magyarfutball.hu

Serbia - Hungary 0 : 1 20:45

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (2 szavazat)

játékvezető: 4 (2 szavazat)

hangulat: 1 (2 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 1 : 0 (1)
  2. 1 : 2 (1)
  3. 2 : 4 (1)
  4. 3 : 0 (1)
Nemzetek Ligája
947. official national team match
ground : Belgrád, Stadion Rajko Mitić
referee : Schärer Sandro (Svájc)
attendance:
zárt kapuk mögött

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2020.10.14, 17:19
    Ljubisa Tumbakovic: A novemberi egymást követő három meccsen kisebb rotációval fogunk dolgozni, ez fontos tanulság. Természetesen nem jó érzés, hogy utolsók vagyunk a Nemzetek Ligája-csoportban. A fő cél az Európa-bajnoki részvétel, de ettől még aggaszt, hogy utolsók vagyunk az NL-ben. Norvégia ellen jól játszottunk, amely talán még erősebb csapat is, mint a magyar. Ezzel együtt nem jó érzés, ahogyan a mai meccs alakult. Kicsit sem néztük le az ellenfelünket. Egyik csapat sem az alapfelállásával játszott ezen a mérkőzésen, szükség volt változtatásokra a sorozatterhelés miatt. Még egyszer mondom, kicsit sem vagyok elégedett a látottakkal, de arról szó sincs, hogy félvállról vettük volna a mérkőzést, vagy ne vettük volna elég komolyan az ellenfelet.

    Marco Rossi: Sokkal boldogabb vagyok most, mint a legutóbbi mérkőzésen. Hatvanöt-hetven percen keresztül egészen elképesztő teljesítményt nyújtottunk, egy sokkal gyorsabb, erőszakosabb ellenfél ellen. Olyan küzdeni tudást, olyan letámadást mutattunk be, amit mindig is szeretnék látni. A második félidő második felében már voltak gondjaink, de ne feledjük, Szerbia ellen játszottunk. Meg lehet nézni, hol futballoznak, milyen értékeik vannak. Az első félidőben talán kicsit alábecsültek minket. A második félidőre viszont ezt nem lehet elmondani. Megérdemelten nyertünk, még ha volt egy-két helyzetben szerencsénk is. A másik oldalon ott volt Holender Filip tiszta ziccere… A szurkolók most igazán boldogok lehetnek. Az igazi drukkerek, nem azok, akik mindig csak kritikusak, hanem azok, akik őszintén drukkolnak a csapatnak.

    Ha mégis ki kell emelni valamit, az a hozzáállás. Futballozni szeretünk, nem csak védekezni, nem a pontrúgásokra várni. Eljutottunk arra a pontra, hogy mindenki kellően bátor, támadó szellemben szeretne és tud is játszani. Az európai labdarúgás egészét tekintve egy senki vagyok. De ha a nagy edzőket nézünk, a presszing és a fizikai állapot az, amire kulcskérdésként tekintenek – ez világosan látszik a jelenlegi trendekből. Ezen mutatókkal meccseket lehet eldönteni. Ha Szerbiához hasonlítjuk magunkat, nem vagyunk azon a szinten, amit külön-külön ezek a játékosok tudnak. De ha egy csapat megdolgozik ezért, akkor lehet annyi időt nyerni a pályán, ami segít egy-egy helyzetet jobban megoldani. Igen, a szerbeknek volt több helyzetük, igen, lőttek kapufát, de összességében megismétlem, teljesen megérdemeltnek tartom a sikert. Ennek fő oka pedig a mentalitásunk.

    A játékosok extra munkát végeztek, akkor is, amikor a pandémia miatt hónapokig nem tudtunk találkozni, ha kellett videón, ha kellett telefonon egyeztettünk a fejlődés érdekében. A Ferencváros Szerhij Rebrovval egészen elképesztő munkát végez – reagált Rossi. – Több mint tíz éve nem volt magyar csapat a Bajnokok Ligája csoportkörében. Valami hasonlót próbálunk most elérni a válogatottal. A mi nagy célunk, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra. Ez az álmunk. Ehhez egy tőlünk erősebb csapat, Izland ellen kell bizonyítanunk. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, a világranglistán jóval előttünk állnak. Szerencsére viszont ott lesznek velünk a szurkolóink – legalábbis egy jó részünk. Hiszem, hogy megvan az esélyünk arra, hogy kiharcoljuk az Európa-bajnoki részvételt. A magyar futball az elmúlt években rengeteget fejlődött, ez kétségtelen. Remélem, hogy kijutunk az Eb-re, és akkor elmondhatjuk, elértünk válogatott szinten is valami hasonló sikert, mint tette azt a Ferencváros klubként.

