magyarfutball.hu

Norvégia - Magyarország 0 : 1 20:45

   
   
  • Norvégia - Magyarország 2015.11.12.
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.89 (9 szavazat)

játékvezető: 3.67 (9 szavazat)

hangulat: 3.89 (9 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 1 (2)
  2. 1 : 2 (2)
  3. 2 : 2 (2)
  4. 0 : 0 (1)
  5. 1 : 0 (1)
  6. 1 : 3 (1)
  7. 2 : 0 (1)
Európa-bajnokság 2016 pótselejtező, 1. mérkőzés
901. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Oslo, Ullevaal Stadion
játékvezető : Clattenburg Mark (Anglia)
nézőszámok:
  1. fotball.no: -
  2. mlsz.hu: -
  3. nso.hu: 27.000
  4. nela: 27.182
  5. Nemzeti Sport: 28.000
  1. 20' Tettey Alexander sárga lap
    sárga lap 23' Gera Zoltán
    0 - 1 26' Kleinheisler László
    sárga lap 34' Kádár Tamás
    sárga lap 39' Guzmics Richárd
    65' Elabdellaoui Omar sárga lap
Ott voltak:
  1. marcidvtk

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ingersheim
    2015.11.22, 16:15
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2015.11.19, 15:16
    A norvég túráról részletesebben is mesélt Gyence.

    A görög meccs után - ha már a válogatottnak nem sikerült egyenes ágon kijutni a 2016-os EB-re -, a pótselejtezők előtt annak örültem volna a legjobban, ha a norvégokat kapjuk, mert ezzel az új úticéllal már tényleg csak karnyújtásnyira jutott volna a terveimben felállított 50 ország meglátogatása. Szerencsére meg is kaptuk a skandinávokat, de a sorsolás után már látszott hogy nagyon meredeken emelkednek a repülőjegyek árai, így több verzió után egy moszkvai átszállásos verzió mellett döntöttünk az egyik tamási barátommal.

    A meccs előtti napon repültünk a norvég fővárosba, ahol az előzetes információknak megfelelően valóban a világ talán legdurvább árai fogadtak minket. A reptérről kb. 3000 forintért tudtunk bejutni vonattal a centrumba, ha egy vágányt tévesztettünk volna, akkor már egyből a duplája a menetjegy ára. Mindenesetre már itt is látszott, hogy a norvégok nem nagyon nézték, hogy milyen árfekvésű vonat érkezik, mivel őnekik a pénz nem nagyon számít. A központi állomástól kb. 5 percre volt a szállásunk a bevásárló utca mellett, ahol rögtön megrázó élményben volt részem, mivel megrázott az áram az állólámpa elektromos dugaljból való kihúzásakor.

    A kezdeti ijedtség után elsétáltunk az esti órákban a közeli tengerparton lévő városháza felé, ahol Európa egyik legnagyobb faliórája látható, megnéztük a Nobel Béke Centrumot, a Királyi palotát, a Parlamentet, az Operaházat és csodálkozva állapítottuk meg, hogy a szerda esti időpont ellenére minden kávézó csurdig tele volt, és a bevásárló utcában is egyre csak hömpölygött a tömeg. A szállásra való visszatérés után még felfedeztük a konyha titkait a hostel alagsorában, majd nyugovóra tértünk. Másnap reggel sajnos az előzetes tervek ellenére a recepción nem tudtunk venni Oslo Pass-t, így kénytelenek voltunk visszamenni a központi állomásra. Útközben még felkapaszkodtunk a fehér színű Operaház meredek oldalfalaira, ahol a helyi karbantartó megjegyezte (miközben a sirályok nyomait eltüntető nagynyomású berendezést javítgatta), hogy ugyan a foci nem érdekli, de akkor is ők nyernek. Az Oslo Pass megvétele után (ezzel a kártyával ingyenesen lehet használni a helyi tömegközlekedést és látogatni szinte az összes múzeumot) kimetróztunk a holmenkolleni síugrósánchoz, amely köré 50000 néző befogadására alkalmas stadiont építettek, valamint egy egész éven át nyitva tartó kilátót is kialakítottak a sánc tetején. Emellett egy sí szimulátorban mind a síugrásból, mind a lesiklásból is kaphattunk ízelítőt, majd a kilátóból valóban lenyűgöző látvány tárult elénk. A városba visszaérve kibuszoztunk a múzeumok szigetére, ahol az emberi teljesítőképesség határait nézhettük meg Kon-Tiki tutajjal illetve az Amundsen kapitány által az Antarktiszra vezetett expedíció által.

    Ezek után visszamentünk a voucher-ekért , amelyek ellenében átvehettük a stadionnál a belépőjegyeinket, majd elsőként mi juthattunk be a stadionba, ahol a kispesti csoporttársaimmal szerintem az utóbbi évek legjobb idegenbeli szurkolását és gólörömét nyújtottuk, amelynek szerencsére az eredménye is meg lett a győzelem által. A meccs után még átnéztünk a VIP páholyba, ahol meccs után is megnézhettük a szinte üres stadiont, amely igazán impozáns látványt nyújtott főleg úgy hogy a gyepen a győztes magyar válogatott tagjai futották a levezető köröket. Péntek reggel egy kiadós reggelivel búcsúztunk el a norvég fővárostól, ahol mint az idei összes túránkon, ismét gyönyörű volt az időjárás és egy rövid moszkvai kitérő után értünk haza szeretett magyar földünkre.

