magyarfutball.hu

Magyarország - Norvégia 0 : 2 20:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2 (3 szavazat)

játékvezető: 3.33 (3 szavazat)

hangulat: 2.67 (3 szavazat)

1...5
barátságos válogatott mérkőzés
875. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Strahonja Marijo (Horvátország)
nézőszámok:
 1. mlsz.hu: -
 2. fourfourtwo.hu: 12.000
 3. fotball.no: 15.000
 4. nela: 15.654
 5. nso.hu: 16.000
 6. pepsifoci.hu: 18.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2015.11.03, 16:40
  Azt hiszem ez a magyar futball mélypontja...a szar formában lévő Juhász helyén megváltás lenne egy Lipták szintű labdarúgó. Miért nem tudnak a magyar edzők védőket kinevelni?


  atya isten, Juhász szabályosan lefejeli a norvégot, ahogy azt egy veszprémi diszkóban sem lehetne jobban, és kérdőre vonja a bírót, hogy mi volt ez.


  Azt szeretném tudni, minek próbálgatunk Király Gáborokat? Tudjuk mit tud, egy átlagos kapus. Egy ilyen meccsen nem lehet kipróbálni egy fiatal kapust? Sanyi bácsi gondolom elkötelezett abban, hogy új csúcsokra vigye a válogatottságainak számát.


  de Gundel nagyon nagy, ahogy folyamatosan retteg, hogy mennyire szarok vagyunk. Végre legalább a kommentátor miatt nem kell idegrohamot kapni


  Kurva gyenge. Pedig ez a norvág válogatott is messze nem olyan, mint amelyik négyet gurított nekünk vagy amelyik ott volt a '98-as VB-n.


  Sanyi bácsinak a mai meccsre is megvolt a vicces húzása, Király kapuba állítása. Mi értelme? Ha Megyerit akarjuk építeni, arra azt mondom, oké.

  Juhász meg... talán az NB1-be el tudja adni magát, mint Rudolf...


  Király is formában van, a spori is nekünk fúj, mégis égünk. Valami nagyon el van baszva ezzel az előretólt ék taktikával, akit nem lehet megjátszani.


  Varga kelleme s csalódás nekem. NAgyon higgadt megoldásai vannak a pánikban, oxigénhiánnyal küzködő védelmünkben, sajnos nem mindig számítanak a passzára


  Ez ma kiábrándító volt, de ideje hozzászokni, hogy immár a tétmeccsek királyai vagyunk.

  A mi csibészeink nem tudnak fölpörögni holmi barátságos meccsekre.


  Alapból sem komálom a barátságos meccseket, de azok utolsó fél óráját különösen nem. Ez a sok csere 3 percenként...


  "Egészen speciális csapatjáték, amit a norvégok játszanak" - Úgy hívják, labdarúgás...


  csak a második félidőt láttam. az alapján aszondom, h sokkal jobban kellett volna játszanunk ahhoz, h elmondhassuk, szarok voltunk. ez így konkrétan értékelhetetlen. nulla támadójáték, amatőr védelmi hibák.

  az meg, h egy magyar mérkőzésen a királyi tv-ben azt írják ki, h Tamás Hajnal, hát b...k meg az anyjukat! a csúcs faszrajz nyilatkozata alatt volt, mikor is azt bírták kiírni, h Sándor Egervári / national coach, Magyarország


  Mindig az a jó, aki nem játszik, pláne egy botrányosan szar produkció után, de te egyébként is minden meccs után savanyújóska vagy, legyen az eredmény 3-1, vagy 0-2, a mutatott játék jó, vagy éppen pocsék.
  Tőzsér kár, hogy nem játszik, de a két vkp-s megoldásba Sanyi bácsi nem tudja beilleszteni. Sajnos Olaszországban úgy is le fog épülni, kár volt eljönnie Belgiumból, az való neki. A Serie A túl erős.
  Vadócz lehetne kerettag mondjuk Elek helyett, de aligha hozna megváltást.
  Huszti 2 éve lemondta a válogatottságot (már a második kapitánynál), dolgozd föl.
  Nikolicsnál van jobb középcsatárunk, ettől még egy próbát megért volna.
  Stiebert is mindenki megváltóként várta, aztán azon az egy meccsen, amin komoly szerepet kapott, az volt a legemlékezetesebb megmozdulása, hogy mikor ketten rámentek Isakssonnal a labdára, féltette és visszahúzta a lábát. Ha folyamatosan jól játszik a Bundesligában, eljöhet még az ő ideje.


