magyarfutball.hu

Hungary - England 0 : 4 20:45

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.83 (12 szavazat)

játékvezető: 2.83 (12 szavazat)

hangulat: 3.92 (12 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 0 : 2 (1)
  2. 1 : 0 (1)
  3. 1 : 1 (1)
  4. 2 : 1 (1)
  5. 7 : 1 (1)
Világbajnokság 2022 selejtező
960. official national team match
referee : Çakır Cüneyt (Törökország)
attendance:
  1. mlsz.hu: -
  2. englandfootball.com: 60.000
  3. nso.hu: 60.000
Sold out!
  1. 35' Bolla Bendegúz sárga lap
    sárga lap 54' Rice Declan
    0 - 1 55' Sterling Raheem
    sárga lap 56' Sterling Raheem
    58' Orbán Willi sárga lap
    0 - 2 63' Kane Harry
    0 - 3 69' Maguire Harry
    0 - 4 87' Rice Declan
    89' Gazdag Dániel sárga lap

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.09.03, 11:32
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.09.03, 11:29
    Gareth Southgate: Az első félidőben az utolsó labdák nem voltak megfelelőek, ezért nem sikerült előnyt szereznünk. Tudtuk azonban, hogy ha nálunk lesz a labda, a végére elfárad az ellenfelünk, és ezt ki is használtuk a második félidőben. Az első gól fontos volt, onnantól gördülékenyebb volt a támadójátékunk. Türelmesnek kellett lennünk, de megfelelő mentalitással futballoztunk, és végül megérkeztek a gólok. Nagyon jól állunk a csoportban, ha a következő két mérkőzésünket is megnyerjük, akkor szinte biztosan elérjük a célunkat, és megszerezzük az első helyet.

    Marco Rossi: Kevés mondanivalóm lehet ezek után. Amikor ilyen csapat ellen mérkőzünk meg, amely nagyságrendekkel jobb minőséget képvisel nálunk, egyedül abban bízhatunk, hogy az ellenfelünk kifog egy rossz napot, mi pedig mindent hibátlanul hozunk le a pályán. Anglia bizonyította, hogy jóval erősebb a francia, a német és a portugál válogatottnál is. Az első félidőben jó teljesítményt nyújtottunk, sikerült kompaktan védekezni, bár már ekkor is több volt az egyéni technikai hiba – ezek a második félidőben megsokszorozódtak. Az első gól után hagytuk megnyúlni a vonalainkat, elveszítettük a tömör védekezésünket. Tudtuk, hogy fizikálisan fölénk tud kerekedni ellenfelünk, de nem csak ebben voltak jobbak nálunk. Ma este látszott a különbség a két válogatott között. Nehéz megemészteni egy válogatottal elszenvedett ekkora gólkülönbségű vereséget.
    Holnap új nap kezdődik. Elemezni fogjuk a történteket, elemezni fogjuk, mi nem működött és korrigálnunk kell ezeket. Albánia ellen kell koncentrálnunk, ahol szintén van játékosminőség. Tartással kell odamenni és tartással kell játszani. Ehhez be kell hozni a fizikai és mentális lemaradást.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/marco-rossi-tokeletes-jatekkal-lett-volna-csak-eselyunk
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2021.09.03, 10:30 (szerk.: 2021.09.05, 13:17)
    Van amikor tényleg kijön a papírforma, ennyi történt. A válogatott többször kényeztetett minket azzal, hogy felülírta a papírformát, de ezt nem lehet örökké. Mivel az utánpótlásunk egyre jobban leszakad az európai középmezőnytől - tehát rendszer szinten nincs változás - csak varázsolni lehet néha. Mivel van 5 komolyan vehető játékosunk, ez nyilvánvaló, hogy nem fog mindig összejönni.

    Sajnos nagyon gyenge volt ez a tegnapi. Labdakihozatal szivroham eselyes. Tele gatyaval senki nem mert egy varatlant huzni az ellenfel meg olvassa hogy mit akarunk csinalni.

    Az eredmény számszerűleg fáj, de a mutatott játékot látva simán rúghattak volna még kettőt, csak elrontották a befejezést. Sajnos jobbak, és mi sem csúcsformában futballoztunk, ráadásul kipukkadtunk, mint a lufi egy óra után. Az egy kaput eltaláló lövés tőlünk az lópikula. Nem ez a mi ligánk, a következő meccseken lehet majd villogni, Andorrát / albánokat ütni kell.
    A szurkolóink csúnyán leszerepeltek, tisztelet a kivételnek természetesen.

    Ebbű baj lesz...
    Sajnos nem mostanában megyünk válogatott meccsre! Sok IQ harcos akik elkezdték dobálni őket, a marha aki pirót bedobja a pályára....hát azért a Fradi pályán rend van, ami a klubbunknak sokba került, de annál nagyobb haszonnal jött ki belőle!

    „Extrém módon csalódást keltő arról hallani, hogy több játékosunkkal szemben kirekesztő módon viselkedtek. Felkérjük a FIFA-t, hogy vizsgálja ki az ügyet. A továbbiakban is labdarúgóink, illetve stábtagjaink mellett állunk, közös elhatározásunkban, hogy felhívjuk a figyelmet a diszkrimináció minden formájára és elítéljük ezeket” – írta Twitter-oldalán az angol Labdarúgó-szövetség.

    A sérelmezett esetekre az FA közleménye nem tér ki. A BBC azonban külön írást szentelt a Budapesten tapasztalt hangulatnak, melyben részletesen kifejti azokat, és bár az angol sajtó egységesen rasszista megnyilvánulásokról ír, Gareth Southgate, az angolok szövetségi kapitánya, illetve a csapatkapitány, Harry Kane is azt mondta a lefújást követően, nem hallott rasszista hangokat, ugyanakkor hozzátették, csapatként fognak fellépni a diszkriminatív viselkedéssel szemben

    Ott kezdődött a történet, hogy a jóságos Sterling gyerek mutogatott, provokálta nem egy alkalommal a drukkereket.

    Na most vagy halalba manipulaltak a tv kozvetitest vagy suket vagyok, de ebbol a allitolagos huhogasbol semmit nem hallottam. Olyanok is irtak akiknek elhiszem, nem csak a hazug angol mediafergek. Azert furcsa.

    A piro es a dobalozas tenyleg gaz volt.

    Southgate uriemberkent viselkedett a meccs elott es utan is. Nyilvan O is hallotta amit mindenki mas, de pontosan tudja, hogy amig valaki a sajat otthonaban nem tud rendet tartani, addig semmilyen alapja nincs arra, hogy masra mutogasson ugyanezert.

    Mindket angol gentlemanus volt sot a kozepso vedojuk is. Ok tudjak mi az o dolguk.........Focizni

    Nem ertem paran milyen jatekot vartak? smiley Meg Szoboszlai kurvagyenge...smiley Majd az a nadszal gyerek fog ilyen meccset eldonteni egyedul. smiley Volt mar jobb is de kozel se ezen mulott.
    Ezek ellen bekkelni tudunk vegig.

    Eselyunk se volt egy labdakihozatalra se mikor 1 jatekos er annyit mint az egesz csapat. Kurvanagy szerencsevel lohettunk volna 1 kontra golt, esetleg. Mint ahogy eddig is egyebkent erosebbek ellen. Ez most nem az a meccs volt, vedok is rotaltak voltak.

    Ebben ennyi volt, 50 percet birtunk. Ez a kulonbseg a 2 csapat kozott. Ezek jobbak a nemeteknel, franciaknal is. Nincs ebben semmi tragedia ami tortent.

    Az EB formával most is sokkal jobb eredmény lehetett volna, most sok sérülttel, sok gyenge vagy átlagos teljesítménnyel sajnos reális volt a különbség.

    Csodálatos időszakot élhettünk meg a válogatott mellett is, de ebben nekik szinte ember feletti munkájuk van, mellyel sokszor kompenzálni tudták a minőséget csapaton belül is.
    Azért az nem mindegy, hogy csak az angolokkal kell megküzdeni, vagy még javítanod is kell a csapattársad megmozdulásait. Én erről beszélek.

    Simán van a 2 csapat között 3-4 gól különbség, látszott is a meccsen. Úgy meg pláne, ha a legtöbb egymás utáni értelmes passzunk 4 (sokkal több nem hiszem, hogy volt). Rengeteg eladott labda, a felpasszainkra készültek, mindig volt egy kilépő ember a védelemből, aki megelőzte a játékost. Helyet nem hagytak senkinek.

    A védelmünk az első félidőben is már harmatos volt, Bolla oldalán vezették a támadásaik nagy részét, igazuk is lett. Kecskéssel együtt nem feltétlenül válogatott szint még.

    Aki pozitívum volt számomra, az Schafer. Nagyon okosan játszott sokszor.

    Az Albánok ellen győzelmet várok, remélem Rossi mester rendbe tudja szedni a fejeket.

