magyarfutball.hu

Magyarország - Szlovákia 1 : 1 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
828. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Limasszol, Tsirion Athlítiko Kentro
játékvezető : Trattou Leontios (Ciprus)
nézőszámok:
 1. mlsz.hu: 100
 2. nso.hu: 100
 3. nb1.hu: 150
 4. Nemzeti Sport: 200
 5. MTI: 300

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2019.01.23, 15:20
  kép
  Másnapi Nemzeti Sport címlap
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2018.02.06, 18:56
  Uh, amit itt el lehetett cseszni, azt elcsesztük, Fülöp borzalmasan jött ki, Löw meg ezúttal kevésbbé látványosan rúgatott gólt az ellenféllel...

  Fülöp bazmeg...ez utoljára a franciák elleni bemutatkozó(?) meccsén védett jól a válogatottban...katasztrófikus...félek ha rálövik vagy ha hazaadják....

  1 perc alatt mindkét vkp-nk megmutatta mit tud, Szélesi rohadt nagy bodicsekket mutatott be a szlovák 10-esen (igazi hokis megmozdulás volt), majd nem sokkal később Vass úgy lopta le a labdát valamilyek tót lábáról, hogy az már-már BTK-ba ütközik.

  azt a gólt csak bravúral lehetett volna védeni...
  a védelem sehol sem volt

  Zseniális meccs volt. A szélsővédőink továbbra is szánalmasak, Priskin nem hajtotta szét magát a kapott lehetőségnek örülve, Szélesi észrevehetetlen volt, Hajnal gyengébb, mint amilyen szokott a válogatottban...
  Kellene egy edző is.

  Röviden értékelnék!

  Az eredmény: elfogadható.
  A mutatott játék: elfogadható.
  Az ellenfél motiváltsága: gyenge.
  Biztató jelek a Vb-selejtezők előtt: nincsenek. Semmivel sem lettünk okosabbak.
  Összeállítás, taktika: bőven lehetne kötekedni. Sajnos kisteleki mindent elkövetett azért, hogy Várhidi ne tudjon az általa választott játékosokkal nyugodtan felkészülni.

  Sokkal hátrébb akkor sem lehettünk volna, ha Gaált és Vermest próbálgatjuk a védősorban. Lőw tragédia, süt a bizonytalanság abból az emberből, ahogy Vanczákból és Vaskóból is általában. Csizmadia meg csak egyszerűen szerencsétlen.

  Eredmény: Nem rossz
  Mutatott játék: katasztrófa
  Csapat összeállítása: rettenetes

  Jesszusom, most hallom, hogy Várhidi nem a kényszerhelyzetet emlegeti, hanem tényleg tudatosan játszatta csatár nélkül a válogatottat (kell három kombinatív játékos...).

  Ha már életkor. Nézzük a tényeket. Az összeállításban a játékosok neve helyett az életkoruk szerepel (az egyszerűség kedvéért 2008 mínusz születési év).

  Magyarország: 24 - 23, 25, 25, 29 - 28, 20 (23), 27 (22) - 26 (22), 29, 25 (29)
  Szlovákia: 28 (26) - 29 (27), 24, 27 (25), 23 - 21 (26), 32 (29), 25, 24 (25) - 31, 26

  A kapus kivételével minimális az eltérés...

  Ugyanez, csak ezúttal a klubokat írtam ide:

  Magyarország
  Sunderland - Mattersburg, Sion, Anderlecht, Hoffenheim - Strasbourg, Brescia (AEK Athén), Karlsruhe (Eindhoven) - Queens Park (Watford), West Bromwich, Hannover (Plymouth)

  Szlovákia
  Ankaraspor - Artmedia (Slavia Praha), Liverpool, Szaturn (Cesena), Zilina - Napoli (Rosenborg), Zilina (Politechnika), Porto, Besiktas (Artmedia) - Nürnberg, Bochum

  Meg kell követnem Szaltós Gerát amikor azt irtam, hogy végre nem csatár nélkül játszik a csapat, hanem 3-4 támadó játékossal. Van egy olyan tézisem, hogy az erős csapatok elleni játékot próbálgatja Várhidi, de az biztos, hogy ennek semmi értelme nincsen.

