magyarfutball.hu

Hungary - Serbia 1 : 1 20:45

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (1 szavazat)

játékvezető: 4 (1 szavazat)

hangulat: 1 (1 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 0 : 2 (1)
  2. 1 : 1 (1)
  3. 2 : 0 (1)
  4. 2 : 1 (1)
Nemzetek Ligája
950. official national team match
referee : Nyberg Glenn (Svédország)
attendance:
zárt kapuk mögött

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2020.11.16, 20:28
    kép
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2020.11.16, 19:49 (szerk.: 2020.11.16, 20:30)
    Gera Zoltán: Gyorsan zajlottak az események körülöttem. Nagyon örültem már csütörtökön is a lehetőségnek, a mai mérkőzés pedig nagy élmény, egyben óriási megtiszteltetés volt a számomra. Az első félidőben nagyon jól játszottunk, sorra alakítottuk ki a helyzeteket, egyértelműen domináltuk a mérkőzést, miközben a szerbek egy helyzetből rúgtak egy gólt. A szünetben azt beszéltük meg, hogy hibára kell őket kényszeríteni, de az utolsó tíz-tizenöt percre elfáradtunk, ami egy olyan jó csapat, mint a szerb ellen, egyáltalán nem meglepő. Igazságtalan lett volna, ha kikapunk ezen a mérkőzésen. A játékosok a lefújás után csalódottak voltak, úgy érezték, hogy elég helyzetünk volt, hogy megnyerjük a találkozót. Reálisan nézve megnyerhettük volna egy komoly csapat ellen a mérkőzést. Mindenki nagyon keményen dolgozott, szerintem ez egy jó este volt. Marco Rossi azt kérte a szünetben, hogy ugyanúgy játsszunk, mint a bekapott gól előtt. Sokat kivett belőlünk az Izland elleni mérkőzés, ez látszott a második félidőben. Úgy tudom, hogy maradok a csapattal Törökország ellen is. Örültem, hogy itt lehettem, hatalmas megtiszteltetés

    Alekszandar Jankovics: Elég nehéz mérkőzés volt, nemcsak az Eb-re kijutott magyar válogatott ellen, hanem magunk ellen is játszottunk. A skóciai vereség után helyre kellett rázódnunk. Ez egy próbatétel volt, hogy sikerül-e számunkra. Megterhelő volt pszichésen is ez a meccs. A körülményekhez képest elégedettek vagyunk az eredménnyel.

    https://ulloi129.hu/2020/11/16/gera-igazsagtalan-lett-volna-ha-kikapunk/
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-a-jatekosok-csalodottak-voltak-mert-nyerni-akartak-gera-2795205
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2020.11.16, 19:44 (szerk.: 2020.11.16, 20:39)
    Egy b csapattal amúgy nem volt ez rossz, főleg, hogy érződött, hogy kicsit tompa a csapat, a második félidőre fejben elfáradtunk. De így is nyerhettünk volna, ha kicsit pontosabbak vagyunk a végén.
    Ami viszont abszolút hiányzik a játékunkból, az egy Ugrai féle támadó, aki gyors, agresszív és akár 1v2-ben is rá meri vinni a védőkre, és jól is lő.
    Nem tudom mennyire gyengék ezek a szerb bekkek, de hogy egy Könyves Norbi féle lépegető is vagy 3-szor verte meg őket egy az egyben az elég erős

    Mi lett a szerb focival? Rendkívül jó játékosok dömpingjével együtt képtelenek csapatot alkotni...Ki érti ezt? Mennek a C divízióba? Kínos.
    Mi pedig a semmiből EB és az A div. lehetőségével. Közben a Fradi a BL-ben küzd...Hmmm
    Mégis csak megérte befektetni a pénzt?smiley

    Na most vagy mindenki gyengébb lett egyszerre, vagy mi javultunk kurva sokat! Én ilyen sorozatra nem emlékszem hogy mikor volt utoljára.

    A Nemzetek Ligáját a válogatottak nagy része kísérletezésre használja, kevesen veszik komolyan, ugyanakkor a Covid miatt még jobban csökkent a lemaradásunk, van 2 nagyon jó edzőnk (Rebrov és Rossi), egy világklasszisunk (Szoboszlai), éhes és jó formában lévő játékosaink (Dibusz, Orban, Szalai, Botka, Lovre, Sigér, Nagy Á., Kalmár). Ez így együtt sokat jelent, mert eléggé átrendeződtek a viszonyok, ugyanakkor ekkora fejlődést szinte senki sem produkált.

    a mai nagyon rendbe volt, de Schäfer egyenlőre nagyon kevés, és Kalmár fizikálisan még le van maradva

    Jó látni, hogy formálódik a válogatott új gerince, miközben az ősz kiemelkedően sikeres volt. Jelen állás szerint az EB csapat alapja a Gulácsi - Szalai A., Orban, Botka, Nagy Á., Kalmár, Szoboszlai mag lesz.

    Egyébként szidja mindenki Nikolicot, valóban elég lassú, de játékperceket figyelembe véve szerintem majdnem 90 percenként gól/gólpassz fűződik a nevéhez az elmúlt időkben.

    Lol, lehet, hogy nem leszünk csoportelsők abban a csopiban, ahol mindenki erősebb, de megy a fanyalgássmiley

    Meglepően kurva jó volt a játék, pont ezért sajnálom, hogy a végén a "mindenki kapjon lehetőséget" jegyében történtek a cserék. Tét nélküliként kezeli mindenki, pedig a VB szempontjából lehetett jelentősége. Tragédia azért nincs. Még akkor se, ha leszarod.

