magyarfutball.hu

Hungary - Serbia 0 : 1 19:30

   
   
Upload your own photos! »
  1. Magyarország - Szerbia 2022
  2. Magyarország - Szerbia 2022
  3. Magyarország - Szerbia 2022
  4. Magyarország - Szerbia 2022
  5. Magyarország - Szerbia 2022
  6. Magyarország - Szerbia 2022
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.33 (3 szavazat)

játékvezető: 2.33 (3 szavazat)

hangulat: 3.33 (3 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 1 : 1 (2)
  2. 0 : 0 (1)
  3. 1 : 0 (1)
  4. 3 : 2 (1)
barátságos mérkőzés
967. official national team match
referee : Glova Filip (Szlovákia)
attendance:
  1. fss.rs: -
  2. mlsz.hu: -
  3. tempofradi.hu: 29.914
  4. nso.hu: 30.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.03.26, 14:35
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2022.03.26, 14:33
    Marco Rossi: Ez a találkozó teljes mértékben kiegyenlített volt, a statisztikák is ezt mutatják. Aminek jobban kellett volna működnie, azok az utolsó passzok, sok ki nem kényszerített hibánk volt. De a labdabirtoklásban javultunk és megvoltak a helyzeteink is. Más kérdés, hogy Mitrovics második nagy helyzeténél gólt érdemeltek volna a szerbek, viszont a góljuk előtt szerintem egyértelmű kezezés történt, és elbuktunk egy mérkőzést, pedig a döntetlen lett volna az igazságos eredmény. Játékban összességében sikerült fejlődnünk, többször ellent tudtunk állni az ellenfél nyomásának, javultunk labdabirtoklásban. Amikor a futballisták taktikailag követik az utasításokat, elégedett vagyok, de ki kell mondani, nagyot hibázott a videobíró.
    Az új játékosokkal elégedett vagyok. Callum Styles többet volt játékban, úgy érzem, jól szerepelt. A mi rendszerünkben védekező középpályás, de bal oldali támadó is lehet, az első ék mögött, és bal oldali szárnyvédőt is játszhat, mint ma. Bizonyította, hogy nagyon gyors játékos, jó benyomásokat szerezhettünk róla. Az északírek ügyesen kihasználják az üres tereket, erre kell felkészülnünk, bízom abban, hogy azon a meccsen Willi Orbánra is számíthatok.
    Szerbia volt az ellenfél. Az a Szerbia, amelynek a Real Madridban és más sztárklubokban vannak játékosai. Lehet, hogy én lótúrót sem értek a munkámhoz, de szerintem elégedettek lehetünk, hogy ez ellen a csapat ellen helyt tudtunk állni, azzal együtt, hogy a ki nem kényszerített hibák számát csökkenteni kell. Sosem szabad elfelejteni, hogy ki az ellenfél, ha valaki azt hiszi, hogy legyőzzük majd Angliát vagy Olaszországot júniusban, akkor baj van a fejében.

    Dragan Stojkovic: Elégedett vagyok a mérkőzéssel. A felkészülési meccseken nincs feszültség, hátra kell dőlni és csak élvezni a játékot. Persze párszor dühös voltam, mert könnyű helyzeteket nem tudtunk kihasználni, amit nem tudtam elfogadni, de a futball ilyen. Megvoltak a helyzeteink, hogy a második gólt is megszerezzük. Mindkét csapat jól játszott. A magyar csapatot nagyon becsülöm, Marco Rossival remek eredményeket érhet még el az együttes.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-ki-kell-mondani-nagyot-hibazott-a-videobiro-rossi-2883483
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2022.03.26, 14:31
    Ez a meccs józanul borzasztó volt...
    Fiola, Nego a két fehérvári ,eszméletlen szarok volt, szavakkal leírni sem lehet, hogy Fiola hány eladott passzt adott... egy ilyen menetelés után kezdetni őket.. durva
    Botka szintén, nagyon rossz volt.
    Nagy Zs. amúgy nem volt annyira rossz, de kirúgta Gula kezéből a labdát.. kár érte

    Egyebkent pedig megkoszonhetjuk a bironak, hogy a lerantasnal nem kaptak tizit a szerbek.
    [+1 Megintcsak szeretnem hangsulyozni, hogy Schafer magasan a legjobbunk vo't tegnap. Nagyon szepen fejlodik a srac. Raadasul szivvel lelekkel jatszik.

    Egy szakértő kérem írja le, miért nem lett tizenegyes, ami Botkával történt.

    Amúgy sztem a szerb kezezésnél a felkarjára pattan, utána pedig a labda nem érinti a kezét, nem azzal irányítja. De nem látszik 100%osan.

    Van egy lassítás, ahol tisztán látszik, hogy kézzel veszi át a labdát, szerintem nagy hiba volt megadni a gólt. Abban sem vagyok biztos, hogy reljes terjedelmében át ment a labda a gólvonalon. Másik nagy hiba, mikor Schafernek sárgát adott. Botka esete szerintem azért nem tizi, mert hova tudta volna tenni a kezét? Volt hasonló szitu szerbeknél is, hogy nem tudta hova tenni a kezét és nem fújták le. Legalábbis amikor a kéz nem keresi a labdát, szerintem az nem 11es. Nyilván más az, amikor mondjuk góltól foszt meg egy csapatot a vétlen kéz.

