magyarfutball.hu

Magyarország - Feröer 2 : 1 20:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
 1. Magyarország - Feröer 2015
 2. Magyarország - Feröer 2015
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.2 (5 szavazat)

játékvezető: 3 (5 szavazat)

hangulat: 3.8 (5 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
 1. 2 : 0 (4)
 2. 1 : 0 (2)
 3. 3 : 0 (2)
 4. 3 : 1 (2)
 5. 8 : 1 (2)
 6. 0 : 1 (1)
 7. 1 : 2 (1)
 8. 2 : 1 (1)
 9. 3 : 2 (1)
 10. 4 : 0 (1)
 11. 4 : 1 (1)
 12. 9 : 0 (1)
Európa-bajnokság 2016 selejtező, 9. forduló
899. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Schörgenhofer Robert (Ausztria)
nézőszámok:
 1. nso.hu: 16.165
 2. mlsz.hu: 16.175
 1. 0 - 1 11' Jakobsen Róaldur
  sárga lap 18' Baldvinsson Rógvi
  36' Gera Zoltán sárga lap
  sárga lap 43' Gregersen Atli
  63' Böde Dániel 1 - 1
  71' Böde Dániel 2 - 1
  sárga-piros lap 90+4' Gregersen Atli

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: ingersheim
  2015.10.11, 16:19
  – Mivel tartozik önnek Juhász Roland?
  – Nekem aztán semmivel – legyintett Böde Dániel, holott a feröeri gólnál hibázó védő úgy nyilatkozott, a duplájáért cserébe akár egy karton sört vagy vacsorát is kérhet tőle. – A lefújást követően pacsiztunk egyet, én ezzel elintéztem a dolgot. A magyar válogatott úgy nyert, hogy két gólt szereztem – sokan joggal tartanának telhetetlennek, ha ezek után nekiállnék követelőzni. Az a boldogság, amit éreztem, úgyis felülmúlhatatlan.

  – Feltételezem, pályafutása egyik legszebb estéjén van túl.
  – A top tízben biztos benne van… Van már a hátam mögött egy-két jól sikerült mérkőzés, megesett, hogy gólt, sőt, gólokat rúgtam egy-egy meccsen. Remélem, nem bántok meg senkit azzal, ha azt mondom, a csütörtöki élményt leginkább a legutóbbi derbin átéltekhez tudom hasonlítani. Ott is hátrányból nyertünk, most is. Ott is kétszer voltam eredményes, most is. Ott is örültem, most is.

  – Igaz, hogy a társai a levegőbe repítették?
  – Igaz bizony! A televíziónak adott interjú miatt némi késéssel értem be az öltözőbe, egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy a többiek jönnek felém. Majd felkaptak és megröptettek. Már ez is jó érzés volt, az pedig még inkább, hogy miután feldobtak, nem szaladtak el… Más kérdés, hogy szerintem néhányan sérvet kaptak, de ez már legyen az ő problémájuk.

  – Hogyan emlékszik a második góljára?
  – A nézőtérre akartam bombázni a labdát, de lecsúszott… Komolyra fordítva: Nikolics Nemanjától érkezett a passz, csináltam egy cselt befelé, aztán egyet kifelé, majd a rövid felsőbe lőttem a labdát.

  -Ennyi?
  – Tudom, ez így egyszerűen hangzik, csakhogy a futball egyszerű játék. Fejben magam is kiválóan űzöm, labda és ellenfél nélkül a világ egyik legjobbja vagyok. Ha labda és ellenfél is van a pályán, már nem mindig járok sikerrel.

  – Mit gondol, bejátszotta magát a kezdőbe?
  – Fogalmam sincs. Van egy szövetségi kapitányunk, majd ő eldönti, hol a helyem.

  – A népszerűségi rangsorban feltehetőleg elöl…
  – A csütörtöki mérkőzés után rengeteg visszajelzést kaptam, annyi szépet írtak és mondtak nekem, hogy azt el sem hiszem. Jólesett, na. A Nemzeti Sport pénteki címlapja is tetszett, de ha szabad megjegyeznem, nem tartom magam vezérnek. Csak egy vagyok a sok közül. Most nekem jött ki a lépés, máskor másnak. Ezért csapatjáték a foci.

