magyarfutball.hu

portré: Botka Endre
© mlsz.hu
alias
Botka Endi
nationality
Magyarország
age
29 years
poszt
hátvéd
related websites

játékos

pályafutás
Budapest Honvéd FC
2014 - 2017
Kecskeméti TE (kölcsönben)
2014 - 2015
Ferencvárosi TC
2017. január -
eredmények / elismerések
Magyar Bajnok
2017, 2019, 2020, 2021, 2023
Magyar kupagyőztes
2017, 2022
Európa bajnoki résztvevő
2021
Botka Endre 2017
2017-ben a Ferencváros játékosaként

Budapest Honvéd FC, 2014-2017

A Honvéd sajátnevelésű játékosa, a szamárlétrát végigjárva jutott el a válogatottságig. Hatévesen már a kispesti pályára járt, majd a Magyar Futball Akadémia elvégzése után – egy rövid kecskeméti kitérővel - eljutott az NBI-ig. 2016 őszén, a svédek ellen a válogatott címeres mezét is magára húzhatta. Kispesti pályafutása alatt 89 felnőtt tétmérkőzést játszott, 61 NBI-es, 3 Magyar Kupa, 21 NB III-as, és 4 Liga Kupa találkozón lépett pályára színeinkben. Az NBI-ben és az NB III-ban 1-1 gólt szerzett. Az NB I-ben először 2014 tavaszán a Győr ellen (2-4), utoljára 2016. december 10-én a Mezőkövesd (1-0) ellen lépett pályára Honvéd-mezben.

Botka Endre, ha nehéz szívvel is, de tizenhat év után eligazol Kispestről. A Ferencváros ajánlatot tett válogatott védőnkre, amit mind ő, mind a klub megfelelőnek talált és elfogadott.

Kecskeméti TE, 2014-2015, kölcsönben

Nem volt jó érzés ott hagyni a piros-feketét, de most az a lényeg, hogy játsszak. A Honvédnál számítottak rám, de nem lettem volna kezdő, szerintem húsz perceket kaptam volna. Én kezdeményeztem, hogy eljöhessek, mert itt Kecskeméten nagyobb volt az esély, hogy bekerülök a csapatba. Eleinte Pápa is szóba került nálam, de végül Kecskemét mellett döntöttem.2

Nagyon sokat köszönhetek a KTE-nek, a karrierem szempontjából egy igen fontos félévet tölthettem el itt. Ha nem kerülök Kecskemétre, ahol ilyen jó környezetben, ilyen jó edzővel dolgozhatok, akkor biztosan nem itt tartanék most. Kitűnő őszt zártunk a csapattal, nagyon jól éreztem magam Kecskeméten, csak pozitívan fogok visszaemlékezni az itt töltött időre.1


Ferencvárosi TC, 2017-

...
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.07.02, 17:21
  Egyébként Botkával az a bajom, hogy a honvédban kezdte a pályafutását, ahol mindig betonvédelem volt az első és ha jól emlékszem, még ő maga is elmondta anno , hogy a honvédban általában vonalban helyezkedett el az 5 védő, nehezére esik előrébb menni. Fiatal korában ezek az évek elég mély nyomot hagytak benne. Nem technikás szélső védő, csupán átlagos a gyorsasága, induló sebessége sem kirobbanó, ahogy cselezőkészsége is minimális. Az a bajom vele, hogy védekező játékos és a Fradiban játszik. Ha paks szurkoló lennék és a paksi zöld fehér mezt viselné, azt hiszem, teljesen máshogy viszonyulnék Endihez, mint most. De Ferencváros szurkoló vagyok és Wingo dac elleni játéka nagyon üdítő volt Botkáéhoz képest a vonal mellett. Nekem személy szerint az a szélső védő játék kell, amikor megfirkáljuk az ellenfeleket, megbontjuk a szélső védelmet háromszögezéssel és mindemellett a védőjáték is megvan. És ezt Wingo tudja.

  Talán nem leszek elfogult, sem tapintatlan, ha azt állítom, hogy ha Botka kb. 8-10 centivel magasabb lenne, akkor már egy nyugati top5 bajnokságban játszana belső védőként.

  Vagy ha kicsit mozgekonyabb lenne, akkor szelso vedokent. Sajnos pont feluton van a ketto kozott. Vagy szerencsere. Nezopont kerdese.

  Igen, kb. a két poszt között van adottságokban. Viszont a háromvédős rendszert mintha rá találták volna ki.

  https://ulloi129.hu/2021/07/02/botka-ido-kell-hogy-az-elmult-hetek-tortenesei-leulepedjenek/
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2020.02.03, 20:19
  Jó mentalitású játékos, ráadásul több poszton bevethető. Gratulálok Endi a hosszabbításhoz,a munka gyümölcse!

  Ez egy remek hír! Remek kiegészítő játékos.

  Nálam kezdő. A válogatottban is.

  Nagyon jó hír. Kedvelem Endi játékát, hasznos, több poszton is bevethető védő.

  Botka jó játékos, ezt többször is bizonyította már. Örülök, hogy marad, de annak még jobban örülnék, ha többször be tudná verekedni magát a kezdőbe. Értem én, hogy a jelenlegi védelmünkből kurva kemény meló valakit kiszorítani, Lovre-Blazsics, Civic...

  Én azért nagyon szurkolok, hogy ez mégis összejöjjön Endinek!

  Jó hír. És még mindig csak 25 éves, szóval hosszú távon hasznunkra lehet.

