magyarfutball.hu

Románia - Magyarország 1 : 1 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (11 szavazat)

játékvezető: 3.18 (11 szavazat)

hangulat: 4.58 (12 szavazat)

1...5
Európa-bajnokság 2016 selejtező, 2. forduló
890. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Bukarest, Arena Națională
játékvezető : Collum William (Skócia)
nézőszámok:
  1. frf.ro: -
  2. mlsz.hu: -
  3. nela: 45.000
  4. nb1.hu: 50.000
  5. nso.hu: 54.000
  1. 18' Hoban Ovidiu sárga lap
    sárga lap 26' Gera Zoltán
    31' Gardos Florin sárga lap
    45' Rusescu Raul 1 - 0
    sárga lap 51' Varga József
    sárga lap 69' Juhász Roland
    sárga lap 75' Elek Ákos
    80' Grigore Dragoș sárga lap
    1 - 1 82' Dzsudzsák Balázs
    sárga lap 86' Király Gábor
    90' Chipciu Alexandru sárga lap
    sárga lap 90+1' Korcsmár Zsolt
    90+2' Raț Răzvan sárga lap
    sárga lap 90+2' Tőzsér Dániel

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2016.03.12, 10:07
    Reménykedem, hogy a párizsi EB egy részét a mez eladásával tudom fedezni, így meg kell válnom gyűjteményem egyik legszebb és legjobb emlékeket hordozó darabjától!

    Eladom a 2014.10.11-ei EB selejtezős bukaresti 1-1-es győzelem után szerzett Nemanja Nikolics mezem.

    kép
    kép
    http://sport.vatera.hu/csapatsportok/labdarugas/ruhazat/foci_mez_polo/nemanja_nikolics_nemo_valogatott_mez_fradi_csere_2216690201.html
     
  2. avatar: Sanyi-Hungaria
     
  3. avatar: AMiUtunk
    2014.11.01, 01:09
    Miféle kettős mérce ez az UEFA részéről? Miféle zéró tolerancia ez? Mennyivel különb az egyik kisebbség (cigányok) a másiknál (erdélyi magyarok)? Ha már ilyen lelkesen foglalkoznak ezzel az alibi témával, akkor vagy mindkét oldalt illene egyformán szankcionálni vagy egyiket sem. De így meglehetősen aljas, mitöbb megalázó ez a döntés.

    A BML$Z a "jelentős energiája" eddig bizony fabatkát sem ért, hiszen sportdiplomáciai téren kudarcot kudarcra halmozott. Kedden majd ismét ülésezhetnek egy jót az antirasszizmus jegyében kóser cigánypecsenyével, négercsókkal és sok-sok pogácsával! Nyomorultak!
     
  4. avatar: ingersheim
    2014.10.31, 22:32
    Fájó UEFA-büntetés a bukaresti cigányozás miatt

    Az UEFA Fegyelmi Bizottsága pénteki ülésén 30 000 eurós pénzbüntetés megfizetésére és a soron következő Európa-bajnoki selejtezőn minimum 2500 fő befogadóképességű szektor(ok) bezárására kötelezte a Magyar Labdarúgó Szövetséget a Bukarestben történt szurkolói rendbontások miatt.
    A magyar szövetség az elmúlt hetekben jelentős energiákat fordított arra, hogy hatékonyan képviselje a sportszerű magyar szurkolók és a válogatott érdekeit, hivatalos kiegészítésében felhívta a figyelmet azokra a tényekre, amelyek a mérkőzés német UEFA-ellenőrének jelentéséből kimaradtak, s amelyek ismerete elengedhetetlen az események objektív megítéléséhez.

    Az UEFA fegyelmi testületének pénteki döntése értelmében a gyakorlatban - a 2500 fős befogadóképesség miatt - két szektort kell bezárni a Groupama Arénában a november 14-i, Finnország elleni Eb-selejtezőn, a büntetés végrehajtásáról a következő napokban kell gondoskodniuk az MLSZ munkatársainak. A szövetségnek lehetősége van fellebbezésére, az MLSZ elnöksége soros, jövő keddi ülésén határoz arról, hogy másodfokra viszi-e az ügyet. Ugyanakkor az is tény, hogy tömeges rasszizmus (cigányozás) után a legalacsonyabb kiszabott büntetési tétel a szektorbezárás.

    Az UEFA döntésével ismét jelezte, hogy a rasszista megnyilvánulásokkal szemben zéró toleranciát alkalmaz, ezért azok a szurkolók, akik a jövőben ilyen tartalmú kifejezéseket használnak, jelentős károkat okoznak a magyar labdarúgásnak és a válogatottnak.

    Az MLSZ és a válogatott számára sem elfogadható az a tény, hogy minden előzetes figyelmeztetés, kérés ellenére nemcsak a hazai, hanem a magyar szurkolókkal teli vendégszektorban is történtek a nemzetközi szabályok által szankcionálandó, az UEFA által is súlyosnak megítélt sportszerűtlen cselekmények. A mostani döntés ennek az egyértelmű következménye. A mostani eset is nyomatékosan rávilágít arra, hogy a FIFA, az UEFA, a világ labdarúgása elkötelezett a kirekesztő, gyűlölködő nézőtéri magatartás száműzése mellett és megerősítik az MLSZ ilyen irányú törekvéseinek helyességét, szükségességét.

    November 14-én fontos Európa-bajnoki selejtezőt játszik a válogatott a Groupama Arénában Finnország ellen. A magyar szurkolók ezen a mérkőzésen bizonyíthatják, hogy a csapat szenvedélyes biztatása megfér a sportszerűséggel, azzal, hogy a fair play szellemét végig szem előtt tartva segítik a válogatottat.

    www.mlsz.hu/blog/2014/10/31/fajo-uefa-buntetes-a-bukaresti-ciganyozas-miatt/
    Súlytalan, senkiházi bmlsz. Erről ennyit.
     
  5. avatar: NNS
    2014.10.23, 16:27 (szerk.: 2014.10.23, 16:28)
    Kiegészítő beadvány román-magyar ügyben
    Az UEFA-hoz küldött hivatalos anyagának összeállításakor szakértők véleménye mellett a válogatott játékosok beszámolóját is alapul vette az MLSZ.

    A magyar labdarúgó-válogatott roppant jelentős biztatást, támogatást kapott a Bukarestbe utazó mintegy 2200 szurkolótól. A pályára lépő magyar játékosok külön kiemelték, hogy ez a szurkolás is szerepet játszott a csapat eredményességében.

    Az MLSZ és a válogatott játékosai az Európa-bajnoki selejtezőt megelőzően felhívták arra a figyelmet, mennyire fontos a felelős szurkolás a romániai mérkőzésen, hiszen egy esetleges rendbontás tálcán kínálná a lehetőséget az UEFA számára egy esetleges súlyos büntetés kiszabására. (Erre egy példa: http://bit.ly/1tEiKXw).

    Már a helyszínen is egyértelmű volt – amint azt a televízió nézői is láthatták –, hogy nemcsak sportszerű, hanem a nemzetközi szabályokkal ellentétes szurkolói megnyilvánulások is jellemezték a mieink bukaresti vendégjátékát. Az európai szövetség nem sokkal a találkozó után arról tájékoztatta az MLSZ-t, hogy különböző, súlyos és kevésbé súlyos ügyekben fegyelmi eljárást indít mindkét féllel szemben.

    A magyar szövetség az UEFA tájékoztatását követően mindent elkövetett annak érdekében, hogy a fegyelmi eljárásban hatékonyan képviselje a sportszerű magyar szurkolók, és a válogatott érdekeit. A fegyelmi határozat bejelentése előtt elmondhatjuk, az MLSZ képviselői jelentős energiákat fordítottak arra, hogy az eljárás során bemutassuk azokat a körülményeket, amelyek enyhíthetik az esetlegesen a magyar szövetségre kirovandó büntetés, a szankció mértékét. Felvettük a kapcsolatot a nagykövetséggel, romániai magyar újságírókkal, levélírókkal és szakértőkkel annak érdekében, hogy minden szükséges információt a legnagyobb hitelességgel, és a magyar fél érdekeit a leginkább támogató módon adhassunk tovább az UEFA-nak. Szerepelt a magyar anyagban, hogy a hazaiak szektoraiban alkalmazott könnygáz zavarta a pályán küzdő magyar játékosokat. Fontosnak tartjuk, hogy a fegyelmi eljárásban résztvevők időben kapjanak valós képet a Bukarestben történtekről, hogy arányos döntés szülessen a fegyelmi tárgyaláson.

    A biztatás segíti, a rendbontás hátráltatja a válogatottat
    Ezzel együtt az MLSZ és a válogatott számára sem elhallgatható tény a döntést megelőző pillanatban, hogy minden előzetes figyelmeztetés, kérés ellenére nemcsak a hazai, hanem a magyar szurkolókkal teli vendégszektorban is történtek a nemzetközi szabályok által súlyosnak megítélt sportszerűtlen cselekmények. Ezek miatt pedig valószínűsíthető, hogy megbűnhődik a szövetség, és ami még nagyobb baj, a Dárdai Pál által vezetett magyar labdarúgó-válogatott is.

    Az MLSZ és a klubok különböző, a gyűlöletet a futballpályáktól távol tartani kívánó akcióit, kampányait sokan félre próbálják magyarázni, azokat pótcselekvésként állítva be. Mások rendszeresen értetlenségüknek és ellenszenvüknek adnak hangot az MLSZ Fegyelmi Bizottságának döntései után, amelyek a gyűlöletkeltő, kirekesztő, esetenként rasszista nézőtéri viselkedéseket követik. A mostani és az ehhez hasonló esetek azonban rávilágítanak, hogy a FIFA, az UEFA, a világ labdarúgása elkötelezett a kirekesztő, gyűlölködő nézőtéri magatartás száműzése mellett és megerősítik az MLSZ ilyen irányú törekvéseinek helyességét, szükségességét.