  – Már rímbe is szedték a nevét. Hogy csak egyet idézzek: „Félig ember, félig gép, Böde Dani példakép.”
  – Ezt már hallottam korábban, szerintem remek alkotás. Megtisztelő, ha valaki példaképnek tart, ha valaki úgy véli, érdemes követni azt, amit a pályán teszek. Mi tagadás, örülnék neki, ha a gyerekek nem csupán a csúnya szavakat tanulnák el tőlem…

  www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-ellenfel-nelkul-a-vilag-legjobbja-vagyok-bode-2443045
   
 2. avatar: NGabi
  2015.10.09, 21:34
  persze Luxemburgnak nem szabadna nyerni a szlovákok ellen ezt kifelejtettem
   
 3. avatar: NGabi
  2015.10.09, 21:28
  Ha nyer ma Macedónia ,Ukrajna ellen akkor gyakorlatilag a válogatott kijutott az EB-re. Norvég,Horvát csoportban 21pontal a Norvégok kijutnak, Horvátoknak lehet 20pontja abbol rosszabb esetben ( nekünk ) -6pont =14p (3.)
  A lengyel ír csoportban egymás ellen játszanak 18p -6pont =12pont a 3nak
  A németek meg utolsó körben csak begyűrik a grúzokat hazai pályán.
  Az Orosz(csoportban ) max 20pont de ez már kijutás nekik mert a svédeknek max 18 -6pont= 12 pont
  Tehát a tegnapi eredménnyel ma kijuthatunk. Ha jól számoltam.
  Hajrá Macedónia!

  HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2015.10.09, 14:32
  Bernd Storck: Nehéz mérkőzésre számítottunk. Az elejétől előrefelé szerettünk volna játszani, támadni akartunk, de nehéz helyzetbe kerültünk azzal, hogy kaptunk egy gyors gólt. Ettől függetlenül nem voltam annyira boldogtalan, mert mentek előre a fiúk. A második félidőben fel kellett vállalni a kockázatot, ez összességében bevált, hiszen több nyomást tudtunk gyakorolni a feröeri védelemre. Aztán Böde lőtt két fantasztikus gólt, de az előkészítéseket is érdemes kiemelni, hiszen szép akciók voltak. A pótselejtezőt már elértük, a többi nem csak rajtunk múlik, de lehet esélyünk a legjobb 3. pozíciójára. Görögországban is lehet nyerni, azon leszünk.

  A szünetben mit mondott a csapatnak, illetve a két beálló támadónak?

  - A félidőben mindenki nagyon szomorú volt, senki sem beszélt az öltözőben… Én elmondtam a két cserét, elmondtam a játékosoknak, hogy sokkal nyugodtabban kell játszani, főleg a széleken próbálkozzunk, de a kontratámadásokra is próbáltam felhívni a figyelmet, hiszen nagyon jó kis futballt játszik Feröer. Nem izgultam, mert a csapat addig is jól küzdött.

  Meglepő volt a mieink összeállítása. Miért így állította össze a csapatot? Böde ezzel bejátszotta magát a csapatba?

  - Az elmúlt meccseken is 4-4-1-1-ben álltunk fel. Azt szerettem volna a mostani kezdőcsapattal elérni, hogy sokkal többet tudjuk birtokolni a labdát. Ebből próbáltunk a széleken minél több veszélyt okozni, a korai gól azonban felborította a terveket kissé. Tudtuk azt, hogy nyomást leginkább Böde beállításával tudunk gyakorolni, hiszen ő a 16-oson belül nagyon jó ebben, a Fradi meccsein is kitűnt, hogy ez nagyon az ő asztala, a kontrajáték viszont kevésbé az ő területe.

  A kapott gól mellett van-e valami, amivel meglepte az ellenfél?

  - Nem leptek meg, mert többször is megnéztem őket. Ez egy erős csapat, nem csak elrugdossák a labdát, hanem passzolni próbálnak.

  Nagy Ádám teljesítményéről mi a véleménye?

  - Számomra nem volt meglepő, hogy jó játékra képes, hiszen valahol mi fedeztük fel őt. Thomas Dollal sokat beszélünk róla, jeleztem neki, hogy bátran játszassa, ő a Ferencvárosnak is erőssége lehet. Szerintem fontos, hogy fiatal játékosokat is elkezdjünk beépíteni, ez a magyar futball érdeke, több ilyen tehetség akad még, akiket játszatni kellene előbb-utóbb.


  Lars Olsen: Nagyon gyorsan vezetést szereztünk, ami jó jel volt, sikerült is egy félidőn át kézben tartani a meccset. Elég jól helytálltunk, voltak kisebb hibás bírói döntések is, nem láttam a 11-est tisztán, de annak tűnt… A labdabirtoklásban jobbak voltak a magyarok, de ezt vártuk. A második félidőben a két magyar csatár beállításával óriási nyomást tudtak kialakítani a hazaiak, Böde pedig a fizikai erejét remekül kihasználta. Ezzel megérdemelten vették át a vezetést a magyarok, utána próbáltuk átvenni az irányítást, volt két lehetőségünk is az egyenlítésre, de nem sikerült azokkal élni. Meglepett egyébként a magyarok összeállítása, Priskint vártuk a csapatba, Böde beállításával pedig nem is számoltunk, ez számunkra meglepetés volt. Még egy meccsünk van, akadtak kisebb sérülések, kiállítás is volt nálunk, de arra fogunk törekedni, hogy vasárnap is hasonló elánnal játszunk a románok ellen.