    Könnyű kritizálni. Az angolok két klasszissal jobbak, mint mi.
    Ha nagyon összpontosítanak, és kijön nekik a lépés, plusz az alapcsapatunkból 3-4 játékosunk hiányzik, ki is jön a különbség.
    Nincs ebben semmi sopánkodni való.

    Az a max ezer főbalfasz szurkoló meg nyugodtan otthon maradhatott volna csinálni a fesztivált.

    eddig is ilyen játék volt, meg igazából az a hülye, aki azt hitte mostantól minden top válogatott ellen nyeregben van a magyar válogatott (pl a stúdióban is ilyeneket beszéltek, meg itt is nagyban bólogatott mindenki), már az EB-n is látszott, hogy viszonylag nehéz betalálni a magyar válogatott ellen, de ahogy egy ilyen szintű ellenfél megszerzi a vezetést, onnan vége a dalnak. a portugál válogatott ellen is ahogy sikerült egyet berakniuk utána 10 perc alatt követte még 2, csak az a kérdés, hogy min lepődnek meg az emberek. az nem fenntartható hosszútávon, hogy egyénileg sokkal jobb csapatok ellen védekezik a csapat 80 percet, a 3 kontrából meg szerez 1-2 gólt, simán benne van egy ilyen eredmény pár meccsenként.

    Totál nem értek veled egyet.
    Manapság már a legkisebb csapatok is képesek egy alapjátékot játszani. Ez alatt azt értem, hogy tudják járatni a labdát, ha csak hátul is. Vannak nyugodt passzok, labdatartás.
    Tegnap mi a legrosszabb korszakokat idézve vagdostuk előre, felívelve a labdát. Amelyek már a felezővonalnál elakadtak.

    Minden csapat úgy játszik, ahogy az ellenfél engedi. Anglia ennyivel jobb. Ennyit engedtek nekünk. Ez a csapat 3 kulcsjátékosának a hiányát sem tudta elviselni .

    Sallai, Szoboszlai nem voltak formában.
    Kicsit meg is rugdosták őket, hogy ne fussanak annyit.
    Ha hozzák a rendes formájukat, kevesebb lesz hátul is a gond.

    Rendetlen szurkolók: sokan a frusztráltságukat, kivitték a meccsre.
    Őket meg kell találni, és ki kell tenni.
    Cukkolták őket, és nem cél nélkül. Sajnos sikerült.

    Nekem sem tetszett a meccs. Nem az eredmény miatt. Ki lehet kapni az EB-döntőstől 4:0-ra, de nem így. Ha jól emlékszem 1 kaput eltaláló lövésünk volt, valamikor a 75-80. perc táján. Na ez a gond. Pedig az EB-hez képest most volt Szoboszlaink is. Valami nagyon nem stimmelt előrefelé. Az meg, hogy Orbán, aki egy Bundesligában a salátástálért küzdő csapat középhátvédje vakon elinduljon előre és úgy adja el a labdát, mintha a német 4. osztálybeli ellenfele ellen játszana a német kupában, az no comment. Most azt sem lehet mondani, hogy az NB1 milyen gyenge, mert alig volt, aki a hazai bajnokságban játszana.
    A másik a szurkolás. Ok, letérdelnek, fütyülünk. Részemről semmi gond. De amikor tudjuk, hogy már zárt kapus meccset kaptunk és itt is árgus szemekkel nézik a meccset a \"jóakaróink\", akkor mi a fenének kell huhogni, mert Fuck you-zni, meg poharakat dobálni? Ez nem a vb-döntő volt, ahol pszihés nyomást kell az ellenfélre vagy a bíróra helyezni és leszarjuk mi van utána. Egy meccs volt, ami után nekünk sokkal fontosabb a többi hazai meccs megnyerése. Most jó lesz az, hogy fontos meccseken a milliárdokból felépített gyönyörű 67 ezres stadionunkban majd nézők nélkül kell játszanunk?

    A pohár dobáláson kívül volt valami extra is?
    Gondolom őket azért ki fogják tiltani.

    Pohár dobálás, huhogás, pirózás megengedhetetlen. Védhető és magyarázható is hogy ezeket büntetik.
    Az viszont nevetséges, hogy egy meccsen BÁRMIKOR (akár az ellenfél himnusza, akár térdelés vagy bármi más elmeroggyant performansz alatt) büntetni akarják a fütyülést vagy fújolást.

    Ez egy, a régi időkre emlékeztető betli volt, nem ehhez vagyunk szokva mostanság.

    Az EB ezüstérmestől, aki ráadásul komolyan is vett minket, kaptunk egy négyest. Ennyi történt. Nem kell ezen drámázni, ez a realitás. A lengyelek az igazi ellenfeleink. A varsói meccs lesz a kulcs.

    Nem értem miért dobálták meg a gyereket a felírat miatt, azt hittem azért történt mert a buzikat éltette, de így hogy megemlékezett vet fel kérdéseket.

    Nem a felirat miatt dobálták meg. Hanem azért, mert ott ünnepelt.

    Sterling provokált és egyébként is egy undorító figura. Gondolom a \"nem térdelés\" is zavarta.

    Orbán az első gól előtt nagyot hibázott. Nem azzal, hogy eladta a labdát (az volt a kisebb hiba), hanem hogy utána nem baszta fel ott rögtön az angolt, még a félpályán túl egy sárgáért. Ott rögtön mondtam, hogy fault kell, nem igaz, hogy ő nem érezte.

    Óriási ,van a sajtó hibája és azoknak az embereknek a a válogatottat romboló szerepe, akik hamis illúziókat kergetnek és keltenek. Nálunk a sikeres EB. szereplés óta sokan még most sem szálltak le a földre. Henry Kane 120, Sancho 100, Sterling 90 millió értékű játékosok. Nálunk bal oldali futót az a 32 éves Fiola Attila játszik, aki tök jobblábas, az eredeti posztja belső védő és csak kényszerből játszott jobb futót. És bal oldalra nincs más!!! A magyar cspat legalacsonyabb értékű játékosa Szalai 33 éves a TM által becsült értéke 400 ezer Euró. Az angoloknál Walker 28 millióval, aki talán a posztján a legjobb a világon, legalábbis az egyik legjobb. Attól félek ,hogy az utóbbi napok eseményei és az irreális elvárások miatt mi is hasonlóan járhatunk. Értékeljünk reálisan!

    Amúgy nem akarom én bántani Gulát, ma is voltak nagy védései, de azért az elmúlt 2 évben volt pár nagyon tré bekapott gólja.

    én a szögletzászlónál beljebb voltam, közvetlen a tábor mellett. Semmilyen extra feszültség nem volt arra, jó hangulat igen. Ha valaki a gólja után provokálja a szurkolókat, akkor azt azért nem olyan ritka, hogy megdobálják. Felénk huhogás se volt, pedig London Afrika smiley

    Ha az ellenfél szurkolói elé rohansz ki ünnepelni az eleve provokáció, meg mutatott is a kis buzi.

    Látszott a mai mérkőzésen mit kell játszani ellenünk, ha valaki nyerni akar. Nem engedtek passzolni, mi nem is tudtunk. Gyorsabbak, erősebbek, jobban akartak. Több magyar játékosról bebizonyosodott, hogy nem válogatott szint. Alibi az ment.

    volt minden mint a búcsúban. Szokásos Gula-potya, Szalai Atesz eledja, Kecskés-pánik, Bolla azt se tudta milyen rendezvényen van, Szoboszlai féltette magát egész meccsen mint a szűz lány... És az angolok lazán gurítottak egy négyest. Ki lehet kapni tőlük, de így. Ááá

    Azért az elég komoly, hogy Wili Orban vezeti előrefele a labdát, mert a többiek kèptelenek rá, vagy nem merik. Varga Kevinnek volt még 1-2 jobb elemnése szélen és ennyi. Gyenge muzsika volt ez.

    Az első félidőben a 35. perc tájékán azt mondta Hajdú B. hogy nem nagyon nagy az iram. Pedig nagyon nagy volt, és a félidő vége felé elkezdett látszani, hogy belefáradtunk a labda utáni szaladgálásba. Onnan kezdve látszott, hogy a hibák előbb-utóbb előjönnek, mert ilyenkor már a szünetben nem kipihenődik a fáradtság, hanem növekszik az elmerevedés. A második félidőt is úgy kezdtük, hogy látszott, már nem lesz elég a fizikum, már nem tudtunk pattogni, elkezdtünk eltolódni, a labdáról elkésni. A végére már Gula is elfáradt. Most nem jött be az EB taktika, mert nem csoportmeccshez, hanem ki-ki meccshez illő iramot diktált az ellenfél, és kontrázni meg nem tudtunk.

