magyarfutball.hu

Hungary - San Marino 4 : 0 20:45

   
   
Upload your own photos! »
  1. Magyarország - San Marino 2021
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.75 (4 szavazat)

játékvezető: 3 (4 szavazat)

hangulat: 3 (4 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 3 : 0 (2)
  2. 5 : 0 (1)
Világbajnokság 2022 selejtező
965. official national team match
referee : Glova Filip (Szlovákia)
attendance:
  1. fsgc.sm: -
  2. mlsz.hu: -
  3. Nemzeti Sport: 11.000
  4. libertas.sm: 15.000
  5. nso.hu: 15.500
  1. 6' Szoboszlai Dominik 1 - 0
    22' Gazdag Dániel 2 - 0
    83' Szoboszlai Dominik 3 - 0
    88' Vécsei Bálint 4 - 0
    sárga lap 90+2' Zonzini Kevin

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: Tommy Shelby
    2021.11.15, 15:48
    Képet fordítsátok meg légyszíves amit beküldtem. Utána ezt törölhetitek! smiley
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.11.13, 14:39
    kép
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2021.11.13, 14:21
    Franco Varrella: Voltak pillanatok, amikor a csapatunk megtalálta a megfelelő játékmódot, de összességében hibátlanul játszott a magyar válogatott. Elszenvedtük, hogy az ellenfél diktálta a játékot, végig támadó szellemben futballozott. A srácaimban nagy a tisztelet Magyarország és minden ellenfelünk iránt, és gyakran megszeppennek. Azt kiabáltam nekik, vegyétek le a maszkot, mert én tudom, mire képesek. A második félidőben már jobban meg tudtuk mutatni a saját arcunkat.

    Marco Rossi: Tudtuk a találkozó előtt is, hogy nem lesz esélyünk kijutni a vb-re, de ez matematikailag ma vált biztossá. Sokszor elmondtam, hogy minden egyes mérkőzésen Magyarországot képviseljük, és ilyenkor mindig maximális erőbedobással kell játszanunk. Ezt fogjuk megtenni Varsóban is. Ma este pihentettem néhány játékost, mint például Nagy Zsoltot, Fiola Attilát vagy eleinte Schäfer Andrást. Szeretném mindig a pillanatnyilag legjobb csapatot pályára küldeni, és szeretnék mindig szép labdarúgást látni. Ma este az volt a szándékunk, hogy az új Puskásban a szurkolóink előtt szép játékkal, viszonylag nagy gólkülönbséggel győzzünk, és ez sikerült is. Elégedett vagyok tehát azzal, ahogy a fiúk teljesítették a kéréseimet. Elégedett vagyok azzal is, hogy két újoncot avathattunk Kiss Tamás és Balogh Botond személyében. Meg vagyok győződve arról, hogy tehetséges játékosok, és bízom benne, hogy a bemutatkozásuk önbizalmat ad nekik ahhoz, hogy edzésről edzésre még jobbak legyenek. Így kell minden fiatalnak viselkednie, hiszen mindenkire odafigyelünk a szakmai stábbal. Ha bárki bizalomra ad okot, azt meg fogjuk hívni, ezért kell, hogy mindenki folyamatosan keményen dolgozzon. Ami az évet illeti, a mérleget lerontotta az Albánia elleni két mérkőzés. Ettől a két találkozótól eltekintve pozitív évünk volt. Az Eb-n olyan képet mutattunk magunkról, amely minden focirajongónak emlékezetes marad, és nem csak a magyaroknak, sőt talán a külföldieknek még inkább, hiszen ők nem követték a fejlődésünket.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-holnap-meg-nem-fogok-elpatkolni-maradni-szeretnek-rossi-2860105
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/marco-rossi-szepen-bucsuztunk-a-kozonsegunktol
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2021.11.13, 13:27 (szerk.: 2021.11.14, 12:17)
    San Marino ide vagy oda. A nemzeti mezben játszó fiaink a meccshez való hozzáálása tetszett. Vécsei Bálintnak meg külön gratulálok a góljához megérdemelte, megdolgozott érte. Ma este szép volt fiúk. Hajrá Magyarok !