  http://www.csakfoci.hu/valogatott/valogatott/node/200897
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2015.10.09, 14:24
  Az elmúlt 3 selejetezőcsoprotban folyamatosan ott vagyunk a 3. helyen 16-19 ponttal.
  Csak éppen Egervárinak - főleg az első körben - top csapata volt, külföldön kezdő és formában lévő játékosokkal, most meg alig van meg 10-12 hadra fogható itthon vagy lengyelországban játszó és részben 30 feletti játékos.
  Igaz, hogy hullagyenge a csoport, de mi is azok lettünk..
  Az volt Dárdai érdeme, hogy ebből kihozta a maximumot.
  Mondjuk bár nincs Hollandia, de Románia ugyanúgy van, és Feröer is biztos, hogy jobb mint Andorra és San marino. Következő selejtezőben 4 kalapos Feröer pld..

  A következő vb csoportunk is nagyon gyenge, a 3. hely ott is meglehet, csak ott semmit sem fog érni.

  Az akadémiák meg fossák a minőségi utánpótlást. Ja nem.


  Azért még várjunk az EB-vel.
  Tény, hogy mióta követem a magyar focit, ilyen közel még nem voltunk az EB-részvételhez az utolsó forduló előtt.
  De még nem vagyunk ott. 24 óra alatt ugyanakkor jelentősen nőttek az esélyeink.


  Dzsudzsáknak nagyon nem ment tegnap, a nagy akarásnak sokszor nyögés a vége nála. A Bursában pl. ennél jobban játszik kényegesen, láttam több meccsét, nem is érzem jogosnak hogy a törökök kritizálják. Inkább a csapatot kellene ott rendbe tenni, mármint hogy kezdjenek el végre csapatként játszani és ne 11 szólistaként. Edzőkérdés (is).
  Bódival szerintem ahhoz képest, hogy gyakorlatilag a semmiből berakták olyanok mellé akikkel az életben nem játszott még egy meccset együtt nem volt nagy gond, legalábbis emberhez passzolt legalább többnyire.
  Itt az lett volna érdekes hogy a második félidőben ha fent marad mire lett volna képes vagy mire nem mert az első félidő elbaszott hibás taktikája, felállása rányomta a bélyegét az egész csapatra akkor.


  A Kispest ellen pont így fejelt egy gólpasszt, hogy le tudott válni a védőről beívelés közben, a lassú észtek ellen meg még ennél is nagyobb szlalom végén vágott gólt.

  Szalainak - minthogy nem elsődlegesen a befejezés a feladata (ez tudom, némelyeknek továbbra is sci-fi) - nem akkora baj, hogy lassú, de ha formában van, akkor egyébként is csak futásban az, reagálásban, labdakezelésben nem az. Most nincs formában, így sajnos semilyen szempontból nem használható. Dani picit körülményes, és ez gyorsabb technikásabb védők ellen jobban kijöhet - de ha ő is formában van, ellensúlyozhatja fizikális előnyével. Viszont az kétségtelen, hogy jelenleg ő a leggólérzékenyebb csatárunk - tök mindegy, hogy a bajnokságban Nikó is az, ha a válogatottban impotensé válik.

  Priskin számomra értékelhetetlen, nemcsak lassú, de technikátlan is, tegnap egyértelműen a leggyengébb tudott lenni, ráadásul igen rövidke idő érte el ezt.


  Mindkét gól tipikusan Bödés volt, ezért volt logikus, hogy ő játsszon az erőteljes, és nála sem gyorsabb feröeriek ellen. Az benne a jó, hogy bár viszonylag szűk a repertoárja, azt a pár dolgot, amit tud, azt - úgy tűnik - bármilyen körülmények között hozza. Szalai most már végletesen meccshiányos, így felesleges is beszélni róla, Storck kiválóan döntött kettőjüket illetően. Priskin szegény gyalázatos, remélem, a görögök ellen nem kap szerepet, gyakorlatilag értelmes passza nem volt, nemhogy kapuveszélyeztetése. Nikót egyszerűen elnyomták, de ahogy már korábban is felmerült: azokat helyzeteket, amiket bajnokikon kíméletlenül megold, azokat a válogatottban esélytelenül bénázza el. Némó viszont egyre bíztatóbb.


  szalai nem rugott volna kettot, a fejes fole ment volna, a masodik golnal az elso vedo szereli
  mondjuk nemotol varnek ilyen megoldasokat, de tegnap a 3. vedo szepen megallitotta

  lehet jonni, hogy 50k-s szigetecske, meg amatorok, de akkor is csak a Dagi tudott ket golt benyomni, se Niko/se Priskin (tenyleg bantoan bena)/se Nemo

  Dzsudzsinak mar lehet hogy a hetfoi raport jar az eszeben, azert nem jatszik jol (hajtani legalabb hajt)


  No, hát Bödepápa a mennybe ment tegnap.
  Ahogy írták tegnap, ilyen ellenfél ellen vétek kihagyni - bár tegnap is voltak bántó labdakezelési hibái és még így is ijesztően lassúnak tűnik. Az igaz, hogy Priskin sokkal ügyetlenebbnek tűnik (már Belfastban is fájt a játéka). Nem tudom, mi történt vele. Soha nem volt egy Maradona, de Pozsonyban visszafejlődött.
  Viszont valószínűleg ő lesz a nép új Air Sanyija, vagyis minden képességbéli hibái ellenére is a válogatott szerethető csatára, aki mindent megtesz és kihozza magából a maximumot. És még nem is megosztó személyiség. Szóval szívből gratulálok neki, nagyon jókor rúgott/fejelt két szép gólt és visszahozott minket a ringbe.