  halmosi nagyon lassú, egyszerűen képtelen gyorsan futni, pedig kétszer is ziccerbe kerülhetett volna..
  csizmadia.....nem is írok semmit, egy indítása sem volt jó, még rombolni sem tud rendesen, akkor inkább Fehér...
  hajnal gyászos volt ma /is/
  gera jó;
  buzsáki eltünt sokat;
  huszti formán kívül; dzsudzsi meg elszállt, párizsban járhat már, csak nehogy 2 év mulva a loki nb3 as csapatába találja magát, sok ilyenre volt példa..
  vancák nem volt meggyőző;
  juhász volt egyedűl dícsérhető;
  kapus gólban benne volt;
  lőw cica futballtudása fakult a régmulthoz képest;

  hiányzik egy jó Bodnár; Torghelle;Dárdai;és Németh Krisztián is, elvégre a mötökában már megmutatta magát; fecesinnél mindenképpen jobb!

  ja mégvalami, hihetetlen, hogy állítólag a csapat a héten gyakorolta a rögzített szitúációkat, a gólon kívül 4 bünrossz beadás, egyikből lett a bekapott gól is; legalább ne mondanák hogy gyakorolták;

  Hát ez a tegnapi meccs tényleg eléggé gyenge színvonalú volt... Mostmár egyre jobban látom, hogy Várhidi valóban nem annyira jó edző mint eleinte sejtettem. Az, hogy Gera mint feltolt csatár, már a meccs elején is nevetségesnek tűnt. És ezzel pont, hogy a legjobb posztjáról tettük át Gerát oda, ahol a védők gyűrűjében meg sem tudott szólalni. Továbbra az is az unalmas játékképre írható, hogy 4 védő + 2 védekező középpályással játszottunk, tehát 6 olyan játékossal, akiknek a védekezés az általános feladatuk. És ki lehetett volna igazán most egy Priskin-Feczesin csatárpárost, mert együt lehet több galibát okoztak volna. Hajnal nagyon gyenge volt, Csizmadia egyszerűen bénán mozog, én nem tenném be többször. Lőw is eléggé nevetségesen játszott. Szóval én inkább nem következtetek le sokmindent a tegnapi meccsről, mert nincs mit kiértékelni. Várhidi nem tudta kellően motíválni a játékosokat, és a szerkezetet is (főként a támadósorban) teljesen szétrombolta, szinte senki sem tudta, hol is van az igazi helye. Mostmár várom az új kapitányt, remélem egy Sollied fog jönni. Most pont egy Mattheus-féle temperamentumos edző kell, aki felrázná a válogatottakat, hogy minden meccsen nyújtsák a maximumot, ne pedig egy edzőmeccsnek fogják fel.

  Az én kezdőcsapatom: Fülöp - Szélesi, Juhász, Vanczák, Halmosi - Gera, Buzsáky, Vass, Dzsudzsák - Priskin, Feczesin (4-4-2) Ki lehetne próbálni sztem.

  igen, Gera egyértelműen tkp, és sztem középen.

  Jó csere volt, amikor Buzsákyt levitte és Priskint be,
  azt én is úgy léptem volna, más kérdés, hogy előbb...

  Én komolyan nem értelek benneteket. Játszottunk idegenben Szlovákiával egy relatív békés 1:1-et, barátságos meccsen. Tökéletesen semleges eredmény, láthatóan a kapitány is próbálkozott a mérkőzésen több mindennel. (Gera elöl, Szélesi védekezőkpben, Dzsuzdzsák jobbszélen, Lőw balbekkben, stb.) Ez alapján azt mondani, hogy rossz úton jár? Mégha tétmeccsen álltunk volna így fel először. De ez egy barátságos meccs volt és Gerát akkor vitte előre "középcsatárnak", amikor a világon senki nem tud mondani jegyzett magyar csatárt. Gera viszont még a leggólerősebb játékosunk. Egyszerűen próbálkozott a kapitány.

  Azért valamit ne felejts el. Minden játékrendszerhez kéne legalább 1 kapus vagy 1 csatár vagy például 3 védő. Ilyeneket viszont senki nem tud mondani. 3 védő rendszerben van az egyszem Juhász, 4 védő rendszerben van Juhász és mellette még Szélesi vagy Bodnár. Csatárt vagy pláne 4-4-2-höz csatárokat nem nagyon tud senki mondani se, hát még ha látná játszani is. Ugyanígy bal oldali védő vagy 2. középhátvéd: egyenlőre úgy tűnik nincs.