    Hú, ez nagyon kiábrándító volt. Semmi közünk nem volt a játékhoz, egész egyszerűen rossz volt nézni. Nem akarom kritizálni Rossit, mert nagyon sokat köszönhetünk neki, de érthetetlen, hogy a full jobblábas Fiolát miért erőlteti a baloldalon. Persze, a franciák ellen talált egy örökké emlékezetes gólt ebben a pozícióban, de aki valaha is focizott tudja, hogy mennyire lélekölő suta lábbal próbálkozni a vonal mellett. Feladja a szélről való ívelések, elfutások lehetőségét, értelmetlen.
    Ami viszont talán a játék képénél is jobban bosszant, az a talaj minősége. Súlyos milliárdokért rittyentettünk egy gyönyörű stadiont, erre szeptember elejére úgy néz ki a gyep, mint egy kopottas falusi legelő. Már az eb-n is feltűnt, hogy nem az igazi (akkor épp mély volt, túllocsolt, ami lassította a játékot), mára pedig szégyen, ahogy kinéz. Csak nekem tűnt fel?

    Na, látom már megy a Gulácsizás. Ja, kapott egy potyát 3:0-nál. Ha azt megfogja, a többi ziccert meg nem (amiért szemrehányás sem érhetné, ugye), akkor 0:6.

    Küzdöttek a fiúk, de sajnos ez a reális különbség, ma elmaradt a csoda.
    A széleken nagyon gyengék voltunk, szerintem ott ment el leginkább a meccs. Ha Lovrencsics meg Botka (bár ő kell középre is) renbe jön talán renben lesz a jobb oldal, de ballábas szélső védő nélkül, hát... Oda nagyon kéne találni valakit

    Ezek a térdelősök nagyon meg akartak verni bennünket. Sterling is felkészülten provokált a goljánál. 2-0 utánn normál esetben már lassítják a jàtékot, de ezek akkor is mentek mint a pocok. Sterlinget 1 évre eltiltanám a mutatványáért.

    Egyrészt szerintem az utóbbi meccsek elit ellenfeleit tekintve pillanatnyilag az angolok a legjobbak. Második ok, hogy nem volt Nagy Ádám. Harmadik tényező, hogy a jobb oldalon nagyon hiányzott Botka és Nego. A jobb oldalunk nagyságrendekkel gyengébb volt így. A negyedik ok pedig, hogy totál nem ment a játék. Wilinek ilyen labdaeladása, mint az első gól előtt...Ez nagyon nem jött be, Albánia ellen össze kellene szedni magunkat.

    "Őszinten el kellene kondani a szurkolóknak, hogy jelenleg reálisan maximum arra van némi esély, hogy a 32 csapatos Európa-bajnokságokon ott legyen a válogatott."
    szerintem ezt a szurkolók pontosan tudják (már amelyikük nem teljesen elmebeteg), ezért is ünnepelték a csapatot a stadionban a 0-4-es szpás ellenére. Az angoloktól nem szégyen kikapni 0-4re.
    Sőt, az a helyzet, hogy (szerintem) azt is tudja minden szurkoló, hogy lényegében a lengyelek ellen sem mi vagyunk az esélyesek, és papíron simán benne van ott is egy idegenbeli 3-0 (vagy 3-1) a polákoknak. Szóval nem kell elmagyarázni semmit, mert mindenki tudja, hogy mi a pálya.
    Nem akarom elkiabálni, de a jelenlegi magyar csapat, meg a 2-3 évvel ezelőtti között az a különbség, hogy nagyjából biztosak lehetünk abban, hogy andorrát meg san marinot simán elverjük, albániával meg játszunk egy meccset, de győzünk, a lengyelek ellen meg kis szerencsével tudunk győzni, az angolok ellen meg nagy szerencsével ki tudunk izzadni egy döncit.
    ezért sem hibáztatom rossit a mai meccs miatt, sem pedig a spílereket.ami ma történt az a puszta realitás . ami jó hír, hogy viszonylag fiatal a keret, (csak egy csatárt kellene találni végre) szóval optimisták lehetünk.

    az ilyen konzumszurkoloknak a foci csak a latvanyos cselekrol szol, meg a nagy golokrol. Azert nem artana neha nem csak a labdat bamulni, hanem megnezni azt is, hogy mi tortenik a labda nelkuli mozgasnal. Az angolok peldaul ma azzal vertek meg minket. Egyetlen csatar nem tudta hozni sem azt a taktikai kepzettseget, fegyelmet, sem azt a fizikai adottsagot, amire ennek a csaptnak szuksege van. Nem labdazsonglor termeszetesen. En is imadom azokat a tipusu jatekosokat. De a mi szintunkon, amit o csinal az olyan, mint az oxigen a Himalajan maszas kozben. Kivancsi leszek mi lesz nelkule.

    Nem feltétlen a beszariságról van szó. Brutál tempót diktáltak az angolok és erre rátettek egy lapáttal amit a már fáradó magyarok egyszerűen képtelenek voltak lekövetni. Egy eladott labda és úgy jöttek vissza ránk amit egy nálunk jóval jobb csapat sem biztos h.le tudott volna védekezni. Emellett rendesen fel is hergelte őket a közönség. Nem lehet ilyen deffenzíven játszva, gólt érő hiba nélkül ilyen iram mellett lehozni egy meccset sem.

    Hozzá kell még tenni, hogy hiányzott Botka, Lovre, Nego, Nagy Ádám, Kalmár, meg Szobi jó formája...

    angolokat mikor vertük meg utoljára? Mikor szereztünk pontot ellenük? Abszolút mumus válogatott. Mindig szenvedünk ellenük, úgyhogy kb. erre lehetett számítani.

    milyen huhogás? h kifut a gyerek provokálni és megdobálják és fújjolják? Oké h tapló dolog, de már megint miből akartok elefántot csinálni? Kane, Maguire Southgate-ből is ki akart a brit nyomi egy "szemtanú"-vallomást csikarni, de mindegyik azt állította nem hallottak semmi ilyesmit... Még ha volt is akár egynéhány kretén, azokat kell megbüntetni ha már ez a divat. Hangránátra semmi, vélt vagy szórványos (h te is fel tudd fogni, a 60 ezer ember elenyésző töredéke) fütyülésre meg pellengérre állítás és összemosás, igaz?.. működik a hálózat rendesen... Hacsak a 10 perc előtt nem volt valami (innentől tudok véleményt mondani) semmi különös nem történt: a hazait biztatták, a vendégek fütyülték-fújjolták... Igen a futball egy munkás eredetű sport, és szerencsére még némileg őrzi az eredeti szenvedélyt, még ha nyomokban is...

    Ma nem jött össze. AZ Eb_n sokan túlteljesítettek most pedig többen alul.A meccs előtt is és utána is a fő téma a rasszizmus volt.A dobálás és egyebek miatt borítékolható a zárt kapu. A Fifát nem fogja érdekelni hogy a szimpatikus okos tekintetű legényke bizony készült a provokációra

    a meccs meg sajnos azt hozta amit előzetesen lehetett tudni: az angolok a (selejtezőkön legalábbis mindenképpen) a legalázatosabb nagycsapat. Egyszerűen nem tehetik meg a brit média mellett h a kisebb csapatok ellen is ne max-ra tegyék oda magukat.

    "Külön figyeltem, a nehezen megszerzett labdákat nem tudtak egymáshoz passzolni
    Orbán megunta, előre vitte, leszereltek...0-1
    Szalai Attila elorevágta, angolhoz, elindítottak a védelmet, 0-2...aztán a szokásos lepkék."
    Egyébként ez tökéletes összefoglalása a meccsnek, valóban ez történt smiley

    Nagy Ádi hiányánál nagyobb probléma volt, hogy a jobb oldalon a Kecskés-Bolla duó átjáróház volt.

    Rég láttam élőben válogatott meccset, jó volt, a látottak már kevésbé.
    Végig úgy éreztem emberhátrányban játszunk,sajnos Szoboszlai ma nemcsak önmagához képest jelentett hátrányt, hanem úgy összességében is.
    Az első félidő közepén leült a kezdőkörbe, szerintem nem teljesen egészséges, s ez nyomta rá a bélyeget a teljesítményére. Aki szerintem nagyon hasznosan játszott az Schafer, nekem ő tetszett, ja és Fiola. Nem ő a legtechnikásabb játékosunk de ő volt az egyetlen aki állandóan megjátszható volt- más kérdés ha nem mögé érkezett akkor sem tudta nagyon kivel megjátszani.
    Összeségében egy közepesen játszó angol csapattól kaptunk ki, remélem vasárnap jobban játszunk és nyerünk.
    Hajrá magyarok!

