magyarfutball.hu

 1. 2018.11.14, 20:32 - Magyarország - Svájc 1997
  Ott voltam egy barátommal a kijelző felőli kapu mögött, ahová az a mocskos, szar Chapuisat bebaszta a gólt :-(
  A hazai Svájc elleni meccs nekem is nagy trauma. A családdal kirándultunk négy napig Budapesten. 9 éves voltam. Elmentünk a Svájc elleni meccsre. Jó ideig semmi kedvem nem volt utána meccsre menni.
  Õ egyébként akkor annak a Dortmundnak volt a csatára, amelyik BL nyert abban az évben a Juventus ellen a döntőben.
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
 2. 2018.11.12, 21:33 - Inguscio Cosimo
  https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2018/11/1542054783_cosimo_inguscio_portre.png
  http://fcdac.sk/hu/hirek/2018/01/05/az-edzok-ereje-a-vedencekben-rejlik
 3. 2018.11.12, 21:29 - Inguscio Cosimo
  Mutassa be magát és pályafutását pár mondatban.

  Korábbi pályafutásom során másodedzőként és erőnléti edzőként dolgoztam több csapatnál is, és vezetőedzőként alacsonyabb osztályban. Van egy feleségem és két lányom. A feleségem itt él velem Magyarországon, a lányaim közül az egyik Milánóban, a másik pedig Barcelonában tanul. Néha ők is meglátogatnak minket, de a család sajnos kicsit messze van egymástól.

  Hogyan került kapcsolatba a klubbal, és mi a szerepe pontosan?

  Első alkalommal akkor kerültem kapcsolatba a Honvéddal, amikor Fabio Cordella felkért, hogy jöjjek segíteni Vincenzo Mazzeónak, aki a viareggioi tornára készítette fel a klub korosztályos csapatát, és egyben az NBII-nek is az edzője volt. Én ekkor érkeztem Magyarországra, hogy a fizikai felkészítést, a Viareggióba utazóknak elősegítsem. A későbbiekben Marco Rossi segítője lettem és az erőnléti edző szerepét töltöttem be, azóta is ezen a poszton dolgozom. Munkámmal igyekszem mindenben segíteni a csapatot és a s...
 4. 2018.11.12, 18:06 - Ausztria - Magyarország 1936
  https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2018/11/1542042346_ausztria_magyarorszag_3_5_1936_csapatkep.jpg
  via:
  Magyar Focitörténet facebook csoport
 5. 2018.11.11, 18:04 - Magyarország - Észtország 2018
  Marco Rossi kétmeccses eltiltást kapott az UEFA-tól

  A férfi A-válogatott szövetségi kapitányát az indoklás szerint azért büntette meg az európai szövetség fegyelmi bizottsága, mert a [url=https://www.magyarfutball.hu/hu/merkozesek/2018-10-12/gorogorszag-magyarorszag]Görögország–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzés alatt és után sportszerűtlen viselkedést tanúsított. Az olasz szakember a kétmeccses eltiltás ellenére csak az Észtország elleni mérkőzésen nem ülhet le a kispadra.
  https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/marco-rossi-ketmeccses-eltiltast-kapott-az-uefa-tol
 6. 2018.11.11, 16:16 - Szalai István
  Gyász: Elhunyt Szalai “Dzsínó” István

  Egy szegedi labdarúgás iránt ízig-vérig elkötelezett emberrel lett szegényebb a világ.

  Vasárnap virradóra elhunyt Szalai “Dzsínó” István, Szeged leghűségesebb edzője, aki nemrég vehette át a Szegedi Labdarúgás Díszpolgára címet is – írja a csfoci.hu.

  Szalai 1945. augusztus 13-án született Bácsbokodon. Pályafutása alatt csak szegedi csapatokban (UTC, SZVSE, SZEOL) szerepelt, majd 1979-ben krónikus Achilles-sérülés miatt abba kellett hagynia az aktív futballt. Pályafutása után a SZEOL ifjúsági B csapat edzője lett. Csehó, Hurguly, Kemenes, Takó „generációból” kerültek ki az első tanítványai. A felnőtteknél SZEOL majd a Szeged SC kispadján últ előbb mint másodedző, majd egészen az élvonalig jutott vezetőedzőként. Az utolsó teljes NB I-es szezonban ő volt a Szeged SC vezetőedzője 1990/91-ben. Később megalapította a Szegedi Olasz Focisulit. Szalai István 73 évet élt.
  2018.11.11
  https://szegedma.hu/2018/11/gyasz-elhunyt-szalai-...
 7. Kínosan igyekeztünk elkerülni a kapu elé kerülést...

  Ha valaki megkérdezi két nyertes meccs után, hogy “mi kell még, hogy többen járjanak“, akkor le kell neki játszani ezt a színdarabot.
  Ne is álmodjunk semmiről, ha a Diósgyőrt sem tudjuk legyőzni! Hullámzó teljesítményekkel nem lehet komolyabb célokat elérni, mert a biztos NB1-es bent maradásnak alapnak kellene, hogy legyen, és nem, mint kitűzött célnak! Sem szándékot nem látni azok részéről, akik tehetnének arról, hogy a Loki ismét eljusson a nk porondra! Lehet, hogy nekik ez megfelel, de szerintem a Lokistáknak ez kevés. A telt házas Loki meccsek már a múlté, és jelenleg nem valószínű, hogy ez hamarosan megváltozni! Lenyomják ezt a langyos semmit a torkunkon, és nincs nagy esély, hogy ez egyhamar megváltozzon! Ez egyáltalán nem az a Loki szint, amit szerintem a szurkolók elvárnának! Elvan mindenki ebben az egészben, és senkit nem érdekelnek a szurkolók, akik mindig, és minden helyzetben támogatták, és való...
 8. 1 ponttal többet kapott mindkét csapat, mint amit érdemelt volna. Kukocnak meg nem tudom mennyire kéne rosszul játszani, hogy ne szerepeljen a csapatban, N'Gogot leviszi a félidőben, ez a vak meg végig ott szerencsétlenkedik a pályán. Supkának respekt, mert összerakta a védekezést, meg másodikok vagyunk, de ez amit előrefelé művelünk az kritikán aluli.
  Állítólag rúgást kapott N'Gog a vádlijára, azért kellett lehozni.

  De borzasztó, hogy a széleken mennyire rosszak vagyunk. Ugye bal oldalon nem lehet támadást vezetni, mert Kukoc mindenre alkalmatlan, jobb oldalt Heffler meg inkább védekező típusú játékos. Na így marad a vaktában előrebaszott labda, meg a brusztolás középen. Csak az utolsó 10 percben legalább 3-4 ígéretes támadás halt el azon, hogy Kukoc kivezette az oldalvonalon a labdát, belerúgta az első ellenfélbe, vagy átívelte a nézőtérre. Katasztrófa. Nem mintha a többiek olyan qrva jók lettek volna, de neki még innen is sikerült legalább két szinttel kil...
 9. Egy a baj! Mikor erre készül az ember vasi fradistaként napok óta!!! És ezt a kilátástalan szart kapja az vicc... ez mi votl??? Felcsut ellen detto ugyanez a játék ezt nem akarom
  Elhinni ekkora csalódást
  Pont az a bajunk, hogy Lanza tök lassú, szinte vánszorog. Nem Petyával van a baj, hanem, az a baj, hogy Rebrov kirakta szélre, és ott is kell maradnia, azóta szinte nem is került helyzetbe. Doll alatt sorozatban teremtette a helyzeteket, vagy a középpályán átvette a labdát és tényleg gyors támadást tudtunk vezetni általa.
  én nagyon bízom Rebrovban, de nem véletlenül mondtam már akkor, amikor megtörtént, hogy borzalmasan rossz időben zajlott le az edzőcsere.

  Mert szinte lehetetlen helyzetbe hozta Rebrovot.
  Ha egy meccsen elalszok, az régen rossz. Pia-nista. Már az elején, mikor a labda méterekre pattogott, megölt az agyba. Annyira rossz volt az első félidő, annyira látszott az elszúrt taktika és dekoncentráltság.A 20. perc körny...
 10. 2018.11.10, 12:04 - Németh András
  A belga élvonalbeli Genk labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy profi szerződést kötött Németh Andrással, a 16. életévét november 9-én betöltő magyar csatárával.

