magyarfutball.hu

Hungary - Albania 0 : 1 20:45

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2 (1 szavazat)

játékvezető: 4 (1 szavazat)

hangulat: 1 (1 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 1 : 1 (1)
Világbajnokság 2022 selejtező
963. official national team match
referee : del Cerro Grande Carlos (Spanyolország)
attendance:
zárt kapuk mögött (nso.hu: 50 néző)
  1. sárga lap 45+1' Çekiçi Endri
    45+2' Botka Endre sárga lap
    sárga lap 61' Gjasula Klaus
    sárga lap 69' Veseli Frédéric
    sárga lap 73' Trashi Lorenc
    0 - 1 80' Broja Armando
    89' Kleinheisler László sárga lap

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.10.10, 18:33
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.10.10, 18:18
    Edoardo Reja: Persze evés közben jön meg az étvágy. Jó látni a csapaton, hogy végre kezdeményezünk, korábban sokszor csak reagáltunk, védekeztünk, most viszont megvan a magunk támadójátéka is. Szeretnénk nyerni Lengyelország ellen, de ha egy pontunk van, azzal is elégedett leszek a Magyarország elleni sikert követően.

    Marco Rossi: Többször mondtam, Albánia veszélyes ellenfél. Itt ez a mai is: egyik oldalon a kapufa, a másikon a helyzet, amit Broja kialakított és értékesített. Remek játékos. Nálunk az ellenfél tizenhatosánál hiányzott a minőség, a befejezéseknél, a passzoknál, a lövéseknél. Ez érezhető volt. Ami a teljesítményt illeti, nézzünk rá a statisztikákra, azok alapján nem maradtunk alul, a különbség, ami mégis kialakult, a játékosok minőségbeli különbségéből jött. Ha önök másként látják, elfogadom… elfogadom az észrevételüket.
    Magyarországot a lehető legméltóbb, legtisztesebb módon kell képviselnünk. Ha az a kérdés, eljutunk-e a pótselejtezőkre? Nem, biztosan nem. Az a lényeg, hogy Angliában úgy lépjünk pályára, hogy emelt fővel jöhessünk le.
    Hogy az Eb után mi történt? Mindenképpen történt egy teljesítménybeli visszaesés. De ez általánosságban igaz. Van ilyen a labdarúgásban. Nagyban befolyásolja a játékosokat az elért eredmény. Összességében nem érzem, hogy ma rosszul játszottunk volna, voltak ki nem kényszerített hibáink, igen, az első félidőben is eladtunk két-három labdát, de ezzel együtt az utolsó negyedóráig rendben voltunk, elöl hiányzott a minőség. Hiányoznak játékosok a különböző csapatrészekből. Lehet, csak én vagyok, aki nem látom, de nehézségbe ütköztünk azzal, hogy felfejlesszünk olyan játékosokat, akik magas szinten tudnak játszani.
    Sokadszorra mondom, lehet, hogy Albániának hívják az ellenfelünket, de jó csapat. Olyan csapat, amely eredményeit illetően mögöttünk áll, de minőségében nagyon jó csapat. Nem vagyok Jézus Krisztus. Ahogy nálam sokkal sikeresebb edzők is mondták, olyan az edző, mint a borász, csak abból készíthet bort, amit szüretelni tud. 2019 óta vagyok itt, menet közben a C-ből az A-ligába jutottunk a Nemzetek Ligájában, kijutottunk az Európa-bajnokságra, jobb ellenfelekkel találkozunk, mint korábban, nem csak Andorrával. Andorrától is ki tudtunk kapni korábban. Természetesen vállalom a felelősséget, én meccselek, én cserélek, de a játékosállomány nem csak rajtam múlik. Ha bárki, akár privátban is ajánl játékosokat, örömmel veszem.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-eljutunk-e-a-potselejtezore-nem-biztosan-nem-marco-rossi-2854149
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2021.10.10, 17:47 (szerk.: 2021.10.11, 11:47)
    Igaz,hogy minden labdajáték alapja a védekezés,de egy egész meccsen az ellenfél kapujának háttal játszani,kilencven százalékban hátra passzolni,azt igen könnyű védeni.
    Ez ettől még a mi válogatottunk.Mindenki akkorát lóbál,amekkora van neki.Meggyőződésem,hogy lesz ez még sokkal jobb!

    Ès...a balkán úgy elrepült mellettünk, hogy a következő sorsoláson izgulhatunk, hogy elkerüljük ezeket a kis országokat.
    Elèg csak rápillantani, mennyi Top5 ligában játszó játèkossal bír ez az albán válogatott.

    Az a baj, hogy reálisan kb ezek az albánok voltak a mi szintünk, de még ők is oda-vissza szopattak minket

    jobb csapat ,jobb edzövel jelenleg

    Amúgy kb. az van, mint 2016 után, volt egy elég jó EB, aztán kicsit leült a brigád, most is úgy néz ki, ilyen utat járunk be. Csak most nem Andorrától kapunk ki, hanem azért jóval erősebb csapatoktól.

    igen,de rossi is elvesztette a fonalat.
    nem csak simán a csapat eresztett le.

    Szerintem nem vesztett el semmit, nem lett jobb, rosszabb. Egész egyszerűen nem lehet ezekre a meccsekre úgy készülni, mint az EB-re. És a VB-selejtező sem a Nemzetek Ligája.

    Felesleges bűnbakokat keresni, ez nem Rossin vagy valamelyik játékoson ment el. A foci ment el mellettünk. Évtizedek óta esik a magyar foci színvonala. Az eb kijutás az átalakított rendszernek, a megemelt létszámának köszönhető és ott felpörgött a csapat és hozott néhány bravúros döntetlent, de a realitás az ahol most tartunk. Az utánpótlás nulla, nem véletlen hogy magyar játékos évek óta nem szerződik külföldre normális csapatba. Ami még aggasztóbb hogy az nb1-ben is alig vannak magyarok, ami abszolút az utánpótlásnevelés kudarcát mutatja. Sajnos az elmúlt 10+ évben a magyar fociba ömlesztett rengeteg pénz rosszul hasznosult. Csányi, akitől sokkal többet vártam, leszerepelt. Ha azt látnánk, hogy az u19-től lefelé javulás van és 5-10 év múlva újra foci lesz Magyarországon akkor azt mondanám hogy minden ok de nem ez a helyzet. Alapvetően pesszimista vagyok a mayar foci jövőjével kapcsolatban... nem akarom a politikát idekeverni de muszáj, ha az ellenzék nyeri a választást, a foci vörös posztó lesz a szemükben elzárják a pénzcsapokat és elindul a még durvább sorvadás, ha marad a kormány akkor marad Csányi is a csapatával és rombolnak tovább..... szép kilátások

    az tuti hogy alapjaiban fos minden, mint eddig is, de az fasság hogy ezek a játékosok "ennyit tudnak". Ha jó a taktika ennél 100x jobban láttuk már őket játszani, szóval lehetetlen, hogy erre képesek csak. Nem olyan kurvaszar keret ez. Románoknak is szarabb most a kerete meg több csapatnak. Rossi-érának vége, ennyi

    Nincs taktikája, előre nem tudunk csak kontrát játszani, a nagy csapatok ellen beálltunk védekezni és aztán kétszer elmentünk kontrában, és hatékonyak voltunk, akkor jött az eredmény, de ez csak egy határig elég. A Fradinál pont ezért kedvelem Strőgert, mert Rebrovnál nemzetközi szinten, ugyan nagyon jó hatásfokkal, csak ez ment, aztán amikor itthon támadnunk kellett, szenvedtünk. Szerintem az aktív játékhoz nincs meg aközéppályánk, az irányítónk.

