az az alapja, hogy az azerieket itthon és a walesieket kint meg kell verni.

    A horvát mester elmondta, hogy a horvát győzelem kulcsa a 3 tót kp levédekezése volt, erre a zseni Rossi mit lép? Hamsiknak területet hagy. Istenem....

    ha jól tudnánk védekezni,akkor inkább magunkra kellett volna ezeket húzni és kontrázni.
    de azt sem tudunk

    Ne de kivel fogtad volna meg Hamsikot? Kleinevel, aki azt sem tudta, mi a rendezvény, amin van?:

    Nézd már meg a keretet, eleve nem nagyon vannak védekező középpályásaink, abból Nagy Ádám és Pátkai is sérült volt. Ki vegye le őket, Gazdag, Sigér?

    A legjobb védekezése a szlovákoknak a bíró által kiosztott iszonyatos mennyiségű sárga lap volt.
    Ezzel meg is fogta a csapatot, senki nem mert a második sárgára hajtani!

    Azért vagyok csalódott, mert, ha szétfutnak, lefociznak minket, akkor oké, erősebb bajnokságokban edződött, nagyobb rutinnal rendelkező játékosokból álló csapattól kaptunk ki, de ez ma érzésem szerint egy hozható meccs volt; több kockázatvállalással, tökösebb hozzáállással - elsősorban a kispadon - igenis benne volt a győzelem esélye, az első 30 percben mindenképp. Kár érte, szép esténk is lehetett volna. :-(

    Ma talán Baráth és Bese nem hozta azt a szintet, amit kellett volna, Ádi jól mozog, Kleinheisler egy pitbull, Sallai és Szoboszlai pedig már nem jövő, hanem nekik kell lenniük az alapnak. Dzsudzsit lassan elfelejthetjük, nem erős fizikailag. Szalai még mindig kell.
    Még annyit, hogy én sem szeretem a szlovákokat, de a himnuszukat azért nem fütyülném ki, ezzel magunk alatt vágjuk a fát a megítélésünk szempontjából.

    Nekem az tűnt fel, hogy Szoboszlai egészen kihúzódott Sallai nyakára, így a támadásokból alig vette ki a részét.

    Sajnos Lovre nagyon hianyzott, Kleini es Sallai jo volt, de mi nem birjuk el, hogy ket jatekosunk nem tud labdat szerezni, konkretan Dzsuzsi es Szobo, golveszelyesek, de nem utkoznek eleget.
    Ezt valahogy meg kell oldani a jovoben, a baj csak az, hogy nem igazan tudom ki johetne.Esetleg Holman, Varga ?

    Nézem a játékosértékeléseket, és elképedek: Ennyire nem érdekel senkit a meccsen nyújtott valódi teljesítmény?!
    Gulácsi 6 - Semmi extra, semmi hiba.
    Bese 4 - Rengeteg bizonytalanság, bátortalanság, támadásokban alig-alig vett részt, haszontalanság.
    Baráth 3 - Nem elég, hogy rendszeresen a 16-oson belülre tisztáz, még ki is állíttatja magát. Értékelhetetlen!
    Orbán 4 - Hol volt az az önbizalom, az a duzzadó erő, amit korábban mutatott?
    Kádár 7 - Hozta azt, amit általában szokott, sajnos sokszor kellett kisegítenie a többieket is.
    Nagy Á. 7,5 - Rá nem lehet panasz, sokat vállalt.
    Kleinheisler 6 - Bár nagyon aktív volt, de még mindig túl sok ideig dédelgeti a labdát, lassítva ezzel a csapat támadójátékát. A legnagyobb baj az vele, hogy a labda megszelidítése után kezd csak azon gondolkodni, hogyan tovább.
    Dzsudzsák 7 - Ami ma elvárható tőle, annyit mutatott. Önmagához képest jó a teljesítménye, csapatszempontból ez már kevésnek tűnik számomra.
    Szoboszlai 6 - A meccs egészét értékelve csak egy gól, és más semmi. Ez még nem válogatott teljesítmény.
    Sallai 5 - Nem értem, miért játszatták, a sérülése után még nincs önbizalma, egyelőre még csak próbálgatja magát, nem a válogatott feladata, hogy visszaadja neki a játékönbizalmát!
    Szalai 7,5 - Hatalmas munka, társak nélkül. A csapat legjobbja volt, ami miatt nem 8-as, azért, mert a végére neki is elfogyott a hite.
    Pátkai 6 - Üres térben nehéz teljesíteni.
    Lovrencsics - keveset játszott.
    Marco Rossi: Ezt a meccset eltaktikázta, a játékosokat napokkal a meccs előtt túlmotiválta, így a csúcsteljesítményre a meccsen már nem voltak alkalmasak. A fő utasítás, hogy "fejben játsszunk" soha nem jön be fontos meccseken, a magyar játékosok nem úgy reagálnak erre az utasításra, mint ahogy a külföldiek. A "játszani is engedd" mentalitásra viszont általában kiválóan reagálnak, Rossinak is tudnia kell erről a sajátosságunkról.
    Újságírók: Hát, ezek a politikailag túlfűtött meccsek ha még fokozva is vannak létkérdéssé, az a végletekig megbénítja a magyar játékosokat, mert alkalmatlanok vagyunk a nagy tét megfelelő kezelésére. "Ez egy meccs a sorozatban" - felvezetésnek hatásosabb lett volna.

