magyarfutball.hu

Magyarország - Szlovákia 0 : 1 20:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
Európabajnokság 2000, selejtező
734. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Győr, ETO stadion
játékvezető : Díaz Vega Manuel (Spanyolország)
nézőszámok:
  1. MTI: 16.000
  2. cantab.net: 16.500
  3. nb1.hu: 18.000
  4. nso.hu: 18.000
  5. futarena.sk: 18.300
  1. 29' Mátyus János sárga lap
    37' Hrutka János sárga lap
    0 - 1 53' Fabuš Martin
    65' Sebők József sárga lap
    sárga lap 71' Németh Péter

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.01.23, 15:14
    kép
    Másnapi Nemzeti Sport címlap
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2017.03.20, 18:42 (szerk.: 2017.09.14, 17:24)
    Huszonkét játékos kapott meghívót a soron következő Románia és Szlovákia elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzésekre - nyilatkozta csütörtökön az MTI-nek Bicskei Bertalan, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

    A névsorban több meglepetés is akad. Mint azt Bicskei elmondta, információi szerint Dragóner Attila remek formában van, ezért kapott újra lehetőséget, míg a kispesti Dubecz János is bizonyított a hét eleji edzőtáborozás során. Ellenben a Vasas gólerős csatára, Thomas Sowunmi egyelőre még nem mutatkozik be a magyar válogatottban, habár, mint azt a szövetségi kapitány megjegyezte, sokat fejlődött, és biztos kerettag lehet.

    A válogatott tagjai május 31-én, hétfőn 11 órakor találkoznak a Ferencváros népligeti sportközpontjában, s ott folytatják a felkészülést a csütörtöki bukaresti elutazásig.

    Budapest, 1999. május 27., csütörtök (MTI)
     
  3. avatar: fgymat
    2013.05.20, 11:55 (szerk.: 2017.06.09, 11:37)
    Győr, 1999. június 9., szerda (MTI) - Szerdán Győrött az Európa-bajnoki döntőbe jutásra már csak matematikai eséllyel pályázó magyar és szlovák labdarúgó-válogatott mérte össze erejét Eb-selejtezőn. A találkozót a spanyol Diaz Vega vezette 16 ezer néző előtt.

    A mérkőzésre a feketepiacon két és fél-háromszoros áron, vagyis 3000-5000 forintért lehetett jegyhez jutni.

    Magyarország:
    Király Gábor - Sebők Vilmos - Korsós György, Hrutka János, Mátyus János - Dárdai Pál, Halmai Gábor, Somogyi József - Illés Béla - Sebők József, Egressy Gábor

    Szlovákia:
    Miroslav König - Roman Kratochvil, Milan Timko, Stanislav Varga, Miroslav Karhan - Pinte Attila, Vladislav Zvara, Jozef Valachovich, Németh Péter, Vladimir Labant - Martin Fabus

    A találkozó megkezdése előtt Illés Bélát köszöntötték, aki a szerdai találkozón ötvenedszer lépett pályára a magyar válogatottban.

    4. perc: Illés ugratta ki Sebők J.-t a bal oldalon, aki bevezette a labdát a 16-oson belülre, majd 8 m-ről a hosszúsarok irányába lőtt, de König hárította a lövést.
    7. perc: Fabus perdítését Németh lőtte kapásból a magyar kapu mellé.
    19. perc: Zvara az oldalvonal közeléből végzett el szabadrúgást, a kapu elé ívelt, és a hosszúsaroknál érkező Pinte alig maradt le a kapu előtt zavartalanul átszálló labdáról.
    28. perc: Egressy a szlovák térfélen Illés elé csúsztatott, aki indította a jobb oldalon kiugró Sebők J.-t, ám a magyar csatár hosszan vette át a labdát, így odalett a helyzet.
    29. perc: Mátyus reklamálásért sárgalapos figyelmeztetésben részesült.
    38. perc: Hrutka kapott sárgalapot egy kemény belépő után.