    Rossinál jobb edző sem érne el hosszú távon jobb eredményt mert gyenge a keret, nincs meríteni lehetőség. Ez a realitás

    Valóban kezdeni kell Szoboszlaival valamit! Amennyire nem tesz hozzá a védekezéshez, annyit nem tesz hozzá a támadásokhoz. Rossz üzlet... Sokkal több alázat kellene tőle! A testbeszéde egy elkényeztetett majoméra hajaz. :(

    A levente gól Szalaié meg Guláé meg Orbáné is, jól megetette őket az a hosszú lábú...

    Fölösleges a Szoboszlai fóbia.
    Az egész csapat egy -1 volt ma, kivétel nélkül.

    Ez igaz. Ma is őt keresték szinte minden labdával. Erre ő mit csinált? Vagy alibi passz, vagy valami trükkös megoldás. Amik nagyrészt nem jöttek be.

    Sallai jó volt, Sallói volt teljesen szar, nem biztos, hogy nem protekcióval került be. Edzésen nyilván látszik, hogy béna. Gulán nem sok múlott, voltak nála rosszabbak is.

    Honnan tudod, hogy béna? Labdába nem ért, hogy ez kiderülhessen...

    Az ma újra tisztán látszott, nincs vezére a csapatnak. Sem a pályán, sem azon kívül.
    Képességek alapján van 4-5 európai szinten sem ügyetlen játékos, de csapatként ma megint nullák voltunk. Feltűnően nem tudták, mit kellene játszani.

    Leegyszerűsíthető a helyzet: vannak a topcsapatok, akik ellen reális esélyünk nincs, és van egy nagyon széles középmezőny, ahol meg a pillanatnyi forma dönt és egy jó adag szerencse (illetve sérültek). Ami a nemzetek ligájában meg a pótselejtezőn bement, az most nem. Látszik, hogy gödörben a csapat, nyomás is van, és ez nagyon látszik.

    A mai eredménynél nagyobb baj, hogy a merítési lehetőség és az utánpótlás nem azt mutatja, hogy szintlépés lenne várható, sőt.

    Szarok voltunk, ez egyértelmű. De ha bemegy a kapufánk, akkor megnyerjük úgy ezt a meccset 1-0ra, ahogy a nemzetek ligájában is nyertünk. Pedig a játék akkor se volt sokkal jobb ennél, csak az eredmények jöttek.
    Közel vannak ezek a csapatok egymáshoz eléggé, mostanában nem igazán jön ki a lépés, főleg hogy nincs center akinek be lehetne adni.

    Én nem így látom. Ha a kapufa bemegy, akkor is beszedtünk volna minimum egyet, annyira súlytalan volt a középpálya. Úgy volt három komoly helyzete az albánoknak, hogy meg sem erőltették magukat.
    Mi lett volna, ha még nyomást is helyeztek volna ránk?!
    Egyébként, meg a kapufa les volt.

    Ez a középpálya közepén ment el. Ahol a két ember együtt volt 100 kiló. Uzuni lazán verhetett volt kettőt már az ominózus védelmi hiba előtt.

    Azt latni kell hogy Rossi jocskan tulteljesitett a valogatottal, most kicsit visszarugott a szamar.
    Jo lenne tudni mi van hazon belul, mert vmi nagyon nem mukodik, de ha nincs olyan belso feszko ami kezelhetetlen akkor nem szabad jo magyar szokas szerint mindent egybol felrugni

    Ezeknek az albánoknak a nagy része a Serie A-ban edződik, mi meg Amerikából reptetjük haza a 40 kilós kiskamaszokat, mégis mit várunk?

    Ha a játékosok 80%-a formája alatt játszik, akkor nincs kérdés.
    A kapitánynak a felelőssége hogy őket válogatja be.
    Persze, lehet, hogy nincs más. De ma Vécseit kezdőbe kellett volna rakni, mert ő kivételesen jó formában van.

    A studióban meg próbálják mentegetni a válogatottat. Ez a cserecsatár két meccset nyert nekik. Uzuni cseréje.... Albánia a 66. a világranglistán, topligás játékosok ide vagy oda :( Nagy 0 volt ez

    Fejben sehol nem voltunk. Rossi meg marad az angol meccsig, es annyi. A Bundesliga sztarjaink klikkesednek a hirek szerint. Ott buktuk el az őszt, hogy elhittük, hogy az EB-n paradesak voltunk.

    Továbbra is tartom, 3 dolgot kellene megoldanunk.

    1. Gula gyenge. Most éppen kiszorított szögből, 13 méterről kapott egy elég lapos, nem túl erős lövést. Oda le kell érni.

    2. A Nagy-Schäfer-Szoboszlai hármas így ebben a formában nem működik. Kioltják egymást. Kell legalább egy klasszik vkp, mellé Szoboszlai (aki nem 10es, és nem is box-to-box, hanem mélységi irányító), eléjük Sallai vagy Schäfer. Dominikkal nem lehet ugyanazt játszani, mint Kleinivel...

    3. És továbbra sincs csatárunk, ha Szalai nincs... És ő is olyan, amilyen...

    Azt nem elemezném sokáig, hogy a gól előtt a védelem bal oldala mit csinált, de onnan lövést illik bekapni?

    hát igen, ezt nevezték régen Sándor szögnek. Ehhez az kellet, hogy a kapus beadást várjon és erős lövés is. A bzibarát csodakapusunk ebben viszont szépen benne volt, mert egyáltalán nem volt védhetetlen

    Szinte nulla csapatjáték elöl és hátul is.
    Indítás helyett hátra passzok, különben lassú és erőtlen passzjáték mintha a 0:0-ért játszottunk volna.

    Nem tudom ki milyen meccset nézett. Amit én láttam az egyszerre volt borzasztó,kétségbeejtő és reménytelen. Attól, hogy nincs a lassított felvételben döcögő Szalai, még lehetett volna valami taktika. Nem volt. Csak kínlódás, szarakodás.

    Szerintem meg mióta Szoboszlai visszajött azóta hanyatlunk. Túlságosan őt akarjuk rúgatni. Így ő görcsös a többiek meg nem fociznak hanem Szalait akarják kiszolgálni.

    Nem tudom öregem de nekem már a kezdő felbaszta az agyam. Két ismeretlent miért tesz be egy állítólag sorsdöntő meccsre , meg ugye nem is úgy álltunk fel vagy hozzá a meccshez mintha nyerni akarnánk...az öreg olasz megszopatta Rossit ismét rendesen. Most meg mutogat másra.