    A győzelemnek lehet örülni, de a csoportban mutatott teljesítményünk okán hadd ne rendezzünk fáklyás felvonulást fanfárokkal, mert egy papír eredményt hozni tudtunk a világ leggyengébb válogatottja ellen.

    Nyertünk. Egy amatőr csapat ellen. Nem siránkozom, de a hozzád hasonlók csak 2 oldalt ismernek. A minden jó és a minden szar. El se tudják képzelni, hogy van közép. Leírtam neked és másoknak. A csoport 4. helye, megelőzve 2 amatőr/félamatőr csapatot nehogy már siker legyen...Persze, megmagyarázhatod. Ha nagy mákkal végül befutunk a 3. helyre te leszel az aki esőtáncot jár, ha nem szintén te leszel aki leugatja a realistákat. Szélkakas vagy.

    Az álljatok föl-t egy picit erősnek érzem...

    Végig hajtottak, voltak szép dolgaink, pedig hideg is volt. Belefér egy ilyen nagyobb volumenű gesztus a szurkolók részéről...

    Szobi jól játszott. Vécsei tetszett. Dibusz volt a meccs embere, mert szarrá fázott.
    Hajrá Magyarok! Szép volt fiúk!
    Jó éjt!

    Ma Szobi játéka igen tetszett! Úgy "szopatta" az "olaszokat" ahogy akarta :2-3 bőrözés ,testcsel,na ő volt ma a legjobb!!!De! Nem akarok ünnep rontó lenni,de nálam a "nemzetcsékájaaszalaiádám" volt a leggyengébb!...

    azt hittem telt ház lesz! ehhez képest voltak kint max 30 ezren...

    Szoboszlainak nagyon örülök. Lőtt két szép gólt, jót tett az önbizalmának. Ennyi a pozitívum. Nyertünk félidőnként 2-2 góllal egy megye 1-es szintű csapat ellen. Hurrá. Az igazi értékmérő hétfőn lesz, ami minden tippimixes álma: kapnak kábé 1.5-öt egy betonbiztos lengyel győzelemre. Aztán mehetünk telelni. A két albán meccs és az azt követő hisztizése óta nem vagyok biztos Rossiban, de pozitívum, hogy bevetette Kisst és Baloghot. Ehhez speciel mindig is értett.

    ha figyelted, többször volt, hogy a fiatalok, pl. Kiss ellőtte kapura, pedig csak Szalai lábára kellett volna tenni, és bepasszolja. Szerintem TV-n is átjön, amit a csapattársak, kapitány mond, belülről összefogja a csapatot, nélküle sokkal (még inkább) szertelenebbül játszanak a többiek, egyénieskednek, ahhoz pedig kevesüknek van meg a képessége.

    Hatalmas fölényünk ellenére kevés helyzetet tudtunk kialakítani, pedig ennél gyengébb ellenfél már nem létezik. Én biztos nem játszattam volna az erőcsatár Szalai Ádámot, ráadásul végig. Gólhelyzetben elpattan tőle a labda, aztán -igaz, hogy les után- de 16-ról nem képes úgy átemelni a kifutó kapust, hogy eltalálja a kaput. Ez egy megyei szintű csatártól is elvárható. Eközben Hahn örülhet, mert ezúttal nem a 90. perc után állították be, hanem pár perccel előbb. Írtam korábban, hogy ezek ellen a Paksot küldtem volna pályára, biztos, hogy sokkal több helyzetet alakítottak volna ki és jobban megszórták volna őket. Teljesen reális a negyedik helyünk. San Marinonál és Andorránál sokkal jobbak vagyunk, de a VB-álmokat felejtsük el!

