magyarfutball.hu

Magyarország - Észak-Írország 1 : 2 18:00

   
   
  • Magyarország - Észak-Írország 2014.09.07.
  • Magyarország - Észak-Írország 2014.09.07.
  • Magyarország - Észak-Írország 2014.09.07.
  • Magyarország - Észak-Írország 2014.09.07.
  • Magyarország - Észak-Írország 2014.09.07.
  • Magyarország - Észak-Írország 2014.09.07.
  • Magyarország - Észak-Írország 2014.09.07.
  • Magyarország - Észak-Írország 2014.09.07.
  • Magyarország - Észak-Írország 2014.09.07.
  • Magyarország - Észak-Írország 2014.09.07.
  • Magyarország - Észak-Írország 2014.09.07.
  • Magyarország - Észak-Írország 2014.09.07.
  • Magyarország - Észak-Írország 2014.09.07.
  • Magyarország - Észak-Írország 2014.09.07.
  • Magyarország - Észak-Írország 2014.09.07.
  • Magyarország - Észak-Írország 2014.09.07.
  • Magyarország - Észak-Írország 2014.09.07.
  • Magyarország - Észak-Írország 2014.09.07.
  • Magyarország - Észak-Írország 2014.09.07.
  • Magyarország - Észak-Írország 2014.09.07.
  • Magyarország - Észak-Írország 2014.09.07.
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.07 (14 szavazat)

játékvezető: 3.38 (13 szavazat)

hangulat: 2.71 (14 szavazat)

1...5
Európa-bajnokság 2016 selejtező, 1. forduló
889. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Aytekin Deniz (Németország)
nézőszámok:
  1. nb1.hu: 20.672
  2. nso.hu: 20.672
  1. 35' Vanczák Vilmos sárga lap
    sárga lap 44' Norwood Oliver
    75' Priskin Tamás 1 - 0
    1 - 1 81' McGinn Niall
    1 - 2 88' Lafferty Kyle

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.02.24, 13:08
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
     
  4. avatar: ingersheim
    2014.09.11, 00:25
    kép
    A vendégek persze végig állhatták a meccset smiley -sőt le is szurkoltak-, minket pedig lépten-nyomon leültettek.
    Később értünk be, nehezen találtuk a helyünket, de ezek a buta, fogalmatlan stewardok semmit sem tudtak segíteni. Végül felmentünk legfelülre és onnan néztük végig ezt a csodát...
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2014.09.09, 16:13 (szerk.: 2014.09.09, 16:14)
    kép
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2014.09.08, 16:19
    Pintér a meccs előtt öt védővel játszó északírekről beszélt, ezért is alkalmazott egy olyan, eddig ismeretlen és unortodox hadrendet (3 védő, 4 középpályás, 3 csatár), ami az egész futballvilágtól testidegen.

    Kockáztatott, de nem világos, miért. Az északírek a legritkább esetben játszottak öt védővel eddigi meccseiken, nem világos tehát, hogy milyen kottából készült fel a taktikailag a legfelkészültebb magyar edző. Kinevezése mellett ugyanis ez szólt, és a keménykezűsége.


    - Miért fogyott el a csapat 60-70 perc után?
    - Talán azért, mert sikerült olyan "játékosokat" behívni, akik többet padoznak, mint játszanak, vagy a nagyiramú mb1-ben vannak futtatva, ahol nem kell megszakadni. Talán, ha nem az állandó szerelmek lennének behívva évek óta, akkor lenne változás. De amíg liptákoknak, vanczákoknak, elekeknek, vargáknak és rudolfoknak (még sorolhatnám) bérelt helyük van a nemzetiben, addig b@szhatjuk az eredményt...

    - Az erőnlétet nem a válogatottban kell megszerezni.
    - Akkor mi az anyádért hívtál be erőnlétileg zéró emberkéket???

    - 10 percet nem könnyű emberhátrányban futballozni.
    - A románok 40 percet játszottak emberhátrányban és lehozták a meccsüket Görögországban!!! Jelzem, ha nem tűnt volna fel, ugyanaz a csoport, ergo ellenük is játszunk!


    - amíg az ellenfélnél van hét Premier League-játékos, nálunk egy sem. - Közülük mennyi játszik ténylegesen a PM-ben? Miről beszél ez?
    Ezt kihagytad!
    Ja, amúgy a speaker szerint az Írek fáradtak el a 70. percben. smiley


    Csóri Dzsuzsáknak kell állandóan mentegetőznie, mert a barom szövkap csak annyira képes, hogy "ki kell elemezni a dolgokat" , a kibaszott összetartásain mi a faszt csinálnak?!
    Megmondom semmit, ez csak kendőzés, látszat, mintha dolgoznának...attól nem lesz jobb semmi.
    Ki mondja, hogy 10 éve ez a béna Vanczák legyen az egyik védőnk, már legalább 10 selejtező tétmeccs elment rajta, és még sorolhatnánk, ez a gyurcsó is bakker, nem lát át a jobb szélről a balszélre játék közben...nevetséges, hogy a Lovrencsics volt a legjobb ember a padról beállva, a Rudolfka is csak késve bokánrúgni tudta az ellenfelet.
    Szedettvedett banda ez egy buta kapitánnyal és egy idióta szövetséggel, ebből nem is lesz eredmény még vagy 15-20 évig.
    Remélem a Fradistákat továbbra sem teszi be, addig jó nekünk!!!


    Ha betömörül egy védelem, mint tegnap, akkor elég nehéz ívelgetni, meg kiugratni egy csatárt. Itt szépen kis passzokkal, kényszerítőkkel kellett volna lövőhelyzetet teremteni, meg bátran lőni 16ról, azon belül meg pláne. De sajnos a lapos passzos játék halvány nyoma se volt meg tegnap.


    Ugyanakkor a 3-2-4-1 (3-4-2-1) nem eleve elvetélt ötlet volt. Nem éreztem gyengének a védelmünket (néhány megingást leszámítva) a 3 védős rendszerben, ellenben balszélen és középcsatárban gyengék voltunk. Sajnos a középpályás elvi létszámfölényünket nem tudtuk realizálni, mivel a legjobb játékosunk nem a posztján játszott, és az ő posztján a csapat leggyengébb játékosa szerepelt. Ezen felül Nikolics semmilyen módon nem bizonyult megjátszhatónak, sem kiugratni nem lehetett, sem beívelni neki a labdákat.

    Ha utólag kellene összeraknom a csapatot azokból, akik elvileg rendelkezésre állnak, kb. így nézne ki:

    Gulácsi - Vanczák, Lipták, Juhász - Varga, Tőzsér, Elek - Gyurcsó, Rudolf/Böde/Kalmár, Dzsudzsák - Priskin

    Csere: Gyurcsó->Lovrencsics, Rudolf/Böde/Kalmár


    Hát, deja vu és kurva nehéz mit írni.

    Nem értek egyet azokkal, akik szerint mindegy, hogy ki a kapitány - ez a 3 védős rendszer, az összeszokottság teljes hiánya, az általános össze-visszaság oda vezetett, hogy egy gyengébb csapattól kaptunk ki a sorozat legelején - ez rég volt így.