    Amiról Rossi nem tehet, de az illetékesek vastagon, az a pálya a állapota. Szégyen, hogy ilyen gyepen fogadtuk Angliát. A másik, a média által felhergelt tömeg, amelyik keserűen csalódott. A harmadik, az ún. "szakértők", akiktől a válogatott sosem kap tárgyilagos visszajelzést. A negyedik, a túlpolitizáltsága ennek a játéknak Magyarországon. Az egyik oldal a gyenge teljesítmény után is éktelenül dicsér, a másik egyetlen dolgot tud, pocskondiázni. Mindkettő durva felelőtlenség és semmi köze a szakmához. Az ötödik, ez a féreg Cakir, aki képtelen tisztességesen, elfogultságok nélkül vezetni nekünk. Rice-ot ki kellett volna állítani, erre labdát szerezhetett az első angol gól előtt, az utolsót meg ő rúgta.
    Amiről viszont Rossi és a stábja vastagon tehet, pontokba szedem, ahogy eszembe jutnak a dolgok.
    1. Gulácsi sosem volt klasszis kapus. Ezt én régóta tudom, a közvélemény is kezdi felfogni. Rossit csak kicsit menti, hogy Gulácsit érthetetlenül felfújták a Bundesligában. Már régen lehetőséget kellett volna adni másoknak, Dibusznak. Bogdánnak és Szappanosnak. Gulácsi 3 gólban is benne volt, 2-ben vastagon. Ideje váltani a kapuban.
    2. Rossi Szalai Ádámtól sem tud szabadulni, holott ez az ember hosszú ideje a válogatott kerékkötője. Lassú, ügyetlen, körülményes, kapura veszélytelen, 90%-ban nem tudja megtartani a rá felpasszolt labdákat. Ráadásul miatta adogatjuk haza a labdát, hogy Gulácsi alibiből elrúgja a francba, illetve úgyis mindegy ha véletlenül Szalai irányába megy, nem tud vele mit kezdeni.
    3. Ha Szala Ádám nem lett volna elég, Rossi kitalálta, hogy két jobbhátvéddel áll fel, de egyik sem lesz Fiola, akinek ez a posztja. Ő a baloldalon szerencsétlenkedik, egyszer ki is állítják, mert nem bír magával. Egyszer bejött a szerepeltetése, de sajnos
    nem minden papsajt. Kecskéssel meg már 2 embert levonhatunk a 10 mezőnyjátékosból, nem csoda, hogy a maradék 8 teljesen elfáradt.
    4. Kecskésnél még maradjunk egy kicsit. Akinél ez az ügyefogyott, képzetlen, szerencsétlen, béna ember válogatott lehet, az szánalmas kókler. Nem először jelentem ezt ki, Bese, Lovrencsics, Pátkai, Korhut és mások esetében is hangoztattam, hogy Rossi nem ért hozzá, nem csoda, hogy jegyzetlen senki volt a hazájában. Itt egy darabig mázlija volt, de most rendesen kipukkadt a lufi.
    5. Még a védelemnél maradva. Ennél a felállásnál még az is használhatóbb lett volna, ha Szalai Attila balbekket játszik és Lang belső védőt. Vagy ha Attila belül, akkor a paksi Szabó János a védelem szélén, mert ő valóban balhátvéd és jó játékos. Az pedig példátlan butaság, hogy a Kecskésnél ezerszer jobb futballista Batik még a keretnek sem tagja.
    6. Nem Nagy Ádám hiánya volt a döntő, mert Kleinheisler és Schäfer szűrőben elfogadhatót nyújtott, hanem a gyors, jól cselező, labdabiztos emberek: Gazdag, Sallói, Varga Kevin, Schőn és Nagy Dominik. Akiktől Rossi irtózik, mert egy beszari ember. Ki lehet kapni a jobbtól, de akkor legalább focizzon a csapat. Az észtek is nagyon kikaptak otthon Belgiumtól, de legalább berámoltak kettőt Courtois-nak. Rossinál meg Nikolics és Varga Roland kerettag, ami agyrém. Háhn csak dísznek van a keretben, de volt ott már Könyves és Ugrai is. Az olasznak halvány fogalma sincs arról, miként kellene támadni ás gólokat szerezni.
    7. Szoboszlai két szabadrúgása a lelátóra ment, egyébként sem volt nagyon nála a labda. Felelőtlenül sztárolják ezt a gyereket, neki még nagyon sokat kell tanulnia és tapasztalnia, futásban sem veszi fel a versenyt a legjobbakkal.
    8. Nem lehet úgy támadni, hogy Sallai egyedül van a béna Szalai Ádámmal, a másik oldalon meg szélsőként használhatatlan Szoboszlai ügyetlenkedik. Ennél még az jobb lett volna, Dominik játszik hátra vont középcsatárt és még egy futó ember kezd, mondjuk Varga Kevin a baloldalon.
    9. Durván megdőlt Rossinak az a mániája, hogy képzetlen és lassú bekkekkel akar szélsőt játszatni, amikor még az embereikkel sem bírnak hátul. Percek alatt elmegy a szurkoló kedve emiatt a meccs nézésétől.
    Összefoglalva, ki lehet kapni Angliától, de nem így, mert játéknak nyoma sem volt. Nem nehéz megjósolni, hogy a lengyelek is elintéznek minket, Angliában ránk adják a zakót és ugrott a második hely a csoportban. Ugyan 2026 még messze van, de ilyen szemlélettel oda sem jutunk ki, mert akkor sem fog futballozni a válogatott, legfeljebb csak küzdeni. Az meg számomra érdektelen, ha olyat akarok nézni, birkózó- vagy bokszmeccsre megyek.
    PS
    Sajnálom Orbán Vilit, hogy elvették tőle a labdát. De neki kellett felmenni a félpályáig, mert senki nem tudott emberhez passzolni.

    Hozzáteszem, Rossi mondja jól. Az egyetlen dolog (nem kicsi) amit fel lehet róni a csapatnak h ennyire azért nem kellett volna összeesni. Sajnos jól láthatóan voltak olyan pillanatok, amikor a hit hiányzott, és nem összeszokottan reagáltak egy-egy szituációra (egymást várták v. épphogy egyszerre rohantak ugyanarra a labdára).

    kecskés kritikán aluli volt, napnál világosabb, hogy ez a csávü nem való a keretbe, de szerintem még egy andorra sem rakná be a saját keretébe, de ehhez nem kell prof szakértődoktortraktornak lenni. Bollában volt fantázia amugy, mert grílist jól tartotta az első félidőben, de frankón elfáradt mentálisan, meg fizikailag is a gyereke a második félidőre, a felfutásai is jók voltak, a passzain viszont melózni kell, valószínúleg ezért is adta kölcsön a wolfs, szóval benne van lehetőség, függetlenül attól, hogy ma a második félidő részéről ugyancsak botrányos volt.

    Tényszerűen:
    - Gulácsi fogott 3 ziccert és a 4. gól az övé volt
    - a jobb oldali védelem katasztrófa, miért kell az angolok ellen két tejfeles szájút (Kecskés, Bolla) kipróbálni??
    - miért nem játszik végre Fiola a saját posztján (jobb hátvéd), ha a bal oldalon kisegítőként is magas színvonalon teljesít??
    - az ok. , hogy az első 20 percben beszorulunk, na de utána miért nem toljuk fel a védekezést 35-40 méterre.
    - egész meccsen kerestük a labdát, profi játékosaink, főleg a középpályán képtelenek voltak megtartani a a labdát és támadást építeni
    - Szoboszlai egy nulla volt egész meccsen, semmi védekezés, semmi irányítás és az a két szabadrúgás......??
    - értékelhetőt Kleini, Scháfer és Fiola nyújtott, a többi nulla
    - szerintem Rossi is hibás taktikát talált ki és meccs közben sem javította!!
    - a mai futballban olyan nem létezik, hogy ekkora fizikai különbség legyen két csapat között, csak kerestük a labdát 90 percig.

    ja, és az sem utolsó, hogy az angol médiának fel kell mutatni a saját szurkolóiknál rasztistább szurkolótábort is, hiszen az EB döntő után történek magukért beszéltek, és kb azóta szinte minden PL meccsen megemlítik, hogy csúnya dolog a fekete spílereket bántani, ha szrul fociznak, (a fehéreket azt lehet), és ezt a szurkolóknak meg kell értenie, és megengedhetetlen ami a közösségi médiában folyt az EB döntő után resford, saka, meg nemtudom ki volt a haramdik szerencsen gyerek ellen (akik kihagyták a tizit)
    na most fel tudják oldozni az angol szurkolókat. szerintem mindenképpen ez lett volna a dolog vége, ha van pohárbedobálás, ha nincs. az összes angol fotós a B középre fokuszált a meccsen, valamit csak elkapnak. mondjuk nem nehezítették meg a dolgukat a b közép suttyói, de azért ekkoa lufit fujni is csak az ujkommer lipsik tudnak a a semmiből.