    A mai teljesitmény nagyjából rendben, de megfigyelhető, hogy mig máshol a gólfelelős középcsatárok ( H. Kane 3 gól, Levandowski 2 )gyengébb csapatoknak szorják a golokat, addig a botlábu Szalainknak csak ritkán sikerül. Lehet , hogy még szükség van rá mint vezéregyéniségre, dee szerintem sokkal hasznosabb lehetne mondjuk középhátvédnek . ( irányitónak- hátulról- még elmenne, szélre elöl/hátul tul lassu, középpályásnak nem elég agressziv, de azért szögletrugásnál előengedném , termetével lehet hogy néha,- ha nem is gólt- de zavart kelthetne.)

    Ez még eddzőmeccsnek is kevés volt, mindamellett jó volt a hozzáállás, de hogy nincs csatársorunk, az itt újra bebizonyosodott. Kínosan ügyelt mindenki arra, hogy a középcsatárnak adja a labdát, hát az most sem vezetett eredményre.

    szegény Dibusz konkrétan nem ért labdához smiley kinn voltam és néha a kaputól 30 méterre gimnasztikázott szegény smiley

    Vécsei 3. hely? lol
    Régóta nem láttam ilyen rossz produkciót magyar válogatott középpályástól.
    Szoboszlai pedig elképesztő. Rajta kívül Schön játéka is nagyon tetszett, végre van valaki aki fel meri vállalni a cseleket.

    Szobi is sok labdát eladott, veszített párharcot is, lehet még vigyáz magára...Szalai Attilát figyeltem még, hát....nem győzött elnézést kérni a pocsék indításai miatt, ráadásul bizonytalan volt a rövid passzoknál is, kevés használható labda ment tőle, kíváncs lennék az indexére....Még hogy Chelsea, Barcelona? Török szint....

    A mai ellenfél nem igazán rangsorolt csapat, ezért ellenük lehetett volna megmutatni, hogy mennyire vagyunk minőségiek, de sajnos ez ma sem sikerült. Egyedül a csapat küzdése és hajtása dicsérhető, amiért a csapat megérdemelte a szurkolók szeretetét és a közös éneklést.

    A második félidő nagy részében a gyötrelem érzete fogott el. Ha nem tudunk pontosan beadni, miért nem középen erőltettük a labdát, amikból a gólok is születtek? Miért nem lehetett Hahnnak megadni a lehetőséget egy fél órára, pont emiatt is? Szerintem ezek voltak az este kérdései. Szalai Attila pedig majd a lengyelek ellen bizonyíthat, biztosan többen fogják követni, de magabiztosabbnak kell lennie.

    Egy lesajnált csapat ellen is a hátra passzolgatás nem pálya.Azt lehetett látni,hogy egyedül Dibusz nem akart gólt lőni,mert a többi meg egymást zavarta.Szalai ha egy kicsit is a csapat karmestere akkor magát kellett volna felajánlani a cserére,de ha Rossi ezt nem látta,akkor neki kutya kötelessége a csapat érdekében.Az átkozott mindenáron való gólszerzés rontotta el a nézhetőséget.

    Az osztályzatok kivételesen elég reálisak. A kommentek között természetesen vannak hibbantak.
    -----------------------
    "Szalai Attilát csak reflexből értékelik ilyen magasra? Ma pocsék volt, kétszer nem passzolt egymás után emberhez."
    .,.
    Aki ilyet mond, nem épelméjű - vagy csak trollkodik. 119 passz 92%-os pontossággal, közte mintegy tíz hosszú indítás, amiből egy ment rossz helyre (az érdekesség kedvéért itt jegyzem meg, az "alibi" Nagy Ádámnak úgy lett 61 passzból 60 jó, hogy közte volt két-három kifejezett kulcspassz is).
    -------------------------
    "Vécsei 3. hely? lol
    Régóta nem láttam ilyen rossz produkciót magyar válogatott középpályástól."
    .,.
    Mindenütt ott volt, 120 passz 88%-kal, négy lövés, 11 párharc 92%-kal, két kulcspassz... No jó, mindez San Marino ellen, de egyértelműen ő volt a csapat második legjobbja.
    -------------------------
    "Szobi is sok labdát eladott"
    .,.
    Egyet adott el. 62 passzából 56 ment jó helyre, a maradékból egy-két kiugratás próba-szerencse alapon, kettő-három pedig zsebkendőnyi területen nagy tömegben elakadt.
    -------------------------
    "Szalai Attilát figyeltem még, hát....nem győzött elnézést kérni a pocsék indításai miatt, ráadásul bizonytalan volt a rövid passzoknál is, kevés használható labda ment tőle, kíváncs lennék az indexére...."
    .,.
    Lásd fentebb. "Számolatlanul" nyomta a zseniális hosszú indításokat, egy tévesztett célt ezek közül. (Az indexei szerint egyébként a mezőny kb. 5-7. legjobbja volt.)