    Az MLSZ célja kizárólag az, hogy minden labdarúgó-mérkőzés, így a soron következő, Finnország elleni hazai összecsapás is kizárólag a futballról, a sportról szóljon. A szenvedélyes szurkolás a játék része, a gyűlölet viszont nem!

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/blog/2014/10/22/kiegeszito-beadvany-roman-magyar-ugyben/
    2014. október 22.
     
  6. avatar: AMiUtunk
    2014.10.21, 00:33
    A lelátói események látványos képekben, HD felbontásban (1080 pixel) az "A mérkőzés egy román szurkoló szemszögéből"-címen belinkelt videóban.
    kép
    Forrás: http://www.youtube.com/watch?v=9mezaJz0efM (Himnusz 8:55 perctől)
     
  7. avatar: Sanyi-Hungaria
    2014.10.19, 11:17
    Szurkolói információk a bukarestbe elutazó magyar szurkolóknak...

    kép

    kép

    kép
     
  8. avatar: ingersheim
    2014.10.16, 23:45
    Egy futballfüggő naplójából (Bukarest, újratöltve)

    Futball faktor? Ugyan. Ez már a Kill Bill.


    Október 10., péntek
    Ülünk a buszon, az ún. újságíró-buszon, és hallgatjuk Rekopot. (Polgári nevén Rekop György, foglalkozását tekintve humorista, életvitelét tekintve Honvéd-szurkoló.) Éjszaka van, Rekop mellettem ül és beszél. És beszél. És beszél. Megállás nélkül, rövid (ám annál gyakoribb) ivószünetekkel. Nem hittem volna, hogy órákon, sőt napokon át lehet beszélni (és inni) egyfolytában, de Rekop épp ezt csinálja. Végtelenített dumaszínház, útban Bukarestbe és vissza. „Csak a románokat oda-vissza” – mondja nevetve.

    Rekop önmagában is súlyos eset, de a trollfocis adminokkal kiegészülve a busz hátsó részének (a „hátsó szektornak”) határozottan pszichiátriai rendelőintézet jellege van, valaki nevet, valaki csuklik, valaki újabb vodkásüveget talál a hátizsákja mélyén, csak Rekop beszél (és iszik) egyfolytában, megállás nélkül, helyettem is. Így utazik a „zárt osztály” Bukarestbe, újságíró-busznak álcázva magát, több karton dobozos sörrel, ismeretlen számú vodkásüveggel és néhány görögtűzzel felszerelkezve.

    Két órát veszteglünk a magyar–román határon. Mellettünk is magyar autóbusz dekkol. A benne ülők mind fekete egyenpólót viselnek. Első ránézésre ketrecharcosok. Másodikra még inkább. Futball faktor? Ugyan. Ez már a Kill Bill.

    Aztán csak utazunk és utazunk, elhagyjuk Aradot, elhagyjuk Dévát, elhagyjuk Nagyszebent. Hát soha nem lesz már vége ennek az útnak? „Románia indokolatlanul nagy” – mondja Rekop. Bukarestbe végül péntek délután érkezünk meg. Tizenhat órát (majd visszafelé újabb tizenhatot) buszozni a TrollFoci májroncsoló különítményével – ez maradandó agykárosodás élmény.

    A szállodánál a rendőrök szólnak a sofőröknek, hogy rejtsék el a buszt (nem egyszerű feladat, hova lehet elrejteni egy buszt?), vegyék le a magyar rendszámot, és takarják le a „H” országjelzést.

    Este: séta Bukarest belvárosában. Magyar szurkolókat nem látunk. Látunk viszont: délies nyüzsgést a központban, kóbor kutyákat, férfiaknak röplapokat osztogató (s azokon „forró masszázst” kínáló) lányokat, vízipipázó (és nagyokat kacagó) fiatalokat, és a másnapi meccs miatt már sörétes (gumilövedékes) puskával járőröző rendőröket

    Október 11., szombat
    Délelőtt ismét a belvárosban cirkálunk, de ahol tavaly ilyenkor bárszékek és hamutartók röpködtek, most csönd és béke honol, az utcák üresek, csak egy román tévéstáb ad aktuális helyzetjelentést a semmiről, Digi 24, „actualitatea in direct”.

    Mivel ott akarunk lenni a magyar szurkolókat szállító különvonat érkezésénél, kihagyjuk a román újságírók elleni meccset; pedig másodszor lehetnék magyar válogatott, de sebaj, így változatlan marad a statisztikám válogatott mezben, 1 meccs/1 gól – ezt azért írtam le, mert gólátlagomat ezúton szeretném a játékosmegfigyelők szíves figyelmébe ajánlani, hátha végre leigazol a Liverpool (vagy legalább a Fradi).

    Bukarest külvárosa, Baneasa pályaudvar. Ide irányították a magyar szurkolókat szállító, szigorúan ellenőrzött vonatot. A környéket lezárták, csak újságírók lehetnek a peronon, később már ők sem, civil ruhás rendőrök tessékelnek bennünket kifelé, a tömegben ismerős arcokra leszek figyelmes, DAC-drukkerek, tízen-tizenöten lehetnek.

    (Utólagos infó azoknak, akik azt hiszik, egy ilyen vonaton csak és kizárólag nettó pszichopaták utaznak: a szurkolói túra szervezői az út során 400 ezer forintot gyűjtöttek össze, s a pénzt egy súlyosan beteg, csontvelőrákos kisfiúnak és Lábas Juditnak, a kaposvári röplabdacsapat leukémiában szenvedő fiatal edzőjének ajánlották föl.)

    A TrollFoci-könyv bemutatóját október 11-re időzítették, az emlékezetes amszterdami „nyócegy” évfordulójára, s ez épp a bukaresti túra idejére esett. Úgyhogy az állomásról egyenesen a Golden Tulip hotel szalonjába megyünk, jelen van „H. admin” is, de leginkább persze Rekop beszél (ki más), ő mondja, hogy a könyv megjelentetésével egyetlen céljuk volt, szeretnének bekerülni Szepesi Niki memoárjába („legalább a lábjegyzetbe”).

    Kérdés a közönség soraiból:
    – Román újságírókat miért nem hívtatok meg erre a könyvbemutatóra?
    A TrollFoci válasza, cenzúrázott (olvasóbarát) változat:
    – Mert b...nk rá!

    A könyvbemutatóról román rendszámú busszal megyünk a stadionhoz, ez jó ötletnek tűnik, de csak addig, amíg a trollfocisok ki nem teszik az ablakba a magyar zászlót. Onnantól kezdve lutri. Szerencsére amíg a buszt stírölő steauások összerakják magukban, hogy kettő meg kettő négy, addigra bent vagyunk.

    Ha vannak barátságos meccsek, akkor vannak barátságtalanok is. Ez az. A román szurkolók első és második világháborús katonadalokat énekelnek arról, hogy a román hadosztályok átkelnek majd a Kárpátokon, most azonban nem a román hadosztályok kelnek át, hanem néhány magyar futballhuligán, és nem a Kárpátokon, hanem a vendégszektort elválasztó kerítésen, hogy benézzenek a szomszédba (nem ismerkedési célból).

    Miközben a pályán futballmeccs zajlik, a lelátón olykor teljes a káosz, a románok előbb csak a magyarokat dobálják, aztán a biztonsági szolgálatot, végül már egymást is, a rivális csapatok szurkolói összeverekednek (Steaua vs Ploiesti), a szervezők véres fejű román drukkereket menekítenek ki a nézőtérről, közben kollégámat, a magyar gólt ünneplő Dajka Balázst (Origo.hu) leköpik, székét megrugdossák etc.

    A meccs végeredménye: Románia–Magyarország 1–1. Semmi extra, de legalább a második félidőben jók voltunk. Aztán arra gondolok: te jó ég, hát ilyen kevés is elég lett volna a boldogsághoz az előző… hány évben is? Tíz? Húsz? Harminc?

    Október 12., vasárnap
    Helyi idő szerint éjfél is elmúlik, mire elindulunk. A késés oka: a szállodánk előtt a trollfocisok görögtüzet gyújtottak, és magyarul kezdtek énekelni. Egy percen belül ott volt a rendőrség, két percen belül megjelentek a román szurkolók, mi pedig csak hosszas várakozás után indulhattunk el, és rendőri kíséretet kaptunk egészen a Királyhágóig.

    S hogy melyik volt a legemlékezetesebb jelenet a két nap során? Amikor a meccs után, a félig már üres stadionban a magyar szurkolók elénekelték a székely himnuszt:

    „Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk!”


    ujszo.com/online/sport/2014/10/15/egy-futballfuggo-naplojabol-bukarest-ujratoltve
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2014.10.16, 18:25
    Hogy telt a bukaresti meccsre való hangolódás, mennyire kellett oldani a hangulatot?

    Sallói István: Gyorsan összehangolódott a társaság, ez köszönhető volt az oldott hangulatnak és olyan apró kis trükköknek is, amit Dárdai alkalmazott, mint egy kis színházi feladat, ahol vicces dolgokat kellett előadniuk a fiúknak, aminek az volt a célja, hogy gyorsan feloldódjanak és megnyíljanak. Ezt nagyon fontosnak tartotta Dárdai Pali, be is jött, utána abszolút jó hangulatban, lazán kezelte a dolgokat mindenki, viszont átjött az is, hogy itt komoly feladatra készül a társaság. Amikor kellett, akkor nagyon profi volt a hozzáállás egész héten. Én úgy érzem, a csapat nagyon egymásra talált.

    Milyen elképzeléssel mentetek ki a Bukarestbe, illetve miként éltétek meg a döntetlent?

