magyarfutball.hu

fénykép helye
alias
Kisbódi
"A dábrácáni Xavi"
"Baudi Ádám"
Maki
"Body"
nemzetiség
Magyarország
életkor
33 éves
poszt
középpályás
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
Debreceni VSC-DEAC
2008 - 2010
Debreceni VSC
2010 - 2016. május 31
Videoton FC
2016. május 31 - 2018. június
Debreceni VSC
2017. augusztus 14 - 2024. július
Kolorcity Kazincbarcika SC
2024. július 16 -
eredmények / elismerések
Magyar Bajnok
2010, 2012, 2014
Magyar Kupa győztes
2010, 2012, 2013
Ligakupa győztes
2010
Magyar Szuperkupa győztes
2009, 2010
Bódi Ádám 2013
2015-ben a Debrecen játékosaként
Nyíregyházán született, de a DVSC-ben kezdett el foglalkozni a labdarúgással. Miután végigjárta a Loki korosztályos csapatait, az NB II-es kerethez került.

Debreceni VSC-DEAC, 2008-2010

A másodosztályban 2008. augusztus 9-én, a Cegléd elleni mérkőzésen debütált. A 3–2-es debreceni sikerrel végződő találkozón, csereként beállva összesen nyolc percet töltött a pályán, ám ennyi is elég volt ahhoz, hogy bevegye az ellenfél kapuját.

Innentől egyre inkább alapemberré vált a második csapatban, emellett a „nagyok” között a Ligakupa-mérkőzéseken is szerepet kapott. Jelentős érdemeket szerzett abban, hogy a Loki 2010-ben megnyerte a sorozatot, hiszen a Paks elleni fináléban góllal vette ki a részét a 2-1-es sikerből.

Debreceni VSC, 2010-2016

Pár nappal később az élvonalban is bemutatkozott: 2010. május 4-én végigjátszotta a Vasas elleni mérkőzést, sőt később szerepelt a ZTE elleni Magyar Kupa döntőben is, amelyet 3-2-re nyertek meg.

Számára a 2010/2011-es idény jelentette az igazi áttörést. Hivatalosan is az első keret tagja lett.

Az itt töltött 6 éve alatt 153 bajnokin 29 gólt szerzett. Háromszor nyert bajnoki címet és Magyar Kupát a DVSC játékosaként, emellett 2012-ben a HLSZ szavazásán az év legjobb utánpótlás korú játékosa lett, és a Hidegkuti Nándor-díjat is ő kapta. A magyar válogatottban is bemutatkozott, méghozzá 2015 őszén, a Feröer-szigetek elleni hazai Eb-selejtezőn, melyet 2-1-re megnyertünk

Videoton FC, 2016-2018

Már télen is hallottam a Vidi megkereséséről, kicsit meg is lepődtem, hogy a Loki egyik riválisánál szóba kerültem. Összeírtam otthon azokat a dolgokat, amelyek amellett szólnak, hogy Székesfehérváron folytassam, és végül úgy döntöttem, hogy eljött az ideje a váltásnak. Nem mondom, hogy rosszul sikerültek az elmúlt évek, hiszen idén például a válogatottban is bemutatkoztam, de úgy éreztem, hogy váltanom kell. Szerintem ez most mindenkinek így a legjobb, ez volt a legjobb döntés. Szeretnék visszakerülni a válogatottba és szeretnék újra európai csoportkörben szerepelni, emellett természetesen bízom benne, hogy a hazai sorozatokban is sikeres leszek Vidi-mezben.2

Berg volt a Videoton edzője, ő tipikus szélsőjátékot kért tőlem, nem engedte, hogy befelé is meginduljak, ez igazából nem feküdt nekem. Leültünk, hogy megbeszéljük, elmondtam az edzőnek ebben a pozícióban nem érzem jól magam, de süket fülekre találtam. Komoly összegért leigazoltak, mégsem játszottam, ezt nem értettem. Komoly csalódás volt ez az egy év számomra. Hiába ígérte meg az edző, hogy megkeresi a számomra megfelelő pozíciót, az csak ígéret marad. Időnként kaptam pár perc játéklehetőséget, de legtöbbször a lelátóról vagy a kispadról néztem a mérkőzéseket.3


