magyarfutball.hu

Észak-Írország - Magyarország 0 : 1 20:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (1 szavazat)

játékvezető: 2 (1 szavazat)

hangulat: 3 (1 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 2 (2)
  2. 1 : 0 (1)
  3. 2 : 1 (1)
barátságos mérkőzés
968. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Belfast, Windsor Park
játékvezető : Harvey Rob (Írország)
nézőszámok:
  1. irishfa.com: -
  2. mlsz.hu: -
  3. nso.hu: 18.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.03.30, 14:51
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2022.03.30, 14:50
    Ian Baraclough: Elsősorban a vereség miatt búsulok. Úgy éreztem, ez egy olyan meccs, amelyen ha jobban koncentrálunk, győzhettünk volna, hiszen számos ígéretes helyzetet kialakítottunk, s jó néhányszor megdolgoztattuk az ellenfél kapusát. Ugyan a magyarok birtokolták többet a labdát, csak a tizenhatoson kívülről próbálkoztak. Ha az emlékezetem nem csal, Bailey Peacock-Farrell hárított egy baljára érkező lövést, ám mindössze ennyit kellett tennie azon kívül, hogy a mi hibánkból adódóan ki kellett szedje a labdát a hálóból. Niall McGinn valóban bakizott a kapott gól előtt, de ilyen bármikor történhet a labdarúgásban, nem hibáztatható a vereségért. Különben is, eleget tett már a válogatottért, hogy a szurkolók megbocsájtsák neki az ilyesmit. A mérkőzés után is azt mondtam a játékosoknak, ne féljetek a hibáktól. Dibusz Dénes megkeserítette az életünket, remek védéseket mutatott be, egy-kettőnél azt hittem, már verve van. Neki köszönheti Magyarország a győzelmet, a keddi az ő estéje volt ahelyett, hogy kihasználtuk volna a helyzeteinket, s mi örülhetnénk. Bárhogy is alakult a vége, a játékosaimnak köszönöm, hogy egy selejtezőn érezhettem magam, ennél többre nem is vágyhatok a mentalitást illetően. Barátságos meccs volt, de ha valaki úgy nézte, hogy erről nem volt tudomása, azt gondolhatta, hogy a hazai csapat játékosai kétségbeesetten mennek előre a győzelemért, mindenáron jó eredményt akarnak kicsikarni. Kiábrándító, hogy megannyi lehetőséget kialakítottunk, mégsem koronázta siker az erőfeszítéseinket, a vereség azonban nem szegi kedvünket, júniusban újra találkozunk, s reményeink szerint jól szereplünk majd a Nemzetek Ligájában.

    Marco Rossi: Két különböző meccset játszottunk ma, melynek első része alapján megérdemelten nyertünk, az utolsó tíz percben viszont Dibusz Dénesnek köszönhettük a győzelmet – kezdte Marco Rossi a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. – Én vagyok a hibás, mert hármat cseréltem az utolsó tíz percre, emiatt labdákat vesztettünk, nem voltunk már olyan agresszívak. Máskor egy ilyen meccsen, ebben a szituációban teljesen más attitűddel kell játszanunk, nem követhetünk el ennyi hibát. Az utolsó tíz percben szinte nem is találkoztunk a labdával. Miután megszereztük a vezetést, voltak helyzeteink, de nem fejeztük be az akciókat, nem lőttünk eleget kapura. Ebben fejlődnünk kell, többet kell lőnünk, hiszen most is volt két-három lehetőségünk, hogy eldöntsük a meccset.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-dibusz-denes-esteje-volt-ian-baraclough-2884341
    http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-az-utolso-tiz-perc-az-en-hibam-marco-rossi-2884273
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2022.03.30, 14:48
    Egy szorgalmas csapatot vertünk meg, nehézségek árán. A cserék rontottak a minőségen, ha nincs Dibusz könnyen vereség lehetett volna. Szoboszlai névben ütős, játékban már nem. Sallaiban van a csatárok közül céltudatos és harcos támadó véna. Dibusz, Stílus és Sallai, Orbán jó, a többi felejthető. A győzelem marad meg az emlékezetben csak, szerencsére.