    azért érdekes Szalai A. statisztikája, mert végig őt követtem, és a hosszú átadásait én pont fordítva láttam, akkora homályokat rúgott, hogy a kamera mindig csak a felemelt bocsánatkérö kezét meg arcát mutatta. Szenvedd végig nyugodtan a meccset, számold meg.... Szobi pedig adott el pár labdát, még a statiszzika szerint is, az más kérdés, a stat mit tekint eladott labdának. Szóval legyél intelligensebb a hozzászólásaidnál, és ne minősítsd másokét kultúrálatlan jelzőkkel....

    Vécsei feltűnően kitűnt. Hasonló poszton éppen kétszer annyit volt játékban mint Nagy Ádi, nagyjából másfélszeres területen mozogva (emiatt volt jobb Ádinál, aki szintén kiválóan játszott, már ha San Marino ellen értelmezhető ilyesmi). Vécseit az itteni szavazók is a harmadik helyre tették "fölényesen", tehát itt is kitűnt, hogy kitűnt (már amennyire San Marino ellen értelmezhető az ilyesmi...

    Nego sokszor futott meg jól a szélen, általában centereznie is sikerült, gólpassz is lett ilyenből, hátra is ért, jól védekezett... De ha már passzpontosság némelyekkel szemben: Negóé 77%-os(!) volt (San Marino ellen!), ennél csak Szalai Ádámnak volt rosszabb a kezdők közül. Nego tényleg sok labdát elszórt, de kiemelkedően játszott, már amennyire San Marino ellen értelmezhető ilyesmi.

    Valljuk be, hogy San Marino ellen ez volt a minimális elvárás. Ha egy két góllal nyerünk, az már egy kicsit kudarc, ha hatnál többel, akkor mondhatjuk, hogy jól játszottunk.
    Szoboszlai nyilatkozata a csapatra nézve túlzó, rá nézve nagyjából rendben van, mert ő most tényleg kiemelkedett a csapatból. Az első gólja pedig olyan volt, amit nem lehet tanítani, még akkor is, ha amatőrök ellen szerezte. Zseniális volt. Ha Messi csinálja,akkor egy hétig mutogatják a Sport1-en. (Itt zárójelben megjegyezném, hogy kíváncsi lennék az nb1-es csapatok teljesítményére az olasz harmadosztályú csapatok ellen.)
    Az továbbra is jogos kritika, hogy az albánok elleni meccseket elba*ták és ő sem játszott jól.
    Kb. valami ilyasmit kellett volna nyilatkoznia: Megtettük, ami minimálisan elvárható tőlünk, de ez még mindig nem feledteti az albánok elleni két gyalázatos meccset. Reméljük, hogy valamennyire ki tudtuk szolgálni a szurkolókat, akik ezek után is kitartottak mellettünk, amit ez úton is szeretnék megköszönni a csapat nevében. Az utolsó meccsen megpróbáljuk elérni a csoport harmadik helyét, ami a későbbi kalapbeosztás szempontjából fontos. Tehát az utolsó meccsnek is tétje van, bár nem a saját kezünkben van a sorsunk. Még egyszer köszönjük a biztatást. A selejtezősorozatban elkövetett hibáinkból tanultunk, mentálisan sokat fejlődött a csapat. Reméljük a következő sorozatban már jobban fogunk szerepelni. Köszönöm!