    A visszavágó után pedig már a francia túra lehetőségeit kezdhetem mérlegelni!

    Hajrá Magyarország! Tamási Mindörökké!

    http://www.tolnafoci.hu/tartalom/cikk/332612_vegigkiserte_a_valogatottat_europan
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
     
  4. avatar: ingersheim
    2015.11.13, 19:08
    Budapest, 2015. november 13., péntek (MTI) - Mészöly Kálmán, korábbi szövetségi kapitány fantasztikus eredménynek tartja a magyar labdarúgó-válogatott Oslóban aratott 1-0-s győzelmét, és bízik a továbbjutásban, ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy a Európa-bajnoki pótselejtezős párharc még nem dőlt el.

    "Teljes szívemből gratulálok a csapatnak! Nekik is sikerült az, ami nekünk 1981-ben, amikor 2-1-re nyertünk Oslóban" - nyilatkozott az MTI-nek a 74 éves szakember, akinek irányításával a válogatott éppen a norvégok népstadionbeli 4-1-es legyőzésével jutott ki az 1982-es világbajnokságra. Utóbbi meccsről egy azóta kultikussá vált dokumentumfilm is készült.
    A játékosként és szövetségi kapitányként is 61-szeres válogatott Mészöly megjegyezte, a keret, illetve a szakmai stáb körüli hirtelen változások miatt féltette a csapatot.
    A "Szőke Szikla" az Oslóban győztes gólt szerzett, de ebben az idényben NB I-es bajnokin még nem szerepelt Kleinheisler László váratlan csapatba állításával kapcsolatban párhuzamot vont Sallai Sándor 1981-es debütálásával. Elmondta: a felnőtt válogatott románok elleni, bukaresti összecsapását megelőzően az utánpótlás együttes éppen a norvégokkal játszott Keszthelyen, s a találkozóra megfigyelőként elutazott akkori segítője, Mezey György, akinek a figyelmét felkeltette Sallai játéka. A védő aztán Bukarestben újoncként pályára lépett, a feladata pedig Anghel Iordanescu kikapcsolása volt, amely sikerült is, mivel a mérkőzés vége gól nélküli döntetlen lett.
    "A +kis vörös gyufaszálas+ meghálálta a bizalmat, s bevallom őszintén, megkönnyeztem, amikor ez a kissrác a góljánál kifutott a kapitányhoz és a nyakába ugrott" - mondta Kleinheislerrel kapcsolatban Mészöly, aki ugyanakkor úgy fogalmazott: ahhoz, hogy mindez így süljön el, nagy szerencse is kellett.
    Mészöly Kálmán hangsúlyozta, hogy Kleinheisler szerepeltetésében hatalmas szerepe van a "jó szemű másodedzőnek", Andreas Möllernek, illetve természetesen a hatalmas rizikót vállaló Bernd Storcknak:
    "Az az edző, aki ilyet meg mer csinálni, az bátor, és a szerencse mellé fog szegődni. Az ilyen palikat csípem, akiben van egy kis tökösség, mert valljuk be őszintén, a futball erről is szól..." - mondta Mészöly Kálmán.
    A vasárnapi, Groupama Arénában sorra kerülő visszavágóval kapcsolatban a Vasas legendája elmondta: a helyszínen tekint majd meg a meccset, s nagyon bízik a továbbjutásban, mert akkor a magyar futball "anyagilag, erkölcsileg és morálisan elkezdhet kiemelkedni a slamasztikából".

    www.mti.hu/Pages/Default.aspx?lang=hun&menuid=1
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2015.11.13, 14:21
    Ez az 1-0 egy kurva jó eredmény!
    Ennél sokkal rosszabb eredményeket várt mindenki, nem hiszem, hogy egy 2-0-ás norvég győzelem a kevésbé veszélyes lenne! Storcknak sem kell feladnia ezt a taktikát, most az lehet a legnagyobb kérdés, hogy ki kerül be Gera helyére, illetve kiket kell cserélni?
    A többi adott, ugyanazt kell csinálni, mert ebben vagyunk jók. A norvégokon ugyanúgy nőtt a nyomás, mint rajtunk, ebben sem érzek különbséget. Ha pedig fárad a csapat, akkor a szurkolók kihúzzák a szarból!


    A szögletarány azért érdekes, mert abból kiderül, hogy hiába nem mutattak semmit, mégis sokszor volt ott a labda a 16-os környékén. Mindezt úgy, hogy nem volt iram és meg sem közelítették azt, amit tudnak. Ezért volt sok a beívelés, amit a magas és erős védők könnyedén megoldottak. Ha így marad, továbbjutunk. Ha váltani tudnak, akkor a nem kimondottan fordulékony belső védőinkkel meleg lesz.
    Reméljük, hogy nem tudnak!