    Styles jó igazolás volt, Dibusz parádézott, Nagy Zs gondolom azért válogatott, hogy a pufla elmondhassa, hogy nekik is van válogatott játékosuk. A végén a sok csere után értelmezhetetlenné vált a játékunk. Előtte legalább hoztuk a minimumfocit, amire képesek vagyunk.

    Szerintem az az ötlet, hogy Rossi igyekszik Nagy Zsoltot fölépíteni úgy, hogy legyen egy Fiolánk a bal oldalon is. Azaz valaki, aki habár támadásban nem nyújt sokat (helló franciák!), védekezésben szívós, ami főleg nagy csapatok ellen működőképes eszköz. Ez persze az észak-írek és az albánok ellen kevés, remélhetőleg tétmeccsen Styles fog a széles játszani.

    Botka sérült, Styles-t nem ott játszatta, maradt Szabó J., Korhut (ha nem vonult vissza), Kádár (aki a Dózsába sem fér be), esetleg Fiola (aki más poszton játszott).

    A legjobb opció (Styles-t nem számítva) Nagy. Ez elég nagy szégyen, de ez a helyzet. Jó lenne, ha Pászka akár a Fradiban, akár mondjuk a ZTE-ben bejátszaná magát, de még NBI-es meccse sincs. Kerkez sajnos most még az U-ban sem emelkedik ki.

    Tetszett Styles játéka. Még kissé szertelen, de ügyesen szedi föl a labdákat, hozza feljebb egy sorral, vagy osztja le. Védekezése sem rossz így elsőre. Üdv a csapatban!

    Dibusz zseniális volt. Remélem éles meccsen is fog szerepet kapni, megérdemli. Értem, hogy Rossi mit szeretett volna gyakorolni, de ez támadásban ma nagyon gyenge volt. Három-négy játékossal nehéz kombinatív focit játszani, a támadásban is életképes szárnyvédők nagyon hiányoznak ebből a rendszerből..

    Győztünk, de erre a meccsre nem lehet büszke a csapat, még ha nem is valószínű, hogy 100%-al pörögtek. Az írek jobbak voltak, ezek a kutyaütő írek, ez gáz. Mégha csak barátságos meccs is.

    Szerencsétlen Ádám Martin is pályára léphetett akkor, amikor alig megyünk át a felezővonalon, vagy ha mégis, akkor Gazdagtól kéne várnia a gólpasszt.

    rettenetes meccs, óriási szerencsénk volt a végén is, Dibusz mentette meg a csapatot. Ez szánalmas hogy így beszorít minket egy Észak-Írország. Persze Andorra ellen is ez volt a végén.. Remélem megint lesznek, akik ezt pozitívan látták, már látom is a holnapi főcímet: hősies győzelem a belfasti katlanban

    hát ez a meccs jó nagy ciki volt. ha tétmeccs lett volna, azt mondom, ki nem szarja le, megvan a 3 pont, de ilyen gyenge játékot barátságos meccsen egy elvileg nem túl erős ellenfél ellen virítani szégyen.

    A legszebb, hogy a gólunkhoz se volt sok közünk, az előleg ajándék volt húsvétra ettől a félamatőr kiscsapattól.

    Hát itt azon kívül hogy győztünk, sok pozitívum sajnos nem volt. Pár rövidebb periódustól eltekintve végig akadozott a játék, a gólhoz nagy védelmi hiba is kellett, a végén meg Dibusz óriási bravúrjai. Változatlanul tartom hogy Nagy Ádám kimaradása alapvetően befolyásolta hogy mennyire (nem) tudtunk építkezni. Nemzetek ligájában ennél sokkal több kell ha nem akarunk komoly zakókba belefutni

    Kérdések :
    1. Schön a 2 meccs valamelyikén miért nem kapott 20 percet ?
    2. Lang ( ha már cselt nem mer bemutatni ) miért szinte 100 %-ban az ellenfélhez vagdossa előre a labdákat ( a hajmeresztő dolgai mellett )?
    3. Fiola miért passzolt szisztematikusan a zöldekhez ?
    4. Bolla, Gazdag, Vécsey : miért ... ?