    Több tízezer kilométert utazom, amióta szövetségi kapitány vagyok, és ez nem arról szól, hogy Olaszországba mennék haza. Ezeket a kilométereket jelentős részben Magyarországon gyűjtöm. Igyekszünk figyelni és minél több adatot szerezni a játékosokról. Mindenkiről, aki a válogatottnál szóba jöhet. Könyves Norbiban is okkal bíztunk meg. Ha valakit meghívunk, annak nyomós oka van. Tudtuk, hogy Szalai Ádám nincs a legjobb formában, de ma is láthattuk, a beállása után, mennyivel másabb lett a játékunk, hogy micsoda melót végez el. Ugyanakkor kellett alternatívákat találnunk. Az egyik Könyves. Ő igazi harcos, minden alkalommal elmondom, hogy olyan játékosokra akarom építeni a keretet, akik ilyen mentalitással vannak megáldva. Akiknek igazi büszkeség, hogy a magyar válogatott mezét viselhetik, akik valódi harcosok. A meccs után megkérdeztem tőle, hogy tíz napja hitte volna, hogy hasonló élményben lesz része. Norbi azt válaszolta, egyáltalán nem és nagyon-nagyon köszöni. Én pedig azt mondtam, hogy ez nem köszönet kérdése, igazán, tényleg boldog vagyok attól, hogy így mutatkozott be a válogatottban. Ez a futball szépsége.

    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-a-szerb-magyar-merkozest-koveto-sajtotajekoztato-2789099
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2020.10.14, 17:14
    kép
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2020.10.14, 15:35 (szerk.: 2020.10.14, 17:12)
    Gratula Könyvesnek, ugyanakkor elszomorító, hogy évek óta nincs egy épkézláb csatárunk, balhátvédről meg ne is beszéljünk. Komolyabb téttel bíró meccsen azért kezdő még Szalai, mert nincs más. Könyves 31, Szalai 33, Nikolics 32, Németh 31. Velük már nem lehet építeni a jövő csapatát, de egyelőre még kilátásba sincs olyan aki át veheti a szerepüket. Bobál Zalaegerszegről portugál élvonalba ment, ahol egy percet nem játszott még, Szőke Adrián a keret tagja ugyan, de csatár létére még gólt nem rúgott a holland élvonalban. Magyar tehetséges csatár egyelőre még nb1-es csapat ajtaját sem kopogtatja, nemhogy a válogatottét. Nem irigylem Rossit, pedig a Sallai- Szoboszlai- Nagy Ádám- Orbán 4-es az nem rossz, de csatár nélkül nehéz lesz.

    Lehet szidni Rossit, meg szeretni is, én valahol közepén állok. De tegyük hozzá, hogy ma egy görög, török, szerb szintű csapat ellen bármikor nyerhetünk, persze ki is kaphatunk. Van Európában 6-7 top válogatott, utána 10-15 közel hasonló szinten, és mi már benne vagyunk az utóbbiban. 10 éve nagyon messze voltunk ettől a szinttől. És ebben Dárdai, Storck és Rossi érdeme is megvan

    Nem egy labdazsonglor ez a Konyves, de alazat teren nem all rosszul.

    Érdekes ez az NL egyébként, mert nekünk vagy kiesni lenne értelme, hogy a C divízióból pótselejtezzünk a 2024-es EB-ért, vagy a csoport 1-2. helye kellene, hogy esetleg VB pótselejtezzünk, bár ha pótselejteznénk is a VB-ért, minimális esély lenne kijutni

    Ez megint òriási siker! Jò taktika ès harcos játèkosok! Èn nem hittem a sikerben, de a Csapat rámcáfolt! Bravò mindenkinek!

    azért a mai meccs elég erős bizonyíték, hogy a szerb focisták többsége eléggé túlértékelt, míg a mieink alulértékeltek. Ezzel nem azt mondom, hogy Tadity nem férne be a válogatottba, hanem hogy röhej, hogy ha a Partizanban valaki 18 évesen játszik 10 meccsen, egyből valami nyugati csapat pengeti a 10 misit, nálunk meg...

    Az azért nem lehet véletlen, hogy az elmúlt 30 évben nincs komoly eredményük válogatott szinten, de rengeteg világklasszisuk játszott és játszik a legjobb csapatokban.

    Nem sokan gondolhatták,hogy három fordulót követően lényegesen közelebb állunk a feljutásra az "A" csoportba,mint a lekerülésre a "C"-be.

    A magyar B csapat kiverte Szerbiát!

    Szép volt fiúk!Ez a Könyves kb a hányadik számú magyar csatár?smiley

    Hihetetlen ez a magyar foci ősz. Nekünk nagyon bejönnek ezek az idegenbeli meccsek kongó lelátók előtt.

