magyarfutball.hu

Lengyelország - Magyarország 1 : 2 20:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (2 szavazat)

játékvezető: 3 (2 szavazat)

hangulat: 4 (2 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 2 : 2 (1)
  2. 3 : 2 (1)
Világbajnokság 2022 selejtező
966. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Varsó, Stadion Narodowy im. Kazimierza Górskiego
játékvezető : Martins Tiago (Portugália)
nézőszámok:
  1. nso.hu: 56.197
  1. sárga lap 6' Nagy Zsolt
    0 - 1 37' Schäfer András
    41' Klich Mateusz sárga lap
    sárga lap 43' Schön Szabolcs
    45+2' Cash Matty sárga lap
    58' Puchacz Tymoteusz sárga lap
    61' Świderski Karol 1 - 1
    sárga lap 64' Szalai Attila
    67' Kędziora Tomasz sárga lap
    sárga lap 74' Gazdag Dániel
    1 - 2 80' Gazdag Dániel

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.11.16, 18:45
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.11.16, 18:39
    Paulo Sousa: Kissé nehezebbé vált a dolgunk a pótselejtezőn a mai eredménnyel. Nem vagyok olyan kapitány, aki félne a döntések meghozatalától. Változatlanul úgy érzem, hogy a mai mérkőzés lehetőség volt arra, hogy előre léphessünk, Lewandowski és Krychowiak hiányában is. Az volt a terv, hogy több olyan játékosnak is lehetőséget adunk, akik eddig kevesebbet játszottak, hogy felkészültek legyenek a nemzetközi mérkőzések magas színvonalára. Persze, rosszul érintett, sőt meglepett a mai eredmény. Azt is gondolom, hogy nem volt mindenki a legjobb formában.

    Marco Rossi: Nagyon erőteljesen játszottak a lengyelek. Ők osztották a lapokat, ők irányították a meccset. Mi pedig nagyon óvatosak, precízek és okosak, és mint mindig, nagyon motiváltak voltunk. Ezek a srácok, akik a csapatunkat alkotják, büszkék arra, hogy a magyar válogatottat képviselhetik. És ezen az estén egy nagyon jó eredményt sikerült elérnünk, köszönhetően annak, hogy remekül játszottunk. Nagy odaadás nélkül nem sikerült volna pontot szereznünk sem Varsóban, sem a Wembleyben. Lengyelországnak ma szüksége volt a három pontra. Keményen kell tovább taposnunk a magunk ösvényét. Legyünk emellett szerények, tiszteletben tartva mindenki mást. Lewandowski nélkül nem volt meg a lengyelek fölénye. Nagyon gyakran én sem tudok egyes játékosokat szerepeltetni. Ez azért van, mert a német klubok követelőzőek. Tiszteletben kell tartani, hogy mi a másiknak az érdeke. Azt hiszem, hogy a Bayern nyomást gyakorolhatott a lengyelekre, hogy Robert ne játsszon. Az én esetemben is megtörtént már ez. Velem szemben is voltak ilyen követelések. A német klubok érdekében azt szeretném mondani, hogy minden meccs fontos! Akkor is, ha már nem is számít, hogy valaki kijut-e a vébére, vagy nem!
    Nem gondoltam volna a selejtezők előtt, hogy Varsóban győzni tudunk. Viszont abban reménykedtem, hogy Albánia ellen három vagy négy pontot összeszedünk. Erős csapat az albán, hiszen jó bajnokságokban játszanak a játékosai. De nem gondoltam volna, hogy kikapunk tőlük. Ez a blama mai napig lelkiismeret-furdalást jelent a számomra. És emiatt nem lehetünk teljesen elégedettek a selejtezősorozatban nyújtott teljesítményünkkel.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-rossi-szerint-ovatos-preciz-es-okos-volt-a-magyar-csapat-2860567
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2021.11.16, 18:07 (szerk.: 2021.11.16, 19:20)
    Ha ez tétre megy az az érzésem nem ez az eredmény születik

    A Lengyeleknek tétre ment, a 60 ezer hazai szurkolóra gondolok főleg. Mindegy már, ezt el albánoztuk.
    Annak viszont örülök hogy a pökhendi korpa király és a mégpökhendibb páolójóska mosolya nem volt őszinte.

    azért majd a lengyel foci is gondban lesz a lewa korszak után.

