magyarfutball.hu

fénykép helye
alias
Bernd Storck
Spock Kapitány
Döntetman
Mr. X
Storky
Német
Storc
Storici
A bátor Erwin Koeman
Stork Bernát
Gólya Bernát
Herr Gólyamadár
Andorra hőse, Feröer réme
Andor Storck
nemzetiség
Németország
életkor
61 éves
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
VfL Bochum
1981 - 1983
Borussia Dortmund
1983-1989
eredmények / elismerések
?

edző

pályafutás
Hertha BSC (pályaedző)
1996 - 2002
VfL Wolfsburg (pályaedző)
2003 - 2004
FK Partizan (pályaedző)
2005 - 2006
Borussia Dortmund (pályaedző)
2006 - 2007
FC Almaty
2008
Kazahsztán (U21)
2008
Kazahsztán
2008 - 2010
Olympiacos (U21)
2012 - 2014
Magyarország (U20)
2015
Magyarország
2015. július - 2017. október 17
Royal Excel Mouscron
2018 - ?
Dunaszerdahelyi AC
2020. június - 2021. április 21
eredmények / elismerések
?
Storck Bernd 2015
2015-ben a magyar válogatott szövetségi kapitányaként
Német labdarúgó, edző. 2015-től a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya.

Magyar U20-as válogatott, 2015

...

Magyar Válogatott, 2015-2017

Nagyon hálás vagyok, hogy egy olyan nagy hagyományokkal rendelkező ország labdarúgásáért dolgozhattam először sportigazgatóként, majd később szövetségi kapitányként is, mint Magyarország. Büszke vagyok arra, amit a tavalyi Európa-bajnokságon közösen elértünk. A szövetség és a klubok segítségének, a játékosok – beleértve a fiatalokat – profi hozzáállásának és a közösen jól elvégzett munkának köszönhetően olyan sikert tudtunk elérni, amely évtizedek óta nem tapasztalt örömöt okozott a magyar embereknek. A vb-selejtezők során sikerült igaz elérnünk a minimális célkitűzésünket, hiszen megszereztük a csoport harmadik helyét, ugyanakkor a 10 mérkőzés során kevesebb pontot szereztünk annál, mint ami elvárható lett volna. Ezt a sorozatot is fel tudtuk használni ugyanakkor arra, hogy nagy számban adjunk lehetőséget fiatal játékosainknak.1
forrás
Készült az
1 - http://www.mlsz.hu/blog/2017/10/17/bernd-storck-koszonom-a-bizalmat/
írásainak, interjúinak felhasználásával.
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.10.18, 13:02 (szerk.: 2017.10.19, 20:49)
    Ismét feltalálta pl. Gyurcsót pár meccsre, aki aztán gólokat is lőtt, hogy aztán megint kidobja a francba. Bödét is jegelte aztán most, hogy a Fradiban semmi formában nincs kb. most megint játszatja. Össze-vissza csapongott. Neki állt beépíteni Vida Mátét Gera helyére kapott pár percet aztán dobta teljesen a keretből. Egy időre Eleket is ejtette, most a végére megint bekerült. Nem értettem a logikáját sosem. Mi értelme van egy Sallait behozni a 89.percben Feröer ellen? Ez szolgálja a beépítést? Vicc volt a végére már Storck.

    Nem ez volt az alapkérdés. Storckkal kapcsolatban nem fekete és fehér a történet, bizonyítja ez a fórum is, hogy nagyon megoszlanak a vélemények. Vannak akik a rossz húzásait helyezik előtérbe, vannak, akik a jókat, én is ezt teszem, mivel nagy valószínűség szerint az én korosztályomnak válogatott szinten a tavalyi EB jelentett MINDENT!!! Egyszeri és megismételhetetlennek tűnik. Látni kell, hogy 1986-tól kezdeve megbukott itt BEK-győztes kapitány, német világsztár, holland futballista, Csank, Mészöly, Gellei, Várhidi, Bozsik, Pintér, Bicskei, szóval mindenki! A következő kapitánnyal nem ez lesz? A kérdés költői.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2017.10.17, 18:58
    Bernd Storck aláírása:
    kép
    https://www.instagram.com/p/BMCEXO4hby7
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2017.06.16, 11:43 (szerk.: 2017.06.17, 18:40)
    Az Andorra elleni vereség utáni lemondása, maradása kapcsán:
    Nem tudom, hogy jó döntés volt-e adni még egy esélyt Storcknak. ezek után nagyon mélyen kell lennie annak a kapitánynak, akit kirúg magától az MLSZ.