    Szerintem jó lett volna a csoportelsőség, nem értem, miért kellett egy nyerhető meccset leadni a cserékkel, de hát mindegy.

    A végén látott Schafer, Kalmár, Gyurcsó, Könyves sor nem biztos, hogy az NB1-ben elég lenne a dobogóra.

    Botka Rebrov alatt óriásit fejlődött. Háromvédős redszerben szerintem megállná a helyét akár a Serie A-ban is. A másik pozitív meglepetés nekem Kalmár volt.

    Kalmárral az az egy baj volt, szerintem nem focizott kellő gyorsasággal, sokszor látszott, hogy hezitált döntést hozni. többször volt jó terület előtte, ami nem egyből akart megjátszani, illetve amikor több lehetősége is volt, sosem döntött a megfelelő időben. összességében ma abszolút jó volt ezek mellett

    Kezdő sebessége nagyon is jó, belső irányító közép pályásnak meg nem kell extra gyorsnak lennie. Nagyon jó játékos nem hiába szeretnék sokan leigazolni, a szlovák liga legjobb játékosáról beszélünk...

    Ha könyves ezen a meccsen nem önződött volna nyerünk de a múltkori gólja után azt hitte ő a megváltó!

    De legalább helyzetbe került. Nemanja után ez is érdem. Igaz kihasználatlanul aprócska csak.

    Egy kipukkadt szerb válogatott ellen játszottunk.Remek egyéni képességekkel rendelkező ellenfelünk volt. Az első félidőben kimondottan jól játszottunk és ha van egy 'közepes' szintű centerünk akkor vezethettünk is volna. A másodikban a fáradtság valamint Sigér lecserélése nagyobb teret adott az ellenfélnek, amit szerencsére nem tudtak kihasználni. Nekünk is voltak ekkor is helyzeteink, de kimaradtak. A végére a bágyadt déliek majdnem vérszemet kaptak, de letelt a meccs. Az eredmény sajnos igazságos én sokkal jobban örültem volna a győzelemnek a látottak alapján. Igaz a meccs előtt a döntetlenben kiegyeztem volna.

    Én már annak örülök, hogy ennyi meccsen sorozatban jó teljesítményt tudunk nyújtani, játékosok rotalasaval is. És még az EB-re is kijutottak

    Tegyük össze a kezünket. Ebben az összeállításban ez egy nagyon jó eredmény. A végére elfáradtunk , igaz Schafer frissen is csak úgy pattant le a szerbekről . Összességében egy jó szériát futott a válogatott. Gratula mindenkinek.

    Nagyon tetszik, hogyha hátrányba kerülünk is, akkor is játszuk a játékunkat.

    a kp elfaradt, kellett a csere csak nem igy. Behoztak Negot kozepre aztan utanna Schafert is Bese helyett aztan sokaig nem valtott ki senki jobboldalra Bese helyett. Kesobb Nego lepett ki oda. Az utolso 10 percben mar Nagy sem es Kalmar sem tudott lepni.

    Sigér és Nagy Ádi együtt szenzációs. Sigér cseréje fordulópont volt a mérkőzésen negatív irányban. Ha ők ketten pályán vannak, akkor tud érvényesülni a Kamár Szoboszlai páros. Egyébként kioltják egymást.

    Jó meccs volt, nagyrészt úgy éreztem hogy meglehetne a győzelem, a végén jöttek nagyon a szerbek, kellett Dibusz bravúrja. Szoboszlai és Kalmár az elsőben a bal oldalon kiegészítve a támadásokba jól belépkedő Holenderrel kimondottan jók voltak, aztán a másodikban valami miatt Szoboszlait áttolták jobbra és akkor ez az egész megszűnt; ezt nem egészen értettem hogy miért csinálták. Holender előrefelé most jobb volt, egyéni megindulásokra is vállalkozott, és jó volt a játékkapcsolata Szoboszlaiékkal, a védekezésből viszont teljesen kimaradt, Botka biztosította azt az oldalt. Meglepő volt még az első félidőben hogy Nagy Ádám mennyire fent játszik, gyakorlatilag ő volt a jobboldali támadó. Kecskés nem volt rossz, arról nem tehet hogy Radonjics gyorsabb, helyezkedéssel talán megoldhatta volna, de amúgy végig egész magabiztos volt. Könyves is egész jól szállt be, több jó megmozdulást is produkált. A végére láthatóan el is fáradtunk, ez érezhető volt olyanokon amikor Kalmár tök egyedül nem tudta levenni a labdát. Szerintem elégedettek lehetünk, jó látni hogy gyakorlatilag a tartalékokkal teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk egy ilyen szintű szerb válogatottnak

    Azért srácok, 5 meccs után holtversenyben az első helyen vagyunk a B ligában. Ki mert volna erre előzetesen egy fityinget is feltenni?

    Ajax, Real, Montpellier, Getafe, Torino, Verona, Marseille, Sevilla, Feyenoord, Fiorentina, Lazio
    Ilyen csapatokban játszó játékosok ellen újabb kiváló eredmény.
    Az se semmi, hogy a zalaegerszegi Könyves 2-3x meg tudta verni védőjét. Kár, hogy sokszor az utolsó jó passz hiányzott.
    Grat a csapatnak és Rossinak!