  A klubhonlap beszámolója szerint Németh Andrásnak több külföldi megkeresése is volt, ezért nagyon örülnek neki, hogy a többszörös magyar utánpótlás-válogatott labdarúgó elfogadta a Genk ajánlatát.
  A 2018-as Puskás-Suzuki-kupán gólkirályi címet szerző csatár a Vasasnál nevelkedett, majd Belgiumban a Hasselt együttesét is erősítette, mielőtt (2016 nyarán) csatlakozott a Genk akadémiájához.
  2018.11.10
  http://www.nemzetisport.hu/legiosok/belgium-profi-szerzodest-kotottek-a-16-eves-magyar-csatarral-2668351
 11. 2018.11.09, 11:18 - Vidi FC - PAOK FC 2018
  Marko Nikolics: Gratulálok a játékosaimnak, ismételten szép eredményt értek el egy jó meccsen - ez már a sokadik volt ebben a szezonban, és akkor az előző idényt, a Bordeaux kiejtését még nem is említettem. Méltóképpen képviseljük a Vidit és a magyar labdarúgást Európában. Külön köszönetet szeretnék mondani az egész orvosi stábnak és az erőnléti edzőnek, hiszen most már öt hónapja szinte folyamatosan heti kétszer játszunk nincsenek sérültjeink. Borzasztóan kemény ritmusban vagyunk. Szeretném megköszönni továbbá a kilátogató drukkereknek a biztatást, de megint csak azt tudom mondani, hogy sokukat szeretném látni vasárnap Mezőkövesden is. Ugyanezek a labdarúgók futnak majd ki ott is a pályára, ha ők nem érdemlik meg a szurkolást, akkor ki? A sorozat elején és azóta is többször elmondtam, hogy nem dísznek vagyunk itt, eredményeket szeretnénk elérni, ehhez mérten profi módon készülünk minden összecsapásra, a PAOK összes szezonbéli találkozóját láttam, ez természetesen a többi...
 12. 2018.11.09, 10:18 - Vidi FC - PAOK FC 2018
  Micsoda gól volt ez, atyaég! Ez most szintlépés volt. :)
  Ezek a görögök milyen sportot űznek, mert hogy a focihoz semmi közük!
  Ujabb hatalmas gratulacio! A meccshez nem akarok szakmailag hozzaszolni, de az utolso 10-15 percben azert szurkoltam (az eredmenyen kivul) legjobban, hogy minel bicskanyitogatobban huzzatok az idot. Az AEK amit jatszott ellenetek, azt kivantam, hogy visszakapja egy masik gorog csapat. Egyedul ebben volt hianyerzetem, de a meccset kimaxoltatok! Most mar meg vannak a Q pluszpontok, az ujabb kupac Euro kotegek, es csak most jon a neheze, Borisovban is ilyen fegyelmezettnek maradni!
  Micsoda mestermunka volt a gól! Vini visszatámadása, Pátkai ütempassza, Vini löbbölése, Milanov bevetődése... Mindegyik tökéletes!

  Egyébkánt is tele vagyok élménnyel, mert egyszerűen mindig mindenhova odaért valaki és ezt ugyanolyan jó volt nézni, mint egy jó támadást. Borzasztó faszán összerakta Nikolics ezt a csapatot, plusz ...
 13. 2018.11.08, 22:43 - Marito
  Mind a wikipédia, mind a transfermarkt 26-át ír születési dátumnak.
 14. 2018.11.07, 21:43 - Svédország - Magyarország 1963
  https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2018/11/1541623365_sweden_hungary_1963_programme.jpg
  https://www.ebay.co.uk/itm/Sweden-v-Hungary-Friendly-International-1963/312270404932
 15. 1990. szeptember 22. szombat (tud)

  Debreceni VSC - Vasas 1:0 (0:0)

  Debrecen, 4000 néző, V: Drigán
  gólszerző: Rostás (78. p. - 11-esből)
  sárga lap: Plókai (30.), Szilágyi (32.), illetve Gubucz (62.)
  piros lap: Csiszár (61.), illetve Szalánszky (85.)
  jók: Nagy, Balogh, Plókai, Toderás, illetve Zentai, Gubucz, Turbék

  DVSC:
  Horváth - Balogh, Nagy, Sándor, Szilágyi - Moldván, Plókai, Vancsa (Csiszár a szünetben), Rostás - Márton (Tulba 73.), Toderás

  Vasas:
  Hámori (Babócsi 63.) - Geress, Zentai, Gubucz - Turbék, Szalánszky, Bücs, Linka - Zvara, Galaschek (Hídvégi 72.), Duró

  Moldván és Rostás távoli lövését védte a Vasas kapusa, majd Bücs két szabadrúgását semlegesítették a hazai védők. A mezőnyben kőkemény csata volt, de a kapuk jóideig egyáltalán nem forogtak veszélyben. Az utolsó percekben Duró és Zvara előtt nyílt lehetőség, az előbbinél Horváth biztosan védett, az utóbbi pedig mellé gurított.

  A második félidőben, az 53. percben Toderás tisztán kapta a labdá...
 16. 1990. szeptember 16. vasárnap (tud)

  DVSC - Tatabánya 0:0

  Debrecen, 4000 néző, V: Németh L.
  sárga lap: Földvári (50.)
  jók: Plókai, Moldván, Vancsa, Márton, illetve Tőkés, Váczi, Járfás

  DVSC:
  Horváth - Balogh, Nagy, Plókai, Szilágyi - Moldván, Földvári (Csiszár 73.), Sándor, Vancsa - Márton, Rostás (Ulveczki 80.)

  Tatabánya:
  Tőkés - Vincze, Váczi, Kiss, Udvardi - Járfás, Simon, Hegedüs (Klausz 78.) - Süveges (Kanyok 62.), Kiszi, Horváth

  Már az első perctől látszott, hogy a tatabányai csapat valósággal megszállta saját kapujának előterét, és csak elvétve próbálkozott azzal, hogy a félpályán tuljusson. Erre bizonyság, hogy a debreceni kapus először a 32. ( ) percben fogott tatabányai lövést, de akkor is inkább csak egy hazaadásszerü kisérletet háritott. A Debrecennek viszont sorozatosan adódtak gólhelyzetei, de Moldván, Márton és Rostás is hibázott, bár kapuközelben volt, Plókai távoli lövéseit pedig blokkolták a vendégvédők.

  A második félidő 72. percében az ötö...
 17. 1990. augusztus 19. vasárnap (tud)

  Debreceni VSC - Veszprém 2:2 (1:0)

  Debrecen, 8000 néző, V: Kurmai
  gólszerzők: Tulba (32. p.), Vancsa (60.), illetve Szeibert (50.), Rugovics (87.)
  sárga lap: Tulba (83.), illetve Rugovics (18.), Bognár (65.), Csík (73.)
  jók: Nagy L., Plókai, Sándor, Tulba, illetve Bimbó, Szécsi, Bognár, Rugovics

  Debreceni VSC:
  Mező - Moldván, Nagy, Plókai, Balogh - Horváth (Márton 75. p.), Vancsa, Sándor, Csiszár - Tulba, Ulveczki (Szilágyi 41. p.)

  Veszprém:
  Végh Z. - Végh T., Bimbó, Csík, Szécsi - Csomai, Bognár, Kelemen (Sántha 74. p.) - Rugovics, Szeibert, Handel (Süle 74. p.)

  A 11. percben Ulveczki tisztán kapott a baloldalon egy átadást, de a 10 méterre kifutó Végh Z. felszedte előle a labdát. A 14. percben egy jobboldali beadás után Kelemen az ötös sarkánál ugrott volna fel fejelni, de Moldván hátulról buktatta, s Kurmai tizenegyest ítélt. Szeibert félmagas, baloldalra tartó lövését Mező kivédte. A 24. percben Ulveczki ismét gólt szere...
 18. 2018.11.06, 20:32 - Vaccaro Angelo
  Klubvezetésünk a téli pihenő alatt is a csapat megerősítésén fáradozik.+ Elsőnek az olasz származású Angelo Vaccaroval kötöttünk szerződést. A kiváló csatár nemrégiben próbajátékon járt nálunk, és teljesítményével meggyőzte Massimo Morales vezetőedzőt.
  Angelo Vaccaro Németországban született 1981. október 4-én. A 184 cm-es támadó a Stuttgartban kezdte el a pályafutását, Kispestre az Eintracht Frankfurttól érkezett. Az, hogy gólerős csatár, már nem egyszer bizonyította, legutóbb a 2007/08-as szezonban, amikor a Stuttgart második csapatában 20 gólt szerzett. A támadó szerződése 2010 nyaráig szól.

  A szakvezetés több poszton is erősítést tervez, ezért a január 4-én kezdődő felkészülésre több próbajátékos érkezése is várható.
  http://honvedfc.hu/hirek/elso-igazolasunk-angelo-vaccaro/2009-12-20
 19. 2018.11.06, 18:05 - Hegedűs János
  Az olasz elsőosztályú érdeklődést nem minősíteném de a Fradi elleni gól nem piti és még csak nem is lepke. Az bárhol-bármikor kibaxott nagy gól! Ezt tudja bárki aki játszott nagypályán. 61 méter ! És nem ívelte hanem izomból lőtte. Nem tom mi értelme azt is leszólni ami véletlenül sikerült ?! A másik gólja is szép volt szerintem.
  Éppen tegnap kommenteltem, hogy nem a honvéd közepes képességű Hemingbácsi kegyenceit kellene beválogatni, hanem jó képességű fiatalokat, akikből még lehet focista pl. Zsótér, Kiss, Hegedűs, Spandler, Szoboszlai... . Nekem nagyon tetszik Hegedűs "Nemzet Bombázója" játéka. Nagyon erős, stabil, jól fejel, jól védekezik. Múltkor szegény Bödével feltörölte a padlót. Semmit nem bírt mellette játszani. Erőcsatárok ellen a legjobb az ilyen tipusú játékos.
  Óriási!
  Ez a Hegedűs gyerek meglőtte élete gólját,amit ha történetesen valami világhíresség ver be félpályáról,akoor csettintünk,hogy mekkora király...de így,hogy valaki a men...
 20. 2018.11.05, 12:58 - Pascariu Claudiu
  Eltérő születési dátum adatok:
  angol wikipédia: október 25.
  mlsz adatbank: október 25.
  transfermarkt: szeptember 25.
  nálunk ez volt: szeptember 24

  Javítva a facebook profilja alapján.
 21. 2018.11.04, 16:20 - Bodnár Sándor
  Bodnár Sándor — redivivus.