  Amúgy a tavalyi játékrendszer nagyjából a kerethez volt mérve, ami azt illeti gyakorlatilag a magyar válogatottra lett kitalálva. Van benne sok szélső, ami ugye nálunk van, ugyanakkor védekezésben is erős, ami nálunk nem árt. Így egyszerre pályán lehet akár Huszti/Dzsudzsák, Gera, Bodnár/Szélesi, de bal oldali védőként még akár Halmosi is. Csatárunk nincs, ott egy darab kell, igaz nekünk most ennyi sincs. 2 középső középpályást még ki tudunk állítani (Vass és mellé pl. Dárdai, a kapitány most Szélesivel próbálkozott itt), de utána... Csatárunk nincs, szélsőnk van, így marad a két szélső egy középcsatár, ami sajnos akkor hal meg, amikor már a gólt kéne rúgni. Aztán egy középhátvédünk van (Juhász), tehát nem játszhatunk 3 védővel, marad a két középső két szélső védős felállás, de két szélső védőnk sincs, legfeljebb egy (Szélesi vgy Bodnár). És ami azt illeti kapus poszton is csak so-so vagyunk meg.

  Egyszóval látni kell, hogy egyenlőre itt tartunk. Amíg nem javul a klubfutballunk, amíg nem játszanak többen külföldön és nem lesznek sikeresebbek (gondljunk például Hrepkára Hollandiában, Czvitkovicsra Franciaországban, Priskinre az angol másodosztályban), addig az ilyen 1-1 idegenben nem lesz rossz eredmény. Ráadásul a tegnapi gyenge meccshez kellettek a szlovákok is, ők se játszották valami hű de pengén vagy szórakoztatóan.

  A 4-2-3-1-es taktika a csapat számára úgy lett kitalálva, ahogy írtad. A gyengeségeinket ellensúlyozandó (védekezésben ezért 2 labdaszerző és 4 védő) és az erősségeinkre támaszkodó (szélsőkre, erős csapatok elleni gyors kontrákra, sok a védekezésben is aktív (Gera, Huszti, Hajnal) középpályásra). Az egy más kérdés, hogy középcsatárunk (és semmilyen csatárunk) nincs, ahogy 4 védőnk sincs, meg igazán per pillanat kapusunk sincs. Nem a keretben, hanem a világon sincs egyik se (bár lehet még próbálkozni, Gaálal, Tímárral, kapus poszton többekkel is), talán a kórházban a babaosztályon már van.

  Azt hiszem, hogy ez meglehetősen reális értékelése a válogatottnak, és emiatt a VB selejtezőkre készülve nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy az alapkövetelménynek számító taktikai felkészültség mellett, mindenképpen olyan kapitányra lenne szükség, aki tudja fanatizálni a játékosokat. Különösen annak fényében, hogy az "alapcsapat" tagjai egytől egyig külföldön játszanak, és semmit nem ér a kinti jó játék, ha a válogatottban ellazsálják a meccseket, vagy bármilyen lelki okokból folyamatosan gyengén teljesítenek a tudásukhoz mérten (Dárdai, Hajnal etc.).

  A hiányposztok nyilvánvalóak és még a csatár nélküli játékot is el tudnám képzelni [---VP biztos amíg azon totózott, hogy a nagyfőnök miként dönt a sorsáról sok Roma meccset nézett, és ebből ihletet kapott a mágnestábla mellett.], de azt hiszem nem kellene az aranylábú fiúkat összezavarni a túl sok variálással. Többet érnénk azzal, ha egy alapos, sokrétű, és pontos játékos+helyzetértékelés után kitalált taktikából próbálnánk a legtöbbet kihozni. A legutóbbi világversenyek meglepetés csapatai nem olyan csapatok voltak, akik minden meccsen valami hatalmas újítással meglepték az ellenfelet, hanem csapatra szabott leegyszerűsített stabil játékkal rendelkeztek, általában a védelemre építve és olyan csatárral, aki csukott szemmel is berúg egyből egyet.

  A jelenlegi válogatottnak ez a két gyenge pontja van. VP ezt két úton oldhatja meg. Az első a 4231 felállás, megerősített védelem, és elől a kreatív középpályásainak vhogy csak összehoznak egy gólt. A másik a 442, két szélen Gera és Huszti, középen ellenféltől függően Vass+egy igazi favágó, vagy kicsit kreatívabb vénával is megáldott egyén. Én az utóbbit választanám, mert a védelem jobb úgysem lesz, bénázás, rövidzárlat mindig lesz, inkább a góllövés esélyét maximalizálnám.

