magyarfutball.hu

England - Hungary 1 : 1 20:45

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 4 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 3 : 1 (1)
Világbajnokság 2022 selejtező
964. official national team match
ground : London, Wembley Stadium
referee : Hernández Alejandro (Spanyolország)
attendance:
  1. englandfootball.com: -
  2. mlsz.hu: 69.380
  3. nso.hu: 69.380

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.10.13, 14:09
    I was there above the melee, here is exactly what happened, the England team knelt, the no kneeling banner went up, a snatch squad from the police went in to get it with batons drawn, there was no bother at all before that happened, they clubbed two people, fans went mad, end of story. They may have a history of racist behaviour, we saw none, their fans reacted to being attacked by the police

    https://www.youtube.com/watch?v=Ub0ob8jImdY
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2021.10.13, 11:21
    kép
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2021.10.13, 10:46 (szerk.: 2021.10.13, 10:51)
    Gareth Southgate: Magyarország nagyon jól játszott, a nyáron is láthattuk, hogy még a nagy csapatok is nehezen törik meg az ellenállást, ezért volt meglepő, hogy mintha a budapesti meccsen jobban kinyíltak volna. Most viszont büszkén, jól védekezve, fegyelmezetten játszottak, ezért dicséret illeti őket, megérdemelték az egy pontot.
    Általánosságban irányítottunk, de mintha kissé izgatottabbak lettünk volna, ami nem megszokott. Nem mindig gyakoroltunk elég nyomást az ellenfélre. Sikerült válaszolnunk a gólra, ám hiába volt több helyzetünk, szerintem mégsem érdemeltünk győzelmet. Próbáltuk a cserékkel felrázni a csapatot, frissíteni, mert nem nagyon voltak nagy helyzeteink, ezért is változtattunk, illetve a szerkezeten is módosítottunk, mert úgy tűnt, a kontráknál sebezhetőek vagyunk. Ez megoldódott, de sajnos elöl így sem váltunk veszélyesebbé.

    Marco Rossi: A budapesti mérkőzésen ötvenöt perc után széthullott a csapat Anglia ellen, mert nem követtük a taktikát. Ma este ez nem történt meg, emellett szerencsések voltunk, hiszen kaptunk egy véleményes büntetőt, és a döntetlent nemcsak a szünetig, hanem egészen a lefújásig sikerült megtartanunk – fogalmazott Marco Rossi. – A mai döntetlent nem lehet összehasonlítani az Eb-mérkőzések eredményeivel, mert nagyon sokan hiányoztak a keretünkből. A mi csapatunkat nem lehet összehasonlítani Angliával, nálunk nem lehet probléma nélkül öt játékost lecserélni a kezdőcsapatból. Őszintén szólva nem vártam ezt az eredményt a mérkőzés előtt. Sokkal bátrabban játszottunk ma este, mint Albánia ellen, három nappal ezelőtt a támadóharmadban nem tudtunk érvényesülni. Ma este más volt a helyzet, másképp álltak hozzá a játékosok, még akkor is, ha korábban is minden meccsen igyekeztek maximumot nyújtani. Ez nem mindig sikerült, most éppen igen.

    Úgy vélem, a fiúk az egész meccsen követték a taktikai utasításokat, de közben szívvel-lélekkel küzdöttek és hozzátettek valami pluszt. Kis szerencsénk is volt. Egy olyan angol csapattal játszottunk, amely talán nem volt csúcson. Ez is hozzájárulhatott a döntetlenhez. Ha jól tudom, 1953 után először nem kaptunk ki Wembleyben. Nehéz elfogadni, hogy Magyarországon hős vagy ha nyersz, és idióta ha kikapsz. Három hónapja hihetetlen Eb-t játszottunk, de én már a vb-selejtezők sorsolásakor mondtam, hogy álomszerű lenne kijutni a tornára, ám az álmaink véget értek. Ettől függetlenül mindig bánt, amikor a nem igazi szurkolók leírnak minket egy-egy rossz eredményt követően.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/vb-2022-ez-az-angol-csapat-talan-nem-volt-a-csucson-rossi-2854679
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/marco-rossi-magam-sem-vartam-ezt-az-eredmenyt
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-magyarorszag-nagyon-jol-jatszott-southgate-2854681
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2021.10.13, 10:05 (szerk.: 2021.10.13, 17:32)
    Hihetetlen kategória az eredmény! És itt Magyarországon, még ezt is magyarázni kell....

    Fájók az albánok elleni vesztes meccsek, de ha a VB ről álmodunk ezeket nyerni kell a jövőben. Ami érdekes a két angol meccs között hogy itthon Pesten az 55 perc után nem tartottuk be a taktikai utasitásokat Rossi szerint és aztán tényleg szétestünk és alapos ponfonba mentünk bele, s ehhez Southgate is nyilatkozott, hogy ő is ezen csodálkozott ahogyan kinyiltunk odahaza a második félidőben. Most kinn a Wembleyben az utolsó percig fegyelmezettek voltunk. Szerintem ezeket is kell elemezni ezt is.