    Jól kezdte a találkozót a magyar együttes, de mezőnyfölénye csak arra volt elég, hogy néhányszor eljusson a szlovák kapuig. A 10. perc után a vendégek átvették az irányítást, és kétszer is veszélyeztették Király kapuját. Az első játékrész utolsó negyed órájában ismét Illésék kerültek fölénybe, de továbbra sem tudtak komolyabb helyzetet kialakítani.

    50. perc: Fabus indította a kiugró Karhant, aki 6 m-ről a kivetődő Király mellett az oldalhálóba lőtt.
    53. perc: Hrutka indította nagyszerűen Illést, a magyar középpályás egyedül kilépett a lesre játszó szlovák védők közül, elhúzta a labdát a kifutó König mellett, de kisodródott és, bár 100 százalékos helyzetben volt, már nem tudott kapura lőni.
    54. perc: Gyors ellentámadás után Valachovich beadására Fabus érkezett és 11 m-ről a kapu közepébe fejelt (0-1).
    65. perc: Dombi jobboldali beadását Sebők J. fejelte kapura 7 m-ről, König biztosan védett.
    77. perc: Egy 16-osnál felperdülő labdát Illés kapásból lőtt kapura, König vetődve hárított.
    90. perc: Pisont jobboldali szögletét Preisinger a rövidsaroknál az oldalhálóba csúsztatta.

    A második félidőre harcosabb felfogásban lépett pályára a magyar együttes, ennek ellenére egy gyors ellentámadásból a szlovákok szerezték meg a vezetést. A gól némileg megfogta a hazaiakat és ugyan egy-két lehetősége még akadt Sebők és Illés révén a magyar csapatnak, de a mezőnyben jobban és pontosabban játszó szlovákok akarata érvényesült.

    A találkozó összképét tekintve a szlovákok megérdemelték a győzelmet, hiszen kevés lehetőségükből egyet kihasználtak.

    A végeredmény:

    Magyarország-Szlovákia 0-1 (0-0)
    Győr, 16 000 néző, V: Manuel Diaz Vega (spanyol)
    gólszerző: Fabus (54.)
    sárga lap: Mátyus (29.), Hrutka (38.), Sebők J. (66.), illetve Németh (70.)
    csere: Egressy helyett Dombi (60.), Halmai helyett Pisont (73.), Somogyi helyett Preisinger (78.), illetve Zvara helyett Dzúrik (81.)

    A csoport állása:
    1. Románia 7 5 2 - 16- 1 17
    2. Portugália 6 5 - 1 19- 2 15
    3. Szlovákia 7 3 2 2 8- 4 11
    4. Magyarország 7 2 2 3 11- 7 8
    5. Azerbajdzsán 7 1 - 6 5-21 3
    6. Liechtenstein 6 1 - 5 2-26 3
    A Portugália-Liechtenstein mérkőzést szerdán este (kezdés 22 óra) játsszák Coimbrában.

    Nyilatkozatok:

    Jozef Adamec, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya:
    - Élénken élt az emlékezetünkben a pozsonyi mérkőzés, ahol a magyarok nagyon jól játszottak, ezért úgy jöttünk Győrbe, hogy mindenképpen támadnunk kell. Ettől függetlenül bebiztosítottuk a középpályát és négy jó védővel álltunk föl. Taktikailag és morálisan nagyon jó volt a csapat, olyan teljesítményt nyújtott, amit rég nem láttam szlovák válogatottól. Örülök, hogy egy ilyen erős magyar válogatottat le tudtunk győzni.

    Bicskei Bertalan, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:
    - Csalódott vagyok az eredmény miatt, úgy érzem: mi közelebb álltunk a győzelemhez, mint ellenfelünk. Csapatom az egész találkozó során egyszer volt fegyelmezetlen, közvetlenül a gól előtt. Kilencen rohantunk előre és csak egyetlen játékos maradt hátul. Pont ugyanúgy jártunk, mint a szlovákok Portugáliában, akik szintén egyetlen hiba miatt veszítettek. Óriási küzdelem volt a pályán, nagy volt a harc. Gratulálok a szlovákoknak.