  Ez jó hír,és örömteli hogy nem menekül, mert nem kezdő,hanem küzd a posztjáért.

  de hova menjen? továbblépni csak külföldre tudna, oda valószínű 2-szeres válogatottként csak nagyon rossz bajnokságba tudna elmenni, országon belül meg nincs komoly csapat. a csapat és a játékos is nagyon jól járt ezzel a hosszabbítással.

  Egy, több poszton bevethető, jó kiegészítő embert nyertünk vele. Hogy mire lenne képes folyamatos játéklehetőség mellett, az egyenlőre kérdés!

  Azért tetszik nagyon a dolog(azon túl,hogy egy rendkívül szimpatikus játékosunk hosszabbított),mert egyértelműen előre mutat.Lovre már 32 éves lesz idén,hibázgat is,ami az idő előrehaladtával és a sebességének csökkenésével egyre több lesz,de mi már előre gondolkodunk a pótlásán és valószínűleg fokozatosan átveszi a helyét Endre.
  Egyértelműen látszik a tudatosság,amióta Hajnal és Rebrov a góré,ez pedig mindennél fontosabb.

  Kedvellek Endi, mert te is tipikus olyan kispesti kanyhaló vagy mint az ottani haverjaim.

  Nagyon jó hír! Az egyik legsokoldalúbb játékosunk a keretben és ráadásul magyar. Kicsit úgy is érzem hogy a legalulértékeltebb játékosunk is ő egyben. smiley

  Jó, hogy itt vagy Endi, mindent bele! HAJRÁ FRADI!

  Ahogy a kinti Espanol elleni meccsen beszállt, úgy, hogy ezer éve nem volt játékban, az minta értékű.
  Teljesen érthetetlen, hogy miért nem vele próbálta megoldani Rossi a balbunkót Wales ellen (még úgyis, hogy egy edzőmeccsen nem telejsített ott jól) és miért azt a névtelen senkit tette be abból a névtelen csapatból, 0 rutinnal.

  Baromi jó hír, a védelem jolly jokere, fiatal, magyar és (ezek szerint) nem kelti a feszültséget akkor sem, ha nem kezdő.

  https://ulloi129.hu/2020/02/03/szerzodest-hosszabbitottunk-botka-endrevel/
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2017.01.09, 17:35
  Ez a Botka gyerek eddig játszotta az agyát, hogy piros-fekete vére van?

  Csak azért kérdezem, mert szerintem a szokottnál hevesebb reakciók vannak az átigazolása körül, nem jellemző itthon a mez égetés.


  Sok mindenkit lehet Botka átigazolása kapcsán basztatni, de a játékos ahogy láttam hemingway fizetéseit, kb a 3-4 szeresét fogja kereseni a fradiban...Szép dolog ha egy játékos szereti a klubot, netán szurkolója is, de egy kb 10-12 éves karrierbe nem fér bele, hogy egy ekkora jövdelemkülönbségre nemet mondjon .


  Botka túl van hájpolva, szerintem is pótolható, de Prosser kezdett úgy játszani, hogy elhittem játékos lehet belőle...Õt sajnálom, bár Koszta nagyon hasonló, de azért egyértelműen jobb nála.


  Ühüm, 15 éve van Kispesten. Van róla kép valami nyolc évesen, Kispest mezben, felnőttként Puskás Army pólóban, stb.

  Õsszel velünk bulizott a Kanyar 25 éves szülinapján és igen, mondhatjuk, hogy vörös-fekete volt a vére.

  Tudod végre összeállt egy europid csapat a Bozsikban, többséségben tényleg saját nevelésű fiatalokkal. Elkezdtünk jól játszani, jöttek a győzelmek, gyakorlatilag a tabella élére kerültünk.

  Erre egy nap alatt elviszik a két legigéretesebb fiatalt a Fradiba és a Felcsútba (baszod, ezt nem is értem!) és akármit is mondanak a fradisták, szakmailag semmi sem igazolja Botka átköltözését a szomszéd kerületbe.

  Szóval a miért-re nem tudjuka választ, a "hogyan?" viszont kurvára dühítő és szerintem ezt a részét nagyon is érted.

  Persze erre lehet az a válasz, hogy "dehát' a stadion tender, meg Kocsis is anno, meg bezzeg a Nagy Ádi, de azért a faszomat beleverem ebbe az egészbe.

  Így tényleg értelmetlen.

  Ennél még a bundabajnokság is izgalmasabb volt, mert soha nem tudhattuk, hogy mikor fogadnak ránk Szingapúrban - vagy Vietnamban nagyobb téteket tettek ránk, mint Szingapúrban ellenünk.


  A Fradiba most igazolni szakmailag szerintem rohadtul kockázatos, viszont hazai szinten a legnagyobb zsetont lehet keresni. A fiatalok közül Radó leépült Dolly alatt, Nagy Ádámnak viszont összejött a dolog, bár ez szerintem az ő egyéni sikere inkább. Nagy Dominik mondjuk jó lett.

  Rossi jobb edző Dollnál, viszont a Fradiból könnyebb a válogatottba bekerülni (nem feltétlen szakmai okokból), ez is motiválhatta Botkát a pénzen kívül. A válogatott segítségével meg nagyobb lehet az esély egy külföldi szerződésre.

  Nem sok Kispest meccset láttam, de Prosser nekem ügyesebbnek tűnt, mint Botka, szerintem az ő átigazolása durvább.

  Csak a Kispest! - Drukkerkocsma
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018387