    Nézem a lelátón kivertük a rendőröket a szektorból? Helyes. Kifütyülték a himnuszt ? Na akkor indul 1. 2. 3..... jaaa és a köcsög albánok ( húú de utálom őket...) milyen szép balhét csináltak...na akkor indulhat itt is az UEFA hallgatom !

    Azért akik verekedtek, azok inkább lengyelek voltak. A fotókon jól látszik LKS, Lechia és más felirat is a pulcsikon, polókon

    Ha jól tudom, akkor nem tartóztattak le senkit, erről kicsit ellentétes infók vannak neten. Valaki tud biztosat? Mindenesetre rendkívül büszke vagyok ott mindenkire, akik nem hagyták, hogy előállítsanak valakit azért, mert van véleménye.

    A lelátói testgyakorlással egybekötött sportrendezvény állítólag azért tört ki, mert egy vendégszurkoló rasszista megjegyzést tett egy rendőrre, és elő akarták állítani. Majd erre elkezdődött a nyilvános edzés.
    Már csak az az apró kérdés merül fel, hogy aszongya biztonságilag melyikben van nagyobb kockázat egy tömegrendezvényen.
    Ha a leniggerezett rendőr elengedi a füle mellett a kétség kívül elitélendő megjegyzést vagy megpróbálják a csúnya bácsit kiemelni a tömegből?

    balfasz hüjék, hüje balfaszok

    Közben viperának látszó tárggyal csépelni a szurkolókat, meg véresre verni 1-2-t.

    Guardian: "night of violence"

    Érdemes kommenteket olvasgatni, főleg angolokat. Az agymosott fiatalabb korosztály teljesen ki van akadva és mindenhonnan kitiltana minket, mivel rasszisták vagyunk.
    Az érettebb, magára valamit is adó angolok pedig mind tisztelettel beszélnek rólunk és sajnálják, hogy náluk nincsenek ilyen bátor emberek. Hihetetlen.
    Egyébként nem vagyok híve az erőszaknak, de ha azért mentek be a bohóc angolok, hogy leszedessék a "nem térdelünk" drapit, akkor teljesen támogatni tudom a tegnap magukat és a véleményüket védő lengyel-magyar srácokat. Ugyanis véleményszabadság van. Ha ők politizálnak és térdelnek, elnézik nekik, akkor az ellenvélemény is legyen szabad.

    Ez a meccs, mondjon bárki bármit, gyönyörű volt. Szép volt, fiúk! Mindent egybevetve, micsoda év volt!

    ez most tényleg így történt? egy magyar szurkoló rasszista módon odaszólt egy rendezőnek, majd bemasírozott a rendőrség ütni-vágni? ez komoly? onnantól persze mindenki vérszemet kap, de ha ennyiért bemegy a rendőrség a szurkolók közé, akkor nagy baj van. nem nálunk, náluk! ...és persze ismerve a végtelenül intelligens, kimért, ép fogazatú, teázgatós angol szurkolókat, kb minden angol bajnokin lehetne bunyó...
    nyilván a magyar drukkernek sem kell a szomszédba menni egy kis bókért, de mégis mit mondhatott, ami ennyire rasszistául hangzott? "Olyan fehér vagy, mint domboldalra esett szűzhó"? vagy netán: "hé, Szmöre! ájjá má arrébb, nem látom a meccset! rendőrlóval nyalassam le a szeplőidet?"

    Azért az látszik hogy miután elzavarták a rendőröket, mindenki ment vissza a meccset nézni. Nyilván nem provokáció volt a rendőrök részéről, áááá, dehogy :-D
    Az hogy a bunkó angol szurkolók kifütyülték a magyar himnuszt meg az összes játékost a meccs előtti, az persze csak "nemtetszésének adott hangot". Hát az apátok f.szát, kedves angolok nektek!

    Frankón azt hittem, hogy a videót visszafele töltötte fel a twitterező. Tényleg az történt, hogy a szurkolók a fenyegető tekintetükkel és a levegő ütögetésével kizavarták a biztiket a szektorukból?
    És mi volt, miután elkergették őket? Visszaüet a helyükre és nézték tovább a meccset!
    Amúgy a vipera rendeszerített eszköz náluk? Mert ha igen és így tudjkák használni...

    Így legalább megtudják mutatni,hogy kizavarták őket a szektorból.
    Ezért küldtek be húsz embert,nem kétszázat.
    Baromi átlátszó.

    Vizsgálják csak, és büntessék meg az angolokat, amiért gumibottal akarták szétverni a vendégszurkolókat minden ok nélkül. Komolyan ott már egy csúnya nézésért vagy gondolatért is gumibotos rendőröket küldenek érted? +a másik 200 embert is szétütik vele együtt akik meg se szólaltak? Komoly rendezési hiányosságok és az arányosság elve megvalósulásának hiánya is jelentkeztek a Wembleyben tegnap, ez legalább 3 zárt kapu lesz, amennyiben minimálisan is korrekt a FIFA.