  nekm még az tetszett, hogy azt mondja afaszrajzos, hogy laposan kellett volna játszani....
  bazzzzz
  ezt nem tudta mecsc előtt? akkor hülye
  ha tudta és nem mondta, akkor is hülye
  ha tudta és mondta is, akkor a játékosai a hülyék


  Egyébként én pont ezt a motiválatlan, lófaszjóska teljesítményt vártam a tegnap meccstől. Teljesen balfasz ellenfél választás volt. Ha normális, hangulatos, élvezetes évadzáró meccset akartunk volna játszani, akkor egy "sztár" csapatot kellett volna leszervezni, akik ellen van esély felpörögni, a szurkolók is szívesebben nézték volna, mindenkinek több kedve lett volna hozzá...
  Ha meg már a norvég u21/felnőtt vegyest választottuk, akkor meg nálunk is ezt kellett volna csinálni, hagyni azokat pihenni egy kicsit akik hajtottak korábban eleget és most is folyamatosan játékban vannak, esetleg két fronton is. Helyette ha már nem akarta ez a barom felforgatni a keretet akkor kezdtek volna azok, akik a padon szoktak inkább ülni de általában kerettagok, vagy hívta volna be tényleg Vadóczot, Stiebert, hátha... De ez így ebben a formában teljesen felesleges és értékelhetetlen volt. Viszont szerintem semmilyen következtetést nem lehet ebbő a meccsből levonni a tavaszi tétmeccsekkel kapcsalatban. Annyit viszont megtudhattunk, hogy a kvázi sztárjaink igazából inkább amatőr operettfocisták, akikbe annyi profizmus sem szorult, hogy odategyék magukat legalább félig egy ilyen meccsen, saját magukért és a nézőkért.
  És ebben az egészben Tintoretto is benne van nyakig, a nagy motivátor meg pedagógus.


  Én kifejezetten jól szórakoztam. Olyan összeállításokat és meccsösszefoglalókat hallgathattam egy sorral feljebb tőlem, mint még sose.

  Mellesleg, ha mindeközben a pályán szikrázó összjátékot, csibészes megoldások tömkelegét, brilliáns kapurarúgásokat követhettünk volna figyelemmel, akkor a részeg csürhe sem régóta tovatűnt fiatalkori emlékeinek nosztalgikus felidézesével lett volna elfoglalva, hanem csendben és áhitattal követte volna a zöld gyepen zajló eseményeket.


  kva egyszeru mivel nagyon a kanyarban ezert pontos kepet adhatok.
  az elso felidoben mifelenk tamadott a remek magyar csapat, nekem az volt az erzesem h at se jottunk a felpalyan mert nem is lattam oket.
  a maosdik felido az sokkal jobb volt, mert akkor a norvegok tamadtak felenk, es akkor egesz sok erdekesseg tortent latotavolsagon belul. ja, imadom a Puskast egyebkent.


  Mindig vannak biztató dolgok.
  Varga játéka mindenképpen az volt, de Szabics és Elek játéka is hozátett a csapathoz .
  Az ellenfél nagyon jól felkészült belölűnk és jobb labdarugói vannak akik egy az egyben meg tudták verni avédőinket mig Szalai vagy Dzsudzsák vagy akár Koman erre képtelen volt.
  Hátúl borzasztó bizonytalanok vagyunk, ha nem barátságos mecset játszunk akkor szegény Juhász valószinűleg kiálitatja magát.
  Mezőnyben nem voltunk rosszak de 7o percig veszálytelenek voltunk és Elek , meg Syabics lehetőségei sem voltak yiccerek de legalább próbálkoztunk.
  Az első félidő elején bár a fejpárbajokat szinte mindig a Norvégok nyerték de sikerűlt utána megszereznünk és megtartanunk a labdát az első félidő végén és a második elején csak néztűk a Norvégokat.
  A cserék jot tettek a csapatnak feljavultunk tőle de azért a Norvégok szereztek golt, persze kellet hozzá avédelműnk de a norvég srác nagyon szépen csinálta .
  Ez egy jó felkészülési mérközés volt ami rávilágitott a csapat eddig is meglévő hiányosságaira, de egy jó ellenfélel játszottunk.


  most mé bántjátok faszrajzot?
  történt valami? semmi. simán kiszoptunk egy junior csapattól.
  persze, az látszott, hogy mi a hátunk közepére sem akartuk ezt a meccset. a védelemben, meg nincs játékban a csk, így végre játszott egy meccsen. a többiek meg figyeltek arra, nehogy belemenjenek valami csínybe.

  persze mikor jöttek az nb1-es sztárok, ők kicsit jobban odaléptek, és máris volt egy-két helyzetecske.

  persze a románoktól szopunk majd. de az is reális lesz.