    Nagy Ádinak hihetetlen milyen erőnléte van úgy is, hogy az elmúlt 7 hónapban alig kapott meccsterhelést...

    Ha nincs a második félidő, még azt gondoltam volna, hogy ezek a szerbek tippmixűtek.

    úgy néz ki, a magyar labdarúgás sokat köszönhet a covidnak is

    Holender védőmunkája ma meglepett! De tulajdonképpen az egész csapat jól mozgott. Szép győzelem!

    A magyar ligaválogatott megsemmisítette a szerb válogatottat.

    azért a válogatott szépen elkapta a szerbeket, horvátokat, bolgárokat, törököket, norvégokat, osztrákokat néhány éven belül, erről korábban csak álmodtunk

    Az az érzésem, hogy pont a legrosszabb pillanatban, Izland ellen fog elfogyni a szerencsénk, amiből most kijut... (kapufa, Gulácsi, VAR, szerb védők, etc etc)

    Örülök a válogatott győzelmének, de ezt a Könyves gyereket még mindig nem bírom. Tipikusan az az ember, aki annó a paksba nagyon passzolt: folyamatos apró szabálytalanságokkal kompenzálta a technikai hiányosságait.

    Megvertük idegenben a törököket, a bolgárokat és a szerbeket. Erre már felkapták máshol is a fejüket. Egyszer lehet szerencsésen nyerni de háromszor egymás után nem.

    Gratulálok! Kellő önbizalommal várhatjuk mind az orosz mind a izlandi meccset. Egyébként kezd megoldódni mi a gond a magyar focival 30 éve. A nézők !!!! A Fradi és a válogatott is hasít nézők nélkül.

    A hatékonyságunk előtt le a kalappal. Az elmúlt 2 meccsen szinte az összes lehetőségünkből gólt szereztünk. smiley
    Láthatóan a szerbek a letámadásunkkal nem tudnak mit kezdeni, könnyű őket már a térfelükön zavarba hozni. Úgy néz ki Rossi ma is jó taktikát választott.

    Na ezt ki gondolta volna, idegenben megvertük a szerbeket. Persze jó lenne egy ilyet látni EB vagy VB selejtezőn is.
    Bravó fiúk, van tartása a csapatunknak.

    Szerethető a csapat, főleg meg Rossi, ez a legfontosabb, még Sanyi bá' is mosolyog otthonsmiley

    Tényleg lehet mondani megint mázlink volt meg ilyenek, pl. a szerb kapufánál, de ennyiszer nem lehet csak mázli nyilván. Törökök, szerbek, bolgárok, három idegenbeli win.

    Rossi nagy taktikus, jól meccsel és ja, mázlink van néha, bíróval, kapufával, ezzel-azzal, a nélkül azért nehéz lenne magyar csapatnak.

    A vizsgafeladat az persze Izland ellen jön.

    Ha úgy nézzük, a rácoknak is volt szerencséjük: Holender símán berúghatta volna azt az ablak-ajtó-tárva-nyitva helyzetét... 2:0 után azt hiszem, hogy még kapufára sem tellett volna az ellenfélnek.

    egy újabb ország, akik ellen 100%-os a magyar labdarúgó válogatott smiley

    A szerb kormány hét közben úgy döntött, hogy a sporteseményeket továbbra sem lehet közönség előtt rendezni, mivel mikor ezt megpróbálták (kb 4 hónapja) a nézők java magasról tett a távolságtartásra, maszkviselésre és egyéb előírásokra.

    K i e z a K ö n y v e s?????smiley)))

    Egy olyan magyar játékos, aki nem a magyar labdarúgás mocsarában nőtt fel, ezért kellően harcos volt felpattanni az ellenfél tizenhatosánál, és megküzdeni a gólért. Ahelyett, h hármat pörgött volna a hátán, miután az ellenfél játékosa kibillentette az egyensúlyából.

    Lefociztuk Szerbiát is. A realos Jovic-csal, a Real ellen villogó Tadic-csal és a többiekkel együtt. Te jó ég, mikor vertük meg a szerbeket, pláne idegenben? 97-ben 12-0-re kiütöttek 2 meccsen. Nem lettünk világverő csapat, de már bárkit meg tudunk verni. De ezt már tavaly is leírtam a horvát meccs után. Nem lennék mostanában a kritikusok helyében.

    pff gyerekek, ez kemény volt. és az a helyzet, hogy ez inkább megérdemelt győzelem volt, mint a bolgárok elleni

    Jókor jókat cserélt Rossi, de voltak nehéz pillanataink (kapufástól) a második félidőben - versus Holender elintézhette volna a meccset. Van rendszer, van tartás, akad szerencse is.