    Bicskei Bertalan még kiegészítette nyilatkozatát:
    - A románok elleni mérkőzésre visszatekintve úgy gondolom: azon a találkozón kismérvű visszalépés volt tapasztalható a korábbi játékunkhoz képest, de ugyanezt a mairól nem lehet elmondani, mivel jól játszott a csapat. Reálisan nézve - a helyzeteket alapján - 4-1-re kellett volna győznünk. A hibák okát abban látom, hogy a magyar bajnoki találkozókhoz képest sokkal nagyobb volt az iram, ami rengeteg hibát okozott, hiszen mindent egy ütemmel gyorsabban kellett végrehajtani. Minél több labdarúgónknak kell külföldön, nemzetközileg is jegyzett bajnokságokban is játszania ahhoz, hogy a nemzetközi mérkőzéseken ne okozzon gondot a ritmus és az iram különbsége.

    Dárdai Pál, a magyar csapat legjobbja:
    - Sajnos kihagytuk a helyzeteket és a második félidőben felörlődtünk. A portugálok elleni találkozóhoz hasonlítható a mostani összecsapás, hiszen érzésem szerint akkor is jobban játszottunk ellenfelünknél, mégis kikaptunk.

    forrás:
    MTI
     
  4. avatar: ingersheim
    2011.05.29, 11:52 (szerk.: 2017.03.20, 18:37)
    Másfél órával a kezdő sípszó előtt megjelentek az első nagyobb szurkolói csoportok a belvárosban. Közel harminc fiatal, zászlós drukker énekelt irredenta dalokat, melyekben a Felvidéket visszakövetelve szidták északi szomszédunkat. A nemzeti érzelmű ifjak koreográfiájába csupán az a paradox elem csúszott, hogy mindezt néhányan Lazio és Sporting Lisboa mezekben tették. Vagy talán lealacsonyítónak találták a magyar játékosok mezét magukra húzni?
    Egy belvárosi sörkertbe betérve szintén néhány szurkolóba botlott az ember. A medve bőrére előre ivó, pezsgőző - söröző fiatalok azt az extra kérést intézték a pincérhez, hogy nézni szeretnék a francia-magyar világbajnoki kézilabdameccset. Öt perc sem telt el, és már Gulyás László kommentálásában láthatták a mulatozók, hogy milyen drámai körülmények között kap ki a magyar válogatott.
    A meccs előtti egyik nyitott kérdés az volt, hogy mennyi szlovák szurkoló érkezik Győrbe. Az már a találkozó előtt sejthető volt, hogy nem kell szlovák szurkolói rohamoktól tartaniuk a kisalföldieknek. A helyi tourinform-iroda vezetője például elmondta, hogy a szlovák korona forintra váltását tekintve teljesen átlagos napot zártak. A lelátón aztán látni lehetett, hogy körülbelül három tucat szlovák drukker "merészkedett" el északi szomszédunkból a Rába-stadionba.
    Itt hangsúlyozni kell, hogy szlovák szurkoló, ugyanis Dél-Szlovákiából meglehetősen sok magyar futballbarát jött szorítani a magyar fiúkért...
    A stadion előtti pénztárak közül csupán a vendégeknek fenntartott kasszánál volt jegy, ahol csak szlovák útlevéllel lehetett belépőt vásárolni. A tikett nélküli magyar drukkerek a stadion hátulsó bejáratánál próbálkoztak, ahol a fák között, egy szétvert buszmegállóra hasonlító bódéban lehetett jegyet kapni a szlovák szektorba. Az útlevelet itt nem kérték... Így elég sok magyar a néhány tucat szlovák közé került, viszont komoly atrocitás nem tört ki a nézőtéren.
    Ahhoz képest,hogy hivatalosan minden jegy elkelt, és a feketepiacon, illetve a "szlovák bódéban" is nehéz volt jegyhez jutni, a Rába-stadionban nem volt telt ház. A negyed kilences kezdéskor néhány helyen foghíjas volt a lelátó, azonban a korábbi három győri válogatott meccset figyelembe véve most foglalt helyet a legtöbb néző a lelátón. A találkozó előtt adva volt minden: tizenhétezer lelkes szurkoló, ideális idő és egy verhető ellenfél.