    Azért az érdekelne, hogy kinek és milyen rasszista megnyilvánulása tette indokolttá a viperás rendőrök szektorba való beözönlését, van-e bármilyen bizonyíték erre a rasszista megnyivánulásra, illetve, hogy a mindenre oly kényesen figyelő sajtójuk és olvasóik észrevették-e, hogy a képen gyakorlatilag csak lengyel szurkolók vannak... Egyébként az állítólagos rasszistát sikerült kiemelni a tömegből?

    Magyarország - Franciaország 1-1
    Németország- Magyarország 2-2
    Anglia - Magyarország 1-1

    sehova sem jutottunk ki ,de ezt sem gondoltam volna ebben az évben smiley

    Magyarázza el valaki, legyen szíves:
    hogyan lehet három hónap alatt elfelejteni focizni,
    és aztán három nap alatt újra megtanulni ???

    nagy csapatok ellen nem nekünk kell a játékot uralni, reagálni tudunk és gyorsan megindulni.
    mikor alkotni kell gyengébb vagy azonos ellen, akkor az lehet viccesen hangzik, de nehezebben megy a válogatottnak - én így látom smiley

    hiába mondom mindenki hülyének néz, de akkoris a birtoklás vs. kontrafocin múllk az egész. rossi ebben világszintű, birtoklásban ötlettelen

    A meccs az elmúlt három után kellemes meglepetést hozott. Úgy látszik ,ez a játék fexik nekünk, de nem lehet mindig világelsők ellen játszani....akikben van némi lenézés, majd begyötörjük a győztes gólt tudat. Milyen nemzetközi szintre léptünk volna, ha Holendernek van némi esze, és azt a lehetőséget lejátszuk esetleges bombagól helyett. De vitathatatlanul elismerésre méltó.

    Nem az a baj hogy odakerült hanem az hogy, nem adta le az üresen lévő Szoboszlainak. El kapta a hév ahelyett, hogy gondolkodott volna.

    Az angolok, ha minden igaz, 2012 óta először nem nyertek hazai pályán selejtezőnsmiley

    aki takarodjon-ozik egy olyan evben amikor tetmeccsen dontetlent jatszunk a ket elozo vilagbajnokkal es az idei eb dontossel az minden csak nem szurkolo. Raadasul meg nem is tul okos, nem is tudja a magyar csapatot a helyen kezelni.

    Meg egyszer, nem arrol beszelek aki egyszeruen csalodott volt. De ezen a forumon is tele voltunk ilyenekkel

    Lehet az angolok pont lefosták a mait mert kétlem hogy 100-on pörögtek volna, de nekünk ebből kellett valamit kihozni és volt is pár jó teljesítmény. Meglepett Nagy Zsolt, beugróként szerintem nem volt rossz. Mindenki ha csak ennyit adott volna bele az albánok ellen, lehet nem matekoznánk.

    Na ennyit a 6-7 góllal agyonvernek minket dologról, ami itt is ment néhányaknál. Remélem most már azt a hülyeséget se kell hallgatni, hogy csak "kifutott eredmény" volt az EB. (Bármit is jelentsen ez.) és nincs valódi előrelépés a magyar fociban 2010 óta.
    Az európai középmezőny teljes jogú tagjai vagyunk, le tudunk ikszelni az EB ezüstérmessel idegenben és ki tudunk kapni kétszer Albánia szintű (akik persze messze nem kutyaütők) csapatoktól. Ez a helyünk és ezt meg kell becsülni, mert az utóbbi évtizedek nagy részében csak a másodikra voltunk képesek...
    Szép volt fiúk!

    minden normális ember tisztábban volt azzal, hogy a harmadik helyért fogunk küzdeni az albánokkal. Minden egyéb csak a szokásos magyaros csodavárás kategoriája.

    Bármilyen hihetetlen, egy Nagy Zsolt kb. hiba nélkül hozott le egy meccset a Wembleyben.

    jelenleg a legszerethetőbb tulajdonsága ennek a csapatnak, hogy magabiztosan tud bemutatni a közte 6-7 gólokat vízionálóknak

    Szép munka volt, srácok!
    A britek kemény munkával elérték, hogy egy teltházas stadionban 85 percen keresztül a 70ezer ember csak háttérzajt produkál.
    fodballkáminghóm, hüjék.....

    Szép volt fiúk! Sokan egy újabb 8-astól féltették a csapatot, erre egy kisebb csoda ma. Bár a gólt róla is kaptuk, de Nagy Zsolt előtt különösen le a kalappal, hatalmasat játszott a lényegében 0 nemzetközi rutinja ellenére. (És most különösen fáj az elhagyott 3-6 pont, a lengyelek ellen ki-ki meccset játszhattunk volna...)

    nem volt rossz meccs. Nem szegeztük a kapujukhoz az angolokat, de nem volt rossz. Volt néhány ígéretes lehetőségünk, amit elbaltáztunk, az angolok meg annyival nem voltak jobbak, hogy azt mondjuk lefociztak minket.