    Hát, a második félidőben visszaestünk, nem kicsit. De harcoltak a srácok, a kapufájuknál óriási mákunk volt. Nyertünk, és mit ad az ég, Belgrádban! Ez azért tőlünk merőben szokatlan dolog, kb. annyira, mint az első félidei játékunk, mert az nagyon patent volt.

    Most már jön a duma hogy a többi csapatnak nyűg az NL....Sorsoláskor meg ment itt a nulla pont -20 gól külömbség...Mindjárt jönnek a haterek és meg akarják magyarázni.Szép volt fiúk,sokan bízunk benettek!

    Ez a szerb válogatott még tartalékosan is klasszisokkal jobb a bolgárnál. Sokkal jobban játszottunk, mint Bulgáriában, nem is volt ma gyenge pontunk.

    Ez bexarás, komolyan mondom.Megkövetem a srácokat, én rikácsoltam az egyik leghangosabban, hogy ebből a Nációk Ligájából nulla ponttal, nulla góllal, fix tökutolsóként jövünk majd ki.Erre meg már a harmadik meccset hozzuk le idegenben, rúgott golátókkal, 3pontokat bezsebelve (a bolgárok elleni nem NL, de azért kaptunk 3 pontot, szerepelt az interjúban... smiley ).Az egyetlen vesztes meccsen is majdnem visszajöttünk a szovjetek ellen 0:3-ról.Most vagy mindenki béna, ügyetlen, szerencsétlen, kedvetlen az ellenfelek közül, amit valahogy nem hiszek; vagy tényleg elindult valami fölfelé Rossival és a válogatottal.

    nem adtak bele mindent? dehogynem, még a végén is a bírót győzködték. Nem volt szerencséjük az igaz, jobb csapat , az is igaz. De a végén úgy lihegtek mintha maratont futottak volna

    Gratulálok! Az első félidőben jobban akartunk, ez döntötte el ezt a tippmix-gyanús meccset.
    Könyves kapott egy ajándék-gólt, ezzel a szép emlékkel búcsúzzon, hihetetlenül gyenge játékos. Holender tíz válogatottságot kapott, ő ezzel búcsúzzon, Bese is követheti.
    Nego jöhet.

    Kalmár nem mindig a sablonos megoldást választja, de a kulcspasszokhoz sokszor muszáj kockázatot is vállalni. Szerintem ma nagyon jól játszott.

    Rossi jó szakember. Amikor a Honvédból bajnokot csinált, akkor sem a legjobb keret volt az övé. Hasonló a felfogása mint Dárdainak, azaz tisztában van vele, hogy abból tud főzni, ami van.
    És eddig jól kavarja.
    Szerbiában nullára hozni egy meccset, nem könnyű.
    A kapufát meg tessék már elfogadni, hogy az nem gól. Az egy sima mellé.

    Rossi. Bármi legyen a vége, nehogy megint abba a hibába essünk vele kapcsolatban is, mint anno Koeman, utána meg Storck esetén. Ez a pali ugyan nem egy világsztár edző, szakember, vagy akármi, de a mieinket rendesen összekapta. Komolyan mondom, ismerve az EB ellenfeleinket, már ha kijutunk -miért is ne jutnánk?- de már nem tartok tőlük annyira. Ez a pali valami olyat tesz mostanában a mieinkkel, amit legmerészebb álmainkban sem gondoltunk. Egy olyan csapatot vertünk idegenben, akiket magasan fölöttünk jegyeznek, a játékosaik egyéni értékelése és értéke a mieinkhez viszonyítva az egekben van. Ha képesek leszünk pl. az első félidei játékunkat legalább hatvan percig kitolni, bármi elképzelhető. Mert az ilyen magasra feltolt presszinget azért senki nem bírja kilencven percig. Ebbe qrvára el lehet fáradni fizikailag és fejben is. nem véletlen, hogy mi is visszavettünk a második félidőre, ez meg is látszott a játék képén. De tulajdonképpen hiába nyomtak, annál az egy kapufánál kívül csak egy helyzetük volt, amit bejátszottak a védőink mögé, a szerb meg nem érte el igazán, ezért csak kapu fölé tudta emelni. Szóval, Fortuna még nem engedte el a kezünket, és remélem, ez kitart még egy ideig. Mert ez a csapat megérdemli. Mert tesz érte vastagon. És ezt qrva jó leírni, hogy végre újra csapatunk van. Mint 2016-ban.