    Az elso lengyel meccset ha megnyerjuk ( 3:1- re is vezettunk akkor), masodikak vagyunk es potselejtezozunk.
    Ez van, azert tegnap valami remeny megcsillant a jovore nezve.
    Egy bokafoso kozepcsatar nagyon kell , sajnos HJ vagy Salloi sem az.

    Ezt a stabil jatekot tudja hozni a valogatott szinte barmikor. Rossinak eddig a ket alban meccset lehet felroni, de ennyi belefer szvsz. A VB a jenlegi selejtezos szabalyok mellett egyelore nem a mi jatszoterunk.

    Azért nem rossz szerintem, hogy az angolok ellen hoztunk 1 pontot, lengyelek ellen meg 4-et...
    Azért az nagyon gáz szerintem, hogy albánok ellen 0 pontot szerzetünk...
    Szóval nem volt ez rossz szereplés, csupán 1 meccsen múlott...

    Lewa nelkul az elso meccset is nyerjuk.
    Azert nagy dolog, hogy egy kemenyen , sot durvan kuzdo csapatot vertunk, kar a ket alban veresegert.

    Ez a válogatott képes jó teljesítményre.
    Nagy kár, hogy akkor volt a keret egyénileg és csapatként is a legmélyebben, amikor a legfontosabb lett volna nyerni, az albánok ellen oda-vissza.
    Van pár egész ügyes fiatalunk, néhány használható, jó korban lévő játékosunk, meg egy kulcsfontosságú, öregecske Szalai.
    Remélem van még feljebb.

    Azért a lengyel csapaton meglátszott, hogy kb. 10-en nem voltak a kezdőben, mert tényleg ők is pont ugyanolyan favágást rendeztek, mint mi. De hát ez legyen az ő problémájuk.

    Egy biztos, a tét nélküli meccsek világbajnokságát csont nélkül nyernénksmiley)

    Nego, Schafer, Dibusz nagyot játszott ma.Nagy Ádi volt a leggyengébb.

    végre egy meccs,amikor minden szurkoló elégedett lehet: a pozitívak is(megvertük idegenben a lengyeleket) és a negatívak is(4-ek lettünk,csak SM és Andorra mögöttünK)

    Ritka színvonaltalan, durva labdadögönyözés, viszont szép volt a győztes gólunk.

    Érdekes meccs volt: sikerült úgy nyernünk, hogy egész rosszak voltunk, több nagyon gyenge teljesítményű játékosunk is volt, mindezt idegenben egy Lengyelo. ellen.

    Hát ez megint bravúr volt. Lengyelek így tartalékosan is jók voltak, fizikálisan elképesztő különbség volt a két csapat között, és nem volt ez barátságos játszadozás részükről egy cseppet sem. Az eredménynek természetesen örülünk, sajnos az egésznek megint megvan az a hátulütője hogy a továbbra is létező problémákat megint le lehet ezzel söpörni. Hogy valójában nincs semmi gond és ha az albánok ellen nagyobb szerencsénk van stb. stb.

    Negon csodalkozom, h a meg a Vidiben jatszik, na meg azon, h mehetett felre a karrierje. Jobb jobbhatved lenne, mint Pavard.
    Nalam Schafer MOM, de Nego is nagyon jo volt. Nagy Zsolt jol feljavult, Dibusz stabil volt, de Lang, Schon es Varga sem volt rossz.
    Szalai Ati es Nagy ma nem igazan jatszott jol, Szalai volt ma szerintem leggyengebb.

    Azért nézzük meg az elmúlt két évet,a két alban meccs volt csak igazán fájó.tobb mint 20 meccs, és ebből kettő volt olyan, ami után komoly csalódás erezhettunk.
    Nem volt ilyen periódus 30 éve.

    nem érdekel, mit mondanak a károgók, ez megint tökös teljesítmény volt! Schön nekem nagyon gyenge, egyszerűen buta, bár az az egy lövése szép volt, ott gólt érdenelt vna. a 2. gólunk szenzációs volt, és a végén nagyon okosan játszottak a fiúk, nekem ez a meccs nagyon rendben volt!

    ne feledjük, h a magyar csapat is igen tartalékos volt, orbán, sallai, szobi nélkül.