  A többiek: Királynak talán a legrosszabb meccse volt a selejtezőkben. A gólt azért nem illik az ő számlájára írni. A bravúr nem jött, de az Juhász ÉS Guzmics hibája volt. Utóbbi nem tudom, miért nézett bambán, majd hátrált be a feröeri támadó elől. A tizenegyest megköszönhetjük a bírónak - abból rúgtuk a második gólunkat, ha jól rémlik.
  Szóval Király rengeteget bizonytalankodott. ha így véd Belfastban, vagy Bukarestben, akkor biztosan kikapunk.

  Szalai, Szalai...azért azt emgjegyezném, hogy Bödével ellentétben Nikolics rendre megkapta a bizalmat, de annyira súlytalan, hogy az már fáj. Nem érdekel, hogy nem jöttek a labdák, hogy őrlődött, stb. A feröeri csatár megcsinálta MAGÁNAK a tutit és berúgta a ziccert. Nikolicstól egy hasonlóra mióta is várunk már?
  Priskin bántóan ügyetlen, mint mondtam.

  Németh...hát ő legalább hozott landületet a játékunkba. De azért gólt ő is rúghatna már. Dzsudzsák is. Bazsika akár megtanulhatna újra rendesen beadni. A meccsen volt kb harminc szívfájdítóan rossz beadásunk,s zögletünk - ötösre, térdmagasságban, vagy az elelnfél combjára bikázva. Mit ad Isten, az első jó beadásból gól lett.

  A feröeri csaptnak gratulálok, mert nagyon jól játszottak. Helyenként szépen is. Megkockáztatom,egy pontot megérdemeltek volna, no de majd a következő körben szerezzenek hármat is. A harmincadik perctől azért látványosan fáradni kezdtek, ez kiütközött a 35. perctől. Onnantól már végig nyomtunk és ugyanezt foyltattuk a második félidőben. Mi talán a legrosszabb formánkat hoztuk a kilenc meccs alatt.

  Huhh, de közel van...


  Mondjuk tegnap Tőzsér is egészen borzalmas volt, de ahogy Gera is mondta, nem biztos, hogy Storck kettőt cserélt volna, ha nem 0-1 az állás, függetlenül az értékelhetetlen teljesítményüktől.


  Azért az egyért nem igazán kritizálható Storck, hogy nyerésben lévő csapatokból probál válogatni. Mondjuk ez a Bódi feltalálás sehova sem illik be. Helyette valóban játszhatott volna akár Gyurcsó is.

  Azt már valaki írta, hogy ha valóban az a szégyenletesen egyszerű "játékrendszerünk", hogy a szélen húzzuk meg, ahhoz elkellne az érkező erőcsatár és nem pont egy Nikolics jellegű lesipuskás.


  A tegnapi Dzsudzsákot látva nem meglepő a törökök csalódása. Lassan ott tart, hogy beadni se tud, komoly gondok vannak a kondijával és teljesen veszélytelen lett kapura is. Neki nagyon el kellene gondolkodnia.


  Teljesen nem mondanék le Roliról. Idén kétszer is sérült volt, és nincs is játékban.

  Egy játékosra a klubcsapata teljesítménye is kihat, mert nincs mit szépíteni a Vidi gödörben van.

  Nem csak Juhásznál figyelhető ez meg, mert pl Kádárék se villognak, nem véletlen Lovrencsics mellőzése sem.

  Guzmics ellenben eddig jól pörgött, de már volt egy két hibája kint is, sajnos tegnap ő sem állt a helyzet magaslatán.
  Langot meg nem is ajánlanám arra a posztra, de ha ő van ott Guzmics helyett, akkor nem 0-1, de lehet emberhátrányban lettünk volna már a 10ik percben.

  Nikolics esetében meg látni kell, hogy ez az előre tolt ék szerep nem neki való, jól startolt a kipattanókra, adott végül egy gólpasszt is, de Bödével kellett volna kezdeni, mellette viszont második számúnak simán elfér.

  Jobb szélre egyébként én simán hívtam volna Gyurcsót. A srácot eddig mindig akkor hívták amikor a klubcsapatában szidták, amikor meg megy neki akkor meg nem kap meghívót.