    Azért ne feledjük el, hogy Észak-Írország egy gólt sem kapott az egész selejtező csoportban, pedig nem kutyaütőkkel voltak együtt. Igaz nem is nagyon lőttek, de ma sem.

    Ma lett teljesen egyértelmű, hogy Rossi nem készíti fel a csapatot a cserékre. Régóta gyanús a történet, de most már vitathatatlan: azért nem mer bátrabban cserélni még gyenge ellenféllel szemben vívott barimeccsen sem, mert ő is tudja, hogy azonnal szétesik a csapatjáték, ha megteszi. És tényleg, azonnal kuka a támadójátékunk és marad a bekkelés.

    Úristen! Mire készültünk fel? Ezzel a játékkal? Lóf.sz esti fényben! Dibusz sokkal több bravúrra képes, mint Gulácsi, és ezzel el is mondtam az összes pozitívumot. Nagy Zsolt egy tévedés, mindjárt az elején megint majdnem összehozott az ellenfélnek egy gólt. Fiola ami Tőle telt, megtette, Orbán igen távol van a legjobbjától, Lang bűn lassú. Szoboszlai nem azért nem játszik Lipcsében, mert pikkel rá az edző, hanem mert egy marék lepkefing a teljesítménye. Látta valaki valaha jól játszani a válogatottban? Nem gólt lőni, játszani? Schafer sem volt most jó, de azért rakkolt, amíg tudott. Nem ájultam el Stílus Kálmitól sem, mint ahogy Szalai is harmatgyenge volt. Nego zakatolt a jobb oldalon, még a jobbak között volt, nem úgy Sallai. Esze van a futballhoz, csak a technikai képessége nincs meg hozzá, tíz elképzeléséből jó ha egyet meg tud valósítani. A cserék semmit nem tettek hozzá, Bolla Svájcban csak romlott. Ha ebből a meccsből akart rájönni a kapitány, hogy kire számíthat a Nemzetek Ligájában, akkor bajban vagyunk, ugyanis nincs csapat!

    Rossi legközelebb nyolc cserében állapodjon meg, mert hatot nem tud jól beosztani.
    Zseniális volt, hogy Nagy Zsolt vagy hatvan percig gyakorlatilag balszélsőt játszott, és csak azért jött néha hátra, hogy a mi kapunkat veszélyeztesse, mert azt könnyebb volt.
    Aztán a már fáradt Stílust küldte balszélre.
    Aztán persze nem lehetett kihagyni a mindig remekül beszálló Bollát.
    És félidőben soha nem cserélünk, mert aki addig **** volt, az még biztosan bír 15 percet azon a szinten.

    Ez az ötvédős rendszer a gátja a normális focinak. A mai meccsen amúgy hat védő kezdett. Egy Észak-Írország ellen! Elég komoly. A baj az, hogy egyik szélső védőnk sem igazi wingback, nem tudnak beadni, nem tudnak támadni, eleve nincs így széljátékunk. Középen Szoboszlai kirobbanthatatlan, ezért muszáj két védekező középpályás, mert ő nem igazán védekezik. Szalai helye megintcsak biztos, a jó ég tudja miért, és akkor marad még egyetlen hely támadó játékosnak, aki Sallai szokott lenni, mert ő hátha elfut egyszer.
    Négy védő kellene, három belső középpályás, két rendes szélső, akik le tudnak menni az alapvonalig, és egy olyan csatár, amelyik gólt tudni rúgni.