Debreceni VSC, 2017-2024

Más klubok is megkerestek, de én mindenképp a Lokiba akartam visszajönni, hogy a szeretett szurkolótáborom előtt megmutassam, nem felejtettem el focizni. Sokat jelentett, hogy újra Herczeg Andrással dolgozhatok, hiszen nála mutatkoztam be az élvonalban, nála játszhattam EL meccseken, vele értük el első sikereinket3

...
Bár voltak még céljaim Debrecenben, a klubtól való távozással lezárult pályafutásom egy szép szakasza. Nagyon csalódott vagyok, de mindig szeretettel fogok gondolni a DVSC-re. Négy éves koromtól itt nevelkedtem, majd mutatkozhattam be az élvonalban, 329 bajnokin és 44 Magyar Kupa mérkőzésen léptem pályára, részese voltam három bajnoki címnek és három Magyar Kupa győzelemnek. Szerintem nem is kell tovább ragoznom mit jelent számomra a klub, a város és a szurkolók, akiktől majd külön szeretnék majd elbúcsúzni, megköszönve azt, hogy kiálltak mellettem. Sok sikert kívánok a következő szezonra és évekre a klubnak. Hajrá, Debrecen, hajrá, DVSC!4


Kolorcity Kazincbarcika SC, 2024-

A felkészülést a Debrecennel kezdtem meg, viszont nem tudtam, hol folytatom a pályafutásom, bizonytalan volt a jövőm. Voltak megkeresések más kluboktól, a Loki ajánlata is ott volt az asztalomon, ám átolvasva a szerződéstervezetet – melyet méltatlannak találtam – azt éreztem, a DVSC-nél nem szeretnék, hogy maradjak. E miatt volt pár álmatlan éjszakám, bár csalódott voltam, családommal mégis úgy döntöttünk, elfogadjuk a DVSC ajánlatát, mert a klub, a város sokat jelent számomra, amit nehéz elengedni, ám később a DVSC visszalépett.4

A Kazincbarcika vezetősége kitartó volt, türelmesen várták, hogy meghozzam a döntést, éreztem irányukból a megbecsülést és a tiszteletet. Hosszútávú szerződést kötöttünk, bár Debrecenben szerettem volna folytatni, majd befejezni pályafutásom, olyan döntést hoztam, amely számomra és családom számára a legjobb. A távolság se nagy Debrecen és Kazincbarcika között, ráadásul nem ismeretlen közegbe kerültem, ismét együtt focizhatok Varga Józsival, aki számomra olyan, mint egy testvér. Külföldi megkeresés is volt, de korábban nyilatkoztam, nem feltétlenül futballoznék más országban csak azért, hogy elmondassam magamról, légióskodtam.
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2024.07.17, 19:48 (szerk.: 2024.07.19, 13:50)
  Semmi meglepő, csak egy saját nevelésű, válogatott, korszakos zseninket méltatlanul, búcsúmeccs, vagy bármilyen egyéb visszatekintés nélkül engedünk el.
  ...
  Kedves vezetőség: Makira még akkor is ott lesz a DVSC dicsőségfalán, amikor rólatok már a kutya se fogja tudni, hogy kik is voltatok, és valószínűleg a kislábujj körmében több a klub iránti elkötelezettség, mint bennetek valaha is lesz, összesen. Elárulom, hogy ezzel a bánásmóddal nem csak őt nem tisztelitek, nem tisztelitek a DVSC-t, nem tisztelitek a szurkolókat, és nem tisztelitek a SAJÁT nevelésű játékosokat. Milyen üzenete van szerintetek ennek a jövő generációja felé? Hajtsatok a címerért, tegyetek meg mindent, a végén majd jól semmibe veszünk. És csodálkozunk, hogy nem jönnek kiemelkedő játékosok az akadémiáról?