    Szóval van két vitatott eset egyik itt a másik ott, de tuti a bíró és a VAR egy csaló. Sajnos volt esély az egyenlítésre , de Szoboszlai kihagyta az ajtó ablakot, ezért kaptunk ki nem a VAR miatt. De kifogást keresni kell így felmenthető a játékos és az edzői stáb...

    A lerántással végződő szabálytalanság a tizenhatoson kívül kezdődött, szabadrúgást pedig nem ítélhet a bíró VAR alapján, csak tizenegyest.
    A kezezés megítélése minden bírónál más továbbra is. Ennél a helyzetnél nem igazán lehet mondani, hogy a kéz kereste volna a labdát, vagy az aktuális mozgásnak nem megfelelő pozícióban lett volna, konkrétan rárúgták a labdát a földön lévő kézre. Ha ellenünk ilyenért befújják a büntetőt (nyilván be szokták), igazságtalannak érzem, szerintem jó döntés született.

    Lehet Varozni, de amit Nagy csinált közvetlenül a gól előtt vagy Szoboszlai ziccere még a megyei bajnokságban sem fér bele.

    Azért összességében 1 góllal jobbak voltak és nem tudom Rossi melyik meccset nézte. Sajnáltam azokat akik kimentek, Sallai, Schafer , Nagy Ádám és Szalai volt akik jól és megfelelő futásteljesítménnyel játszottak sebességben is, Nego, Fiola, Szoboszlai és sajnos Botka is olyan formán kívül van, hogy rossz volt nézni.

    Kár a meccsért mert körülbelül minden U12es gyereket az összes klubtól elhozták, jó lett volna ha ők egy győzelmet látnak ehelyett inkább papírrepülőket dobáltak a pályára

    Ott ültem, az volt a legizgalmasabb a meccsen, hogy melyik repülőnek sikerül bejutnia a pályára. A végén egy elég sokáig szállva jó messzire bejutott a pályára.

    Ez a Callum gyerek nagyon jól szállt be a mérkőzésbe. Amit ezalatt a pár perc alatt le lehetett szűrni: gyors, megfelelően cselez, viszont még szoknia kell a társakat. Nyilván egy hosszabb közös válogatott felkészülés segít ezen.

    Alibi foci volt a tegnapi. Talán 2 olyan helyzetünk volt, ami nem a szerencse, vagy a véletlen miatt alakult úgy ahogy.
    Ebben már Rossinak is van felelőssége, úgy gondolom. Pl. - nem azért, mert Vidi - de berakni egy olyan csapatból 2 embert, akik idén katasztrofálisak, fejben nincsenek sehol - háát... Egy tét nélküli meccsen ki lehet próbálni új felállást, új embereket.
    A szerbek félgőzzel játszottak, és így is elvitték a képzeletbeli 3 pontot.

    Hát, sok minden eszembe jutott a tegnapi meccsről, de az alibi-foci nem. Kibaszott odakúrások voltak, mindkét részről,nagyon nem volt ez barátságos meccs. Amúgy nem értem ezt a hatalmas picsogást, mintha San Marinótól kaptunk volna ki egy tétmeccsen, nem egy szarra se való felkészülésin fociztunk volna, megnézni h mire jó a Böllér meg az angol kölyök -kvalifikált ellenféllel szemben.

    Lassan már össznépi harakiri lesz itt b+

    Schafer klasszis volt, Gula, Sallai Roli, Szalai, Lang rendben volt. Styles frankó lesz. Szobi szégyelje magát. Mindig védem, de ez a mai botrány volt. Fiola, Nagy Zsolt, Gazdag, Vécsei felejtős, Bolla is csalódás

    Szoboszlainak nem lett nagyobb az arca, mint korábban, hanem pont kevésbé magabiztos, mint amikor Ausztriából érkezett a válogatottba. Ha stabil kezdővé tud válni Lipcsében, akkor lesz egy nközi szinten is top irányítónk, ha nem, akkor még mindig lehet belőle nagyon jó spíler, akire nagy szüksége van a válogatottnak.

    Mielott sokan kikelnenek magukbol es vmi kart tennenek otthon masban vagy a lakasban, ez egy edzo meccs volt es annak eleg jo volt, szoval nevagjatok eret magatokon ha lehet.

    Styles-tól páran itt elájultak, de azért neki még bizonyítania kell. Mert az, hogy nullszögből ostoba módon kapura lövi (azaz fel a tribünre), amikor három társa várja a beadást a tizenhatosban, nem észre vall, hanem nagyképűségre. Pedig Ádám Martin, aki remekül fejel, éppen ideális helyzetben volt, kaphatta volna a beadást.
    Amúgy egyetlen labdát sem voltak képesek beadni a tizenhatosba, így Ádám M. kapuérzéke sem érvényesülhetett. Így ez nem fog menni. Gulácsi kapta a legtöbb passzt, ebből csak vereség lehetett.