    Nem tudom melyik meccset nézte Rossi... Nem tudtuk kihozni a labdát elég sokszor és nem a németek vagy az angolok játszottak a másik oldalon. A jó passzok hátul keresztbe voltak, ha előre ment Szalainak egyből jött vissza mert sarokkal vagy pörgetve akarta tovább tenni és már el is vesztettuk. Kíváncsi lennék a startra, h felé menő labdákbol hányat tudott megtartani és utána jó helyre tenni... Rugofal 80xos válogatott pff. Ádám Martin legalább egy félidőt kapott volna... mikor ha nem most??? Ezeket kellene megkérdezni a mestertől. Miért a 70.percben cserélt 2szor? Szoboszlai ismét gyenge volt, Schafer jobb volt és küzdött, Styles sokat futott csak a labdát ritkán kapta. Nagy Zsolt helyen jó lesz. Egyébként meg fos volt a játék egy ilyen csapat ellen, ugyanúgy ahogy az Albánok ellen... Ha nekünk kellene játszani akkor semmi. Nem baj megint betoljuk a buszt a nemzetek ligájában és büszkék leszünk h csak 1-2 kapunk és netán szerzünk 1 pontot...

    Kecskés, Bolla és főleg Vécsei tegnap beárazták magukat - remélem a válogatott környékére nem engedik őket legalább egy évig. Kettő védő meg egy középpályás, és úgy hogy az ellenfél benyom minket labdához se érnek 10 percen keresztül. Kecskés mellől nem is tudom hányszor tudtak beadni - mindig 2 méterre futott a támadó mellett és figyelte szépen ahogy elrúgják mellette a labdát. Bollára csak azért emlékszünk mert majdnem kaptunk róla egy gólt, mert áll mint a szögletzászló, mikor tudja hogy Dibusz passzol neki, aki meg lábbal való játékból felmentett. Vécsei szerintem meg az öltözőben maradt - ahogy szokott.

    Styles Nagy Á helyett azért jó, mert bátrabban lép fel támadásokhoz, ahogy Schäfer is. Nagy Á nagyon biztonsági játékos, így viszont nehéz támadni. Annak örültem, h Szobi középen is játszott, szerintem ott jobb helye van, de bal szélre kéne egy gyors, jól cselező játékos, aki az 1-1-et felvállalja. Én 4-2-3-1-et szívesebben látnék a válogatottban.
    Nego, Orbán, Szalai A, Styles védelem elég jól nézne ki sztem.
    Nagy Á, Schäfer simán megszűrné középpályát.
    Schön, Szobi, Sallai a támadásokban tudná segíteni Szalait.
    Sztem ezzel az 5 védő, 2 védekez középpályással túl deffenzívek vagyunk. Oké, NL-ben valószínű ez lehet eredményes, mint EB-n is, de mondjuk ilyen szerb meg főleg észak-ír válogatott ellen túlzásnak érzem.

    Tegye a szívére mindenki a kezét nem érdemeltünk tegnap győzelmet. Viszont ismét meg kell állapítani, hogy kapusposzton nagyon jól állunk, Gula a szerbek ellen jól védett, tnap Dibusz meg fenomenálisan.
    Némi javulást láttam, főleg a szerbek elleni második félidőhöz képest, de az igazságos egy X lett volna, azért tegyük hozzá hogy az uccsó 10 percet leszámítva az Észak-Írek sem voltak nagyon acélosak.
    Nagy Zsolt és Vécsei egyáltalán nem válogatott szint el kell őket felejteni. Kecskés és Bolla nagy talány mert a klubjukban nem rosszak, de itt mindig úgy játszanak, mintha megye1 ben lennének. Tudom, hogy lejárt, de akkor is leírom megint ennyi erővel Dzsudzsi is ott lehetne a keretben.
    Szoboszlait nem értem kezd nagyon aggasztó lenni amit csinál. Tegnap valaki azt írta sosem játszott jól a válogatottban, ez baromság nagyon sok jó meccse volt, de valahogy most se válogatott, se klubszinten nem megy neki. Ha ő is elkallódik, akkor tényleg soha a büdös életben nem lesz egy igazi top játékosunk...