    az utóbbi 30-35 évben minden edzővel sokkal szarabbak voltunk ennél!
    Általában matematikai esélyünk se szokott lenni már az utolsó 3-4 fordulóban a selejtezőkön. Horvát, angol, német, francia, lengyel kaliberű csapatok ellen csak a vereség mértéke volt kérdés általában, kb 5 évente értünk el egy tisztességes eredményt Rossi előtt.
    Rossival meg 3 év alatt volt vagy 6-8, a maihoz hasonló bravúros eredményünk, plusz a pótselejtezőkön nyertünk kettőből kettőt.
    Nyilván nem vagyunk a legjobbak között labdával, de azért vannak jó meccseink, tudjuk pótolni a hiányzókat és közben megy a fiatalítás is.
    Szerintem Rossi előtt és a fiúk előtt is le a kalappal.

    Ahogy nézem a szokásos károgó brigád megjelent. Így bénák, úgy mákosak, nem vették komolyan a lengyelek, stb. Aha...
    A magyar válogatott sokat lépett előre az elmúlt 2-3 évtizedhez képest, az elmúlt 5 évünk egyértelműen jobb mint amihez előtte szokhattunk. Vannak problémák, az utánpótlást hagyjuk, de olyan meccseket játszottunk jobb csapatok ellen amelyről álmodni sem mertünk. Anno mint egy falat kenyér úgy kellett pl.: a svédek ellen 2-1 itthon. Előtte éveken át még csak esélyünk sem volt ilyesmire.
    Az van, hogy a válogatott mentálisan nem volt képes (még) teljesíteni esélyesként, nyomás alatt, egy nagyon hasonló kaliberű csapat ellen. Az albánok ilyenek. Gondolom ott is sírnak most, hogy büntetővel nyertek csak Andorra ellen, nem?
    Rossival volt pár rossz mecccsünk és NAGYON-NAGYON sok jó! Ha marad ez a tendencia akkor a középmezőny eleje igenis megcsíphető. Hajrá!

    Gratula a mai meccshez!
    Szép volt, főleg a második gól, meg hogy utána a lengyeleknek már esélyük se volt egyenlíteni, nekünk volt inkább esélyünk növelni az előnyt.
    A lengyeleknek se volt ez teljesen tét nélküli, mert így most bukták a kiemelést a pótselejtezőkre.
    Ahogy az EB selejtezőn oda-vissza kikaptunk a tótoktól, most az albánoktól, a jövőben ezeken a ki-ki meccseken kell jobban teljesíteni, ami valószínűleg mentális fejlődést igényel.
    De a mai meccsért mégegyszer gratula!

    Nyilván kikapni nem akartak, de végig olyan érzésem volt, az elsődleges cél, hogy senki ne sérüljön meg és ne sárgázza ki magát.
    Persze jól játszottunk, ebben nincs vita, de szerintem a lengyelek nem tettek meg 100%ig mindent a győzelemért.

    Mivel Lewandowski nem játszott, így nyilvánvalóvá vált, hogy a lengyelek lemondtak már az 1. helyről és már a pótselejtezőre készülnek, nem fontos nekik a magyarok elleni meccs.
    Ez tulajdonképpen jelllegében egy barátságos és tétmeccs közötti összecsapás volt, mert valódi tét már nem volt, de pontokat azért lehetett szerezni.
    Sajnos, ami számunkra valóban számít, az a csúfos 4. hely és hogy csak Andorrát és San Marinót előzzük. Ez viszont elég gyászos.

    azt aláírom, hogy ők a döntetlennel elégedettek lettek volna és talán nem rakták be a 100%-ot. De azért hazai pálya 50k ember meg a kiemelés.
    Az is igaz persze, hogy nem a pótselejtezőért ment a két csapat, így nem tudjuk meg mi lett volna akkor.

    Kellett ez így a végére. Taktikailag most egész jónak tűnt a csapat. Mi csak csapatként tudunk szerepelni a továbbiakban is. Nincsenek nagy nevű játékosaink, néha még mi sem ismerjük azokat akik játszanak de ezt már lassan megszokjuk a Rossi éra alatt, hogy állandóan felforgatott csapattal kell játszani. Ami nem feltétlenül baj ha mindenki tudja mi a dolga az adott poszton. A tét nélküli jellege csak abban érződött a mérkőzésnek, hogy egy-két ember nem játszott náluk meg nálunk sem de egyébként elég szépen összetaposták egymást.
    Én azt gondolom ez egy jó év volt a válogatott számára. Nem tökéletes de jó év. Van még bőven javulni való pl. kellene egy erőcsatárt is találni már a sok kis ügyes mellé. A játékosanyagunkat tekintve ez több mint korrekt év volt.