    Sallai pedig örök reménységként fog nyugdíjba menni. A padlás már régen tele van mellé lőtt labdákkal. Nem is tudom, hova teszi a maiakat.
    Itt ma mindenki könnyűnek találtatott, mert gyakorlatilag nem volt összefüggő játék, csak találom elrúgdosott labdák.
    Nagy Zsolt pedig, a hibája ellenére, igen jól játszott. Schaffer mellett talán még benn volt némi spiritusz, lendület.

    azért gondolom figyelted, Styles hány labdát szerzett, hogyan helyezkedett és passzolt. És nem lassú.

    Azért hátul Orbán és Szalai Attila nagyon hiányoztak. Középpályán is voltak hiányzók (Kleinheisler, Kalmár), szóval azért leszünk ennél jobbak is remélhetőleg. Néhány poszton viszont aggasztó a helyzet.

    Styles 21 éves!
    Szerintem nagyon jó volt a mai meccsen. Pontosan passzolt, jól visszaért, jól kapcsolta le a labdákat. Végre lesz egy rendes balhátvédünk.
    Nem lesz rossz: Botka, Orbán, Szalai, Styles...
    Sokkal jobban játszott mint Nagy Zsolt!

    Nagy Ádámról annyit, hogy amíg pályán volt, alig-alig volt hátra játszott labda. Ő szépen megforgott és kiadta oldalra. Talán nem védekezett most annyira jól, de nagyon hasznos játékos.

    Lássuk az értékelhető fiainkat:
    Gulácsi: 9 - Mindent védett, bravúrosan fogta a ziccereket és bekkek idétlenekedéseit is. Egyedül Nagy Zs. trükkös lövésére nem volt felkészülve.
    Schaffer: 8,5 - Magasan a legtökösebb, legmotiváltabb, legküzdőbb fiunk. A végén 92 perc hajtás után majdnem megcsinálta amit a legnagyobbak, lehetetlen helyzetből kapufát lőtt. Ő többször megmutatta mér hogy képes erre. Pechjére pont Szobihoz pattant, aki az egész meccsen bizonygatta, hogy miért is padozik jogosan a Lipcsében. Valószínüleg még Gula is befejezte volna.
    Szalai (első félidő): 7 - első félidei telejesítménye meglepően jó volt, nem gondoltam volna, de tényleg ő kell nekünk erre a posztra még most is (és ez sajnso nem azért van meg annyira jó lenne, csak egyszerűen nincs jobb). Jól lát, jól indít, veszélyt jelent 16 előtt, jól esik el amikor kell. A hibáit ismerjük, de ezzel együtt amit tudot hozta rutinból
    Sallai: 6 Első félidőben villogott inkább, de még a másodikban is felfelé lógott ki. Sajnos látszott hogy többnyire padozik a Freiburgban és 1-2 megoldásból az is érthető volt hogy miért. Sok fejlődést benne már nem látok, de erős konkurenciát sem a posztjára ha végignézek a névsoron.
    Stlyes: 7 - Ennyiből is látszott hogy belőle lehet valaki, felfelé húzta a fiúkat. Voltak rossz megoldásai, de bevállalosan tolta, labdákat szerzett, jól futott, volt benne kraft. Van stylusa, :-D Az is igaz hogy ma kiemelkedni a vállogatottból nem feltétlenül volt nagy teljesítmény, de debüttánsként nem rossz teljesítmény.
    És itt befejezném a felsorolást.
    Többiek egy sort sem érdemelnek, annyit sem hogy leírjam a nevüket. Egyszerűen csak bűn rosszak
    voltak. Talán Martint kivéve, őt nem láthattuk talán labdába sem érni, annyira ügyesen toltuk az előrefocit (végülis őrízni kellett idehaza a 0-1-et), hogy egy helyzetet nem tudtunk számára kialakítani. Neki még adnék egy esélyt (de persze marad Szalai cseréje)
    Szóval a vállalható eredmény ellenére, ez elkesírtő volt. A taktika többé kevésbé működött egy nem túl acélos és nem túl motivált szerb vállogatott ellen. De az egyéni teljesítmények helyenként nullához konvergáltak és ezen ninc smit szépítgetni. Pár fejnek pszichológus kellene, mert látok itt fényesen lefelé ívelő hullócsillagokat. Van aki már ki is fakult, és talán nem is kellene tovább erőltetni. Van akiben határozottan tudjuk hogy több van, de valamiért nem jön ki.
    Persze mondhatjuk ez csak egy barátságos meccs volt. Reméljek az észak-írek ellen azért mutatunk valamit.