    SI: Alapvetően mi arra készültünk, hogy a románok az első félidőt nagyon meg fogják nyomni. Ha úgy tetszik, túl kell élni, idővel pedig előttünk is egyre több lehetőség nyílik majd, amire meg is volt az elképzelés. Az egy pont egy nagyon jó teljesítmény így, hogy hátrányban voltunk idegenben, de ahogy a második félidő is mutatta, akár a győzelem is benne lehetett volna, hiszen a románok már kapu felé nem mentek, ellenben nálunk Nikolicsnak komoly helyzete volt. Akár nagyobb bravúr is lehetett volna, de ismerve az előzményeket, illetve hogy egy hét volt a felkészülésre, ez egy kitűnő eredmény.

    http://kesport.hu/2014/10/16/salloi-istvan-szerint-dardai-palra-van-szuksege-a-magyar-futballnak/
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2014.10.13, 13:32
    MTK on tour bukarest
    A szervezők fejében az elején még több ötlet volt, hogy mivel is menjünk, végül miután összejött egy csak MTK szurkolókból álló brigád, a mikrobuszos túra lett a befutó. Péntek esti indulás és szombat minél előbbi érkezés lett betervezve. Az egyetlen kisebb fennakadás a határ román oldalán történt. Három társunk ideiglenes személyivel érkezett (amit kifejezetten a meccs miatt állíttattak ki). A román határőr közölte, hogy ezzel ide nem lehet belépni. Mi mondtuk, hogy de be lehet, aztán mondta, hogy jó. Folytatásként közölte, hogy a 13-as km kőnél ne álljunk meg, mert ott várják a magyarokat a románok. Ennek biztosítására egy darabon rendőrségi felvezetést kaptunk. Bukarestig egyetlen román szurkolót sem láttunk, nem tudjuk ez a történet mennyire volt igaz. Már világosban keltünk át a Kárpátokon, csodálatos útvonalon haladva. Reggel tízkor értünk Bukarestbe, ahol az előre megbeszéltek szerint a társaság két részre oszlott. Voltak akik a kocsit akarták biztonságban tudni és a pihenést választották, ők bementek a fanzone-ba. Öten pedig a belváros felé vettük az irányt.
    Helyismeret hiányában felszálltunk az első érkező villamosra, amire azt mondták, hogy a belváros felé megy. Ez így is lett, az óváros mellé értünk be, itt folytattuk utunkat. Hatalmas rendőri készültség volt, minden sarkon több rendőr állt. Látszott, hogy még egyszer nem akarják azt a hibát elkövetni, hogy ezt a területet hagyják magyar megszállás alá esni. A városról elmondható, hogy a külső része igazolta az előzetes híreket, lepukkant panelek váltották egymást, melyeket balkáni bádogtákolmányos piacok szegélyeztek. A belváros viszont szépen rendbe van rakva, az óváros hangulatos, jártunk néhány szép parkban és láttuk a monstrum parlamentet, továbbá sok szép lányt is. Az utca emberéről általánosságban elmondható, hogy abszolút nem érdekelte őket sem a meccs, sem a jelenlétünk. Végig magyarul beszéltünk , senkit nem zavart, ha kellett segítőkészen útbaigazítottak. Mivel rögtön levágták, hogy magyarok vagyunk és a meccsre jöttünk, ezt többször magyar szavakkal fűszerezték, egyikük csókolommal köszönt el. Egy másik helyi fickóhoz fűződik a legviccesebb sztori. A diadalív melletti Városliget szerű parkban iszogattunk pihenésképp, amikor odajött és elmondta, hogy hallja, hogy magyarok vagyunk és neki a kedvenc zenekara az Omega, amely jobb mint a Deep Purple. Visszatérve az óvárosba futottunk bele az első román csoportba, akik kb. 50-80 főt számláltak. Valószínű miután megtudták, hogy nincsenek benn magyarok, mint a múltkor , bementek pózolni és hangosan szidták a magyarokat. Mi pont mellettük sétáltunk el, közelről nem tűntek túl félelmetesnek, átlagéletkor 16-18 év lehetett, nem tudjuk melyik brigád volt.Taxival terveztük megközelíteni a vendégszektort, a sofőr balkáni megoldásként simán bepasszírozott négyünket a hátsó ülésre és így befértünk öten egy autóba. Mivel a magyar rész le volt zárva, kis séta következett a taxitól.
    Mire a fanzone-ba értünk, már szépen megtelt magyar kocsikkal, buszokkal a parkoló. A beléptetés három lépcsős volt, a cipőt is levetették, az aprópénzt is vissza kellett vinni a kocsiba. A románoknál nem volt ilyen alapos motozás, de erről később. Belépve már egész más hangulat uralkodott, mint a belvárosban. Még alig voltak néhányan, de már tapintható volt a gyűlölet, már ekkor szidtak minket. Az alsó szektorban voltunk, a korlátra kikerült az 1888 feliratú magyar zászlónk és a legalsó sorban foglaltunk helyet. A steaua tábor megtette azt a szívességet, hogy a mellettünk lévő szektorba jöttek be, így garantálható volt a móka az egész meccsre. A Himnuszt szokás szerint végigfütyülték, válaszul az övék alatt a szokásos hátra fordulás volt a reakció, továbbá repült közéjük minden ami épp volt, többségében a székek darabokban. A románok kb. egy raklapnyi hanggránátot hoztak be és dobáltak közénk, persze mi sem maradtunk adósuk. A Himnusz alatt a Carpathian Brigade által előre kiosztott trikolórt emelte a magasba a jelen lévő kb. 2500 magyar, ami nagyon szép összhatást keltett. A románok egy egész szektoros nagyzászlót húztak ki egy alkotmányukból kiemelt kiírással: "Románia szuverén nemzetállam, mely egységes és megoszthatatlan." Ezt a vendégszektor másként gondolta és az egyik sláger természetesen a "Lesz még Erdély Magyarországé" c. klasszikus volt. A szurkolás jó volt, egyenlítő góltól kezdve mindenki extázisban. Ekkor már kapott a díszpáholy felé eső román oldal is pár "jó szót." Róluk annyit, hogy a saját himnuszuk alatt ültek, a góljuknál viszont egyből felpattantak nekünk mutogatni, amit utána folytattak is végig. A csapat a végén kidobálta a mezeket, egyikünk el is kapta Juhász Roli mezét, tudta, hogy hova kell dobni. Megható volt az üres stadionban a csapattal együtt énekelni a Himnuszt, a helyiek ekkor már nem fütyültek, hanem otthon voltak... A szokásos várakozás után rendőri felvezetéssel indult a konvoly kifelé a városból. A szervezésről csak elismerően tudunk szólni, korrektek voltak. A várost gyakorlatilag kitakarították, átvittek minket az egészen, de sehol egy szurkoló nem volt. Nem csak a városból vittek ki, hanem átvittek a Kárpátokon. Tehát mondhatjuk, hogy a határig kísértek a konvolyt. Innen már mehetett mindenki a maga tempójában, semmi érdemleges nem történt, vasárnap reggel értünk haza.
    Végre a válogatott is küzdött és nem csak a szurkolók álltak helyt. Örök élmény, köszi mindenkinek a részvételt.
    Hajrá Magyarország, hajrá MTK!

    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=989456784413550&id=224358827590020&substory_index=0
     
  11. avatar: magyarfutball.hu
    2014.10.13, 11:19
    A bukaresti túra összefoglalója.
    Mi egy sajtóbusszal támadtuk meg a Román fővárost, és igyekeztünk tenni róla, hogy jó hangulatban teljen a rettentően hosszú út. Annak az apropóján mentünk ezzel a busszal, mert a meccs előtt volt a most megjelent TrollFoci könyvnek a sajtóbemutatója. Megismerkedtem Benkő Gáborral, (Futballgyilkosok című könyv írója) és még jó néhány sajtóssal, és igen kellemesen csalódtam bennük. Na de! A meccs előtt pályára léphettem a Román sajtóválogatott ellen, és kitettem magamért, mondhatni messzemenőkig teljesítettem, hogy bátran felvállaltam az egy-egy elleni párharcokat, és talpon maradtam. Sajnos 4-2 re kikaptunk, amit nagyon rosszul viseltem... A meccs előtt harapni lehetett a feszültséget és a gyűlöletet, ami minket körülvett. A stadionba három ellenőrzőponton kellett átjutni, ahol igen sok provokáció érte a Magyar szurkolókat. itt leszarják az UEFA és az EU ilyen olyan szabályait, és eszmeiségét. Gyűlölnek. Gyűlölnek mert Magyar vagy. A szektorban amit átél az ember, rávilágít arra, hogy itt bizony nem lehet arról beszélni, hogy ez csak a politika, és egy kisebbség által felfújt konfliktus lenne. Ez sokkal több annál. Ez olyan mélyen gyökerező gyűlölet, amire nincs orvosság. Csak nézze meg az ember, hogy a Magyar Himnusz alatt milyen barátian viselkednek a Románok. Az a 3000 Magyar aki kiutazott, büszkén emelt fővel állta a sarat a stadionban és azon kívül is. Végre láttuk harcolni a csapatot, s ezzel teljesítették a minimális elvárást, amit feléjük támasztottunk. Ha így játszanak, akkor 100%-ban számíthatnak a bizalmunkra és a támogatásunkra. Azt is testközelből láttam, hogy a "vendéglátók" igen nagy energiákat fordítanak a kiabálásra és a dobálózásra, de az általuk kezdeményezett konfliktusokat minden esetben heves visszavonulással fejezik be. Ezt csak az tudja átérezni, aki kint volt, és nem is szeretnék leállni vitatkozni -azokkal akik stadion közelében sem voltak még- hogy erre mi szükség van. Ez a foci. Ennyi...