    A cserék nem Pintért dicsérték, hanem épp ellenkezőleg - velük kellett volna kezdeni.

    A 3 védős rendszer szerintem azért sem jó nekünk, mert logikailag 3 jobb védőt kíván meg- nekünk nincsenek jó védőink, észak-íreknek, románoknak meg van.

    Ez a válogatottunk legnagyobb problémája, kár Dzsudzsákot basztatni, aki hajtott keményen - egyszerűen nincsenek jó védőink, nincs rendszer, semmi.

    Koeman ezt az összeszokottsággal próbálta némi sikerrel ellensúlyozni- ott is sokat szidtuk a csapatot, de kb akkor tudtunk utoljára védekezni, a szokásos, svédek elleni "fucking goal" ellenére.

    Szóval egy olyan kapitány kell, aki ezt felfogja, és nem egy taktikai nímand.


    Amúgy én sajnálom Pintért mert lehet látni, hogy teljesen szívére veszi az egészet. Tényleg nagyon szeretne valami normálisat csinálni. Csak hát ő sem egy edző géniusz, a csapat képességeiről meg ne is beszéljünk. Szerintem éjjel nappal azon dolgozik még otthon is, hogy legyen valami. Ha tehetné minden nap összetartást tartana, szóval ilyen szempontból rajta nem múlik. Csak a képességek ugye...


    Nem hiszem, hogy Pintér után elő tudna húzni olyan magyar nevet a Szakma, akit ne fogadna azonnal hasonlóan elementáris elutasítas. Kb. Egervári volt az utolsó ember, aki a kinevezésekor legalább megosztó tudott lenni.
    Én azt gondolom, hogy Pintér Bukarestig mindenképpen marad, utána meg, mivel a hajó akkor már teljesen elúszott, hagyni fogják, hogy ő egye meg végig a saját szarát. Túl nagy haraghullámoktól úgysem kell tartani, az ultrák úgysem járnak már meccsre, a tegnapi családok meg úgysem fognak kijönni többet. Szép csendesen, ordibáló szurkolók nélkül el lehet szotyizgatni a vip-ban, egyre biztosabb vagyok benne, hogy valójában ez a cél.


    Lehet látni, hogy Balogh nézi is, hogy megvan középen az észak-írrel a magyar középső védő, fut vele. Ő arra figyelt h mögötte ne érkezzen ember vagyis, inkább területet védett. És kb 1 másodperccel a beadás előtt a középső védő levált az addig őrzött emberéről. Most ember legyen aki odaér még hátulról az üresen hagyottra, ha odaér akkor is az észak-ír van tiszta lövő pozícióban, max szétrúgni tudta volna a szerencsétlen és tizi. Ettől függetlenül tényleg Balogh sem válogatott szint, de nem ő volt a fő hibás. Ez ilyen 80-20 % a középső védő javára.


    Nikolics egy normális labdát sem kapott, Gyurcsó meg a legaktívabb volt az első félidőben, egyedül az ő jobb szélről jövő labdáiban volt valamicske veszély, meg harcoltunk ki szögleteket. Lovrencsics persze jobb volt, ezt nem vitatom. A legnagyobb nulla sajnos Rudolf volt illetve Tőzsér is nagyon mélyen tudása alatt játszott, Vargáról meg nem is beszélve. Nem is ismerek már rá.


    nagyjából ez történt az első gólnál.

    Vargát egy sima kényszerítővel kijátszották, aki utána MEGÁLLT!
    Ezért Liptáknak ki kellett lépnie, így Vanczákra ketten vitték a labdát, és mivel Juhász teljesen jól leváltott (mondhatni tolódott) ezért végül az ő embere maradt üresen. Itt már a baloldali szélső a hibás (wingback) aki nem lépett vissza (asszem Balogh)

    Ami itt hiba volt, egyrészt gólelőnyben sokkal jobban vissza kell zárni, másrészt a középpályán nem szabadna ilyen könnyen átjutnia a labdának, harmadrészt egy háromvédős rendszerben alap, hogy a széleken védekezni is tudó emberek legyenek.


    Pintér kinevezése körül írtam, hogy nehogy egyszer visszasírjuk Sanyi bácsit. Tegyük a szívünkre a kezünket, ő ebből a csoportból egy harmadik helyet tuti elérne. Pintér erre képtelen.


    Mikor Sanyi bá kezdte a melót akkor volt ott:
    - egy nem itthon játszó Juhász (ekkoriban volt hogy megy a Rangersbe, nem?)
    - egy feljövőben lévő Elek (aki azóta elég rendesen lefelé megy)
    - jött Szalai Ádám
    - volt még Gera
    - a svédek ellen játszott még Huszti (csereként...)
    - Rudolf ekkoriban még európai túrán
    - beépült Korcsmár
    (- illetve ekkor még hittünk Komanban)
    - volt még Hajnal (jó meccsre mondjunk nem nagyon emlékszem)


    A Hajnal, Szalai, Gera helyén játszók szerintem rosszabbak, mint ők három-négy éve, ezt Egervári sem tudná könnyen megoldani.


    (bele sem merek gondolni, hogy mi lesz itt mikor Juhász, Szalai és Dzsudzsák is visszavonul)


    Pintér nyilvánvalóan alkalmatlan, de azt azért látni kell, hogy szarabb keretből válogathat, mint anno ES. Egyszerűen nincs piacképes játékosunk, topligában egyedül Szalai játszik, ő meg nem jön.
    Számos játékosunk visszaesett, hazajött, míg mások kiöregedtek, kifutották magukat, viszont a fiatalok közül nemigen robbant be senki sem.
    Ezek persze unásig ismert tények, és nem mentik Pintér marhaságait, pl ezt az elcseszett háromvédős rendszert, Lipták meg Balogh Balázs (el kellett gondolkodnom, hogy ki ez a srác) favorizálását, de azért nem árt rögzíteni.
    Ahogy azt sem, hogy a Vidit (meg persze a Győrt, az Újpestet stb), tehát a magyar NB1-et beárazták az észak-írek (is). Láthattuk, mit ér, hogy Gyurcsó vagy Nikolics villog a felcsútiak ellen, vagy hogy az egyébként ügyes kis Kovács milyen pehelysúlyú egy észak-ír mellett.
    Rudolf anno jó volt, de a neve miatt ne legyen senki válogatott.
    Sokan megtaláljátok Dzsudzsákot, irtó gáznak tartom az orosz sztyeppén való kalandozását, de még mindig ő az egyik legjobb játékosunk, azzal együtt, hogy sokat romlott az elmúlt években (de a csapat is gyengébb lett, így azért nehéz).
    Sajnos elég sötéten látom a helyzetet, talán Bozsik Péter idején voltunk utoljára ennyire szarok. Persze mindig van lejjebb


    személy szerint szégyennek tartom, hogy Dzsudzsák a magyar válogatott kapitánya. Vanczák, Juhász de még Tőzsér is alkalmasabb lenne rá.