    A BBC meg már úgy állítja be ezt a meccset, mintha a diverzitás hős lovagjai arattak vola győzelmet a gonosz rasszisták felett, mintegy ideológiák csataterének lefestve a pályát (kb. mint a müncheni olimpia csak az irány más)

    Szurkolásunk ami világszinvonalú.Játékban és ma főleg fizikálisan fényévekre voltunk az angoloktól a fél pályan nem bírtunk átjönni.Nem normális h milyen fizikumuk van.Foci erröl szól jó hangulat nem értem miért kell büntetni?Biztos vagyok benne jó ideig nem kell menni válogatott meccsre a Puskásba.Pedig az angol játékosok is keltették a feszültséget rendesen.Jót mosolyogtam itt írtatok h a Fradi a Young Boys ellen most meg a válogatott felejtett el focizni a 2.félidőre.Nem hiába ért az a svájci csapat 2 szer annyit és most az angoloknal 100 millio fontis jatekosok szaladgáltak addig nálunk a többség 2 3 millio ojros focistácska.Mentálisan és fizikálisan felőrölnek a 2. félidőre nem felejtenek el focizni vagy szarnak be.Vállalható vereség de azért 90 perc alatt h kapura se tudunk rúgni vagy talán 1 et hazai pályán az azért gáz még egy Eb ezüstérmes ellen is.Szurkolóknak pedig grat mégegyszer en meg a konfekti esőt tüzijatekot is elnéznem argentinosba de ez a savanyú rendszer mindent tilt.

    Nem gondolom hogy rasszista lennék ,de a térdelésnek és a politikának nincs helye a sportban…A másik a pohárbedobálás:Európában nem ritka még a “hatalmas és fejlett” országokban se!ne legyünk álszentek ez focimeccs nem opera!

    Semmi olyan nem történt, ami kirívó lenne. Csak máshol nem büntetnek érte, minket meg igen. Ennyi a különbség.
    Szerintem aki leírja, hogy ilyen gáz, meg olyan gáz az kb egyetlen Bundesliga vagy Serie A meccsen nem volt még. Dél-Amerikáról nem is beszélve. Megnézném egy teltházas Boca meccsen mit kapnának a térdeplők. Segítek, az európai drukkerek reakciója semmiség ahhoz képest.

    Angol provokációról írnak néhányan.
    Annyira nem provokáltak, hogy Kane az EB alatt szivárványos karszalagban játszott tegnap pedig a hagyományos verzióan.
    Sterling egy elhunytról emlékezett meg a felirattal, ez borzasztóan sértő volt számunkra.
    Egyedül a térdelést nem hagyták el, azért sokszor Angliában is fütyülik őket, de mégis csinálják.
    Ők megértették, hogy valószínű fütty lesz, ne reagáljanak rá.
    Ha fütty helyett megtapsolták volna őket szerintem megzavarodnak az első 5 percben és rúghattunk volna addig 2 góltsmileyD
    De szerencsétlen Csányi és Rossi hiába mantrázta már 1 hónapja, hogy csak kulturáltan gyerekek mert megint seggbe fognak rúgni minket.

    Ott voltam a meccsen , méghozzá szerncsétlen módon az ultrák szektorában.
    Én nem hallottam rasszista beszólásokat. Sterlinget nem azért szidták, mert szines bőrű, hanem azért, mert bubkó módon viselkedett. Sajnos néhányan fütyültek az angol himbusz elején. Egy hülye bedobott egy petárdát és többen poharakat. A meccs előtti térdelésről meg hagy legyen már ellenvéleményünk.

    Elolvastam a BBC cikkét.Már a térdelés kifütyüléséért is büntetést várnak,a két fekete játékost állítólag sértegették és felhívják a figyelmet arra,hogy már az euro döntő miatt az UEFA stadionbezárást rendelt el és ezt elvárják a FIFA-tól is.
    Az egész cikkből süt a hülyeség,a felsőbbrendűség érzete az ÁLTALUK kirabolt és elnyomott szegény feketék "védelme".Ha anno csak szidta volna a dédapjuk az afrikaikat.....Az olasz himnusz kifütyülése náluk nem bűn....

    Southgate jól nyilatkozott:
    "Mindig is azt mondtam, hogy ne mutogassunk másokra, amíg a saját házunk táján nincs rend. Engem abban a szellemben neveltek, hogy ha valahol vendégeskedem, legyek mindig tisztelettudó."

    Diszkrimináció, kirekesztés - sporteseményen valaki elmagyarázhatná végre, hogy ez pontosan mit takar ha már a nyomorult FA és BBC csak dobálóznak a szavakkal konkrétum nélkül. Az hogy a hazai szurkolók nem kedvelik a vendégcsapat játékosait az nem kirekesztés, hanem normális viselkedés. Ez egy verseny, győzöl vagy vesztesz, ez a sport része. Vélt érzelmekre alapozott kirohanásoknak pedig semmilyen jogalapja nincsen, ha bizonyíték sincs. És itt sürgősen meghúznám a vonalat felsőbb szinten, mert jelenleg az zajlik, hogy ha valakire csúnyán néznek az már elegendő jogalapot biztosít egy büntetésre. Szánalmas és demagóg...

    Az a leggàzabb ebben , hogy a 2 napja covidban meghalt baràtjàtòl bùcsùzott az üzenettel, nem pedig a szurkolòkat provokàlta... 'Love you forever Steffi Greg', ez àllt a pòlòn.. lehet h meg kellene tanulni angolul vagy csak olvasni mielőtt dobàlunk? Szégyen..

    Sajnos papírforma. A meccs végi interjúkban is minden angolt leginkább erről kérdezte az "újságíró" - viszonylag elegánsan válaszoltak mind a játékosok, mind Southgate. De a sorsolásnál eldőlt, hogy lesz ami lesz, ezután a meccs után nemcsak UEFA-, de FIFA-zártkapu(k) is lesz(nek).

    Konkrétan záporoztak rá az üditőspoharak, még valamelyik fehér csapattársa fel is vett egyet és úgy tett mintha beleinna, ennél kevesebbért is osztogattak már zárt kaput meglepődnék ha nem az lenne a jutalom...

    Sajnos tudomásul kell vennünk, hogy a világon eluralkodott a hazugság. A tegnapi meccsen is voltak nem oda illő megnyilvánulások, mindkét részről, és elenyésző mértékben. Egy normális világban ezekkel senki nem foglalkozna. De mi már nem abban élünk. Salamon óta tudjuk, hogy a perben az először szólónak van igaza egészen addig, amíg a másik fél meg nem cáfolja. És sajnos manapság ez majdhogynem lehetetlen. Mert minden meccsen vannak ilyenek. Azt viszont elfelejtik, hogy ott volt másik 60.000 ember aki viszont teljesen normálisan viselkedett. Ha ezt kihagyják akkor máris sérült az igazság.
    + Sterling az egész meccsen tanúsított viselkedésével maga is hozzájárult a pohár dobáláshoz. A méz levevős akciójával pedig 2 egyenként sárgalapos figyelmeztetés maga után vonó sportszerűtlen viselkedést valósított meg. H a jt egymás után két sárgát mutat fel neki egy szót sem szólhatnak.
    Még annyit, hogy ha ez fordítva történik, akkor valószínűleg semmi sem történik.

    Az emberek 99% a nem a feliratra reagál, hamen a testbeszédre. Az pedig nem volt összhangban a felirat tartalmával.

    Én semmilyen rasszista megnyilvánulást nem hallottam tegnap. Sterlinget fújolták, amit a sportszerűtlen viselkedésének köszönhet, de ebben semmi rasszizmus nincs. Nyilván nem kellett volna bedobálni a poharakat, de az angoloknak is miért a magyar keménymaghoz kifutva kell ünnepelni? Nyilván ha az ellenfél keménymagjához mész gólt ünnepelni, az provokáció, amire nem volt ugyancsak semmi szükség.

    Amikor, nagy ritkán, eljutok válogatott mérkőzésre, mindig felveszem a fekete pólómat és a táborban szurkolok, annak ellenére, hogy ősz hajam eléggé "kilóg" a társaságból smiley. Szeretnélek megkérni mindannyiotokat, hogy mielőtt lecsürhézitek, lenácizzátok ezt a társaságot, vegyétek a fáradtságot és egy mérkőzés erejéig legalább vegyetek részt a szurkolói menetelésben, a lelátói szurkolásban. Meg fogtok lepődni. Nem állítom, hogy csupa intellektuális világbajnok van benne a csapatban, de közülük a legutolsó is nagyságrendekkel szimpatikusabb, mint Sterling "úr", akinek nem a bőrszíne (voltak még feketék itt-ott az ellenfeleknél az idők során), hanem a magatartása verte ki a biztosítékot. A félpályánál nem talált kamerát, hogy megemlékezzen a barátjáról ? Nagyon nem értek egyet azzal, hogy pirotechnikát használjunk, poharakat dobáljunk, fütyüljük az ellenfél himnuszát, de a térdelés miatt én is torkam szakadtából fújoltam volna. Mi keresni valója van egy focimeccsen ennek az amúgy agyament tiltakozásnak ? Én is azt hiszem, hogy jön majd a zártkapu, mert a világot irányítók alig várják, hogy valamivel belénk akadjanak, mert nem akarunk beállni a birkák sorába. Részemről soha többet ne legyenek nézők, de akkor sem fogok beállni.