    A vedelem eloszor volt ebbe az osszetetelben, egy uj kapussal mogotte.
    Kecskes szerintem a hibajat leszamitva eleg jo volt, es meg jobb is lehet Orbannal vezerelve.
    Lang nem volt annyira rossz, mint amikor Orbannal jatszott.
    Botka volt a legjobb kozuluk.
    Bese sulytalan, keves ide, van masik 4 ocio oda es meg ott van a kis Bolla is akit edzo meccsen meg lehet nezni.
    Holender szinten keves, vegre egyszer elmert menni a szlen es mindjar helyezet is lett belole, ennyit szamiha van jo szelsoid, nem az a passziv visszapasszolos jatek.
    Nagy MOM.
    Siger fasult, nem is kezdo anyag. Ide is kell majd keresni embert.
    Kalmar jol kezdett, masodikba vissza esett, a vegere mar teljesen elfaradt.
    Szoboszlai sem volt rossz az elsoben, a masodikban tobbszor visszazart segiteni, de latszik, h sok meccs van a lababan...es nem is akar milyenek.
    Niko az egy golpasszat leszamitva keves kezdonek, idos lassu, kepzetlen.
    Hangya, hat tobbet vartam volna, de meg Holendert is alulmulta. Itt kell meg tovabb kutakodni, talalni vkit/vkiket. Az U-21-s Gergenyi jol jatszott az oroszok ellen, vagy az osztrak elsoligas Majnovics jo alternativa lehet a kovetkezo evben.
    Nego, jol szallt be, bar kicsit osszezavarta, h kp-ra csereltek be aztan ki kellett valtania Bese helyere.
    Schafer, tobbet vartam tole. A szerbek elleni elso meccsen nagon jol szallt be most ez nem sikerult. Bar mentsegere amikor bejott akkor lett egy kis kaosz ott kozepen, Negoval, h legyen elosztva a kozepe. Kicsit feljebb toltak ami miatt lemaradt par kontranal. en azert megneznem kezdokent ahol meg mindenki tudja a helyet.
    Konyves, nagyon keves. Hiaba a fizikum meg a lendulet, teknikailag keves, es nincs esze ehhez a jatekhoz. Jelenleg ez a csatar poszt hianyposzt, nem tudom ki potolhatna.
    Gyurcso kihuzodott a balszelre mert eredetileg az a posztja, pedig ebben a rendszerben inkabb kozepen kellett volna Konyvest segitenie megbontani a vedelemet. O tipikusan szleso tamado, nem valo ebbe a rendszerben, de nem mondanek le rola, ha esetleg valtanank szerkezetet.

    komolyan mondom, meglepett a csapat technikás játéka, egyáltalán nem látszott, hogy sokan nem szoktak kezdők lenni, improvizatívan támadtunk, nagyon jól működött a Kalmár-Szoboszlai-Holender trió...most volt a második alkalom, hogy láttam Holendert jól játszani(az első a török első félidő volt)...Sigér-Nagy Á. duó ragyogóan levette Zsóti és Domi válláról a terhet, megéreztük, amikor jött a teljesen súlytalan Schafer, mondjuk Zsóti mintha féltékeny lenne Szoboszlaira, volt olyan, amikor nagyon rossz megoldást választott ziccerben, Könyvesnek passzolt Domi helyett...hátul Botka szenzációs, de megtette a magáét Lang is és Kecskés is(a gólnál rosszul helyezkedett,majd kiütközött a szerb gyorsasága), összességében használható lesz Kecskés...Besét nem éreztem teljesen, de ő csak kiegészítő ember lesz...Nikolics gyönyörű gólpasszt adott, lesznek meccsek, amikor tudjuk kamatoztatni a rutinját...Könyvesnek is vannak jó momentumai, ez jelzi azt, hogy nekünk valahogy találnunk kell egy (de inkább kettő) gyors csatárt...és kapitális hiba lesz, ha változatlanul Ádikára építjük a taktikánkat...véget kell vetni a felívelgetős futballunknak, ezt a szép, technikás, kombinatív játékot kell játszani, benne rejlik egy gyors csatár kiugratásának lehetősége...Nego nagyon használható, akár jobbközép, akár csatárban, akár a pálya közepén...nálam kezdő lenne ő is...Összességében nagyon biztató a jövőre nézve!! Hajrá Magyarország!!!

    az látszott, hogy Rossi próbált sakkozni. Negot meg tényleg amolyan univerzális csodafegyverként használja, ha kell támadóként, ha kell középpályásként, és ha kell visszatolja a védősorba. Nem csoda, ha a srác néha maga is megkeveredik, hogy végülis hol is kell játszanom? smiley

    "most volt a második alkalom, hogy láttam Holendert jól játszani(az első a török első félidő volt)"
    Nalam az nem pozitivum, at cselezgeti magat kozepre meg jobboldalra a baloldalt meg uresen hagyja.
    Neki baloldalon van a helye, ott meg a visszapasz. Ma is volt, h mozizik felpalyanal es kozben uresen van egy ember mogotte amibol helyzet alakult ki.
    Ha nem tudja a baloldali szerepkort akkor kerje meg Rossit, h ne hasznalja ott, mert jobboldalon biztos tobbet tudna, vagy egy Sallai fele csatar szerepkorben egy center mellett.
    5 meccsen(nem tudom hany perc a maival egyutt), csinalt egy lefutast a balszelen.
    Nekem ez meg mindig edes keves.