    Kovács konkrétan súlytalan és észrevehetetlen volt. Szerintem az utóbbi évek egyik legjobb trükkje volt a magyar futballban amikor a Haladás ezért a gyerekért félmillió eurót legombolt a Viditől.


    Kovácsnak volt néhány jó megmozdulása, volt egy jó kiugratása is. Hasonlóan kezdett, mint a Sousa-féle Vidiben az EL-ben. Csak az volt a gond, hogy ebbe a csapatba nem ő kellett szerkezetileg. De elsősorban is egy ilyen kiélezett meccsen a harmadik cserét nem szavad ellőni a 90. perc előtt, pont a sérülések miatt. Liptáké benne van, azt le kellett volna védekezni 10 emberrel 1-1-re, nem ott úsztak volna el a pontok. De mi van, ha a kapus sérül le?


    Egyébként én szentül hittem, hogy nyerjük a meccset. Egészen addig, míg nem láttam meg a kezdőt. Játszottunk 4 barátságos meccset, de egyiken sem játszottunk a 3 védős szisztémában. Mindig 4 védős volt, Korhut játszott 3 meccsen, Lang is 3on. És akkor Pinyő felrúgja az egészet meccs előtt, 3 védő. Az ilyen sosem szokott használni sajnos. Plusz én nem mondanám, hogy Baloghon ment el a meccs, nem lógott ki lefelé, de könyörgöm ne itt debütáljon már valaki kezdőként. Sima 4-3-3 kellett volna, középpályára Varga és Tőzsér mellé egy labdabiztos, kreatív ember: Kalmár. Mert ezen a meccsen, akárhogy nézem csak a hátul passzolgatásban voltunk labdabiztosak...bár Tőzsér megmutatta, hogy még ott sem igazán.


    Mondjuk Balognak nem az a helye. És mikor Újpesten játszott hasonlót, akkor nagyon szar volt. Persze erre lehet azt mondani, mint a fogalmatlan szpíker (úgy közvetített mint egy gyerek, nem azt mondta ami volt, hanem amit szeretett volna), hogy Újpesten is jól játszott abban a pozícióban. Csak az egy kicsit idiótán hangzik azoknak, akik már látták ott játszani.

    Egyébként nem válogatott szint. Semmi akaratereje, semmi küzdenitudása, küzdeni akarás nincs benne. Tehetséges (bár lassan már megöregszik), jól és pontosan rúg, de egyébként.......


    Rövidre fogom az értékelésem. Vagy Pintérnek nincs annyi esze, hogy lapos passzos focit játszasson a csapattal az észak-ír tornyok ellen, vagy pedig a csapat képtelen megérteni, hogy azt kell játszani. Amit láttam, hogy egyből befosnak a játékosok, ha a labda odakerül hozzájuk és inkább elrúgják a francba, vagy adnak egy rossz passzt oldalra. Értékelhető teljesítményt egyedül Lovrencsics nyújtott, és talán Dzsudzsák. Priskint venném még ide, de csak a gólja miatt. A gólok egyenesen kabaré szituk voltak, csak a szokásos. Első gólnál figyeltem, ahogy Lipták vagy Juhász nem emlékszem pontosan, követi benn a középső embert, aki majd a gól fogja rúgni, aztán szépen leválik róla és ott hagyja. Aztán mindenki szerencsétlen Baloghot cseszteti, ő már csak próbált a túlsó oldalról belépni, de esélye sem volt. A hibát az követte el aki követte az észak-ír gólszerzőt, majd ott hagyta. De az egész onnan indul, hogy a középpályától zavartalanul hozhatták a labdát, mert olyant, hogy megtámadni a labdást, mi nem ismerünk. 2. gólt felesleges elemezni. Nem a vereség a baj, hanem a nulla játék. Simán ki kellett volna passzolgatni ezeket, és a 16osról bátran lőni. Ehhez képest talán 1-2 komolyabb helyzetünk volt, de az sem 100%os. Megfogadtam, hogy nem fogok többet magyar meccset nézni ezek után...de aztán úgy is leülök megnézni a románok ellen.


    Liptáknak törött lábbal is a pályán kellett volna maradnia!!! Amennyiben játszik a Győr következő bajnoki mérkőzésén, tehát nem olyan súlyos a sérülése, hogy ne tudna játszani pár nappal a sérülése után, soha többé nem szabadna még a válogatott közelébe se engedni.
    Vadász Imre ( a Vidi UEFA döntős csapatának tagja) a 90-es évek első felében már a pályafutása vége felé járt. Egyik meccsen fejsérülést szenvedett, bekötötték a fejét, a kötés többször átvérzett, csere már nem volt és pár perccel a vége felé meg is húzódott. A meccs végén kérdezte a riporter Tőle, hogy miért maradt végig a pályán? Erre Ő: már nem volt cserénk, így tudtam segíteni fiatal csapatunkat, hátha elakad bennem 1-2 labda.
    Magát a játékost és a hozzáállást vessük össze Liptákkal.


    Lipták egy olyan keresztezésnél sérült meg, aminek a végén rárúgta a labdát a csatárra, akiről kiment az. Lipták ugyanezt a színvonalú játékot játszotta a svédek ellen is, amikor megvertük őket, van, amikor ennyire elég, van, amikor annyira. Láttam már sokkal gyengébben, bizonytalanul, kifejezetten ostobán is játszani, most nem volt vele különösebb gondom.

    Tartom, hogy a meccs végi összeomlás nem a pályán látottak következménye, hanem azé a sok faszkodásé és köztörvényes bűncselekményé, ami évtizedek óta mérgezi a focinkat. És igen, miközben a BMLSZ-féle szurkolóüldözést mélyen megvetem, azért azt sem tartom egészségesnek, hogy egyesek magyar nyelven a magyar vereségnek szurkolnak, arra fogadnak, arra fogadnak és annak is szurkolnak, arra fogadnak és arra is játszanak, vagy éppen ezt mentegetik. Azért álljon már meg a menet, hogy a válogatottért mindig a szívét-lelkét kitevő Dzsudzsák legyen az elsőszámú közellenség! Sok ember munkája juttatta ide a fodbalt, kinek kisebb, kinek nagyobb ezért a felelőssége, és vannak olyanok is, akiknek nincs benne felelőssége. Lipták meghúzódott, ilyen állapotban nem maradhat fenn a pályán, nincs értelme, csak állandó kockázatot jelentene amellett, hogy az izomszakadást kockáztatja. Inkább maradjunk 10 emberrel. A baj az volt, hogy nem hagytunk cserét a kiélezett meccs végére. De ez nem bűn, ez csak hiba volt, emiatt nem kell a fejét venni, pláne ilyen évtizedek után senkinek. Akkor kellene, ha nem tanulnánk belőle.


    Pintér 5 - alapvetően rendben volt a kezdőcsapat, egyedül Baloghot nem értettem, illetve hogy őmiatta a legjobb játékosunknak nem a legjobb posztján kellett játszania. Nikolics nem igazán illett a szerkezetbe, ezt Priskin behozatalával helyesen korrigálta. Lovrencsicsnek örültem és jól is játszott, de szerkezetileg jobb lett volna egy Elek-féle vkp-t behozni Balogh helyett, és Dzsudzsákot kitenni a szélre. Gyurcsó jól játszott, de valóban mintha elfáradt volna. Kovács behozatala hiba volt, még ha jól is szállt a játékba. Egy ilyen szoros meccsen vagy vkp-t kellett volna behozni, vagy meghagyni a cserelehetőséget a végéig. Mi lett volna, ha nem Lipták, hanem Gulácsi sérül meg?