    Focivilág 1999
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2010.01.10, 21:19 (szerk.: 2017.06.09, 11:25)
    A MÉRKŐZÉS

    4. perc: Illés indította remek ütemben a bal oldalon kilépő Sebők Józsefet. A csatár egyedül indulhatott a kapu felé, bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd tíz méterről, éles szögből laposan lőtt. König azonban jól zárta a szöget, és vetődve védett a jobb saroknál.
    8. perc: Fabus tört be jobbról a magyar tizenhatoson belülre, majd Mátyustól szorongatva, az ötös sarkától középre pöckölte a labdát, és az érkező Labant, 16 méterről alig lőtt a jobb alsó sarok mellé.
    10. perc: Pinte jobb oldali beívelését követően Sebők Vilmos fejelte el a labdát Fabus elől. A kipattanóra Zvara érkezett, és 14 méterről jobbal, gyatrán lőtt a jobb kapufa mellé.
    19. perc: Zvara ívelt a kapu elé a bal oldalról, a 11-es pont vonalából, szabadrúgásból. Varga az ötös vonalánál megcsúsztatta a labdát, a bal kapufa tövénél pedig önfeláldozóan becsúszva érkezett Kratochvil, ám közvetlen közelről az oldalhálóba lőtt.
    25. perc: Németh szöktette a balösszekötő helyén Fabust, aki már a tizenhatoson belülről, 12 méterről ballal lőtt - a labda a keresztező Sebők Vilmos lábáról vágódott az alapvonalon túlra.
    28. perc: Nagy magyar helyzet maradt ki. Varga ívelte volna előre a labdát, ám Egressy még a szlovák térfél közepén fejjel lefülelte. Így Illés avatkozhatott játékba, remekül ugratta ki a jobbösszekötő helyén Sebők Józsefet. A támadó azonban a tizenhatos vonalánál jobbal hosszan tette maga elé a labdát, és csak az ötös sarkánál érte utol. Ekkorra azonban odaért Timko, Karhan és König kapus, s együttes erővel, kétségbeesetten becsúszva szögletre mentettek.
    30. perc: Dárdai indította hosszú, lapos átadással a bal oldalon Egressyt. A csatár egy sprint után a tizenhatos sarkától középre gurított, ám ott Varga előnyösebb helyzetben volt, és Illés elől szögletre mentett.
    46. perc: Egressy kényszerítőzött Illéssel a vendégek tizenhatosának előterében, majd a magyar csapatkapitány által visszaemelt labdát Varga nagy igyekezetében alig helyezte a saját kapuja mellé - a labda a jobb kapufa mellett hullott az alapvonal mögé.
    48. perc: Valachovics passzát követően Pinte vitte le a labdát a jobb szélen az alapvonal közeléig, majd a bal oldalon helyezkedő Karhan felé ívelt. Az előrehúzódó szlovák védő tíz méterről a jobb alsó sarok mellé bombázott.
    50. perc: Ismét Karhan veszélyeztette a magyar kaput. A balösszekötő helyén tört be a büntetőterületen belülre, majd 12 méterről a jobb felső sarok mellé lőtt.
    52. perc: Hrutka indította remek passzal a Varga mögé, s egyben a tizenhatoson belülre lépő Illést. A ötvenedik válogatott mérkőzését játszó középpályás balra cselezett, eltolta a labdát a kapujából kimozduló König mellett is, ám közben kisodródott, s ezért nem lőtt egyből. Rálépett a labdára, majd az érkező Kratochvíl mellett az ötös sarkától visszafelé tolta meg, ám mielőtt jobbal kapura lőtt volna, Varga érkezett nagy lendülettel, és mentett.
    53. perc: A kihagyott óriási helyzet megbosszulta magát. Az ellentámadás során Valachovics futott fel a jobb szélen, majd középre, a tizenhatoson belülre érkező Fabus felé ívelt, és a szlovák csatár Somogyi mellől ellépve, tiszta helyzetből fejelhetett a kapu közepén a léc alá. A kapujából kissé kint helyezkedő Király ugyan nyújtózkodott, de nem érte el a labdát.