    Azt is kell nézni hogy az uccso tíz percben teljes erővel támadtak az északírek.Az persze megint más kérdés miért nem tudjuk lekontrázni őket ha fellazulnak.Talán azért mert pl-ul Varga Kevin egy percet se kapott.Pedig emlékezhetünk anno a törökök ellen hogy lépett meg.A Nagy Zsolton sajnos látszik hogy nem szokott ilyen gyors tempóhoz,azt hitte felcsúton van.A Stilles jó játékos,keveset hibázik jól cselez és passzol.Ha Klejnheisler jàtszik a Stillest ki lehet rakni balra,a Nagy zsolt csak csereember lehet.Nem volt ez olyan rossz,ne feledjük hogy ezek az északírek egy gólt se kaptak otthon a VB selejtező alatt.

    Homokszem került a magyar gépezetbe.
    A homokszem neve: Callum Styles. Ez a Callum-fiú eléggé el nem ítélhető módon, lőtt passzokkal és dinamikus mozgással próbálta felvenni a küzdelmet az ír letámadással szemben. De miért is próbálkozott ilyen csacskasággal?! A válasz: Mert szerencsétlen srác egy Bury nevű, Manchester agglomerációjának számító kisvárosban sajátította el a labdarúgás alapjait, ahol még nem hallottak Kovács Feri bácsi verhetetlen "közép-európai magyar" labdatoszogatásáról.
    KÖNYÖRGÖM, FORGASSON MÁR VALAKI EGY PÁRHUZAMOS FILMET EGY MAGYAR ÉS EGY BRIT 6 ÉVES GYEREK FEJLŐDÉSÉT VÉGIGKÖVETVE A LABDARÚGÓ EDZÉSEKEN!!!
    Szerepelhetnek játékosaink top bajnokságok csapataiban, elmuzsikálnak ott, elvegyülve a fősodorba, de csapatként már megbuknak. Mint ahogy tegnap is, egy ajándék gól és 3-4 Dibusz-bravúr ellenére is. Az albánok ugyanilyen letámadással aláztak minket. A tv-szakértő: "Hát igen, a magyar csapatoknak nem nagyon ízlik az ilyen letámadás". Ennyi?! AKKOR ******!!! Az 1981-es megalázó magyar-angol óta semmi nem történt ez ügyben hazánkban. Ja de mégis. A 2006-ban már a norvégok is aláztak Budapesten letámadással. Idén meg már az albánok...
    Uff én beszéltem.
    P.S. A Lőw-féle új csodatervben szerepel az a szó, hogy letámadás?

    Dibusz, Nego, Schafer volt a legjobb. Mikor Négó lejött összezuhant a jobb oldalunk.
    Callumot sajnáltam próbálgatta Rossi több helyen, de sehol nem ment neki majd le is hozta, fura is, hogy ennek ellenére magasabb pontot kapott mint pl. Nego.
    Rossi legtöbb cseréje nem tetszett, de az szimpatikus volt, hogy a végén beismerte a hibáját. Varga, Schön játéka tetszik, kár h nem játszottak.

    Nagy Zsoltot úgy kell elfelejteni ahogy van, Styles-t értem hogy több poszton is bevethető, de egyrészt bal oldali szárnyvédőként a legjobb, másrészt ott van Nagy Zsolt, szóval megvan a helye. Bolla per pillanat katasztrófa - értem én hogy fiatal meg tehetség, de a tegnapi produkciója után legalább 1 évig Telki környékére se mehet. Nego teljesen jó jobb oldali szárnyvédőnek, Fiola meg akár jobb, akár bal oldali szárnyvédőként bevethető - 2 posztra van 3 ember, több nem is kell.
    Kecskés Bolla 2.0, ahhoz képest hogy végigvédekeztük azt az időt amíg bent volt labdaérintése se volt.
    Ebből a csapatból a mezőnyjátékosok közül Schaffer aki kimagaslott MEGINT, most Sallai követte őt szorosan, aki mintha ismét elkezdene pengésen, és nem görcsösen játszani. Szoboszlai javult, de neki még hosszú az út oda, amit tud. Langot nem értem: meccsek óta nem kapunk róla gólt - fura. Lehet hogy öregkorára megtanul focizni? :-D Szalai Ádám most se volt rossz, bár előző meccsen többet mutatott - Ádám Martin kaphatott volna mondjuk egy félidőt, mert mikor ha nem most? Eleve ettől a "60. perc előtt nem cserélünk, mert akkor összeomlik a világegyetem" Rossi mentalitástól agyfaszt kapok - barátságos meccsen azért van 6 csere, hogy legalább 3-at cseréljünk szünetben. Nem azért mert nem bírnák végig, hanem azért hogy lássunk mást is.