    Rekop György - https://www.facebook.com/dumarekop/photos/a.169168576438807.34301.151914314830900/834764833212508/?type=1
     
  12. avatar: magyarfutball.hu
    2014.10.13, 11:16
    Ferenczvárosi C-közép on tour Mordor
    Lassan kitisztul a fejünk, és a kialvatlanság akut tünetei is enyhülnek. Szubjektív beszámolónk következik a mordori útról.
    Csütörtökön délután kerekedtünk fel, azért ilyen korán két nappal a meccs előtt, hogy a már röviden említett feltöltődésre elég időnk legyen, mielőtt belépnénk Mordor földjére. Nagyjából a Sas környékén sikerült is eldöntenünk, hogy az északi (M3-Várad-Bánffyhunyad-Kolozsvár-Udvarhely), vagy a déli (M5-Szeged-Arad-Szeben-Fogaras-Sepsi) utat válasszuk. Győzött a kalandvágy, délkelet felé vettük az irányt az M5-n.
    Leosztottuk a szerepeket, ki iszik, és ki vezet, és körülbelül éjjel 1-kor, meglehetősen hosszú, de meglepően jó út után meg is érkeztünk Sepsibe. Akik a vezetést nyerték azok kissé fáradtan, a többiek annál vidámabban szálltak ki a gépjárműből. Szerencsére nem volt messze a "Lido" nevű nonstop egység, de az igazat megvallva nem sokáig bírtuk.
    A pénteki napot a túrának, feltöltődésnek szenteltük: reggel befutott jó barátunk a Közel-Keletről, bucuresti rendszámú bérelt autóval, aztán együtt nekiindultunk: csodálatos őszi időben Szent-Anna tó, Kézdivásárhely volt az úticél. Este vissza Sepsibe, és eddigre már egyre több jel utalt rá, hogy nem csak mi választottuk Mordor előtti induló bázisnak Sepsit, ugyanis egyre több helyen dörgött a RIA-RIA HUNGÁRIA.. Meleg szívvel ajánljuk Sepsit nemcsak a főtere, épületei, kávézói miatt, de az aktív kikapcsolódást kedvelők is megtalálják számításukat: pörgős éjszakai élet van, semmiképpen ne hagyjátok ki a Sepsi Old Man's-t..
    Szombaton reggel némileg zúgó fejjel aztán felkerekedtünk Brassó irányába, némi vacillálás után a törcsvári túrát ejtettük, ez a kultúra iránt fogékony társunknak komoly lelki törést okozott, ezért kompenzáció gyanánt útba ejtettük a Peles-kastélyt.
    Mordorba bucuresti rendszámmal nyomultunk be, egy rövid barátlátogatást követően célba vettük a stadiont. Eltökélt szándékunk volt, hogy inkognitóban, az oláh néplelket vizsgálandó elvegyülünk. Ez nem pont úgy sikerült, ahogy terveztük, gond nem volt, viszont parkoló sem, így elég messziről az idő szorításában egyesével-kettesével támadtuk a stadion vendégbejáratát, e sorok írója némi románok közti kóválygást követően egy nagyobb székelybrigáddal lépett be a stadionba motozás és jegyellenőrzés nélkül, és ez nem azért volt, mert ismertük a szekusokat.. Vélhetően vizuális bioszkenner üzemel a bejáratoknál, ennek hatékonysága azonban hagyott némi kívánnivalót maga után, amit elég hamar megtapasztalhattunk odabent..
    Az alsó részre szólt a jegyünk, így ott foglaltunk helyet kábé 15 perccel a mérkőzés előtt, fülsiketítő robaj volt odabent, legfőképpen a tekintélyes mennyiségű hanggránátnak és petárdának köszönhetően, amit a közelben üvöltöző, és rettentő szimpatikus steaua és rapid (?) szurkolók háló hiányában könnyedén tudtak áthajigálni hozzánk. Jött 1-2 görögtűz is, ezt a BGS nevű biztonsági szolgálat már nem tűrhette, és valószínűleg azt sem, hogy a románok a meccs elején elkezdték egymást ütni, elég hamar kiürült a mellettünk lévő román szektor -mi kértünk volna egy kávét..-, innentől azonban már egyre inkább a pályán zajló eseményekkel foglalkoztunk, no meg a szurkolással, az elejétől a végéig (és még azon is túl) jól szólt a magyar TÁBOR!!
    A meccstől sokat nem mertünk várni, de valahol mindannyiunkban volt egy kis optimizmus, nagyon kicsi, hiszen nem vagyunk mi hozzászokva semmi jóhoz.. Az első félidőben, a "gólunknál" volt pár másodperc katarzis, de gyorsan láttuk, hogy Szalai dugóját vmiért nem adta meg az amúgy korrekt skót spori, utólag már tudjuk, hogy szabályos gólt vettek el tőlünk.. mi lett volna, ha...hmm.
    A félidő végén jött a román gól, ekkor kissé felsejlett, hogy ennek megint nem lesz jó vége, kissé össze is zuhant a brigád.. a második félidőben aztán jött az, amiért érdemes volt elmenni Mordorba: harcoltunk, csúsztunk-másztunk, és végre voltak biztató megoldások, sikerült egyenlíteni, és a végén akár több is lehetett volna.. Zúgott a lelátó magyar része, kussoltak a románok, a meccs végén rekord gyorsan kiürült az 55 ezres stadion, minket persze bent tartottak szektorokban, de ezzel most kivételesen nem sok bajunk volt, főleg, mert szívet melengető volt csapat és Tábor egymásra találása.. Maradjon így!
    A meccs után ki a lezárt parkolóba, kit az állomásra tartó buszokhoz tereltek a teljesen normális oláh rendőrök -az egyetlen provokáció, amit mi láttunk, az a panelből érkezett tojás formájában..-, végül mi is kisunnyogtunk az autóhoz a lakótelepen át, és még az éjjel elhagytuk Mordort, de még Mordor határa után is minden benzinkúton, megállóhelyen posztoltak a Jandarmeria és Politia egységei, így már tényleg elhittük, hogy tizenxezer rendőr szolgált vasárnap hajnalig, biztos jól szórakoztak..
    Mostanra reméljük minden szurkolótársunk épségben hazaért, csakúgy mint mi.
    Folyt.köv. (a Feröer meccs élő megtekintésén azért még gondolkozunk kicsit..

    https://www.facebook.com/FerenczvarosiCkozep/posts/1481515012126909
     
  13. avatar: ingersheim
    2014.10.12, 19:55
    kép
     
  14. avatar: magyarfutball.hu
    2014.10.12, 14:27
    Dárdai Pál: Nem úgy kezdtük, ahogy terveztem. Egy másfajta játékra törekedtünk volna a tervek szerint az első tíz percben, de így is megúsztuk kapott gól nélkül. Sajnos, amíg nem kaptuk meg a gólt, kapkodtunk, de aztán ráéreztek a srácok arra, hogy ami az edzésen ment, az működik a pályán. A románok nagyon sok energiát invesztáltak az első félidőbe, talán ha a másodikban is így mentek volna, végük lett volna erőben, mert így nem lehet menni 90 percen át. Vannak jó játékosaim, akik ráéreztek arra, hogy mit kellett csinálni a második félidőben. A cseréink is ültek és tervezettek voltak, ezután partiban voltunk, sőt, fölénybe is kerültünk. Gera Zoli a mezőny legjobbja volt, de tudtuk, hogy nem bír majd 90 percet. Azt megemlíteném, hogy ha mi vezettünk volna 1-0-ra az első félidőben, kicsit másképp nézett volna ki a meccs, de vissza kell még néznem azt a szituációt. Úgy érzem, hogy reális a döntetlen – kezdte a kapitány.

    Mit szeretett volna átadni a csapatnak az utóbbi 4 napban, és viszont látott, és mit nem?
    – A középpályás letámadás működött, de a támadóharmadban nem maradt elég erő a pressingre, ehhez még hosszabb idő kell. A labdaszerzés utáni megindulás az első félidőben nem volt az igazi, másodikban igen. 2-3 meccs kell, és ez még jobban fog funkcionálni.

    Kit tudna kiemelni Gera mellett?
    – Külön nem emelnék ki. Például Elek mit össze nem futott, szegényt úgy kell majd összerakni a következő meccsre... Ez benne fog volt maradni a lábakban, hiszen nehéz volt a talaj, ezért sem lesz könnyű a következő meccs.

    Hogy érezte magát a kispadon? Mit szól a szurkolók éltetéséhez?
    – Nagyon komoly stábbal dolgozom, nekik is jár a köszönet. Köztudott, hogy Romániába évek óta nem gólt rúgni és pontot szerezni jártunk. Ez az egész végül is a szurkolókért van, szerintem elégedetten mennek haza. Ne legyünk telhetetlenek, egy nagyon összeszokott román csapat volt az ellenfél, és ne feledjük, nekünk négy napunk volt, ehhez képest jól teljesítettünk. A csapategységet feltétlenül kiemelném.

    A végén már picit húztuk az időt. Valójában egy pontért jött a csapat?
    – Benne volt a meccsben a győzelem, mindig arra játszunk, de vannak pillanatok, amikor akceptálni kell a döntetlent. Nem akarok csúnyát mondani, de korábban gólhelyzetig se nagyon jutottunk, nem hogy pontszerzésig.