    Dárdait nem kezdem el fikázni, amikor ő volt a szövkap, akkor elég egyértelmű volt, hogy ő határozza meg a taktikát, edzésmunkát, kezdőt, a többiek max alá dolgoztak, de már akkor is voltak nagy bakijaik. például feröer ellen a scout (Sallói) nem igazán tudta jól megmondani, mire számíthatunk tőlük, és teljesen másra készültünk - erre a nyilatkozatokban volt is utalás.
    A tegnapi meccs alapján az azt megelőző négyen nem arról volt szó, hogy a stáb nem jött ki a német kapitánnyal, hanem arról, hogy Storck csak a nevét adta az egészhez, az érdemi munkát Szabicsék végezték. Az eredmény látható.
    Az pedig nem baromság, hogy Storck azért kell, mert olyan a szakmai ars poeticája, mint Dárdainak. Ez egyrészt így van, láthattad tegnap, másrészt köztudott, hogy Pali gyakorlatilag tőle tanult, ő vitte a Herthába.


    Szalairól annyit, hogy látványosan ugyanaz a helyzet vele, mint annak idején Husztival. A külföldi trénerekkel (Dárdait annak számítom) zökkenők nélkül együtt tud dolgozni, a Szakmával viszont állandóan összeugrik.
    Tudomásul kell venni, hogy az elitligákban edződött játékosok olyanok, mint a multicégeknél dolgozó munkavállalók, akik hozzászoktak a magas szervezettséghez és technikához, ebből adódóan nehezen viselik a Szakma őskőkori és manufakturális módszereit. Van játékos (pl. Juhász, Király), aki magában gondol valamit, de képes önmagát fegyelmezni és akad olyan (pl. Huszti, Szalai), aki nehezen kezelhető. Egy profi edző dolga éppen az, hogy tudja irányítani az ilyen futballistákat. Tisztelni bizonyosan csak azt fogják, akinek az edzésmódszerei olyanok, mint amit a nyugati világban megszoktak.


    Egy ilyen meccsen az is sokat számít, hogy a védők szusszanhassanak egyet két támadás között, rendezzék a sorokat, stb.
    Szalainak annyi volt a dolga tegnap, hogy ezt a kis időt biztosítsa nekik újra meg újra, ameddig meg tudja tartani a labdát. Nem sok segítséget kapott ebben, de megoldotta.


    Tegnap pl. Kleinheisler nem reagálta le többször a Szalai feje felé szálló labdát. Kellene pedig. Az ilyen csatárok így lennének támadásban értelmezhetőek. Az elcselezés megint a mögötte lévő csapat korlátaiból adódik (nem az a stílus, mégis rákényszerül, mert nincs választása), bár tegnap nagyot játszott ezek ellenére is. Az összképet tekintve szerintem egy Llorente szintű név sem nyújtana szebb játékot nála egy ilyen csapat tetején. Az előrelépéshez egy nagyon komoly TKP kellene mögé.


    Én egy dolgot nem értek: Dzsudzsi mikor felejtett el focizni? Mert lassan már minden meccsen ő a leggyengébb és ez azért több mint érdekes.


    Az okozza a hirtelen pálfordulást, hogy Storck megítélését tegnapig az előző négy meccs befolyásolta. Akkor a csapat szervezetlen volt, gólokat kapott, kb. ugyanazt hozta, amit faszrajz. Ez alapján én is azt gondoltam, hogy sima ruha, mert a nélkül a szervezettség nélkül, amit tegnap láttunk, nem tudjuk hozni a meccset.
    Tegnap kiderült, hogy az nem ő volt, hanem a Szabics, Sallói, Nyilasi trió. Stock tud szervezett csapatot építeni, még akkor is, ha Dárdainál unortodoxabb megoldásai is vannak (Nagy, Kleinheisler). Így más a helyzet.


    Megkövetem a válogatottat, sima zakót vártam. A tegnapi meccsen szerintem minden bejött.
    Az ellenfél igazából semmit sem mutatott, a beívelések jöttek, de azokat leszedték a magas védők. Kleinheisler beállítása szerintem nagy húzás volt, és nem csak a gólja miatt. Kár, hogy az erőnléte nem az igazi a szerződés-vergődés miatt. Gera rutinja hiányozni fog a visszavágón.

    Olvastam, hogy Szalait divat lett nem szeretni, de szerintem ő és Németh a taktikailag legképzettebb támadóink. Böde és Nikolic szerintem akkor lennének jók, ha mi támadnánk, de 0-16-os szögletaránynál ugye nem erről volt szó...

    Dzsudzsákot én valahogy sosem kedveltem, de Hollandiában nagyon ment neki a játék. Az akarással nála sosincs gond, de a válogatott legutóbbi meccseit látva az az érzésem van, hogy ami fejben megy neki, az lábbal nem. Nem jönnek be a cselek, eltűnt a gyorsasága, nem kerül lövőhelyzetbe. Görcsösnek tűnik. Talán nem szép dolog ilyet írni a csk-ról egy idegenbeli győztes meccs után, de szerintem jelenleg átlag alatti a játéka. Mindenesetre Gera kiesése miatt biztos kezdő lesz vasárnap is.

    Ez az 1-0 csalóka eredmény, de ha ugyanez az impotens és nagyképű norvég csapat játszik Budapesten, valamint az iram is a tegnapihoz hasonló lesz, akkor végre kijutunk ez EB-re. Sajnos még mindig az az érzésem, hogy nem rajtunk múlik. Azért mindent bele!


    Pár napja még azzel veték el a kedvem Feydék, nyugdíjas szektorék, hogy 4-5 gólos kiesés lesz és sokkal jobbak a finneknél. Akkor is azt gondoltam magamban 2-3 gólos párharc lesz max. Most azt mondom zért ne essetek át a ló túloldalára, nem feltétlen kell szerkezetet váltani, de szerintem kelleni fog az a gól.