    Vanczák 5 - szokásos játéka.
    Lipták 6 - kedvelem a kinézetéért, nem volt vele különösebb gond.
    Juhász 6 - végre láttam benne a tüzet.

    Varga 5 - hozta a tőle elvárhatót.
    Tőzsér 5 - tőle többet vártam előrejátékban, kulcsember lehetett volna. Azért próbálkozott, adott pár szép hosszú labdát, volt egy veszélyessé vált lövése, meg egy nagy hibája is.

    Gyurcsó 5 - meglepően jól kezdett, minden megoldást jól választott ki a repertoárból, és jól meg is valósította őket. Aztán kipukkant.
    Rudolf 5 - nagy elánnal játszott, de nem volt előtte olyan játékos, akik ki tudott volna szolgálni. Volt egy szép lövése pont mielőtt lecserélte a kapitány.
    Dzsudzsák 6 - ő mindig nagy kedvvel játszik, nagyon kedvelem. Gólpasszt adott szögletből, többször veszélyesen tört kapu felé. Annak ellenére, hogy nem az igazi posztján játszott, jobbjaink közé tartozott.
    Balogh 5 - egyáltalán nem győzött meg.

    Nikolics 5 - szürke volt, alapvetően azért, mert nem illett a szerkezetbe, a meccsbe.

    Priskin 6 - mint mindig, most is megtette, amit megkövetelt a Haza.
    Lovrencsics 7 - teljesen rendben volt a játéka, mint mindig. Igazán vérszomjas volt, jókat lőtt, lett volna belőle még 10, az írek már a játékoskijáróban bekakkantottak volna.

    Közönség 5

    Alapvetően úgy történtek az események, ahogy arra számítani lehetett, és amire következtetni lehetett az összeállításokból, a játékosok formájából stb. Nyögvenyelős kezdés, 0-0 sokáig, majd beérett a vetés, megszereztük a vezetést. Az összeomlást alapvetően nem a játékosaink minőségének, hozzáállásának, a kapitánynak vagy a kapitány döntéseinek tulajdonítom, hanem a fodbalt körülvevő közeg rongatív hatásainak (BMLSZ, szurkolóüldözés, say no to faszkodás, magyarellenes tipszmikszelés játékosok és "szurkolók" szintjén, alkalmatlan fizetett kontárok, egyéb köztörvényesen, csalók, sikkasztók jelenléte).

    Ez így nem mehet tovább.


    Én is kérdeznék: mi fontosabb? Az, hogy a szurkolók kényelmesen meg tudják közelíteni a stadiont, vagy az, hogy az Audik könnyedén eljussanak a vip garázsba? Mert utóbbiak miatt tartották lezárva a Gyáli (Albert) utat. Az már csak igazi csekélység, hogy meccs után már gyalogosan sem lehetett közlekedni rajta az írek "kimenekítése" miatt. Az utolsó csoportjukra kb. negyedórát kellett még pluszban várni, ennyi időbe telt, amíg pár ír meg pár tucat készenlétis kilogisztikázta, hogy tegyenek fel egy szerencsétlen kerekesszékest a bkv által küldött ősrégi, magaspadlós, a lépcsőinél korláttal kettévágott buszra. Egyetlen közepes beosztású rendőrnek sem jutott eszébe, hogy tegyék már be az ötven ott várakozó készenlétis furgon egyikébe és vigyék a többiek után. Hogy aztán az ír atyafi elmondhassa otthon, milyen kedves csávók ezek a magyarok. Ezt nézte végig 30 m-ről pár száz hazajutni próbáló magyar.


    Biztos hatásos volt a demonstrációjuk, gondolom legalább tízezer ember szolidarított lélekben, amikor eltűnt a sarokból 30 fehér pólós. Ja nem, inkább húszezer észre sem vette.

    Szerintem a jelenlévők 95%-ának fogalma sem volt arról, mi folyik mostanában a stadionokban a szurkolókkal kapcsolatosan. Volt egy rakás önjelölt vezérszurkoló, 5 fős baráti társaságok akik megpróbáltak hangulatot csinálni. Szánalmas volt az egész, de nem lehet ezeket az embereket elítélni, nekik annyi információ jut, amennyi a lakájmédiából meg a bulvárból eljut hozzájuk. Itt soha nem lesz komoly, egész stadionos tiltakozás. Az ultrák szokás szerint duzzognak majd, a divatok/fotelek meg ebből mit sem észrevéve kimennek majd, ha megy a csapatnak vagy valamelyik divatválogatott jön, és otthon maradnak, ha szar a csapat. Most ez utóbbi jön, a következőre már regisztrálni kell, a papírformát és az esélyeink nagy részét sikerült elkúrnunk az első meccsen, a következő hazain lesz max. ötezer ember.


    Én amúgy azt láttam, hogy Pintér fejlődőképes:
    - kb. a 10. percben kitette Dzsudzsákot a balszélre. Kezdés után egy pár percig csak heves wtf-ok cikáztak az agyamban. Szerintem ő sem tudná elmagyarázni, mit akart a meccs elején.
    - 45 perc és kb. 8-10 teljesen esélytelen szöglet és beívelt szabadrúgás elég volt neki ahhoz, hogy behozzon egy magas támadót, akinek legalább lepkefingnyi esélye van elfejelni a lóbaszó ír védők között.

    Nem hiszem el, hogy a kibaszott magyar Szakma még mindig hisz abban, hogy bár a világ 90. csapata is tökéletes fizikummal, szinte hibátlanul végig tud védekezni egy meccset szinte bárki ellen, majd mi törpe, de ügyes Rudolfokkal és Kovácsokkal fogunk csibészes játékkal nyerni ellenük.


    Az igaz, hogy a mocskos állat faszszopó maffiózók által vezetett, sárga mellényes bűnözők, akiknek szellemi képességük egy zöld szemes ostoros szintjén mozog, egész meccsen járták a stadiont és folyamat leültették a nézőket?


    Brit csapat ellen szélsőbekkek nélkül kiállni, az egy olyan szintű dilettantizmus, hozzá nem értés, hogy arra nehéz szavakat találni. Ha ezt gyakorolták volna az összes eddigi pintér-meccsen, még akkor sem brit csapat ellen próbáljuk ki. Az írek, vagy angolok tízet rúgtak volna nekünk tegnap.
    Nincs ennek a faszinak szakmai felettese?
    Én azt mondom, ezek után zéró tolerancia Pintérnek, el kell üldözni nekünk, ha már a szövetség nem fogja.


