magyarfutball.hu

portré: Varga Kevin
© mlsz.hu
alias
@kevoo0014
nationality
Magyarország
age
23 years
poszt
középpályás
related websites

játékos

pályafutás
Debreceni VSC
2014 -
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő (kölcsönben)
2015. július 15 - 2017. február 14
Cigánd SE (kölcsönben)
2017. február 14 - 2017. június 30
eredmények / elismerések
?
Varga Kevin 2018
2018-ban a Magyar Válogatottban
Mondhatni beleszülettem a labdarúgásba, hiszen édesapám futballista volt. NB 2-ben játszott Szolnokon, majd ezután Karcagra került és végül ott is ragadt. Amikor kisfiú voltam nagy szerencsémre másodosztályú foci volt Karcagon, így hétről hétre profi labdarúgásnak lehettem szemtanúja, ahol javarészt labdaszedőként tevékenykedtem. A szüleim végig támogattak és szerették volna, hogy futballista legyen belőlem. Mindent megadtak ennek érdekében, hogy ez valóra is váljon, amiért nagyon hálás vagyok nekik. 2001-ben, a Bozsik programok keretében kezdtem el focizni, majd egészen U15-ig Karcagon is játszottam. Ezután elkerültem Budapestre az MTK-hoz, ahol egy évet töltöttem. 2011 januárjában igazoltam át Debrecenbe az akkori 1996-os korosztály csapatába.3


Debreceni VSC, 2014-

Évről-évre jártam a korosztályos ranglétrát a Debreceni Labdarúgó Akadémián, Pallagon, ahol számos edzővel dolgozhattam együtt. Előbb a jelenleg is edzőm, Bücs Zsolttal majd Szatmári Csabával és végül U21-ben Sándor Csaba kezei alatt. Ezen idők alatt Herczeg Bandibá végig követte a fiatalok fejlődését.
Miután felkerültem az NB3-as DVSC-be, azaz a kislokiba és lejátszottam egy szezont kölcsönbe kerültem az akkor még NB2-es Balmazújvárosba.3


A Lokiba való 2017-es visszatérése után első NBI-es meccsén három gólt lőtt, behívták az U21-es válogatottba és a Fradiba való igazolásáról cikkeztek a lapok.
Herczeg Bandi bá’ bízott bennem, régóta ismer, tudta, mit várhat tőlem. A Vasas ellen kezdőként kaptam lehetőséget, ráadásul Bódi Ádám is akkor tért vissza, áttértünk a 4-4-2-es hadrendre, és innentől kezdve nem volt gond a támadójátékunkkal. Tisztában voltam a képességeimmel, tudtam, hogy technikailag az átlag felett vagyok és a rúgótechnikám is rendben van. Mivel maximálisan éreztem az edzőm bizalmát, ezért nem majréztam túl a dolgot. Egyetlen kérdés vetődött fel, mégpedig az, hogy fizikálisan mikor tudom felvenni az élvonal ritmusát? Az első két meccsemen 60-70 percet bírtam, aztán egyre többet2


Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, 2015-2017, kölcsönben

Mindenképpen szükséges volt ez az időszak, hisz mégiscsak egy felnőtt csapatnál fejlődhettem, amire azelőtt nem volt lehetőségem, ezért is tartom nagyon hasznosnak. Teljesen más egy ilyen gárdában játszani, más a közeg, mindenki sikerorientált. Közel húsz mérkőzésen léptem pályára, gólokat szereztem, örülök, hogy egy ilyen jó együttesnél tölthettem el másfél szezont. Úgy érzem, nagy lökést adott a karrieremnek.
2016 júliusában elkészült a balmazújvárosiak új stadionja, melynek avatóján az olasz élvonalban szereplő Palermo együttesével játszottunk gálameccset. Tipikusan az a mérkőzés volt, amelyről még az unokáimnak is mesélek majd, hisz két góllal vettem ki a részem a 3-1-es hazai győzelemmel végződő összecsapásból. Örök élmény marad, már csak azért is, mert az olasz csapatnak is volt magyar érdekeltsége. Igaz, gyermekkori barátom, Balogh Norbi sérülés miatt nem játszott, a találkozó előtt és után is volt szerencsénk beszélgetni egymással.1