    Már az azbánok elleni két meccsen elment a vonatunk. Ez pedig arra tökéletesen jó volt, hogy helyre tegye a fiuk önbecsülését. Ez a meccs megmutatta, hogy nem vagyunk azért annyira carok, csak gödörbe kerültünk. az a poén, hogy még azzal az albánok elleni esetleg megszerzett 6 ponttal is nem mi lennénk a 2. helyre a favoritok, mert arra kicsi az esély, hogy a lengyeleket beelőzhetnénk. Annak kell örülni, hogy 40 év szívás után 2 eb, nl elitt csoport és pl. az angolokkal ikszeltünk tétmeccsen a wembleyben. smiley

    szép volt fiúk. Nagy zsolt, Négó Shafer,Nagy Ádám ma nagyon jó volt Sallai is a gólja miatt de addig amig nem tudunk támadát vezetni addig nem lesz előre lépés. Ez egy szép eredmény egy jó meccs volt nekünk szép volt fiúk. Egyet nem értek minden válogatott a helyünkben az uccsó 6-7 percben bevállalta volna a letámadást és a lehetetlent győzni mi nem tettük....ezt nem értem abszolute,

    Mindenképpen kiesünk, kár áltatni magunkat. Annak hogy kihúztuk egy ikszel pedig egész más visszhangja van mintha kockáztatunk és a végén bevernek egyet, ez pontosan tudható

    Nagy Zsolt lassanként beletanult a nemzetközi futballba. Az elején még megvolt vagy két rá jellemző ellenfélnekpassz, de utána teljesen korrekt volt. Schön is lassan kinövi magát, Sallai ellenben kicsit formát vesztett az utóbbi másfél hónapban. Vécsei is jó kerettag lesz, bár Nagy Zsolthoz hasonlóan ő is későn érve, de legalább van termete. Az EB selejtezőkre megint összeáll egy csapat, amely legalább a pótselejtezőre odaér. Meg kell tanulni az Albánia szintűeket játékkal megverni.

    Az öröm mellett. Nem értem a szabályokat. Saw három sárga lappal hozta le a meccset. Az első után visszarántotta Negot, aztán visszaütött Szoboszlainak. Kane leshelyzeteit csak akkor fújnák le, ha gólt rúgna?

    Senki sem volt megijedve, voltak támadások, az ötösükig is eljutottunk, már-már gólhelyezt is akadt, ha Hollandi beveri a 83.-ban, akkor lehet, nyertünk is volna.Anglia semmit sem mutatott.

    A Hahn gyerek bejon 10 percre aztan kocog. Ugyanugy a Hollender a hetszentseguket. A vedelem ingott szepen, Lang meg Kecske lassu, labda bizonytalan es a helyezkedesukon is lenne mit javitani de tuleltuk. A tobbi fasza volt es tapsot erdemel.

    a füstbomba meg a balhé miatt életbe léphet a 2. felfüggesztett zártkapu is... gratulálunk...

    így nem lehet focizni, hogy tíz perccel a vége előtt iksznél azt mondod magadnak, hogy minek támadni, úgyis kiesünk. Ha megvertük volna az angolokat, akkor a lengyelek elleni győzelemmel továbbmehettünk volna, így meg egy "vállalható eredmény" ami Rossi alatt megszilárdítja az ingadozó padot.

    nézz rá a tabellára és rájössz, hogy az angolok lényegében eldönthették volna a csoportelsőséget. Ehhez képest "nem akartak minket megverni", hogy a minket oda-vissza verő Albánia ellen biztosítsák be az elsőséget. Ez ugyanakkor b.romság, mint amit az EB alatt is nyomtatok, hogy a franciák nem akartak minket megverni, mert nekik a továbbjutáshoz az X is elég volt. Aztán hajthattak, meg izgulhattak az utolsó meccsen egy ellenünk sokkal erősebb csapat ellen...

    Rossi mégiscsak ért a focihoz. A ragyogóan játszó Negót hátravitte, mert látta, hogy ő kell a gyors angol csatárok ellen. Az összeállítást, különösen a védelmet nézve a meccs előtt meg voltam győződve arról, hogy lemészárolnak minket. Nem így történt. Ebből a meccsből kihoztuk a legtöbbet.

    Aki látta ezt a meccset az reálisan tudja értékelni. Mi arra játszottunk, hogy ne kapjunk ki, vagy ha mégis akkor ne sok góllal, az angolok szintén ezen az alapon játszottak, csak annyi különbséggel, hogy ne kapjanak ki. A többi csak volt. Ettől még semmi sem változott a magyar focival kapcsolatban. A gyenge és a nagyon gyenge között ugrál. Ezt a Szoboszlait el kell felejteni, abszolút alibi játékos. De, hogy mit hoz a jövő, hát.......