  Volt ott 19 éves is, talán nem is egy.
  Épp azon gondolkodtam, nekünk van-e egyáltalán olyan spílerünk aki 1993-ban született és nemhogy a válogatott, de legalább az nb1-es szintet megütné.
  Nem találtam ilyen srácot, de ha ti tudtok ilyenről, szóljatok...


  Mondjuk érdekes, hogy elvileg a villámléptű technikás magyaros stílust szeretjük, mégsem fekszenek nekünk a nagydarab góliátszerű ellenfelek.

  Valahogy nem tudjuk, hogyan kellene lefutni, kicselezni, átejteni őket.

  Már a termetük látványától, meg közelségüktől összeszarjuk magunkat és próbálunk rátekeredni a labdára, meg csak a biztos hátra paszt kockáztani, nehogy rögvest elvegye tőlünk az a nagy melák. Aztán mikor összeszedjük összes bátorságunkat akkor nekik ugrunk szemből, hogy válból egy-egyben nyomjuk le az ellent. Nagyon küzdünk, kaparunk, harcolunk és persze a végén alulmaradunk, mert ez eleve lehetelen.

  Na, most azért lenne a szakmai vezetés, hogy ne ezt az ösztönös lózungot kövessük, mint a barmok, hanem dolgozzuk ki, beszéljük meg, vázoljunk fel, hogy mit lehet csinálni nekünk ésszel, technikával, ne adj isten gyorsasággal egy alapból fizikailag erősebb, magasabb stb ellenféllel szemben.


  Egyébként tegnap pont az jutott eszembe, hogy Sunyi Bácsinak valahogy mindig szerencséje volt a betlijeivel.
  Egyrészt soha nem volt súlyosabb következménye -vagy el lehetett azzal intézni, hogy "ezektől mindig kikapunk"- másrészt mielőtt túlzottan elbízta volna magát ő és csapata, mindig jött egy méretes, kijózanító pofon, amit rendre egy-két meglepő diadal követett.
  Tehát remélem februárban nem verjük agyon soros ellenfelünket.

  A románok még tőlünk is hajlamosabbak az elszállásra, hadd engedjenek csak le.


  A török meccsen valóban volt egy olyan fordulat a mérkőzésen, ami pszichésen dobta fel a játékosokat, de ettől még nem nevezném önjárónak a csapatot. Egy válogatott sikereiért vagy kudarcaiért elsősorban mindig a szövetségi kapitány a felelős. Mondjuk a tegnapi nap okán én nem is az eredmény vagy a mutatott játék miatt basztatom Egervárit, egy barátságos meccsen ez számomra mellékes, hanem amiatt, hogy egy-két neuralgikus ponton bátran kísérletezhetett volna jó formában levő játékosok behívásával, mélyítve ezzel a keretet, a lehetséges merítést.


  az egy komolytalan általánositás , hogy mindenki jobban játszik aklubjában , mint a válogatottban.
  Egervárinál a játékosok nagy része hozza azt a játékot , mint a klubjában.
  Dzsudzsák nagyon jo volt a Psv -ben persze a gyengébb csapatok ellen , amikor nem számitott a védekezése.
  Tegnap nem volt egy jo beadása , egyszerúen nem ment neki a játék.
  Az első golunknál Juhász és Korcsmár is elrughatta volna a labdát de kicsit kivártak és sajnos mindkető hibázott, ez van történik ilyen vAN ÚGY HOGY NEM MEGY A JÁTÉK.
  Sajnos főleg ajátékosok képességeivel vannak a gondok , mert az edigi mérközéseinket is föleg az akarással és a jo csapatjátékkal hoztuk nem a klaszis megoldásokkal.


  A jelenlegi legjobb középhátvédűnk a egy Norvég középcsapatban játszik, Juhász aki sokak szerint potolhatatlan meg sehol, a fatal Norvégok visszont europa liga és bajnoki mecseken alapemberek klubjaiknál és játszanak.
  MELLESLEG PÉLDÁUL Hangeland europa liga döntöt játszott a Fulhammal persze Belga bajnokságot még nem nyert de azért teljesen más kategoria . mint ami játékosaink.