  Az élő temperamentum, a legegyénibb játékstílust játszó Bodnár Sándor szeretett klubjának, a MAC-nak utolsó helyre
  jutása folytán még egyszer tréningbe fogott s már részt is vett a kék-sárgáknak a III. osztályban vezető KSC elleni mérkőzésén, ahol fényes formát mutatott.
  Bodnár Sándor, tigy látszik, szintén egyik tagja lesz annak az elpusztíthatatlan szivósságu öreg magyar futballista gárdának, amelynek legpregnánsabb képviselői eddig Schlosser és Károly voltak. Károly Jenő múlt őszén már otthagyta nagyszerű dicsőségeinek szinterét, helye "azonban nemsokáig maradt betöltetlen, átvette az őrálló szerepét tőle Bodnár Sándor.
  A közönség körében azok, akik Bodnár játékában a magyaros kitöréseket, erőtől duzzadó rámenőseket és váratlan, bombaszerü lövéseket szerették és élvezték, bizonyára kellemesen meglepve fogják fogadni az "öreg ágyú" visszatérését a bajnokságért küzdő tizenegy közé.
  Sporthirlap, 1921.02.03
 22. 2018.11.04, 16:12 - Bodnár Sándor
  Igazoltattak 4364-től 4513-ig. FIÁK részére: Gieszer Ferenc, Staffel János. — Nemzeti SC részére: Bodnár Sándor (Kassai AC-ból). —
  Nemzeti Sport, 1910.09.17
 23. 2018.11.04, 16:10 - Bodnár Sándor
  Bodnár Sándor (Bp., 1890. szept. 16.— Bp., 1955. nov. 6.): labdarúgó. Földmívelésügyi min.-i tisztviselő volt. A Kassai Athlétikai Club csapatában játszott s azzal vidéki bajnokságot nyert. Bp.-en előbb a Nemzeti Sport Club, majd a Magyar Athlétikai Club együttesében játszott, és bekerült a válogatott csapatba. Húsz válogatott mérkőzése közül kiemelkedik az 1912. ápr. 14-én az Üllői úti pályán a németek ellen játszott találkozó. ,,Tank"-szerű játékmodorával sok válogatott mérkőzés sorsát döntötte el a m. együttes javára.
  Magyar Életrajzi Lexikon 1. kötet, A-K (1967)
 24. 2018.11.04, 15:48 - Bednár Nándor
  1909. december 15. előtt történtek még a következő bejelentések: Bednár Nándor átigazolását a Litographia FC.-ból nem a MTK. részére, hanem a NSC. részére.
  Nemzeti Sport, 1909.12.18
  Helyesbítés. A hivatalos lapnak 1909 december 18-iki 51-ik számában tévesen közöltetett az, hogy Bednár Nándornak Litográfia FC.-ból MTK. részére, Roóz Oszkárnak TTC.-ból KAOE. részére és Bolla D.-nek Typ. SC.-ból KAOE. részére bejelentett átigazolási kérelme tudomásul vétetett. — Ezen közlemény a bizottság valódi határozatának megfelelöleg oda módosittatik, hogy miután nevezett játékosok fönt megjelölt átigazolási kérelmeiket visszavonták és más egyesület részére kérték átigazolásukat, az intéző-bizottság — habár mindkét bejelentés december 15. előtt történt is — egyik bejelentésüket sem vette tudomásul.
  Nemzeti Sport, 1909.12.25
  Az igazgatóság tanács 1910. január 14-én hozott határozatához képest tudomásul vétetett Bednár Nándornak a Litográfia FC-ból Nemzeti SC ré...
 25. 2018.11.04, 15:46 - BODNÁR
  BAK—Törekvés 3 ; 2 (1:2). Millenáris pálya. Biró: Kiss. Mindkét csapaton meglátszik a nyári erős training hiány. Amellett a csapatok 4—4 tartalékkal játszották az ennélfogva érdekesnek nem mondható mérkőzést. Az első percekben Törekvés szerzi meg 2 egymásután elért góllal a vezetést, mire egy egész tisztának nem mondható
  11-es után BAK frontba jön. Változatos játék után — sötétség miatt — 10 perccel előbb végződik a mérkőzés. Törekvésből kitűnt egy Bednár nevű ifjúsági játékos, ki a csapat jobb szélén fényesen megállja a helyét.
  Sport-Világ, 1912.08.26
 26. 2018.11.04, 15:03 - Giba Gilberto
  Talán még sokan emlékeznek arra, hogy január közepén Fülöp Ferenc, az MTK Hungária igazgatója és Várszegi Gábor, a klub elnöke a cannes-i Futball Expo után után Sáo Paulóba utazott, ahol a brazil juniorcsapatok tizenhatos bajnoki döntőjét rendezték. A tapasztalatszerzésen túl a kék-fehérek vezetői igyekeztek jó kapcsolatokat kialakítani a brazil klubokkal, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy esetleg már a tavaszi idényben játékost igazoljanak a dél-amerikai országból.

  Februárban aztán a Cipruson edzőtáborozó MTK-hoz három brazil labdarúgó is érkezett - Evandro Masiel Dirceu, Edmilson Ferreira „Castorzinho” és Sandro Rezende -, de szerződtetésükből nem lett semmi.

  A meghiúsult üzlet ellenére a „brazil kapcsolat" természetesen megmaradt. Hétfőn a Paraná állam bajnokságában szereplő Co- ritiba csapatától üzentek az MTK vezetőségének, eszerint a brazil klub és annak játékosa, Gilberto Teixeira Rocha. művésznevén „Giba” is igent mondott az MTK Hungária ajánlatára. A labdar...
 27. 2018.11.04, 14:51 - Gusatu Radu
  Gusatu az egyik kedvencem volt. Abban a fickóban olyan erő volt, mint most nálunk az egész csapatban(2008). Érezte a kaput, remekül lőtt messziről, és cselezni is tudott.
  Gusatu egész más tészta volt. Nagyon szerttem a játékát, erős, jól fejelő csatár volt, kicsit lassú, viszont nagyon jó volt technikailag, és remekül értette az összjátékot.
  Radu Mugur Gusatu egy jó csatár volt, olyan igazi megelőzős, befejelős, elnyomós, labdatartós, 2. hullámnak visszapasszolós. Egy letűnt kor képviselője az MTKnál
  Nem volt egy világklasszis, de a magyar mezőnybe bőven elég lenne.
  Gusatu nagyon jó volt. Mekkora háta volt! Nagyon erős volt a testfelépítése.
  Gusatu tényleg egy jó játékos volt, hülyék voltak, hogy elküldték...ráadásul ezt Kenővel egyidőben tették, és többször volt, hogy a Kincses-Balaskó "atomcsatársorral" támadtunk...
  Gusatu Ferenczi kettővel jobb kiadásban....jóval erőszakosabb volt, és baromi te...
 28. 2018.11.04, 14:44 - Giba Gilberto
  Nem azért mondom, de a legdurvább idegenlégiósunk eddig egy brazil fiú volt. És nem Silvára gondolok. Na, ki lehetett az? Igeeeen! Giba! 20 percet volt összesen a pályán, de akkor nagyon jót szórakoztam :-)
  http://forum.index.hu/User/UserDescription?u=347626
 29. 2018.11.04, 14:43 - Natorov Viktor
  Nem volt túl felemelő látvány a román másodosztályból megkaparintott [url=https://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/11741/radu-gusatu]Radu Gusatu darabos mozgása sem, de azért így is megható volt, amikor a Hollandiát is megjárt 30 éves center felajánlotta szolgálatait a magyar válogatottnak. [url=https://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/24642/gilberto_giba]Giba és Welton Silva nem sokat vonultatott fel azokból a jegyekből, amelyek világhírre emelték a brazil labdarúgást, a pálmát azonban kétségtelenül Viktor Natorov vitte el, aki mindössze egyszer jutott szóhoz egy gyakorlatilag tét nélküli mérkőzés utolsó perceiben, leginkább a közönség nyomására, hiszen a lelátón mindig nagy sikert arattak a pocakos, karikalábú támadó melegítései."

  Gusatu szerintem nagyon jó center volt, Giba és Natorov viszont... És Natorov valamelyik focis programban tuti kezdônek volt írva az MTK-ba.
  http://forum.index.hu/User/UserDescription?u=347626
 30. 2018.11.04, 11:21 - Rákóczi Jenő
  Hétfőn reggel elköltözött az élők sorából a footballsport közönségének egyik kedvence, Rákóczi Jenő, a Budapesti Torna Club balösszekötő csatára. Halála előtt fél órával még a vasárnapi eredmények után érdeklődött és miközben aggódó édes anyja felolvasta neki, az alatt sújtott le rá a hideg kezű, könyörtelen halál. Halála nemcsak sportkörökben, de mindenütt, ahol ismerték, általános részvétet keltett és bizonyára sokáig felejthetetlen lesz a jószivü, szorgalmas gyermek, az igazi barát és a mindenkor korrekt sportsman emléke. Csak a hegedő sebet fakasztanánk fel újra, ha most sorjában elmondanók mindazt a sok jó és szép tulajdonságot, amit a túlvilágra magával vitt. Bizonyos, hogy elvesztettünk benne egy minden izében fair, szolid játékost, aki mintaképe volt az amatőr sportsmannak.

  Football karrierjét a MAFC-nál kezdette, ahol a második csapatban játszott jobbösszekötőt. Már itt kitűnt gyorsaságával és okos játékával. 1908. őszén lépett a BTC-ba, eleinte a második csapatban j...
 31. Sima lett a vége :)

  Na meg állítólag jó hangulat.
  N'Gognak örülök, gól+gólpassz, remélem egyre több szerepet kap (Kukoc meg egyre kevesebbet).
  Ez egy teljesen más Kisvárda volt, mint amelyikkel nyáron játszottunk, sokkal jobban mozogtak együtt. Viszont tegnap ismét jól működött a védekezés, az ellenfél nem nagyon jutott helyzethez. Kevés gölt kaptunk eddig, ez egyértelműen Supka munkájának köszönhető.