    Egyrészt ha nem kapunk gólt, nem kell gólt lőnünk, márpedig azt meg tudjuk oldani, hogy ne kapjunk gólt. Elég sokszor megoldottuk eddig is. Nem értem miért gondolják sokan, hogy a norvégok gólt fognak lőni, tegnap komoly ziccerük alig volt, ami igen, azok egy része sem kijátszott helyzetből. Ettől persze kaphatunk, de ha a románokat, görögöket kapott gól nélkül tudtuk itthon tartani, akkor azért nem fogadnék arra, hogy fogunk.
    Másrészt, ahogy Feyd is említette, gyakorlatilag csatár nélkül játszunk, gólt pedig a középpályánk is szerezhet - sőt, többnyire szerzett is.


    Tényleg döbbenet, hogy nem értik Szalai játékát. Legjobban élőben lehet látni, hogy miért is ő van a csapatban pl. letámadás minősége stb. (Nikó fájdalom volt ezügyben a lománok ellen.) Az a vicc, hogy az "elszórt" labdái sem azok. Az egész játékán látszik, hogy keményen belé verték a biszemben, hogy mit hogyan kell. Pl a fejére tett labdákat rendre jól játssza(ná) meg, más kérdés hogy ezt a csapattársak nem olvassák, vagy nem a szükséges tempóban. A gól meg naná, hogy nincs benne a kapunak háttal 35 méterre, két emberrel a nyakán. Amit hozzátesz azt jelen pillanatban más magyar játékos nem tudja hozni.


    Hat, vagy hét cikk volt a meccsről, ebből legalább három tisztán a bíróról szólt.
    A magyarok mintha ott sem lettek volna. Nem azt várom el, hogy dicshimnuszokat írjanak rólunk, hanem ismerjék már be, hogy alapvetően semmi sem indokolja, hogy fölénk helyezzék magukat.Egy középszerű, kiegészítő emberekre épülő válogatottjuk van, ami arra alapozta az oda-visszavágót, hogy a magyarok szarok.


    A norvég kapust meg megvédeném. Fogott két óriásit (Kleinheisler és Dzsudzsák lövése). A gólnál a kis vörös igen jól eltalálta, látszik hogy beszitál a labda, erős is volt a lövés, egyszerűen nem tudta elég erősen beletenni a kezét, így azt elvitte a labda kis irányváltoztatással.


    Ránéztem a norvég lapokra. Érdekes, de sehol sem látom a meccset címoldalon. Sífutók, korongosok és megint sífutók.
    Konkrétan tényleg elintézik annyival, hogy gyenge napot fogtak ki a gyenge magyarok ellen és a bíró konkrétan elcsalta a meccset mert két egyértelmű tizenegyest nem kaptak meg (szerintem abból az egyiket csak egy vak adta volna meg tizinek).
    Még külön videót is tettek fel, amikor Storcknak mutatják az "egyértelmű" tizenegyest, ileltve a meccs után is hivogatták, hogy mondjon valamit a tizenegyesről
    Azért ehhez is kell arc.
    Meg azért kárhoztatják a kapitányukat, mert nem játszatta a norvég Necidet, azt az Őőődegárdot. Meg a kapusuktól sem voltak elragadtatva.

    Nem szerettem meg a norvégokat. Nem úgy tűnnek, mint aki tud veszíteni.


    Szalait most annyira én sem kövezem a tegnapi nappal kapcsolatban, akart ő rendesen. Mondjuk tény, hogy számtalanszor pattant el róla a labda, de sokkal jobban játszott így is Dzsudzsáknál. Aki teljesen kiismerhetően focizik és gyengén. Kádárral nem értek egyet, Fiola oldalán több veszélyt tudtak okozni a norvégok, Kádár jól helyezkedett nagyon. A tizi gyanús szitu előtt meg visszahúzta a norvég, azért került lépéselőnybe, szerintem ezt mérlegelte a játékvezető, amikor továbbot intett. Leandor lehet, hogy gyorsabb viszont sokkal rosszabbul helyezkedik. És nem fejel egyáltalán jól, kaptunk a görögöktől így gólt.


    Amúgy tetszett, hogy okosan védekeztünk, amennyire tudtunk (oldalirányba hárítások, előrevágott labdák helyett passzok kifelé).

    Lesz 2-3 helyen változtatás, majd kiderül, milyen szándékkal és képességekkel lesz a csapat...

    Küzdelemmel, keménységgel, szívvel-lélekkel + bónusz-Fortuna-faktorral (hazai pálya, spori?) meglehet az EB...


    A másodiknál a norvég konkrétan beakasztotta a lábát Elek lábába. Az elsőt meg egy brit bíró észre sem veszi. Viszont egy spanyol simán megadja. AZ ilyeneket a spanyol bajnokságban simán befújják. Ez csak azért érdekes mert vasárnap egy fasz spanyol bíró lesz.


    Mindkét 11-es gyanús eset adható is volt, meg nem is. Az elsőnél a norvég kezdte, de a 16-oson belül már Kadár volt a hunyó. Lehet, hogy a bíró az elejétől figyelte a dolgot ezért intett tovább.
    A másodiknál meg a norvég akkorát homorított, hogy kvázi műeséssé tette a faultot. Nagyon nem is hőbörgött utána.
    Szerintem mindkettő továbbengedhető volt, de adható is.
    Amúgy Dzsudzsák helyzeténél látszik, hogy a védő belerúg de Balázsnak (sajnos) meg se kottyant..