    0-1

    63. perc: Dombi futott el a jobb szélen, majd pontosan adott az ötös sarkánál, a bal oldalon helyezkedő Sebők József fejére. A zalaegerszegi támadó hat méterről a kapu jobb oldala irányába bólintotta a labdát, König biztosan védett.
    77. perc: Korsós lőtte középre a labdát a jobb oldalról, Mátyus a kaputól 15 méterre levette, majd lőtt. A labda a bevetődő Kratochvílról lepattant, és a Mátyustól balra helyezkedő Illés ismételhetett: a középpályás 14 méterről, jobbal, kapásból, féldordulattal a kapu bal oldalát célozta meg: König vetődve védett. Szép jelenet volt.
    85. perc: Dombi lépett a jobb oldalon a büntetőterületen belülre, majd a 11-es pont magasságából középre kanyarított. Hrutka visszafejelte a labdát az érkező Pisontnak, aki estében, 14 méterről, jobbal a bal kapufa mellé lőtt.
    92. perc: Pisont jobb oldali szögletét követően Preisinger csúsztatott jobbról, öt méterről az oldalhálóba.

    A MÉRKŐZÉS KRÓNIKÁJA

    Az első félidő első másodperceitől érezhették a vendégek, hogy agresszív ellenfélre találtak a magyar csapatban. Válogatottunk csatárai és középpályásai letámadták a szlovákokat, labdaszerzés után pedig igyekeztek elmozogni ellenfeleiktől, hogy megjátszhatóvá tegyék magukat. Különösen Sebők József hagyta el gyakran a helyét, a csatár többször középre, sőt, a bal szélre is átment, hogy folyosót nyisson a hátulról érkezőknek. Illés, aki hátravont centerként a középpályások és a csatárok között játszott, szintén sokat mozgott, és egy remek átadással hamar gólhelyzetet teremtett a bal oldalon feltunő Sebők Józsefnek - a csatár azonban nem tudott élni a lehetőséggel. Mivel a szlovákok egy ékkel futballoztak, védőinknek több lehetőségük nyílt az előretörésre és ők - leginkább Korsós György és Mátyus János - éltek is az alkalmakkal. Szükség is volt arra, hogy olykor előbbre lépjenek, mert az ellenfél a középpályán létszámfölényben volt, és ezt kihasználva pontos, rövid passzokkal próbált kapunk elé kerülni. Mégsem ezek a támadások jelentették a legnagyobb veszélyt, hanem a szögletek, szabadrúgások utáni középre ívelések, hiszen a szlovák válogatott tagjai magassági fölényben voltak.

    Az első percek után a játék kiegyenlítetté vált, a szlovákok adogatva törtek előre, a magyarok pedig gyors kontrákkal, kiugratásokkal akartak helyzeteket teremteni. Látszott, hogy a szlovák védelem sebezhető, a magyar támadók - főleg a nagy kedvvel futballozó Illés - lendületből érkezve szinte minden alkalommal átrobogtak a védők között. A félidő második felében válogatottunk magához ragadta az irányítást, játékosaink legtöbbször már a középpályán elvették a labdát a vendégektől. A labdaszerzésből mindenki igyekezett részt vállalni, a csapat tagjai fegyelmezetten futballoztak, helyzeteket teremtettek, de a kapu előtt sorra elrontották a lehetőségeket.

    Többet birtokolta a labdát Bicskei Bertalan válogatottja, és a hosszú indítások után Sebők József és Egressy kamatoztathatta a gyorsaságát is. Az ékek beadásai után azonban a felzárkózó csapattársak legtöbbször lemaradtak a labdáról, vagy pedig a szlovák védők tudtak menteni. Bár a szlovák válogatott is igyekezett támadásokat vezetni, továbbra is inkább csak beíveléssel veszélyeztetett, így elég volt, hogy Sebők Vilmos mellett Hrutka maradt hátul védekezni, a másik két védő egyre többször ragadhatott a középpályán.