    Gulácsival nincs összeszokva a védelmünk, Bogdánnal pedig többe meccset játszottak már.
    De nagyobb kérdőjel a számomra, hogy miért ívelgettük a labdát?? Miért nem a földön tartva, rövid passzos játékot játszottunk?? Persze tudom a választ: ahhoz többet kellene futni, mindig követi 1-2 társ a labdát vezető játékost. Egyszerűbb bele bliflázni, aztán lesz, ami lesz.


    Nikolics játékával semmi gond nem volt, ő azt csinálta amit kért tőle a zseni kapitány, vagyis ő lett volna a befejező csatár. Mivel Rudolf jól kiszolgálta, volt vagy 0 jó passza, labda nélkül nehéz volt az élete. A szélekről érkező rengeteg jó beadással sem tudott sajnos sokat kezdeni.
    Más. A meccs előtt már egyszer leírtam, hogy Pintér 5 védő ellen készül, mivel az ellenfél vb 8 közé jutó csapatok ellen is így állt fel. Erre mit lehet mondani???????


    PINTÉRRŐL MÉG ANNYIT,HOGY AZ ELEMZÉSBE AZT IS BETEHETTÉK VOLNA MILYEN ZSENIÁLISAT HÚZOTT AMIKOR JELEZTÉK LIPTÁK MÁR NEM JÖN VISSZA. TŐZSÉRT BETETTE 4. VÉDŐNEK AHELYETT,HOGY VARGÁT VITTE VOLNA HÁTRA JOBBHÁTVÉDNEK VILIT MEG BETOLTA VOLNA KÖZÉPRE. LEHET,HOGY EZEN MÚLT A 2. É-ÍR GÓL MERT TŐZSÉR NEM ÉRT ODA A BEADÁSRA.


    Csak nem győzöm mondani, hogy a magyar játékosok olyan durva, otromba egyéni hibákat vétenek egy-egy meccsen, rakatra, ami minden, mégoly használható taktikát is azonnal kukáztat. Egyszerúen, már az első félidőben végünk van, ha Tőzsér guzmicsolása egy jobb képességű játékoskból álló csapat ellen történik. A gólok amiket kaptunk, mitha bólyák között kellett volna passzolgatnia az ellennek. Nem volt egy ziccerig végigvitt támadásunk, minden olyan eshetőleges.


    Ott voltam én is ezen a történelmi mérkőzésen. Az első ami még a stadionon kívül feltűnt, hogy milyen hangosak a szurkolók. Aztán láttam hogy ezt a hangulatot a kapu mögött feljebb lévő kb 100 fős ultra okozza. Rajtuk kívül mindenki csak szemlélte a mérkőzést. Én is, csak a stadion miatt mentem ki. A mögöttem ülő folyamatosan k.anyázta a játékosokat, minden megmozdulást, főként Rudolfot. De legszívesebben szájba vertem volna azt a szurkolót is aki a lépcső másik oldalán maga mellé köpdöste a szotyihéjat. Nem tudom TV-ben milyennek tűnt a játék smiley, az észak-írekről álmomban sem gondoltam volna, hogy megfordul a fejükben hogy nyerhetnek, még annak ellenére sem hogy a mi játékunkban semmi elképzelést nem tapasztaltam. Aztán mikor gólt szereztünk, azt megkönnyeztem, mégiscsak magyarok vagyunk. Közben az első sorban állt két srác, aki hevesen szurkoltak, a secusok többször odamentek hozzájuk, hogy üljenek már le, mert a mögöttük lévők nem látnak tőlük. Az utolsó percben megtapsoltam az észak-ír játékost, aki minden erejét bevetve még kivágott egy sprintet hogy elérjen egy labdát. Meccs után a már szinte üres nézőtér több pontjáról megnéztem a pályára való rálátást, kb. 20 perc után mondták hogy most már menni kéne. Aztán az eredmény miatt a legkisebb csalódottságot sem érezve távoztam. A stadion szép, kár hogy nem lesz kihasználva.


    Na leírom én is a sztorimat a Magyar-Észak-Írről. Aki ismer,tudja hogy messze vagyok a huligántól, sőt még piroson se megyek át. Barátommal lementünk a B-középbe kapu mögé, néma csend "szotyizó" tömeggel. Rákezdtem egy ismert szurkolói nótára 4-en énekelték, semmi gond lehet csak én ismerem, rákezdtem Ria Riára, ezt már sikerült 6 embernek énekelni, ekkor jött a 20 fős Dunaszerdahelyi tábor, velük rákezdünk egy-két nótára, és jönnek szekus barátaink. Hát azokhoz képest a Fradi Security az egy szabad bölcsész társaság. Kizavarnak minket szektorból, mutatom hogy a jegyem ideszól, nem érdekli őket. Felvidékiek kint az előtérbe maradtak, mi meg a kanyar tetejéből néztük a meccset. Meccs végén sajnos a "bravúros" x nem lett meg, de közönséget ez nem zavarta. Kb környezetembe 3 embertől hallottam a "Pintér Takarodjot". Negatív dolgok után egy kis pozitívum az Észak-Ír szurkolók, akkikkel metró aluljáró ismerkedtünk meg, megmutattuk nekik a tinédzserek italát a vadászt, egy két dalra is megtanítottuk őket, sőt még történelmünk is érdekelte őket, elérhetőséget és sálat cseréltünk, remélhetőleg velük Belfastban találkozzunk.

    Csak azért is Hajrá Magyarok! Let's go Northen Ireland !


    Carpathian Brigade:
    Szurkolótársak!
    Biztos sokan láttátok, hogy a második félidő elején kivonultunk a stadionból. Fifa és Uefa meccseken nem lehet állni. 5-6 évig nem volt ezzel gond, csak most, az új stadionban. Akkor inkább kijöttünk a meccsről. Eddig is állva szurkoltunk vagy ha úgy adódott néztük a meccset ezután is így akarjuk. Ha ez nem lehetséges akkor a válogatott hazai meccseit ezentúl nélkülünk rendezik majd meg. Ha színházba akarunk menni, akkor meg elmegyünk a Nemzetibe.
    Hol vannak már Csányi Sándor szavai? "Az ultrákra is szükség van a stadionokban!"

    forrás:
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=450&na_step=30&t=9018358&na_order=
    http://ulloi129.hu/2014/09/07/kibeszelo-valogatott-meccsre-4/#more-108186
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2014.09.08, 15:14
    Michael O'Neill: Nagyon büszke vagyok, és nemcsak a fantasztikus eredmény miatt, de a mutatott teljesítményre is. Sikeres volt a taktikánk, a hajrában elhittük, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést. Érezhető volt, hogy a magyar játékosokon óriási volt a nyomás, és az egyenlítő gól után igyekeztünk megragadni az esélyt, amiben segítségünkre volt, hogy Lipták sérülése miatt emberhátrányban futballoztak a hazaiak. Dzsudzsák semlegesítését fontos feladatnak tartottuk a meccs előtt, és ezt sikerült is megvalósítanunk, ma este a pályára lépett mind a tizennégy játékosom remek teljesítményt nyújtott.