    Nincs támadójátékosunk, ezért megy az állandó alibifoci, hátrafelé adogatás. Tegnap is ez volt, alig volt vállalkozókedv egy ilyen lelkes de amatőr csapat ellen. A 4:0 úgy ahogy jól mutat, de a játék továbbra sem bíztató, nincs előrelépés. Nincs utánpótlás. Rossival nem fog fejlődni a csapat, pont ezért. A későbbiekben is lehetnek majd időnként kiugró eredmények egy-egy erősebb csapat ellen, de az alaphelyzet nem változik. Ez az én véleményem és szerintem másoké is.

    Nem 3-5-2-ben játszottunk, hanem 3-4-2-1-ben (lásd két "10-essel", de megint láthattunk olyat, amilyet Lipcsében is többször, hogy Szobi volt a leghátsó ember), így kellett volna felírni az összeállítást.
    Vécseit éveken át követeltül kipróbálásra a luganói időszakában, aztán hazajött, jobbára a Fradi padjára. Stöger kulcsemberré tette, ami jó, ellenben vele gyengébben szerepelnek, mint Rebrovval. Bonyolult... Mindenesetre van egy újabb szűrőnk, aki Nagy Ádám, Schaffer, Kleini szintje tud lenni a következő 3-4 évben.
    Szobinak tegnap egy fokkal kevésbé mutatkozott meg az irányítói képessége, kevesebb kulcspasszt és előremutató passzt adott, mint máskor, ez főleg annak következménye, hogy tényleg kifejezetten taktikai fegyelemmel játszott a csapat, nem ötletelve. Például Szalai Atti és Botka rendszeresen átívelte a középpályát, láthatólag feladatszerűen. Ellenben Szobi a legjobb pillanatokban rúgott két gólt, mindkét időszakban megvolt a veszélye, hogy meddő gurigázásba fullad a betömörült védelem elleni nagy nyomás. Két-három szögletét a kapu torkában fejelte a támadó rosszul.
    Schön jó lesz tartósan a baloldalon, nem lesz belőle klasszis, de megvan a futómennyisége, betölti a szerepet, stabil vele a csapatvédekezés - az egészséges Sallai meg a két "10-es" egyikeként. (Schön lecserélése után egyébként Szobi ki-kiódalgott kifejezetten a balszélre, elvevén a levegőt Varga Kevin elől - furcsa volt a sokszori tömörülés ott.)
    Nagy kár a két albán meccsért meg a lengyelek elleni két percért (meg az Andorra elleni itthoni második félidőért).

    Lassan, de csak tanul ez a fiú! Idővel rájött, hogy a jobb szélre nem Dzsudzsák kell, hanem Nego, a balra nem Holender, hanem Varga Kevin, centerhalfba Orbán és Szalai (aki az ő felfedezettje), nem Baráth Botond, középpályára nem Sigér, hanem Shafer, jobb bekkbe nem Lovrencsics, hanem valaki más. Úgyhogy szép lassan, de megismeri a játékosokat és megtanulja összeállítani a csapatot. Mert ennyi egy szövetségi kapitány dolga, és nem több.

    A mérkőzés megfelelő mederben zajlott talán a második félidőben ellaposodott. Az első gólnál megvolt az a minőség ami kell betömörülő csapatok ellen.
    Ami felötlik a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy ha tudják, hogy max. 15-20 ezer ember lesz egy adott mérkőzésen akkor miért nem viszik el a meccset egy vidéki kisebb stadionba. Ha jól nézem vidéken legutoljára 2015-ben játszott Debrecenben a válogatott, pedig ahogy tudjuk már ott is modern stadionok vannak. Szerintem évente egy meccset kellene vidéken is játszania a csapatnak.

