magyarfutball.hu

fénykép helye
alias
"Schaffer András"
nationality
Magyarország
age
22 years
poszt
középpályás
related websites

játékos

pályafutás
MTK Budapest
2017 - 2019. január 25
Genoa CFC
2019. január 25 -
AC Chievo (kölcsönben)
2019. augusztus 21 - 2019. december
Dunaszerdahelyi AC (kölcsönben)
2020. január 17 -
eredmények / elismerések
?
fénykép helye

MTK Budapest, 2017-2019

...

Genoa CFC, 2019-

...
Nehéz volt ez elmúlt évem, az első fél év nem is annyira, a második mindenképpen. Sok tapasztalattal gazdagodtam Olaszországban, jóval és rosszal egyaránt. Megtanultam a nyelvet, de egy évig sajnos nem játszottam. Így elsőre talán túl nagy ugrás volt a magyar bajnokságból az olaszba kerülni. Mindent megtettem, hogy játszhassak – nem sikerült, de tiszta lelkiismerettel távoztam. Nyilván nem így terveztem, de ez van, most meg kell találnom a helyes utat, még vissza lehet oda kerülni.

AC Chievo, 2019 kölcsönben

...

Dunaszerdahelyi AC, 2020 kölcsönben

...
Az engem képviselő CMG menedzseriroda több mint egy éve kapcsolatban állt a Dunaszerdahellyel, folyamatosan egyeztetett Jan Van Daele sportigazgatóval. Még Peter Hyballa volt a DAC edzője, amikor megszerveztek vele egy beszélgetést. Bemutatta a csapatot, elmondta, milyen szerepkörben számítana rám, és igent mondtam. Ideérkezésemkor tisztában voltam vele, hogy miután Olaszországban nem voltam játékban, jószerével a sor végéről kell előreverekednem magam a kezdőcsapatba kerüléshez, keményen megdolgoztam érte.2

...
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2020.01.17, 16:12 (szerk.: 2020.01.17, 16:14)
  Dunaszerdahelyre való igazolása kapcsán:
  Valahogy be kell inditani ezt a dolgot,Schafer tehetséges játékos,de Olaszban még nem ütiu meg a szintet...19 éves,sztem 22-23 éves korára lesz egy Genoa szinten,nem kell még leirni.Jol tette hogy a DAC-ba ment,ott megadják a lehetöséget a fiatal magyaroknak,és egy szlovák 1. ligás légios piacképesebb,mint egy magyar 1. osztályu.

  Ez egy jó döntés volt Andrástól, hogy kölcsönbe a DAC-hoz került. Nem rossz játékos Ő, csak adni kell lehetőséget neki, hogy fejlődhessen. Buta döntést hozott, hogy ilyen fiatalon a magyarok számára játékostemetőnek tartott Itáliába szerződött, így sajnos játék híján megrekedt a fejlődésben. Most már újra csak rajta múlik, hogy focista lesz, vagy csak a futottak még kategória.

  A szlovák bajnokság jobb, mint a magyar, vagyis jobban felkészít egy játékost ez a kettő a topligára is.
  Nincs titok. A szlovákok sokkal több akarattal,jobb mentalitással rendelkeznek . Ez nem a magyra fiatalok hibája,hanem a szakembereké, akik nem versenyeztetik őket,nem adják át nekik azokat az alapokat,tudást, ami kell egy topligához is akár.
  Ez nem játáklehetőség kérdése, hanem a képzésé. Ott profizmus itt amatőrizmus van.

  Kezd a DAC a magyar foci egyik bástyája lenni. Magyar tehetségnek pont a legjobb lépcsőfok a szlovák liga.

  A többségük visszalép ide:

  Vida K. Holland első osztályból, Kalmár Bundesliga 1-2, Dán-1, Schafer Olasz 1-2

  És miközben szlovák játékosok kapósak addig magyart még nem nagyon vittek el innen komolyabb bajnokságba..

  http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2742591
  https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358&token=a939f797d2259a87d7b5c58fe85b70e4
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2019.01.25, 23:40
  Olaszországba való igazolása kapcsán:
  Genoa? akkor le is huzta a karrierjéát, mert kölcsön lesz adva az olasz c-be.

  Ezt pofáztam minden cikknél, ahol hiányolta mindenki a magyar tehetségeket, ez a srác láthatóan tud. Az hogy a Fradi nem csapott le rá, az jelzi mennyire nem értenek hozzá. Ez a srác nem padozni fog. Nem követem az MTK meccset, de az összefoglalókban lehet látni, hogy ez a gyerek tud és nem csak tehetséges, hanem nagyon is elszánt. Szurkolok neki.

  Gratulálok a fiúnak:Anno az édesapja - ezek szerint nagyon helyesen - ,nem a szülővárosában, Szombathelyen adta be az akadémiára,hanem az MTK-hoz vitte. Azt kell,hogy mondjam ez bejött! biztosan fogunk még hallani a gyerekről, mert nem csak tehetséges, hanem a helyén tudja kezelni a dolgokat. Hajrá András!

  Nagyon tehetséges, kreatív játékos. Én belül játszatnám és közelebb a kapuhoz. Ezt a transzfert 2-3 évvel korábban kellett volna megcsinálni....ez a 3 év hiányozni fog belőle!
  Sok sikert neki!

  A srác kétségtelenül tehetséges, Rossi is kiemelte néhány hónapja, amikor a magyar fiatalokról kérdezték, de Olaszország már jó ideje valóságos játékostemető a magyar játékosok számára, nem tudom jó döntés-e oda igazolni. A Genoáról konkrétan Rudolf azt nyilatkozta pár éve, hogy amikor ott játszott, akkor 103 igazolt játékosuk volt. De hátha Schäfer lesz az, akinek pont sikerül, sok sikert.

  http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2680167