    A bal oldalon tetszett Sallai és Szoboszlai játéka, de Szoboszlainak ez az alibi védekezése!? Meg kell nézni a 2 szlovák gólt és közben figyelni Szoboszlait. Alibi!!!

    Problémák:
    - bírói kar elcsalta a meccset! Lesgól, 7 magyar sárga lap egy lájtos meccsen!
    Ha a lesgól nincs, egész más a meccs eredménye.
    - Szoboszlai a gólján kívül nulla. Egy ilyen fiatal játékosnak a lelkét ki kellene futni. Nulla szerelés, nulla támadás építés. Tetoválás, meg frizura van, teljesítmény nulla.
    Minden gólt bal oldalról kapunk, Kádár teljesítménye elégtelen.
    -Ki bírálhatja a játékvezetést? Azért a 3-4 millió forintért elvárhatnánk egy jó színvonalat. Miért nincs az ilyen meccseken videó bíró? Illetve egy játékvezető ellenőr, aki azt mondhassa, hogy egy ilyen elfogult ítélkezés után ez a bíró csak NB3-as meccset vezethessen. Arra bezzeg van ember, ha a lelátón valaki Trianont kiált, akkor 3 meccs zárt kapu a magyaroknak. A Craiova meccsen mi volt? Hol van Csányi, az UEFA alelnök????

    Én más meccset néztem, mint sokan mások. Csak a szélsőségekről írnék, az átlagokról nem. Sallai meccshiányáról annyit, hogy a magyar csapat legjobbja volt. Ehhez kellet az is, hogy Szoboszlai egész mérkőzésen egyetlen labdakezelési hibát vétsen. Labdáinak szeme volt, Sallaival közösen pedig akkor játszották át a szlovák védelem jobb oldalát, ahányszor akarták.
    Az egész mérkőzés rendben volt addig, amíg be nem jött Bese. Attól kezdve eggyel kevesebben voltunk, akció nem is volt azon az oldalon, a szlovákok nem is védték azt a területet, mert nem volt kitől. A második szlovák gól sem születik meg, ha Bese nem ragad be, sima les lett volna. Az előző mérkőzések hősének (Pátkai) becserélése után pedig már kettővel voltunk kevesebben, Nagy lecserélése után már nagyon momentumunk sem volt.
    A kezdőcsapatunk úgy, ahogy rendben volt, a padról viszont nem tudtunk úgy becserélni, hogy legalább csak szinten maradjunk, nem hogy új lendületet kapjon a csapatunk.

    A második szlovák gól előtt minden bizonnyal keményebben lépett volna fel ha nem lett volna már egy sárgája. A hátulról történő becsúszásnál azért is húzta vissza a lábát.

    Ezt a meccset a középpályán vesztettük el. Kádár már az első 15 perc után hevesen integetett, hogy 2-3 szlovák jut rá az oldalán. Nem tudom, hogy kinek kellett volna lezárni a bal oldalunkat, de a Sallai-Szoboszlai páros mögött olykor félpályányi üres terület tátongott, jöttek is ott a tótok szépen, talán nem véletlen, hogy mindkét gól előtti szitációban benne volt az az oldal. A másik: A tótok még a végén is 3-4 emberrel körbe tudták venni a labdás emberünket, nálunk a középső és a jobb oldali középpálya már az első félidő közepétől nem ért fel a támadásokhoz. Hiába próbált meg Sallai és Szoboszlai a bal oldalon kevergetni, az egy szál Szalai eltűnt a védők között, másnak meg egyszerűen nem lehetett passzolni, nem volt kinek. Korábban a 2.félidőben tudtunk még rátenni egy lapáttal, tegnap viszont a végére a középpálya leengedett, mint egy lufi, nem volt már erő benne. Ahhoz képest, hogy a szlovákok egy nappal kevesebbet pihentek, ha valamiben jobbak voltak, akkor az a középpályás erőnlét és futógyorsaság.