    Ádám Martin nem volt rossz, de jó se. Volt egy fejelési lehetősége, fölé ment kb 3 méterrel. Értem én hogy szorongatta a hátvéd, de nála ez nem lehet kifogás, mert pont azért van berakva, mert róla elvileg mindenkinek le kellene pattannia.
    Ettől függetlenül én is szívesen láttam volna tőle legalább egy félidőt, nem pár percet.

    Szoboszlai nem való ebbe a rendszerbe, ébresztő. Ő egy támadó középpályás, ő akkor tud alkotni, ha a csapat képes az ellenfél térfelén labdát birtokolni. Mi meg sem próbáljuk ezt, sajnos még Észak-írország ellen sem, mindent felrúgdosunk Szalaira, próbálunk lendületből felfutni. Szoboszlai teljesen felesleges ebbe a bunkerező csapatba, pont azért játszottunk olyan jól az EB-n, mert nem volt ott, és helyette befért még egy olyan emberke aki végighajtja a meccset és odaér védekezésben.
    A tegnapi meccsen hat védőjátékos kezdett, egy ötvédős felállásban, a világranglistán bőven mögöttünk levő Észak-Írország ellen, barátságos meccsen! Tehát jól látható Rossi szándéka a jövőre nézve is: Nulla támadófoci, csak a bekkelés, bunkerezés.

    Teljesen egyetértek és ezért nem értem én se, hogy mit akarunk így vele a bunker-rendszer szinten kezdeni.
    A rakkolós presszinget kéne neki szinezni...? Csak elrontja, szabadrúgást se harcolunk ki neki, akkor meg minek?
    Nagy Zsolt-nál legalább értem, hogy Rossi azért tolja mert nincs tele a gatya, ami szintén nem alap régóta, soha mindenkinél, nagyon sajnos.

    Ma már egy magyar futballválogatottnak minden győzelmet meg kell becsülni, egy ilyet is. Tulajdonképpen vagy nyolcvan percig semmi olyan nem történt, amit mi futballként szeretünk - leszámitva a gólt, de arról nem nagyon tehettünk, az ir védő annál inkább -, de az utolsó 10 percben az irek egész jól nyomták. Ki sem néztem addig belőlük, hogy ennyi helyzetet ki tudnak alakitani. Dibusz viszont igazolta, hogy a kapus poszt az egyetlen ahol képesek vagyunk nemzetközileg is jegyzett futballistát kiállitani. Ahogy Gulácsi vagy korábban Király is.

    ELoszor is kezdjuk azzal hogy ha annyiban fejlodott a valogatotto hogy egy talan hajszalnyival gyengebb csapat ellen idegenben kepes tobbet birtokolni a labdat az mar nekunk felsiker. A helyzetek kihasznalasa sajnos katasztrofalis meg mindig ha ezen tudunk fejlodni akkor lehet ez a meccs simabb lehetett volna. A masik resze ami talan a legnehezeb az az hogy kepesek legyunk a tizenhatoson belul is lehetosegeket kialakitani.
    A masik akik a media nem kis hatasara istenitik Szoboszlait es elvarjak hogy az uj Puskas legyen, azoknak annyit hogy meg mindig fiatal es most kezdte az elso szezonjat egy nemet top cspatban. Nagyon tehetseges, de meg kell neki egy kis ido hogy beverekedje magat a Lipcsebe, de nagyon jo helyen van ott.
    Ami latszik nagyon hogy a masodik sorunk igen gyenge mikor behoztak a csereket lenyegeben nyakon ragadtak minket az eszakirek.