    Az EB előtt volt egy hosszabb felkészülési időszak,és jól sikerült a formát időzíteni.Most mindenki a klubjából jön,különböző fizikai és mentális állapotban.Akiknek meg húzni kellene a csapatot,azok voltak a leggyengébbek tegnap.Szoboszlai,Sallai,Szalai A..Sőt,szerintem Nagy Ádám is gyenge volt tegnap.

    ezek a játékosok ennyit tudnak.
    Nem érdemes a klubjukban nyújtottakhoz mérni,mert ott más a közeg,más szinten van a többi játékostárs is.
    Igazából ha megnézed, egyikük sem kiemelkedő játékosa a klubjának- még Domi sem-, itt meg azt várjuk el tőlük, hogy hátukra vegyék a csapatot.
    Az elmúlt meccseken pont nem működött semmi, az eddig stabilnak mondott védekezés sem, így jöttek is a zakók.
    Nem volt villanás elöl, se egy jó eltalált lövés, hátul meg jöttek a hibák,amiket meg kihasznált az ellen.

    ezek a játékosok ennyit tudnak.
    Nem érdemes a klubjukban nyújtottakhoz mérni,mert ott más a közeg,más szinten van a többi játékostárs is.
    Igazából ha megnézed, egyikük sem kiemelkedő játékosa a klubjának- még Domi sem-, itt meg azt várjuk el tőlük, hogy hátukra vegyék a csapatot.
    Az elmúlt meccseken pont nem működött semmi, az eddig stabilnak mondott védekezés sem, így jöttek is a zakók.
    Nem volt villanás elöl, se egy jó eltalált lövés, hátul meg jöttek a hibák,amiket meg kihasznált az ellen.

    A védekezés agresszivitásában lenne mit fejlődni, ez az egyik. A másik az ez elleni játék. Ha van az ellenfélben 8-10 kullancs, akkor full értelmetlen volt egész meccsen, de főleg a végén középen próbálni mindent, még jobban összetömöríteni őket. Nem egyszer volt, hogy szélen nem volt kit megjátszani mert nem volt sehol az ember.
    Amúgy semmi csoda nem történt, eddig azzal értük el az eredményeket, amikor nyomás nélkül jászottunk és nem nekünk kellett a focit csinálni. Erre ez a Rossi-féle csapat mindig is alkalmatlan volt.

    nincs szélsővédő, de állandóan szélsővédős taktikával állunk fel : D Rossi pls

    Azért mert egyszerűen nincs B terve, olyan szárnyvédőkkel erőlteti ezt a 3-5-2-t akik támadásban nullák, bár Nego képes lehetne rá, csak ahhoz Rossinak bátrabbnak kellene lennie és felküldeni. A másik meg a Szalai Ádám pótlása, folyamatosan fújja, hogy pótolhatatlan, és igaza van, annál a taktikánál amit ő játszat tényleg pótolhatatlan, de könyörgöm, hogy ha a nincs hasonló típusú játékosunk akkor változtasson, ne az legyen a megoldás, hogy be helyettesítí egy Sallóival aki az MLS-be se 9est játszik és képtelen megoldani..

    Milyen "B" tervről beszélsz? A képességek hiánya miatt kell az ötvédős rendszer, mert a játékosainkat egymáshoz közel kell játszatni, hogy tudjanak segíteni egymásnak. Lang, Botka, stb olyan lassúak, hogy egy az egyben szétszopatják őket. Még az a fiatal gyerek is lassú, aki az oroszoknál játszik.

    Az albánok már az elejétől ránk jöttek, mi meg csak kapkodtuk a fejünket. Helyzet: semmi. Iparosok voltak a pályán, pedig a szurkoló mindig hősöket akar látni. Sajnos, nagyon hamar sikerült tönkretenni az EB-eufóriát. (Pedig ez, gyakorlatilag, ugyanaz a csapat.) Semmissé tenni azonban még így sem. Nem is felejtjük.

    Nekem magyarázhatja Rossi a bizonyítványt, a szememnek hiszek: nem láttam sem a taktikán, sem a hozzáálláson tegnap, hogy élet-halál meccset játszunk. Mindkettő edzői hibát feltételez. Két nyomorult kaput eltaláló lövésünk van Albánia ellen hazai pályán.
    Vallja be, hogy elkúrta, a minőségre, játékosállományra pedig ne panaszkodjon: amelyik válogatott megállja a helyét egy német / francia / portugál csoportban az EB-n, annak jónak kell lennie az albánok ellen is.

    Ez a magyar foci vesszőparipája, úgy Baróti Lajos első kapitánysága óta. Ami 55 évvel ezelőtt ért véget. Nem a játékosokkal van a gond, az edzővel. Ha már valaki bizonyított -márpedig Rossi igen - akkor engedtessék meg, hogy egy alapvetően nem túl acélos csapattal becsúszhat egy gyengébb periódus is.

    Azért az alapanyag volt már rosszabb is, mint ebben az évben. Nah de, hogy egy csapatot aki az életéért küzd nem úgy küldöm ki a pályára, mint egy éhes oroszlánt...azért az elég vicces. Koncentráció 0 volt. Így nyerni? Kizárt dolog! Szerintem edző buktatás van a háttérben...
    Így elmenni a wembleybe? Hát ott ezt a magyar csapatot a történtek után kivégzik és a jó isten állítsa meg az angolokat sima 5-0-nál! Szomorú, hogy jó kis eb csapatból ez lett

    Akkor sem értem, hogy miért kell minden meccsen erőltetni ezt az 5 védős rendszert, főleg úgy, hogy nincsenek is igazán szélső védőink. Még a jobb oldal so-so, de a bal oldal nagyon problémás. Teljesen felesleges beáldozni a középpályáról, vagy a csatársorból egy embert azért, hogy pl. Nagy Zsolti játszani tudjon. Nálunk nincsenek Civicek, Wingok. Tegnapi Broja gólnál is Nagy Zsolti merre járt? Főleg, hogy ennek a 3-5-2-es felállásnak a két szélső játékosnak elég nagy szerepe van/lenne. Magyarország pedig ezeket a posztokon a legótvarabb.

    Nem igazán irok a válogatotthoz, de most igen.
    Hazai pályán ennyire gyenge játékot nem szabad játszani. Konkrétan kapuig nem jutott el a csapat.
    A cseréket kezdőbe kellene játszatni, mert akkor még lehet hogy lett volna valami.
    Szoboszlaira azt hittem, tényleg képes a hátán vinni a csapatot. De kezdem belátni, hogy volt 1-2 jó meccse és annyi. Ma talán a leggyengébb volt.
    A csapat motorja egyértelműen Kleinheisler, mint ahogy az EB-n is ő volt.
    Egy ugymond győzelmi kényszerrel pályára lépő hazai csapattól rohanást, hajtást várok, és utánna lesz ami lesz.
    Egy ilyen semmilyen,inkább védekező csapattal meccset nem lehet nyerni.
    Tervbe volt hogy kimegyek az angol meccsre. Még jó hogy csak tervbe volt, mert azt az 5-6kapott golt inkább itthonról nézem