    Pintér Attila: Sajnálom a szurkolóinkat, mert egygólos vezetés után egyértelmű kudarc a végeredmény. A vereségünkben nagyban közrejátszott, hogy az utolsó tíz percet emberhátrányban játszottuk le. Ki kell elemezni a mérkőzést, tanulnunk kell és tanulni is fogunk belőle. Ilyen hibákat, mint amit a gólok előtt vétettünk, nem szabad elkövetni, mert ezen a szinten már könyörtelenül kihasználják azokat az ellenfelek. Sajnos korábban is jellemző volt, hogy hatvan-hetven perc után elfogy a csapat, most hetven percig a mi akaratunk érvényesült, ezt követően azonban az ellenfél mindkét adódó lehetőségét gólra váltotta. Ezzel együtt gratulálok az északíreknek, fegyelmezetten, jól játszottak a mérkőzésen. Voltak gyengébb teljesítmények a csapatunkban, több esetben is olyan megoldásokat láttam viszont a pályán, amit nem kértem a játékosoktól. Sokat ívelgettünk előre, nem járattuk megfelelően a labdákat, hiányoztak a mélységi passzok, ezért kevesebb lehetőségünk volt a gólszerzésre. A koncentrációs hibáinkat ki kell küszöbölnünk a folytatásra, hiszen még hosszú sorozat van előttünk, a soron következő mérkőzéseken nem engedhetjük meg magunknak, hogy csak hetven percig játsszunk megfelelően. Jelen pillanatban itt tartunk, az elemzéseket követően meg kell vizsgálnunk azt is, hogy esetleg stratégiát kell-e váltanunk, és egy másik úton továbbmennünk.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/blog/2014/09/07/pinter-attila-ki-kell-elemeznunk-a-hibainkat/
     
  8. avatar: Coimbra
    2014.09.08, 09:02
    https://www.youtube.com/watch?v=VqOa4eb_RC4 pedig öngólnak tűnik a 3.
     
  9. avatar: Coimbra
    2014.09.07, 23:07
    A hangulatra csak az északírek miatt nyomtam 3-ast, amúgy inkább 1-est kellett volna.

    Az MLSZ TV miért csinál még Ligakupa-meccsről is összefoglalót, a válogatott meccseket pedig mindig kihagyja? Ekkora dilettánsok nem lehetnek még egy ilyen piti témában sem.
     
  10. avatar: fgymat
    2014.09.07, 22:44
    Érdekes módon a hivatalos UEFA élő közvetítés oldalán Ferencváros Arénának nevezték, majd a mérkőzés utáni riportban már Groupama. Egyébként UEFA és FIFA szabály is volt eddig (lehet, hogy megszűnt?).
    A hivatalos UEFA oldal szerint Lafferty szerezte az utolsó gólt, nem pedig Vanczák öngólja volt.
     
  11. avatar: Coimbra
    2014.09.07, 20:37
    Letakarták az összes GA-feliratot, de a mozgó reklámtáblán mehetett a GA reklámja, érdekes volt. A végeredmény szégyen, de az a baj, hogy ilyen stadionban még kikapni sem olyan szörnyű. Persze csak akkor, ha nem lepődik meg az ember, hiszen X2-t vár.
     
  12. avatar: pirospont
    2014.09.07, 18:55 (szerk.: 2014.09.07, 19:11)
    Először én is azt hittem, de:
    kép
    forrás: http://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/36/20/89/cikk_2362089/dzsudzsakkapitany640.jpg

    És az MLSZ honlap is GA-t használ.
     
  13. avatar: NNS
    2014.09.07, 18:38
    Ez nem valami uefa/fifa szabály, hogy a stadionnak válogatott meccsen nem lehet szponzorneve?
     
  14. avatar: pirospont
    2014.09.07, 17:16
    # 30

    Bár most látom, hogy a hivatalos csapatzászlónkon is a GA szerepel. Akkor csak az NSO-nak van valami baja az elnevezéssel, és következetesen Üllői utat használ a mérkőzés helyszínéül.
     
  15. avatar: pirospont
    2014.09.07, 17:14
    Jól érzékelem, hogy a válogatott meccsel kapcsolatban kifejezetten kerülik a Groupama Aréna kifejezést a médiában? Gondolom az az oka, hogy a Groupama a válogatottnak nem hivatalos szponzora, illetve az MLSZ-szel nincs szerződésük.
     
  16. avatar: magyarfutball.hu
    2014.09.07, 13:42
    MLSz Facebook headerje a meccsre:
    kép
     
  17. avatar: magyarfutball.hu
    2014.09.07, 12:21
    Mi a hagyományos piros-fehér-zöld, az északírek pedig fehér-zöld-fehér színösszeállításban lépnek pályára ma este.

    kép
    https://www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg/photos/a.555534424471696.132021.182975611727581/885648551460280/?type=1&theater
     
  18. avatar: magyarfutball.hu
    2014.09.07, 10:18
    A BKK szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy vasárnap késő délután Magyarország Észak-Írországgal játssza a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjét.

    Felhívják arra a figyelmet, hogy a hétvégén a 3-as metró vonalán cserélik a síneket, ezért a metró a Deák Ferenc tér és a Nagyvárad tér között nem közlekedik, helyette pótlóbuszok járnak. A metrópótlók és az 1-es villamos is sűrűbben jár majd a mérkőzés után - tették hozzá.

    A BKK azt kéri, hogy a forgalmi torlódások csökkentése érdekében a mérkőzésre kilátogatók ne autóval közelítsék meg a Groupama Arénát.
     
  19. avatar: Coimbra
    2014.09.07, 00:30
    Ismét eljött egy újabb sorozat napja. Bármilyen is a helyzet, a szurkoló mindig bizakodó. Én sem tudok másként tenni, ezért jöjjön a szokásos indító dalom:

    https://www.youtube.com/watch?v=Z3NE9ILtbMc (bár ez a vb-re készült, még 1982-ben)

    Aztán max. este visszaszállok a földre.
     
  20. avatar: magyarfutball.hu
    2014.09.06, 19:15
    Pintér Attila a válogatott délutáni sajtótájékoztatóján megerősítette Gera kiesését. Elmondta, a karmester az egyik edzésen, miközben a labdáért ment, sérülést szenvedett, és bár a dolog nem komoly annyira, mivel ma délig le kellett adni a neveket, ezért ő kimaradt, nehogy rásérüljön.

    MLSz Twitter
     
  21. avatar: magyarfutball.hu
    2014.09.05, 09:56
    Az Északír Labdarúgó Szövetség honlapjának csütörtöki beszámolója alapján Ben Reeves és Alex Bruce kikerült a keretből, miután előbbi sérüléssel bajlódik, utóbbi várandós feleségénél pedig megindult a szülés.

    http://www.irishfa.com/news/item/9261/hungary-v-northern-ireland/
     
  22. avatar: ingersheim
    2014.09.04, 23:03
    A mai nap egyik válogatotthoz kapcsolódó történése volt, hogy Szalai Ádám bejelentette, hogy lemondja a válogatottságot. Pintér Attila röviden reagált a bejelentésre.