    Victor Piturca: Nem így terveztük, szerettünk volna még egy gólt lőni. A magyarok egy szabadrúgásból egyenlítettek, mi a győzelemre játszottunk, nem jött össze. Sérüléseink voltak, ez felborította az előzetes terveinket. Nem dráma azért a végeredmény, Helsinkiben viszont legalább egy pontot kell szerezni. Valószínűleg ez lesz a folytatás ebben a csoportban, azaz pengeélen táncolnak majd a csapatok. Ezt a játékot, amit mi játszottunk, legfeljebb 25-30 percig lehet magas szinten művelni, nekünk sikerült tovább is valamivel, de sajnos Szalai nagyon jó helyzeteket alakított ki magának, erre is ügyelnünk kellett. Volt egy ellenfél is a pályán, ezt is figyelembe kell venni.

    forrás:
    http://www.csakfoci.hu/valogatott/valogatott/node/177222
    http://www.csakfoci.hu/valogatott/valogatott/node/177220
     
  15. avatar: magyarfutball.hu
    2014.10.12, 14:22
    Szalai Ádám: - Az első 15 percben fontos volt, hogy ne kapjunk gólt. Igazából a védekezés vitte el az energiánkat, támadójátékra nem nagyon nyílt lehetőség. Aztán jött a gól, amiről azt gondolom, hogyha egy csapat 11 emberrel védekezik, akkor ilyet nem volna szabad kapni. Nagyon rosszul kaptuk a gólt, talán már benne volt a fejekben, hogy 0-0-al mehetünk pihenni. Furcsa, hogy az 1-0 mintha levette volna a terhet a játékosaink válláról. Az előrefelé játékunk még akadozik, az azért látható volt, hogy ott még nagyon sokat kell fejlődni, sokszor például csak hosszú labdákkal próbálkoztunk. Balázs szerencsére így is egy jó megoldással ki tudott egyenlíteni, de ha 2-1-re győztünk volna, elégedett lennék maximálisan. A játékunk még akadozott, de az elmúlt hónapokhoz képest nagy előrelépés volt ez a szervezett játék.


    Juhász Roland: - Abszolút a szünet volt a fordulópont. Mélyebb értékelésre nyilván még nem volt lehetőségünk, de annyi elmondható, hogy az első félidőben ők domináltak, a másodikban mi voltunk bátrabbak. Úgy érzem, erőben is jobban bírtuk, mint a románok, nem volt már erejük újra jönni 1-1 után. Mi a szurkolókból merítettünk erőt, nagyon köszönjük ezt nekik. Tavaly én nem voltam itt a meccsen, nem tudom, akkor mi volt, de most már egész délután követtük azt, mi van a szurkolóinkkal. Összességében igazságos a döntetlen, kis szerencsével talán nyerhettünk is volna. Annak örülök, hogy egy igazi csapatot láthattunk ma a pályán, mindenki biztatta a másikat, egymást lendítettük át a holtponton. A legrosszabb pillanatban kaptuk a gólt, de akkor is azt éreztük, hogy menni kell tovább, és akkor meg lesz az eredménye. Dárdai Palit ugyanaz a mentalitás jellemzi, mint játékosként, annyira elhivatott, de mindeközben nagyon nyugodt is. Ez pedig kulcsfontosságú, hogy az edző hogyan kezel bizonyos helyzeteket, és a kapitány most nyugodtság mellett vár el tőlünk dolgokat, és ahogy láttuk, ennek megvolt az eredménye.


    Elek Ákos: - Azt gondolom, hogy ez az eredmény akkor nem rossz, ha a következő két meccsen hat pontot szerzünk. Nekem személy szerint hiányérzetem van, ha egy kicsit hamarabb ráérzünk arra, hogy ez egy verhető csapat, akkor behúzhattuk volna. Nyilván az első félidőben többet volt náluk a labda, de erre készültünk is. Nem lett volna ezzel se gond, ha nem kapjuk a végén azt a gólt. Támadásban ekkor keveset mutattunk, de a másodikban visszaadtunk valamit abból, amit gyakoroltunk a héten. A szünetben semmi különös nem hangzott el, bennünk volt a tavalyi meccs gondolata, hogy nem eshetünk össze még egyszer csak azért, mert gólt kaptunk. Nem volt pánikhangulat, de egész héten megfelelő volt a közérzet. Egy pici hiányzott a győzelemhez. Az jó kérdés, hogy visszaállt-e az ellenfél vagy sem?! Az első félidőben olyan tempót mentek, amit talán nehéz lett volna tartani. Mi fordulás után próbáltunk feljebb menni, taktikusabban játszottunk. Hogy ez már ez az Elek Ákos-e, aki négy éve játszott? Szerintem nem, hanem jobb. A hangulatról annyit, hogy elég nehéz ehhez hozzászokni. Most mondtam épp fél perce valakinek, hogy a következő két idegenbeli meccsünk a pápai és a paksi lesz, és az nagyon más lesz. Szerencsére Diósgyőrben azért valamennyire hozzá tudunk ehhez szokni. Engem feldobott a hangulat, én azért akartam focista lenni, hogy ilyen meccsen játsszak egyszer. Szerintem, ha 50 ezer ellened szurkol, az felspanol, talán még könnyebb így jól teljesíteni. A pályán egyébként a lelátói gyűlöletből semmit nem lehetett érezni.


    Tőzsér Dániel: - Hogy les volt-e a gólunk? Nem tudom, nem láttam egyiket se. Inkább a meccsről beszélnék, úgy gondolom, hogy maximálisan megérdemeltük az egy pontot. Nagyon boldogok vagyunk, örülünk, hogy örömet tudtunk szerezni végre a szurkolóinknak, köszönjük nekik, fantasztikusak voltak. Dárdai Pál jelenléte leginkább nyugalmat és szervezettséget jelentett. Volt még azért döcögés olykor, de azért ne feledjük, hogy elég nagy változásokon mentünk át. Mindenkinek tiszta volt, mi is a feladata, szervezett volt a játékunk. Nem gondolom, hogy tudatosan álltak volna vissza a románok a második félidőre, 1-0 azért még veszélyes előny lenne ehhez. Nem volt hatalmas képességű a román csapat, persze, a szurkolóik nyomták őket is előre, de nem extra szintet képviselnek ők sem.


    Gera Zoltán: Romániában, egy ilyen közegben döntetlent elérni, embert próbáló nagyon nagy eredmény. Főleg annak tekintetében, hogy az első félidő utolsó percében, lélektanilag a legrosszabbkor kaptuk a gólt. Különösen örülök a szurkolók miatt, akik otthon drukkoltak értünk, és akik elutaztak ide, hogy végre nem zakóval kell távoznunk.


    Dzsudzsák Balázs: A végén volt még egy ajtó-ablak helyzetünk, ahol pár centin múlt a második találatunk, ezzel együtt nem lehetünk elégedetlenek. Amit lehetett az öt napból, azt kihoztuk. Az új közegnek, az új felfogásnak köszönhetően sikerült a legnagyobb rivális otthonában pontot szerezni. A második félidőben úgy játszottunk, ahogy megbeszéltük. Nem volt helyzete az ellenfélnek, és a középpályát is uraltuk. Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik ezt a túrát bevállalták, és remélem, hogy otthon is büszkék ránk az emberek. Bízom benne, hogy kijavítottuk a tavalyi hibát. Az első félidőben a hazai csapat érthető módon szerette volna minél hamarabb feltörni a védekezésünket, de 44 percig ha nem is jól, de szervezetten játszottunk. Aztán egy hibánkat sajnos megbüntették. Az előrejáték valami miatt akadozott. A szünetben semmi extra nem történt, mindenki nyugodt volt, mert láttuk, hogy semmivel nem jobb nálunk ez a román csapat. Azt kellett elhinnünk, hogy jó játékosok vagyunk, le tudjuk venni őket egy az egyben. Volt több beadásunk a gól mellett és végül a szerencsén múlt, hogy nem tudtuk megnyerni a mérkőzést.

    forrás:
    http://www.csakfoci.hu/valogatott/valogatott/node/177218
    http://www.csakfoci.hu/valogatott/valogatott/node/177226
    http://www.csakfoci.hu/valogatott/valogatott/node/177228
    http://www.csakfoci.hu/valogatott/valogatott/node/177230
     
  16. avatar: magyarfutball.hu
     
  17. avatar: magyarfutball.hu
    2014.10.12, 14:04
    Mindenki tudja, hogy lényegi változás nem történt, kaptunk egy injekciót de egy olyan meccsen amelyik mindennél fontosabb. Nem hinném, hogy bárkinek is változott volna a véleménye a szakmáról az MLSZ-ről vagy a labdarúgásunkról. Tudjuk, hogy az X nem győzelem, de azt amit kaptunk a jetiktől, magyarnak álcázott szőröstalpúaktól a meccs előtt, igenis örülünk, hogy kis mákkal majdnem lecsaptuk ezeket a legaljákat a saját putrijukban. Ennek örülünk..

    Nem gondoljuk, hogy Dárdai a világ legjobb edzője,de én spec. igenis hálás vagyok, hogy egy élet-halál presztízs meccset vért ömlesztett a legnagyobb nullpontban haldokló csapatunkba és megmentett minket egy megaláztatástól.

    Szerintem ezek fontosak..


    Jó emeljük fel Dárdai Pált, kapjon babérkoszorút és egy szobrot.
    Természetesen külsőségek szempontjából nagyon sokat javult a válogatott.Például kommunikáció,arculat,hozzáállás,de ez csupán az elégséges minimum.
    Jelentős edzői munkára még idő sem volt.Itt az a legrosszabb,hogy egy normális edzővel már 3 vagy 4 ,akár 6 ponttal állnánk.Ez a csoport a legkiegyensúlyozotabb a körbeverések teljesen reális lehetőség,egyszerűen nincs a csapatok között, akkora szakadék,hogy tutira vegyünk egy meccs eredményét.Nézzük meg csak a csoport favoritjának kikiáltott Görögország hol áll jelenleg.
    Az a fura helyzet állt elő,hogy most egy döntetlen miatt vigad a magyar,miközben a Szakma ismét megtorpedózta a EB-ra való kijutásunkat.Ilyen könnyen és simán soha nem jutottunk volna ki.