    Gula 8
    Botka 6
    Lang 7
    Fiola 6
    Nego 6
    Schafer 8
    Nagy Á. 6
    Nagy Zs. 6
    Sallai 7
    Szoboszlai 6
    Szalai 6
    Bolla 5
    Gazdag 6
    Styles 7
    Ádám 5
    Vécsei 6
    Kecskés 5

    Schäfer elég gyengén kezdett, őszintén szólva azt hittem Rossi cseréli a félidőben mert meccshiánya van, de aztán brutálisan feljavult, egyértelműen ő volt a meccs embere, meg persze Gulácsi a kapuban. Kilógóan gyenge teljesítmény a kezdőben nem volt, egyedül Szoboszlai, de nem a végén elrontott ziccer miatt, hanem sajnos általában véve nem nagyon ment neki. Érzésem szerint hiányoznak mögüle az igazán kőkemény ütköző emberek akik tehermentesíteni tudnák, mert Nagy Ádám nem ez a típus, és Schäfer sem annyira. Újoncok közül Styles jól szállt be, ő várhatóan erősítés lesz, Ádám nem sokat mutatott de remélem kedden is kap majd lehetőséget azért

    Gula7, Botka 5, Lang 6, Fiola 5, Nego 5, Nagy A 6, Schafer 8, Nagy Zs 6, Szoboszlai 5, Szalai 6, Sallai 7…Styles 7, Vecsei 4, Adam 4, Gazdag 5

    Szoboszlai mire kap 5-ös meg 6-os osztályzatot? Hogy nem rúgta tökön magát? Komolyan az ő szintjén ez 1-es. Sikeres csel 0. Kulcspassz 0. Pár alibi passz amit az Nb II-es játékosok is lehoznának. Kedvelem a srácot de a mai teljesítménye Nb III

    Véleményem szerint a pontozásnak az a lényege, hogy mindenkit a saját képességéhez viszonyítva ítél meg az ember. A 3 leggyengébb tnap Botka, Fiola, Szoboszlai, követi a sort Nagy Zsolt. A baj ott kezdődik, hogy Szoboszlai álmából felkeltve is jobb játékos mint a többi úriember, lehet kevesebbet bakizott de összességében a tudásának a 30%át tette le tnap kb. Szval legyen csak nyugodtan utolsó a pontozásban, hátha (ő v a családja) olvassa az NSO-t és magába száll egy kicsit.
    Tragédia nem történt ez a bari meccs volt és a 0-1 en nincs mit szégyellni. Viszont azt megmutatta a mérkőzés, hogy néhány ember felejtős, néhánynak meg magába kéne szállni mire jön az NL.

    Szoboszlai messze a legsz…bb volt, ez nem az internetezők bosszúja. Ilyen flegma setalgatas, nulla akarat nagyképűség. Nem tudom mikor láttam ilyet valogatottban. Kb olyan a stílusa mint amikor lejön a nagy focista kispalyara és nulla mozgással megveri a többieket fineszesen. Csak ez semmilyen szinten nem működik már itt futás nélkül nem lehet a mai fociban semmit elérni, messze nincs olyan kiemelkedő, hogy állva majd itt megszivasson mindenkit. Veszekedni van energiája, ahányszor mutatják dumál valakinek, katasztrófa amit csinál. Gondolom Lipcsében sem vakok. Nálam ilyen hozzáállásu ember nem jatszana, mindegy mekkora asznak van kikialtva.

    Akinél nem NagyZS volt tegnap a leggyengébb láncszem, az nem tudom, melyik meccset nézte... Rengeteget hibázott az első félidőben, a másodikban a szerb szélső többször is beforgatta, direkt rá játszották a játékot. Szünetben hozni kellett volna lefele. Sz@r napja volt, minden elpattant tőle, elment a lába alatt a labda, minden passzán látszott, hogy nincs rendbe fejben. Az hogy Fiola volt a segítője bal oldalon, csak tetézte a bajt...

    Kinn a stadionban eléggé úgy tűnt, hogy Szoboszlait nagyon megviselte a hibája. Kb. az egész csapat őt vigasztalta, nagyon maga alatt volt. Tv-ben lehet, hogy nem mutatták, de biztos lehetsz benne, hogy egy ilyen hiba döntő pillanatban mindenkit megvisel. Izland ellen berúgta, most kihagyta. Ez van. Zsuzsit meg felejtsük már el... Szélsőnek már lassú, középre meg qrva gyenge.

    Ami szembetűnő volt nekem, hogy nem volt senki, aki betegye üres területre a labdát. a 2. félidőben a bal oldalon erre több lehetőség is lett volna, de sokszor inkább a biztos hátra-oldalra passz ment. Az angol gyerek jól mozgott, és ő be is tudná futni ezeket a területeket, szerintem hasznára lesz a csapatnak.

    Kritizáló kommemtelők! Mióta nézitek ( nem szurkoltok, mert azt nem tudtok) a magyar válogatottat? Láttátok a jugók elleni 1:7-et? A lélelktelen játékot évtizedeken át? A megalázó vereségeket? Tegnap emelt fővel jöhettek le a pályáról a mieink, EZ a legfontosabb. Ha a magyar VAR bírók nem csalnak ellenünk, ha Callum kezd Nagy Zs helyett nem kapunk ki. Az olaszok kiestek hazai pályán Észak Macedónia ellen, és a törököket simán kiverő Portugáliával játszanak a VB kijutásért. - És simán ki is jutnak majd. A szerbe ezeket a portugálokat verték portóban. Szerintem jár a taps a csapatnak, küzdöttek, harcoltak. Rossinál Nagy Zsolt soha nem lesz többet kezdő! Hajrá Magyarok!