    Kijutottunk az Eb-re, biztosan bent maradtunk a NL B-csoportjában, az utóbbiban az első helyre is mutatkozik némi esély. A törökök elleni hazai meccs már semmit nem tud elrontani a remek őszi menetelésen, így eljött az ideje egy személyekre szóló számvetésnek, az Eb-re is gondolva.
    Kapusok
    Gulácsi és Dibusz személyében két nemzetközi rutint szerzett hálóőre van a válogatottnak, egy harmadik kapust fel kell hozni helyettesnek. Nálam Bogdán lenne az, sajnos Rebrov nem védeti.
    Hátvédek
    Itt lehetne már rostálni, 6 jobbhátvéd felesleges, Rossi ráébredhetne erre a triviális tényre.. Besének semmi keresnivalója a csapatban, Botka a legjobb választás, megelőzi nálam Negót, Fialát és Lovrencsicset. Rossi egyik nagy bűne, hogy a labdabiztos Kecskés eddig nem kapott több lehetőséget, ő alkalmas embernek látszik, akár belül is.
    Középen kialakult és ideálisnak bizonyult a Orbán, Szalai Attila kettős dominanciája. Mellettük Langra és Botkára is lehet számítani, rajtuk kívül Batikot és Baráthot is számításba venném, szükség lehet rájuk.
    A baloldal a csapat leggyengébb pontja. Hátul Kádár óta nincs megfelelő balbunkó. Holender nem hátvéd, Hangya nem minőség, Fialának idegen a poszt, Korhutot meg felejtsük el. Tamás Krisztián? Ha sokat fejlődne, talán. Stopirát kellett volna nagyon régen honosítani
    Fedezetek, összekötők:
    Kezdem azokkal, akiket NE vigyünk ki az Eb-re. Ide sem kell Bese, Fiala és Holender. Schäfferben semmit nem látok egyelőre, Sügér képzetlen lassú és buta. Nagy Ádám, Kalmár és Szoboszlai az alap, de utóbbi kettő csak akkor legyen kezdő egyszerre, ha Dominik visszavont centert játszik (meggyőződésem, hogy az a posztja, ő valójában nem "középpályás"smiley. Egy formában lévő Gazdag eszenciálisan kell, Kleinheisler is esélyes, ha a fizikai állapota ajánlja. Holman talány, tud focizni.
    Támadók
    Itt is üres a csapat, bátran kellene gyors fiatalokhoz nyúlni. Remélhetően Sallai javul annyit, hogy nem lehet kihagyni, de Dzsudzsák, Szalai Ádám és Nikolics legyen már végre a múlt. Gyurcsó, Varga Roland, Könyves nem nemzetközi szint, ellentétben Varga Kevinnel, Eppellel, Simon Krisztiánnal, Ugraival és Balogh Norberttel. Schön Szabolcs és Bárány Donát nálam kerettag lenne, Rossi számos liblingjénél már most jobbak.
    Nyárig még sok meccs lesz és a ragály is durván közbeszólhat, de inkább focizzunk, mint szégyellni kelljen a hátrapasszolásos beszari semmit. Úgyis kikapunk mindhárom, nálunk sokkal jobb ellenfelünktől, ha betoljuk a buszt, akkor is. Engem nem érdekel a gólarány, játsszunk bátran, gyorsan és szellemesen, ehhez kell megtalálni azokat, akik meg akarják mutatni magukat Európának.

    Holender azért annyira nem rosz, ahogy azt néhányan írják. Neki kell az egyik legtöbbet futni a csapatban, mert Rossi olyan felállást talált ki, ami nagyon nehéz, amikor a társak nem olyan képességűek, hogy könnyedén tartsák az embereiket, ameddig ő előre vagy hátra ér.
    Nagyon nehéz szerep az övé, és bár nem állítom, hogy kiemelkedő lenne, de azért annyira rossz sem, hogy követeljük az elzavarását.
    Hiszek Rossinak, hogy tudja kit miért játszat. Szerintem már tett le annyit az asztalra, hogy higgyek neki. smiley

    Világossá vált, hogy Botka, Orbán és Szalai A. állnak helyt a legjobban a védősorban. Ha egyikük kiesne, oda jó lesz Lang és Kecskés.
    Szoboszlai, Nagy, Kalmár és Sallai helye szintén biztos a középpályán. És innentől jönnek a kérdőjelek...
    Nem hiszem el, hogy nem akad egy jobb magyar szélső Holendernél. Kell, hogy legyen valaki... javaslatok?
    Könyves és Nikolics jó beugróemberek, de öregszenek, hosszútávon nem ők kéne, hogy alkossák a csatársort. Szalairól nem is beszélek, a ráépülő ejtős taktika egyszerűen nem válik be. Sokkal inkább ez a földön kényszerítős, gyorspasszos játék, ahogy egy előttem szóló is mondta. Kéne egy-két technikás, pontos, erős befejezőember, egy magyar Haland. Ha valaki tudja ki az, szóljon mert érdekel.