    Szobival az a baj, hogy a mi csapatunkban sajnos ő inkább hátrány, mint előny. A Lipcse más, ahol a többi kilenc mezőnyjátékos széthúzza az ellenfelet, és neki van ideje meg területe átvenni a labdát és kulcspasszokat adni, mert az ellenfél védői alig bírják tartani a csapat többi tagjának állandó mozgásait. A magyar válogatott szinte teljesen statikus, és itt egyszerűen nem tudjuk használni az jó képességét (na jó a pontrúgás is van), hogy tud indítani. Nekünk jobb lenne helyette egy rakkolós labdaszerző játékos, és micsoda véletlen, hogy az EB-n jobbak is voltunk nélküle..

    szerintem van
    Kapusunk, képzet védőink, technikás középpályásaink és gólérzékeny támadóink, egy dolog hiányzik az ehhez megfelelő taktika ami ezt ki tudná aknázni, számomra az Albánia elleni 2 meccs végérvényesen megmutatta, hogy Rossi a bunker focin kívül és az ellenfél játékának az elrontásán kívül máshoz nem ért, nincs fantázia, most is csak azzal védte be magát, hogy sokat bírtokoltunk labdát, na de hol ? a saját térfelünkön hátra passzban abban jók voltunk, az előre játék minden elemében passzívak nem csak ezen a meccsen, Rossi cseréi is csak a miaf@sz ez kategória volt, lehozta Sallóit és Sallait is 0-0-nál amikor támadni kellett volna, helyette behozott egy kapura veszélytelen Schönt és egy védekező középpályás Vécseit, akinek inkább a kezdőben lett volna a helye.

    Kétféleképp tudtunk eddig Rossival gólt lőni. Vagy Sallai/Fiola elrohan mert nem vesznek minket komolyan, vagy Szobi eltalálja a labdát húszról. Ha ezt a két fegyvert kiveszi az ellenfél, akkor ez az emberanyag ennyit tud. Én is kicsit máshogy raktam volna fel a csapatot, de lényegi különbséget pusztán a taktika itt nem tudott volna okozni. Ha 1-1ben nem tudjuk megverni egyszer sem a szélen a védőket, akkor gyakorlatilag lehetetlen gólt lőni. És ez pedig képességbeli dolog. Ugyanez Szalai Atesz megoldása a Broja góljánál. Ez nem az edző sara volt, hanem Szalai és Gula hozták össze. Ennyit tudnak sajnos.

    Szerintem nem szabad elvitatni az eddigi eredményeket. Viszont ki kell mondani, hogy megtört valami. Nyilván a körülmények sem voltak kedvezőek. Szalai sérülése, Fiola kiesése érzékeny veszteség. Emellett formán kívül többen is. Plusz Rossi is fura mostanság. Hogy ki hibázott? Mindenki. Az média aki fel hype-olta, a néző aki bevette, a játékos aki elhitte és a mester aki erre nem talált megoldást.
    Rossi keze nyilván a minőség miatt meg volt kötve, de látnia kellett edzésen, hogy Nagy Ádám formán kívül, Szoboszlai le van eresztve, Sallói ügyetlen, Nego messze van a tudásától, Nagy Zsolt gyenge képességű, Sallai Szalai Ádi nélkül nem villog. Persze Szalai Ati meg Gulácsi hibája váratlan volt. Vissza kell talán térnie ahoz az elvhez, hogy a név miatt nem kerül a kezdőbe senki. Bevallom én is nevek alapján tettem volna össze a csapatot tegnap. De neki látnia kell, hogy ki az akit nem bír el most a válogatott.
    A játékosok is hibásak, mert olyat biztos nem kért Rossi, hogy előre ne passzoljanak, hogy ha ütemet nyernek akkor forogjanak mégis vissza, hogy pontatlanok legyenek, hogy ha lehetőség van akkor se legyen átlövés. Nem gondolom, hogy az akarással volt baj. És tudásban is több van bennük ettől. Egyszerűen fejben nagyon nem voltak ott. Ebben most ennyi volt. Az elejétől ez látszott.
    Hogy mit lehet tenni? Meg kell dögleni egymásért Angliában. Utána Rossinak frissíteni kell a csapaton. Ne érezték biztonságba magukat teljesen a játékosok. Találni kell valakiket a formán kívüliek pótlására mint anno Könyvest. A védekezést összerakni újra. Orbán a legjobbunk, de Botka helyén jobban teljesít. Szalai A. és közé kell valaki. (Pofozza már otthon fel Pali Marcit.)Támadásépítésre kitalálni valamit, hogy tudjunk helyezni nyomást az ellenfélre azzal, hogy gólveszélyesek is vagyunk nem csak meddő sajáttérfeles passzokra. Nincs aki irányítson. Szoboszlai nem képes most rá. Jobbra Bolla elvileg jó formában van(gólokat is lőtt). Stylest honosítani kell. Mindkét posztján szülségünk lenne minőségre. Bár én bal szélre tenném. A médiának meg nekünk szurkolóknak meg visszatérni a földre az álmok kergetése helyett. Sajnos pozitívan kiemelni a meccsen nem nagyon lehet senkit. Talán Orbán volt értékelhető így betegségből visszatérve. Schäfer meg a csereként beálló Schön akik önmagukhoz képest nem voltak annyira lent. A többeik a testidegen Sallóivan az élen nagyon gyengén muzsikáltak.

    Közönség előtt talán lett volna esélyünk.De nem lehettek nézők mert valaki az angol meccs előtt feltüzelte a kemény magot: a magyar ember nem térdel! Most térdre estünk az albánok előtt is.Megérte?

    Olvasom sokam írják hogy kitől kaptunk ki.Ez az albán válogatott már megverte portugál válogatottat is,pedig Ronaldo is játszott.Semmivel se rosszabbak,sőt mint láthattuk egy góllal jobbak is.Nem világverő csapat,de nehéz őket legyőzni.Mindkét találkozón az volt a gond hogy nem tudtunk gólt lőni.Nekik pedig bejött,ez a stabilan védekezünk,és malyd egyszer elfutunk taktika.Mondtam is a havernak olyan 70-ik perc tájékán hogy megint úgy járunk mint albániában.Mi egyre jobban kitámadunk,mert a dönci nem jó,ők meg egyszer elmennek.Sajnos bejött!Mondhatnak bármit de meglátszott Szalai hiánya,mert nem tudtuk elöl megtartani a labdát és zavart kelteni az albán védelemben.Sokkal erőszakosabban kellett volna előre felé játszani,úgy mint ahogy az utolsó 10 percben tettük.Érdekes módón akkor már Szoboszlai is megpróbált egyedül betörni a tizenhatosra.De miért csak az uccso tíz percben?Előtte 80 percig ment a passzolgatás oldalra meg hátrafelé.Így nem lehet gólt szerezni!

    Értékelek:
    A 3-5-2 nálam megbukott ebben a formában. Nincs igazi támadó szélsőjátékunk, mert a szélső védőknek kellene megoldani ugyanezt. Ha lesz szélső játék, lesz gól. A 4-4-2 szerintem jobban feküdne a válogatottnak... no meg egy másik szöv. kap. Rossi kényelmesen hátradől, mert 2025-ig szerződése van. ( ki az a félnótás, aki vele ilyen szerződést kötött???)
    Egyénileg: Nálam Schäfer volt az egyik legrosszabb. Érdemes visszanézni, hogy csak elkocog kényelmesen egész meccsen. Hiányzik a küzdeni tudás, fel kéne szántani a pályát ilyen fiatalon.
    Gulácsi a gólnál hibázott, mert ilyen szögből nem illik gólt kapni, bár jobb mint az angolok elleni 2 nagy potya.
    Szoboszlai igyekezett. (de ennyi...)
    Hahn jani kapott megint 10 percet, ezalatt még csak be sem melegedett a lába. Őt kellett volna kezdetni, és labdákkal tömni egész meccsen- akkor most nem arról beszélgetnénk amiről...