    Nagy Zsolt azt tette a gól előtt, amit tennie kellett. Teljes erőből megpróbálta elrúgni a labdát, nem lehet hibáztatni ezért.
    Az, hogy a labda elrúgása rosszabbik lábbal hogyan sikerült, az a magyar képzés eredménye, megesik ez másokkal is!
    Calum Stylesszal viszont sokat erősödik ezen a poszton a csapat!

    Gólt, gólokat kell szerezni, oszt jó napot. Ja? Ehhez némi játéknak és mentális plusznak is meg kellene lenni, hát.... ! arról meg ne is beszéljünk, hogy a "Mester" ugyanúgy megbontotta a második félidőben azt az egyébként is közepesen működő védelmet ,mint az albánok, vagy Andorra ellen. Lett is belőle megint káosz hátul, szerencsére most gól nélkül megúsztuk.

    Megint bebizonyosodott, hogy csak abszolút kényszerhelyzetben szabad a kispadról beválogatni embereket. Szalai olyan aktív volt és olyan jó megoldásai voltak az első félidőben, amilyeneket korábban 5 meccs alatt láthattunk tőle, Szobi meg olyan helyzetet puskázott el, amit tavaly 10-ből 9-szer szemrebbenés nélkül ver be. Persze lehet, hogy opont most volt a 10-ből 10. szitu, de sztem inkább arról van szó, hogy vesztett a magabiztosságából.

    Ádám Martin sztem egyszer ért labdába, amikor is jól dobta ki a szélre Stylesnak. Utóbbi viszonozhatta volna a passzt, de ehelyett - lesz.rva a csapatot és a társakat - az egyéni érdekeit minden más fölé helyezve lehetetlen szögből kapura lőtt. Ziccerpassz helyett. Ennek a gyereknek annyi a célja a magyar válogatottal, hogy kitörjön a Championship aljáról, amihez egy gól talán elég is lett volna. Egy beadás viszont nem. Sztem gyorsan helyre kell rakni, aztán nyilván hasznos csapattag lehet, ha már honosítottuk.

    Nem vagyok Botka ellenes, de tegnap ez nem ment neki. (Voltak nagyon jó meccsei is korábban) Egy védő nem fetrenghet, a földön fekve semmit sem tud kezdeni. Ő passzolta fekve a szerb srácra a labdát amiből a gól előtti lövés (kezezés?) lett. Volt egy hasonló fetrengős szitu akkor is tehetetlenül vergődött, a többiek megoldották.
    Szobi, jelenleg a Lipcsébe sem játszik jobban, ezért sem kezdő (szoktam nézni a meccseit).
    Orbán és Szalai A. nagyon hiányzik ebből a védelemből.
    Ádit sokat kritizáltam, de most szerintem csak a kapura lövés/gól hiányzott a játékából (tetszett amit csinált!).
    Ádám Martin adta (én úgy láttam) a Schafer kapufája elött vissza a labdát. Az a kényszerítőzés szép volt.

    Szoboszlainak nagyon kellene egy pszichológus, mert rossz nézni ahogy szenved. Eleve ökörség volt súlyos sérüléssel elmenni Lipcsébe. A sérülése miatt eldobott 1 évet, amiatt meg hogy a Lipcsébe ment és nem valami kevésbé komoly csapathoz eldobta a másikat. Tegnap pontosan látszott rajta hogy ha valami nem sikerül - márpedig mindig lesz valami ami nem sikerül - akkor rágörcsöl pofákat vág, pofázik - simán kaphatott volna ezért sárgát egy szőrösebb szívű bírótól. Az hogy üres kapuba nem tud gólt lőni, az előfordul bárkivel. De az hogy ez a padlóra küldi, az pl. Sallai Rolival nem fordulna elő, akin látszott hogy duzzad az önbizalomtól, és ha elrontja egyszer, megpróbálja újra - ahogy Schaffer is. Szoboszlai pont olyan rosszul játszik amilyen rosszul játszott Szalai a komoly sérülése után - remélem neki nem kell 10 év, hogy visszatérjen az önbizalma. Szalai amúgy a meccs pozitív meglepetése volt: nagyon élt, és eszembe se jutott hogy helyette keresni kellene bárkit. 10 éve nem játszott ilyen jól.
    A másik aki reménykeltő volt, az Styles: prímán illetszkedik az 5:3:2 - 3:5:2 taktikához amit Rossi annyira szeret. Jól védekezik, jól passzol, robbanékony, egyszerűen szuper. Mondjuk a Stílusos Kálmán nevet amit a lányom ráragasztott még kicsit zokni kell, de hát a Négó Lajost is megszoktuk, szóval ez legyen a legnagyobb bajunk smiley