    A második félidő lendületes magyar támadással indult. A tudatosan, szervezetten futballozó szlovákok nem estek pánikba a hazai támadásoktól, kivárásra játszottak. A magyarok mezőnyben meggyőzőek voltak, a kínálkozó helyzetekkel azonban nem tudtak élni. Erre volt példa Illés Béla esete is: a visszavont center kilépett a védők közül, König mellett is elhúzta a labdát, ám kissé kisodródott, nem tudott (nem mert?) lőni, kivárt és elpepecselte a ziccert. Ezután jött a hideg zuhany: a vendégek egy gyors ellenakció végén védelmünk figyelmének megingását kihasználva vezetést szereztek - góllal büntetve a helyzeteit kihagyó magyar válogatottat. Bicskei Bertalan cserélt, lehívta a pályáról Egressy Gábort, beküldte Dombi Tibort, aki a jobb szélre állt, Sebők József pedig átment a bal oldalra. Csapatunk próbálta kihasználni a beállt szélső gyorsaságát: Dombi gyakran kapott labdát, a beadásokra érkezett is Sebők József és Illés, de a most már érthetően higgadt szlovák védők jól ,,lesték le" a helyzeteket, és eredményesen szereltek. Az okosan, éretten játszó vendégek olykor taktikai faultokkal már a középpályán próbálták megállítani a magyar akciókat, aztán igyekeztek eldugni a labdát vagy hosszan előreívelni, s ilyenkor az sem volt baj, ha a pálya olyan területére ment, ahol nem volt csapattárs...

    A magyar kapitány ismét cserélt, Halmai Gábor helyére Pisont István állította, hogy vele támadóbbá váljon a csapat. A magyarok támadtak, de egyre idegesebben - a nagy offenzíva ráadásul a kontrák lehetőségét kínálta a vendégeknek. A támadások közepette kinyíló védelem réseiben mind több szlovák akció futott, így a szlovákok akár újabb gólt is szerezhettek volna. A vendégek továbbra is szervezetten védekeztek, így Bicskei Bertalan ismét változtatott: Somogyi József helyett beküldte Preisinger Sándort, akinek a pályára lépésével immár klasszikus centere is volt csapatunknak, Illés pedig hátrahúzódott a középpályára, hogy szervezzen. Játékosaink megpróbáltak mindent: támadtak a széleken, küzdöttek középen, ám a legritkábban éppen a betömörülő védelem elleni leghatásosabb fegyvert, a távoli lövést alkalmazták. Ismét látnunk kellett azt, amit eddig is tudtunk: nincs igazi, vérbeli befejező csatárunk, így hiába voltak lehetőségeink, ezekkel nem tudtunk élni. Már pedig az a csapat, amelyik kihagyja a helyzeteit, nem nyerhet...

    Diaz Vega feltunösködés és hibák nélkül vezette a mérkőzést, tulajdonképpen csak azzal bosszantotta a közönséget, hogy partjelzői beintésére hivatkozva olykor tévesen ítélt meg egy-két bedobást.

    KAPITÁNYI NYILATKOZATOK

    BICSKEI BERTALAN: - Nem érdemeltünk vereséget ezen a mérkőzésen. Végig mi támadtunk, ám a gólhelyzeteink ezúttal is kimaradtak. A szlovákok pedig egyetlen valamirevaló akciójukat góllal fejezték be.

    JOZEF ADAMEC: - Már a portugálok ellen is nagyon jól játszott a csapatom, ezen az estén pedig még a négy nappal ezelőttinél is jobban futballoztunk. Természetesen örülök a győzelemnek, megérdemelten szereztük meg a három pontot.