    OKÉ, az EB szép volt, de most már egy liechtensteini vereség után nehéz lesz egy új kapitánynál kirúgás mellett érvelni.

    Attól függetlenül, hogy iszonyatosan véleményes és talán politikailag is öngól a döntés, meglepő türelemről és megfontoltságról tanuskodik, akkor is, ha rossz döntés lesz.

    Szerintem egyértelmű, hogy Orbán szólt le Storcknak, hogy kísérletezzen. Hogy utóbbi ezt magától is szívesen meghúzta, az más kérdés...

    Reméltem, hogy az országból is kitiltják, de mostmár akkor azt remélem, én tévedek Storck úrral kapcsolatban. Ha valóban felajánlotta a lemondását, akkor emberileg legalább nincs bajom vele.

    Maradni fog ha normalisan a serultekkel kiegeszulve probal behozni ujakat es nem kapunk hatot a porik ellen.

    Vazolhatta 2020ig a terveket, a fennmarado meccseken nem hiszem hogy lenne elvaras (kalapokban ne legyen lecsuszas maximum) es van bo 13-14 honapja az Eb selejtezo kezdeteig.

    Kerdes mennyire lehet innentol majd dolgozni ha az osszes valogatasi elve, a cserei es minden minden huzasa tripla elbiralas ala fog esni ...

    Majd kiderül, hogy mennyire volt jó döntés. Védhetőnek védhető. Bármekkora égés is volt ez a zakó, lényegében semmit nem befolyásol, tanulni lehet és kell is belőle.

    Én örülök a döntésnek. Nálam maradt még azokból a pirospontokból, amelyeket felhalmozott a pótselejtezős, EB-s storyval. Emellett azt gondolom, hogy egy intelligens ember, aki összeszedi magát, levonja a tanulságokat, és képes azokból építkezni.

    Nem szulethetett jo dontes.
    Ha menesztik Storckot, beismerik az akademia, es valogatasi rendszer kudarcat, es kezdhetik az egeszet elolrol valakivel.

    Most, hogy Storck marad, ha ujra bukfenc lesz elvitetik vele a balhet, ha veletlenul jonnek jobb eredmenyek, akkor igazolva latjak, hogy milyen jo dontest hoztak.

    Az, hogy itt legfelsobb utasitasra tortent minden az nyilvanvalo.

    Ezt otleteltek ki az elmult 1 hetben.

    Hogy legyen egy jó keret 25 játékosnak kell lenni. Ez a legminimálisabb szám. De több kell mert ha egy-kettő mondjuk lesérül akkor borul minden.

    Jelenleg egy stabil 11-et próbáljuk összerakni. Nagy hülyeség lett volna kirúgni Storckot, egy vén 11-et kell fiatalítani.

    Egyébként nincs igazad abban hogy az utóbbi 4-6 évben nem voltak játékosaink. Tavaly az a 30-as átlag életkorú csapat pont régebbi játékosokból állt, csak a korábbi edzők nem tudtak mit kezdeni velük. Tavaly végig az járt az eszemben hogy azok a játékosok már korábban megérdemelték volna azt ami örömöt kaptak.

    Aki kikap Andorrától, az menjen a picsába. Storck maradása vicc. Ismerem Sztancsik tamást, aki 3 évig a válogatott sajtófőnöke volt, ő nagyon rosszaka mondott Strockról, emerileg egy nulla. Szakmailag nulla, azt látjuk. Sztancsik szerint az EB kijutás és az ottani szereplés Dárdai érdeme részben, másik részben meg óriási mázli.