    Annyiban megvédeném Nagy Zsoltot, hogy az nem az ő hibája, hogy ennyire képes egy Premier League játékos ellen. Egyszerűen ennyire volt tudásilag képes egy MB1-es posványban tengődő középszer játékosunk. Le is pattant Cashről folyamatosan. Klasszis különbség volt közöttük. De bárki lehetett volna a balon, ugyanez lett volna.

    Jó reggelt.Azért jó volt egy győzelem után lepihenni.Kiss Tamás olyan Dombi Tibor filinget ébreszt bennem.Megvan a gyorsasága-több mint annak idején Dombinak-de fejben koncentráltnak kell lennie.Ez a pasz most ott volt.De ebből kell majd több,és akkor többet ki tud hozni majd magából mint Dombi.Aki futott futott futott és biztunk benne hogy vagy a 16 os előtt vagy belül felrugják,és abból veszélyeztetünk.Szalai Attila fejben elfáradt.Rengeteg rossz pasz,késői odaérés.Pszichológus lehet hogy kellene,vagy egy kis pihenés mert ha így megy tovább nem hogy top csapat nem lesz hanem a Fenerbache is kispadra ülteti.Szalai sajnos tényleg gyenge már a nemzetközi szinthez.De hol van a híres utánpotlás Csányi úr?Mióta Szalai játszik nem lehetett 1-2 hasonló játékost kinevelni?Ez siralmas.És lehet Varsóban prezentálni,de vajon azt megkérdezte Csányi hogy ti nektek honnan van ennyi top játékosotok?Mit csináltok máskép?

    Lewa nem volt, de helyette volt Piatek meg Milik, annyira nem rossz, illetve még Glik hiányzott. Nálunk meg a 4 legmagasabban jegyzett játékos nem volt, a helyükön meg nem olyanok, mint akiket a lengyelek közül soroltam. szóval igen, nálunk sokkal jelentősebbek voltak a hiányzók, mint náluk.

    Albánia most jobb volt nálunk, de nem arról van szó, hogy agyonvertek volna minket. Mindkét meccsen reális esélyünk volt a pontszerzésre, a hajráig döntetlen volt az állás, aztán a nálunk semmivel nem gyengébb kerettel rendelkező albánok a hajrában mindkétszer betaláltak. Hozzáteszem, hogy Szalai azokon a meccseken nem játszott, ezért nem tudtunk az alapfelállásunkban játszani. Egyébként igen: lassú, ügyetlen, stb., de amikor nincs a pályán, hiába szaladgálnak elöl az 50 kilós fürge embereink, el sem jut hozzájuk használható labda. Tegnap is sok labdát vesztett Szalai, de a győztes gólban megint elévülhetetlen érdemei voltak és a labdakihozatalokba is mindig besegített. Persze sokszor elvesztette a labdát, de legalább néha ki tudtuk hozni és olyankor jó támadásokat tudtunk vezetni. Amikor nincs a pályán, gyakorlatilag nem tudjuk kihozni a labdát, abból áll a támadójátékunk, hogy a védők, vagy a kapus felívelik az 50 kilós támadóinknak, akik a védők hibájára várva elindulnak, mert egyébként esélyük sincs a labdához férni a 20 centivel magasabb és 20-30 kilóval erősebb védők között. Ennek az eredményét láttuk Albánia ellen.
    Szóval szerintem reális a fiúk értékelése, ez az utóbbi 3 meccs rendben volt, csak így tovább!