    Ez a magyar válogatott gyakorlatilag abban az állapotban volt, hogy a soron következő meccsen rászámoljon az ellenfél. A sors úgy hozta, hogy ezt a román válogatott tehette volna meg, hol? Bukarestben! Örök hála Dárdainak, hogy innen vissza tudta hozni azt a magyar válogatottat, amelyik szinte hírhedetten elbukott minden ilyen kritikus helyeztet, megkockáztatom.... 1969, Marseille óta!


    Továbbra is úgy vagyok vele, nem érdekel, hogy nem játszanak jól, hogy hézagosak, rengeteg hibájuk van. Tudjuk jól mi a realitás, ez mind a szakma és a körülmények bűnei is. Nem érdekel, hogy ki jutunk e az EB-re, az sem, hogy top gárdákat verjenek, csak annyit szeretnék látni mint tegnap, hogy mennek, akarnak, küzdenek, van gerincük, nem félnek és büszkének lehet lenni rájuk.

    Marha boldog és büszke vagyok amikor akár a kéziseinkért vagy a pólósainkért szoríthatok, ők rendre prezentálják ezeket de a foci a fétisem, köszönöm, hogy tegnap ezt is megkaphattam.

    HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!!!


    Gratulálok Pali!
    Ha egymás mellé rakjuk Pinyő és Dárdai nyilatkozatait, azt hiszem meg is kapjuk a választ miért is kaptunk ki az É.-írektől. A két ember ég és föld. Ennyire összeszedett, reálisan értékelő nyilatkozat rég nem volt hallható magyar szakember szájából. Sehol egy öööözés, tiszta egyenes beszéd. Csoda, hogy Pinyőnél nem tudták mit akar? Az ő szavait még leírva 2x elolvasva sem tudtam értelmezni. Palit egyből mindenki világosan érti. Nem mellékesen remek meglátásai voltak, jól nyúlt bele a meccsbe mind szóban, mind a cserékkel. Látszik, hogy nem a 2 hetes Mezey szakkörön tanulja a szakmát. Mégegyszer gratula! Hajrá! Igy tovább! Hajrá Magyarok!"


    Látom most mindenhol Varga a bűnbak a gólért, meg amúgy is a szar védekezésért. Persze jócskán benne volt, (bár volt ő már jobbhátvédben sokkal rosszabb is), de általában Rat volt az aki mögé.került. Ő viszont a balhátvéd volt. Ilyenkor a hátvéddel nem elsősorban a középpályásnak kell visszazárni? Csak kérdezem, mert a gólnál is látszott, hogy a középpályásuk beljebb húzódott, (vele Varga is) és ezért ívelték át a labdát rajta. Gondolom ez tudatos volt, de Lovrencsicsnek talán többet kellett volna segíteni.
    Ettől függetlenül kellene egy jó jobbhátvéd (Vanczák sem lenne jobb), mert Varga nem az.


    Gratulálok a csapatnak! Stieber helyett Tőzsér vagy Pintér Ádám, és Varga helyére egy jobbhátvéd kellene. Szalaitól többet vártam, de az egy pont bravúr. Tegyük hozzá, Dárdai ettől nem edzőpápa. Szlovákia Spanyolországot, a lengyelek a németeket verték, azok a nagy bravúrok, a miénk a kis bravúr.


    Dárdai 7 - A keretben azok voltak, akiknek lenniük kellett. Hiba, hogy Husztit meg sem próbálta reaktiválni, hiszen Sanyi bácsinak sem sikerült. A hátvédsort szerintem jobban, Dárdai előzetesen meghirdetett elveihez közelebbi módon is össze lehetett volna tenni (Simon Á., Juhász, Kádár, Korhut). Az első félidőben úgy tízpercenként benéztünk egy-egy mélységi passzt a tizenhatosunkon belül, és a gólt is ebből kaptuk, illetve a lassú, rosszul helyezkedő, egyébként is formán kívüli Varga mellől. Minden más teljesen rendben volt, beleértve a többi posztot, a cseréket, a taktikát és a taktika meccs közbeni újragombolását is.

    Király 7 - nagy védenivalója nem volt, a gólról nem tehetett. Kijövetelei rendben voltak, és egyébként is tekintélyt parancsolt, tartást adott a csapatnak. Mindig jó az öreg a háznál, aki egyébként ott volt mostanában a svédek elleni 2-1-nél és a Törökországban elért 1-1-nél is. Tíz évre meg van oldva a kapuskérdés!

    Varga 4 - nem akarom bántani, mert most is kitette a szívét-lelkét a pályára, és nem is reménytelen játékos. De sajnos jobbhátvédnek lassú, vkp-nek termete miatt hátrányos helyzetű, szélsőnek pedig a rossz beadásai miatt alkalmatlan. Hozzáállása miatt helye van a keretben, de a kezdőben állandó kockázati tényező mostanában. Talán B2B középpályásként kellene próbálkoznia.

    Juhász tanár úr 7 - végre!

    Korcsmár 6 - bravúros szereléseket is láttam tőle, de a helyezkedése többször hagyott maga után komolyabb kívánnivalót, és volt pár elég buta megmozdulása is, amikből szerencsére nem lett nagyobb baj. Sanmartean szinte kereste őt, mikor indíthat be mögé (amiket természetesen nemcsak neki kellett volna levédekeznie). A bal lábas, derűs nyugalmat sugárzó, dörzsölt Kádár szerintem jobb lett volna itt.

    Kádár 6 - megoldotta a védekezőfeladatát.

    Gera 6 - jó poszt lesz neki a vkp., ahogy az előre sejthető volt. Lesz még itt 2 jó éve, majd középhátvédként még 2, ha Isten is úgy akarja.

    Elek 7 - a csapat legjobbja volt. Keményen, tökösen játszott végig, Hatalmas önbizalmat sugárzott, élvezte a meccset az elsőtől az utolsó percig. A most látott Elek kihagyhatatlan a csapatból. Azt gondolom, Elek volt Sousa egyetlen tévedése Magyarországon.

    Lovrencsics 5 - súlytalan volt az első félidőben, bár a mostani, védekezésben és támadásban is gyenge Vargával a háta mögött erre legalábbis van mentsége. Amikor végre beindult volna, azonnal le is kapta Dárdai.

    Stieber 5 - szintén súlytalan volt. Lovrencsiccsel ellentétben, aki erős egyéniség, nála az edzőnek kellene kitalálni őt, mert egyébként biztosan használható játékos lenne.

    Dzsudzsák 7 - egyenlítő, pontot érő gólt lőtt, gólpasszt adott, egyébként is a jók között volt. Hozta, amit mindig hoz, és ami el is várható tőle. Jó, hogy van nekünk!

    Szalai 6 - mindig megtalálható volt, és megjátszotta azt, amit a posztján kell. Végig frászban tartott 2-3 román védőt, és mindig oda pattogtak le a neki szánt labdák, ahová kell, kár, hogy az esetek 10%-ban ment értük egyáltalán a második hullám. Fejelt egy gyönyörű vezető gólt, de az igaz, hogy azt leszámítva egyedül talán egyetlen helyzetet sem tudott megoldani.

    Nikolics 7 - végre jól játszott a válogatottban. Kész életveszély volt végig, a helyzete pedig annyira nikolicsos volt, hogy jobban már nem is lehetett volna.

    Simon 6 - ennél rosszabb debütálást sose lássak. Mindig ott volt, ahol lenni kell, volt két helyzetecskéje, így tovább! Remek jobbhátvéd lenne belőle.

    Tőzsér 6 - a profi.

    "Családok" 10 - szívmelengető érzés volt, hogy ilyen szépen befűtöttek Bukarestben.


    Pár napja már elrebegtem itt egy hálát, amiért Nyilasit újra a pályán, a játékosok között lehetett látni.

    „Nyilasi Tibor a hét elején megkérdezte, hogy miért csak két méterről futok neki a labdának. A lefújás után nyakon vágott, hogy erről beszélt...” – mondta a magyar gólt szabadrúgásból szerző Dzsudzsák Balázs már a Nemzeti Sport Online-nak."

    Az az ember még mindig hatalmas értéke a magyar focinak, csak az elmúlt 15 évet rossz helyen töltötte.


    Ez így végülis jól végződött, sőt nem sok hijján (25 cm) jobb is lehetett volna. A siker kulcsa az volt, hogy egyik védőnk sem csúszott el döntő helyzetben a 3. percben. Ha már kapunk gólt, akkor az legyen így, mert a szünet elég ahhoz, hogy helyre álljon a rend a fejekben. Mint ahogy.

    A románok semmivel sem voltak mások, mint a legutóbb. Hiszem, hogyha nincs az az elcsúszás, akkor legutóbb is kijön a döntetlen. Mindegy ez már a múlt, nézzünk előre. Dárdai hozzáállása ragadós, immár elvárom a 6 pontot a következő kettőn. De utána sipirc vissza a tanulópadba... rá igazán 5-7 év múlva lesz szükség... addig meg kihúzzuk valahogy - van elég vastag bőrünk ehhez az elmúlt majd 30 év történései eredményeképpen.

    Végül is finanszírozták a szurkolók (családok) útját? Ha igen, akkor ezentúl ez lesz a megoldás... smiley


    Nagyon deja vu érzésem volt a gólnál. szinte napra pontosan ekkor volt 1998 ban a Népstadionban a meccs amikor Hrutka a 81-ik percben szabadrugásból egyenlített. Szinte ugyanonnan lőttük most is, a perc is majdnem egyezik smiley Egyetlen különbség,hogy Rudi a másik oldali felsőbe talált be smiley


    Nem pikkelek rá, vagy ilyesmi. Sőt!

