magyarfutball.hu

portré: Böde Dániel
© mlsz.hu
alias
Bödedani
Böde Dani
Madocsai Messi
Godzilla Dani
Az ébredő erő
Böde „100 kg” Dániel
Tank
Bödön
Bödinnyó
Bödepápa
"Böde Dagi"
Böde Maci
Párductestű görög félisten
Bojler
nemzetiség
Magyarország
életkor
32 éves
poszt
csatár
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
Paksi FC
2004 - 2012.06.19
Ferencvárosi TC
2012.06.20 -
eredmények / elismerések
Ligakupa győztes
2011
2013
NBI ezüstérmese
2011, 2015
Magyar kupagyőztes
2015, 2016, 2017
Magyar Szuperkupa győztes
2015, 2016
Magyar bajnok
2016
Böde Dániel 2017
2017-ben a Ferencváros játékosaként
A támadó 1986. október 24-én Szekszárdon látta meg a napvilágot, gyermekkorát a Pakstól néhány kilométerre fekvő Madocsán töltötte.
Gyerekként csatár poszton kezdtem futballozni, de mivel esetlen volt a mozgásom, meg törtem-zúztam, gólt pedig nem nagyon rúgtam, hátrakerültem a védelembe. Sőt, egy ifi bajnokin a Vác ellen a kapuba is beállítottak. Az első félidőben kaptam három gólt, nem volt tovább kedvem védeni, utána kijöttem játszani, rúgtam egyet, majd kiállítottak.
Az biztos, hogy nem vagyok egy balerina, aki ünnepli magát, miután sikerül a csel, nekem a futball kemény meló, ha kell, verekszem a pályán. Olyan még nem volt, hogy belenyugodtam volna, hogy elveszett a labda.
Ahogy nőttem, egyre inkább letisztult a játékom, az edzőim látták, hogy nem vagyok olyan ügyetlen. A termetem miatt először védekező középpályást játszattak velem, majd mivel viszonylag sok gólt szereztem, még előrébb kerültem.

Böde Dániel karrierje szép lassan ívelt felfelé, aztán a középiskolában kis híján megbicsaklott. Szülei tanácsára Dunaújvárosba került, s ha már ott folytatta tanulmányait, nemcsak iskolát, klubot is váltott. A Dunaferr igazolt játékosa lett. Csakhogy Böde Dánielt akkoriban nem igazán érdekelték az edzések, a haverok kerültek az első helyre.
Volt másfél év a pályafutásomban, amikor abbahagytam a futballt. Kispályáztam. Hetente egyszer futballoztam Dunaújvárosban a kollégiumban a haverokkal, a csoporttársakkal, s úgy voltam vele, ennyi is elég a játékból. Visszagondolva lehet, hogy túl könnyen lemondtam a karrierről, az álmaimról, de akkor ott, szakközépiskolásként így láttam jónak. Az a másfél év arra volt jó, hogy rájöjjek: én futballistának születtem, nekem ezzel kell foglalkoznom, ezt kell komolyan vennem, ebben kell minél jobbnak lennem.


Paksi FC, 2004-2012

A 2003–2004-es szezonban bronzérmet, a 2004–2005-ös idényben ezüstérmet szerzett a felnőttek között a Paksi SE-vel az NB II-ben, majd 2006-ban a Paksi SE Tolna megye történetének első klubjaként kiharcolta a jogot, bemutatkozhasson az első osztályban!
Még 16 évesen az NB III-ba néha becseréltek… Nem gondoltam volna, hogy NB I-ben fogok játszani, pláne, hogy ezüstérmes leszek.

Pakson védekező középpályásként indultam, később árnyékék lettem, majd a Fradiban Ricardo Moniz kezei alatt lett belőlem csúcsék.9