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=105410&na_step=30&t=9018358&na_order=
   
 2. avatar: ingersheim
  2015.01.09, 22:45
  A norvég liga második helyén álló Stromsgodset magyar csatára, Kovács Péter a Dagbladetnek nyilatkozott.

  „Természetesen a norvég csapatnak fogok szurkolni, amelynek sok sikert kívánok a vb-selejtezőkre is. Remélem, hogy a klubtársam, Anders Konradsen is játszani fog majd. Remélem, Norvégia fog győzni, bár inkább lesz unalmas döntetlen, nem is értem, miért kell lejátszani” – jelentette ki a tízszeres válogatott csatár, aki tizenkét gólig jutott ebben a szezonban.

  A 34 éves Kovács felidézte, Lothar Matthäus hívta meg a csapatba 2004-05-ben, 2009 óta pedig nem is érdeklődnek iránta.
  A csatár Norvégiában töltötte pályafutásának jelentős részét - a Tromsővel a nemzetközi kupát is megjárta -, két évre Belgiumba szerződött, de két szezon alatt mindössze öt gólt lőtt.

  2012. november 14.

  sportgeza.hu/futball/2012/11/14/kovacs_p._remelem_norvegia_nyer/

  no comment...
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2012.11.15, 09:33
  Egervári Sándor: Sajnáljuk, hogy nem sikerült sikeresen zárni az évet. El kell ismerni, hogy egy jobb csapat győzött le bennünket, nekünk csak felvillanásaink voltak ezen az estén, ezért a norvégok sikere teljesen megérdemelt. Nem azt játszottuk, amit elterveztünk. Ellenfelünk speciális csapatjátékot játszik, mi pedig ezúttal bután futballoztunk, ahelyett, hogy lapos passzokkal, a szélekre vittük volna ki a játékot, rendre a két toronymagas középső védő fejére íveltük a labdákat. Bízom benne, hogy tavasszal, jobb állapotban leszünk, és okosabb futballal rukkolunk elő a románok ellen

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/2012/11/egervari-sandor-butan-jatszottunk/
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2012.11.05, 16:48
  A magyar válogatott november 14-én, szerdán 20.30 órakor Norvégiát fogadja felkészülési mérkőzésen a Puskás Ferenc Stadionban, ez lesz a mieink utolsó fellépése a 2012-es évben. A szövetségi kapitány kihirdette 24 fős keretét, amely szinte azonos a törökök elleni győztes vb-selejtező előtt összeállított együttessel.

  - A norvégok elleni évzáró komoly megmérettetés lesz a válogatott számára. Egy nagyon jó erőkből álló ellenféllel találkozunk, amit a vendégek világranglistán elfoglalt huszonhatodik helyezése is mutat - mondta a kerethirdetés után Egervári Sándor. - A norvégok a világ élcsapataival is rendre szoros meccseket játszanak, de azzal a fegyelmezettséggel, amit a törökök elleni vb-selejtező nagy részében hoztunk, és hasonló szurkolói segítséggel, sikeresek lehetünk ezen az összecsapáson is. Úgy gondolom, nagyon jó meccsre van kilátás, amely egy újabb nagyszerű erőfelmérő számunkra, és remekül szolgálhatja a felkészülést a márciusi tétmeccsekre is. A keretben nincs nagy változás, ezúttal is az ősszel bizonyított játékosok kapnak lehetőséget. Örömteli, hogy többüknek is nagyon jól megy az utóbbi időszakban klubcsapataikban, az például a magyar labdarúgás óriási sikere, hogy Szalai Ádám jelenleg vezeti a Bundesliga góllövőlistáját.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/magyar-keret-a-norvegok-ellen
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2012.10.30, 17:05
  A magyar válogatott idei utolsó ellenfele, a norvég együttes megfiatalított kerettel érkezik Budapestre, Egil Olsen szövetségi kapitány hat olyan labdarúgót jelölt a csapatba, akik még az U21-es válogatottban is szerepelhetnek (a norvég U21-es csapat november végén az Európa-bajnoki döntőben szerepel). A vendégek három újoncot avathatnak, Tore Reginiussen, Alexander Tettey és Vegard Eggen Hedenstad még nem lépett pályára korábban az együttesben, ezzel párhuzamosan hét labdarúgó kikerült a keretből az októberi tétmeccseken szereplő csapatból.