  Tavaly sem értettem azt, hogy az éppen jól pörgő élcsapatból, miért csak elvétve játszott valaki, most a fradisták játszatása kellett. Van önbizalom, és ez jobb mint a kinti padot koptató sztárjaink.

  Korcsmár meg jó volt, de ilyen súlyos sérülés után kérdés mi lesz belőle. Pintérnek meg még ahhoz is idő kell, hogy a fradiba beverekedje magát.


  Nekem érdekes módon mindig Kádár játéka tetszik leginkább a védők közül, tegnap is. Ehhez képest Lengyelországban sok kritikát kapott utóbbi időben, miközben Guzmics meg mennybe ment ott.
  Guzmó Belfastban aranyat ért, nem csak a gólja miatt, rengeteg labdát elfejelt hátul is és nagyon stabil volt. Tegnap nem jöttek össze neki a dolgok, van ilyen.
  Nyilván azzal kell főzni amink van, szóval Kádár, Juhász, Guzmó, Pintér, Korcsmár, mást én sem nagyon látok. Max a dodóligából még valaki aki most éppen nem jut eszembe, de abból inkább csak baj lenne.


  Juhász megetették egy csellel, van ilyen. 16-oson belul pedig már bá tani sem tudta. Guzmics viszont leblokkolt és várt, majd kötényt kapott és még bántani sem merte.. pont úgy, ahogy Maricat sem merte a romanok ellen.. ilyenkor kell egy kis rutin és összeakasztani azt a két szivatós fürge bokát, ha már szerelni nem tudja. Addig is áll a játék, visszaér a csapat...


  továbbra sem tűnnek jobbnak a lengyelországi légiósaink, mint mondjuk a zöldkommandó. Nagy Ádit én is lekaptam volna a félidőben , hogy minél több támadó legyen, de a 2. félidőben ő is nagyot robotolt.


  A labdaeladás egy passz volt Guzmics felé, aki elkezdett hátra csoszogni a labda felé futás helyett (mellesleg ha elkésik és felrúgja a feröerit, akkor sem kapott volna sárgát a félpályánál a 10. percben). Maradjunk annyiban, hogy mindketten elég sárosak voltak a gólban.


  Némó nagyon jól mozgott, tetszett, Nikolics viszont valami förtelmesen fos volt, és nemcsak most, de úgy általában a válogatottban értékelhetetlen. Mivel a támadásaink jó részét a szélen vezetjük, így azért nincs könnyű dolga a beadásokkal, szvsz sokkal jobban illene a válogatottba egy Böde típusú center állandóra.


  engem ennel jobban is borzaszt, hogy szvsz storck a magyar edzok szinvonala:

  idiota hibakbol gol a 10. percben (egy felamator csapat ellen)
  mikor vezetunk, vegig izgulas, hogy mikor jon az egyenlito gol valamelyik ovodas megmozdulasbol (valahol a vege fele volt egy beadas, ami siman veiggurult a kapunk elott, csak a kozepcsatarjuk csigusz volt)

  hol van az a nyugalom es magabiztossag, amit Dardai alatt mutattunk


  Hazaértünk! Gratula a fiúknak a 2. félidőért. A picsáért nem lehet ilyen felállásban játszani az első perctől kezdve, mint a második félidőben tettük egy ilyen ellenfél ellen??!! Miért kell egy félidő előnyt adnunk egy Feröernek???!!! Fogtuk a fejünket, hogy kezdhet Bódi? Böde bizonyította, hogy lehet rá számítani, ilyen szintű ellenfél ellen mindenképpen, hogy erősebb csapat ellen is tud e hasonlót az majd kiderül, minden esetre kapja meg a lehetőséget! Reméljük, hogy egyszer végre nekünk ad a gép és nem kell pótselejteznünk. Nem is tudom volt e olyan, hogy egyetlen vereséggel nem jut ki egy csapat egy világversenyre?


  A meccset félig a közönség nyerte meg: a stadionban kb két perc volt amíg a tömeg kételkedett hogy nyerünk-e.

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=330&na_step=30&t=9018358&na_order=
   
 6. avatar: NNS
  2015.10.08, 23:02
  kép
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
   
 8. avatar: ingersheim
  2015.10.05, 20:09
  Attól félek, megkapjuk majd a pótselejtezőre. Lehet, jobb lett volna letudni most.
   
 9. avatar: ingersheim
  2015.10.05, 19:54
  Nézők előtt játszhat csütörtökön a válogatott!

  Az UEFA fellebbviteli bizottsága az MLSZ által benyújtott fellebbezés hatására felfüggesztette a testület első fokú döntését, tovább vizsgálja a Magyarország-Románia mérkőzésről készült beadványokat, azaz nem törölte el a szankciót, de a Feröer elleni mérkőzésre nem vonatkozik a zárt kapus döntés.