Böde egyre inkább alapemberré nőtte ki magát a paksi együttesben, harmadik NB I-es szezonjában már csak egy meccset hagyott ki a harmincból. Böde egy csapásra ismertté vált. Alig ért véget az idény, máris megállás nélkül csörögtek a telefonok a Paksi FC Fehérvári úton álló klubházában. Mindenki az új felfedezettet akarta szerződtetni, de tárgyalásig senkivel sem jutottak el a paksiak. Érdeklődött a Fradi, érdeklődött az Újpest, a Videoton, sőt külföldi klubokról is hallani lehetett. Az osztrák Rapid Wien és a német második ligás Arminia Bielefeld neve hangzott el a legtöbbször Bödével kapcsolatban. 2011 nyarán történelmi kalandra indult a Paksi FC – bajnoki ezüstérmesként kiléphetett a nemzetközi kupaporondra az atomcsapat. Böde pedig nem akart kimaradni az Európa-liga-szereplésből. Ez után jött a képbe a Csernomorec Odessza, az ukrán csapat törökországi tesztelésre hívta a középpályást. Böde ki is utazott Antalyába, de végül nem a Csernomorec, hanem egy másik ukrán klub, a Zorja Luhanszk edzőmeccsén lépett pályára. A teszt jól sikerült, elégedettek voltak vele, s úgy küldték haza Paksra, hogy értesítik.

Menedzsere, a szerb Radovan Sztijacsics szerint az ukránok hajlandóak lettek volna egymillió dollárt is áldozni a paksi támadóért. Az átigazolásból aztán végül nem lett semmi, a Zorja egy ingyen igazolható kameruni futballistát szerződtetett.
Szívesen követném Éger László példáját, aki paksi nevelésű futballistaként a Dunaferr, majd a Debrecen tagjaként is bajnok lett, hogy aztán hazatérjen, és itt tegyen meg mindent a csapatért. Másképp fogalmazva: arra, hogy az előző idényben ezüstérmesek lettünk a bajnokságban, valamint megnyertük a Liga Kupát, amíg élek, büszke leszek, de szeretnék nagyobb sikereket is elérni, és erre sajnos Pakson kevesebb esélyem van.
Fura, eddig még nem tapasztalt érzés kerített hatalmába, amikor összecsomagoltam a cuccaimat. Sírni azért nem sírtam. Egyrészt azért nem, mert Pakson csak behajtottam magam mögött az ajtót, nem pedig becsuktam, másrészt azért nem, mert úgy éreztem, eljött a váltás ideje.
Pakson is rúgtam azért 50 meccsen 25 gólt úgy, hogy nem tipikus csatár voltam.


Ferencvárosi TC, 2012-

Gyerekkorom óta követem az NB I-et, hat éve játszom az élvonalban, tisztában vagyok azzal, mit jelent a magyar futball számára a Ferencváros. Megtisztelő, hogy hívott, én pedig örömmel jöttem. Annak ellenére is, hogy tizenöt esztendő után kellett elköszönnöm a paksiaktól. A Fradiban meg kellett szoknom az új posztot, az új környezetet, a társakat. Pakson például csak magyarok voltunk, a Fradiban viszont több náció is megtalálható az öltözőben, és ez egészen más kommunikációt igényel. Nincs nagy nyüzsgés körülöttem, nem járok sehova, csak edzésre és utána haza a családhoz.

2012/2013-as szezon

Az első öt fordulóban a beilleszkedési nehézségek miatt nem rúgtam gólt az első 5 fordulóban. A hatodik fordulóban szerzett első gólom megnyugvással töltött el. Aztán rúgtam még 16-ot a szezonban és adtam 10 gólpasszt.9

...
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2014.05.05, 13:25
  Dani csak engem húzott fel, hogy baszott passzolni ziccerben?


  Amikor formában volt, akkor is ezt csinálta, pedig 10-ből 8-szor leoszthatná a lasztit nála jobb helyzetben lévőnek.


  lehajtott fejjel megy elore, fel sem nez csak belebikaz egyet (igy hagyta ki a Loki elleni orult nagy zicceret is - lehajtott fejjel belelott egy nagyot, ami igy nem mehet mashova, csak kozepre. ez az egy jelenet is megmutatta, hogy nem csatar, ha ott mondjuk egy szar Volas vagy akar Tuijp lett volna, az megnezi, hol van hely, es elpasszolja. nem erobol, hanem pontosan, 11 meterrol ugysincs eselye a kapusnak egy jol helyezett lovessel szemben).

  a masik vesszoparipam, hogy konyorgom, legalabb egyszer csinalna meg egy lovocselt, hogy ne legyen ennyire konnyu levedekezni. lehajtja a fejet, rakeszul, mar repul is ele a vedo, mert tudja, hogy loves lesz. 10-bol kilencszer blokkoljak is.

  http://ulloi129.hu/2014/05/05/igy-teljesitettunk-kovesd-ellen/
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2014.04.26, 09:44
  Mabi: Böde.