    Annak, akinek nem lenne egyértelmű: nem Sterling üzenetével volt a baj, hanem azzal, hogy mindezt a magyar B-közép előtt kürtölte világgá, és ez hergelés, provokáció, és nagyon is tudta, tisztában volt azzal amit csinál (felesleges mentegetni). Ezek után ne várja el senki, hogy a csávót bárki is megsajnálja (személyes tragédiája ellenére). És a többi angol gólnál ugyanez: Grealish söröspoharas mutatványa, a többi gólöröm, mind-mind célzott provokáció. És mondom még egyszer, ne legyen már alapfelállás, hogy az ellenfél játékosait "szeretni" kell. Nekünk magyaroknak pont az az egyik fegyverünk hazai pályán, hogy olyan velőtrázó hangulatot teremtünk, hogy az ellenfél berosál. Ugyanakkor az pár hónapja rendben volt, amit az angolok előadtak az Eb-n: szurkolók megverése, beözönlés a döntőre, olasz himnusz kifütyülés, stb. Arról nem is beszélve, amikor a francia szurkolók dobálták a lefújás után az 1 pontnak örülő Gulát. Az ezekkel kapcsolatban meghozott büntetésekről nem láttam egy infót sem. Aki tudna küldeni erről bármit, azért hálás lennék.

    Ajánlom egyébként mindenkinek a sport tv-s Szaniszló Csabi véleményét, ennél pontosabban ezt nem lehet megfogalmazni:
    "Viselkedjünk úgy, ahogy Gareth Southgate mondta, söprögessünk a saját házunk táján. A tegnapi meccsen én egyszer rondát kiabáltam – ez van, elszakadt a cérna, amikor Szalait felrúgták a 40. percben a tizenhatos előtt, pedig nem volt min idegeskedni, hiszen ez volt a magyar válogatott legnagyobb gólhelyzete az első félidőben.
    Azért az önvallomás, azért veszem ennyire komolyan az angol kapitány szavait, mert magával ragadott, hogy képes volt közvetlenül a lefújás után, élő adásban, tízmilliók szeme láttára higgadtan értékelni azt, ami tegnap este a Puskás Arénában történt, és bár a meccs óta eltelt már jó 10 óra, sokkal több reális értékelést azóta se csíptem el.
    Hogy a nemzetközi sajtó mit gondol rólunk, ahhoz nem kell véleményeket olvasni, elég megnézni Southgate interjúját – az angol riporter egy 4-0 végén, az Eb-döntő utáni első válogatott meccset követően 59 másodpercig kérdezi a meccsről, majd a következő 1 perc 39 másodperc témái: rasszizmus, stadionbezárás, miért volt Budapesten ma egyáltalán néző.
    De lassan itthon is már csak kétféle hangos vélemény van, a kettő közti átmenetet felvállalók száma meccsről meccsre aggasztóan csökken:
    A. Nem volt itt semmi látnivaló, öngyújtóval nem is dobáltunk, ne provokáljanak és nem lesz baj.
    B. Gyalázat, amit „a magyar szurkolók” műveltek, Európa szégyenei mi vagyunk (ha lehet, mindezt angolul posztolva).
    Mindkettőt szeretném kikérni magamnak: az elsőt azért, mert ostoba, a másodikat azért, mert mi a szándékosan provokatív vélemény, ha nem ez?
    Az MLSZ, a kapitány, a játékosok a meccs előtt megpróbáltak szépen kérni. Ez a meccs bebizonyította (és már jó néhány korábbi is), hogy ez nem elég, mert a szurkoló eddig sem dobált, a (legyen mondjuk) kétszáz balhést meg egyáltalán nem érdekli, Marco Rossi szerint hogyan kell viselkedni egy meccsen. Ha építettünk egy olyan stadiont, ahol a játékosok a nézők arcában ünneplik a gólokat, és ezt élvezni is akarjuk, akkor a válogatott sem lehet kivétel: innen is ki kell tiltani a balhézókat, akik között alapvetően szintén kétféle van.
    1. a „fákkjúniggerezők” és „Krisztiánóhomoszekszuálozók”, akikkel nehéz mit kezdeni, mert bekiabálások miatt macerás kitiltani valakit a stadionból.
    2. a repohárral, budipapírral dobálók (remélem, rájött a szapora hazafelé) kis tábora, akiket viszont úgy kell egy életre kihajítani az összes válogatott meccsről, hogy az ne csak a magyar, az angol, a német, hanem az új-zélandi és a japán sajtót is bejárja.
    A dobálók kitiltásához még csak a zárt láncú videófelvételek sem kellenek – akár sajtófotók alapján is ma reggel kilenckor ki lehetne tiltani párat, hiszen bizonyítékokkal tele van az internet. Nem nehéz rájönni az összefüggésre: ha kitiltod a másodikat, kevesebb lesz az elsőből. És ebben kegyetlennek kell lenni. Az NBA-ben is volt dobálás a visszatéréskor, azonnal kitiltották egy életre az illetőket az arénából. Az MLB-ben is volt, és miután a rendező csapat kitiltotta a dobálót saját létesítményéből, a szövetség közölte, hogy annyiban módosít: az illető mostantól az MLB egyetlen stadionjába sem léphet be, jó szórakozást a tévé előtt, otthon lehet dobálni.
    A hazai magyar válogatott meccsek hangulata sajnos méltatlan szintre jutott: méltatlan a stadionhoz, a jegyárakhoz, a válogatotthoz, és ahhoz a majdnem hatvanezer szurkolóhoz, akik tegnap is „csak” drukkolni mentek. Ott voltam én is, és nem a 0-4 miatt éreztem rosszul magam.
    Eljött a kegyetlen büntetések ideje. Inkább a kétszázat, mint minket."

    Ezt a hülyeséget el kellene engedni, mert ennek így semmi értelme nincsen. Vagy szurkolókat és telt házat akarunk, vagy polkorrektséget, de ahhoz meg nem kellenek stadionok, lehet játszani a hátsó füvesen is, a stadionból meg lehet kórházat csinálni - abból úgy is kevés van állítólag. Tudomásul kell venni, hogy mindig lesznek szurkolók, aki bekiabálnak, ehhez joguk van. Amíg nincs fizikai atrocitás, szerintem hagyni kéne a facba, ez egy ilyen műfaj. Ami a pohárdobálást illeti, az is csak a mi esetünkben jelent problémát ugye. Kint voltam a francia meccsen is, ahol a csúcseuropér francia szurkolók valóságos záport zúdítottak Gulácsi Péterre, de érdekes módon erről soha senki egyetlen büdös szót nem szólt. Az angoloknak meg - beleértve a sajtójukat is - kussolniuk kellene, mert, ami az Eb döntőn, és utána történt, az nálunk ma már elképzelhetetlen.

    Az a legnagyobb baj hogy itt egy mesterségesen generált dologról van szó. A focimeccseken mindig is voltak, vannak és valószínűleg lesznek is nem emberi megnyilvánulások. De a meccsnek, ennek a topicnak a fociról kellene szólnia. De itt nem erről van szó. Miért? Mert nem erre fókuszálnak főleg a média szereplői. A látás, a hallás az érzékelés mind szubjektív, azt veszed észre amire figyelsz. Én tegnap a focira figyeltem. Azt láttam, hogy a védelem jobb oldala átjáróház volt, és hogy Orbán fegyelmezettlensége és Szalai A eladott labdája után kaptunk két elkerülhető gólt. Az első gól után kinyiltunk, feladatuk az addigi taktikát, beleszaladtunk a késbe.
    Azt is láttam, hogy az angol foci, az angol játékosok is megváltoztak. Korábban egy angol játékosnak lerúgták a fejét,megtapogatta felállt ment a helyére és játszott tovább. A mostaniak viszont már primadonnák. Minden kontaktra rájátszanak, folyamatosan reklamálnak.
    Vannak akik viszont nem erre figyelnek, hanem arra hogy híreket gyartsanak. Ha kell dolgokat kinagyítsanak más sokkal fontosabbakat viszont elrejtsenek, elhalgassanak. És az embereknek ezzel van a problémájuk. Az, hogy az emberek sajnos nem mindig a legjobb módját választják véleményük kifejezésére az tény. Viszont ennek a megváltoztatása nem az UEFA v a FIFA dolga, hatásköre. Erre "megvannak" a megfelelő szervek. Hivatalosan. A valóság azonban az, hogy sajnos nincsenek, mert annak a társadalomnak lenne a feladata amelyben élünk. Az viszont beteg, egyre jobban torzul. Ezt láthatod itt a fórumon is.

    A sok antimagyar szerint Sterling azért lett megdobálva,mert a fekete ruhások nem tudnak angolul. Hát annyit ,hogy love you xy már egy hároméves is megért. De senki nem olvasgatta mi van ráírva,csak annyit láttak,hogy a gólja után gusztustalanul a magyar keménymag elé rohanva ünnepel. Ez a világ bármely pontján kiveri a biztosítékot!