    Nos, én azt értem, hogy a norvégok miért minket akartak. Azt nem értem, hogy magukat miért tartották olyan sokra, amilyenre. Ez egy Nyugaton padozó, illetve otthon focizgató csapat. Bár túlzásnak tartottam azt az osztást, amit HajdúBé előadott velük kapcsolatban.
    Korábban egyszerűen nem tudtunk mit kezdeni a norvégokkal és a svédekkel. Akkor mondjuk Mini Jakobsenek, Iversenek, Flok, Rekdalok és Szulksjárok fociztak náluk. Most meg nem.

    Btw, győztünk már Boszniában is, pedig ott még nekem is borsódzott a hátam a helyi vademberek üvöltésétől. Nem kaptunk ki Bukarestben sem. Egyébként mindkét helyszínen Király védett.


    Egyébként szerintem nekünk fekszik az északi stílus. Egyrészt Oslóban annyi hangulat volt, amennyit a pár száz magyar szurkoló csinált (halvérű buzi norvégok), szóval nem az van, hogy valami bicskás-késes balkáni brigád csinál poklot a stadionban, hanem a Helmutok üldögélnek békésen, és isszák a 3000 forintos sört a 2 milliós fizetésükből. Tehát a gatya nincs tele ilyen helyen.

    Másrészt fizikálisan elég jók vagyunk most, a norvégok (északiak) meg még mindig nem a fineszességükről híresek, Guzmóék meg kitudják fejelni a labdákat.


    Nos, nagyon örülök, hogy nem jött be a borúlátásom - elnézést is kérek a fiúktól, és egyben gratula a meccsért!

    Minden összejött az égiektől is, de tényleg igaz, hogy tenni is kell a szerencséért... vagyis hogy tenni kell, és akkor mellé a szerencsefaktor is segíthet... ez most megvolt.

    Nagyon nehéz lesz vasárnap, Storckéknak nagyon el kell találniuk, hogyan legyen a terv.

    Kicsit előrébb kell játszani, mert nem szabad, hogy annyit legyen a norgéknál a labda és ott a 16-osunknál...

    Nagyon jó ötlet volt a védők előtt védekező és labdát megjátszó ember (Gera), ezt a szerepet meg lehetne hagyni Pintérrel talán (de más is lehet)... most hirtelen nem is tudom, de a 4-1-4-1 az nem rossz, csak mentalitásban kell "előrébb" küldeni, talán alakulhat 4-1-2-3-ra is...

    Igazából azt kell felmérni, tudunk-e középen dominálni, labdát tartani, illetve, hogyan képzeljük a támadásokat... mert csak védekezve nem lesz elég... legjobb védekezés, ha nálunk a labda és távol a kapunktól... mindenesetre jó alaphelyzet, hogy "görcs nélkül" lőhetünk kapura...


    Kádár
    INSTABIL volt balhátvédban.
    Simán kaphattunk volna tizenegyest miatta.Egyrészt LASSU volt a támadó tulfutotta másrészt tartósan ráncigálta rángatta le a tizenhatoson belül.
    Kádár erős fizikum a tetkói mutatósak smiley))de nem elég gyors én eszetlenül is rugdos rángat és tép.
    K o c k á z a t o s !


    Azért geci nagy mákunk volt azzal a tizenegyessel. Az egy dolog, hogy sima lerántás volt, ami nem kérdés, hogy tizi, de az elkövető Kádár volt, akinek már sárgája volt, tehát, ha megadja, akkor Kádár az 56. percben mehetett volna az öltözőbe. Lett volna egy nagyon kemény 35 percünk.

    És azt már csak csendben jegyzem meg, hogy a másik esetnél, ahol a norvég gyerek sárgát kapott műesésért, szerintem az is fújható tizi volt.


    Amúgy a tegnapi meccs sokkal jobb volt, mint számítottam. Nagy mákunk volt, de néha tényleg jó volt nézni, amit csinálunk. Igazából egyedül Dzsudzsák volt idegesítő, de ő kibaszottul. Királytól féltem nagyon, de nem volt rossz, leszámítva azt a jelenetet, amikor majdnem bedobta saját kapujába a lbdát, szerencsére ott volt Fiola. A visszavágó necces lesz azért, mert simán benne van, hogy a norvégok győznek úgy, ahogy mi tegnap.


    A Király-féle zsonglőrlepke gól lett volna, nem fújta le a bíró (nem is volt miért). Ettől függetlenül meg kell dicsérnem Gabinkat, meglepően sok beívelést húzott le magabiztosan.


    Egyébként nem kizárt most már tényleg, hogy Storck egyszerűen leszarta az athéni meccset, afféle felkészülési meccsnek fogta fel.
    De még mindig nem hiszem el, hogy a Hungaro Scholeshoz ilyen aranykézzel tudott hozzányúlni. Nem tudom, hogy ez a Sunyi Bácsi-féle szerencse faktor, vagy valamit tényleg hozzátett a tegnapi győzelemhez.
    Mert bár nem panaszkodhatunk a bíróra és volt szerencsénk is, de én távolról sem érzem érdemtelennek ezt a győzelmet. Egy oslói győzelmet amúgy sem szeretnék magyarázni.