    - Csak a tisztánlátás végett nyilatkozom a témáról: Ádám olyan meghívást akar visszautasítani, amit nem is kapott meg, hiszen most vasárnap, Észak-Írország ellen más játékosokat hívtam meg az ő posztjára. Nem kizárt, hogy a jövőben számoltunk volna vele, de a döntését tudomásul vesszük, karrierépítéséhez sok sikert kívánunk - fogalmazott a szövetségi kapitány.

    www.mlsz.hu/blog/2014/09/04/regeneralo-napot-tartott-a-valogatott/
     
  23. avatar: ingersheim
    2014.09.04, 20:21
    Lemondta a válogatottságot az egyik legmagasabban jegyzett magyar játékos.

    Kedves Szurkolók!

    Az elmúlt hónapok eseményei és történései hatására nehéz döntésre jutottam. A 2013-ban tett nyilatkozatommal kapcsolatban a véleményem nem változott, így annak minden következményét viselem most és a jövőben is. A változatlan körülmények nem teszik lehetővé, hogy az Európa-bajnoki selejtező soron következő mérkőzésein a legjobb teljesítményt nyújtsam, így még a selejtező rajtja előtt hoztam meg döntésemet, amely szerint a jelenlegi szövetségi kapitány vezetése alatt nem kívánok a magyar válogatott rendelkezésére állni.

    Ha a körülmények a jövőben változnak, és a Magyar Labdarúgó Szövetségnek szüksége lesz az eddigi karrierem során szerzett tapasztalatokra, természetesen a csapat rendelkezésére állok, és segíteni fogom.

    Ezzel a válogatottbeli spekulációkat és a szereplésemet firtató kérdéseket lezártnak tekintem. Szeretnék a jövőben tiszta fejjel a karrieremre koncentrálni.
    Döntésem végleges, válogatottbeli csapattársaimnak sok sikert kívánok a selejtezőben!

    Üdvözlettel: Szalai Ádám

    (Szalai Ádám Facebook)

    ulloi129.hu/2014/09/04/szalai-nem-akar-pinterrel-egyutt-dolgozni/
     
  24. avatar: magyarfutball.hu
    2014.09.04, 11:00
    Michael O'Neill szövetségi kapitánynak komoly fejtörést okoz két játékosa kiesése a vasárnapi, budapesti találkozó előtt. A Liverpool fiatal jobbhátvédje, a középpálya jobb oldalán bevethető Ryan McLaughlin térdsérülés miatt esett ki a keretből, pedig a beszámolók szerint neki kulcsszerep juthatott volna a Groupama Arénában az előrejelzések – és a közelmúltban tapasztaltak – szerint 3-5-2-s felállásban játszó brit csapatban.

    A mindössze 19 éves játékos a Chile és Uruguay elleni, nyár eleji felkészülési mérkőzéseken már letette a névjegyét a válogatottban, de Dzsudzsák Balázsék dolgát ezúttal nem lesz lehetősége megnehezíteni.

    Ugyancsak távoznia kellett a várhatóan ma szűkítésre kerülő névsorból a szélsőként és csatárként is bevethető Stuart Dallasnak, akinek a hivatalos indoklás szerint lábsérülése van, és már vissza is utazott klubjához, az angol másodosztályú Brentford együtteséhez. 7-10 napig lesz harcképtelen a 23 éves játékos.

    A támadó pedig igen jó formában érkezett meg a nemzeti csapathoz, hiszen 7 Championship-meccsen már három gólt szerzett az idényben. Az ő távozása a Belfast Telegraph szerint különösen nagy csalódás O’Neill számára.

    A helyükre a hét éven át a skót Rangersben futballozó, de a nyártól a Preston North End kötelékébe tartozó Andy Little érkezett, akinek a pontos posztját nem könnyű meghatározni, igazi jolly joker, hiszen karrierje során védőt, középpályást és csatárt is játszott már, elsősorban azonban a támadások befejezéséhez ért.

    http://www.csakfoci.hu/node/174391
     
  25. avatar: Zsorzsinju
    2014.08.30, 09:59
    Michael Andrew Martin O`Neill kapitány kétszer is játszott Magyarország ellen.
    1988 és 1989-ben 1:0 és 2:1-re a magyarok győztek.
    Steven "Steve" Davis a csapatkapitány.
     
  26. avatar: Zsorzsinju
    2014.08.30, 09:53
    Érdekességek az Észak-Ír válogatottról:
    2014 évben 3 mérkőzést játszottak és még gólt sem szereztek.
    március 5. Ciprus 0:0
    május 30. Uruguay 0:1
    június 4. Chile 0:2
    Minden mérkőzésüket idegenben vívták.

    Michael Andrew Martin O`Neill kapitánynak 2012-től a mostani lesz a 19. mérkőzése.
    A 18 mérkőzésen csak egyszer nyertek, igaz akkor Oroszországot sikerült legyőzniük hazai pályán 1:0-ra 2013-ban.
    A 18 mérkőzésen 12 gólt szereztek és kaptak 33-at.
    Kikaptak többek között Izraeltől, Luxemburgtól és Azerbajdzsántól.

     
  27. avatar: Zsorzsinju
    2014.08.29, 17:41 (szerk.: 2014.08.30, 11:31)
    Érdekességek a keretben:
    - Ryan McLaughlin és Conor Gerard McLaughlin testvérek.
    - Alex Stephen Bruce játszott az Ír köztársasági válogatottban is (2007-2008 2).
    - Oliver James Norwood Angol korosztályos válogatott volt.
    - Tőzsér Dániel és Craig George Cathcart csapattársak a Watford FC-ben.
    - Michael McGovern és William "Will" Donald Grigg 2014 évben nem játszott a válogatottban.
     
  28. avatar: magyarfutball.hu
    2014.08.29, 16:40
    kép
     
  29. avatar: fgymat
    2014.08.27, 19:41
    Üdv!
    1. A jegy tulajdonjogát nem kell igazolni, akinél érvényes jegy van beléphet. DE: A belépési pontoknál a biztonsági személyzet kérheti a személyazonosság igazolását. Amennyiben a jegy más nevére szól, a beléptetés megtagadható.
    2. Az igazoló papír jelenleg egy ideiglenes személyi igazolványnak számít, Magyarországon belül igazoltatásnál (a lakcímkártyával együtt) alkalmas a személyazonosság igazolására. Mivel nincs másik igazolványod (útlevél vagy kártya alapú jogosítvány) a rendőrnél is ezzel igazolod magad.
     
  30. avatar: Benő
    2014.08.27, 18:46
    Üdv!
    Csak egy személyes problémámmal kapcsolatban lenne egy kérdésem. 09.07.-én lesz a magyar válogatott meccs a Groupama arénában és megvan a jegyem a meccsre viszont az a gond hogy a személyi igazolványom épp most van újítás alatt ( a régi érvénytelenítve lett ) viszont nincs más iratom amivel tudnám igazolni magam ( nincs más amin a fényképem lenne.), viszont van egy fényképes igazolás pecséttel amin rajta áll hogy mért nincs személyi igazolványom.
    1. Kell e igazolni a beléptetésnél valamilyen irattal hogy enyém e a jegy?
    2. És ha igen, megfelel e ez az igazoló papír és a most érvénytelenített személyim, ahhoz hogy bemehessek a meccsre?