  Nekem korábban sem volt kedvencem, mert egyszerűen nem tud futballozni. Az ő játéka annyiból áll, hogy kihasználja a testi erejét, megindul tényleg mint egy tank (mellesleg a kezét is használja ilyenkor rendesen), aztán vagy lesz valami vagy nem. Ja és jól fejel. Viszont labdát kezelni, passzolni nem tud, ezért az összjátékban hasznavehetetlen.

  Na de tavaly, és hellyel-közzel ősszel legalább lőtte a gólokat, ezért a kritika nem fogta annyira. Viszont ősszel látványosan duzzogott, kedvetlenül játszott sok meccsen, alibizett (hogy ez most Tuijp fizetése miatt volt-e vagy sem, azt nem tudjuk, de nem is lényeges). Elkövette azt a hibát, hogy azt gondolta: én 17 gólt lőttem tavaly, megtehetem.

  Csak azt nem tudta, hogy a közönség nem úgy működik, hogy tavalyi érdemeire tekintettel idén azt csinál, amit akar. Még Lipcseit is kurvaanyázták sokan pályafutása utolsó 20-30 meccsén, mert nem tudott már olyan teljesítményt nyújtani, mint előtte 600-on, pedig ugye. Szóval leeresztett, most már nagyjából mindenkinek tele a puttonya vele, a gólszerzés sem megy, önbizalma sincs, és most már a kezdőből is kikerült. Szerintem innen nagyon nehéz lesz visszakapaszkodnia, vsz nem is fog sikerülni. Elbaszta, hibázott. Itt nem lehet hisztizni, nem lehet 60-70%-on pörögni, mert azt senkinek nem nézzük el.

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018131
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2014.03.16, 21:38
  Nem tudom mi lesz Bödével, talán érdemesebb lenne visszavinni a középpályára, mert ilyen gyatra helyzetkihasználással nem lehet centert játszani.


  Böde a középpályához kurvára lelassult. kap egy átadást és méterekre pattan róla a bogyó, meghúzni nem tudja stb. jelenleg tök alkalmatlan az összjátékra.


  Bödét ültessük már le a padra könyörgöm! Nem mondom hogy csak rajta mennek el a meccsek, de kihagyott tizi, 2 ziccer fejes, most meg a kapusba lövi 5 méterről. F@sza gyerek meg minden, de most jót tenne neki egy kis pihi! 9 pont helyett 2 :S


  Nevetséges ez, hogy Böde korábbi meccseit is a fejére olvassák most sokan. Most egyáltalán nem volt rossz szerintem.
  És ő nem csak gólszerzőként jó. Amíg bent volt több helye volt a többieknek is. Ugrai vagy Diallo semmit nem csinált, Daniban benne van a gól. Ahogy a hullámvölgy is, mint minden csatárban. Persze ki lehet csinálni. Magunkat szívathatjuk.


  Mikor jövünk már végre rá hogy DANI nem csatár! Úgy fordul mint a csuklós busz, ő rombolni jó meg átlőni !


  a csapat 85% nál senki sem tud váratlant húzni.helyzetet tudunk kialakítani de 1-1 eket a kapus ellen iszonyat keveset és ez baj mert így csak a véletlenek maradnak hogy pont jó helyre pattan e a labda vagy arra bízhatjuk magunkat hogy a "csatárok?" váratlant húzzanak de Böde a tank kb azon a szinten is van jelenleg mint egy tanknak erős hajt megy de nem ér sokat a testi erejéből adódóan szabálytalankodik lehetne ezt még folytatni de azt hiszem ez a lényeg.

  http://ulloi129.hu/2014/03/16/itt-az-osszefoglalo-34/
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2014.02.15, 21:58
  Én azt nem értem, hogy miért van az, hogy Böde alapozások után az első 4-5 fordulóban gólképtelen. Utána viszont beindul. Ez volt mikor hozzánk igazolt, ez volt tavaly télen, és most nyáron is a szezon elején. És most se élete formájában van.

  http://ulloi129.hu/2014/02/15/itt-az-osszefoglalo-31/
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2013.03.27, 23:18
  A kugliállítástól a védők döntögetéséig - portré Böde Dánielről
  http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/portre-bode-danielrol-2230121