  A labdakihozatalok még lehetnének gyorsabbak és pontosabbak, még mindig sok az előrevágott labda, de tegnap egyértelműen jobbak voltunk. Filip baromi jó volt, mindkét gólját remek helyzetfelismerésének és gyorsaságának köszönhetjük. Kukoc viszont nem tudom mit keres az nb1-ben, nagyon várom vissza Uzomát. NGoggal valamit kellene kezdeni, mert egy-két mozdulatán látszik, hogy az nb1 akár laza játszótér is lehetne neki, de valami mégsem klappol.

  Idegenben 3-0-ra nyerni mindenki ellen szép teljesítmény, de szerintem még bőven lehet javulni. É...
 32. Már amikor beállt a hosszút védeni látszott hogy benyeli Nagy.Ez az ő gólja.
  Szécsi szerintem elég jól lép vissza és készíti le a labdákat.Ezt még a szpíker is észrevette, csak nem tudunk megindulni belőle.Nekem inkább Kevin játéka nem tetszik.
  Idegenben 1 pont....., ok, de, ha el indulásra jogosító helyen szeretne a csapat végezni, akkor az ilyen meccseket meg kellene nyerni....., mindig csak egy kicsi hiányzik....., és ez elég bosszantó...
  Szécsi szerintem nem volt rossz, Varga az, aki lefelé lóg ki a csapatból hetek óta. Egy kis padoztatás igazán ráférne.
  Szerintem ma mindenki gyengén játszott, csak voltak akik még ebből is lefelé lógtak ki. Pl. Kevin, Tőzsér, Könyves. Felfelé talán Bódi, bár ő is rengeteg hibával játszott, de legalább ment, csinálta. A többiek...? Miért nem lehetett 1-1-nél úgy hajtani a győzelemért, ahogy 2-1-nél a vereség elkerüléséért?
  A sokat szidott Takács 2. a góllövő listá...
 33. Nyugis meccs volt, remek hangulat. Egyetlen kérdés kínoz, mióta hazaértem: buziztunk a második félidőben, vagy nem?
  A meccs előtt meglepően sok parkolóhely és meglepően kevés ember a büféknél, ehhez képest nem is lett olyan rossz a nézőszám. A meccsről annyit, hogy nem volt egy izgulós meccs, mintha az MTK 2-0 után is inkább csak el akarta volna kerülni a gólokat, nulla támadójáték, biztonsági foci. Ők tudják. A mi játékunkból nekem a 2 belső védőnk játéka nem annyira jött be. Elég sok rossz indítás és rossz megoldás. Bármennyire kedvelem Leót, ez megint nem az ő napja volt, de ma így sem kellett lerágnunk a körmünket. Frimpongtól most már több játékpercet szeretnék látni..
  Pedig jól nyomták.Leo meg tanár volt...
  Mennyivel jobb nézni azt a focit, ahol vannak mélységi beindulások.
  Sok jó teljesítmény volt ma. Szpiro, Blazic, Lanza, Bőle , hogy csak néhányat említsek . Nekem nagyon tetszett még Heister játéka is. Szép...
 34. nagyon durvák voltak. 2 játékosukat is kiállította a bíró.
  A meccs után több ezren vártuk a csapatot a fôépület mögött és üvöltöttük ,hogy FLÓRIT A VÁLOGATOTTBA !!!
  És ordítottuk ej ej ej panionios!
  https://ulloi129.hu/2018/11/03/vass-a-legkellemetlenebb-elmeny-egy-fradi-meccsen-ert/
 35. Ír a forrás másodpercet az első gólhoz?
 36. 2018.11.02, 17:26 - de Jesús Bryan
  amikor ez a trikós/bézbólsitykás fiúcska megérkezett , a nagy szagértők 1 millió euróra tették az értékét... hát most akkor valamit nem értek. ennyire erős a keret a pafc-nál? nem fért be? :)
  szokásos magyar hülyítés, ennyit ért...
  http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2666619
 37. 2018.11.02, 16:16 - Typographia - MTK 1908
  1908.04.12 Typográphia - MTK Elmaradt, a Typographia lemondta a meccset. A 2 pontot, 0:0-val az MTK kapta.
 38. 2018.11.02, 16:14 - Budapesti TC - UTE 1908
  1908.03.25 Népszigeti pálya BTC - UTE A BTC nemzetközi meccse miatt elmaradt, a 2 pontot, 0:0-val az UTE kapta
 39. Nem játszották le (06.04-én úgy volt, hogy bepótolják, de csak 2x30 perces, barátságos meccset játszottak), a 2 pontot, 0:0-val az FTC kapta.
 40. 2018.11.01, 20:31 - Behringer István
  MEGHALT BEHRINGER ISTVÁN

  Behringer István, a IIl. ker. TVE volt jeles labdarúgó játékosa váratlanul elhunyt. Tüdőgyulladással vitték kórházba és két,nap alatt végzett vele a betegség. Temetése szerdán volt. Behrimger legutóbb a Haladás budapesti képviselője volt. Hirtelen halála nagy részvétet keltett labdarúgó körökben
  Sporthirlap, 1944.03.11
 41. 2018.11.01, 20:13 - Kovács Sándor
  Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Kovács Sándor a TBSC volt labdarúgója 84 éves korában rövid szenvedés után elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2011. január 31-én (hétfőn) 11 órakor lesz Tatabányán, az újtelepi temetőben (új ravatalozó). Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik felejthetetlen halottunk búcsúztatásán megjelennek, ravatalára koszorút, virágot helyeznek, és gyászunkban őszinte szívvel osztoznak.

  A gyászoló család
  24 Óra, 2011.01.25
  via: Magyar Focitörténet facebook csoport, Kiss László
 42. 2018.11.01, 16:52 - Magyarország - Svájc 1918
  Változások a svájci válogatott csapatban.

  A Sporthirlap múlt heti számában közöltük a svájci válogatott csapat összeállítását. Mint most értesülünk, az eredetileg kijelölt csapat nem jöhet Budapestre, mert több játékos különböző elfoglaltsága miatt a túrában nem vehet részt. A balfedezet helyére — Peterli (Brühl) lemondása folytán — Neumayer I kerül, centercsatárt Wyss I helyett Keller (Biell fog játszani. Balösszekötő az eredetileg balszélsőnek beállított Inoebnit lesz Bédomet helyett, míg balszélső Osterwalder lesz. A svájci csapat tehát igy fog felállani: Kempf—Funk, Fehlmann— Beyerler, Neumeyer II, Neumeyer I — Huber, Keller, Inaebnit, Osterwalder.
  Sporthirlap, 1918.04.22
 43. A magyaróvári vasasok működése. A nyugatmagyarországi kerület egyik agilis egyesülete, a Magyaróvári vasasok csapata — mint azt velünk közük — a folytonos behívások folytán annyira meggyöngült, hogy nem vehet részt a bajnokságban.

  Az egyesület mindamellett nem szünteti be működését, sőt legutóbb néhány igen figyelemre méltó eredményt is ért el, így a Dunántúli AC-al kétszer mérkőzött, előbb 1: 1 eredménnyel, majd 2 : 1-re győzött ellene s a Győri Törekvést is 1 : 0 arányban legyőzte. Legközelebb április 28-án a Szombathelyi SE- vel mérkőzik.
  Sporthirlap, 1918.04.22
 44. 2018.11.01, 16:44 - GRÜNER
  Gyöngül a ,,33“ FC. Grüner Gyula a 33-asok jobb hátvédje, menetszázadával a harctérre indult. - [url=https://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/556/zloch_gyula]Zloch Gyulát, a csapat centerfedezetét Szombathelyre helyezték át s igy bizonytalan, vájjon részt vehet-e csapata mérkőzésein. Grüner és Zloch esetleges távolléte érzékenyen sújtaná a szmpatikus budapesti csapatot.
  Sporthirlap, 1918.04.22
 45. 1914.06.11., Üllői út, FTC – III. ker. TVE 4:2 (3:0), NB1
  FTC: Ungár – Rumbold, Payer – Medgyessy, Kiss B., Blum – Weisz F., Tóth-Potya, Pataki M., Schlosser, Borbás dr.
  Gól: Pataki M.(1), Weisz F.(1), Schlosser(2)
  Edző: Gannon, Barney