    Király nem vallott szégyent, bár azért majdnem összehozta azt a bizonyos gólt. Szerintem szabályos lett volna. Jut eszembe. számomra a selejtezősorozat egyik nagy felfedezettje Fiola. Viccen kívül. Semmi sallang, semmi extra,e gyszerűen teszi a dolgát. Nem klasszist találtunk a személyében, hanem valakit, akiről tudom, hogy elvégzi, amit kell. Hozza a stabil 6-os átlagot a meccsein. Besegít támadásban, védekezésben.

    Illetve a rossz emlékezetű észak-írországi meccs és a tegnapi meccs kapcsán feltűnő, hogy mennyi labdát el tudunk takarítani az ötös közeléből. Még mindig nem hiszem el, hogy megúsztunk 16 szögletet!


    Király 8– Fiola 6, Guzmics 8, Lang 7, Kádár 8 – Gera 7 Dzsudzsák 6 - Németh 6, Kleinheisler 8, Elek 8 - Szalai 6

    szép volt fiúk!


    Ha csak annyi hozadéka volt a szintfelmérönek, hogy kimutatta, hogy Kleinheisler játékra alkalmas állapotban van, már akkor is megérte. Egy magyar szöv.kap.-nak (Dárdai e szempontból németnek számít) eszébe se jutott volna
    1) ilyen tesztet csinálni
    2) a tesztre hagyatkozva a 0 játékperces játékost újoncként a kezdöbe állítani.
    Hut ab vor Herrn Storck!


    Mindenesetre véghez vitték a fiúk a csodát tegnap.

    És meglepetésre Király, Lang és Kleinike sem lógott ki lefelé, sőt ! És Guzmics az új császár !
    Kádárral középen talán még az EB-n sem vallanának kudarcot.

    Kicsit más irányú meglepi Gera és Dzsudzsi, de kit érdekel ezek után !?

    A legnagyobb rejtély Storck fogalmatlanságának színe változása. Valaki ebben Möller érkezését sejti a háttérban, hát jobb hijján én is erre tippelek.

    Ja és hazai szakma maradjon szépen kussban és laposkúszásban ezek után. Mikor épkézláb szakértőket vagy kérdező riportert sem vagyunk már képesek kiállítani. Edzőkről nem is beszélve.


    Megúsztunk tizenhat szögletet, két tizenegyest, egy kapufát, egy gólvonalról kivágott labdát, mégsem volt az az érzésem, hogy ez egy szerencsés győzelem. Jó, a döntetlen reális lett volna, de szervezett, pontos elképzeléssel rendelkező és jól védekező magyar válogatottat láttam, amely élt az eséllyel. Kiderült, nem egy nagy csapat ez a norvég, de ez az ő bajuk.

    A magyar edzői kar és hazai futballközeg viszont újfent mélyen elszégyellheti magát. Részben a Storck miatti fanyalgás, részben amiatt, amit mostantól akár Kleinheisler-jelenségnek is hívhatunk. A tekintélyelvű csicskáztatás miatt, amit itthon minden, szerződésmódosítás alatt álló játékosnak el kell viselnie. Miközben persze papolunk az utánpótlás meg a tehetségek fontosságáról.


    Dzs-nek szerintem továbbra sem fekszik az, hogy ilyen szinten vissza kell zárnia, mélységből kell indulnia, és a félpályánál már a védőkkel kell bírkóznia. Ma többször láttam, hogy látványosan beleszart a visszazárásba, ballagott visszafele, miközben a baloldalunkon hozták fel a labdát a norvégok. Nem egyszer Szalai zárt vissza helyette a helyén.


    Hát igen, a görcs ...Rettenetesen görcsös minden egyes meccsen, sokszor azt érzem ha nála van a labda mintha azt hinné, hogy mindig valami zseniálisat kell húznia, megpróbálja, persze nem sikerül és utána mindenki hibás, a bíró, a csapattárs stb.


    Némó szerintem sokkal több volt, mint elfogadható, Dzs-vel szemben nagyon korrektül visszazárt védekezni, és veszélyt is leginkább az ő oldaláról indulva tudtunk okozni. Nagyon nagy volt a kontraszt az ő és Dzs. oldala között.


    Amúgy Király védése a meccs elején óriási volt, hozzá teszem szerencsére a norvég volt a hülye. Ahelyett hogy laposan kilőtte volna a hosszút, a szeme közé akart felvarrni.


    Mondjuk az a pantomim ahogy leoltotta Király az angol bírót azon szétröhögtem magamat. (amikor kiejtette a labdát itt az utolsó negyedóraban . Azt hittem egyből kiállítja.)


    Érdekes meccs volt.

    1. Nem olyanok a norvégok, ahogyan -talán- képzeltük őket és főleg ahogyan képzelték magukat, de ez az ő gondjuk, és nem a miénk.

    2. A folyamatosan megtalált lepkekirály abszolút profi teljesítményt hozott. Ha ez elején nincs az a nagy védése, akkor lehet, hogy már senki sem írna ide (vagy legalábbis mást).