    ÍGY JÁTSZOTTAK A MIEINK

    KIRÁLY GÁBORNAK túl sok dolga nem volt, mégis neki kellett a legnehezebb szituációkban - többségében a szögletek, kontratámadások utáni ívelések után - tisztáznia. A feladat hálátlan volt, hiszen jelezte: nem a magyar védők voltak a kapu előtt a levegő urai. Jól példázta ezt Fabus fejesgólja. 5

    SEBőK VILMOS határozottságára a mérkőzés kezdetén, majd az első félidő közepén volt leginkább szükség. Öt szlovák támadás során a legjobb ütemben blokkolt, mégpedig akkor, amikor a vendégtámadók a centerposztról keményen a kapunk felé küldték a labdát. Fabus góljánál azonban érthetetlenül ellépett a posztjáról. 5

    KORSÓS GYÖRGY a nem igazán jól képzett és harcos bal oldali felfutóval, Labanttal került szembe. A szlovák játékos kényelmessége kissé átragadt az ETO védőjére is, mert ezúttal ritkábban lépett fel a magyar támadásokhoz, márpedig gyakran lett volna szükség a második hullámban egy vonal mellett érkező játékosra. 5

    HRUTKA JÁNOS jóformán légüres térben mozgott, miután a szlovákok egy csatárral támadtak. Ez a húzás nem lepte meg, inkább felbosszantotta, s ezúttal többször szabálytalanul szerelt a kevésbé kiélezett szituációkban is. A második félidő elején parádés labdát tálalt Illés elé, ám a játékának értékét ezúttal ez sem növelte. 4

    MÁTYUS JÁNOS kifogta a sokat futó és igencsak akaratos Pinte Attilát. A balhátvéd megizzadt a szlovákok támadó-középpályása mellett, ám a balhátvéd próbált valamit visszaadni a bosszantásból, mert ő is gyakran tunt fel a balszélső posztján. A hajrára felőrlődött a szlovák labdarúgóval folytatott küzdelemben. 4

    DÁRDAI PÁL a találkozó elején egy kapu előtti ütközést követően a földön maradt, s ez megfogta kissé. Harminc percnek kellett eltelnie ahhoz, hogy újra lendületbe jöjjön. S bár a Hertha játékosa akart, sokat futva küzdött, a teljesítménye összességében mégis túl görcsösre sikeredett. Meg sem közelítette a bukaresti mérkőzés első harminc percében mutatott játékát. 4

    HALMAI GÁBOR volt a középpálya legaktívabb tagja. A szlovákok a támadó- és a védősor közötti területet erősítették meg leginkább, az MTK játékosát azonban a túlerő sem rendítette meg, védekezésben állta a sarat, sőt, a támadásokból is kivette a részét. 5. Pisont István (-) egy-egy lendületes megindulással próbálta menteni a menthetőt.

    SOMOGYI JÓZSEF elegánsan játszott, nyugodt futballjával szolgálta a leghasznosabban a villámgyors megindulásokra épülő támadófutballt. A baj a védekezéssel volt... Fabus ugyanis mellőle fejelte a szlovákok győzelmet jelentő gólját. 4 Preisinger Sándor (-) tovább gyarapította a válogatottságainak a számát.

    SEBőK JÓZSEF a kezdés utáni első percekben gólt szerezhetett volna. A csatár teljesítményének kritikája így egyben az lehet, hogy a nagy ziccert kihagyta, s bár húsz percen át sokat futott, rengetegszer mozgott keresztbe, idővel felőrlődött az ereje. Egressy lecserélése után aztán balszélső lett, de ott - érthetően - jóval tanácstalanabb volt. 4

    ILLÉS BÉLA nagy kedvvel, ötletesen, s sokat futva játszott. Voltak parádés indításai, s jó egyéni megmozdulásai. A szlovákok elegendő területet hagytak neki, nagy ritkán Valachovic lépett mellé őrzőnek. A meccs legjobbja lehetett volna, ha a második félidőben kapura küldi a labdát, nem pedig cselezget. 5

    EGRESSY GÁBOR meg-meglódult Kratochvíl mellől, de feltunt: a labdakezelési biztonsága nem százszázalékos, így a befejezéseibe, a beadásaiba rendre hiba csúszott. 4 A helyére egy óra elteltével a sérüléséből felépült Dombi Tibor (4) állt, de a debreceni szélső ezúttal csak futott, helyzetbe nem tudott kerülni.