    Ez tisztességes játék volt, és mert a hazaiak megint a régi együgyű stílusukat vették elő, túl sok helyzetük sem akadt. Néha még mi is eljutottunk a kapujukig. Mondjuk a gólunk az égből pottyant, de mindegy. Ha megadták a 11-est, be kell rúgni. Aztán szerencsére nem nézték vissza, amikor Szalai bizony a labda helyett Kane lábát találta el. Ezzel az eredménnyel ugyan semmire se megyünk, de legalább a renoménkat nem rontottuk tovább. A bekkelés erősebb ellenféllel szemben olykor beválik, viszont, ha nekünk kéne támadnunk, akkor áll meg a tudomány. San Marino persze annyira gyenge, hogy így is megverjük, de a támadójátékunkon sokat kell javítanunk.

    Ahogy a redditen írták a magyar válogatottról: „Sometimes maybe good, sometimes maybe shit”
    Az biztos, hogy ez egy jó eredménynek számít, de nem értek egyet azokkal akik azt mondják, hogy egyenragú ellenfelei voltunk az angol válogatottnak ,gondolok itt elsősorban Hajdú B. Istvánra. Több, mint 60%-ban ők birtokolták a labdát majdnem dupla annyi kapura lövésük volt nem beszélve arról, hogy sokkal több veszélyes helyzetet dolgoztak ki. Ha valaki végignézni az összefoglalót, akkor láthatja hogy nem vitás, hogy melyik volt a dominánsabb és kezdeményezőbb csapat. Szinte a semmiből kaptunk egy kérdéses 11-est olyan helyzetből, amelyben nem volt veszélyben az angol kapu végül ez az egy talált gól elég volt a döntetlenhez. Hajdút egyébként szakmailag kiváló kommentátornak tartom, de iszonyatosan elfogult a magyar csapattal szemben mikor ilyet mond, hogy „ez a foci áll nekünk jól, mikor hagyjuk az ellenfelet játszani és csak reagálunk”. Ezt nevezik bunkerfocinak meg alibizésnek, mikor az egyik csapat nem elég jó ahhoz, hogy támadásokat építsen helyette abban bízik, hogy majd kontrából,pontrúgásból esetleg az ellenfél szerencsétlenkedéséből csurran-cseppen valami és valóban ezzel a játékkal a mutatott teljesítménynél jobb eredményeket lehet elérni, csak nem lehet vele bekerülni Európa legjobb 16 csapata közé lassan már 40 éve, mert ahhoz meccseket is kéne nyerni. Ma Anglia ellen megúsztuk egy bravúr döntetlennel egy hónappal ezelőtt meg Albániában kikaptunk ugyanezzel a startégiával, ami jól mutatja, hogy ez a felfogás nem fog konzisztensen jó eredményeket szülni.
    Összességében az angoloknak belefért ez a döntetlen, nem kellett annyira felpörögniük erre a meccsre, mi pedig jobban védekeztünk, mint az elmúlt 3-4 selejtezőn, az is egy pozitívum, hogy végre lehoztunk egy második félidőt kapott gól nélkül, de a támadójátékunkkal valamit kezdeni kéne, mert alig dolgoztunk ki épkézláb helyzetet az elmúlt 2 találkozón.
    Jó ez az eredmény, de remélem a magyar média nem fog akkora cirkuszt csapni ennek a döntetlennek, mint az EB-n elérteknek, mert a siker az mégis csak a győzelemmel áll asszociációban nem pedig a kivédekezett 1 pontokkal.

    Akik szerint az angoloknak jó volt az x is, azoktól megkérdezném akkor miért a legerősebb összeállításukkal álltak ki otthon 70000 ezer ember előtt tuti döntetlenre játszottak ellenünk. Most nem voltak egyéni hibák. Ez volt a különbség. Az az imádóknak figyelmébe ajánlanám Sallai gólörömét. Nem ment ki a szzekolókat hergelni. Így is lehet

    Lassan, nagyon lassan, de javul ez a válogatott. Nego és Nagy Zsolt hosszú távon is jó megoldásnak tűnik. Beletelt három évbe, mire Rossi eljutott idáig. Negót pp. egy évig padoztatta. Pedig aki lát is, nemcsak néz, az régen látja, hogy játéktudásban, intelligenciában kiemelkedik a magyar mezőnyből. Ugyanez nem mondható el a Kopasz Olaszról. Azzal tudtunk pontot szerezni, hogy a széleken a védekezést az 5 védős rendszerrel Nego és Nagy Zsolt, aki nagyon kellemes meglepetés volt, megoldotta. Ez volt a kulcsa a sikernek. Mert Grealish-t és Sterlinget vették ki a játékból, nem akárkit. Nélkülük Kane is béna kacsa. Így azután Langnak nem is volt dolga középen, nyugodtan bénázhatott. Azért egy gólt majdnem összehozott így is. Rossi alkalmatlanságát leginkább az bizonyítja, hogy olyan játékosokat tud beválogatni (pl. Lang, Holender, Varga Roland, Kleinheisler), akik ezért játszanak külföldön valami no name csapatban, mert itthon nem ütik meg az NB1 szintjét. Kellene végre egy intelligens edzőt leakasztani valahonnan. No meg egy-két csatárt.