  Egil Olsen kiemelte: kifejezetten jó csapatnak tartja a magyar válogatottat, Egervári Sándor együttese sokat fejlődött az elmúlt időszakban, ezt FIFA-ranglistás helyezése is jól tükrözi. A szövetségi kapitány hozzátette, csapata minden meccsen, így a magyarországin is győzelemre tör, és megpróbál javítani világranglistás helyezésén.

  A norvégok az idei világbajnoki selejtező sorozatban két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel az E csoport második helyén állnak Svájc mögött.

  A norvég válogatott kerete:

  Kapusok: Rune Jarstein (Viking), Espen Bugge Pettersen (Molde)

  Hátvédek: Vegard Forren (Molde), Brede Hangeland (Fulham), Vegar Eggen Hedenstad (Freiburg), Tom Högli (FC Bruges), Tore Reginiussen (Rosenborg), John Arne Riise (Fulham)

  Középpályások: Valon Berisha (Salzburg), Daniel Braaten (Toulouse), Magnus Wolff Eikrem (Molde), Tarik Elyounoussi (Rosenborg), Markus Henriksen (AZ Alkmaar), Havard Nordtveit (Mönchengladbach), Alexander Tettey (Norwich), Ruben Yttergard Jenssen (Tromsö)

  Támadók: Mohammed Abdellaoue (Hannover), Alexander Söderlund (Haugesund), Joshua King (Manchester United)

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/keretet-hirdettek-a-norvegok
   
 6. avatar: ingersheim
  2012.10.28, 11:11 (szerk.: 2012.10.30, 16:59)
  A magyar válogatott októberben aratott két győzelmével befejezte idei tétmérkőzéseinek sorozatát, az évzáró összecsapás egy felkészülési mérkőzés lesz a norvégok ellen a Puskás Ferenc Stadionban. A mérkőzésre október 29-én, hétfőn reggel 9.00 órakor kezdődik meg a jegyértékesítés, belépőket országszerte az IBUSZ irodáiban, valamint a www.ibusz.hu internetes oldalon lehet vásárolni.

  A találkozóra két árkategóriában értékesítünk jegyeket, a "G jobb" szektortól az "N bal" szektorig a belépők ára 2000 forint, az összes többi helyre 1000 forint.

  Az "A jobb" és a "B bal" szektorban gyerekszektort alakítunk ki, ide iskolák, egyesületek válthatnak belépőt 18 évnél fiatalabb gyerekek részére, a szektorba ingyenes a belépés. Minden 9 gyerek után 1 felnőtt kísérő kötelező (a jegy ingyenes a gyerekeknek és a kísérőknek egyaránt). Minimum 10 db, maximum 50 db ilyen kedvezményes jegyet válthat egy iskola, vagy egyesület. A jegyeket a gyermekjegyek@mlsz.hu email címen lehet igényelni. Az igénylés sikerességéről válasz emailt fognak kapni a kérelmezők. Kizárólag a jegyárusítás megkezdése (hétfőn, 9.00 óra) után érkező igényeket regisztráljuk, és időrendi sorrendben fogadjuk el azokat, a készlet erejéig. Amikor a két szektorba szóló jegyek elfogynak, akkor a válasz emailben erről fogjuk tájékoztatni az igénylőket.

  Egyetemisták csoportos igénylés esetén 300 Ft/db áron vásárolhatnak jegyeket, míg a Coca-Cola Cup sorozatban résztvevő középiskolásoknak ingyenes a belépés!

  A mérkőzésen családi szektort (D jobb, E bal, E jobb) is kialakítunk, ide szigorú szabályokhoz kötött a belépés. A szektorba 3-5 fős családok válthatnak belépőt. A férfi jegye 1000 forintba kerül, a feleség/élettárs jegye ingyenes, a legalább egy, de legfeljebb három 16 éven aluli gyermek belépője 500 forint. A szektorba szóló kedvezményes jegyek megvásárlása előtt kérjük, figyelmesen olvassák el bővebb tájékoztatónkat!

  www.mlsz.hu/magyarorszag-norvegia-hetfon-kezdodik-a-jegyarusitas

  Egész elfogadhatóak a jegyárak.
   
 7. avatar: magyarfutball.hu