    ÍGY JÁTSZOTT AZ ELLENFÉL

    König a találkozó elején bravúrral védte Sebők József lövését, és ez megnyugtattta. A folytatásban is végig együtt élt a játékkal, ha kellett a beadásokra mozdult jó érzekkel, ha kellett, akkor a kapujából kifutva mentett.

    Kratochvíl keveset tett hozzá a szlovák válogatott támadójátékához, ráadásul védekezésben is elkövetett olyan helyezkedési hibákat, amelyekért csapata könnyen góllal bunhődhetett volna.

    Timko fizikailag jól felkészített labdarúgó, aki különösen a légi párharcokban kamatoztatta képességeit. Teljesítményének értékét rontja, hogy nem egyszer rúgták mellette ,,lyukra" a labdát, amiből helyzetek adódtak.

    Varga, ha a helyzet úgy kívánta, ,,becsukott szemmel" rúgott a labdába, de akkor sem jött zavarba, ha rövid passzokkal kellett saját kapuja előteréből előre jönni.

    Karhan gyakran tört előre a bal oldalon, de játékának egyértelmu kritikája, hogy embere, Sebők József kétszer is hatalmas ziccerbe került az első félidőben. A szünet után öt perc alatt kétszer is igéretes helyzetben jutott lövéshez, de szerencsénkre pontatlannak bizonyult.

    Pinte csakúgy, mint a pozsonyi összecsapáson, ezúttal is sokat volt játékban. A középpályáról gyakran visszalépett labdáért, és olykor ,,kicsiben" is ügyes megoldásokat választott.

    Valachovic meglehetősen szürkén játszott az első félidőben, a gólpassza azonban remek helyzetfelismerő készségről tanúskodott.

    Zvara igyekezett mozgatni Szlovákia válogatottját, többnyire ő végezte el a szabadrúgásokat és a szögleteket. Cseréje, Dzúrik nyolc percet tölthetett pályán.

    Németh nagy területen futballozott, passzai többnyire jó helyre mentek. Nem voltak látványos megoldásái, de hasznos csapatembernek bizonyult.

    Labant megpróbálta a bal oldali folyosót befutni, nem sokon múlott, hogy a mérkőzés elején egy kipattanó labdából nem szerzett vezetést csapatának. A második játékrészben már kevésbé volt aktív.

    Fabus ugyan nem számít állandó kezdőjátékosnak a szlovák válogatottban, de Szlovákia idei gólkirályában labdabiztos, jól fejelő futballistát ismerhettünk meg. Gólja remek csatárteljesítmény volt, semlegesítése az egész találkozón gondot okozott játékosainknak.

    forrás:
    http://web.archive.org/web/20020624012928/www.borsodiliga.hu/valogatott/hun_svk.htm
     
  6. avatar: fgymat
    2009.05.25, 21:05 (szerk.: 2017.06.09, 11:24)
    Szlovákiában egy döntetlent sikerült elérnünk. Talán itthon lehet győznünk is.

    A vendégek úgy kezdtek, hogy mindenáron megakadályozzák a gólszerzésünket és semmit sem fognak kockáztatni. Az első pillanattól kezdve betömörültek a kapujuk elé és megpróbálták feltartóztatni a magyar támadásokat. Ebben a szándékukban sikerrel is jártak.
    A pálya minden lehetséges részén vezetett akciókat a magyar csapat, a védőfalon is gyakran sikerült áttörni, de az így kialakult helyzetek kihasználatlanok maradtak. Talán ha csak a labdát próbálják meg átjuttatni a védőfalon egy-egy távoli lövéssel, akkor sikerült volna bevenni a vendégek kapuját. Ilyen próbálkozásra azonban nem került sor.
    Ami még kellemetlenebb, hogy a szlovákoknak alig volt támadásuk, az egyikből mégis gólt értek el, a kitámadó magyar csapat ellen. A sok kihagyott helyzet után túlzottan a támadásra koncentráló csapatot most is az ilyenkor megszokott gyors ellenakcióból kapott gól "büntette".

    Nagyon kínos vereség. Helyzet kihasználás, góllövő csatár, stb...

    forrás:
    mafoci