  Az elsőfokú ítélet megszületése után felfüggesztett jegyértékesítést az MLSZ – az eredetileg meghirdetett feltételek mellett – az interneten soron kívül, az ország több mint 300 értékesítési pontján pedig a holnapi naptól újraindítja.

  Ebben a helyzetben a csapat sikeres szereplését szem előtt tartva, létfontosságú, hogy a Groupama Arénában rendezendő mérkőzésen semmilyen sportszerűtlen nézőtéri megnyilvánulásra ne kerüljön sor, ellenkező esetben újabb súlyos büntetésre számíthat a csapat egy soron következő mérkőzésen.

  www.mlsz.hu/blog/2015/10/05/nezok-elott-jatszhat-csutortokon-a-valogatott/
   
 10. avatar: Frady Endre
  2015.10.05, 14:09
  Tippmixen ugrik a money,
  Ha nem lő gólt Böde Dani!
  smiley
   
 11. avatar: magyarfutball.hu
  2015.10.05, 10:55
  Megsérült a válogatott egyik védője - nem játszhat az Eb-selejtezőkön

  Predrag Bosnjak, a Haladás védője a Diósgyőr elleni bajnoki mérkőzésen sérült meg.Bernd Storck hiába számított volna a válogatott keretben Predrag Bosnjakra, a szombathelyi védő hétvégén megsérült, így egészen biztosan nem léphet pályára sem a Feröer-szigetek, sem pedig a Görögország elleni Eb-selejtezőn.

  A szövetségi kapitány nem hívott be a helyére senkit.

  http://www.csakfoci.hu/valogatott/valogatott/node/200726
   
 12. avatar: magyarfutball.hu
  2015.10.01, 16:47
  Bernd Storck a korábban kijelölt 33 fős bő keretből 25 labdarúgóra számít a jövő hét elején kezdődő telki edzőtáborozás során. Az U21-es válogatottnál is számításba vett futballisták közül Osváth Attila, Márkvárt Dávid, Kalmár Zsolt és Nagy Ádám kezdi meg a közvetlen felkészülést a két összecsapásra, és ott van a keretben Böde Dániel, az OTP Bank Liga góllövőlistájának vezetője is. Kimaradt ezúttal az együttesből Szalai Ádám és Stieber Zoltán, miután az utóbbi időben mindkettőjüket mellőzik klubcsapatuknál. A feröeriek elleni mérkőzésen eltiltás miatt nem szerepelhet a ferencvárosi Leandro, de Bernd Storck a görögök ellen számol a játékával, ezért ő is a csapattal készül hétfőtől.

  - Történelmi lehetőség előtt állunk, hiszen ha jó eredményt érünk el az utolsó selejtezőkön, esélyünk lehet arra, hogy harminc év után ismét nemzetközi tornán szerepeljen a magyar válogatott - mondta a kerethirdetés után az mlsz.hu-nak Bernd Storck. - A Feröer elleni győzelemmel véglegesen bebiztosíthatjuk a harmadik helyet a csoportban, ez legalább pótselejtezőt jelent, amire tizennyolc éve volt legutóbb példa. Az elmúlt hónapokban jó csapattá formálódott a gárda, szinte minden kerettag játékban van, bízom benne, hogy a játékosok jó formában érkeznek meg a mérkőzéseket megelőző összetartásra. Egyértelmű, hogy a Feröer elleni hazai mérkőzést meg kell nyernünk, de ehhez támadásban és védekezésben is meg kell tudnunk valósítani az eltervezett stratégiát. Ami Szalai Ádám és Stieber Zoltán kimaradását illeti: jelenleg sajnos nem játszanak a klubcsapataikban, ezért nem tudom megítélni milyen formában vannak. Abban maradtam velük, hogy építsék fel magukat a klubjaikban, próbáljanak meg visszakerülni a csapatukba, mert ez esetben a későbbiekben nagy segítségére lehetnek a válogatottnak is, hiszen remek képességű játékosokról van szó.

  http://www.mlsz.hu/blog/2015/10/01/a-valogatott-bode-es-osvath-is-a-szuk-keretben/
   
 13. avatar: magyarfutball.hu
  2015.09.17, 12:42 (szerk.: 2015.09.17, 12:42)
  A 3-ból két videó a cigányok-cigányok rigmus, ami az UEFA szerint nem rasszista.
  Az UEFA a Fradiéval együtt az MLSZ fellebbezését is tárgyalta, amely a bukaresti meccs után kiszabott büntetést érintette. Az ügyet itt találjátok, a Fradié után, a 71. oldaltól, természetesen szintén angolul.
  http://www.uefa.org/MultimediaFiles/Download/OfficialDocument/uefaorg/UEFACompDisCases/02/27/53/44/2275344_DOWNLOAD.pdf

  Ezzel az üggyel természetesen nem foglalkozunk olyan részletesen, mint a Fradiéval, azonban a 74. oldalon, az MLSZ fellebbezésében egy érdekes mondatra leltünk.