    El sem hiszem, milyen masszív, szervezett válogatottunk van!
    Rossi meg olyat lepett, aki senki nem lepett volna Konyvest a kezdoben.
    Még én is kicsit megmosolyogta,...,maztán tessék.
    Lőtt egy fantasztikus gólt. Ez sem sokan lőttek volna ne.
    Respekt Konyvesnek, na és Rossinak!
    Holendernviszint nagyon gyenge volt, nemcsak a kihagyott ordító helyzete miatt,

    Nagy hasznosan játszott, óriásit melózott védekezésben, letámadásban, előre játékban keveset csinált, de nem csinálhat mindent ő, arra remek volt Kalmár, meg kellett volna néhány értelmes megmozdulás Holendertől, Besétől, Nikótól és Könyvestől..

    Belgrádban nyerni mindig nagy fegyvertény az ismert hinterland miatt, ezért gratuláció és köszönet jár a magyar fiúknak. Küzdésből, harcosságból jeles, a játék minőségét meg hagyjuk, a győzelmet nem kell megmagyarázni.
    Két régi igazság azért megint bizonyításea került. Sikerhez megfelő ellenfél és szerencse is szükséges, és most mindkettő hozzájárult a győzelemhez. Kifogtunk egy gyenge rác válogatottat, amely sokáig nem tudott mit kezdeni a feltolt védekezésünkkel, a helyzeteiknél meg mázlink volt. Kúlönösen a kapufánál és amikor Gulácsi kiejtette a labdát.
    Támadójátékunk gyakorlatilag nem volt, találtunk egy gólt, valamint Holender gólhelyzteben vérhólyagot rúgott a labdára. Volt még egy fejes Szalai Attilától középre és slusz. Ennél több kell majd a továbbiakban.
    Dicsérhető viszont a védekezés, jől álltuk a szerb rohamokat,

    Örüljünk, de kezeljük helyén ezt az eredményt. Ne felejtsük el, minden csapat úgy játszik, ahogy hagyják. Minket a törökök is, a szerbek is hagytak. Nézve az orosz-török meccs összefoglalóját, nem helyezném válogatottunkat elébük...

    Nagy Ádámnak megy, akkor a csapatnak is megy. Ennyit ember nem tud futni, mint amit ő futott. Mindenhol ott volt.
    Szalai Attila egy biztos pont. Fiatal taknyos kölyök, de határozott, agresszív nagyon jól jatszott. Személyében talaltunk egy kiváló vedőt.
    Botka hasznosan játszott, válogatott szint. Gula , Orbán klasszis. Szalai Ádám még mindig a legjobb csatárunk, akik fikazzak azok hülyék a focihoz. Holander ma jól jatszott, de hosszú távon nem ő a megoldás.Bese nekem kevés, azon poszton jobb játékosaink vannak. Rossinak Gratula!

    Nagy gratula, hatalmas eredmény. Külön öröm Zetésként, hogy Könyves góljával nyertünk, aki vajdasági magyarként, élete első válogatott meccsén győztes góllal debütál Szerbia ellen (azzal a harcossággal szerezve a gólt, amivel Rossi jellemezte a behívásakor). Ez a győzelem sokkal több, mint egy focimeccs eredmény, függetlenül attól, hogy különösebb tétje nem volt az EB pótselejtezők fényében. Jól taktikázott Rossi, jól cserélt, a ruszkik ellen az x is bravúr, de a legfontosabb, hogy Izalndot legyőzzük novemberben.

    Jól álltuk a szerb rohamokat, de ehhez az is kellett, hogy Rossi belássa, (egyszer talál végleg rájön), hogy két jobbhátvéddel luxus felállni, Bese meg nem való a válogatottba. Orbán úgy kell középre, mint egy falat kenyér.
    Nem kell viszont Szalai Ádám, akinek megint nem volt egyetlen értelmes megmozdulása, ha vele kezdünk, nem szerzünk gólt. Könyves harcossága és szemfülessége dicsérhető, de biztosan nem az övé a jövő.
    Hátul Lang nagyon magabiztos volt, a 2016-os Eb óta nem láttam tőle ilyen remek teljesítményt. Hangya és Holender nem válogatott szint, Szalai Attila viszont egyszer beérhet, ő nem balhátvéd, belül van a helye.
    Nagy Ádi és Kalmár hihetetlen munkát tett a pályára, bár utóbbi minden 9 passzából 8 ellenfélhez ment. Gazdag egy neki nem kellemes poszton játszott, ő inkább támadó. Elöl Nikolicsnak egyetlen momentuma volt, nálam biztos nem játszik, pláne nem szélen vagy a center mögött.
    De nem folytatom a kritikát, mert most láttam végre tudatos védekezést, a győzelem előtt meg le a kalappal.