    Lehet a hiányzók nálunk most jól jöttek. Lehet a védelem jól tud muzsikálni Botka, Orbán, Fiola, Lovrencsics nélkül is. Szóval remélem Rossi érzékeli, hogy attól még, hogy valaki jobb csapatban játszik, a válogatottban el lehet, másokkal összeszokva, nyilván Orbán segítség, de az is érdekes, hogy nem 1-2 gólt kaptunk az ő fegyelmezetlensége, megindulása és labdavesztése miatt.
    Ezért nem lehet megunni a focit!

    Szerintem sokkal realisabban kellene ertekelni. Kapuralovesunk nagyon nem volt, helyenket - foleg az elso felidoben - jol tartottuk es jarattuk a labdat, nem tudtak minket beszoritani, a masodikban jol vedekeztunk, ennyi. Az angolok meg mentek, de nem tul nagy elszantsaggal, mert ok ezzel is kijutnak valodainuleg a vb-re, mi meg ezzel sem, mert nem tudtuk hozni a hozhato meccseket….

    Valódi bravúrt hajtottak végre a magyar fiúk az oroszlán torkában. Anglia mészárlásra készült a "rasszista" magyarok ellen, a lehető legjobb összeállításban, aztán keservesen megtapasztalta, hogy csak egy vélhető lesgólra volt képes. Ha Holender higgadtabb a 85. percben, meg is vertük volna a nagy angol birodalmat.
    Amelynek egy kieső helyére van féltucat cseréje, a magyar csapat viszont 5 stabil kezdője (Fiola, Orbán, Kleinheisler, Kalmár és Szalai Ádám) nélkül állt fel, közülük ketten Bundesliga-játékosok. Megint kiderült, hogy az a magyar válogatott, amelyik éppen felmegy a pályára. A srácok nem tojtak be, okosan passzoltak, lapos adogatásokkal meglepték az angolokat, akik párszor úgy futkostak összevissza, mint pók a falon.
    Ne hagyjuk említés nélkül az itt előre a kezét dörzsölő ellendrukker csapatot, amely durva nagy pénzt rakott fel a tippmixen a sok gólos angol győzelemre, majd jól pofára esett. Ezek ilyenkor bundáról, 50%-os angol erőkifejtésről beszélnek és egyéb hülyeségeket hazudoznak a jól megérdemelt kínjukban.
    Amikor más nem jut eszükbe, akkor meg a csoport 4. helyét ismételgetik, nehogy egyetlen jó szóval elismerjék a magyar fiúk bravúros helytállását. Ne feledjük, a nyáron az Európa-bajnokság döntőjében ugyanezt az angol csapatot a végső győztes olasz válogatott is csak 11-esekkel győzte le, még hosszabbítás után is döntetlen volt az állás.
    Ahogy tegnap a 96. percben, amikor Hernandez 3-at a sípjába fújt. A "merjünk kicsik lenni" tábor tagjai zöld arccal vették tudomásul a legújabb magyar sportsikert. Közülük a legismertebb gyűlölködők ide is feljöttek piszkoskodni, belerondítani az örömbe.
    Nekem nagy elégtétel volt a 70 ezres publikum csendje a találkozó után. Anglia nemhogy biztosította a helyét a katari vb-n, hanem még aggódhat. Mert helytállt a Wembley-ben a magyar válogatott.
    Szép volt fiúk!
    Hajrá magyarok!

    Top 3 (nem feltétlen ebben a sorrendben): Gulácsi, Nego, Nagy Zs.
    Szobi megint gyengusz volt és a cserék sem értek semmit.

    Nego tényleg jól játszott, pedig neki jutott a nemszeretem rész. Az egyetlen angol játékos, aki valami fantázia féle futballra képes.

    Nego az első félidőben az egész mezőnyből kiemelkedett, nemhogy a mieink közül. Elképesztő volt, hogy az angol sztárok ellen milyen párharcokat nyert, támadásban is hozzátett rendesen, a sebessége simán nemzetközi szint,ku*va jól nyomta. A második félidőben is jó volt, de valamelyest visszaesett. Ha az első félidei játékát nyomta volna végig, akkor 10-est adtam volna neki, így csak 9-et.
    Schäfer szerintem is jól nyomta.
    Lang viszont nagyon bizonytalan.
    Fiola nagyon hiányzott.
    Én Hahn behívását továbbra sem értem, nincs vele bajom, csak nem látom benne a perspektívát. Mit fog megoldani a csapatnál, mert azt nem tudja, amit Szalai (remélem a Szalait ekézőknek végre leesett a tantusz), gólt rúgni meg esélye sincs ezen a szinten. Arra meg egy U21-es is jó lenne, hogy Sallai tudjon pihenni a meccs végén.
    Gratula srácok! Hajrá magyarok!