    Tegnap kint voltam a meccsen, sőt még a szüleimet is kivettem mert eddig nem látták az új Puskás Stadiont, és kíváncsiak voltak. Meg kell mondanom, hogy végig korrekt volt az egész szurkolótábor, a meccs előtt, közben és utána is. Hiába volt tömeg mindenhol, pláne meccs után, teljesen kultúrált volt a viselkedés mindenkitől. Le a kalappal. Az hogy egy barom bevitt petárdát és bedobta, meg pár állat huhogott, az sajnálatos de kb a szurkolók 1%-át jelenti. Ki kellene tiltani őket utólag, illetve a belépésnél illet volna azért kicsit jobban megvizsgálni az embereket - szerintem.

    Nem tudom, hogy azok, akik itt fel vannak háborodva a szurkolók viselkedésén, meg a "gyűlölködésen", kint voltak -e a meccsen. Én kint voltam, és nem tapasztaltam gyűlölködést. Néhány pohár berepült meg egy petárda, de ez semmi. Írtam már, hogy a francia meccsen a francia szurkolók Gulácsit dobálták, és az senkit se zavart. A baj a kettős mércével van. Ha a Wembley-ben az angol szurkolók egy eb döntőn agyba-főbe verik az olasz szurkolókat, akkor két hónap alatt semmilyen elmarasztaló döntésnem tud születni, mert ugye a vizsgálat folyik. Itt meg már megvan az ítélet is gyakorlatilag, mint szegény Pelikán elvtárs esetében. Az én gyomrom ezt nem veszi be.

    Megint csak a szélsőségek mind2 oldalról. El kell ismerni, a szurkolás zseniális volt, látkép, hullámzás, közös kiabálás, élveztem én is, és el kell ismerni, őrült nagy baromság volt megdobálni Sterlinget + szögletnél ugyanez, és bedobni azt a világító sz@rt + még a végén 1 barom be is futott a pályára. Ennyi. Aki nem érti meg, hogy ha dobál, akkor nem mehet ki szurkolni a következő meccsre, akkor teljesen fölösleges itt írogatni. Mintha lóval sakkoznál, tök fölösleges nekik az "együttélés szabályait" elmagyarázni.

    a lelátón 6:3-as élőkép volt, a pályán meg 0:4-es élő adás

    Nagy csalódás volt ez a meccs. A hangulat a stadionban talán most volt a legjobb. Minden adott volt, hogy bátran játszunk, de helyette bántóan kiscsapat vs nagycsapat meccs lett belőle.

    Nem is tudom mikor volt ennyire homály meccsünk itthon, amikor ennyire nem volt közünk a találkozóhoz. Talán a hollandok elleni 0-4 volt ilyen.

    Mi az hogy bátran játszani definiálja már valaki? 0:2 utan kitamadott a magyar válogatott 4 lett belőle ha az elejétől ezt csinaljuk akkor most 0:8 lenne.

    A Rossi-era talán leggyengébb meccse volt.

    Gula hozta ami tőle levárható, de a védelemben mindenki gyenge napot fogott ki. Orban is óriásit hibázott az első gólnál, márpedig ha ő hibázik, nekünk végünk. Kecskés és Bolla egyszerűen nem válogatott szint. Schafer volt a legjobb magyar, ő legalább akart, Kleinheislerrel és Fiolával együtt. Nagy Ádi nagyon hiányzott középről. A támadók észrevehetetlenek voltak, kivéve Szoboszlait, őt azért észre lehetett venni, annyi labdát adott el. Kicsit kéne az arcon igazítani, mielőtt világsztárrá avatjuk.

    Ne felejtkezzünk meg a 2 Szalairól sem, Szalai Attilának egyelőre magas ez a szint, Ádám pedig kínos látvanyos fetrengéseivel nemzetközi szinten.

    Ha lenne időm, csinálnék egy videót Kleinheislerről. Egyszerűen nem tudom, hogy lehet ennyire buta egy játékos. Nagy Ádám higgadtsága annyira hiányzik a középpályáról, mint egy falat kenyér. Nélküle nincs középpálya. És ha nincs középpálya, akkor se normális támadás, se védekezés nincs, ahogy tegnap láttuk. Azt meg konkrétan nem értem, hogy védekezéskor 5 védőnk van, erre állandóan a szélről jöttek be a labdák a góloknál és középen sem volt elég az a 3-4 ember, hogy lefogja azt az érkező 2 embert...

    Hülye angolok, angol hülyék.

    Nyilván én is a sportszerű szurkolás híve vagyok, de egy focimeccs nem szentmise vagy bál. Bizonyos dolgok elhangoznak, bizonyos dolgok megtörténnek a lelátón. A rasszista kártyát meg úgy tűnik, hogy akármikor elő lehet húzni, lassan eljutunk oda, hogy akkor is az az ember, ha meg sem szólal, mert akkor biztosan gondolt valamire...

    A szurkolok viselkedese meg felfujt.

    Odavagtak 13 poharat a golvagohoz aki elrontotta az oromunket na bumm meg 50,000emberbol 10 huhogott, bizonyitando,hogy nem mindenki hallotta.

    Ez a terdeles teatralis ami feszkot gerjeszt (Vezerunk meg okosan meg ratett egy lapattal). Nekunk Magyaroknak (szemelyes velemenyem szerint) nincs baja a fekete kozosseggel. Szidunk mi mindenkit a stadionban

    Sztem meg mindig jobb bevagni par poharat feszko levezetesre mint osszeverni egy fel varost mint ahogy az angol szurkolok csinaljak.

    A TV-ben nem láttam, de akármi van ráírva, az is tilos. Sterlingnek két sárgát kellett volna kapnia. Egyet a mez levételéért, egyet pedig a közönség provokálásáért. Két sárga után egy piros (vagy ez is rasszista megjegyzés?)

    Szerintem, sajnos nem tudunk ennél többet 3 nap felkészüléssel...

    Az EB-meccsekre 35 nap volt felkészülni...

    Mondjuk azt kemény látni, hogy egy totálisan felállt 10 védekező játékos ellen, hogyan lehet járatni a labdát gyorsan, hogyan lehet megbontani a védelmet...

    Letámadtak és ezzel megölték a labdakihozatalt. Sajnos élmény volt élőben nézni hogy milyen gyors átmeneteik vannak, hogy mennyire kompakt a csapatmozgás és milyen sebességgel futnak, gondolkoznak.

    Ennyi rossz labdát, amennyit Bolla elszórt szerintem Dzs is tudott volna, sőt a topiklakók egy része is.. A felháborodásom nagyobb részt annak szól, hogy úgy próbálta Rossi játszatni az 5-3-2 es felállást játszatni, hogy nem volt meg hozzá az ember anyag. (Szoboszlai és Sallai nem egy Nagy Ádám.) Ezzel a kezdővel sokkal inkább egy 5-2-3as felállás volt ez, ahol Sallai és Szoboszlai egymás elől vette el a területet, de legalább mindezt olyan távolságra a védősorunktól, hogy még véletlenül se lehessen lapos passzokkal elérni őket. Már az első félidőben látszott, hogy ez nem jó. Ha mindez nem lett volna elég, akkor jött hozzá Orbán érthetetlen és felesleges előretörése. Bocsássatok meg, de egyszerűen nem látom, hogy ezen Dzs bármit is tudott volna még rontani! A védőink rendre a középpálya közepére lövöldözték a labdákat, ahol azt az angolok köszönték szépen.. Egyszerűen nem értem, hogy miért ragaszkodott Rossi ehhez a felálláshoz, ez olyan Husztis! smiley

    A felálláshoz, ami eddig jól működött, nem gondolom, hogy 4 nap alatt kellett volna hozzányúlni. Nagy Ádámot gyakorlatilag Schäfer helyettesítette, szóval a másik két általad említett játékos ettől szinte független volt.

    Szerintem ennek ellenére így sem a pálya közepén volt a legnagyobb probléma. Gondolok itt arra, hogy ha Nagy Ádám játszik őt is ugyanúgy "megvették" volna közepén. Hanem a két szélén, ami az 5 védős felállás egyik legfontosabb pillére lehet. Mind Bolla, mind Fiola nagyjából szerintem nulla értelmes labdakihozatalban tudott résztvenni.

    Épp ezt magyarázom, hogy Bolla játékán az látszott, hogy idegen neki ez a poszt az első félidőben még legalább próbált védekezni, de az előre játékban rendre rossz labdákat adott. Ha Nagy is bevethető lett volna kizárt dolognak érzem, hogy Szoboszlai és Sallai egyszerre lett volna a pályán. Az EB-n rendre egyszerre volt fent Kleinheisler, Nagy, Schäfer, és lényegesen jobb volt a középpályás védekezésünk, mint tegnap..

    Értékelje a magyar játékosok teljesítményét!

    Schäfer András 5.4
    Kleinheisler László 5.25
    Szalai Attila 5.19
    Varga Kevin 5.04
    Gulácsi Péter 5.01
    Sallói Dániel 4.7
    Willi Orbán 4.58
    Sallai Roland 4.52
    Fiola Attila 4.52
    Szoboszlai Dominik 4.04
    Szalai Ádám 3.99
    Bolla Bendegúz 3.71
    Kecskés Ákos 3.35

    Szavazatok száma: 9674

    Értékelje az angol játékosok teljesítményét!