    Nem adták le a meccset a lengyelek, ez baromság, csak elringatták magukat, abban a hitben, hogy már nincs tét, meg simán meglesz nekik, ahogy ellenünk az angolok is elhitték ezt Londonban... Ez akkor fog visszaütni nekik, ha hirtelen nagyon nehéz ágra kerülnek a play-off-ban. Szerintem egyébként nem fognak kijutni a vb-re, de ne legyen igazam... Nagyon nagy hiba volt Lewa-t "pihentetni"!
    Az első félidőben fizikálisan felülmúltak bennünket, de a másodikra nem találták meg a ritmust, mi meg jól kombináltunk, és rúgtunk egy szép gólt.
    Ettől függetlenül ismét csak negyedikek lettünk a csoportban, tehát sanszunk sem volt odaérni a play-off-ra, és ez már három meccsel ezelőtt eldőlt!
    Ja, és miért nem vertük meg az albánokat? MERT ők voltak az egyetlen potens ellenfél, akik 180(+) percig véresen komolyan vettek minket, és rendesen felkészültek belőlünk. Mi meg azt hittük, hogy elég csak felidézünk az EB-s sikereket, és már dől is a hat pont ide...
    Szerintem a mai játékosanyag egyébként nem jobb relatíve, mint a 10-15 évvel ezelőtti, sőt... Csak jobban össze van rakva mint csapat.

    Szalai Ádám nagyon hasznosan játszott. A tegnapi nap is bizonyította, hogy könnyebb egy Szoboszlait vagy Sallait helyettesíteni mint Ádámot.
    A csapat eredményességét továbbra is a két belső közpályásunk határozza meg. Shäfer nagyon jól játszott, nagy Ádi tegnap csak nagyon hasznossan.
    Ja! -és végre megvagyunk a bal oldalon, még annak ellenére is, hogy Szalai Attila mostanában nem élete formájában játszik.

    Azért nem tudtak győzni amiért a franciák, németek, törökök, szerbek, oroszok vagy épp a lengyelek sem: mert rohadt szervezetten védekeztünk és nem tudták a labdákat úgy és oda bepréselni hogy ne állt volna ott 2 magyar! A lengyeleknek ez a meccs ugyancsak fontos volt, mert a pótselejtező sorsolása múlt az eredményen. Ennyit jelent Lewa, ha ő padozik a jó csapat már csak egy átlagossá fakul. A magyar meg megint csak nem a legerősebb keretével játszott eredményes focit hanem egy felforgatottal!

    az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Szalait az első félidő végén, olyan 45:50 tájékán úgy lerúgta a Cash gyerek a félpályánál, hogy csoda hogy összefoltozták a 2. félidőre. Nálam az több volt mint sárga, teljesen értelmetlen, gusztustalan rúgás volt hátulról. Kár lett volna Szalait elveszíteni egy ilyen meccsen.
    Kár hogy tét nélküli volt (ahhoz képest jól szétrúgták egymást a csapatok). Valahogy ezt kell elültetni a fejekben, hogy minden meccsen felszabadultan tudjanak játszani. Sajnos a nagyközönség csak az albán blamára fog emlékezni ebből a sorozatból.
    A lengyelek amúgy egyik meccsen sem vezettek ellenünk, az megvan? Persze Souza majd biztos elmondja valahol, hogy az első meccsen még meg se melegedett alatta a szék, most meg már mindegy volt.
    Tegnap Nagy Zsolt engem meglepett, az elején rögtön besárgult, de lehozta a meccset szinte hiba nélkül (egyszer rúgott még fel valakit), mondom ezt úgy, hogy nem vagyok én sem a Puskás-csapat híve. A kapott gólunk is inkább Dibuszé volt sajnos (elindult a beívelésre, majd megtorpant mikor látta hogy átszáll az ötös túlsó felére, így nem ért vissza az ívelt fejesre - ha a vonalon marad akkor az fogható lett volna. Bár akkor tizi Szalai kezezése miatt).
    Érdekes meccs volt, 1-1 után azért az a 15 perc nagyon meleg lett, 30 méteren belül nem tudtuk megtartani a labdát, ezt a nyomást az EBn nem bírtuk el (lsd. a németek két egyenlítése) és a gólunk bármily szép is volt, azért nem volt benne a meccsbe. Ez a lengyel csapat Lewa nélkül és Szczęsny-vel hátul azért nem egy életbiztosítás. Schäfer góljában is azért komolyan benne volt a lengyel kapus, András gyakorlatilag oda fejelte neki a labdát, mégis becsúszott alatta.
    Még egy megjegyzés: Varga Kevin engem már SanMarino ellen se győzött meg (tükörszélső poszton bal oldalon szerintem nem túl acélos, körülményes, és a beadásai jobbára céltalanul mentek középre),és a ziccert is nagyon elkapkodta - leveszi és oda rúgja ahova akarja. Helyette Kiss Tamás nagyon szépen vette észre hogy nem direktbe kell benyomni a labdát, hanem a második hullámba passzolni.
    A következő NL-sorozat előtt pedig kérném a tisztelt sajtót, hogy semmiféle elvárást ne támasszunk a válogatottal szemben, az A csoport nem a mi kávéházunk lesz. Arra kell használnunk azokat a meccseket, hogy a fiataloknak még több lehetőség legyen éles meccseket szokni.
    Nem lesz ez rossz, most tényleg jönnek a fiatalok (Kiss, Schön, Schäfer) és a jó korban lévő tapasztaltabbak (Nagy Ádám, Kalmár ha felépül, Szalai Attila, Sallai). Rossinak igaza volt, a túlkorosak nem sok vizet kell már zavarjanak (Nikolic is mehet a keretből)
    Viszont meg kell tanulnunk megnyerni a közvetlen riválisokkal szemben is nyerni. Ha bunkerfocival, akkor bunkerfocival.
    Aki meg Rossi fejét követelné, az szerintem lapozgassa a 2000-2012 közti kapitányváltások eredményeit. Nincs értelme szerintem most megbontani az öltözőt ha a játékosok bíznak az edzőben.