  (Megjegyzés a bajnoki idényhez: Miután a korabeli hazai ill. külföldi sportlapok, politikai napilapok nem minden esetben írták meg az összeállításokat illetve a góllövőket, így a jelzett játékosok esetében eltérés lehet.)
  http://www.tempofradi.hu/az-191314-evi-bajnoki-szezon-merkozesei
 46. 2018.11.01, 13:13 - Karger Lajos
  A Labdarugó Szövetség ítélete. A Magyar Labdarugó Szövetség fegyelmi-bizottsága tegnap este tartott ülésében meghozta Ítéletét a [url=https://www.magyarfutball.hu/hu/merkozesek/1913-11-01/mac-ujpest]M. A. K.—U. T. E. mérkőzésen történt szerencsétlen baleset dolgában. A tanúvallomások és szembesítéseik alapján megállapítást nyert, hogy az Újpesti Torna Egyesület játékosai elmulasztották a köteles óvatosságot, a mi okozója lett [url=https://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/30445]Stiller Gyula gyászos katasztrófájának. A fegyelmi bizottság ennek alapján Karger Lajost, a ki ráesett Stillerre, örökre eltiltotta a labdarúgástól s elrendelte az igazolt játékosok névsorából való törlését.
  Budapesti Hírlap, 1913.11.13
 47. 2018.11.01, 12:15 - Ferenczvárosi TC - 33 FC 1913
  Mind a Sport-Világ (szükségbíró), mind a Sporthírlag Herczog Edét írja játékvezetőnek.
 48. 2018.10.31, 23:34 - Budapest, Hunyadi SC
  Hírek a Hunyadi SC-ből. A. most alakult Hunyadi SC ma, szombatom nagy Mikulás-estélyt rendez a Hunyadi téren levő Dub-féle vendéglőbetn. — [url=https://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/773/nadler_henrik]Nádler Henrik, az MTK válogatott jobbhalfja lett, a klub amatőrtrénere.
  Nemzeti Sport, 1925.12.05
 49. 2018.10.31, 19:13 - Vác, Ligeti Stadion
  A Magyar Labdarúgó Szövetség mai határozata alapján a Vác FC HAZAKÖLTÖZIK A VÁCI STADIONBA!
  A Békéscsaba 1912 Előre elleni vasárnapi mérkőzést már itthon játszuk. Részletek hamarosan!
  Hajrá Vác!
  2018.10.31
  https://www.facebook.com/VacFC/posts/1885436254886186
 50. 2018.10.31, 17:35 - Csernik Kornél
  Érdekes, hogy Cserniket egyik UP edzője se játszatta szélső hátvédben, amikor Doll odatette ment is a prüszkölés a sok “szakértő” magyar edzőtől, most meg Rebrov is oda teszi. Ez is kis adalék, hogy miért nem tart előrébb a magyar foci.
  De amugy Rebrov se hatra rakja be soha, hanem mindig kozeppalyara hozza be, szelre vagy kozepre. Ami nekem atjott eddig a jatekabol, hogy Csernik szerintem magas jatekintelligenciaju kreativ jatekos, csak meg nem sikerult neki az attores. Kerdes lesz e olyan attorese, mint Nagy Adamnal volt.
  https://ulloi129.hu/2018/10/31/rebrov-fontos-hogy-ne-csak-tizenegy-jatekosrol-szoljon-a-csapat/
 51. 2018.10.31, 16:08 - Sárvár, Sárvári Sporttelep
  Nézőcsúcs?
  Sárvár FC - Ferencvárosi TC 0-4, 2700 néző
  2018.10.31
  https://ulloi129.hu/2018/10/31/elo-a-sarvar-elleni-magyar-kupa-talalkozorol/
 52. 2018.10.30, 18:50 - Fejes László
  Nyolcvankilenc éves korában, április 15-én elhunyt Fejes László, aki évtizedekig a dunaújvárosi labdarúgás meghatározó alakja volt.

  Fejes László (1924-2013)

  Nyolcvankilenc éves korában, április 15-én elhunyt Fejes László, aki évtizedekig a dunaújvárosi labdarúgás meghatározó alakja volt. A szombathelyi születésű játékos Újpestről érkezett az újonnan alakított, és az NB II Közép csoportjában induló Sztálin Vasmű Építők csapatához. A bemutatkozó mérkőzésén három gólt szerzett a VM Egyetértés ellen.
  1952-1959 között a magyar bajnokság első és másodosztályában dunaújvárosi színekben összesen százhetven találkozón lépett pályára. Ezeken a mérkőzéseken százegy gólt szerzett, amellyel jelenleg is a második helyen áll az újvárosi klub örök góllövőlistáján. Az 1970-71-es szezonban tizenkilenc találkozón az NB I-ben szereplő gárda vezetőedzője volt. Ezután sem szakadt el kedvenc sportágától, hiszen hosszú ideig az utánpótlás-nevelésben tevékenykedett. A Dunaferr Sportegyesület...
 53. Írnak másodpercet a gólhoz? Feltenném ide is:
  https://www.magyarfutball.hu/hu/blog/199/leggyorsabb-nb1-es-gol
 54. 2018.10.30, 12:04 - Szombathely, Szombathelyi Dózsa
  Longinus, írj kérlek konkrét megjelenési dátumot is, ha tudsz.
 55. Egy EL győzelem sokkal többet ér, mint egy bajnoki döntetlen. Nem lehet mindig nyerni.

  De! Az Nikolics önfejűsége és makacssága, hogy mindig ugyanazokat játszatja a bajnokin és az EL-ben.

  Ez úgy hülyeség, ahogy van.
  Ugyanakkor az is tény, akik mégis bekerülnek olykor apadról, semmivel nem igazolják, hogy akár Kisvárdán ők lennének a minőségi különbség a javunkra... Lehet, hogy Nikolics önfejű, de ki cáfolja a döntéseit?

  Hallottam olyan pletykát pl hogy Hodzicot nem igazolta volna le. Mégis beteszi mostanában. Mit mutatott?

  Márpedig az biztos, hogy az alapcsapatot nem lehet kizsigerelni.
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018177
 56. 2018.10.28, 21:38 - Malaky János
  Malaky János (fővárosi adótiszt, 1876 – 1922. november 16., Budapest): “1895-ben kezdte meg a székesfővárosnál működését, 1907-ben számtiszt, 1912-ben számvevőségi főtiszt lett, majd a háború kitörése után katonai szolgálatot teljesített; 1919-ben választotta meg a tanács számtanácsossá. Munkálkodásának első időszakát a számvevőségen töltötte, 1911-től kezdve pedig a közoktatási ügyosztályban fejtett ki fontos működést. Szabad idejét mint a Ferencvárosi Torna Club sporttelepének igazgatója, a testnevelés ügyének ápolására szentelte.” – írja róla a Fővárosi Közlöny.

  “Mint adminisztratív erő nélkülözhetetlen tagja volt az FTC-nek, de tapasztalásainak gazdagságából, munkabírásának és munkaszeretetének különösen nagy mértékéből hasznot merített maga az egyetemes sport is. Tagja volt a Labdarugó Szövetség tanácsának, valamint több más sporttestületnek s mindenütt nagy megbecsülésben részesült józan, korrekt és sportszerű fölfogásáért. Malaky János egykor maga is aktív versenyző vo...
 57. 2018.10.28, 20:10 - Békés Róbert
  Békés Róbert (mérnök, cégvezető): Róbert a Ganz-Waggongyári Tisztviselők Labdarúgó Egyesületét képviselte az MLSZ megalakulásakor, majd az MLSZ számvizsgáló bizottságának tagja volt. Részt vett a szövetség szabályzatainak kidolgozásában, akárcsak az FTC részéről Horváth Ferenc és Kárpáti Béla. 1901-ben a Ganz színeiben nevezték a másodosztályú bajnokságra, a csapat I. kapitánya is volt. 1902-03-ban már az FTC színeiben léphetett pályára a bajnokságban (a rendelkezésre álló adatok alapján 1900-ban ill. 1901-ben több training-mérkőzésen is szerepelt, de díjmérkőzésen sohasem került be az első csapatba). Arthurhoz, Gyulához és a papához hasonlóan ő is tagja volt az FTC választmányának. A második évtizedben székesfehérvári úszóversenyek szervezői közt bukkan fel a neve (ezidőtájt az Árpád Fürdő Rt. igazgatója volt). 1918-ban az Országos Polgári Radikális Pártban vállalt szerepet a Fejér megyei székhelyen. Az 1920-as évek közepén hunyt el.
  http://www.tempofradi.hu/bekes-geza...
 58. 2018.10.28, 20:06 - Békés Géza
  Békés Géza (müegyetemi hallgató, mérnök): A Világ c. napilap írja 1923-ban: “Az [MTK] legelső csapatában (1897-ben) még …Békés Géza… is szerepelt, s hogy [a labdarúgó-szakosztály] nem fejlődött tovább, annak a Duna evezős-alosztály volt az oka, mert akkoriban alakult meg ez a csoport is, s ehhez nagyobb kedvük volt a tagoknak.” Békés Géza a labdarúgás mellett atletizált és tornázott az MTK-, úszott az Országos Úszó Egyesület színeiben és a műegyetemiek házi bajnokságainak is résztvevője volt. Arthurhoz hasonlóan Ő is részt vett az FTC első mérkőzésén 1900. március 25-én az Óbudai TE ellen. A Békés-testvérek közül Géza játszotta legtöbb mérkőzést az FTC színeiben. 1901-ben az FTC mellett Ganz-Waggongyári Tisztviselők Labdarúgó Egyesülete is nevezte a labdarúgók másodosztályú bajnokságára Róbert testvérével együtt. 1901 tavaszán pár bajnoki mérkőzésen pályára lépett az első csapatban is (emellett továbbra is foglalkozott atlétikával), így tagja volt az FTC első bronzérmes csapatán...
 59. 2018.10.28, 20:05 - Békés Arthur
  Békés Arthur (posta-takarékpénztári tisztviselő, bankár): Az 1877-ben született Arthur részt vett az FTC első mérkőzésén 1900. március 25-én az Óbudai TE ellen. Később az FTC titkára lett, tagja volt a klub választmányának továbbá a kerékpár ill. atlétikai szakosztályok művezetője volt. 1901 és 1903 között az FTC bajnokságra nevezett labdarúgói között találhatjuk a nevét, de a – rendelkezésre álló adatok alapján – csak 1900 tavaszán szerepelt. 1903 áprilisában alapító tagja volt a Postatakarékpénztári Tisztviselők Sport-Egyesületének melynek ekkor titkára, 1907-től főtitkára lett (az új klub football-kapitányai a régi csapattársak közül kerültek ki: Weisz István és Mertl Ferenc). Új egyesületében az úszást, a vízilabdát ill. az evezést részesítette előnyben. 1907 júliusában írta a Tolnai Világlapja: “A Postatakarékpénztári Tisztviselők Sportegyesületének két agilis tagja, a sportkörökben is ismert Békés Arthur, az egyesület főtitkárja, és Goldschmied Manó, az egyesület tagja, ju...
 60. 2018.10.28, 19:41 - Horváth Ferenc
  Biztosan nem tudjuk, hogy 1900 őszén pályára lépett-e, de, hogy játékvezetőként közreműködött az biztos.