    Ja, a Szoboszlait ekézőknek annyit, hogy azért a foci is egy szakma, ahhoz is érteni kéne valamennyit.
    Szoboszlai nem játszott kiemelkedően önmagához képest, de rosszul sem.
    Az kéne, hogy feltűnjön a sok okosnak, hogy az angolok is teljesen máshogy játszanak ellene. Itt arra gondolok, hogy ha Szobó került labdával egy-egybe, vagy egy-kettőbe az angol védők ellen, akkor nem merték úgy közvetlenül letámadni, mint a többi játékosunkat, mert azt ők is látták, hogy teljesen más szint technikailag. Egészen máshogy ér a labdához, más kategória.
    Én fel nem tudom fogni, hogy lehet valaki annyira szemellenzős, hogy ezt nem veszi észre.

    fènyezheted Szoboszlait de nèzd meg pl a .whoscored. Oldalàt az egèsz mezőny legrosszabb osztàlyzatàt kapta a kezdők közül !

    Ha Szoboszlai rúgja a büntetőt (és nem kap sárgát), akkor fordítva lenne az osztályzata Sallaival. Ma Szoboszlai hozta az átlagot, aki egyértelműen jobb volt nála, az csak Nego, Gulácsi és nagy Zsolt. Az elmúlt meccsekhez képest egyértelműen javult Szoboszlai és remélem ez a tendencia nem fog megállni.

    Szoboszlainak rendkívüli érzéke van ehhez a játékhoz, és igen intelligens módon játszott tegnap is. A fejpárbajokat azonban rendre elveszítette, és továbbra is középre cipeli a labdát, ahelyett, hogy a széleket próbálná megjátszani. Nego többször ott álldogált tök üresen a jobb szélen, de senki nem volt képes átívelni hozzá a lasztit balról. Szalai is csak nézte... nézte, azután lepasszolta Sallainak.

    Kecskés, Lang hiányosságaival tisztában van mindenki, ezért qrva nagy dolog, hogy egy ilyen angol csapat ellen így játszottak, ahogy. A világ legjobb védői se szívesen gurigáznak Kane-Sterling-Grealish-Foden-Mount támadóötössel szemben, ők mégis meg tudták oldani 95 percen át, egyetlen komolyabb hibával. Max respect nekik is, ahogy az egész csapatnak!

    Nem mondom, hogy kiemelkedően játszott Szoboszlai, viszont volt pár nagyon kreatív passza, beadása, több olyan "helyzetecske", ahol jól helyezkedett, csak nem kapott labdát (pl. amikor Holender kapura lőtt), de ami a legfontosabb: mintha az egész meccsen nagyon fegyelmezetten arra törekedett volna, hogy lassítsa az angolok labdakihozatalait, támadásépítéseit.

    Shaw nem ütötte Szobit. Mutatta társnak, h mire figyeljen, merre mozogjon, Szobi meg nekifutott a kezének, mint Nego a lábának.

    A tizengegyes hatalmas kamu volt. Shaw felszabadított és természetes helyezetben lendült tovább a lába,Nego meg beleszaladt. Egy valami van, amiben jók vagyunk, amikor az esélytelen nyugalmával öljük a játékot.

    Kamunak az látja, aki kamunak szeretné látni. Perdöntő, közeli visszajátszást én legalábbis nem láttam, de abban biztosak lehetünk, ha ez az ellenféllel történik, ugyanígy megpróbálnak tizit kicsikarni belőle, ez ma alap. Akkor bezzeg azt mondanánk, hogy a védőnk volt amatőr, minek emeli ott magasra a lábát, meg hogy a rutinos angol milyen jól kihasználta a helyzetet.

    Én nem akarom kamunak látni, hanem próbálom reálisan nézni. Volt egy felpattanó labda, amit a védő megpróbált elrúgni és el is rúgta. A hátulról érkező Negot nem is láthatta, mert a labdát figyelte. Más lett volna a helyzet, ha Nego megelőzi és elfejeli a labdát, akkor egyértelmű büntető. De tizenegyes az, amit megadnak,ezt pedig megadták.

    Értékelje a magyar játékosok Anglia ellen nyújtott teljesítményét!

    Loic Nego 7.85
    Gulácsi Péter 7.42
    Sallai Roland 7.33
    Szalai Attila 7.21
    Nagy Zsolt 7.2
    Schäfer András 7.1
    Schön Szabolcs 6.95
    Nagy Ádám 6.78
    Kecskés Ákos 6.61
    Lang Ádám 6.32
    Szoboszlai Dominik 6.01
    Vécsei Bálint 5.6
    Holender Filip 5.43
    Hahn János 5.3

    Szavazatok száma: 10849

    mikor a közönség annak örült, hogy sikerült bedobni a pályára egy papírrepülőt, akkor azért lehetett érezni, hogy az angoloknak nem annyira fontos ez a meccs...

    Az aztán mindent bizonyított... pont azért ment ki hetvenezer ember kedd késő este erre a selejtezőre, mert amúgy magasról le****ták a meccset.

    Miért nr akartak volna nyerni az angolok ti okos tónik? smiley pontegyenlőségnél a gólkülönbség számít, az albánok még simán kikaparhatják a gesztenyét a lengyeleknek egy bravúrgyőzelemmel Angliában. Egyszerűen sikerült meglepni őket, a 60. perctől meg már nem akartak nagyon kockáztatni mert ha mi lövünk mégegyet (amire volt sansza is Holendernek!) az beláthatatlan következményekkel járt volna.