    csapat játékának van fazonja,ez már vitathatatlan!
    A jelenlegi magyar fociból -sztem-ez a legtöbb,ami kihozható,a Rossi-,,területfedezős"elképzelése,amit igen szépen meg is valósítanak a játékosok,van arculata,fazonja a játéknak..és bizony a világ élvonalához nem lehet felnőni a ,,húsos asztalnál"lévő elit,első kalapos csapatok technikailag,gyorsaságban és egyéni játéktudásban,profizmusban mindig is előttünk lesznek,éppen ezért igen értékes ez,amit ma játszik a válogatott,
    egyedüli szomorúságom ismét az,ami az októberi 3 fontos meccsnél is megtörtént,nevezetesen Rossi behívta Cserit a keretbe és egyetlen perc játéklehetőséget sem adott neki,most ismét lezajlott 2 meccs és ha az utolsó törökök elleni meccsen nem kap lehetőséget úgy,h Szoboszlai és Kalmár is már nagyon fáradt,akkor nálam Rossi emberileg egy kis fekete strigulát kap,nem szabad játszadozni az ember érzéseivel,lelkivilágával,és ezt cáfolja meg valaki:nem Cserit ajnározom és követelem a mindenkori kezdő 11-be,csak azt fájlalom,h egyetlen perc lehetőséget sem kap,ha a törökök ellen sem fog,akkor jogosnak érzem az antipátiám ilyen tekintetben:ha ,,behívsz valakit 6 meccsre és egyetlen játékpercet sem kap,úgy,h talán a 3.számú kapuson kívül mindenkinek adott,hát..."

    Ugyerzem hogy ilyen jol jatszunk nem azert van mert attertunk 3-5-2-re, hanem a kialakult kozosseg miatt, ahogy kuzdenek a csapatert es nem adjak fel.
    Lathatolag par jatekosnak Salloihoz hasonloan nem izlik a rendszer, de kuzdenek. Szerintem akkor is ilyen jo eredmenyeket ernenk el ha mondjuk
    4-3-3- vagy 4-2-3-1-ben jatszanank, mert akkor is ugy kuzdenenek egymesert, koszonhetoen Rossinak es a rutinosabb jatekosoknak, de ezekben a formaciokban a jatekkepe is jobb lenne.
    Mindegy meg a torokok ellenit vhogy probaljuk meg behuzni, aztan majd az elkovetkezo tetnelkuli baratsagos meccseken remelem visszater az ezelotti rendszerekre is.

    Reális eredmény született. A válogatottnak a Fradival ellentétben nincs két azonos képességű játékosa minden posztra, vagy, ha van is, kevés az idő az összeszokásra. Valószínűleg ezért, a második félidőben nem sokat volt nálunk a labda. Azt viszont megjegyezném, hogy Szalai sokat hangoztatott, kétségtelen előnyeivel szemben Nikolicsnak gólerősebb játéka mellett sokkal jobb érzéke van az összjátékhoz, rengeteg kulcspassza van. Az a baj, hogy már sosem tudjuk meg, mit vesztettünk azzal, hogy a kapitányok évekig, legjobb korszakában "jegelték". Valamint Könyvesre is túl későn figyeltek fel, pedig látszik, hogy ízig-vérig gólra éhes, jó képességű csatár. Ma már hál'istennek támadóbb futballt játszunk, ehhez pedig az ilyen csatárok kellenek. Mondjuk az új felfogáshoz meg kellett várni, hogy felnőjön egy Szoboszlai, Sallai és játszatni kell Kalmárt.

    Elszalasztott lehetőség. Kiengedtük a kezünkből azt, hogy csak rajtunk múljon a csoport elsőség. Nem a pályán lévők az okai, hanem akiknek ez nem volt fontos!Fél csapat elszállingózott, ki ilyen, ki olyan mondvacsinált indokkal.Most már nem elég megverni a törököket,szorítani kell a szerbeknek.

    Akik a megszokott, tőlük elvárhatót hozták, nem részletezném.
    Kecskésnek a gyorsaságbeli, főleg kezdőgyorsaságbeli hiányossága a rác gólnál megmutatkozott, de ezt leszámítva jól, a második félidőben kiemelkedően jól játszott.
    Bese mind védekezésben, mind támadásban kevesebbnek tűnik poszttársainál.
    Holender a korábbi meccsekhez képest sokkal agilisabb volt, végre abbahagyta az alibizást, mondhatni most jól játszott, remélem nem csak amiatt, mert meg akarta mutatni a rácoknak.
    Nagy Ádám, mivel Sigér játszott mellette védekező középpájást, támadóbb szerepet kapott és meglepően jó megoldásai voltak előrefele is.
    Nego ma kissé enerváltabban szállt be a megszokottnál, talán az ünneplés, felhajtás kicsit sok volt neki.
    Picit hasonlót éreztem Szoboszlainál is, a szabadrúgásai is enerváltabbak voltak a szokásosnál, illetve más szerepkörben is játszott, mint korábban, vagy a klubjában. Az a jobb külsővel keresztbeívelése, mely után az egyik helyzetünk volt a 2. félidőben, fantasztikus volt.
    Kalmár a gól mellett is igazi vezéregyéniség volt a klasszikus irányító középpályás szerepkörben. Az utolsó 10 percre nagyon elfáradt, illetve volt egy ütközése is, ami után szerintem, ha lett volna csere még, cserét is kért volna, így ebben az utolsó 10 percben már nem sokat tudott hozzátenni a játékhoz.
    Könyves nagyon agilis és lendületes volt, amivel sok galibát okozott a rácoknak, de szembetűnő volt az ezen a szinten fájó technikai képzetlensége, ami miatt az igéretes lehetőségeket nem tudtuk többre, helyzetekre, gólra váltani.
    A többiek, mint írtam, a tőlük elvárható, a megszokott teljesítményt hozták.