    Azt nem értem, miért nem lehet egyszer egy neves külföldi kapitányt hozni, aki nem játékos, hanem edzői sikerei miatt neves. Minimum egy Klinsmann, Berti Vogts szintű palit, ha már német.

    Nagyjából 30 éve nem történt változás a válogatott játékában, pedig nem egy és nem két kapitánnyal próbálkoztunk. Storcknál láttam egy sikeres pótselejtezőt és láttam egy EB szereplést, ahol ugyan volt szép számmal szerencse faktor is / emberelőny, öngól, megpattanó lövésből gól/, de hosszú idő után ő volt az első kapitány, akivel valódi tétmeccsen ( meccseken) helytállt a válogatott.

    Csak azért mert jött egy ilyen meccs, ahol kikaptunk egy nálunk teszem azt 200 hellyel gyengébb csapat ellen, nem szabad rögtön váltani. Dárdai csapata anno Feröer ellen semmivel nem játszott jobban. Ott ugyanúgy találtunk egy szerencsés gólt, ahogy most Andorra.

    Legalább a VB selejtezők végéig én azt gondolom a helyén kell hagyni a kapitányt, és ha a következő meccseken egy komolyabb garnitúrával sem történik változás akkor meglépni a kapitány leváltását.

    Biztos vagyok benne, hogy a jövőben Storck sem fog elkövetni megint olyan hibát, hogy lemond néhány játékosról, azért, hogy a klubcsapatok esetlegesen jobban szerepeljenek, illetve elgondolkodnak azok a játékosok is, akik most valamilyen indokkal lemondták a szereplést.

    Nyilván az ingyen dolgozó Urbán Flórival is le tudnánk zakózni Andorrában, de a norvégok elleni pótselejtező óta gondolkozom azon, hogy azt a felkészítést melyik magyar edző tudta volna elvégezni.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2017.06.12, 22:06
    Storckról néhány gondolat.

    A kapitánysága egyelőre négy részre osztható.

    1. A kinevezésétől a görögök elleni meccsig.

    Itt Dárdai stábjával és keretével erőlködött, ideiglenes kapitányként. Az eredményei nem voltak rosszabbak az elődénél, de képtelen volt ugyanúgy lelkesíteni az embereket. Végül is ez nem volt rossz periódus, mert az Eb-részvételt nem rontotta el.


    2. A norvégok elleni pótselejtezőtől az Eb-nyolcaddöntőig.

    Csillagos ötös. Vakmerő lépések sorát tette meg. Végre a saját stábjával és immár a maga választotta kerettel és taktikával dolgozott. Ha a belgák elleni utolsó félórát leszámítjuk, akkor simán leiskolázta a teljes Szakmát (különösen a mexikói Vb-t nagyon elrontó Mezeyt).


    3. A feröeri döntetlentől a portugálok elleni vereségig.

    Itt már látszottak a bajok, de végzetes megroggyanás nem volt. A feröeri meccs csak akkor gáz, ha az ellenfél országméretét méricskéljük. Rosszul játszottunk, de egy negyedik kalapos, nemrég a görögöket is megalázó csapat ellen nem akkora szégyen a 0-0. Vállalható volt a többi meccs is, beleértve a portugáliait, ami sajnos maga a tökéletes realitás. Sajnos Király és Juhász kiválása, illetve Gera egyre gyakoribb hiánya jelezte, hogy a közelmúlt sikereit a nagy öregeknek köszönhettük. Elfogytak a tartalékok (az Eb óta egyetlen használható újoncot sem sikerült felfedezni), ráadásul az is gyengítette a csapatot, hogy a keret többsége már külföldön játszott, mert így már nem volt annyi lehetőség az összetartásokkal a klubcsapatszerű készülésre.


    4. Az orosz meccs óta tartó periódus.

    Érthetetlen. Mintha Storck megzakkant volna. Ész nélküli fiatalítás indult, a hátra lévő Eb-selejtezők tét nélkülivé nyilvánításával és komolytalan felkészüléssel. Közben egyre fagyosabb lett körülötte a légkör, ráadásul a rengeteg sérülés és formahanyatlás eleve lehetetlenné tette egy normális keret összehozását.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358