  Emiatt lenne fontos Tímár minél korábbi kipróbálása, hogy lássuk Juhásszal párban mekkora stabilitást adnának a védelemnek középen. Ha beválna, talán kihatna a szélen bénázókra és a kapusra is.

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=282990&na_step=30&t=9018358&na_order=
   
 3. avatar: fgymat
  2013.06.08, 07:09 (szerk.: 2019.01.22, 16:37)
  Limasszol, 2008. február 6., szerda (MTI) - A magyar labdarúgó-válogatott idei első barátságos mérkőzésén döntetlent játszott Szlovákiával.

  Magyarország-Szlovákia 1-1 (0-0)
  Limasszol, 300 néző, v: Trattu (ciprusi)
  gól: Gera (54.), illetve Sesták (64.)
  sárga lap: Buzsáky (57.), Dzsudzsák (79.), Priskin (90.), illetve Cisovsky (33.)

  Magyarország:
  Fülöp Márton - Csizmadia Csaba, Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Lőw Zsolt - Szélesi Zoltán, Vass Ádám (Tőzsér Dániel, 83.) - Hajnal Tamás (Dzsudzsák Balázs, a szünetben) - Buzsáky Ákos (Priskin Tamás, 75.), Gera Zoltán, Huszti Szabolcs (Halmosi Péter, 56.)

  Szlovákia:
  Stefan Senecky (Ján Mucha, a szünetben) - Marián Cisovsky (Matej Krajcik, a szünetben), Martin Skrtel, Ján Durica, Tomás Hubocan - Marek Hamsík (Marek Sapara, 58.), Zdeno Strba (Balázs Borbély, 58.), Marek Cech, Filip Holosko (Juraj Halenár, 76.) - Marek Mintál, Stanislav Sesták

  I. félidő:

  20. perc: Huszti ívelt be szabadrúgást a jobb oldalról, Senecky Gera elé ütötte a labdát, a magyar futballista kapásból lőtt, de a labda a közbelépő Cech lábáról az alapvonalon túlra pattant. A szögletet Huszti végezte el, beadása után Juhász 4 méterről a kapu mellé csúsztatott.
  40. perc: Cisovsky hozta fel a labdát, majd 25 méterről lőtt, Fülöp előrevetődve védett.
  42. perc: Buzsáky egy jó cselt követően a bal oldalról laposan a kapu elé lőtte a labdát, amelyről csak kevéssel maradt le a becsúszó Gera.

  II. félidő:

  49. perc: Buzsáky baloldali szöglete után a Csizmadia fölött átszálló labda Juhász lábáról gurult a kapu felé, de a gólvonalon helyezkedő védő tisztázott.
  54. perc: Huszti jobboldali szöglete után a berobbanó Gera 3 méterről a hálóba fejelte a labdát (1-0).
  64. perc: Sesták lépett ki a magyar védők közül, elvitte a labdát a kapuból kifutó Fülöp mellett és 13 méterről a hálóba gurított (1-1).
  72. perc: Szélesit szerelték a magyar tizenhatos előtt, a labda Sestákhoz került, akinek 17 méterről leadott lapos lövését Fülöp megfogta.
  78. perc: Dzsudzsák végzett el szabadrúgást 22 méterre a kaputól, félmagas lövését Mucha vetődve védte.
  92. perc: Szélesi beadását követően a jobb sarok irányába csavarodott a labda, Mucha szögletre mentett.

  Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, komoly helyzet egyik oldalon sem akadt. Az utolsó öt percben a magyarok kerültek fölénybe.
  A második játékrészben élénkebb lett a tempó, a magyar együttest megnyugtatta a vezetés. Tíz perccel később a szlovákok egyenlítettek és az irányítást is átvették. Várhidi Péter együttesének negyed órára volt szüksége a sorok rendezésére, a hajrában a magyarok veszélyeztettek többet, de az eredmény már nem változott.

  "Bosszant a bekapott gól, melyet olyan helyzetből kaptunk, amit könnyen elkerülhettünk volna" - mondta a lefújás után Várhidi Péter, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. "Nem álltunk szorosan a szlovák támadó mellé, ezért tudott egyedül kilépni. Pozitívum viszont, hogy a védekezésünk stabil volt, a szlovákok kidolgozott akcióból nem tudtak gólhelyzetet kialakítani."