Cigánd SE, 2017, kölcsönben

A több játéklehetőség gondolata miatt kerültem arra az elhatározásra, hogy váltanom kell. Cigándon lehetőségem nyílt arra, hogy rendszeresen játszhassak, ami ebben a korban a legfontosabb. A tavasz folyamán megkaptam a rendszeres meccsterhelést így jó állapotban érkezhettem vissza a nyáron Debrecenbe.3
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2018.11.27, 14:49
  Kevin egyébként rengeteg kritikát kap a nézőtérről is rendszeresen, nem véletlenül. Sokszor olyan helyzetekbe megy bele ami szinte 100%, hogy labdavesztéssel fog zárulni és mégis erőlteti. Hogy ez mennyiben a saját forrófejűségének, görcsösségének az eredménye és mennyire a megfelelő társ hiányának időnként, ez külön téma.

  Abban látok Én is potenciált, hogy Ferenczi játsszon bal középen (és nem bal bunkóban!), méghozzá Kevin helyett, akit padoztatni kellene egy kicsit. Én nem úgy látom, hanem ellenkezőleg, sajnos a fiú amennyire szimpatikus, bátor, csibész, annyira szeleburdi, kapkodó, vagy talán csak rém egyszerű a játéka. Egy, két cselt tud, állandóan belevezeti a védőbe a labdát, elhagyja azt, könnyen szerelik

  Kevin védelmében azért említsük meg, hogy már készülnek rá, hiszen minden valamirevaló edző tudja, hogy nem szabad üres területet hagyni előtte, ezért alighogy beindul, már be is áll elé egy-két védő. Mondjuk ezt ki is lehetne használni, hiszen leköti a védőket, lekötő csatárunk már volt, most miért ne lehetne lekötő szélsőnk? Erre lehetne támadást is építeni, Kevin beindul, leköt egy védőt, csatáraink elkezdenek kifele mozogni hogy elvigyék onnan a védőket, és középen érkezhetne lendületből Haris vagy Tőzsér, úgy, hogy középen már nem sok védő maradna, és kapnák a labdát (nem a védők, hanem a Haris vagy Tőzsér smiley. Ehhez mondjuk sok oldalirányú mozgás is kell, miközben csapatunk hajlamos inkább előre-hátra mozgásban gondolkozni.

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018140
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2018.06.07, 11:16
  A Debrecen támadója, Varga Kevin a mögöttünk hagyott pontvadászatban robbant be a köztudatba. A 22 éves labdarúgó az U21-es válogatottság után most a felnőtt keretbe is bekerült, nem véletlen tehát, hogy felkeltette a Videoton érdeklődését.

  Szerintem Varga erősen túl van hájpolva. Nem mondom tényleg berobbant, de a tavaszi teljesítménye alapján én biztos nem hívtam volna meg a válogatottba...

  Hogy mi lenne jó a karrierje szempontjából, az jó kérdés. Ha nálunk marad, akkor sokat játszik, de világtalan játékostársakkal, egy cél nélküli csapatban. Ha viszont eligazol - pláne ha a Videotonba - akkor ki tudja mennyi lehetőséget kap.

  Egyetértek. Vegyes érzéseim vannak, jó kis játékos, örül az ember hogy bekerült a nagycsapatba, de pl. anno U19-ben látva őt azt azért nem gondoltam, hogy ekkora karriert fut be ilyen gyorsan. Később a kölcsönadása Cigándra sem azt jelezte, hogy feltétlenül olyan a teljesítménye hogy helyet követel a Lokiban különben kölcsön sem adták volna.

  Ha őszinték vagyunk kicsit a kényszer szülte hogy visszajött mert ugye az lett a koncepció, hogy saját nevelésűeket a csapatba hacsak lehet és mondjuk úgy szerencsésen sült el az ő esetében mert bekerült és nagyot villantott az elején, sokat is fejlődött ahhoz képest amilyen pl. Cigándon volt mert láttam ott is.

  A válogatottat én túlzásnak tartom még, illetve sokat elmond a válogatottságról, hogy ennyi is elég most oda bekerülni. Nem Kevint degradálom vele csak ez tény.

  Lehet nem lesz igazam, de én most azt gondolom, hogy ha tényleg eligazol és feljön a helyére Kóródi akkor nem biztos hogy rosszabb teljesítményt fog nyújtani majd hosszú távon mint Kevin.

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018140
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2017.09.29, 16:26