    Ki kell mondani tényleg hibázott a VAR több ízben. A szerb gól teljesen szabálytalan volt a VAR szobában nem merték érvényteleníteni ez az igazság. A másik esetnél Bolla és szerb között volt egy minimális kontakt a 16 oson kívül amit sokszor meg sem fújnak majd a 16 ost atlépve a szerb dobta magát mint egy vitaminhiànyos, viszont bent egyértelmű kezezés megint, a VAR/játékvezető pedig kompenzált és nem adott tizit.
    Az első félidő rendben volt, a másodikban a szerbek lötyögtek, a mieink meg szenvedtek. Az eredmény azért igazságos mert a mieink hátrányból játszva egy épkézláb helyzetet nem tudtak kidolgozni. Tragédia nem történt de kicsit előre tekintve, ha a köv. EB-n is ott akarunk lenni akkor ennél több kell, főleg koncentrációban és néhány játékos esetében hozzáállásban.
    Mondják sokan Rossi a jövő csapatát építi, fiatalokra támaszkodva. A baj az, hogy a jövő csapata sokszor nem tudja mit jelent címeres mezben kifutni a pályára. Ettől még nem temetném a válogatottat az Albánok, Andorra elleni teljesítménynél azért jobb volt a tnapi.

    Ahogy jósoltam a mester szokás szerint megint nem sok lehetőséget adott a peremembereknek meg az ujjoncoknak mikor fogja már fel hogy a csapatépítésnek ez a lényege és nem akkor kell kétségbeesni aztán ha kiesik egy alapember. Fenne büszkék voltunk magunkra hogy anno NL meccsen megvertük a szerbeket meg az oroszokat de minden normális csapat építkezésre használja ezeket a meccseket mi ott is rendre az alapcsapattal álltunk fel most látszik hogy a szerbek csont nélkül mentek VB-re meg lehet az oroszok is ott lennének mi meg hoztuk a szokásos csoport 4. helyet !

    Sztm Rossi jó, a keret átlagos. A tegnapi meccs, langyos volt, nem tudtam eldönteni, hogy Szoboszlai ennyire ****, vagy ennyire **** pozícióba játszik. Kicsit mindkettő, nincs formában, nem is vállalt sokat, ahogy labdát kapott, passzolta is vissza. Na de nem hegyezem ki rá a teljesítményt, voltak helyzetek, de sosem volt az az érzésem, hogy be is akar menni az a labda a kapuba, kivétel Sallai és Schafer próbálkozása. Nagy Ádám gyenge, Nagy Zsoltot a balszerencsés öngól ellenére, nem ekézem, Kádár óta nem láttam védőt, hátul cselezgetni, és megindulni, a cserék szerintem kicsit aktivizálták a tempót. 5-ös skálán 3-as. Következő meccsen nem kezdetném Szalait, két csatárral, bárki is az, megnézném mire jutnánk.

    Bár lehet kritizálni - soxor joggal - de azért a legtöbb esetben igaza van a transfermarkt-nak a játékosok értékével kapcsolatban. Összehasonlításképp a két válogatott: a szerbek kezdőjének értéke 160 Millió eur, a miénk 58,5 M. eur. A mi kezdő mezőnyjátékosainkból ha kivesszük a két legértékesebbet (Szobi 28 - ez mondjuk enyhe túlzás -, és Sallai 10 M. eurr), akkor a maradék 8 KEZDŐ mezőnyjátékosunk értéke 9,5 M euro. Ugyanez a szerbeknél (Savic 70, Kostic 20) 65 M eur... Érzitek/értitek a több mint HATSZOROS különbséget? Tovább folyttatva a cserék értéken szerbeknél 38 M, nálunk 9,5 M. NÉGYSZERES különbség. De ha azokat nézzük akik nem álltak be, a szerbeknél 42,5 M, nálunk 7,5 M ült a kispadon...és a szerbek 2-vel kevesebb játékost neveztek. Náluk 1 meghatározó játékos hiányzott (Vlahovic 85 M), nálunk kettő (Orban 15, Szalai A. 14). Egy szó mint száz: óriási a különbség minőségben és játéktudásban is a két válogatott között, amit sajnos a Transzf. is bizonyít. Ebből a szempontból tehát nem szégyen 1 öngóllal kikapni egy ilyen csapattól... SZÉGYENKEZNIVALÓJA INKÁBB AZ mlsz-nek, ÉS AZ EGÉSZ EDZŐI KARNAK VAN, mert - a sokkal jobb infrastruktúránk és a nagyságrendekkel több befektetett tőke ellenére - képtelenek minőségi játékos(ok) kinevelésére!!! Nem a gyerekekkel, ifjú focipalántákkal van gond (akikre nagy divat mostanság ráfogni a képzési problémákat), nem rájuk kell fogni a tehetetlenséget!!!

    Értékelje a magyar játékosok Szerbia ellen nyújtott teljesítményét!
    Schäfer András 7.21
    Gulácsi Péter 6.92
    Callum Styles 6.25
    Sallai Roland 6.03
    Szalai Ádám 5.42
    Botka Endre 5.25
    Nagy Ádám 5.13
    Lang Ádám 5.13
    Loic Nego 5.08
    Ádám Martin 5.04
    Fiola Attila 4.64
    Gazdag Dániel 4.55
    Bolla Bendegúz 4.43
    Vécsei Bálint 4.41
    Kecskés Ákos 4.27
    Nagy Zsolt 4.05
    Szoboszlai Dominik 3.88
    Szavazatok száma: 8342

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2883441
    https://ulloi129.hu/2022/03/24/magyarorszag-szerbia-12/
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2022.03.24, 17:40
    Az már korábban kiderült, hogy a Magyarország elleni, csütörtöki, budapesti mérkőzésen a szerb szakvezetés sérülés miatt nem számíthat az alapemberek közül Dusan Vlahovic (Juventus) és Nikola Milenkovic (Fiorentina) játékára.