  1901-ben és 1902-ben kb. tucatnyi mérkőzésen lehetett játékosként az FTC tagja.

  Ahogy Malaky Mihálynak, úgy neki sem játékos-pályafutása a meghatározó az FTC illetve a magyar labdarúgás történetében.


  “Horváth Ferencnél senki sem volt híresebb a századfordulón a magyar futballban. Nemcsak azért, mert már gyerekkorában elvesztett fél-karja miatt ig feltűnt a pályákon a félkarú Horváth, de azért is, mert játéka kitűnő, felfogása, sportszeretete és munkakészsége pedig tökéletesebb volt, mint bárki másé. (…) Már abban a csapatban résztvett mint játékos, amely az FTC színeinek legelső képviselője volt. A Malakyakkal fejlesztette hirtelen komollyá az 1899-ben alakult zöld-fehér csapatot, s az egyesületen belül a szakosztály egyik naggyátevője lett. Egyike volt azoknak, akik az MLSZ megalapítását sürgették, s mikor Kárpáti Bélával az alakuló közgyűlést 1901-ben egybehívta,...
 61. 2018.10.28, 19:37 - Horn Lajos
  Horn Károly Lajos az FTC (valamint a Ganz-Waggongyári Tisztviselők Labdarúgó Egyesületének) első labdarúgóinak egyike, az FTC első bajnokcsapatának tagja, a klub örökös bajnoka.

  A gépészmérnök végzettségű Horn, a foot-ball mellett atletizált, vízilabdázott (1904-ben az FTC első póló-csapatának bekkje volt), vívott, síelt, hegyet mászott úgyszólván minden versenysportág aktív művelője volt.

  1906-1907-ben legidősebb tagja volt a Horn-Serényi-Wachter híres hegymászóhármasnak (Serényi Jenő ugyancsak az FTC labdarúgója volt. A honvédhadnagy-ügyvéd 1915 júliusában a doberdói harcokban esett el.).

  1908 novemberében az újonnan alakult vívó-szakosztály vezetője, később intézője volt.

  A későbbiekben a magyar sportéletben (Magyar Sí Szövetség, Magyar Hegymászók Egyesülete, Magyar Turista Szövetség), így az FTC-ben is sportvezetőként (vívó- ill. sí-szakosztály) tevékenykedett.

  Emellett kiterjedt turistairodalmi munkásságot fejtett ki.

  A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség...
 62. 2018.10.28, 18:40 - Rumbold Károly
  A tempofradi Rumbold IV. Géza néven említi
  http://www.tempofradi.hu/rumbold-karoly
 63. 2018.10.28, 17:10 - Berényi Károly
  Berényi Böderlein Károly, a Kispest és a Ferencváros volt labdarúgó-játékosa, 52 éves korában váratlanul elhunyt. Temetése február 27-én. 13 órakor a Rákoskeresztúri temetőben.
  Nemzeti Sport 1968.02.27
  via:
  http://www.tempofradi.hu/berenyi-karoly
 64. 2018.10.28, 15:35 - Sári Géza
  Elhunyt Sári Géza testnevelő tanár

  Életének 83. évében, november 28-án elhunyt Sári Géza, a Gödöllői Agrártudományi Egyetem volt munkatársa. Hamvasztás utáni búcsúztatóját december 15-én, 12 órakor, a kispesti Új Temetőben tartják. (1194 Budapest, Puskás Ferenc u. 3.)

  Sári Géza a Testnevelési Főiskoláról pályázat útján került a Mezőgazdasági Gépészmérnöki Főiskolára 1954-ben.

  Négy évtizedes egyetemi munkássága során volt a GEAC ügyvezető elnöke, a Testnevelési tanszék majd az egyetemi sportlétesítmények vezetője.

  1972-ben az ő vezetésével indult be az egyetemen az ingyenes szakszervezeti női torna és úszás. 1975-ben a kollégium nevelő tanára lett és testnevelő kollégájával, Benedek Endrével együtt irányították a kollégiumi tömegsportot.
  2014.12.13
  https://szie.hu/elhunyt-sari-geza-testnevelo-tanar
 65. 2018.10.28, 12:44 - Mészöly Pál
  A tempofradi adatlapja szerint július 17-én született.
 66. 2018.10.28, 11:48 - Ebedli Zoltán
  Ebedli járhatott volna úgy is, mint Puskás Öcsi. (nagy klub és nagy sikerek külföldön) A képességei adottak voltak hozzá, csak hát idejében meg sem próbáltak "profit" nevelni belőle ("húúú milyen ügyes ez a gyerek"), később pedig már nem lehetett. Mondjuk az tényleg vicc, hogy Vincze az üveglábú Koch Robiban látta a "jövőt", kidobva a az öltözőből a csapat eszét... (a "csapat eszét" kizárólag a meccsekre értettem :D )
  Kint voltam azon az ominózus Fradi-Újpest meccsen. A másik gólt az a Kerekes rúgta, aki Ebedlivel együtt igazolt Újpestre. Zoli kiment a szurkolóktábor elé kicsit hergelni és felmutatott az eredményjelző táblára. Mondjuk én Kochot nem piszkálnám, mert ő nagyon lelkiismeretes, csupaszív focista volt. Arról nem tehetett, hogy sérülékeny is. Ha mindenkinek olyan lett volna a hozzáállása, mint az ővé, meg Takácsé, a tűzgolyóé, akkor bőven 30 felett lenne a csapat bajnoki címeinek száma.
  Ebédlő a legnagyobb kedvencem volt,de a Megyeri úti...
 67. Na,ez fasza volt!
  Azt azonban el kell ismerni,hogy irgalmatlanul szar csapat a diós.Nem érdemlik meg a táborukat!
  Azt nem lehet mondani, hogy nem mentek. Ennyi van bennük. Itt a tulaj nem érdemli meg a diósgyőri tábort.
  Jo kis meccs volt, siman nyertunk, helyenkent szuper megoldasokkal. Volt egy kis szerencsenk, de ha osszeall a rendes vedelem, akkor az is oke lesz. Jol mukodott Bode es Lanza.
  A kedvemen csak az javíthatna, ha a négyből két gólunk nem talált gól lett volna. A másik kettő szépen ki volt játszva, ahogy kell.
  Egyedul Szpiro golja volt talalt.
  Szerintem Antal Böde fejére ütött labdája is az volt. Ha nem ér bele, elmegy keresztbe a picsába.
  Nagyon örülök, szép volt fiúk.
  De ennek a mai védelmünknek a briósokon kívül kb bárki rúgott volna négy gólt.
  Bárki ellen nem lett volna fent Dani és Lanza egyszerre.
  Ha komplett lenne a védelmünk, és j...
 68. 2018.10.28, 10:43 - MTK Budapest - Újpest FC 2018
  A második meccsünket csalja el az Iványi sunyin mosolyogva. A Honvédnál nem adott meg egy szabályos gólt, most adott egy kamu tizenegyest (szerintem neki is látni kellett mekkorát vetődött a Sanyika, csak azt nem értem, a kommentátorok miért nem látták, lehet nekik meg tilos, ha kell az állami havi kétmiller) és nem adott meg egyet ami nekünk járt volna. (Obinna)

  És megteheti, röhögve. Nem elég, hogy teljesen irreálissá teszi a bajnokságot az enyveskezű volt KISZ titkár , még ezek a nulla erkölcsű bírók is. Persze lehet, hogy ez is a terv része. Az Újpestet mint egyetlen, picit sem az államtól függő csapatot, ki kell készíteni.

  Azért a Vignyevics is elmehet a jó édesbús anyjába! Mi a faszért cseréli le azt az embert (ráadásul messze nem ő volt a legszarabb) aki talán egyedüliként tud váratlanokat húzni, a legjobb lövő a csapatból és hoz be egy hátvédet a helyére, aki mikor játszott is az egyik kerékkötője volt a csapatnak. Miért? Vezettünk vagy mi a faszom van?

  Nem cso...
 69. Érdekes amúgy mekkora védelmi hiba volt a Puskás részéről a gól. Sehol senki, a mieink annyira üresen voltak a kapu előtt, mintha grundon lennének.
  Ferenczi Barna csere nekem érthetetlen, Ferenczi rendkívül gyengén védekezik, most is rengeteg eladott labda jellemezte, nem ér vissza, gyakorlatilag Pávkovics védekezik helyette.

  Persze a 3 pont a lényeg, de jó lenne nem emberhátrányban kezdeni egy meccset.
  Ezt hamarabb is eldönthettük volna. Úgy látszik, ha az ellenfélből valaki beáll csereként rögtön gólt szerez.