  A lényeg, hogy Majdevacnak meg Oliveirának megköszönték, amit a klubért tett. Segítek, hogy kellett volna ennek kinéznie:
  Szezon előtt megbeszélni Makival, hogy sajnos ez ennyi volt. Utolsó hazai meccsen méltó módon elbúcsúztatni. Videós összeállítás a legszebb pillanatokról. Maki beszéde a meccs után, fotózkodás a szurkolókkal. Később egy hosszú videós interjú, és a (tudtommal még nem létező) akadémiai dicsőségfalon egy plakett elhelyezése, üzenetként, a gyerekeknek, hogy érdemes a klubért küzdeni, mert a ti nevetek is felkerülhet ide.

  Ebből lett az, hogy Maki pózol egy barcikai sállal.

  Teljesen méltatlan ami a Bódival történt, legalább is a semmilyen kommunikáció miatt.

  Bódi valóban sértett emberként viselkedett, hogy jogos vagy jogtalan volt a sértődése már mindegy is.Egy játékos ne sértődjön meg, hanem hajtson végig amíg a pályán van.Sokáig nem is játszott,valószínüleg a hozzáállása miatt.

  Sajnálom, hogy ilyen méltatlanul lett lezárva ez a kapcsolat.A klubnak is van igaza, mert valljuk meg Ádám sem szakitotta meg magát a pályán ha játszott és nem játszott úgy , hogy kihagyhatatlan legyen.Sablonos , kiesmerhető volt a játéka,egy 20 méteres sprintet én nem láttam tőle, hogy 1-1 ben megverte volna az ellenfelét.Még Dzsu is sokkal intenzívebben jatszott mint ő.Sokkal lendületesebb játékosokra van szüksége szélen a csapatnak.De ezt le lehetett volna zárni korrektebben is.

  Évekig jól elvolt a padon. Most hogy lejárt a szerződése meg "mindenképpen" játszani akar. Sokat adott a klubnak, de sokkal többet kapott. Itt lett belőle focista és itt hervadt el. Mindenhol másutt csak senki volt. Az orosz igazolás meghiúsulása óta pedig csak kivett, az NB2 kivételével pedig gyakorlatilag nem tett hozzá semmit. Mártírnak jó lesz.

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018140
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2016.02.03, 11:56 (szerk.: 2017.10.18, 10:02)
  Esetleges Vidotonba való szerződése kapcsán:
  A Bódinak biztosan jót tenne a klubcsere mert a Kondásnál már csak visszafejlődés tapasztalható nála.

  Hát ha igaz az, hogy már félmillió eurónál tart a "licit" az azért mesze van a kótyavetyéléstől. Ennyiért bármelyik külföldi csapatnak odaadnánk szerintem. A gond a rivális megerősítésével van. Ha nincs szükségünk a pénzre feltétlenül, akkor ezért bűn odaadni.
  Még ha egy "nem csak nevében profi" klubról is beszélünk. smiley Mondjuk amit az elmúlt években igazoláspolitikában, edzőkérdésben, játékoskezelésben stb., leműveltek, akkor mindent mondanék rájuk csak ezt nem.

  Bódi jó játékos. Gyors, ügyes, jól lő, egy komoly baj van vele. Képtelen a folyamatos jó teljesítményre, képtelen 100%-ban koncentrálni. Amit tudni kell azt tudja, képességei alapján válogatott is lehetne, de sajnos mentálisan gyenge. Ez igaz csak az én véleményem, meg az is, hogy a stáb óriási hibája hogy nem találták meg Bódi problémájának az okát és nem tudták meghatározó játékossá nevelni. Ha távozik egy nem csak nevében profi klubhoz lehet jót is tesz majd neki. Más kérdés,hogy egy jó Bódira iszonyatos szüksége lenne ennek a nyugdíjas csapatnak.

  Szerintem egy dolog a kora, de messze nem hoztuk ki belőle (sem), ami benne van.Kár lenne elkótyavetyélni.

  Bódi 26 éves, van benne 2 év fejlődési potenciál, aztán vége. Ha a helyére hozzuk a székely gyereket, és netalántán ő még beadni is tud, akkor részemről rendben az üzlet. Bódi meg nem egy Gyurcsó...

  Bódival kapcsolatban: ha egyik legjobbunkat eladjuk az egyik legnagyobb riválisunknak, akkor felteszem a kérdést: tulajdonképpen mit akarunk, mit várunk a tavaszi szezontól?

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=90&na_step=30&t=9018140&na_order=