    Később, a Budapestre érkezést követően aztán az is eldőlt, hogy a török Kasimpasa 29 éves, 20-szoros válogatott védője, Uros Spajic sem léphet pályára a Puskás Arénában, sőt, a dánia elleni, március 29-I koppenhágai felkészülési találkozón sem.

    A remek felépítésű bekk pozitív koronavírus-tesztet produkált, így nem számíthat rá Dragan “Piksi” Stojkovic kapitány, aki azonban nem hív be a helyére senkit a keretbe. A több szerb negatív eredménnyel zárt, így nincs akadálya a játékuknak – írja az RTS

    http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/magyar_valogatott/valogatott-mar-budapesten-derult-ki-hogy-ujabb-szerb-alapember-esett-ki-a-magyar-meccsrol
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2022.03.24, 17:37
    Willi Orbán fogászati kontrollvizsgálata mindent rendben talált, így pénteken csatlakozik a férfi A-válogatott keretéhez, szombaton pedig edzésbe is állhat.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1506714901343088646
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2022.03.22, 12:20
    A Juventus sztárja, Dusan Vlahovics nem lesz ott a Magyarország és a Dánia elleni felkészülési mérkőzéseken a szerb labdarúgó-válogatottban – adta hírül a szerb szövetség.

    A Juventus 22 esztendős csatára vasárnap a Salernitana ellen lépett pályára az olasz élvonalban: kiosztott egy gólpasszt, majd gólt is szerzett, a 91. percben pedig lecserélték. Ezt követően kisebb ágyékhúzódásra panaszkodott, ezért a Juventus és a szerb válogatott stábja egyeztetett egymással, s arra a döntésre jutottak, hogy a fiatal csillag Magyarország és Dánia sem lép majd pályára a felkészülési mérkőzések során.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-vlahovics-serules-miatt-nem-jatszhat-a-mieink-ellen-2882997
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2022.03.21, 12:46
    Szalai Attila azonban sérülés miatt nem tud csatlakozni a csapathoz, helyére Spandler Csabát, a Puskás Akadémia játékosát hívta meg Marco Rossi, aki az első edzését hétfő délután tartja meg.

    2022.03.20
    https://www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg/posts/7474453382579731
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2022.03.15, 11:51
    Férfi A-válogatottunk Szerbia és Észak-Írország elleni keretébe meghívást kapott az angol másodosztályban szereplő Barnsley játékosa, Styles Callum és az OTP Bank Ligában 24 mérkőzésen 23 gólt szerző Ádám Martin is. A két felkészülési mérkőzés Marco Rossi szerint jól szolgálja a felkészülését a Nemzetek Ligájában a válogatottra váró feladatokra.

    A válogatott gerincét ezúttal is a tavalyi Európa-bajnokságon részt vett játékosok alkotják, azonban egy több poszton is bevethető, univerzális játékos és a hazai bajnokság gólkirályjelöltje is csatlakozik a már jól megszokott nevekhez. Utóbbiak közül vannak, akik jelenleg nem rendszeres kezdők klubcsapataikban, azonban a keret túlzott mértékű változtatása nem szolgálná a csapat érdekét.

    – Ebben az időszakban, amikor néhány játékos nem játszik rendszeresen a klubcsapatában, de fizikálisan mindenki a megfelelő szinten van, várhatóan ők is a megfelelő szintre kerülnek a válogatottal történő felkészülés során – mondta az mlsz.hu-nak Marco Rossi. – Remélhetőleg visszanyerik önbizalmukat, hiszen a tudásukkal nincs probléma, ezt már bizonyították. Fontos, hogy ugyanazt az utat folytassuk, amit már jóval ezelőtt megkezdtünk, és amit már minden játékos nagyon jól ismer. Semmi értelme nem lenne elkezdeni kísérletezgetni hét-nyolc új játékossal, ráadásul hogy őszinte legyek, nem is látok ennyi labdarúgót, akikkel érdemben változtathatnánk az eddig megszokott kereten.

    2022.03.14
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/harom-ujonc-is-helyet-kapott-marco-rossi-kereteben
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2022.02.23, 09:47 (szerk.: 2022.02.23, 09:49)
    Magyarország-Szerbia: február 25-én indul a jegyértékesítés

    Férfi A-válogatottunk március 24-én, 19.30 órakor a világbajnoki résztvevő szerb válogatottat fogadja felkészülési mérkőzésen a Puskás Arénában. A találkozóra szóló jegyeket a Szurkolói Klub tagjai február 25-től vásárolhatják meg.

    Az SZK-tagok kedvezményes elővásárlása február 25-én 10.00 órakor kezdődik meg, és február 27-én éjfélig tart. Február 28-án 10.00 órától mindenki számára megnyílik a vásárlási lehetőség.