    Armando Broja (2001.09.10.) Chelsea játékosa, tavaly kölcsönben volt a Vitesse-nél, 30 holland első osztályú meccse volt, 10 gólt rúgott.
    Az albán válogatottban csak csere !
    Ennyi, minden más csak felesleges elmélkedés.

    Értékelje a magyar játékosok Albánia ellen nyújtott teljesítményét!

    Gulácsi Péter 4.54
    Willi Orbán 3.88
    Schön Szabolcs 3.71
    Schäfer András 3.58
    Loic Nego 3.55
    Botka Endre 3.53
    Szalai Attila 3.4
    Nagy Zsolt 3.05
    Vécsei Bálint 3.04
    Nagy Ádám 2.98
    Sallai Roland 2.95
    Kleinheisler László 2.88
    Sallói Dániel 2.71
    Szoboszlai Dominik 2.68

    Szavazatok száma: 15505

    Nem szoktak külön kiemelni senkit, de pl. Nagy Ádám és Schäffer nemigazán tudtak stabilitást hozni a középpályára, utóbbi rengeteget hibázott. Sallói teljesen súlytalan volt, a szél is elfújta.

    Szoboszlaitól mindenki csodát várt, hiszen felépült, jó csapatban játszik és nagy tehetség. Az általad említettek közül talán Nagy Ádámtól vártak még többet a nézők. Sallóit egyelőre még el kellene felejteni, Schaffer próbálkozott, de ő sem volt meggyőző. Sajnos ami számomra legjobban fájt, az akarat hiánya. Talán csak Kleinheilernél és Botkánál láttam belőle valamennyit, illetve Schönön, amikor beállt, de aztán ő is elfáradt. Nincs egy olyan ember a csapatban, aki képes lenne feltüzelni a többieket. Mint pl Szalai Ádám, Dzsudzsák vagy Gera.

    szalai a. és nagy á. nagyon gyenge teljesítményt nyújtott, rengeteg labdát eladtak, schafer is gyenge volt. 3 vagy 4.
    nagy zs. és nego nem volt rossz, többször kellett volna megjátszani őket. botka, viliorbán és gulácsi is hozott egy erős átlagosat. 6.
    sallai és sallói labdát se kapott, így nem tudtak szinte semmit vállalni, kleinheisler pedig csak totojázott és a hosszabbításban ostoba módon kirúgta a labdát. 4.
    schön viszont legalább futott. 5.
    vécseivel lett egy kis súlya a középpályának és egy-két jó labdája is volt. 6.
    szoboszlai 5.

    "A sok szakértő kihozza Gulácsit a legjobbnak, aki megint potyázott egyet. smiley"
    Egyrészt nem volt potya, mivel az albán nagyon pontosan kirúgta a sarkot. Védhető lett volna bravúrral. Viszont Gulának nem egy bravúrja volt a meccsen, nélküle 1-2 góllal mentek volna az albánok amikor a gól született. Ez egy átlagos meccs volt, nem rajta múlt a vereség.

    Már bocsánat, de ha a futást kell értékelni, akkor talán Nego volt a legjobb. Azonban ha valaki látta is a pályát és nem csak nézte: második félidő dereka: Botka menne fel üresen a szélen, Negonak csak anyi dolga lett volna hogy beviszi az embert és már is üres a szél.
    Na igen, oda kellett volna paszolni és ha már lefut az ember, nem árt egy jó beadás (Talán Negonak és Sallainak lett volna sansza erre, de a hát, nem igazán jött össze)
    Ha a gólnál Gulácsit szidjátok, miért nem kerül előtérbe az ifjú sztárunk, Szalai! Borja csak 3x ment el mellette 2 perc alatt smiley Emelett minden második passza pontatlan volt. Egy védőnek, akik 80, de inkább 90 % paszpontossággal bírnak meccsenként. Igaz ez nem csak rá volt jellemző ezen a meccsen. Bár nem ő vesztette a legtőbb labdát. Ebben megelőzte a másik Tini sztárunk smiley
    Amit hiányoltam, a kapura lővés. Mindig csak tólták a labdát, és tolták. 20-25 méterről el kellett volna lőni, mert látni lehetett, h a jól záró Albán védelmet ezzel a gyorsasággal és taktiaki érzékkel nem fogjuk áttörni. De ha már lővés: amit mi müveltünk ebben a témában inkább hazaadás vagy gurításnak nevezhető smiley
    Egy tpp: Young Boys játákosokat kellene elhívni, h tanítsák a kapura lővést. Mert ők erőset, pontosat tudnak lőni és nem kell nekik lettet labda smiley

    Nego volt messze a legjobb. Három olyan beadása is érkezett, amit egy valamire való centernek csak be kellett volna pofoznia. És akkor most a sok fradista-rasszista állat nem dühében, hanem örömében őrjöngene. Jellemző, hogy Nego szurkolói osztályzata így is csak az 5. és kb. egyforma Nagy Zsoltéval. Aki egyszer sem adott be a balszélről. Szélsőjáték, ez az, amiről Rossi is Szoboszlai is csak beszél. És közben mindent középen erőltetnek.

    Szobiból a sajtó csinált sztárt. Most mki azt várja tőle, h ennyi idősen hátán vigye azt a csapatot, ahol nem volt kiemelkedő teljesítmény. Neki jó a rúgástechnikája és jól lát a pályán, de egy szabadot sem sikerült a 16-os előterében kiharcolni és végig szorosan fogták, amint labdát kapott, hogy ne tudjon kulcspasszokat adni. A társak sem segítettek neki. Ettől függetlenül szinte csak tőle lehetett látni 1 érintős passzt. Amíg átvesszük a labdát, körülnézünk, h kinek lehet passzolni és utána adjuk tovább, nincs kényszerítő elöl és nincs gyors játék, addig nem lehet csodát várni felállt védelem ellen. Csak a kontrákba bízhatunk. 1-1-ben sem vállalta fel senki a harcot. Sallai korábban sokat 1-1-ezett a szélen, levitte alapvonalig és onnét próbált beadni vagy visszapasszolni. Mostanában ez sincs meg. Schön gyors és egész jól szállt be. Sallói semmit nem csinált. Próbált labdákért visszalépni, de nem tudott érdemben hozzátenni. (Szalai fikázók remélem most érezték Szalai hiányát, hogy legalább labdát megtartó, szabadrúgást kiharcoló játékosunk lett volna elöl). Nego nekem nagyon súlytalan. Nem sokmindent csinált. Félt a párharcoktól, úgy, mint Szobi is. Nem mer ütközni, nem mer fejelni. Ezeket nála fejleszteni kell! Schäfer és Sallai aggresszivitása tetszik, de Kleinheisler nekem hiányzott. Ő tudja fedezni a labdát. Harcos, meg mer fordulni középpályán és előre játszani. Jól érkezik 16-oson belül is. Sajnos az látszik, hogy nekünk nincsenek komplex játékosaink. Van aki ebben erős, van aki abban. Van jó lövőtechnikájú, van gyors, van erős, van aki jól lát, intelligensen játszik, de nincs olyan, akiben minden megvan.