    Rossit meg tök fölösleges kirúgni. Teljesen el van tévedve az aki azt képzeli hogy az a probléma hogy ha jönne egy másik kapitány és X helyett Y-t rakná be a csapatba akkor azzal majd eredményesebbek lennénk. Ugyanis nincsenek Y-jaink. Van összesen nagyjából 30-40 darab olyan játékosunk aki nemzetközi szintűnek nevezhető és azokra lehet építkezni. Rossi mióta itt van lényegében bravúrok sorozatát hajtotta végre, Andorra, San Marino, Azerbajdzsán és Észtország kivételével gyakorlatilag az összes ellenfelünk legalább olyan erős de inkább erősebb volt mint mi, ennek ellenére nem 80%-os vereségi mutatóval állunk. A magyarfodball összességében tart itt és amíg nem lesz mélyebb merítésünk addig ugyanez a helyzet fog maradni. Ezt a helyzetet nem a mindenkori szövkapnak hanem az MLSZ vezetésének kell megoldania, akik ezen a héten megint szépen nyilatkoztak az utánpótlásról meg a légiósokrol, most pedig várhatjuk hogy a nyilatkozatot követik-e tettek is

    Értékelje a magyar játékosok San Marino ellen nyújtott teljesítményét!

    Szoboszlai Dominik 7.6
    Loic Nego 6.99
    Vécsei Bálint 6.65
    Gazdag Dániel 6.46
    Szalai Attila 6.36
    Dibusz Dénes 6.02
    Nagy Ádám 6.01
    Schäfer András 5.98
    Schön Szabolcs 5.96
    Botka Endre 5.88
    Lang Ádám 5.79
    Varga Kevin 5.71
    Szalai Ádám 5.57
    Kiss Tamás 5.46

    Szavazatok száma: 6554

    https://ulloi129.hu/2021/11/12/magyarorszag-san-marino/
    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2860051
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-olvasoinknal-szoboszlai-volt-a-mieink-legjobbja-2860215
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2021.11.09, 15:49 (szerk.: 2021.11.09, 15:50)
    Sallói Dániel nem csatlakozik a férfi A-válogatott San Marino és Lengyelország ellen készülő keretéhez, miután klubja nem engedte el az idei utolsó összetartásra.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1457757054702133257
    Az NK Osijek orvosi stábjával történt egyeztetést követően biztossá vált, hogy Kleinheisler László nem lesz egészséges a Lengyelország elleni, utolsó vb-selejtezőre sem, így az Eszék játékosa nem csatlakozik a férfi A-válogatott keretéhez.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1458000980369461254
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2021.11.07, 13:42 (szerk.: 2021.11.09, 15:50)
    Gulácsi Péter sérülés miatt nem csatlakozik a férfi A-válogatott keretéhez, melyben így ezúttal egyedül Szoboszlai Dominik képviseli majd az RB Leipziget. Gulácsi helyére Szappanos Pétert, a Budapest Honvéd kapusát hívta meg Marco Rossi.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1457078003683500032
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2021.11.04, 17:52
    Férfi A-válogatottunk november 12-én, 20.45-kor játssza le utolsó hazai világbajnoki selejtezőjét, az ellenfél San Marino együttese lesz a Puskás Arénában. A mérkőzésre szóló jegyeket a Szurkolói Klub tagjai november 5-től vásárolhatják meg a meccsjegy.mlsz.hu oldalon.

    November 5-én, 10.00 órától november 7-én éjfélig kizárólag a Szurkolói Klub tagjai vásárolhatnak jegyeket a találkozóra a szokásos 20%-os árengedménnyel, majd november 8-án 10.00 órakor indul el a publikus értékesítés, amely egészen a mérkőzés napjáig (vagy a készlet erejéig) tart. A belépők elhelyezkedéstől függően 3000, 6000, 9000 és 12 000 forintba kerülnek.