    Azt gondolom igazságos eredmény született. Az első félidőben valóban több jó lehetőség is volt de valahogy sose jött ki jól a lépés a befejezéseknél. A kapott gólnál Kecskés valóban lassú volt nemcsak lábbal hanem fejben is látszott hogy későn kapcsol. Kellett neki egy félidő mire felvette ezt a ritmust és tegyük hozzá hogy az ellenfél leggyorsabb játékosa volt az ő oldalán.
    A második félidőben azután hogy a csapatok "szétcserélték" a középpályák már nem tartottak semmit úgyhogy egy elég nyílt oda-vissza mérkőzés alakult ki amiben benne volt hogy nyerünk meg az is hogy kikapunk.
    A török meccsen az idén felépített "képet" kell megőrizni és lehetőleg nem kikapni. Most mondjam azt hogy nyerjük meg ezt a meccset?

    Két dolognak nagyon örülök. Egyrészt Rossinál végre-valahára megszűnt az antifutball időszakunk, valamint, hogy most már sorozatban vagyunk egyenrangú partnerei nálunk elvileg erősebb csapatoknak. Utoljára az egy évvel ezelőtti stadionavatón láttam klasszis különbséget az ellenfél javára, de Uruguay a közvetlen élvonalhoz tartozik. Egyre fiatalabb a csapat, nézhető focit játszik és nem úgy ülünk le a tévé elé, hogy jaj, csak ússzuk meg nagy zakó nélkül. Ebben a csoportban nekünk az utolsó helyen kellett volna végeznünk a papírforma szerint, de jó eséllyel minimum másodikok lehetünk. Sikerült harmonizálni a védekezés-támadást, úgy tudunk támadóbb szellemben játszani, hogy közben a védekezés is rendben van. Ez korábban nem működött. Örülök a határozott előrelépésnek!

    Értékelje a magyar válogatott játékosainak Szerbia ellen nyújtott teljesítményét!
    Kalmár Zsolt 7.97
    Botka Endre 7.21
    Szoboszlai Dominik 7.14
    Nagy Ádám 7.11
    Dibusz Dénes 6.96
    Nikolics Nemanja 6.82
    Lang Ádám 6.67
    Könyves Norbert 6.54
    Holender Filip 6.45
    Loic Nego 6.35
    Sigér Dávid 6.25
    Kecskés Ákos 6.12
    Bese Barnabás 6
    Szavazatok száma: 9810

    Ma is jól játszottunk, de meglátszott Sallai hiánya elől, és most látszott igazán miért játszik Szalai, mert Könyves hasonló típusú játékos, és határozottan jót tett a beállása a játékunknak. Kell elöl egy ilyen típusú játékos, aki megküzd a labdákért. Gyurcsó nem volt valami jó , és Nego sem hozott nagy javulást...

    Botka, Nagy Ádám, Kalmár volt szerintem kiemelkedő, a többiek nagyjából hozták magukat. Középső védelem stabil volt, jó hogy Orbán nélkül sem estünk ott össze. Kecskés egész jól debütált, a gól előtt talán helyezkedhetett volna jobban, de amúgy magabiztos volt, szerintem lehet rá számítani hosszabb távon is. Szoboszlai-Kalmár-Holender hármas a baloldalon támadásban az első félidőben kimondottan jó volt, Holender előrefelé sokkal aktívabb volt mint korábban viszont a védekezése még mindig problémásnak tűnik, Botka biztosította le az oldalát egy csomószor. A második félidőben nem értettem miért volt az jó hogy Szoboszlai áthúzódott jobbra és ezáltal szétesett ez a játékkapcsolat. Bese a jobboldalt védekezésben nagyjából megoldotta, támadásokba ritkábban lépett be, bár a jobbszélsőként is feltűnő Nagy Ádámmal néha egészen ígéretes volt amit csináltak. Sigér rendben volt középen, Nikolics a gólpasszán kívül sokat szerintem nem csinált, Könyves viszont jobban szállt be mint vártam. Összességében véve biztató hogy jópár kulcsember hiányában is abszolút kiegyensúlyozott meccset tudtunk csinálni egy ilyen erős szerb csapat ellen, úgyhogy szinte teljesen elégedett vagyok

    Az megint jól látszik hogy a szurkolók többsége csak a látványos megmozdulásokat képes értelmezni. Dibusznál a bravúr, Nikolicsnál a gólpassz húzza fel a pontszámot, bár azon kívül mást nagyon nem csináltak; Szoboszlainál jó eséllyel az hogy sokat lőtt kapura; Kecskés meg a kapott gól miatt van lepontozva bár azon kívül végig teljesen rendben volt. Nálam azt hiszem a Kalmár, Botka, Nagy Ádám hármas lenne 7, Nikolics és Bese 5, a többi 6