  Remélhetőleg Könyves és Avdijaj megtalálta a góllövő cipőjét.
  Nagyon egyet értek Barnával kapcsolatba,az utóbbi meccseken igen jól játszott balhátvédként vagyis ,kezdett belerázódni,nem igazán értem H Bandit, hogy miért erőlteti Ferencit balhátvédként továbbra is. Õt V Kevin cseréjeként bal szélen kellene játszatni! Tőzsér nagyon elkényelmesedett a posztján őt is csak csereként tudnám elképzelni, a Fradi ellen eggyál...
 70. A végén Danilo megmentette a saját seggét, de botrányos a helyzetkihasználás. Amúgy Supinnyó se tudja összerakni az előrejátékot, a végén rommá igazoltuk magunkat csatárból, de sehogy sem akar összejönni a játék elöl. Mindegy fontos 3 pont, még kel gyűjtögetni szorgosan, télen pedig kitalálni, hogy támadjunk.
  a lenyeg, ha mazlival is, de nyertunk - semmi elkepzeles nem volt a jatekunkban sajnos, de ez a Haladas azert annyira nem rossz csapat, mint a helyezese

  a mai meccs alapjan Tischler mindenkeppen kuka, N Gog sem mutatott semmi (jot)
  N'Gogot fel kéne építeni, qrva nagy meccshiánya van. Annyira nem sziporkázunk elöl, hogy ne kaphatna több lehetőséget. Tischler idehozatalát teljességgel nem értem, vele is ki lett baszva, meg nekünk se jó. A jelenlegi rendszerünkben nagyjából hárman vannak Danilóval és N'Goggal egy posztra. Lukács legalább a szélén is tudott játszani, azon kívül, hogy saját fiatal, tehát totál öngól volt ez a biznisz. Amúgy Bam...
 71. Az elsöosztályu pályák közül csupán az UTE-pálya szorul lényegesebb átalakításra, amennyiben az ellenkező oldalon elhelyezett ülőhelyek a jelenlegi 2 méter helyett 4.20 m. távolságra helyezendők él, mert a jelenlegi elhelyezés mellett a közönség rendkívüli közelsége irritálja a játékosokat.
  Sporthirlap, 1921.08.29
 72. 2018.10.27, 21:29 - Budapest, XIV. ker., PSC Pálya
  A KAOE Soroksári-uti és a Pestújhelyi SC pestújhelyi pályájának jutott osztályrészül az intéző-bizottságnak e szigorú határozata. Az előbbinél a pálya felemelése, főleg a kapuk és a pálya talaja ellen hangzottak el komoly kifogások, mig a pestújhelyi pálya komoly futballozásra alkalmatlan talaja miatt került indexre.

  A KAOE pályán tapasztalt hibák olyan természetűek, hogy egy kis gondozással és igyekezettel ki- javithatók, a pestújhelyi pálya azonban olyan eredendő hibában szenved, amelyet eltüntetni igen bajos.

  A pálya talaja ugyanis futóhomok, amely a nagy melegben teljesen felengedett s 20—30 centiméter vastag rétegben fedi a talajt. Játék közben, ha fut vagy rúg a játékos, egész porfelhő kerekedik, amely beboríija a pólyát s a sportolás testedző voltát megcsufoló egészségtelen állapotot teremt. A pálya ezenkívül erősen lejt is, úgy hogy még a minimumra redukált igényeknek sem felel meg.
  Sporthirlap, 1921.08.29
 73. 2018.10.27, 21:26 - Budapest, XIV. ker., Nova-pálya
  A BEVV Thököli-uti pályáját már tavaly betiltotta az intéző-bizottság , mert a reá hordott salak miatt életveszélyes rajta a játék; minthogy ez a körülmény még mindig fennáll, a betiltás továbbra is érvényben marad.
  Sporthirlap, 1921..08.29
 74. 2018.10.27, 21:23 - Budapest, XVI. ker., Somkút utca
  Ez a pálya lehet?
  Hitelesített Pestkörnyéki pálya. Az intéző bizottság csütörtöki körútja alkalmával kiszállt a Cinkota-Ehmann telepi SE pályájára, s a 100X63 m. méretű pályát pestvldéki bajnoki mérkőzésekre hitelesítette.
  Sporthirlap, 1921.08.29
 75. 2018.10.27, 20:58 - WÉBER II.
  Wéber II. személyében új ifjúsági játékos mutatkozik be a Törekvés csapatában a jobbhalf helyén. Érdekes, hogy a fiatal Wéber ugyanazon a poszton szerepel, mint [url=https://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/562/weber_lajos]Olaszországba távozott testvérbátyja.
  Sporthirlap, 1926. április 17.
 76. 2018.10.27, 20:32 - Fey Viktor
  Fey, BTC, balhalf. Kíméletlenül durva játéka miatt féltek tőle. Magyarország legdurvább játékosának tekintették. Ha volt is ebben valami igazság, de ebben kétségtelenül sok része volt annak, hogy Fey erősen rövidlátó volt.!

  A BTC-ből Pilisvörösvárra ment, ott megszervezte a bányacsapatot és abban játszik ma is. Azok a csapatok, amelyek az utóbbi időben Pilisvörösvárott játszottak, azt mondják, a régi Feyre rá sem lehet ismerni. Példátlanul kedves, előzékeny és az ott járó csapatoknak mindent megtesz, hogy jól érezzék magukat és maradandő, kellemes emlékekkel gondoljanak vissza Pilisvörösvárra.
  Nemzeti Sport, 1925. április 11.
 77. 2018.10.27, 20:28 - Ging József
  Ging, Törekvés, cenierhalf. Ö már abban a zidőben került be a válogatott csapatba, amikor már erősen szűkében voltunk jó centerhalfoknak. Ha nem is volt nagy klasszis, kudarcot mégsem vallottunk vele. Az elsők között ment ki Olaszországba trénernek.
  Nemzeti Sport, 1925. április 11.
 78. 2018.10.27, 20:26 - Tury György
  Túri, Vasas, half. Emlékezetes az a botrány, amely Túrinak a válogatottba való beállítását, illetve a pályán való szereplését követte. Csúnyán megbukott. Túri meg a klubmérkőzéseken mutatott gyenge formáját sem tudta kijátszani. Három évvel ezelőtt a Vasas—BSE osztályozó mérkőzésen lábát törte, azóta nem szerepel.
  Nemzeti Sport, 1925. április 11.
 79. 2018.10.27, 20:24 - Wiener János
  Wiener János, FTC, hátvéd. Aíerenc- városi lányok kedvence volt jó ideig.
  A futballozást hamarosan otthagyta, sokkal okosabbat tett annál, megnősült és jelenleg adótiszt a IX. kerületi elöljáróságon, no, meg kisgazda, ami ma még talán az álamatőrségnél is többet ér.
  Nemzeti Sport, 1925. április 11.
 80. 2018.10.27, 20:23 - Ludwig Béla
  Ludwig, III. ker. TVE, jobbszélső. A régi klubjában ma már csak annyit tudnak róla, hogy borkereskedő. Játékostársai közül csak Szabó Jenő játszik már a csapatban. Ludwig legnagyobb nevezetessége vékony alakja volt, a közhumor — találóan — el is keresztelte „Cérnának.“
  Nemzeti Sport, 1925. április 11.
 81. 2018.10.27, 20:21 - Dürr Antal
  Dürr, Törekvés, kapus. Rendkívüli ambíció fűtötte mindig a nem közönséges tehetségű, szilfid termetű kapust. Csak pár év előtt vonult vissza a futballozástól, ezt a lépést azonban hamarosan megbánta és többször tréningbe állt, de a régi formáját már nem tudta elérni és Lantosnak, a Törekvés jelenlegi kapusának a pozícióját részéről veszély nem fenyegeti. Az old-boy csapatban játszik. .
  Nemzeti Sport, 1925. április 11.
 82. 2018.10.27, 20:18 - Kovács Elemér
  Kovács Elemér, FTC, fedezet Szolid, csendes fiú volt, aki túl sok vizet nem zavart a csapatban. Még tudása teljében trénereskedést vállalt, a játékkal fel is hagyott, bíráskodni isi kezdett.

  Most a BSE centere.
  Nemzeti Sport, 1925. április 11.
 83. 2018.10.27, 20:16 - Kőszegi Dezső
  Kőszegi, BTC, hátvéd. Nyugodt, amellett biztos játékos volt, ha azonban valaki ágit adott rá, a durvaságoktól sem riadt vissza és olyankor abban is nagynak mutatkozott. „Tiú“ sokkal tehetségesebb hátvéd volt, mint amennyire a válogatók taksálták. Határozott vesztesége a futballsportnak, hogy az olaszok szolgálatába állította a tehetségét.
  Firenzében professzionista tréner.
  Nemzeti Sport, 1925. április 11.
 84. 2018.10.27, 20:13 - Kertész Géza
  Kertész Géza BTC fedezet. „Lajhár“ néven becézték, bár sohsem tartozott -az olyan gyermekded kedélyű játékosok közé, akik a becézésnek túlságosan örülnek. A „lajhár“ megjelölés különben a mozgekonyságának mérsékelt gyorsaságát jelzi elsősorban. Pedig Kertész határozottan nagy klasszis. Valósággal allround játékos. A válogatottban fedezetet és csatárt is játszott. Rövid ideig az FTC-ben is szerepelt, a zöld-fehérek csatársorát vele akarták felfrissíteni, azonban - mint kitűnt - frissítőnek nem volt alkalmas. Most ismét a BTV-ben játszik.
  Nemzeti Sport, 1925. április 11.
 85. 2018.10.27, 19:55 - Pécs, Pécsi IBTC
  Mégis fuzionált a PIBTC a PSC-vel.

  Több alkalommal megemlékeztünk Pécs két vezető egyesületének, a PAC-nek és PIBTC-nek készülő fúziójáról. Hosszas halogatás után az akció csődöt mondott, mert a PIBTC közgyűlésén leszavazták a tagok a fúziós indítványt. A fúzió hívei azonban nem tudtak belenyugodni indítványuk leszavazásába és tovább folytatták akciójukat, amely azt teljes sikerre vezette.