    A jegyeket névre szólóan lehet megvenni a meccsjegy.mlsz.hu oldalon. Egy felhasználó egy tranzakció során legfeljebb négy jegyet vásárolhat.
    kép
    A belépők négy árkategóriában, 3-12 ezer forint között elérhetők, a Szurkolói Klub tagjai minden kategória esetében 20%-os kedvezményt kapnak ebből az árból.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/magyarorszag-szerbia-februar-25-en-indul-a-jegyertekesites
     
  10. avatar: Zsorzsinju
    2022.01.14, 15:35
    Szerbia szövetségi kapitánya:
    Dragan "Piksi" Stojković 1963. március 3-án született Nišben.
    1983. november 12. és 2001. július 4. között 84 alkalommal szerepelt a Jugoszláv válogatottban, 15 gólt szerzett. 1997-ben kétszer játszott a Magyarok elleni VB pótselejtezőn, Ő volt a csapatkapitány. 2021. március 24-től szövetségi kapitány. A Magyarok elleni lesz a 13. mérkőzése.
     
  11. avatar: magyarfutball.hu
    2022.01.14, 10:46 (szerk.: 2022.01.14, 10:49)
    Férfi A-válogatottunk a júniusi és szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzések előtt, márciusban két felkészülési mérkőzésen lép pályára: Szerbia és Észak-Írország lesz a két ellenfelünk.

    Marco Rossi együttesére kemény késő tavasz és a kora ősz vár, hiszen júniusban és szeptemberben játssza le hat Nemzetek Ligája-mérkőzését, amelyeken az angol, az olasz és a német válogatott lesz az ellenfele. A sztárcsapatok elleni felkészülés jegyében, márciusban két felkészülési mérkőzés vár a mieinkre: március 24-én a szerbeket fogadjuk a Puskás Arénában, majd öt nappal később, március 29-én az északírek otthonában, a belfasti Windsor Parkban lépünk pályára.

    Mindkét csapatról vannak viszonylag friss élményeink, a szerbekkel tavaly, a Nemzetek Ligája előző kiírásában játszottunk, idegenben Könyves Norbert góljával 1-0-ra nyertünk, míg hazai pályán 1-1-es döntetlennel zártuk az egymás elleni összecsapásunkat (gólszerzők: Radonjic és Kalmár Zsolt). A szerbek nem voltak résztvevői a 2021-es Európa-bajnokságnak, az ősszel zárult vb-selejtező-sorozatban viszont nagyszerű teljesítményt nyújtottak, veretlenül, a portugálokat is megelőzve csoportelsőként biztosították helyüket a 2022-es katari világbajnokságon.

    Az északírekkel a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőjében mérkőztünk legutóbb, Budapesten a szigetországiak nyertek 2-1-re, míg Belfastban 1-1-re végzett a két csapat, e két meccsen a góljainkat Priskin Tamás és Guzmics Richárd szerezték. Az északírek akkor csoportelsőként jutottak ki az Eb-re (történetük során első alkalommal), mi pótselejtezőt követően biztosítottuk a helyünket a 2016-os kontinensviadalon. Az északírekkel eddig hatszor találkoztunk, négy győzelem, egy döntetlen és egy vereség a mérlegünk.

    – Azért választottuk ellenfélnek Szerbiát és Észak-Írországot, mert megfelelően erős csapatok, még ha Nemzetek Ligája-ellenfeleinkkel ellentétben nem is tartoznak az európai élcsapatok közé – mondta az mlsz.hu-nak Marco Rossi szövetségi kapitány. – A szerbek erősségéről sokat elárul, hogy Portugáliát megelőzve jutottak ki a világbajnokságra. Őket ismerjük a Nemzetek Ligája előző kiírásából, ahol csoportellenfeleink voltak, azóta azonban rengeteget fejlődött a csapatuk az új szövetségi kapitánnyal, Dragan Sztojkoviccsal. Észak-Írország ellen sosem könnyű játszani, ráadásul ezúttal idegenben fogunk pályára lépni ellenük, így még nehezebb dolgunk lesz, hiszen tudjuk, hogy hazai pályán különösen erősek, és nagyon nehéz legyőzni őket. A két márciusi mérkőzésen alapvető célkitűzésünk, hogy továbbfejlesszük a játékunkat, másrészt pedig az, hogy olyan játékosoknak is lehetőséget adjunk, akik eddig kevesebbet játszhattak, vagy még pályára sem léptek a válogatottban. A válogatást ezúttal is befolyásolni fogja, hogy a lehetséges kerettagok hogyan teljesítenek klubcsapataikban, akár itthon, akár külföldön játszanak. Amikor eldöntjük, hogy kik lesznek a keret tagjai márciusban, akkor fogunk határozni arról is, hogy milyen rendszerben, milyen alapelvek mentén képzeljük el a játékunkat Szerbia és Észak-Írország ellen, bár azt gondolom, az alapelvek nem igazán fognak változni.

    2022.01.14
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/a-szerbek-ellen-kezdjuk-a-2022-es-evet