  In the alternative, the appellant suggested that, even if the Hungarian supporters had chanted “Gypsies”, this word, which was the name of a population, was neither racist nor insulting.

  Azaz:

  Másrészről, a fellebbező azt állítja, hogy még ha a magyar szurkolók skandálták is azt, hogy “Cigányok”, ez a szó, mely egy népcsoport elnevezése, se nem volt rasszista, se nem volt bántó.

  Ezt jó tudni korábbi, épp aktuális és később meghozott MLSZ-es fegyelmi döntések értelmezésekor…
   
 14. avatar: magyarfutball.hu
  2015.09.17, 12:40
  A Magyar Labdarúgó Szövetség túlzónak tartja az UEFA ma meghozott elsőfokú döntését, amelynek értelmében a magyar férfi válogatott következő, Feröer elleni hazai mérkőzését a nézők kizárásával kell megrendeznie.
  A döntés árt annak a folyamatnak, amely a magyar stadionokban megkezdődött a szurkolók együttműködésével. Összemossa a szenvedélyes szurkolást az elfogadhatatlan gyűlöletkeltéssel, nem veszi figyelembe a szurkolók elsöprő többségének kimondottan sportszerű viselkedését, és kifejezetten rossz üzenetet küld egy olyan magyar-román mérkőzés után, amelynek általános hangulatáról minden jelenlévő – beleértve a nemzetközi szövetség képviselőit is – pozitív tapasztalatokat szerezhetett.

  Az MLSZ az elmúlt években komoly erőfeszítéseket tett azért, hogy felhívja a szurkolók figyelmét a sportszerű magatartás fontosságára. Sajnálatos módon korábban több alkalommal is történt olyan szurkolói rendbontás, a magyar csapatot egyértelműen hátrányos helyzetbe hozó viselkedés, amelyek miatt az UEFA egyre súlyosabb büntetéseket szabott ki klubjainkra és a magyar szövetségre. Az MLSZ mindent megtett azért, hogy a két ország sajátos történelmi viszonya miatt kiemelt kockázatú magyar-román mérkőzés előtt minden szurkoló tisztában lehessen azzal, ha a nézőtéren ismét rasszista magatartás lesz, akkor az UEFA – a büntetési listáján automatikusan következő büntetési tétellel – stadionbezárással fogja büntetni Magyarországot.

  Az UEFA a mai döntését (a stadionbezárás mellett 70 ezer eurós pénzbüntetést is kiszabott az európai szövetség) alapvetően a FARE (Football Against Racism in Europe) nevű szervezet anonim megfigyelőinek jelentése alapján hozta meg, akik a mérkőzés során három esetben dokumentáltak rasszista bekiabálásokat (a FARE felvételei a közlemény alatt megtekinthetők). Az MLSZ a jelentéshez csatolt beadványában (amelyet az alábbiakban változtatás nélkül nyilvánosságra hozunk) azzal érvelt, hogy az elítélendő rasszista megnyilvánulás egyáltalán nem jellemezte a mérkőzés hangulatát, sőt, szemben a bukaresti meccs ijesztően ellenséges hangulatával, a hazai teltházas meccs igazi sportélmény volt. Amikor a szurkolók egy kis része rasszista bekiabálásokkal próbálkozott, a többség pár másodperc után tudatosan, hangos buzdítással nyomta el ezt a hangot. A mérkőzés általános hangulatát így egyáltalán nem a gyűlöletkeltés vagy a rasszizmus határozta meg, hanem a szenvedélyes szurkolás. Ez a mérkőzés az MLSZ megítélése szerint éppen azt bizonyította, hogy még egy ilyen feszültségektől terhelt helyzetben is lehet sportszerű körülményeket és kiváló hangulatot teremteni.

  A magyar szövetség mindezek alapján az UEFA mai döntését szabályszerűnek, de kifejezetten aránytalannak, az MLSZ törekvéseit semmibe vevő, a sportszerűen drukkoló magyar szurkolóknak kimondottan rossz üzenetet küldő döntésnek tartja. Az UEFA döntése egy kisebb csoport – az MLSZ által is elítélt – viselkedése miatt a sportszerű többséget sújtja. A szövetség természetesen él a fellebbezés lehetőségével, és bízik abban, hogy érvei a nemzetközi szövetségben meghallgatásra találnak.

  Az MLSZ mindezek mellett továbbra is folytatja a rasszizmus és a gyűlöletkeltés elleni elkötelezett küzdelmét. A szurkolóknak fel kell ismerniük, hogy az idehaza egyelőre még gyakran előforduló sportszerűtlen, rasszista megnyilvánulások után az UEFA minden esetben könyörtelenül büntet. Ez a mai döntés tanulságos lehet valamennyi klub számára, amely nem tesz meg mindent a sportszerűtlen megnyilvánulások visszaszorításáért, hogy az európai futball – akár klubcsapatról, akár nemzeti válogatottról van szó - valóban a zéró tolerancia elvét követi a rasszizmussal és a gyűlöletkeltéssel szemben.