    3. A folyamatosan megtalált szövetségi kapitányunk abszolút profi teljesítményt hozott. És kész és pont.

    4. Nagyon észen kell lenni. Ez az előny nagy előny, de meg is kell tartani. Szerintem sikerülni fog.

    5. Egészen szánalmas, hogy mennyire alacsony szinten van továbbra is a sportmédia hazánkban. Hogy a faszomba lehet ilyen kérdéseket feltenni, ilyen műsorokat csinálni, ilyen embereket meghívni. Az ember kezdené jól érezni magát, de ehhez le kell kapcsolni a TV-t

    ------------------------------------------------------------

    2-0ás vereséget tippeltem a mai meccsre, a norvégoktól többet, a magyaroktól kevesebbet vártam. Szerencsére tévedtem. Hajrá fiúk!

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=360&na_step=30&t=9018358&na_order=
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2015.11.13, 13:28
    Bernd Storck: Nem szabad elfelejteni, hogy még egy nagyon hosszú kilencven perc vár ránk vasárnap. Nagy siker a mostani győzelmünk, de már a hazai mérkőzésre kell összpontosítanunk. Végig fegyelmezetten játszottunk, ugyanakkor el kell ismerni, hogy szerencsénk is volt, már a mérkőzés elején gólt szerezhettek volna a norvégok, de Király Gábor nagyot védett. Ezt követően feljavultunk, szép gólt szereztünk, és annak ellenére, hogy óriási nyomás alá került a kapunk, a szervezett, fegyelmezett védekezés mellett előrefelé is tudtunk játszani. A siker kulcsa a csapat hozzáállása volt, többen jó teljesítményt nyújtottak, Gera Zoltán például egészen kiválóan futballozott, szomorú vagyok, hogy nem számíthatunk rá a visszavágón. Még semmi sem dőlt el, a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk, addig nincs értelme távolabbra tekinteni.


    Per Mathias-Högmo: Egyértelmű, hogy csalódottak vagyunk az eredmény miatt, efelől nem lehet kétség. A csapatnak azonban már sikerült jó eredményt elérnie idegenben is. Egy nyilvánvaló büntető elmaradt, kár, ezt egy nem olyan tapasztalt bíró is látta volna.

    http://www.csakfoci.hu/valogatott/valogatott/node/203207
    http://www.mlsz.hu/blog/2015/11/12/bernd-storck-meg-semmi-sem-dolt-el/
     
  7. avatar: ingersheim
    2015.11.12, 23:32
    Jó taktika, győztünk, itthon majd...
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2015.11.06, 14:23
    Márkvárt biztosan nem lesz ott a szűkített keretben
    2015-11-06 14:15:00

    Márkvárt Dávidra az elmúlt időszakban az U21-es és az A-válogatottban is számítottak. A Puskás Akadémia FC 21 éves középpályását Bernd Storck szövetségi kapitány az észak-írek a feröer-szigetekiek és görögök elleni Eb-selejtezőre is nevezte, azonban játéklehetőséget még nem kapott a nagycsapatban. Nem volt meglepő, hogy a PAFC játékosa a norvégok elleni pótselejtezők előtt is megkapta a meghívóját a bő keretbe, azonban egy váratlan sérülés most közbe szólt.

    „Sajnos, nem kell izgulnom a péntek délutáni kerethirdetés miatt, hiszen mára már biztossá vált, hogy én nem utazom sehova. Szerda délután meghúzódtam edzésen, 8-10 napos pihenő vár rám. Itt maradtam Telkiben, amíg a többiek edzésen voltak, addig én kezeléseket kaptam. Nagyon sajnálom, hogy így történt, jól ment a játék, minden rendben ment a felkészülés során.” – nyilatkozott Márkvárt Dávid a puskasakademia.hu-nak.

    http://www.puskasakademia.hu/hirek/2015/11/06/markvart_biztosan_nem_lesz_ott_a_szukitett_keretben
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2015.11.05, 18:32
    Elek Ákos után Németh Krisztián is megérkezett Telkibe, az A-válogatott edzőtáborába.
    Kedden egy délutáni edzés szerepelt az A-válogatott Telkiben edzőtáborozó kerettagjainak programjában, míg a délelőtt folyamán az elméleti felkészítés kapott főszerepet. A szakmai stáb bő egyórás elemzés során mutatta be a norvég válogatottat a futballistáknak, akik az északiak több közelmúltbeli tétmérkőzésének is megtekintették a kivonatát, és ez alapján kaptak képet a skandinávok várható játékáról.

    Elek Ákos után egy újabb légiósunk futott be Telkibe: ma Németh Krisztián csatlakozott a kerethez, miután klubcsapata, a Sporting Kansas City számára befejeződött a bajnokság, így a támadó a hét elején hazautazhatott az Egyesült Államokból. Elhagyta ugyanakkor az edzőtábort Dibusz Dénes, aki kisebb sérülése miatt nem végezhetett teljes értékű edzésmunkát az elmúlt napokban. Az orvosi stáb megállapította, hogy a Ferencváros kapusa a jövő heti mérkőzésekre még nem lesz tökéletesen rendben, ezért a szövetségi kapitány lemondott a szerepeltetéséről a norvégok ellen.

    http://www.mlsz.hu/blog/2015/11/05/ismerkedes-a-norvegokkal-nemeth-krisztian-is-a-keretben/
     
  11. avatar: magyarfutball.hu
    2015.11.03, 18:31
    A válogatotthoz kapcsolódó hír, hogy Sallai Roland, a Puskás Akadémia támadója elhagyta az edzőtábort, és visszatért klubcsapatához, ahol szerdán az UEFA Youth League küzdelmeiben vesz részt a Celtic ellen.