    A vedelem eloszor volt ebbe az osszetetelben, egy uj kapussal mogotte, es 2 karmester egyutt.
    Dibusz 6, volt egy bravurja es volt egy veszelyes labda kiejtese. Es volt par hajmereszto passzolasa, ami kicsit sokkolt a fradi meccs utan.
    Kecskes 6, szerintem a hibajat leszamitva eleg jo volt, es meg jobb is lehet Orbannal vezerelve. Jo utenben szerelt, fejelt ki labdakat, jol passzolt, volt hogy megindult, magabiztosnak tunt a hibaja utan sem roppant ossze.
    Lang 5, nem volt annyira rossz, mint amikor Orbannal jatszott.
    Botka 7, a legjobb volt a vedelemben.
    Bese 4, sulytalan, keves ide, van masik 4 opcio jobboldalra es meg ott van a kis Bolla is akit edzomeccsen meg lehetne nezni.
    Holender 5, szinten keves, vegre egyszer elmert menni a szelen es mindjart helyezet is lett belole, ennyit szamit ha van jo szelsoid, nem az a passziv visszapasszolos jatek.
    Nagy 8, MOM legjobb volt.
    Siger 4, fasult, nem is kezdo anyag. Ide is kell majd keresni embert.
    Kalmar 8, jol kezdett, masodikban kisse vissza esett,de meg akkor is jol tartotta meg a labdat... a vegere mar teljesen elfaradt. Gol elott jo meglatas felpassz, es higgadt jo befejezes.
    Szoboszlai 6, sem volt rossz az elsoben, a masodikban tobbszor visszazart segiteni, de ra jobban figyeltek es latszik, h sok meccs van a lababan...es nem is akar milyenek.
    Niko 4, az egy golpasszat leszamitva keves kezdonek, idos lassu, kepzetlen.
    Cserenek elmegy.
    Hangya 4, hat tobbet vartam volna, de meg Holendert is alulmulta.Az elso meccsen sem tetszett igazan, de most megrosszabb volt. Itt kell meg tovabb kutakodni, talalni vkit/vkiket. Az U-21-s Gergenyi jol jatszott az oroszok ellen, vagy az osztrak elsoligas Majnovics jo alternativa lehet a kovetkezo evben.
    Nego 6, jol szallt be, bar kicsit osszezavarta, hogy kp-ra csereltek be aztan ki kellett valtania Bese helyere.
    Schafer 4, tobbet vartam tole. A szerbek elleni elso meccsen nagyon jol szallt be, most ez nem sikerult. Bar mentsegere amikor bejott akkor lett egy kis kaosz ott kozepen. Negoval ketten jottek be frissen kozepre, de egyikuknek ki kellett volna valtania Bese helyere, es ez nem igazan tortent meg, parszor Nagy Adamnak kellett kihuzodnia jobbhatvedbe. Aztan feljebb ment, ahol meg sprintelnie kellett vissza a kontraknal, nem is ert vissza. En azert megneznem kezdokent ahol meg mindenki tudja a helyet, es nem lesz ekkora kaosz.
    Konyves 5, nagyon keves. Hiaba a fizikum meg a lendulet, teknikailag keves, es nincs esze ehhez a jatekhoz. Jelenleg ez a csatar poszt hianyposzt, nem tudom ki potolhatna.
    Gyurcso 4, kihuzodott a balszelre mert eredetileg az a posztja, pedig ebben a rendszerben inkabb kozepen kellett volna Konyvest segitenie megbontani a vedelemet. O tipikusan szelsotamado, nem valo ebbe a rendszerbe, de nem mondanek le rola, ha esetleg valtanank szerkezetet.
    Csapatmunka 10. Kuzdottunk vegig.

    Jó ez az x nekünk.Az oroszok nyerjèk meg a csoportot,mi legyünk a másodikok.Ők szerintem tuti kijutnak a vv-re,így ,,magukkal vinnének" a vb-pótselejtezőre.Ami a tegnapi meccset illeti,igazságosnak mondható.Ide is oda is eldölhetett volna.Sigér posztjára Kleini van csak ott.Most lehet kövezést kapok,de egy próbát megerne Vadócz.Tudom,hogy idős,de ebből kifolyólag nem futná szét magát ész nélkül,annyit meg hozzátehet a játékhoz,mint Sigér,stabilitást adna,és terhet venne le Nagy Ádámról.Kecskés nem volt rossz,de figyelmeztető,hogy lábbal verhető.Az Uristen mentsen meg minket,ha egy közepesen gyors csatár lendületből ráviszi.A szerb gólszerző konkrétan 5 meteren 10-et vert rá.Én ezt a gólt csak a rossz helyezkedés számlájára nem írnám.Meg kéne Nego helyét is találni,de ne faragjunk belőle szélső hátvédet,arra nem való,de előre játékban bárhova,akár csatárnak is rakható.Könyves küzd hajt,de a végén mikor végre a jobboldalon lepattant róla a védő,a túloldalra kellett volna adni,ket ember várta üresben,nem a darálóba.Kalmár gólja abszolút modern foci volt,felàllt védelemmel szemben ment a kényszerítő.Javaslom,hogy Rossi kérje az MLSZ illetékeseit a lehető leghosszabb edzőtábor megtartására.Ugyan fizikálisan és játékban is javul a csapat,de sok olyan játékosunk maradt,akik a szakmát a honi ,,szakértőktől" kapták meg.Szóval kell az(akár Storcknál),hogy bizonyos helyzeteket meg tudjunk oldani,unalomig begyakorolno Szoboszlaira egyre jobban fognak figyelni,nem lehet mindent rábízni.Kalmar lassú.Három olyan csapat ellen jatszunk az eb-,akik ellen kb félidőnként lesz egy helyzetünk.Na ezeket kell belőni.Botka pedig kezd megerni egy top bajnokságra.Hajrá es munkára fel

    https://ulloi129.hu/2020/11/15/magyarorszag-szerbia-4/
    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2795163
     