    A választ megköszönöm!
     
  31. avatar: Coimbra
    2014.08.25, 20:08
    Nem kell kártya (még), szkenner (még...) ki lesz kapcsolva.
     
  32. avatar: Sanyi-Hungaria
    2014.08.25, 20:04
    A jegyvételhez kell szurkolói kártya? A véna skenner működni fog?
     
  33. avatar: Coimbra
    2014.08.25, 19:51
    B3 is nyitva. És most már a helyszínen is jegyet venni, legalábbis a hét vége felé kezdik ott is árusítani. Kérdés, miért nem lehetett azonnal mindenhol, és mindenhová venni... feleslegesen vettem drágábban a B1-be.
     
  34. avatar: ThomeeDVTK
    2014.08.20, 10:47
    #9
    Jelen állás szerint a B1-B2 szektor nyitva van, a B3 kérdéses.
     
  35. avatar: magyarfutball.hu
    2014.08.19, 09:04
    Tisztelt Szurkolótársak!

    Pár hét múlva Észak-Írország válogatottját fogadjuk az új ferencvárosi stadionban. Az év elején még nagyszabású tervekkel készültünk erre a meccsre. Az elmúlt hónapok történései miatt azonban az alábbi döntést hoztuk: Úgy érezzük, hogy nem lenne korrekt, ha a mi zászlóink, látványaink, dalaink avatnák fel az új stadiont, miközben a ferencvárosi csoportok kiszorultak arról a lelátótól, ami elviekben nekik készült, arról a lelátóról, amit normális esetben nekik kellett volna felavatniuk. Éppen ezért, szolidaritásunk jeléül csoportunk részéről szervezett szurkolás nem lesz a mérkőzés alatt. Csoportunk a C1-es szektorban foglal majd helyet. Akik szolidaritásukat velünk együtt szeretnék kimutatni és jelezni, hogy a szurkolók kriminalizálása rossz irány csatlakozzanak hozzánk, természetesen fehér pólókban.

    Carpathian Brigade

    kép
     
  36. avatar: magyarfutball.hu
    2014.08.18, 13:46
    Nos a B szektorokra a jegyvétel indulása óta azt írja a rendszer, hogy "foglalt", gondolom azért mert állóhelyek nem lehetnek uefa meccsen, és ezek szerint nem akarják beszékezni erre az egy meccsre. Ezek szerint a tábornak vele szemben a D szektor marad...

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
     
  37. avatar: magyarfutball.hu
    2014.08.18, 13:45 (szerk.: 2017.06.07, 10:04)
    A magyar válogatott szeptember 7-én, 18.00 órától a Groupama Arénában lép pályára Európa-bajnoki mérkőzésen. A találkozóra szóló jegyek már megvásárolhatóak.
    A magyar válogatott szeptember 7-én kezdi meg az Európa-bajnoki selejtező sorozatot, nyitásként Pintér Attila együttese az északíreket fogadja a Groupama Arénában. A mérkőzésre szóló jegyek árusítása szerdán délután megkezdődött, a belépők - elhelyezkedéstől függően - 3200-11000 forintba kerülnek. Az augusztus 31-ig megvásárolt jegyekre ugyanakkor 20 százalékos kedvezményt biztosít a Magyar Labdarúgó Szövetség, az első hetekben a legolcsóbb jegyek 2560 forintba kerülnek, a legdrágábbakért 8800 forintot kell fizetni. A mérkőzésre szóló jegyek megvásárlásához még nem szükséges klubkártyával rendelkezniük a szurkolóknak.

    Az MLSZ a kazahok elleni, június 7-i válogatott mérkőzést megelőzően akciót hirdetett, így azok a szurkolók, akik megvásárolták jegyüket a Puskás-stadionban rendezett összecsapásra, majd kilátogattak a mérkőzésre, 2560 forintos kedvezményben részesülnek, vagyis a legolcsóbb jegyeket ingyen szerezhetik be (a drágább jegyeknél ezzel az összeggel csökken a jegyár). Az akcióban résztvevő jegyek beváltásának határideje augusztus 24., éjfél. Az akció érvényesítéséhez a júniusról megőrzött jegyek vonalkódját kell felhasználni, erre lehetőség nyílik a meccsjegy.mlsz.hu online vásárlási felületén és személyes vásárlás esetén is.

    A mérkőzésre VIP-jegyeket is lehet vásárolni, a VIP Gold jegy 42 ezer, a VIP Bronz jegy 16 ezer forint. A 13-29 személyes Skybox VIP-páholyok 945 000 forintért bérelhetőek. A Skybox-jegyek vásárlásának részleteiről hamarosan tájékoztatást adunk.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/blog/2014/08/13/magyarorszag-eszak-irorszag-megkezdodott-a-jegyarusitas/
     
  38. avatar: magyarfutball.hu
    2014.08.04, 13:22
    kép
     
  39. avatar: NNS
    2014.07.30, 12:15 (szerk.: 2014.07.30, 12:15)
    Mondjuk szeptember közepéről beszélnek, lehet hogy ez a meccs még pont kimarad a kártyapartiból.
     
  40. avatar: magyarfutball.hu
    2014.07.30, 11:06
    Akkor lesznek itt még érdekességek, mert a kazah akciós jegyeknél ez még nem volt feltétel.
     
  41. avatar: NNS
    2014.07.30, 10:30
    ELN-127/2014 (06.26) számú határozat
    Az MLSZ Elnöksége 2014/15 versenyévadban kötelezővé teszi
    a) az NB I-es csapatoknak a központi jegyértékesítő rendszerhez való informatikai csatlakozást, ahol
    ennek a feltételei rendelkezésre állnak;
    b) az NB I-es csapatoknak a beléptető rendszerrel felszerelt stadionokban megrendezett NB I-es
    bajnoki és Magyar Kupa mérkőzésein a jegyértékesítésben a szurkolói kártya alkalmazását;
    c) a magyar férfi felnőtt válogatott mérkőzésein a jegyértékesítésben a szurkolói kártya alkalmazását;
    d) a szurkolói kártya kiváltásakor a személyes azonosítás végrehajtását;
    e) az MLSZ Elnöksége megbízza a Központi hivatalt, hogy haladéktalanul dolgozza ki a szurkolói kártya kötelező alkalmazásának szabályrendszerét.

    http://dokumentumtar.mlsz.hu/01_Hivatalos_ertesitok/2014/24_2014_07_02%20Hivatalos%20Ertesito/24_2014_hivatalos_ertesito.pdf
     
  42. avatar: ThomeeDVTK
    2014.07.28, 17:55
    #2
    Remélem is, a kazah jegyes akciót ki szeretném használni.
     
  43. avatar: Coimbra
    2014.07.27, 20:05
    Nyilván ki fogják kapcsolni a vénaszkennert válogatott meccseken. Úgy hamar elkapkodják majd a jegyeket, szóval igyekezni kell. Ebből a szempontból mondjuk érdekes lesz, hogy egy-egy vidéki/más pesti csapat szurkolója hamarabb lesz az új Fradi-pályán, mint a vénaszkenner ellen tiltakozók.