    Nem adták le a meccset a lengyelek, mekkora baromság, csak elringatták magukat, abban a hitben, hogy már nincs tét, meg simán meglesz nekik, ahogy ellenünk az angolok is elhitték ezt Londonban... Ez akkor fog visszaütni nekik, ha hirtelen nagyon nehéz ágra kerülnek a play-off-ban. Szerintem egyébként nem fognak kijutni a vb-re, de ne legyen igazam... Nagyon nagy hiba volt Lewa-t "pihentetni"!
    Az első félidőben fizikálisan felülmúltak bennünket, de a másodikra nem találták meg a ritmust, mi meg jól kombináltunk, és rúgtunk egy szép gólt.
    Ettől függetlenül ismét csak negyedikek lettünk a csoportban, tehát sanszunk sem volt odaérni a play-off-ra, és ez már három meccsel ezelőtt eldőlt!

    Az látszott a meccsen, hogy a lengyel játékosok fizikálisan erősebbek, a magyar csapat végig taktikusan játszott. A lengyelek szerintem nem kezeltek le bennünket, tették ők a dolgukat, csak kicsit tompák voltak, nem voltak elég élesek. Ezen a szinten pedig ha nem koncentrálni kellően, az már éppen elég. Ha Sousa nem jut ki a Katari világbajnokságra ezzel az igen erős lengyel kerettel, akkor biztosan elküldik a polákok.

    Szerite is Lang kimagaslóan játszott. A korábbi évek után, végig koncetrált volt, a légtér ura, remekül használta fizikai adottságait. Schafer kiválóa helyezkedett, szerelései jó ütemüek voltak, csak egyszer ha elkésett. Harcos, kemény, brusztolós. Mellé mondanám még Fiolát, kinek rengeteg mentése volt, és most végig tudta kontrolálni az érzelmeit. Kiemelném még Nagy Zsoltot. Régen volt ilyen kemény szélső védőnk. A csapatunk nem olyan erős, h bárkit félválról vegyen. Az erőseket megfogjajuk, a gyengébbek ellen meg verejtékesen győzhetünk. A velünk egy szintű csapat ellen meg 50% esélyünk van, vagy győzünk vagy nem.

    Nagyon rossz volt látni tegnap, hogy egy szituban két magyar-egy lengyel, az egyik magyar előnyben van, mégis a lengyel füleli le a labdát és viszi el. Se sebesség, se erő, kivéve Szalai Ádám és a védők, de sebesség ott sem.

    Akkor indult meg valami, amikor végre Schafer előrébb jött. Nem értem miért hátul játszott, nem volt karmester.

    Az meg szégyen, hogy az esetek kb.80%-ában 10mp után, max a harmadik passzt követően már nem a miénk a labda. Akkor tessék biztonsági játékot játszani: hátra passzolni, oldalt váltani, hadd fussanak a lengyelek. De nem, mi odaadjuk...