  A fúzió augusztus 16-án létrejött. Az uj egyesület Pécsi Hungária SC (PHSC) név alatt indul az őszi szezon küzdelmeibe. A sorsolásban a PSC terminusai megmaradnak, mert a PIBTC természetszerűleg bejelentette a bajnokságtól való visszalépését. Az egyesület mai összetételében tekintélyes játékerőt képvisel és nemcsak a délnyugati kerület bajnokságának favoritja, hanem beleszólhat az országos bajnokság döntő küzdelmeibe is.
  Sporthirlap, 1925. augusztus 18.
 86. 2018.10.27, 19:52 - Mezőkövesd, Mezőkövesdi AC
  Hírek Mezőkövesdről.

  A Mezőkövesdi AC az elmúlt évi bajnokságban elért gyenge eredményeire való tekintettel, nem nevezett be a bajnokságra, mert egy évig pihentetni szándékozik csapatát.
  Sporthirlap, 1925. augusztus 18.
 87. 2018.10.27, 19:51 - Mezőkövesd, Mezőkövesdi FISE
  Mezőkövesdi Földmives ISE néven uj egyesület alakult, amelynek amatőr trénerségét Posteiner István, a DVTK sokszoros válogatott hátvédje vállalta el.
  Sporthirlap, 1925. augusztus 18.
 88. 2018.10.27, 19:48 - Győr, Erzsébet liget
  Kiépítik a győri erzsébetligeti sporttelepet.

  A győri erzsébetligeti sporttelep pályabizottsága 50 millió kölcsönt vett föl a pálya megfelelő kiépítése céljából. Az öltözők megfelelő nagyobbitása. a vízvezeték bevezetése, Valamint a kerékpárpálya teljes kiépítése egyelőre a cél. Ha ebből az összegből sikerül a szép tervet megvalósítani, úgy Győr városa egy minden tekintetben modern pályával fog rendelkezni. — Itt, említjük meg, hogy a pályabizottság december 1-re e GyAC-al kötött, szerződését fölborította és igy a GyAC rá van kényszerítve, hogy a Bercsényi-ligetben készülő saját pályáját mielőbb megfelelő módon kiépítse.
  Sporthirlap, 1925. augusztus 18.
 89. 2018.10.27, 19:41 - Kertész Géza
  Kertész Gézát az FTC játékosát - az intézőbizottság 19-ével a BTC részére igazolta.
  Nemzeti Sport, 1924. június 18.
 90. 2018.10.27, 19:32 - Tritz Lőrinc
  A Hungária és a Sabaria tárgyalásainak legközelebbi eredménye Stofián szerződtetésén kívül még az is, hogy Tritz Lörincet kölcsönadják a Sabaria húsvéti programjához és a Slavia ellen, valamint bécsi mérkőzéseit Tritz-cel megerősödve játsza le a szombathelyi együttes.
  Nemzeti Sport, 1927. április 10.
 91. 2018.10.27, 19:27 - Tritz Lőrinc
  Külföldre vándorló játékosok. A Hungária és Szeged FC Kalmárjainak külföldre távozása után újabb két játékos hagyta itt az országot Franciaországba ment a miskolci Attilából Szabó II., a svájci futballszövetség pedig az FC Luzern kérésére Tritz Lőrinc kiadatását kérte.

  Tritz a Törekvésből került évekkel ezelőtt a Hungáriába, belső csatárt játszott majd a Pécs-Baranya szerződtette. Később visszakerült a fővárosba és az idén a második ligabeli Budafok FC színeiben szerepelt. Az ősszei ő lett a második liga gólrekord ere.
  Kis Ujság, 1933. december 16.
 92. 2018.10.27, 19:22 - Tritz Lőrinc
  Trítzet visszavette a Hungária. A Hungária elkezdett átszervező munkájához tartozik az is, hogy a korábban a III. kerületieknek kölcsönadott Tritz Lőrincet február 15-én, a szerződés lejártakor visszakérte. Tritz már le is szerződött régi egyesületéhez.
  Sporthirlap, 1928. február 16.
 93. 2018.10.27, 19:17 - Tritz Lőrinc
  Tritz Lőrinc ünneplése

  Az MTK elnöksége tegnap este rendezte 200 terítékes díszvacsoráját félszeres válogatott játékosa, Tritz Lőrinc tiszteletére. Külföldi játékostársai tömegesen üdvözölték távirati úton az ünnepeltet ritka, jubileuma alkalmából. A távirat-halmazból kiragadjuk a legérdekesebbet:
  TÁVIRAT
  tritz loerinc budapest
  felszeres válogatottságod alkalmából oeszinte bajtársi szivvel uedvoezoellek nagyszerűen debutaltal geschweidl
  Nemzeti Sport, 1926. szeptember 24.
 94. 2018.10.27, 19:12 - Tritz Lőrinc
  TRITZ LŐRINCET az MLSz kikérte a svájci szövetségtől. Tritz a jövőben amatőrként akar szerepelni.
  Sporthirlap, 1936. augusztus 22.
 95. 2018.10.27, 19:08 - Tritz Lőrinc
  Tritz Lőrinc 1926-ban, a Hungária játékosaként:
  https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2018/10/1540660089_tritz_lorinc_hungaria_1926_portre.jpg
  Színházi Élet - 1926/46. szám
 96. 2018.10.27, 18:12 - Weisz Ferenc
  Az osztályozómérkőzés. Hivatalosan már bezárult a footballszezón s az 1913/14 évi első osztályú bajnokság résztvevőinek a listája mégsem végleges! Junius 29-én az [url=https://www.magyarfutball.hu/hu/csapat/2430]Erzsébetfalvai Torna Club kísérletet tesz bejütni az első osztályba a Nemzeti Sport Club romjain keresztül. Mert csakis azokon keresztül vezethet az útja. Az érdekesnek Ígérkező match színhelyéül a népszigeti-pályát tűzte ki az intéző-bizottság. A két egyesület football- intézője Palócz Mátyás és Fridmann Mór azonban megállapodott, hogy a matchnek az üllői-uti pályán való lejátszásara kémek engedélyt, egyúttal bejelentik azt is, hogy birót közösen fognak választani. Az ETC-t Weisz Ferenc, az FTC jobbszélsője készíti elő erre a matchre, a melyen játszani fog a MAFC részére igazolt Tauffel balöszekötő is. A Nemzetiben is játszhat még a két Hlavay.
  Az ETC hatarozottan büszke lehet sikerére, a mellett is, hogy nem táplálhat túlságosan vérmes reménységet...
 97. Óriási nap volt! A hazafelé út egy ámokfutás volt, minden autós a Fradi busz mellé akart menni. Az M3-ason több baleset is történt, a Szerencs utcai kereszteződés úgy nézett ki, mintha egy bombát robbantottak volna. Lehetett vagy egy éves a jogsim, de szerencsére épségben a Fradi pályára értünk, ahol nagyon komoly ünneplés kezdődött...
  Mi a Pindi-Tours buszával mentünk, falvakon nagy és kisvárosokon keresztül. Betörték az ablakunkat Miskolcon a meccs előtt. Szegény Pindi sopánkodott, hogy mibe fog ez Neki kerülni! Naná, hogy összedobtuk! Feledhetetlen hónapok voltak, tetejére ez a nagybetűs Fradi-nap!
  Fantasztikus volt élőben átélni!
  Csepelről indult a buszunk reggel nyolckor,és éppen ,hogy odaértünk a meccsre,mert már csepelen belül is 3 kocsmánál megálltunk a busszal.
  Nekem az volt a legmeghatóbb, ahogy az út mellett az ott élők integettek bármivel a karavánnak, amit találtak otthon és zöld volt a színe. Dudaszó hazáig, az ember...
 98. 2018.10.26, 21:02 - Zsivóczky Gyula
  A Tempó Fradi oldalán április 26-i születésnap szerepel.
 99. 2018.10.26, 17:25 - Budapest, MFC Favorit SE
  [bigimg]https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2018/10/1540567536_mfc_favorit_logo_cimer.jpg[/bigimg]
  MLSz adatbank
 100. 1994. június 4. szombat (MTI)

  Csepel-Kordax - Debreceni VSC 1:3 (0:1)

  Csepel, 1 000 néző, V: Stamler
  gólszerzők: Pena (80.), illetve Dombi (36., 62.), Sándor T. (91. - 11-esből)
  sárga lap: Balogh I. (23.), Puskas (53.), Váczi (77.), illetve Szathmári (70.)
  piros lap: Váczi (90.)
  jók: Puskas, illetve Gojan, Pető, Sándor T., Dombi (a mezőny legjobbja)

  Csepel-Kordax:
  Hajdu - Váczi, Bereczki, Szabó A. (Patkós, 57.) - Tyukodi (Süveges, 67.) , Puskas, Ács, Mikler, Szekeres - Balogh I., Pena

  Debreceni VSC:
  Horváth B. - Gojan - Földvári, Pető, Sándor Cs. - Sándor T., Kondás, Buliga, Szathmári (Tóth A., 90.) - Dombi, Ilea

  Már a kezdés előtt nyílvánvaló volt, ezen a találkozón a tét nem nyomhatja agyon a játékot. Egyik csapat sem lesz osztályozós, egyik sem indulhat nemzetközi kupában, a vendég debreceniek legfeljebb azért igyekezhettek, mert győzelmük esetén megelőzhették a házigazda csepelieket.

  Puskas közeli lövését hárította a 7. percben Horváth Béla, majd a sz...