    Szalai a legjobb magyar center,de tegnap egy agilisabb jobb lett volna.Átlaghoz képest nagyobb tempót csinált a csapat a széleken,de középről nem jött támogatás.Rossinak át kéne gondolnia ezt az alakzatot,mert nincs szélsőhátvéd a keretben aki tudná támogatni a támadójátékot.Ha meg előremennek,nem érnek vissza és cumi van a széleken.Szalai erőcenter,lassabb mozgású,erős és jól fejel.De az életben nem fog hamis kilencessé átalakulni,ez a formáció meg támadásban arra is épül hogy a center kimozog vagy helyet cserél néha a szélsővel.A középpálya jól szűrt egy ideig,utána elfogyott a kraft!

    Olasz létére ezt látnia kéne hogy 4 védő ide nem elég.3 belső védő van,Orban,Baráth,Kádár.2 védekező-támadó szélső középpályás van,Lovrencsics meg Sallai.2 szürő van,Nagy,Kleinheisler,Pátkai...Szoboszlai is tud védekezni,támadni is.A center meg van,kell még valaki aki a középpályát szabadon mozogva összeköti Szalaival.Mert tényleg nincs modern fullback a csapatban,se agilis,labda büvész center..Lehet hogy a nagyok így játszanak,csak ott van hozzá keret!!!

    Voltak szurkolók, akik leszerepeltek, és annál sokkal többen, akik fantasztikus hangulatot csináltak, amit még a szlovák játékosok is elismertek.
    A himnusz kifütyülés várható volt a Nagyszombati kifütyülés után.
    Az ellenséges hangulat nem újkeletű, az okokat nem kell bemutatni, ezt a szlovákok is tudják jól.

    Nem emlékszem, hogy a szlovák kapitány a nagyszombati meccs után is kifejtette volna a véleményét a himnusz fütyülésével szemben. Ennyi.
    Nyugodtan megkérdezhetné tőle egy újságîró. Szánalmas.

    A szlovák himnuszt valóban nem volt szép kifütyülni, ugyanakkor a szlovákok ugyanezt tették. Csak hát fele annyian voltak annyira nem hallatszott...

    „A szurkolóink számára nagy kihívás lehetett ez a mérkőzés, mert bizony nem lehetett túl kellemes egy szektorban a magyarokkal. Családjuk és gyerekeik vannak a drukkereinknek, és közben a biztonságukért kell aggódniuk.– mondta a szlovák válogatott kapusa.
    És a felvidéki magyaroknak vajon milyen érzés Szlovákiában, magyar területen elnyomásban élni, te gyökér?

    Abban a pillanatban mondtam, hogy ezt a meccset elvesztettük, amikor meghallottam a füttykoncertet. A saját közönsége verette meg a csapatot. Nem kizárt, hogy még a bírő is kapott emiatt egy gyűlöletfröccsöt. De a szlovák játékosok harci kedvét megduplázta, az biztos.

    M4-en most néztem meg újra a szlovák meccset. Nem megyek végig játéskosról-játékosra, és a kapitányt se akarom kritizálni, de amikor nem az élő meccs stresszével ül az ember a tv elé, hanem szöszölve, hibákat keresgélve, akkor már egeszen más a leányzó fekvése.

    Azért pár észrevétel.

    A szokottnál nagyobb iramú, küzdelmes meccs volt, amit a vendégek birtak jobbal erővel. Ez nem mai probléma, sajnos a mieink 65-70 percig bírják (most majd jönnek a "debezzegazEB-n storkkal ..."smiley a tempót.

    Erről a kapitány nem tehet, abból főz, amitba keze közé kap.
    A másik lényeges dolog szerintem, az a támadójátékunk egysíkúsága, kiismerhetősége. Van egy Szalaink, oszt jónapot. Az nem taktikai repertoár, hogy "feliveljük rá, es majd ő megoldja". Ok., addig még jok vagyunk, ameddig jönnek róla szabadrúgások, mert szerencsére vannak jó lövőink, es most Szoboszlaival nem is lehet rosszat húzni e téren.

    De mink van még a bűvész kalapban? Gulácsi. Olyan nincs, h egy kapus nem hibázik 1-1x, ráadásul szerintem inkább a Lipcse védelmét tudná maga előtt a válogatottban is. Orbán. Az egyszem komoly védőnk. Szoboszlai. Csiszolatlan gyémánt. Mostantól már kihagyhatatlan. Sallói-Sallai. A jövő az övék, de sajnos sérülékenyek. Nálam jelenleg ennyi a válogatottunk. És nem kezdek el ősszehasonlítgatni.