    Harry Kane 6.85
    Raheem Sterling 6.6
    Harry Maguire 6.43
    Jack Grealish 6.41
    Luke Shaw 6.25
    Mason Mount 6.19
    Declan Rice 6.12
    Kalvin Phillips 6.1
    Kyle Walker 6.06
    John Stones 5.8
    Jordan Pickford 5.39

    Szavazatok száma: 4092

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-schfer-kleinheisler-es-szalai-attila-keltette-a-legjobb-benyomast-2847925
    https://ulloi129.hu/2021/09/02/magyarorszag-anglia/
    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2847771
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2021.09.02, 12:03 (szerk.: 2021.09.02, 12:03)
    Dominic Calvert-Lewin sérülés miatt nem léphet pályára az angol labdarúgó-válogatott közelgő vb-selejtezőin, így a budapestin sem – adta hírül hétfő este az angol szövetség a hivatalos honlapján.

    Az Everton támadója – aki eddigi 11 válogatott mérkőzésén három gólt szerzett – a klubja hétvégi, Brighton elleni bajnoki mérkőzésén sérült meg.

    Gareth Southgate szövetségi kapitány nem hívott be helyettest, az angol keret 24 játékossal készül.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/vb-2022-megserult-nem-johet-budapestre-az-everton-csatara-2847217
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2021.08.31, 19:53
    A hétfői orvosi vizsgálatok részleges bokaszalag-szakadást mutattak ki Lovrencsics Gergő lábában, így a
    Hajduk Split játékosa el is hagyta a férfi válogatott eszőtáborát. Helyére nem hív be másik játékost a keretbe Marco Rossi.

    2021.08.31
    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1432628990385270784
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2021.08.31, 19:44
    Nego Loic koronavírustesztje pozitív lett, így a MOL Fehérvár FC játékosa nem csatlakozhat a magyar labdarúgó-válogatott keretéhez, helyette Cseri Tamást hívta be Marco Rossi szövetségi kapitány, a Magyar Labdarúgó Szövetség szombati tájékoztatása alapján. A keret tagjai ma este találkoznak Telkiben.

    2021.08.29
    https://mezokovesdzsory.hu/cseri-a-keretben/
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2021.08.25, 16:13 (szerk.: 2021.08.27, 15:27)
    A férfi A-válogatott szeptemberi vb-selejtezőkre készülő kerete majdnem teljesen megegyezik a nyári Európa-bajnokságra nevezett kerettel. Ezúttal azonban az amerikai bajnokságban remekelő Sallói Dániel és a lengyel bajnokságban kitűnően teljesítő Tamás Márk is csatlakozik a vasárnaptól Telkiben készülő csapathoz.

    Marco Rossi ezúttal is három kapust és 23 mezőnyjátékost hívott meg a válogatottba, amely szeptember 2-án a Puskás Arénában az Európa-bajnoki ezüstérmes Anglia, szeptember 5-én idegenben Albánia, majd szeptember 8-án ismét hazai pályán Andorra ellen lép pályára. A szövetségi kapitány immár az Eb idején sérüléssel bajlódó, de már egészséges Szoboszlai Dominikre és Gazdag Dánielre is számíthat, Sallói Dániel pedig hosszú idő után kapott ismét meghívót, míg Tamás Márk első alkalommal dolgozhat majd Marco Rossival és a válogatott keretével.

    A mostani keret az Eb-keretben is szerepet kapott, főként fiatal játékosokból áll, hiszen ők bizonyítottak a kontinenstornán, és a szurkolók visszajelzéseiből is egyértelmű, hogy ők is bíznak ebben a csapatban, ezekben a játékosokban – fogalmazott Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – Mindössze két új játékos került be a keretbe, egyikük Sallói Dániel, aki hónapok óta kirobbanó formában játszik az amerikai bajnokságban: március óta 21 meccsen 11 gólt lőtt. A másik Tamás Márk, akit nagyon régóta figyelünk, és az utóbbi időszakban olyan teljesítményt nyújtott a Slask Wroclawban, hogy kiérdemelte a meghívót. A többieket az Eb óta is folyamatosan figyeltük, és mivel a kluboktól kapott mérések alapján még azok is kitűnő fizikai állapotban vannak, akik esetleg nem játszanak rendszeresen, így mindannyiukat meg tudtuk hívni.

    Válogatottunkra ezúttal is három mérkőzés vár egymás után, melyek közül az elsőt az Eb-döntős Anglia ellen játssza csapatunk szeptember 2-án, Andorrát szeptember 8-án fogadja a Puskás Arénában, a két mérkőzés között pedig Albániában lép pályára a júniusban Wales ellen idegenben 0–0-ás döntetlent elérő hazai csapat ellen.

    – Ezúttal is roppant nehéz feladat vár ránk, különösen az első mérkőzés tekintetében, hiszen Anglia a világ egyik legjobb csapata, Európában pedig jelenleg a második legjobb – értékelt Marco Rossi. – A nyári Európa-bajnokságon mindannyian láthattuk, hogy mire képesek. Tisztában vagyok szurkolóink felfokozott várakozásával az Anglia elleni mérkőzéssel kapcsolatban, de miközben pozitívan kell hozzáállnunk a mérkőzéshez, muszáj két lábbal a földön maradnunk! Nem szabad elfelejtenünk, hogy kik vagyunk mi, és ki az ellenfél! Ugyanakkor az egészen biztos, hogy ahogyan tettük azt a portugálok, a franciák vagy a németek ellen, az angolok ellen is úgy fogunk kimenni a pályára, hogy ami tőlünk telik, mindent megteszünk a lehető legjobb eredmény elérése érdekében. Ugyanez igaz Albánia ellen is, ahol sajnos a szurkolóink nem lehetnek majd velünk, ráadásul az albánok is kitűnő játékerőt képviselnek, hiszen a kezdőcsapatukból négy-öt játékos az olasz bajnokság erősebb klubjaiban szerepel. Andorra ellen pedig az lesz a legfontosabb, hogy észben tartsuk, minden ellenfelet tisztelnünk kell, és nem szabad alábecsülnünk, mert az katasztrofális eredményt szülhet.

    2021.08.25
    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/egy-ujonc-visszaterok-es-eb-hosok-marco-rossi-kereteben
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2021.08.21, 18:50
    Minden jegy elfogyott az Anglia és az Andorra elleni szeptemberi világbajnoki selejtezőkre, a magyar válogatott telt ház előtt léphet pályára a Puskás Arénában a soron következő két hazai mérkőzésén.

    https://www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg/posts/6264286350263113
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2021.08.04, 20:23 (szerk.: 2021.08.04, 20:24)
    Tétmérkőzések a Puskásban: augusztus 19-től kaphatók a jegyek a hazai vb-selejtezőkre

    Férfi A-válogatottunk szeptemberben három vb-selejtezőt játszik, ebből kettőt hazai pályán, a Puskás Arénában: szeptember 2-án Angliát, szeptember 8-án Andorrát fogadja. E két találkozóra augusztus 19-től lehet kombinált jegyeket vásárolni.
    kép
    A két hazai mérkőzésre szóló kombinált belépők értékesítése augusztus 19-én, 10 órakor kezdődik, és a készlet erejéig tart. A kombinált jegyek kedvezményes áron válthatók meg, ez az árkedvezmény nem vonható össze az Szurkolói Klub-tagok számára elérhető kedvezménnyel. A kombinált jegyeket bárki megvásárolhatja, nem szükséges hozzá SZK-tagsággal vagy szurkolói kártyával rendelkezni.

    Abban az esetben, ha a két mérkőzésre szóló kombinált jegyek értékesítését követőn maradnak belépők, augusztus 23-tól a mérkőzésekre egyenként is elindul a jegyértékesítés, és itt elsőbbséget élveznek a klubtagok. Első körben, augusztus 23. és 26. között a Szurkoló Klub tagjai vásárolhatnak belépőket a szokásos 20%-os kedvezménnyel. Augusztus 26-tól válthatják meg jegyeiket azok, akik nem tagjai a Szurkolói Klubnak. Egy személy minden esetben legfeljebb négy jegyet vásárolhat.

    A Puskás Arénába a jelenlegi szabályozás szerint érvényes védettségi igazolvánnyal lehet majd belépni. Az MLSZ folyamatosan figyelemmel kíséri a hazai és nemzetközi szabályozást, és annak rendelkezéseivel összhangban rendezi meg a találkozót. A szurkolói információkról honlapunkon és közösségi csatornáinkon folyamatosan tájékoztatást adunk.

    https://szovetseg.mlsz.hu/hir/tetmerkozesek-a-puskasban-augusztus-19-tol-kaphatok-a-jegyek-a-hazai-vb-selejtezokre