    Kis szöglet; meg a vége felé lemegyek a labdával a szögletzászlóhoz időt húzni: nos mi nem a Barca vagyunk, labdazsonglőreink nincsenek, ez ordító kockázat, ilyen helyzetből már szívtuk meg.

    Nego az elején nagyon életlen volt, de feljavult a végére. Kiss Tamás egyelőre nekem jó felfedezés, látszik, hogy akar. Nagy Zsolt szintén.

    Dibusz alaposan mellényúlt a labdának egy beadáskor, szerencsére nem lett gól.

    A játék szar volt (néhány támadást kivéve, de ezeket egy kezemen meg tudom számolni), de az eredmény kiváló smiley

    Kalmár mikor játszhat már végre?

    Értékelje a magyar játékosok Lengyelország ellen nyújtott teljesítményét!

    Schäfer András 7.86
    Dibusz Dénes 7.44
    Gazdag Dániel 7.41
    Loic Nego 7.21
    Fiola Attila 7.2
    Schön Szabolcs 7.07
    Nagy Zsolt 6.77
    Kiss Tamás 6.76
    Lang Ádám 6.72
    Szalai Attila 6.61
    Nagy Ádám 6.41
    Varga Kevin 6.35
    Szalai Ádám 6.09

    Szavazatok száma: 6565

    https://ulloi129.hu/2021/11/15/lengyelorszag-magyarorszag-3/
    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2860619
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-olvasoinknal-dibusz-es-a-ket-golszerzo-volt-a-legjobb-2860719
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2021.11.15, 17:13 (szerk.: 2021.11.15, 17:13)
    Szoboszlai Dominik nem tud pályára lépni Lengyelország ellen. A vasárnapi edzés után izomfájdalmat érzett a combjában, ami ma délutánig nem javult, így visszatér az R BLeipzighez, hogy további kezelését minél hamarabb megkezdhessék.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1460251141200138240
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2021.11.14, 16:43 (szerk.: 2021.11.15, 17:14)
    Marco Rossi és Gera Zoltán megállapodtak, hogy Balogh Botond az Eb-kvalifikáció szempontjából fontos, Izrael elleni mérkőzésen az U21-es válogatottat segíti majd. A védő délelőtt csatlakozott a hamarosan Izraelbe induló U21-es csapathoz.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1459856170433265672
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2021.11.14, 13:39
    Robert Lewandowski, Kamil Glik és Grzegorz Krychowiak nem lép pályára a magyarok elleni 2022-es világbajnoki selejtező hétfői mérkőzésén a varsói PGE Narodowyban. Krychowiak a sok sárga lap miatt kiesik. Lewandowski és Glik távolmaradásáról Paulo Sousa edző és maguk a játékosok közösen döntöttek.

    https://www.pzpn.pl/reprezentacje/reprezentacja-a/aktualnosci/2021-11-14/lewandowski-glik-i-krychowiak-nie-zagraja-z-wegrami
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2021.11.02, 13:38
    A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága egy idegenbeli mérkőzéstől eltiltotta a magyar szurkolókat az októberi angliai mérkőzésen történt rendzavarások miatt.

    A FIFA közzétette az őszi világbajnoki selejtezőket érintő fegyelmi határozatait, a listán pedig Magyarország szeptemberi hazai meccsei miatt kirótt büntetések mellett az október 12-én a Wembley Stadionban rendezett angol–magyar (1–1) találkozó után kiszabott büntetések is szerepelnek. E szerint a magyar drukkerek helytelen magatartása és rendbontása miatt egy idegenbeli találkozóra vonatkozó eltiltást és 75 ezer svájci frankos (25.4 millió forintos) büntetést szabott ki a testület.

    A londoni meccsen nem sokkal a kezdés után verekedés tört ki a vendégszektorban a szurkolók és a rendőrök között. A rendőrség közleménye szerint akkor robbant ki a „kisebb rendbontás”, amikor a hatóság emberei behatoltak a szektorba, hogy előállítsanak egy drukkert, aki rasszista jelzőkkel szidalmazott egy rendezőt. A rend rövid időn belül helyreállt.

    A magyar válogatott következő idegenbeli vb-selejtezőjét, a kvalifikációs sorozat utolsó fordulójában Lengyelországban vívja november 15-én.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/vb-2022-nem-utazhatnak-a-magyar-szurkolok-2858023