    Innen nézve ennyi. Válogatottat nem lehet 5 játékosra építeni. Hogy miben lehet bízni, nem tudom. A horvátok elleni idegenbeli meccsünk lesz a valós helyünk a foci világában.

    https://ulloi129.hu/2019/09/09/magyarorszag-szlovakia-2/
    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2721069
    https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358&token=63e3e44908603fa42b65997364bbff1f
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2019.08.10, 14:00
    Máris telt ház a magyar-szlovák Eb-selejtezőn!

    Minden jegy elkelt szeptember 9-re, máris biztossá vált, hogy telt ház lesz a Groupama Arénában.

    Mindössze két óra alatt az összes jegy elkelt a szeptember 9-i Magyarország-Szlovákia Európa-bajnoki selejtező mérkőzésre. A belépők iránti igény jelentősen meghaladta az eladható jegyek számát, ennek megfelelően a meccsjegy.mlsz.hu-n kiemelkedően magas volt az egy időben vásárolni szándékozók száma, és sokan álltak sorban a Ticket Express Bálnában található jegyirodája előtt is.

    A jegyértékesítő rendszer folyamatosan és gyorsan szolgálta ki a szurkolókat, így két óra után minden belépő gazdára talált. A jegyárusítás pénteken 10.00 órakor kezdődött meg, kizárólag a Szurkolói Klub tagjai számára. Hatezer bérletes már korábban biztosította a helyét a mérkőzésre, a jegyárusítás során a maradék belépők találtak gazdára.

    A magyar válogatott négy mérkőzés után vezeti Európa-bajnoki selejtező csoportját, míg a szlovákok eddigi három mérkőzésükön hat pontot szereztek. A szeptember 9-i összecsapás 20.45-kor kezdődik a Groupama Arénában.

    2019.08.09
    https://szovetseg.mlsz.hu/hir/maris-telt-haz-a-magyar-szlovak-eb-selejtezon
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2019.07.17, 11:09
    A magyar válogatott szeptember 9-én 20.45 órakor a budapesti Groupama Arénában játssza következő hazai Eb-selejtező mérkőzését, a szlovákok elleni találkozót.

    Mint ismert, a magyar válogatott EB-selejtező mérkőzéseire 6 ezer bérletet vásároltak meg a szurkolók. A fennmaradó jegyek árusítása augusztus 9-én 10.00 órától kezdődik.

    A szokásos menetrend szerint, a jegyértékesítés első három napjában, augusztus 9-től 11-ig a Szurkolói Klub (SZK) tagjai számára nyílik lehetőség a jegyvásárlásra. Ezt követően, augusztus 12-től indul az általános értékesítés.

    Mindkét szakaszban névre szóló jegyet lehet vásárolni, egy vásárló legfeljebb 4 jegyet vehet. A jegyárak megegyeznek a korábbi selejtező mérkőzéseken alkalmazott árakkal. A Szurkolói Klub tagjai ezúttal is 15%-os kedvezménnyel válthatnak belépőket.

    A mérkőzésre szóló jegyeket a meccsjegy.mlsz.hu-n, valamint a TEX Bálnában és a TEX viszonteladói hálózataiban lehet majd megvásárolni.

    A Szurkolói Klubba való belépésről a szurkoloiklub.mlsz.hu oldalon találhatók információk, a klubtagsághoz Szurkolói Kártyára van szükség.

    2019.07.17
    https://szovetseg.mlsz.hu/hir/magyarorszag-szlovakia-augusztus-9-en-indul-a-jegyarusitas
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2019.02.01, 15:12
    Bérletvásárlási lehetőség a hazai selejtezőkre

    Az Európa-bajnoki selejtezőkre bérletvásárlási lehetőséget is kínál az MLSZ. Elsőként február 8-tól 10-ig a Szurkolói Klub tagjai vásárolhatják meg bérleteiket a 4 hazai Eb-selejtezőre, majd február 11-től az első hazai meccsnapig mindenki számára megnyílik a bérletvásárlás lehetősége. A bérletek megvásárlásával a szurkolók 20%-kal olcsóbban juthatnak be a hazai mérkőzésekre, mint ha egyenként vásárolnák meg azokra a jegyeket.

    https://www.mlsz.hu/hir/indul-a-jegyertekesites-a-valogatott-merkozesekre