magyarfutball.hu

portré: Gulácsi Péter
© mlsz.hu, 2014
alias
Gula
Peter Gulasch
@gulacsi32
COOLácsi Péter
nationality
Magyarország
age
33 years
poszt
kapus
related websites

játékos

pályafutás
MTK Budapest FC
2007-2008
Liverpool FC
2007 - 2013
Hereford United FC (kölcsönben)
2009
Tranmere Rovers FC (kölcsönben)
2010
Hull City FC (kölcsönben)
2011 - 2012
FC Red Bull Salzburg
2013 - 2015. június
RB Leipzig, 2015-
2015. június -
eredmények / elismerések
Osztrák bajnok
2013/2014

Osztrák kupagyőztes
2014

Német kupagyőztes
2022
portré: Gulácsi Péter
2014-ben a Magyar Válogatottban© magyarfutball.hu

MTK Budapest FC, 2007

...

Liverpool FC, 2007-2013

A Liverpool még akkor figyelt fel a tehetségre, amikor az U17-es válogatott hálóőreként Franciaországban szerepelt. Tíznapos próbajátékra invitált a Liverpool 2007 nyarán, majd ezt követően egyéves szerződést ajánlottak. Az után, hogy az MTK-tól Liverpoolba szerződtem, az első félévben folyamatos honvággyal küzdöttem. Hiányoztak a szüleim, illetve a barátnőm. Ahogyan azonban játéklehetőséghez jutottam, egyre jobban éreztem magamat, és végül teljesen hozzászoktam az itteni környezethez.2

...

Hereford United FC, 2009, kölcsönben

A Liverpoolnál mindenképpen olyan csapatot szerettek volna választani, ahol Péternek több a védenivalója, mert szerintük kinőtte a reserve bajnokságot. Olyan csapatot kerestek a számára, ahonnan visszajárhatott edzeni is Liverpoolba, mert Xavi Valero kapusedző mindenképpen továbbra is szerette volna felügyelni Péter szakmai munkáját.
Soha nem felejtem el debütálásomat: három hátvéd esett ki a Herefordból, végül azonban még így is 3-2-re diadalmaskodtunk a a Cheltenham Town ellen. Igen kemény, hajtós mérkőzés volt, fizikálisan a legnehezebb, amint a Hereford színeiben valaha is vívtam. Igazából nem izgultam, ellenkezőleg, úgy éreztem, készen állok a bemutatkozásra. Ugyanakkor mégiscsak ez volt a debütálásom, az első mérkőzésem a felnőttek között, ami egészen különleges élményt jelentett a számomra.2

Remek teljesítményével hamar kivívta a közönség, valamint a csapattársak szeretetét a liga akkori legfiatalabb (18) kapusaként.

Tranmere Rovers FC, 2010, kölcsönben

...

Hull City FC, 2011-2012, kölcsönben

...

FC Red Bull Salzburg, 2013-2015

Sokat számított, hogy folyamatosan védhettem egy bajnokesélyes és nemzetközi kupaporondon szereplő csapatban. A nyári tervek, elképzelések közül az optimistább változat vált valóra. A klubcsere célja az volt, hogy olyan csapatot találjak, amelyben játéklehetőséget kapok. Ez fontos volt a fejlődésem, az előrelépés tekintetében.1


RB Leipzig, 2015-

...
A klub és én 2015 óta nagyon különleges utat járunk be: a másodosztályból a Bajnokok Ligája elődöntőjéig jutottunk. A családom és én otthon érezzük magunkat itt a klubban, a városban és a régióban. Lipcse második otthonná vált számunkra, és éppen ezért fontos számomra, hogy minél jobban teljesítsek. A feleségemmel emlékszünk a Bayern elleni 2017-es kupameccsre, amikor először skandálták a szurkolók a nevemet. Libabőrös élmény, egy nagyon különleges pillanat volt, amely megmutatta, mennyire támogatnak drukkerek. Büszke vagyok arra, hogy kivívtam ezt a támogatást.3
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.12.04, 10:14
    Nagyon nehéz egy ilyen közegből, mint a magyar foci nagy csapatba kerülni! Teljesen egyértelmű és természetes, hogy ha bekerül valaki egy Bundesliga csapatba az első meccseken teli van a gatya és nyomja a tét az embert. Gulácsinak szerencséje volt, mert e Lipcse védelme hihetetlen stabil és, ezért kevés lövést kapott, így át tudta vészelni a lámpalázas időszakot.

    Azért a Svájc ellenit nehéz feledni, az klasszikus magyar volt! Egyébként drukkolok neki, ő az egyetlen magyar aki rendszeresen játszik olyan csapatban ami számít. Meg talán még Kádár.

    Szimpatikus a srac es drukkolok neki, mert magyar, de szerintem sem nagy szam kapus, ugyan ennyi szerencsevel ami az o karrierjet kiseri, jo par mas magyar kapus is jatszhatna komoly csapatokban. Bar minden sikeres magyar focista tori az utat a fiatal tehetseges jatekosainknak, ugyhogy mindet bele!

    Azzal lehet vitatkozni, hogy kiemelkedő kapus-e vagy sem, de az mindenképp elgondolkoztató, hogy még ő véd mindig, ami sztem a lényeg. Ennyi idő alatt már kiderült volna,hogy nem üti meg a szintet. Kizártnak tartom,hogy amelyik klubnál ilyen profi módon van felkészítve a játékstílús ott a kapust hagynák "bénázni".
    Bár sztem sem kiemelkedő kapus,de az alapszintet,azért hozza. Ha nagyobb céljaik lesznek - bár már most azok sztem - ,akkor talán hoznak egy nemzetközileg is elismert nevet,de ez sem biztos, mivel a mostani keretben egy sincs ilyen játékos. Mind "saját nevelés" vagyis kvázi noname "tehetséges" játékosokra építenek. Amíg Gula nem bénázik annyit,hogy az veszélyeztesse a csapat céljait nem valószínű, hogy váltani fognak,inkább az állandósságra törekednek és valszeg a csapatszellem miatt sem hoznak nagyobb nevet,aki felboríthatná ezt a közösséget. Az is lehet,hogy az Ő jelenléte, szeméályisége az öltözőben a pályán ennyi pluszt ad a többieknek, hogy nem váltanak.

    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2606181