    Bese jobbhátvéd poszton viszonylag jól szokott teljesíteni, de ma eléggé szürke volt. Hangya, Holender sztem se válogatott szint. Nikolic kb. pályán sem volt ma. Gazdag semmi extra, kb. bárki lehetett volna helyette. Kalmár egész jól játszott. Nagy Ádám kicsit össze-vissza futkosott, de hozta az elvárhatót, remélhetőleg kap majd lehetöseget bajnokikon is.
    A védelmünk is jó volt, Orbán-Szalai Ati-Botka alapra lehet építeni.
    Viszont a probléma a következő időszakban, években a csatárokkal lesz. Sajnos nincs egy olyan fiatal, 20 év körüli támadó se, akit be lehetne építeni...

    Egy dolgot nem árt kiemelni, a válogatottnak Szoboszlai nélkül volt tartása, mindenki rengeteget futott, és alaposan kivette a részét a védekezésből. Utoljára az Eb-n látott Storck-csapatnak volt ilyen jó a szellemisége, a koncentrálás és az egymásért dolgozás meg is hozta az erednényt. Futball most sincs nagyon, de a küzdőszellem szerethető. Brusztoljuk a futballt, de nyerünk vele, a munka tehát nem hiába való. Nyerni Szófiában és Belgrádban, ezt nem kell megmagyarázni. Rossi csapata meg tudja nyerni döntetlen-gyanús meccseket, ez hatalmas különbség, korábban ezeket 1 góllal általában elvesztettük.
    Jó lenne Moszkvában nem belefutni egy nagy zakóba, hogy megmaradjon az egészséges önbizalom. Mert mindenki tudja, az érettségi vizsga Izland ellen lesz a Puskásban, az addigi "feleletek" 5-ös osztályzatai nem sokat érnek, ha ott elbukunk.

    Szalai tovabbra is a legjobb center, de avvankmolyan meccsek, ahol taktikai okokból kispadra szorulhat.
    Nagy Ádám pedig fontos, jelenleg pótolhatatlan láncszeme a válogatottnak.
    Nemcsak sokat fut, hanem nagyon intelligens srác, és ő érti legjobban a rövid passzol játékot.
    Jó, higy van és Rossi is felismeri erényeit.
    Kalmár a bolgárok ak rúgott gólja ellenére re azon a meccsen rosszul játszott, ellentétben a mai meccsel, több volt a hasznos,mértéket megmozdulása.
    Holender a törökök ellen fantasztikusan játszott, viszont azóta ..., hát nem sok jó megmozdulást láttam tőle.

    Szalai Ádám jatékat kritizáljatok? Nem a meccset néztétek? Amig ebben a renszerben játszunk (és jelen állás szerint ez működik) egyenlőre még nincs alternatívája. Nikolics es Könyves a fasorban sincsen hozzá képest. Nikolics nállam nem valogatott szint, nincs mezőnymunka, nincs védekezés, fele annyit fut mint Ádi. Ő az a tipus , aki jókor jóhelyen. Könyves hol volt eddig. Ma lőt egy golt. 31 éves es Paksban focizik. Többet nem tudok rólla. Ádi szinte teljes pályafutasát a bundasban töltötte és jelenleg is ott van. Gondolom nem véletlenül.

    Szerencsés gólt lőttünk? Én nem így látom. Én azt láttam, hogy a magyar válogatott támadója a csapat első félidőben nyújtott játékának megfelelően letámadott, labdát szerzett, és ugyan kellett hozzá a szerb kapus némi balfaxsága is, de gólt szerzett. Szerencsénk is volt, valóban, a második félidőben lőtt kapufájuknál. De őszintén szólva, a meccs egész képe alapján a szerbek nem érdemeltek győzelmet, és ezt jó leírni. Mi sokkal többet tettünk a győzelemért, mint ők. És ha Holender belövi a Nikolics forintos, mit forintos, eurós labdáját, egy szavuk nem lehet.

    Amúgy hatalmas gratuláció a fiúknak, majdnem 60 percig topligás mezőnyjátékos nélkül, óriási eredmény ez, a szerbek "tartalékos" kerete ellenére is (a mi keretünk méginkább az volt)!
    Illetve Kalmárt emelném ki, mert ma tényleg nagyon jó volt, aki nem csak statisztikát és végeredményt, hanem meccset is néz, láthatta hogy sokkal jobban játszott ma, mint csütörtökön Bulgáriában.
    Ja és Nego csatár poszton is nagyon tetszett, ezt meg lehetne tartani a továbbiakban is.
    Hajrá magyarok!