    Az a furcsa, hogy megy a válogatottunk ekézése, meg valami rejtélyes módon a brit sajtó is az é-íreket látta jobbnak, aztán amikor megnézi az ember az instat adatokat, akkor meg kiderül hogy kb. ua. kapuralövés, kaput eltaláló lövés, szöglet, támadás. Ami mellettünk szólt az az erős mezőnyfölény és a kb. 3-3 kaput eltaláló lövésből mi szereztünk gólt. Mondjuk amit nem értettem, az a 8-9 perccel a vége előtti 3 csere... Nem ekézni akarom rossit, de azért vannak olyan húzásai...

    Szerbia ellen jól játszottunk és kikaptunk. Észak-Írország ellen meg szarul, de végül csak nyertünk.
    Letámadtak és végül be is szorítottak, ami jól jön az idei ellenfelekkel szemben.
    A védelem viszonylag rendesen takarított hátul és csak utolsó 5 percben voltak gondok. Mondjuk a rossz bedobás meg Dibusz szörnyű kirágsa már inkább a szétesettséget mutatta. Egy komoly ellenfél ilyenkor minimum 1 góllal büntet.
    Most megúsztuk, de legközelebb több kell. De ezt a fiúk is tudják.

    Azért az durva hogy az angol Nb2 kiesőzónájából igazolt srác 1,5 meccs alatt meghatározó alapember lett.
    Tud erőből passzolni, zsebkendőnyi területen cselezni futósebességen úgy hogy csak felrúgni vagy visszahúzni tudják.Belemegy a csínbe is lábát nem féltve.Kíváncsi vagyok végig ilyen marad vagy aklimatizálódik és hazajön lötyögni.

    Értékelje a magyar játékosok Észak-Írország elleni teljesítményét!
    Dibusz Dénes 8.89
    Sallai Roland 7.13
    Willi Orbán 7.04
    Schäfer András 6.96
    Callum Styles 6.96)
    Loic Nego 5.94
    Lang Ádám 5.69
    Fiola Attila 5.53
    Nagy Ádám 5.29
    Szalai Ádám 5.26
    Ádám Martin 4.92
    Gazdag Dániel 4.79
    Nagy Zsolt 4.7
    Szoboszlai Dominik 4.62
    Szavazatok száma: 4830

    https://ulloi129.hu/2022/03/29/eszak-irorszag-magyarorszag/
    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2884251
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2022.03.28, 16:23
    Gulácsi Péter a férfi A-válogatott mai edzésén kisebb sérülést szenvedett, így nem utazik el a csapattal Belfastba az
    Észak-Írország elleni felkészülési mérkőzésre.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1508397529704337409
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2022.03.27, 09:32
    Botka Endre, a Ferencváros játékosa izomsérülés miatt elhagyta a férfi A-válogatott keretét. Marco Rossi nem hív be helyére másik játékost Észak-Írország ellen. Baráth Péter, a DVSC játékosa pedig az U21-es válogatotthoz csatlakozik.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1507792657183039494
     
  6. avatar: Zsorzsinju
    2022.01.14, 15:47
    Észak-Írország 2021-es VB selejtezőkön egy csoportban szerepelt Olaszországgal. Március 25-én Pármában 2:0-ra kikaptak, de november 15-én Belfastban 0:0 lett az eredmény. Olaszország így pótselejtezőre kényszerül. A mérkőzést Kovács István (Romániai) vezette. A november 12-i Litvánia (1:0) elleni Belfasti mérkőzésen Vad II István volt a játékvezető.
     
  7. avatar: Zsorzsinju
    2022.01.14, 15:24
    Észak-Írország szövetségi kapitánya:
    Ian Robert Baraclough 1970. december 4-én született Leicesterben (Anglia).
    2020. szeptember 4-től vezeti a válogatottat. Magyarország elleni a huszonkettedik mérkőzése lesz kapitányként.
     