    Hát ha most megint az számít hogy az angolok épp milyen napot fogtak ki, akkor ugyanígy elmondhatjuk, a tegnapi meccs előtti meccseken mi sem játszottunk saját szintünkön. És azért ez az angol csapat még akkor is fényévekre van tőlünk minőségben, ha épp kicsit tompa. Jól játszottunk, elejét tudtuk venni a nagy rohanásnak és hogy rendezetlen védelemre támadhassanak. Azt se feledjük, Southgate is beismerte, nem ízlett nekik a magyar szervezettség, sőt, a megszeppenés szót is használta, persze talán nem épp a mi általunk ismert jelentéssel. Abban voltunk jók ami az erényünk, és tegnap élesek is voltunk.

    Egyébként mindenki tudja, hogy tegnap a játékosok megbuktathatták volna Rossit, ám nem tették. Sőt nekem olyan érzésem van, hogy inkább harcoltak érte.

    Remélem, hogy maradni fog hosszabb távon is, mert nála jobb kapitányt nem fogunk találni.

    A következő két mérkőzés tétje az lesz, hogy vajon sikerül-e jókedvűen és optimistán befejezni a sorozatot, úgy, hogy a megszerezhető pontoknak legalább a fele összejön. És az is kérdés, hogy ha visszatérnek a szurkolók a lelátóra, akkor néhány száz baromállat megint hazavágja-e több tízezer értelmes ember szórakozását.

    Nagy Zsolt jó játékán én is meglepődtem, egyrészt mindig olyankor kap szerepet, ha valami nagy gebasz van a válogatottál és még sorsdöntő is a szitu. Albánia ellen mindenki, de ő főként testidegennek tűnt a gyepen. Tegnap viszont tompa angol válogatott ide vagy oda, Sterling játszott az ő oldalán, és egész jól megoldotta a dolgot. Tetszett hogy amíg nem volt muszáj, nem felrúgdaltuk a labdát, hanem már az 5östől kipasszolni próbáltuk...mégeszer: sok hiányzóval, és azért egy angol válogatott ellen. És mindehhez képest alig hibáztunk hátul. A meccset nézve be is ugrott, hogy ez a játék, nemrég nagyon is jellemző volt ránk. Aki a tegnapi meccsről bármit hiányolt tőlünk, annak soksok bosszús meccse lesz még a válogatottat nézve. Még Lang is jól tette vette, pedig nem ez a fő erénye, de egy nagy hibától eltekintve az is rendben volt. Személy szerint egy hiányérzetem volt....Holender bepasszolhatta volna Szoboszlainak azt a labdát... Számomra kicsit megnyugvást jelentett a tegnap este, bár tovább tart a skizofrén állapot... a kisebbek ellen miért nincs tökünk sokszor?

    Eurosportnál pl. Gulácsi, Nego és Szoboszlai kapott hetest, mindenki más hatost, sofascoreon Gulácsi, Nego és Sallai volt 7 fölött, utánuk jön Szoboszlai 6.9-el stb.
    Azt tartom amit lentebb írtam: Szoboszlai itthoni megítélése borítékolhatóan nagyon hasonlítani fog Szalaiéhoz vagy Dzsudzsákéhoz; gól/gólpassz esetén egye penész maradhat, anélkül viszont túlértékelt-nagyképű zselés-tetkós gyerek lesz

    https://ulloi129.hu/2021/10/12/anglia-magyarorszag/
    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2854651
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2021.10.11, 12:03 (szerk.: 2021.10.11, 12:06)
    Dibusz Dénes bokasérülés, Kleinheisler László pedig combizom-sérülés miatt nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére az Anglia elleni vb-selejtezőn, így ma mindketten visszatértek klubcsapataikhoz.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1447475298908397572?ref_src=twsrc%5Etfw
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2021.10.11, 09:23 (szerk.: 2021.10.11, 10:12)
    Orbán Willi az előzetes megállapodásnak megfelelően a mai napon visszatért az RB Leipzig együtteséhez. Helyette az U21-es válogatottból Balogh Botond, a Parma játékosa csatlakozott a féfi A-válogatott keretéhez.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1447302497689866241

    Botka Endre pedig sárga lapok miatti eltiltását tölti.
     
  8. avatar: Zsorzsinju
    2021.10.10, 16:23 (szerk.: 2021.10.11, 10:14)
    Játékvezető: Alejandro José Hernández Hernández (Spanyolország)
    Partjelző 1: José Enrique Naranjo Pérez (Spanyolország)
    Partjelző 2: Teodoro Sobrino Magán (Spanyolország)
    Negyedik játékvezető: José Luis Munuera Montero (Spanyolország)
    Videó játékvezető: Juan Martínez Munuera (Spanyolország)
    Videó játékvezető: Xavier Estrada Fernández (Spanyolország)
    FIFA játékvezető ellenőr: Stefan Messner (Ausztria)
    FIFA mérkőzés ellenőr: Peter Lundström (Finnország)