    Szalaival körülbelül egyenértékűen ítéltem meg. Mindketten végiggürizték a meccset a legjobb tudásuk szerint, lőttek egy-egy gólt, mindent megtettek, ami tőlük telhető, kicsit többet is, mint ami elvárható. A hetes nem rajtuk múlott, hanem főleg a társakon, akik eredményesebbé tehették volna a játékukat (vagy Szalainál a játékvezetőn is).

    Az igaz, hogy míg a Szalairól (vagy a védőiről) lepattogó labdák, amiket nem szereztek meg a fel (nem) futó középpályások, azok rosszabbul mutattak, mint amikor Dzsudzsák nem talált társra egy adott játékhelyzetben.

    És az is igaz, hogy egyáltalán nem lenne érdemtelen Dzsudzsáknak a hetes, mert adott egy gólpasszt is, Szalainak.

    Tulajdonképpen gólok nélkül értékeltem a játékát, ahogy azt tanítják az akadémiai szinteken.

    Meggyőztél, javítom.

    A csapat legjobbja nálam Elek volt, figyelembe véve azt is, hogy tőle mit lehet elvárni, őt mire predesztinálják az alapjai. Dzsudzsák kibaszott jó játékos, személyesen a kedvencem a csapatból, tőle elvárom, hogy mindig a 3 legjobb között legyen. Sok jó egyéni teljesítmény volt, ezzel a teljesítménnyel Dzsudzsák a legtöbbször messze a csapat legjobbja lenne, szokott lenni. Most felnőtt mellé egy-egy társ minden csapatrészből.

    Lehet, zavaros így, de nem baj. Nagy gratuláció mindenkinek!


    ketté kellett szedni a román tábort, nehogy egymást verjék, emiatt tudtak a magyar szektorba petárdát dobálni.
    a kapu mögötti szektort állítólag azért ürítették ki, hogy királynak ne legyen baja, ne dobják meg petárdával. kiváncsi vagyok mennyire lesz velük kemény az uefa.


    Örültem, hogy Niko a válogatottban is megmutatta, nem rossz játékos. Pláne jó volt, hogy Szalaival együtt is pályán tudott lenni. Szalait sem kritizálnám, fejelt egy szép nagy gólt, az akkor is remek volt, ha pár centi miatt nem adták meg. Kevés labda jutott el hozzá, centerként így nehéz.

    Nikolics hozta azt, amit Rudolfnak kellett volna mondjuk az észak-írek ellen, ettől persze ha Rudolf jó lesz, őt is behívhatja Dárdai. Kevés van, amiből főzni tud, de legalább nem kezdte azzal, hogy felgyújtotta a konyhát.


    Vannak játékosok, akire ketten is figyeltek. Ilyen volt Szalai, akitől tartottak, de Dzsudzsák is. Nézd vissza a meccet: ahányszor labdát kaptak, rögtön ketten ugrottak oda a románok. Az más kérdés, hogy ezt a pillanatnyi "emberelőnyt" nem sikerült egy jó passzal megjátszani.


    eloszor is szeretnek szivbol gratulalni a Magyar valogatottnak mert ez a dontetlen tobb mint egy pont ez lehet a fordulo pontja talan az egesz Magyar labda rugasnak.csak igy tovabb ez a Dardai kb egy Jose Mourinho a pinterhez kepest . sok sikert neki es a csapatnak lehet hogy ezentul ujra erdemes lesz magyar valogatott focit nezni. ha bele gondolok hogy az utolso elo valogatott merkozest amit lattam meg a nep stadionban az a 1-0 vegzodott Magyar vs roman merkozes volt ahol a Fazekas kapa goljaval nyertunk es jutottunk ki a VB-re . lehet ez jo omen .


    Szép volt fiúk! Nem csak duma volt, tényleg nagyon elégedettek lehetünk a csapat mentalitásával.. a románok fetrengtek, reklamáltak, puhánykodtak, nem is hittem a szememnek. A végén is a műbalhénál nem duma ment, Kádár, Tőzsér is alrébbvágta a román kutyát big_smile
    Értékes 1 pont ez, aztán lehet rajta agyalni, mi van, ha Szalai gólját megadják.. vagy Niko belövi azt, amit az nb1-ben 10/9x belő.


    Gratulálok a fiúknak!
    Itthon el kell verni őket!

    Ilyen szervezetten,és ilyen akarással magyar csapatot utoljára Souza idején láttam a vidit.
    Én még azt is mondanám,hogy jól se játszottunk,csak szervezetten,és úgy,hogy mindenki kihajtotta a belét..... és ez még több is,mintha egy véletlen kifutott döntetlen lett volna!

    Dárdai nyilatkozatánál egy kicsit olyan érzésem volt,mintha egy lenne közülünk,mintha valamelyik fanatikus szurkolót küldték volna oda edzőnek,és szivét-lelkét beleadta a dologba!

    RESPECT!


    Ugyan megilletődötten kezdtünk, de már az első félidőben vezethettünk volna, ha megadják a szabályos gólunkat. Több nagyon jó teljesítmény volt a csapatban, 1-2 helyzettől eltekintve a védelem is jól zárt ( sajnos Vargán nagyon látszott, hogy nem jobb hátvéd). A második félidőt végig uraltuk. Persze nem lettek a játékosaink hirtelen világverők, de a korábbi meccseken nem is annyira a tudással, mint a taktikával ( vagy annak hiányával) volt baj, valamint a játékosok nem tudták mit vár a kapitány, itt most mindenki tudta a dolgát és csinálta. Ezt hozta Dárdai és eltudta hitetni velük, hogy képesek rá. Nem sztárok a románok se, de csak verték idegenbe a Görögöket, szóval legyengézni őket...


    ahogy azt a "győri" szurkoló kolléga (h_e_asvanyviz) megjegyezte, a románok a 2. félidőben már minden testnyílásuk igénybe vételével próbálták a felvett oxigén mennyiségét növelni. Szóval jobban örültem volna annak, ha a - románok szerint is szabályos - gólunkat megadják és ők futnak az eredmény után. Így szerintem többeknek megspórolt volna a spori néhány ősz hajszálat. smiley)


    Grat a srácoknak, mindent megtettek egy jó eredményért, küzdöttek egyfolytában, a hozzáállás tökéletes volt. Pali jól megtalálta a posztokra az embereket, talán Stieber nem volt telitalálat középen, de ez nem a posztja, Dárdai kontrollálta is ezt. Rendkívül szervezett volt a társaság, nem gondoltam volna, hogy ilyen kis idő alatt így össze tudja őket rakni Dárdai. Szalai is kellett, kiemelkedően ugyan nem játszott, de jó volt, igen nehezen tudták tartani a román védők, hajszán híján vezetéshez juttatott minket. Gera jól szűrt, ezen a poszton is hasznos volt a játékintelligenciája. Dzsudzsák meg végre fontos meccsen pontot eredményező gyönyörű gólt rúgott. A román keretet olvasva a meccs előtt úgy láttam, hogy nem kell parázni, alig van a románoknak elit bajnokságban játszó játékosuk, be is jött. Dzsudzsák, Szalai szintű játékosuk nekik nincsen. Ezzel az idegenbeli ponttal visszajött egy jó adag az észak-írek ellen elszórt 3-ból, ha hasonló nívót tud mutatni a csapat a jövőben, be lehet jutni a háromba.

    forrás:
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=180&na_step=30&t=9018358&na_order=
    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2369183
     
  18. avatar: ingersheim
    2014.10.11, 23:23
    kép
     
  19. avatar: ingersheim
    2014.10.11, 21:17
    Na végre valami! Kellett ehez Dárdai fanatizmusa, nem a Pintér féle töketlenkedés. És ha az első gólunkat megadja a skót, ki tudja...
    Hajrá magyarok! Feröert oda-vissza!
     
  20. avatar: magyarfutball.hu
     
  21. avatar: AMiUtunk
    2014.10.11, 20:57 (szerk.: 2014.10.11, 21:04)
    Köszönjük, srácok! Köszönjük a harcos játékot, a két gólörömöt, az egy megadott gólt és a Mordor-ból elhozott pontot!
    Íme a perdöntő képkocka Szalai szabályos(!) góljáról, melyen jól látható a kilépő védő lába, mely feloldotta volna a lest. Kár érte, de sebaj! Lesz ez még jobb is!
    kép
    Forrás: http://nst.postr.hu/azt-szeretnem-hogy-ne-kapjunk-ki-a-romanoktol-sot-nyerjunk (psychocska)
     
  22. avatar: NNS
    2014.10.11, 00:45
    És pont egy éve volt, hogy nyolcat vertek be nekünk a hollandok: https://www.magyarfutball.hu/hu/merkozesek/2013-10-11/hollandia-magyarorszag
    Jövôre ilyenkor pedig Görögországban vitézkedünk: https://www.magyarfutball.hu/hu/merkozesek/2015-10-11/gorogorszag-magyarorszag
     
  23. avatar: NNS
    2014.10.11, 00:42
    Tavaly kéttő, 2001-ben öt, 1999-ben kettő percig tartott amíg vezetést szereztek bukarestben a románok...
     
  24. avatar: eugennegura27
    2014.10.10, 20:39
    I am from Romania,I hope we can make a good match,we can be civilized,we can stop rasism and any national conflicts to enjoy FOOTBAL! smiley
     
  25. avatar: magyarfutball.hu
     
  26. avatar: Sanyi-Hungaria
    2014.10.10, 12:24
    Mindenki bukarestbe!
     
  27. avatar: Zsorzsinju
    2014.10.08, 22:05
    Játékvezető:
    William Collum (SCO)

    Partjelzők:
    William Conquer (SCO)
    Graham Chambers (SCO)
    Alapvonal bírók:
    John Beaton (SCO)
    Brian Colvin (SCO)

    Tartalék játékvezető:
    Francis Connor (SCO)

    http://www.uefa.com/uefaeuro/qualifiers/season=2016/matches/live/day=2/session=3/match=2013861/index.html
     
  28. avatar: NNS
    2014.10.08, 22:04
    Méltó komponálás!
     