  A magyarok legközelebb március 26-án Szlovénia ellen lépnek pályára Zalaegerszegen.

  forrás:
  MTI
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2010.03.01, 12:58 (szerk.: 2019.01.22, 16:36)
  Mint ismeretes: az őszi vb-selejtezőkre készülő válogatottunk idei első barátságos mérkőzését február 6-án játssza Limasszolban, Szlovákia ellen. Tekintettel az UEFA idevonatkozó rendelkezéseiben előírt határidőre, az MLSZ illetékes részlege elkészítette a 30 tagú bő keret névsorát, amelyben szerepel - miután büntetését letöltötte - Huszti Szabolcs is.

  A válogatott bő kerete

  Kapusok:
  Fülöp Márton (Sunderland AFC), Balajcza Szabolcs (Újpest FC), Balogh János (DVSC-TEVA), Köteles László (Diósgyőri VTK)

  Védők:
  Szélesi Zoltán (RC Strasbourg), Vermes Krisztián (Újpest FC), Csizmadia Csaba (SV Mattersburg), Balogh Béla (Colchester United), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Vaskó Tamás (Bristol City), Rodenbücher István (MTK Budapest), Bodor Boldizsár (Roda JC), Vanczák Vilmos (FC Sion)

  Középpályások:
  Vadócz Krisztián (NEC Nijmegen), Tőzsér Dániel (AEK Athén), Vass Ádám (Brescia), Tóth Balázs (Racing Genk), Leandro de Almeida (DVSC-TEVA), Filkor Attila (Internazionale), Huszti Szabolcs (SV Hannover '96), Hajnal Tamás (Karlsruhe), Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven), Halmosi Péter (Plymouth Argyle), Buzsáky Ákos (Queen's Park Rangers)

  Támadók:
  Priskin Tamás (Watford FC), Feczesin Róbert (Brescia), Hrepka Ádám (MTK Budapest), Farkas Balázs (Dinamo Kijev), Rajczi Péter (Pisa)

  A keretszűkítésre a találkozót megelőző héten, január utolsó, február első napjaiban kerül sor.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=2686

  Várhidi Péter szövetségi kapitány meghívta a február 6-i, Szlovákia elleni barátságos mérkőzésre készülő válogatott keretébe Lőw Zsoltot, a TSG 1899 Hoffenheim 29 éves bal oldali védőjét. Lőw eddig 22 alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, utoljára 2006 szeptemberében, a boszniai Eb-selejtezőn.

  - A tavalyi mérkőzések tapasztalatai azt mutatják, hogy védekezésben még vannak hibapontjaink - indokolta a változtatást Várhidi Péter. - Ezek kiküszöbölése fontos feladat, és Lőw Zsolt segíthet nekünk. A védő jelentős szerepet játszott abban, hogy csapata, a Hoffenheim feljutott a német másodosztályba, és azóta is folyamatosan jó teljesítményt nyújt.

  A Hoffenheim vezetői szombaton jelezték, hogy a játékos és a szövetségi kapitány közös kérésére elengedik Lőwöt, aki így ott lehet a jövő vasárnapi találkozón. A jelenleg 31 fős keret szűkítésére ezt megelőzően kedden, vagy szerdán kerül sor.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=2725
  Várhidi Péter kijelölte a jövő szerdai, Limasszolban sorra kerülő, Szlovákia elleni barátságos mérkőzésre készülő válogatott keretét. A Ciprusra utazó küldöttségben három kapus és tizenhét mezőnyjátékos kapott helyet.

  A névsor:

  Kapusok:
  Balajcza Szabolcs (Újpest FC), Fülöp Márton (Sunderland AFC), Köteles László (Diósgyőri VTK)

  Védők:
  Balogh Béla (Colchester United), Csizmadia Csaba (SV Mattersburg), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Lőw Zsolt (TSG 1899 Hoffenheim), Szélesi Zoltán (RC Strasbourg), Vanczák Vilmos (FC Sion), Vaskó Tamás (Bristol City FC)

  Középpályások:
  Buzsáky Ákos (Queen's Park Rangers), Hajnal Tamás (Karlsruhe), Halmosi Péter (Plymouth Argyle), Tőzsér Dániel (AEK Athén), Vass Ádám (Brescia)

  Támadók:
  Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven), Feczesin Róbert (Brescia), Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Huszti Szabolcs (SV Hannover '96), Priskin Tamás (Watford FC)

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/hirek2009.php?itemid=2744