  Az MLSZ beadványa
  http://www.mlsz.hu/wp-content/uploads/2015/09/állásfoglalás_hun.docx

  http://www.mlsz.hu/blog/2015/09/17/aranytalanul-sulyos-dontes-zart-kapu-feroer-ellen/
   
 15. avatar: NNS
  2015.09.17, 12:22
  Zárt kapus lesz a meccs...
   
 16. avatar: magyarfutball.hu
  2015.09.03, 13:44
  Magyarország-Feröer: megkezdődött a jegyárusítás

  Szeptember elsejétől megválthatóak a belépők az október 8-i Magyarország–Feröer-szigetek Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésre, az interneten, és az ismert jegypénztárak mellett a jegyértékesítésbe folyamatosan bekapcsolódó, többségében vidéki klubpénztáraknál is.
  A jegyértékesítés korábbi fennakadásai miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség egyrészt megerősítette a meccsjegy.mlsz.hu weboldalt kiszolgáló szerverparkot, másrészt több vidéki helyszín bevonásával kibővítette az értékesítésben résztvevő irodák számát. Így a Feröer-szigetek elleni mérkőzés belépőit keddtől a meccsjegy.mlsz.hu internetes oldalon, illetve személyesen a Ticket Express két budapesti irodáiban (Bálna, Syma Csarnok), a TEX hálózatában országszerte több mint 300 partnerirodában, valamint újdonságként hat NB I-es klub jegypénztárában lehet megvásárolni, nyitva tartási időben.

  A TEX saját, budapesti irodáiban és a kluboknál a szurkolói kártyával rendelkezők mellett a kártyával nem rendelkező szurkolók is vásárolhatnak személyesen belépőt saját részre, személyazonosságuk igazolása után.

  Az internetes jegyértékesítés szeptember elsején 10 órakor indul a kártyatulajdonosok számára a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, személyesen az irodák és pénztárak nyitva tartási idejében lehet megváltani a jegyeket. A határon túli érdeklődők az interneten keresztül vouchert válthatnak ki, amelyet később belépőre cserélhetnek be, illetve útlevéllel vásárolhatnak jegyet a kiemelt jegypénztárakban.

  A Magyar Labdarúgó Szövetség a jegyértékesítés korai elindításával azon szurkolóknak kíván kedvezni, akik minden körülmények között a magyar csapat mögött állnak, és az eredményektől vagy az aktuális ellenféltől függetlenül jegyet kívánnak váltani a nemzeti csapat tétmérkőzéseire.

  A jegyértékesítés korai kezdése egyben azt is bizonyítja, hogy a szövetség bízik a magyar válogatott szurkolóiban. Amennyiben a Románia elleni összecsapáson az UEFA súlyos fegyelmi vétséget állapítana meg, úgy – az UEFA fegyelmi szabályzata alapján– zárt kapus mérkőzéssel sújtaná a magyar válogatottat. A szövetség mindezek tudatában is a jegyértékesítés kezdése mellett döntött, bízva a magyar szurkolók sportszerűségében.

  A belépők ára megegyezik a korábbi Eb-selejtezőkével, így tehát 3500, 4500, 8000 illetve 11000 forintba kerülnek.

  A jegyértékesítésbe bekapcsolódott klubpénztárak címei:

  Szombathely, Kossuth Lajos utca 20. (Haladás Ajándékbolt) - Jegyértékesítés: H-P 09:00-17:00, Szo: 09:00-12:00
  Budapest, Üllői út 129. - Nyitva tartás: K-P 10:00-18:00, Szo 9:00-13:00
  Miskolc, Bajcsy-Zsilinszky u. 2-4. (Ajándékbolt, második emelet, az "üveglépcsőnél"smiley - Nyitva tartás: H-P 12:00-18:00, Szo 10:00-16:00 (Ajándékbolt)
  Békéscsaba, Kórház u. 6., (Ügyfélszolgálati Iroda) - Nyitva tartás: H-P 08:00-16:00, Szo 08:00-12:00
  Zalaegerszeg, Október 6. tér 16. (Iroda) - Nyitva tartás: H-P 09:00-16:00
  Győr, Nagysándor József utca 31. (ETO Shop) - Nyitva tartás: H-Szo 10:00-20:00, V 10:00-18:00

  http://www.mlsz.hu/blog/2015/08/31/magyarorszag-feroer-kedden-kezdodik-a-jegyarusitas/
   
 17. avatar: NNS
  2015.03.05, 23:59
  Ha Gera Zoltán játszik és betalál ezen a mérkőzésen, megelőzi Bozsik Józsefet mint legidősebb korban hivatalos válogatott mérkőzésen gólt szerző játékos és elfoglalja az első helyet.
  https://www.magyarfutball.hu/hu/magyar_valogatott/legidosebb_golszerzok