  29. avatar: Zsorzsinju
    2014.10.08, 22:01
    https://www.youtube.com/watch?v=lDIpn4e1n-I

    Eljött a nagy nap, s végre újra itt vagyunk,
    A legjobb MAGYAR 11-nek szurkolunk.
    Arcunk is festve van kezünkben újra sál,
    Akárhol él Magyar az mind sikerre vár!

    Sok ezren eljöttünk és mindig itt vagyunk,
    Milliónyi szív dobog, ha szól dalunk.
    Kell most a győzelem mit mindenki akar,
    Újra büszke lesz e szóra hogy MAGYAR!

    HAJRÁ MAGYAROK x 4

    Ha gólt rúgunk remeg lelátó és a föld.
    A kedvenc színeink a piros-fehér- zöld.
    Megcsodálja újra majd a nagyvilág,
    A Puskás-Albert féle futballiskolát.

    Lobogjon zászlónk hát és szálljon fel a dal,
    Csak miénk lehet ma itt a diadal.
    Egymásért küzdjetek és értünk hajtsatok!
    Végre kéz a kézben, Hajrá MAGYAROK!

    HAJRÁ MAGYAROK! x 4

    Fel most a győzelemre Úgy induljatok,
    Amennyi gólt lehet hát annyit rúgjatok!
    90 perc van rá hogy hõssé váljatok!
    S együtt ünneplünk mi győztes MAGYAROK!

    Hajrá MAGYAROK! x 8
     
  30. avatar: NNS
    2014.10.08, 17:21
    1999-ig veretlenek voltunk a románok ellen, azóta 1 árva döntetlen és 5 szopás...
    Ideje lenne megcsapni őket!
     
  31. avatar: magyarfutball.hu
    2014.10.07, 22:13
    Carpathian Brigade felhívása:


    Szurkolótársak!

    Pár nap és ki így, ki úgy, de ismét sokan útra kelünk Magyarországért! Hogy még egységesebbek lehessünk a bukaresti stadionban látvánnyal készülünk a meccsre! Terveink szerint az első beléptetőpont előtt mindenkinek kiosztunk egy szurkolói kelléket, amit a csapatok bevonulásakor és a Himnusz alatt kellene a magasba emelni! A rendezőknek elviekben be kell ezeket engedni! Legyetek szívesek nem eldobni, nem elhagyni a kellékeket, mert a második félidőben még szükségünk lesz rájuk, úgy vigyázzunk rájuk, mintha a trikolór lenne

    Kérjük oszd meg ezt a bejegyzést, hogy minél több szurkolótársunkhoz eljusson az üzenet!

    Mindenki vigyázzon magára, hajrá magyarok!
     
  32. avatar: magyarfutball.hu
    2014.10.07, 10:29
    Vanczák Vilmos és Simon Ádám sérülés miatt kikerült a keretből.
    A magyar válogatott első edzésén nem tudott minden kerettag részt venni, többen ugyanis sérüléssel érkeztek az edzőtáborba. Simon Ádám és Vanczák Vilmos kihagyta a tréninget, és alapos orvosi vizsgálatokon estek át, majd estére kiderült, hogy mindketten olyan izomsérüléssel bajlódnak, amely nem jön rendbe a szombati és a jövő keddi mérkőzésre.

    Vanczákék ezért elhagyták a csapat edzőtáborát, Dárdai Pál pedig két új játékost hívott be helyükre az együttesbe: a debreceni Korhut Mihály és a paksi Fiola Attila kedden reggel csatlakozott a kerethez, a mai edzéseken már mindketten a szakmai stáb rendelkezésére állnak.

    http://www.mlsz.hu/blog/2014/10/07/fiola-es-korhut-a-valogatott-keretben/
     
  33. avatar: magyarfutball.hu
    2014.10.04, 09:40
    Victor Piturca román szövetségi kapitány lemondott a megsérült Gabriel Tamasról, így ő nem játszhat jövő hét szombaton a Magyarország elleni és a három nappal később sorra kerülő Finnország elleni labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

    http://www.csakfoci.hu/valogatott/valogatott/node/176529
     
  34. avatar: magyarfutball.hu
    2014.09.30, 13:55
    Dárdai Pál, a magyar válogatott szövetségi kapitánya múlt pénteki bemutatkozó sajtótájékoztatóján nyilvánosságra hozta a válogatott bő keretét, kedden pedig a 24 fős szűkített együttesét is kijelölte. A korábbi bő keret tagjai közül Pintér Ádám a hétvégén arról tájékoztatta Dárdai Pált, hogy sérülése nem az elvárt ütemben javul, ezért a következő két mérkőzésen nem tud a válogatott rendelkezésére állni. A kapitány a hétvégi forduló után Simon Ádámot, a Videoton FC védekező középpályását és Nikolics Nemanját, a fehérváriak támadóját is meghívta.

    Az OTP Bank Liga góllövőlistáját vezető támadóról Dárdai Pál a múlt heti sajtótájékoztatón elmondta: bár első körben nem került a bő keretbe, számára is nyitva a kapu a válogatottba kerülésre. Nikolics hétvégi játékával meggyőzte a kapitányt, aki meghívásáról elmondta: a gólerős csatár ugyan nem rendelkezik jelentősebb nemzetközi rutinnal, viszont motivált, karakteres játékos, és egy megerősített középpálya előtt nagy erőssége lehet a válogatottnak.

    A kapitány elmondta: a szűk keretből most kimaradókra vésztartalékként számít az edzőtáborozás végéig.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/blog/2014/09/30/dardai-pal-szukitette-keretet/

    A kimaradók:
    Forró Gyula
    Nagy Dominik
    Pintér Ádám - sérülés
    Pölöskei Zsolt
    Varga Szabolcs
    Futács Márkó
    Rudolf Gergely
     
  35. avatar: ingersheim
    2014.09.28, 13:36
    A magyar válogatott tagjai kifizetik az október 11-i, bukaresti Románia–Magyarország Eb-selejtezőre szervezetten utazó 1200 szurkoló belépőjegyét – írja a Blikk.

    „Az északírek elleni, hatalmas csalódást jelentő kudarc után kerestük meg a válogatott tagjait, s felvetettük nekik, jó lenne, ha gesztus gyanánt kifizetnék azoknak a belépőit, akik a szurkolói vonattal utaznak Bukarestbe – nyilatkozta a Blikknek Molnár-Tóth Marianna, a romániai túra egyik szervezője. – Szerencsére a játékosok méltányolták kérésünket, s már ott tartunk, hogy csak át kell utalni a pénzt.”

    A válogatottat az egyik legrutinosabb kerettag, a bajnoki éllovas Videotonban szereplő Juhász Roland képviselte az egyeztetéseken.

    „Néhányan már beszéltünk erről a megkeresésről, de addig nem tudtunk lépni, amíg az új kapitány nem hirdetett keretet – mondta a 81-szeres válogatott védő. – Péntek óta okosabbak vagyunk a társaság összetételét illetően, így hamarosan pont kerülhet a történet végére.”

    A válogatottaknak 1200 jegyet kell megvenniük, ugyanis ennyien kelnek útra a szurkolói vonattal. A drukkerek beérik az olcsóbb, 1500 forintos belépővel, ez így 1.8 millió forintos kiadást jelent a nemzeti csapathoz meghívott kerettagoknak.

    www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-juhaszek-kifizetik-a-drukkerek-bukaresti-jegyeit-2366447
     
  36. avatar: magyarfutball.hu
    2014.09.24, 13:31
    A magyar válogatott következő Európa-bajnoki selejtezőjét október 11-én, 18 órától Bukarestben vívja a házigazda románok ellen. A találkozóra szóló jegyek szeptember 25-én, csütörtök délelőttől vásárolhatóak meg.
    A mérkőzést az 55 600 fő befogadóképességű bukaresti Nemzeti Stadionban (Arena Națională) rendezik. A Magyar Labdarúgó Szövetség a lehető legtöbb jegyet kérte a találkozóra, és végül 2852 darab vendégjegyet kapott a román szövetségtől.

    A mérkőzésre két árkategóriában lehet jegyeket vásárolni. Az olcsóbb jegyek (a 356-os és a 358-as szektor) 1500, a drágább jegyek (a 125-ös, a 355-ös, a 126-os és a 357-es szektorok) 3000 forintba kerülnek. Az aréna stadionrajza.

    A belépőket személyesen a Ticket Express négy budapesti irodájában (a címeket ld. lejjebb) lehet megvásárolni, interneten pedig a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet megrendelni, majd a megvásárolt jegyeket a Ticket Express fővárosi irodáiban lehet átvenni.

    A vidéken élőknek lehetőségük van arra, hogy az alábbi irodákban rendeljék meg a jegyeket. Ebben az esetben a rendelés leadásakor egy vouchert állítanak ki a vásárlók számára, amivel néhány nap múlva az adott irodában személyesen átvehetők a valódi meccsbelépők.

    http://www.mlsz.hu/blog/2014/09/24/romania-magyarorszag-csutortokon-kezdodik-a-jegyarusitas/
     
  37. avatar: Zsorzsinju
    2014.07.08, 09:43
    Románia szövetségi kapitány:
    Victor Piţurcă (1956.05.08. Orodel)
    1985-1987 13/6 Román válogatott
    1998-1999, 2004-2009, 2011-től Román szövetségi kapitány

    http://en.wikipedia.org/wiki/Victor_Pițurcă
     
  38. avatar: Sanyi-Hungaria
    2014.02.23, 19:31
    Szervezés alatt a különvonat. www.szurkolóibusz.hu