  5. avatar: fgymat
    2020.11.15, 21:26
    Az eltiltott Ljubiša Tumbaković-ot, Aleksandar Janković helyettesíti.
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2020.11.15, 20:34 (szerk.: 2020.11.15, 20:34)
    Lovrencsics Gergőre combizomsérülés miatt már a mai mérkőzésen sem számíthat a féfi A-válogatott szakmai stábja, így a
    @Fradi_HU játékosa a Puskás Arénába induláskor elhagyta a válogatott keretét.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1328047721287208961
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2020.11.15, 12:57
    A szerb labdarúgó-szövetség (FSS) hivatalos oldalán közölte, hogy a Crytal Palace szerb válogatott középpályása, Luka Milivojevic pozitív koronavírus-tesztet produkált. A 29 éves játékos az orvosi előírásoknak és az UEFA protokolljának megfelelően elhagyta a válogatott edzőtáborát, és otthoni karanténba került. Egy nappal később újabb tesztet végeztek el rajta, amely szintén pozitív eredményt hozott. A szakmai stáb többi tagja és játékosa negatív tesztet produkált, így ők Ljubisa Tumbakovic rendelkezésére állnak a magyarok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen.

    http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/magyar_valogatott/magyar-szerb-nemzetkozi-szinten-rutintalan-biro-fujja-a-sipot-minden-hir-az-nl-merkozesrol-itt
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2020.11.15, 12:23
    Szalai Ádám az Izland elleni mérkőzésen térdsérülést szenvedett, amely miatt már egészen biztosan nem játszhat a Szerbia és Törökország elleni mérkőzéseken, így ma reggel visszautazott klubcsapatához.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1327911484291215360
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2020.11.15, 12:22
    A férfi A-válogatott játékosainak és stábtagjainak napi tesztelésén Cosimo Inguscio pályaedző legutóbbi tesztje pozitív lett, így azonnal távozott Telkiből. Mindenki más eredménye negatív. A ma esti Szerbia elleni NL-mérkőzésen Gera Zoltán irányítja a válogatottat.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1327910481718366208
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2020.11.14, 21:06 (szerk.: 2020.11.14, 21:10)
    Rossi a szerbek elleni összecsapással kapcsolatban elárulta: jó pár változás lesz a vasárnapi kezdőcsapatban, néhány kényszerűségből, néhány szakmai döntés miatt.

    Ami a biztos változásokat illeti: Gulácsi Péter egy kisebb sérülés ellenére vállalta a játékot a sorsdöntő Izland elleni mérkőzésen, most azonban gyógyulása érdekében pár napot pihennie kell, így távozott Telkiből, mint ahogyan a csütörtöki Eb-pótselejtezőn kisebb izomhúzódást szenvedő Orbán Willi is, rájuk tehát nem számíthat a szakmai stáb. Sallai Rolandnak a német karanténszabályok miatt vissza kellett mennie Németországba, ezért ő is elhagyta az edzőtábort. Szalai Attilára és Fiola Attilára eltiltás miatt nem számíthat a csapat a szerbek ellen.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/marco-rossi-harom-feltetelnek-kell-teljesulnie-a-szerbek-ellen
     
  11. avatar: Zsorzsinju
    2020.11.14, 10:13
    NL B liga - 3. csoport
    2020 November 15., 20:45 CET - Budapest (Puskás Aréna)
    Magyarország - Szerbia
    Játékvezető: Glenn Nyberg (SWE)
    Partjelző 1: Mahbod Beigi (SWE)
    Partjelző 2: Andreas Söderqvist (SWE)
    Negyedik játékvezető: Mohammed Al-Hakim (SWE)
    UEFA Játékvezető ellenőr: Kyros Vassaras (GRE)
    UEFA küldött: Michal Mertinyák (SVK)

    http://law5-theref.blogspot.com/2020/11/uefa-nations-league-202021-referee_12.html
     
  12. avatar: magyarfutball.hu
    2020.10.11, 12:51
    A magyar válogatott novemberben három tétmérkőzést játszik hazai pályán, a jelenleg érvényes szabályozás szerint nézők előtt: november 12-én Izlandot fogadja Eb-pótselejtezőn, majd november 15-én a szerbek, november 18-án a törökök látogatnak a Puskás Arénába Nemzetek Ligája-összecsapásokon.

    Mint ismert, az európai szövetség októbertől engedélyezi, hogy az UEFA-mérkőzéseket nézők előtt rendezzék meg, de a járványhelyzet miatt a szurkolók a stadionok lelátói kapacitásának legfeljebb 30 százalékát foglalhatják el. Ennek megfelelően a novemberi, hazai válogatott mérkőzéseken is jelen lehetnek a hazai szurkolók a Puskás Arénában. A szervezési és járványügyi előkészületek miatt a mérkőzések jegyeinek értékesítése az október 26-án kezdődő héten indul el, és a korábbi gyakorlatnak megfelelően elsőként a Szurkolói Klub tagjai válthatnak belépőket a találkozókra.

    A további részletekről folyamatosan tájékoztatjuk a szurkolókat!

    https://szovetseg.mlsz.hu/hir/szk-tagok-elonyben-az-izland-elleni-jegyek-vasarlasanal