    A jegyek névre szólnak, egy felhasználó egy tranzakció során legfeljebb négy darab belépőt vásárolhat.

    https://szovetseg.mlsz.hu/hir/magyarorszag-san-marino-penteken-indul-a-jegyertekesites
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2021.11.04, 17:47
    Bolla Bendegúz sérülés miatt nem csatlakozik a férfi A-válogatott keretéhez. Helyére Spandler Csabát, a Puskas Akadémia játékosát hívta meg Marco Rossi szövetségi kapitány.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1456259830591623174
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2021.11.02, 18:10 (szerk.: 2021.11.02, 18:12)
    Férfi A-válogatottunk novemberben lejátssza utolsó mérkőzéseit a 2022-es világbajnokság selejtezőjében: 12-én San Marinót fogadja a Puskás Arénában, majd 15-én Varsóban lép pályára a lengyelek ellen. Marco Rossi kihirdette keretét, amelyben Kiss Tamás és Balogh Botond személyében két újonc is helyet kapott.

    A holland Cambuurban légióskodó Kiss Tamás és az olasz Parmában futballozó Balogh Botond neve is első alkalommal bukkan fel Marco Rossi kerethirdetésekor, igaz, utóbbi játékos októberben már edzhetett az A-válogatottal, miután a sok hiányzó miatt a szövetségi kapitány „kölcsönkérte” őt az angolok elleni mérkőzésre az U21-es válogatottat irányító Gera Zoltántól.

    Újra kerettag a csapatkapitány Szalai Ádám, aki az októberi mérkőzéseket a térdműtétjét követő rehabilitáció miatt volt kénytelen kihagyni, valamint ismét meghívót kapott Vécsei Bálint és Nagy Zsolt, akik októberben jó teljesítménnyel hálálták meg a szövetségi kapitány bizalmát. A támadók közül Sallai Roland sérülés miatt nem lehet ott a csapatban, Varga Kevin viszont felépült korábbi sérüléséből, így ismét helyet kapott a keretben.

    – Ahogy azt már minden bizonnyal mindenki tudja, nem sikerült kijutnunk a világbajnokságra, ez pedig lehetőséget ad arra, hogy még inkább a jövő csapatának építésére koncentráljunk. Persze, ha valaki megnézi a 2018-ban általunk összeállított első keretet és a legutóbbit, akkor láthatja, hogy eddig is sok változás történt a fiatalabb játékosok javára, ám most ez még inkább igaz, ezért is hívtuk meg Balogh Botondot és Kiss Tamást. Balogh ugyan egyelőre nem játszik rendszeresen a Parmában, de szeretnénk együtt dolgozni vele, és az edzéseken testközelből megnézni, hogy mire képes. Kiss Tamásban pedig megvan az a sebesség és robbanékonyság, amely a nemzetközi mérkőzésekhez szükséges, noha azon még dolgoznia kell, hogy ezen adottságait megfelelően kamatoztassa a mérkőzéseken – fogalmazott a szövetségi kapitány.

    Marco Rossi külön kitért a keretből ezúttal kimaradó Nikolics Nemanja mellőzésének okaira is.

    – Kimaradó játékosokról nem szoktunk külön beszélni, most azonban mindenképpen kivételt tennék Nikolics Nemanja esetében. Sokszor elmondtam már, hogy Nikót milyen nagyra tartom játékosként és emberként is. Fantasztikus csapatember, aki mindig segített nekünk, amikor kellett, és kétség sem férhet hozzá, hogy igazi példakép a fiatal játékosok számára. Jelenleg azonban nem játszik rendszeresen a klubjában, nincs csúcsformában, így most úgy döntöttünk, hogy nem hívjuk meg a keretbe, mert így mi is lehetőséget tudunk adni fiataloknak, ő pedig jobban tud koncentrálni arra, hogy ismét a legjobb formájában legyen, és klubjában is újra a kezdőcsapat kihagyhatatlan emberévé váljon – tette hozzá Marco Rossi.

    A kerettagok többsége november 7-én vasárnap este találkozik Telkiben, de természetesen most is lesznek, akik klubkötelezettségeik miatt csak hétfőn vagy kedden csatlakoznak a kerethez. A csapat a jövő pénteki, San Marino elleni mérkőzést követően november 14-én utazik el Varsóba, a Lengyelország elleni utolsó vb-selejtező helyszínére.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/fiatalok-a-keretben-szalai-adam-visszatert-