    az tény, hogy Szoboszlai gyakran balra vitte a labdát, de hiába, mert nem volt senki a bal szélen, akit meg lehetett volna játszani.A jobb szélre pedig nem nagyon adott labdát, de ez nem a Nego bűne.
    Pedig abban volt fantázia. Onnan voltak helyzeteink.
    Jobb oldalon Nego nagyon ügyesen megjátszotta a labdákat, és került a védők mögé, de vagy Sallói nem érkezett időben, vagy mellé lőtte a beadást. És hát a botlábú és fafejű Botkával - aki csoda, hogy végig játszotta a mérkőzést, mert több olyan szerelése volt, amiért ki kellett volna állítani - nem könnyű összejátszani, pláne nem gólhelyzetet kialakítani.
    Kicsit kevered a játékosokat. Aki lőtt egy kapufát, de egész meccsen nem csinált semmit, az a Szalai volt, nem a Nego. A Szalairól kaptuk megalázó módon a gólt is.
    Azt sem tudom, hogy honnan veszed azt, hogy csodagyereknek hittem a Szoboszlait. Hónapok óta azért kritizálom őt, a Lipcse-meccseken is, mert mindent középen erőltet, és nem használja ki a széleket. De hát az edzők nem figyelnek rám. Sem a Rossi, sem a Jessie Marsh nem veszi észre ezt a hibát, és nem hívja fel a figyelmét a szélekre. Pedig a szélek megjátszása alapszabály a futballban, ezt már az MTK úttörő (kölyök) III-ban is tudtuk. Magyar szövetségi kapitánynak kell lenni ahhoz, hogy elfelejtsük.

    Gulácsi-4-Gólban vastagon benne volt. Fogott 2(3) ziccert.
    Botka-4-Több-kevesebb hibával a védekezést megoldotta és 1-2 alkalommal felért az ellenfél tizenhatosához.
    Orbán-5-Védekezés részét ő is megoldotta, fejjel majdnem gólpasszt adott.
    Szalai-3-Több eladott labda, a gólban kifejezetten hibás. Az elején pár jobb szerelés miatt nem 2.
    Nego-3-Teljesen súlytalan elől. Védekezésnél kevesebb hibát vétett.
    Schäfer-4-Irányítani nem tudott. Szűrni se mindig. Próbált hajtani és labdát kérni, de nem ment neki a játék.
    Szoboszlai-2-Teljesen kiesett a játékból. Nem volt dinamikus, nem volt önbizalma lövő helyzetben.
    Nagy Ádám-2-Amiben eddig erős volt abban volt tegnap gyenge. Passzol, elkért labdák, oldalváltások. Semmi sem ment neki.
    Nagy Zsolt-3-Sokat futott, de gyenge játékos. Technikátlan és lassú. A védekezést talán megoldotta, de támadásban ő is fél volt.
    Sallói-2-A leggyengébb volt tegnap. Testidegen. Elpattogó labdák, rossz irányú beindulások, 0 labdaszerzés. Egy ziccer amivel kaput se talált. Beárazza ezzel az amcsi bajnokságot.
    Sallai-2-Vezérnek kellett volna lennie, de teljesen veszélytelen volt. A Bundesligából nem ezt várnánk.
    Schön-4-Mikor beállt felpörgött kicsit a csapat. Talán kezdhetett volna. Nem volt jó, de próbált egy-egyezni, megfutni a védőt és szabadrúgásokat kiharcolni.
    Kleinheisler-3-Csak mert csereként jött azért nem 2. Teljesen tanácstalan volt.
    Vécsei-3-szintén csere ezért 3. De egy hajszállal vállalkozóbb volt mint Kleinheisler.
    És végül
    Rossi-2-A taktika,a formafigyelés, a nyilatkozatai. Mintha nem is ő lenne.

    Most sokan vagdalkoznak, osztanák a nullákat, de nincs igazuk!
    A fiúk nagyon igyekeztek, és nem is játszottak rosszul, tudomásul kell venni, hogy ennyit tudnak, Albánia egy picit erősebb. Ha van Szalai és közönség, valószínűleg kicsit jobbak lettünk volna, de a győzelem akkor is kérdéses, mert ilyen a foci.
    Aki szerint Nego nem volt jó, annak fingja nincs a focihoz, illetve egyáltalán nem ismeri a magyar mezőnyt, és valami csodát vár. Nego üdítően jó volt, Lovre, Bese, Bolla és Botka korábbi teljesítményéhez képest ezen a poszton, szinte hiba nélkül játszott, és a támadásokat is viszonylag jól segítette.
    Schafer is remekelt az első félidőben, a másodikban sem volt rossz. Ádinak ez egy gyengébb meccse volt, de nem ő volt a gyenge pont.
    A teljes támadó szekció volt a gyenge, Szobi sokat hibázott, Sallói teljesen súlytalan volt, Sallait meg vagy felrúgták, vagy alulmaradt, vagy rossz megoldást választott.
    Nagy Zs. már azért dicséretet érdemel, hogy a walesi botrányosan rossz teljesítményét nem ismételte meg. De a posztja maradt hiányposzt.
    Szalai sokat vállalt, becsúsztak hibák is, a gólt nem varrnám a nyakába, a visszacselnél hol volt Nagy Zsolt vagy valaki? A tizenhatoson belül óvatosnak kell lenni, de Nagy Zsolt csinálhatott volna valamit.

    Minden rossindulat nélkül: a kodzseknek lefőtt a kapuccsínó.Kipukkadt a lucky-lufi.Nulla pontokat öreganyammal a padon is hozzuk bármikor...

    Szerintem abban megegyezhetünk, hogy akartunk. Arra adnék egy 7-8 ast.
    Az, hogy hogyan fociztak a fiúk, adnék egy 4-5 öst.
    Tehát nem az a baj, hogy nem küzdünk, hanem az, hogy mind egyénileg, mind pedig csapatként gyatra az egész produkció.
    Nem tudom ez a rosszabb, vagy ha akarni sem akarnánk.
    Egy biztos, ez a válogatott csak nyomokban emlékeztet az EB s csapatra.
    A legnagyobb problémánk, hogy akik képesek jó egyéni, váratlan húzásokra ( Szoboszlai, Sallai pl) semmi, de semmi extrát nem vittek bele a meccsbe.
    Támadójáték nélkül ez a vége.
    Rossi tehetetlen, ez látszik...de hát a játékért ő is felelős.
    Szerintem visszaléptünk oda, amikor Rossi elkezdte.
    Ez pedig nagyon szomorú!
    Lehet újra kezdeni, de szerintem nem Rossival. Meccsek óta nincs impulzus, csak feszültség, rossz vibrálás!!