    Én tényleg őszintén és tiszta szívvel szurkolok a csapatnak, meg Rossinak. De látni, kell, hogy ezeken a meccseken nagyjából minden összejött nekünk, helyzetek nélkül rúgtunk gólt, az ellenfél ziccereket hibázott, a bírói döntésekből mi jöttünk jól ki stb. Ha ezeket valaki elmondja ne legyen már hazaáruló. Előbb-utóbb a foci törvényszerűségei miatt jönnek majd olyan meccsek, amikor ezek kedvezőtlenül alakulnak. 85-86-ban is voltak akik még a vb titkos esélyesének tartották a csapatot, a kritikusokat lehurrogták, kiröhögték, aztán jött a szovjetek elleni 0-6. Ne legyen így, de attól tartok, hogy akik most piedesztálra emelik a csapatot, egy Izland elleni esetleges szerencsétlen meccs után ugyanők tapossák majd a sárba.

    Örülök neki, hogy kezd látszani a rendszer a magyar csapatban. Szerintem egy rendszer akkor az igazi ha kicserélnek benne játékosokat még akkor sem veszünk észre semmi különbséget. Ez tegnap így volt. Csomó játékos más volt új volt, a szervezettség pedig azért ugyanaz maradt.
    Az első félidőt hagyjuk az igen gyenge volt. A 2. félidőben viszont már jöttek a szerbek ha nem is 100%-os elánnal de olyan 70-80%-os módon és bizony voltak is meleg helyzetek a kapunk előtt. A csapat viszont állt a lábán. A 2. félidőt hasznosnak ítélhetjük a válogatott szempontjából.
    Az oroszok tűnnek a legjobbnak ebből a négyesből. Szép feladat előtt áll a csapat. Gratula ehhez a meccshez!

    Osztályozza a mieink Szerbia elleni teljesítményét!
    Gulácsi Péter 8.1
    Könyves Norbert 8.02
    Kalmár Zsolt 7.75
    Willi Orbán 7.54
    Botka Endre 7.31
    Szalai Attila 7.21
    Lang Ádám 7.15
    Nikolics Nemanja 7.04
    Nagy Ádám 6.92
    Holender Filip 6.47
    Bese Barnabás 6.37
    Gazdag Dániel 6.35
    Hangya Szilveszter 6.33
    Szalai Ádám 5.61
    Szavazatok száma: 9752

    Könyves kapott egy ajándék gólt, ezzel búcsúzhat a válogatottól, nagyon gyenge játékos, minden párharcát elveszítette, minden labdát elveszített, rengeteget szabálytalankodott.
    Szalai meg megint utolsó lesz, pedig nagyon jól szállt be, nagyon hasznosan játszott, de a sok dilettáns és/vagy rosszindulatú lepontozza.

    Az első félidő jó volt, meglepően jó...
    Nem értettem miért kezd Könyves, kivánom,hogy sose értsem ki miért kezd...Egy tartalékos magyar válogatott volt jobb, egy ugyan tartalékos,de jobb játékerőt képviselő szerbnél...a második félidőt végig izgultam...de nyertünk, bánkódjanak a szerbek... végig küzdöttek a fiúk, nem is kaptak gólt.Hajrá magyarok!

    Kalmárt kritizáltam a bolgár meccs után, szerintem ott a két pontrúgásán kívül mezőnyben nem remekelt, most viszont kimondottan jó volt. Egyénileg mást nem nagyon tudnék most kiemelni, megint inkább csapatként voltunk jók, és ez fontos. Könyvesnek nagy gratuláció a góljához, de azon kívül azért ő nincsen Szalai Ádám szintjén

    Tudod mi tűnt még fel? Mondtam is a vőmnek, Te, piszok sok fejpárbajt nyerünk. Ez megint egy merőben szokatlan momentum a mi játékunkban. Ez nem volt jellemző ránk. Kapu előtt, szögleteknél még megjárta, de mezőnyben mi ritkán nyertünk fejpárbajt. Most meg csőstül.
    Szalait meg azóta utálják sokan, mióta borította a bilit, és ráolvasta a hazai szakikra az összes bűnüket. Jól tette. Végre volt valaki, aki nagy nyilvánosság előtt kimondta a valót. Az igazság fáj, tartja a mondás. Szalai pedig kimondta az igazságot, nem véletlenül utálják annyian. Én tisztelem a bátorságáért, amiért meg merte ezt lépni.