  8. avatar: Zsorzsinju
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2022.01.14, 10:46 (szerk.: 2022.01.14, 10:49)
    Férfi A-válogatottunk a júniusi és szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzések előtt, márciusban két felkészülési mérkőzésen lép pályára: Szerbia és Észak-Írország lesz a két ellenfelünk.

    Marco Rossi együttesére kemény késő tavasz és a kora ősz vár, hiszen júniusban és szeptemberben játssza le hat Nemzetek Ligája-mérkőzését, amelyeken az angol, az olasz és a német válogatott lesz az ellenfele. A sztárcsapatok elleni felkészülés jegyében, márciusban két felkészülési mérkőzés vár a mieinkre: március 24-én a szerbeket fogadjuk a Puskás Arénában, majd öt nappal később, március 29-én az északírek otthonában, a belfasti Windsor Parkban lépünk pályára.

    Mindkét csapatról vannak viszonylag friss élményeink, a szerbekkel tavaly, a Nemzetek Ligája előző kiírásában játszottunk, idegenben Könyves Norbert góljával 1-0-ra nyertünk, míg hazai pályán 1-1-es döntetlennel zártuk az egymás elleni összecsapásunkat (gólszerzők: Radonjic és Kalmár Zsolt). A szerbek nem voltak résztvevői a 2021-es Európa-bajnokságnak, az ősszel zárult vb-selejtező-sorozatban viszont nagyszerű teljesítményt nyújtottak, veretlenül, a portugálokat is megelőzve csoportelsőként biztosították helyüket a 2022-es katari világbajnokságon.

    Az északírekkel a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőjében mérkőztünk legutóbb, Budapesten a szigetországiak nyertek 2-1-re, míg Belfastban 1-1-re végzett a két csapat, e két meccsen a góljainkat Priskin Tamás és Guzmics Richárd szerezték. Az északírek akkor csoportelsőként jutottak ki az Eb-re (történetük során első alkalommal), mi pótselejtezőt követően biztosítottuk a helyünket a 2016-os kontinensviadalon. Az északírekkel eddig hatszor találkoztunk, négy győzelem, egy döntetlen és egy vereség a mérlegünk.

    – Azért választottuk ellenfélnek Szerbiát és Észak-Írországot, mert megfelelően erős csapatok, még ha Nemzetek Ligája-ellenfeleinkkel ellentétben nem is tartoznak az európai élcsapatok közé – mondta az mlsz.hu-nak Marco Rossi szövetségi kapitány. – A szerbek erősségéről sokat elárul, hogy Portugáliát megelőzve jutottak ki a világbajnokságra. Őket ismerjük a Nemzetek Ligája előző kiírásából, ahol csoportellenfeleink voltak, azóta azonban rengeteget fejlődött a csapatuk az új szövetségi kapitánnyal, Dragan Sztojkoviccsal. Észak-Írország ellen sosem könnyű játszani, ráadásul ezúttal idegenben fogunk pályára lépni ellenük, így még nehezebb dolgunk lesz, hiszen tudjuk, hogy hazai pályán különösen erősek, és nagyon nehéz legyőzni őket. A két márciusi mérkőzésen alapvető célkitűzésünk, hogy továbbfejlesszük a játékunkat, másrészt pedig az, hogy olyan játékosoknak is lehetőséget adjunk, akik eddig kevesebbet játszhattak, vagy még pályára sem léptek a válogatottban. A válogatást ezúttal is befolyásolni fogja, hogy a lehetséges kerettagok hogyan teljesítenek klubcsapataikban, akár itthon, akár külföldön játszanak. Amikor eldöntjük, hogy kik lesznek a keret tagjai márciusban, akkor fogunk határozni arról is, hogy milyen rendszerben, milyen alapelvek mentén képzeljük el a játékunkat Szerbia és Észak-Írország ellen, bár azt gondolom, az alapelvek nem igazán fognak változni.

    2022.01.14
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/a-szerbek-ellen-kezdjuk-a-2022-es-evet