    Felmerül bennem a kérdés, hogy pl. Vécseit miért osztályoztál ennyire le a szavazók. A neki jutó kevés időben legalább átvette a labdákat a középpályán, megindult az ellenfél kapuja irányába, pontosan passzolt megváltoztatva a támadás irányát. Ezt addig nem láthattuk egyetlen magyar középpályástól sem. Neki sem adtam csak hatost, mert végül is nem adott gólpasszt, nem lőtt gólt és kikaptunk vele is a csapatban. Viszont a többiek közül ötöst sem érdemelnek a legtöbben. 2-4 között adtam a jegyeket, szerintem túlzás a "mindenkinek egyest" felfogás.

    Szoboszlaival kapcsolatban is vannak már fóbiások - mint Messi, CR - akik ha van ha nincs alapja, le akarják őt nullázni…
    Kiváncsi lennék az isteni Diego mennyire tudna érvényesülni a mai fociban, mikor ennyire védekező lett a foci?
    Ami bosszant, hogy 2x ugyanazt megkajáltuk, hogy a legjobb csatárukat az utolsó negyedórában bedobják, mint anno Váczi Zolit

    Egyébként én meg úgy voltam evvel a kvalifikáció sorozattal, hogy igazából reálisan teljesen esélytelenek vagyunk a VB-re. Nem csak most ezen eredmények után, hanem jelenleg úgy egyáltalán.
    Lehet itt irreális célokat kitűzni, de örülhetünk, ha néha összejön egy EB-kvalifikáció és sikereket érünk el a NL-ben.
    A VB az nagyon nagy falat, mert az európai selejtezőcsoportok nagyon erősek és csak az első jut ki biztosan.
    A fő problémát abban látom, hogy az utánpótlásunkból még mindíg nem igazán kerülnek ki olyan játékosok, akik nemzetközi szinten kiemelkedőek lennének, de még csak átlagosak sem.
    Pedig már közel egy emberöltő telt el azóta, hogy nekiálltak megreformálni azt.
    Pl. Szalai Ádám kifakadása 2013-ban volt, azaz 8 éve. Akkor voltak nagy fogadkozások, hogy ilyen jó lesz, olyan jó lesz az utánpótlásunk.
    De kell, vagy 8 év, hogy beérjen a munka.
    Jelentem, ez a 8 év eltelt... és sajnos sok változást nem látok.
    Szoboszlai nem jó példa, mert ő az édesapja révén lett ilyen tehetség, semmi köze a magyar utánpótlás neveléshez.
    Lehet itt elvárásokat támasztani, de látni is kellene, nem csak nézni...

    Azért ki a felelős, hogy Kleinheislert centerbe cseréli be? Nem a szövetségi kapitány? Persze, nem csak az edzőn múlik, de mintha valami elszakadt közte és a csapat között.

    A tegnapi meccsen - amikor elméletileg nyerni kellett volna - semmi tüzet vagy akarást nem véltem felfedezni a játékban. Mindenki szabadulni akart a labdától. Mindig hátrafelé passzolt, már ha sikerült saját játékoshoz letenni a labdát. Nulla kaput eltaláló lövés egy félidő alatt, amikor nyerni kéne? A nagy reményű Szalai Attilát, akiért versenyt futnak a legjobb csapatok (?) úgy tette be a hintába a no name albán gyerek, hogy öröm volt nézni.

    A Bundesliga egyik legjobb kapusa Gulácsi? Nem tudom, tehetett-e volna többet a gólnál?

    Megnéztétek az albánok fizikai felépítését? Izom, izom hátán. A mieink? Hááát... Szépen kiszálkásított vékony gyerekek, akiket egy erősebb szél is elfújt. (talán Botka, Orban kivételével)

    Nincs kiből válogatni? Persze, hogy nincs, hiszen a hazai élcsapatokban elvétve játszik egy-két magyar. Aki meg külföldön rendszeres játéklehetőséget kap, meg két egyeneset rúg a labdába, már válogatott. Az itthoni fiataloknak nincs meg a fejlődési lehetőség, mert az NB 2-ben is majdnem csak a kötelezőket játszatják.

    Maximálisan nem kedvelem Dzsuzsi Balázskát, de ebből a csapatból hiányzott valaki, aki legalább leugatta volna a többieket, hogy ugyan kegyeskedjenek már futni, meg játszani valamit. Simán elfért volna ő is itt.

    A mostani sztárjainkban már tudatosult, hogy nem juthatunk ki a világbajnokságra, így mindenki gondosan vigyázott rá, hogy meg ne sérüljön. Kell a lóvé a klubcsapattól.

    Hogy futni és mozogni is kellett volna. Hát igen. Itt kb. 5 évig nem lehet semmi jóra számítani. Az U21-es válogatott kb. kuka, onnan nemigen várható erősítés.

    A mostani U19-ben van pár srác, akiben van fantázia. Majd meglátjuk.

    egyreszt vak vagy, masreszt meg focibuta. nyilvan labdatartasnal, reskeresesnel ha nincs jo elorepassz, kulpassz lehetoseg, akkor hatrapassz kell, majd gyorsan at a masik oldalra, hogy az ellenfel hatha eltolodik. raadasul tudtuk, ha golt kapunk vege a dalnak, szoval a kozeppalyas labdaveszteseket probaltuk elkerulni.

    Militar Ivannak volt egy jo cikke a meccs elottrol es ha jol lattam Rossi ezt kb. meg is lepte, ket gyors szelsovel probalkozott (nego, meg nagy).

    Értem, akkor szerinted még mindig Storcknak kéne a padon ülnie. Ha valaki nem tud megújulni, akkor annak igenis mennie kell, mert előrébb nem lesz se a csapat, se ő. Amúgy csak a vak nem látja, hogy Rossi megváltozott. Nem csak a csapat, hanem ő maga is. Nézd meg régen, hogy kommunikált kifelé és most. Pl., amikor megkérdezték az egykori segítőjéről (akit most kirúgtak az mtk-ból), vagy amikor régen és most beszélt problémákról, valami Rossinál nem százas.

    Na, ezzel sikerült is szaknyelven leírni az un. "alibizés" elméleti alapját.

    Az esetleg nem fordult meg a futballokosok fejében, hogy ugyan mijafrancért nem volt jó előrepassz/kulcspassz lehetőség hazai pályán, győzelmi kényszerben, 95 percen keresztül? Ha meg volt egy-kettő, azt miért kellett elrontani?

    Vagy esetleg miért nem lehetett nyomás alá helyezni az albánokat a labdakihozatalaiknál?

    Vesztett állásnál miért nem próbáltunk jól fejelő embereket (ha vannak ilyenek) előreküldve kapu elé ívelt labdákkal keresni valamit? Ha már a "normál" támadó taktika 80 perc alatt nem hozott semmit?

    A whoscored alapján:

    640 körüli passz számunk volt,64% ebből a pálya hátsó és középső harmadában. 78 passzunk volt a 16os belül!!!!!!!!!

    Beszédes adat. Nem vagyok elemző,de ez nálam alibi.

    Az Albánok valami 340 körüli passz száma és 49% ebből a középső és támadó harmadban.

    A hosszú passzok 55-54( 10 méteren túli). A legtöbb lövése Nagy Zsoltnak volt 2db,2-szer találtunk kaput a másik Klein gurítása volt. Vetődni se kellett egyikért se.