    Gulácsi 6 - Jól tette a dolgát, védte, amit kell, irányított, egyszer kipattant róla páncélmellényileg.
    Botka 5 - Harcolt, küzdött, játszani már kevésbé tudott, és át-átjátszották. Ha lenne olyan, öt és felest adtam volna.
    Lang 7 - A legjobbunk volt, egybentartotta a védelmet, rajta nem jutott át az ellenfél.
    Szalai 6 - Egyszer-kétszer átjátszották, de biztos pont volt. Míg a bolgárok ellen feltűnően sokszor nem löbbölte előre Holendernek, amikor kellett volna, most egyszer feleslegesen megtette.
    Bese 5 - Rendben volt, de nem tudott ma sokat hozzátenni a játékhoz.
    Hangya 5 - Bemozogta a területét, se különösebb hibák, se különösebb erények. Nem biztos, hogy lecseréltem volna, főleg nem ilyen hamar, bár vol értelme a támadóképesebb Holender játszatásának, de nem a második félidőben, amikor védekezni kellett.
    Gazdag 5 - A szürkeeminenciás szerep sem áll rosszul neki, de támadóként jobb. Stabil pont volt a pályán, kevés hibával játszott, de nem volt extra megmozdulása.
    Nagy 5 - A tőle szokottnál több hibája volt labdával, de nem veszélyes helyeken. A védőmunkáját jól ellátta.
    Kalmár 6 - Az első félidőben 7, a másodikban 5. Az volt a különbség, hogy a második félidei nagyobb nyomás alatt jóval többet hibázott, mint az első játékrészben, amikor szinte csak jó megmozdulásai voltak.
    Könyves 6 - Jól megjátszható volt, de ritkán játszotta meg jól a labdát. A gólja parádés volt, úgy a labdaszerzés, mint utána a higgadt terelgetése a tiszta lövőhelyzetig. Profi munka volt.
    Nikolics 6 - Jól mozgott helyzetbe, üres területekre, pechjére nem olyankor kapta meg, pedig néhányszor helyzet lehetett volna. Labdabiztos volt, a gólpassza Holendernek egészen jó volt.
    Orbán 6 - Stabilizálta a védekezést, a labdakihozatalban is rendszeresen közreműködött, tehát igyekezett kihozni a szorításból a csapatot, de el-elrontott egyszerű passzokat, pedig nem szokása.
    Holender 5 - Számára nem szerencsés időszakban szállt be, míg a bolgárok ellen sokszor mozgott üresben (hiába, mert nem kapta meg), ma keveset tudta mutatni magát. Sokat védekezett, hibákkal.
    Szalai 6 - A mezőnymunkát stabilizálta (evégett is küldte be Rossi "árnyékéknek"smiley, csökkentette a szerb nyomást, s míg a bolgárok ellen elpattogott tőle labda, most nem, most labdabiztos volt.

    Nego nekünk olyan, mint kedvenc angoljaimnál, a Liverpoolnál Millner. Bárhova jó. Nem is értem a berzenkedőket, akik a beválogatása miatt fanyalogtak. Képzett, labdabiztos, képes védekezni és támadni, sőt, gólt lőni is. Akkor sem esik kétségbe, ha egy-egyezni kell. Én örülök, hogy elfogadta a meghívót, mert tartom, aki bármiben segítségünkre lehet, és akar is segíteni, azt fogadjuk jó szívvel. Az ő szerepeltetésével Rossinak nőnek a lehetőségei.

    a két oldalon Szalai és Nego próbált felfutni többször is. Ráadásul úgy, hogy akkor már Szalainak nem volt párja, mert kizárólag védőkből és védekező középpályásokból állt a csapat, mert még Holander is visszament védőnek. És Szalai pont ugyanúgy védekezett is, a 16-oson belül többször is ő fejelte el Lasztit.
    Soha nem értettem, hogy miképpen lehet úgy meccset nézni, hogy valakinek leszáll a lila köd, és csak azt tudja hajtogatni "gyűlölöm Szalait, gyűlölöm Szalait"...

    Azért a hozzáértés netovábbja, hogy mindig az végez az élen, aki a gólokat lövi vagy a gólpasszokat adja, esetleg még a kapus, aki bemutat egy-két bravúrt. Tulajdonképpen a riporter már el is dönti a sorrendet, mert akit dicsér, az megragad az emberek fülében, és felosztályozza.
    Egy védekező középpályást játékát sokszor az határozza meg, hogy mennyire tudja lezárni a passzsávokat, ami persze a tévéből nem jön le. Nem kizárt, hogy Nagy Ádám miatt olyan szerb támadások haltak el, amik közvetlen gólveszélyt jelentettek.
    Ezt a szavazósdit bohóckodásnak tartom, és már az andorrai meccs óta mindenkinek 10-es osztályzatot adok...

    https://ulloi129.hu/2020/10/11/szerbia-magyarorszag-2/
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2789045
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2020.10.11, 13:05
    A helyi hatósági szabályozás értelmében a Szerbia-Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzést szurkolók nélkül, zárt kapuk mögött fogják lejátszani a csapatok vasárnap este Belgrádban.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1313847175001104390