    - Fontosnak tartottam, hogy Roland megismerkedjen az A-válogatott légkörével, de számára nagyon fontos a Celtic elleni mérkőzés, így a klubbal abban egyeztünk meg, hogy ott már számíthat a játékára - fogalmazott Bernd Storck.

    http://www.mlsz.hu/blog/2015/11/03/fokuszban-az-eronlet/
     
  12. avatar: magyarfutball.hu
    2015.11.02, 14:05
    Újabb kapus érkezik Telkibe

    Bernd Storck szövetségi kapitány Banai Dávidot hívta be Telkibe, az A-válogatott edzőtáborába.
    Az A-válogatott Telkiben készülő kerettagjai közül Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa vasárnap jelezte, hogy kisebb térdsérüléssel bajlódik, ezért néhány napig nem tud teljes értékű edzésmunkát végezni az összetartáson. Bernd Storck ezért úgy döntött, hogy behívja Telkibe az U21-es válogatottnál számításba vett Banai Dávidot, az Újpest fiatal hálóőrét, aki a következő napokban az A-válogatott segítségére lesz, és a későbbiekben csatlakozhat az Eb-selejtezők előtt álló U21-es válogatott keretéhez.

    Dibusz Dénes kisebb sérülése ellenére szintén az edzőtáborban marad, és remélhetőleg néhány nap múlva edzésbe állhat az A-válogatott mellett.

    http://www.mlsz.hu/blog/2015/11/02/ujabb-kapus-erkezik-telkibe/
     
  13. avatar: magyarfutball.hu
    2015.10.28, 17:44
    Vasárnap, bő másfél héttel a Norvégiai Eb-pótselejetező előtt megkezdhetik a felkészülést Bernd Storck szövetségi kapitány keretének idehaza játszó labdarúgói. Közülük a legjobbak bekerülhetnek a jövő héten kialakuló végleges keretbe is.
    Bernd Storck a szokásoktól eltérő, bővebb keretet hirdetett a Norvégia elleni pótselejtezőkre (november 12., Oslo, november 15., Budapest), hiszen az OTP Bank Liga 15. fordulójának halasztása lehetőséget ad arra, hogy a hazai klubokban futballozó játékosokat egy héttel a tervezettnél korábban, már most vasárnap Telkibe hívja edzőtáborozni.

    – Bizakodó vagyok, hiszen minden jól alakul a csapat felkészülése szempontjából – fogalmazott az mlsz.hu-nak a kerethirdetés kapcsán Bernd Storck –, nagyszerű lehetőség például, hogy átfogó képet kaphatok a legjobb hazai játékosokról a végső kerethirdetés előtt. Olyanok is bizonyíthatnak, olyanokat is személyesen láthatok az edzéseken, akik esetleg a jövő válogatottjai lehetnek, és akik még nem jutottak el a kerettagságig.

    Mint a szövetségi kapitány elmondta, később, a jövő héten, pénteken dől el, kik kerülnek be a végleges utazó keretbe, az azonban biztos, hogy a kimaradó tehetségek között lesznek olyanok, akik majd az Izraelben pályára lépő U21-es kerethez csatlakozhatnak. – Hálás vagyok a klubok, az edzők kooperatív hozzáállásáért, és a szurkolók rugalmasságát is köszönöm. Számunkra most minden lehetőséget meg kell ragadni azért, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból az előttünk álló időszakban.

    A kapitány természetesen nem csak a hazai, hanem a külföldön futballozók névsorát is kijelölte, amelyben ismét szerepel Szalai Ádám és Stieber Zoltán neve. – Beszéltem a Bundesligában játszó játékosokkal, és látom, hogy a helyzetük némileg változott, jó irányba. Minden remény megvan arra, hogy folytatódik a tendencia és több játéklehetőséget kapnak, így a bő keretben már számolok velük - tette hozzá Benrd Storck.

    A Kínában futballozó Elek Ákos náluk, és a többi idegenlégiósnál korábban, már a jövő héten, szerdán bekapcsolódik a vasárnap induló munkába Telkiben.

    http://www.mlsz.hu/blog/2015/10/28/bizakodo-kapitany-kesz-a-bo-keret/
     
  14. avatar: magyarfutball.hu
    2015.10.21, 12:05
    On tour OSLO busszal!
    (szállás nélkül 4 nap)

    Indulás: november 10-én 16.00
    Útvonal: Budapest – Rostock – Gedser(komp) - HELSINGOR – HELSINGBORG(komp) – Oslo
    Érkezés Osloba november 12-én délelőtt
    Mérkőzés: november 12. 20:45
    Mérkőzés után éjjel visszaindulás Helsinborgba – november 13-i reggeli komphoz
    Érkezés Budapestre november 14-én a délelőtti órákban.
    Túra ára: 52000Ft/fő (tartalmazza a busz és komp költséget)
    A jegyet mindenkinek magának kell majd beszereznie, ami várhatóan: 300 norvég korona körül lesz (ez csak becslés)
    Foglalni itt tudtok: szurkoloivonat2014@gmail.com
    Foglalás után október 31-ig 30.000Ft előleg befizetése szükséges! A fennmaradó 22.000Ft befizeti határideje november 6. péntek!

    https://www.facebook.com/events/1666580910297541/