    Veszélyes gólhelyzetünk a statisztika alapján 0. Albánoknak 4.

    A legtöbb passz Szalai( 106),Schafer(96) és Nagy Ádám. Nagy Ádi régi "barátom" 60 passz,51 védő harmadban. Nettó emberhátrány az a csávó.

    A statisztikai adatok szerint(passz,futás,párharcok) a hibák ellenére is a legjobbunk Szalai ,Orbán és a beálló Schön volt. Szoboszlai 7. ebben a mutatóban.

    Ha már Schön 14/14 passz,mind a támadó harmadban,17 sikeres csel,1 kulcspassz,5/4 megnyert párharc. Valahogy így kell ezt.

    A támadásaink 76% bal oldalt futott. Ha valakit érdekel.

    Jobbak a lengyelek és az albánok, mint mi? Igen, a táblázat is azt mutatja, talán-talán többszörös csúcsteljesítménnyel és keresztbe verésekkel esetleg sikerülhetett volna az egyiket vagy a másikat megelőzni, sőt második helyen végezni. Ami még mindig nem kijutás.
    Az angolok pedig topválogatott, nem is kérdés.

    Ami a nagyobb baj volt, hogy nem volt előrefelé gondolkodó emberünk. Ezért gondoltam a félidőben, hogy kellene több ilyen is (Kleini és Vécsei ült a padon), valamint Sallói annyira nem illett a megálmodott szerepkörbe, hogy oda bizony Schön kellene. Erre pont ezeket lépte Rossi, csak talán túl későn. Meg kell jegyeznem, hogy csak annyi változás következett be, hogy ezáltal hátul szellősebben lettünk, amit aztán ez a dork egyszer ki is használt...

    https://ulloi129.hu/2021/10/09/magyarorszag-albania/
    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2854129
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2021.10.08, 18:41 (szerk.: 2021.10.08, 18:41)
    Fiola Attila korábbi sérülése sajnos nem gyógyult olyan mértékben, hogy a Fehérvár játékosa bevethető legyen a férfi A-válogatott Albánia és Anglia elleni vb-selejtezőin, így a védő ma távozott a telki edzőtáborból.

    2021.10.08
    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1446480927857811456
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2021.10.08, 11:49 (szerk.: 2021.10.11, 12:34)
    Tamás Márk egy korábbi sérülés miatt már biztosan nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére az Albánia és Anglia elleni mérkőzéseken, így elhagyta a válogatott edzőtáborát.

    2021.10.07
    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1446120005087629318
    Szombat este a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség döntése értelmében az Albánia elleni összecsapást zárt kapuk mögött kell megrendezni. A FIFA szeptember 21-én a fegyelmi bizottság ülését követően jelezte: a szeptember 2-i, angolok elleni 4–0-s vesztes mérkőzésen tapasztalt rasszista megnyilvánulások, rendbontások miatt két zárt kapus mérkőzéssel bünteti a magyar válogatottat, amelyek közül a másodikat két évre felfüggeszti.

    Emellett az MLSZ-t kétszázezer svájci frank megfizetésére kötelezte.

    Üres lelátók lesznek a Puskás Arénában, mindössze a stadionban dolgozók, a média képviselői, a labdaszedők, a mérkőzés lebonyolításához szükséges technikai személyzet, valamint a kirendelt orvosi stábok lehetnek jelen.

    Az előírásoknak megfelelően rajtuk kívül a csapatok egyaránt ötvenöt tagú sportdelegációt akkreditálhatnak, 20-20 VIP-taggal kiegészülve, emellett az albánok kétszáz, első kategóriás tiszteletjegyet is kaptak, ez tehát azt jelenti, hogy háromszázötvenen a helyszínen láthatják a meccset.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/vb-selejtezo-350-nezo-ott-lehet-a-puskas-arenaban-2854001
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2021.09.27, 12:37 (szerk.: 2021.10.08, 18:43)
    Kulcsemberek sérülései befolyásolták a férfi A-válogatott októberi vb-selejtezőkre készülő keretének összeállítását. A középpályások és a támadók közül is fontos játékosokra nem számíthat a szövetségi kapitány. Nagy Zsolt és Vécsei Bálint azonban meghívót kapott Marco Rossitól, valamint visszatér a keretbe a szeptemberben hiányzó két Eb-résztvevő, Holender Filip és Nego Loic is.

    Már a szeptemberi összetartás óta ismert volt, hogy Varga Kevin bokasérülés miatt hosszú hetekig nem léphet pályára, Szalai Ádám bő egy hete szenvedett térdsérülést, melyet követően múlt héten megműtötték, míg Lovrencsics Gergő bokasérülése után csak az elmúlt hétvégén szerepelhetett először klubcsapatában. Ez azt jelenti, hogy három alapemberre nem számíthat a válogatott szakmai stábja az Albánia elleni hazai és az Anglia elleni idegenbeli vb-selejtezőn.

    Visszatér ugyanakkor a keretbe a szeptemberben koronavírus-fertőzés miatt hiányzó Nego Loic, valamint Holender Filip. A válogatottban 2019-ben már szereplő Nagy Zsolt ismét meghívót kapott Marco Rossitól, Vécsei Bálintnak viszont most először ad lehetőséget a szövetségi kapitány arra, hogy irányítása alatt a férfi A-válogatottal dolgozzon, melyben egyébként 2014-ben éppen Albánia ellen debütált.

    – Két nagyon fontos meccs áll előttünk, és bár számtalan nehézséggel kell megküzdenünk, mindenképpen szeretnénk javítani az Albániától elszenvedett vereség után, Anglia ellen pedig bizonyítani, hogy a budapesti teljesítményünknél sokkal jobbra vagyunk képesek az Eb-ezüstérmes ellen még idegenben is – fogalmazott Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – Ehhez azonban arra van szükség, hogy minden játékos egytől egyig az utolsó leheletéig küzdjön a pályán, és mindent kiadjon magából, tudása legjavát nyújtva!

    – A huszonhat kerettag közül heten is kaptak már sárga lapot a mostani selejtezősorozatban, vagyis ha Lang, Szalai Attila, Botka, Bolla, Gazdag, Sallai vagy Tamás Márk sárga lapot kap az Albánia elleni mérkőzésen, akkor rá sem számíthatok Anglia ellen, így az első mérkőzésen nem csak jól kell teljesítenünk és nyernünk kell, de figyelmesnek is kell lennünk – mondta a szövetségi kapitány. – Vécsei Bálintot már régóta figyeljük, és úgy éreztük, eljött az ideje, hogy megmutassa, mire képes a nemzeti csapatban, Nagy Zsolttal és Holender Filippel pedig már korábban is dolgoztunk együtt. Nego Loic szeptemberben is velünk lett volna, ha egészséges, örülök, hogy most már rá is számíthatunk.

    A férfi A-válogatott október 9-én 20 óra 45 perckor a Puskás Arénában zárt kapuk mögött lép pályára Albánia ellen, 12-én (magyar idő szerint) 20:45-kor pedig a Wembleyben az Eb-döntős Anglia ellen játszik.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/visszaterok-is-lehetoseget-kapnak-marco-rossi-kereteben