magyarfutball.hu

fénykép helye
alias
kis Salec
nemzetiség
Magyarország
életkor
25 éves
poszt
csatár
kapcsolódó személy
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
Újpest FC
2015 - 2016
Vasas FC (kölcsönben)
2016
Sporting KC
2016 -
Swope Park Rangers (kölcsönben)
2016
Gyirmót FC Győr (kölcsönben)
2016
eredmények / elismerések
?
fénykép helye
A fiatal támadó igazi futballcsalád sarja, hiszen édesapja, a korábbi válogatott labdarúgó mellett nagyapja és dédapja is kiváló futballista volt, Idősb Sallói István a Tatabánya futballistájaként.
„Nem édesapám miatt kezdtem el futballozni, hanem azért, amiért a fiúk többsége, szerettem focizni. Aztán persze láttam videókat apukámról, hogy mennyire szerették őt például Izraelben. Ez magával ragadó volt, és most már az motivál leginkább, hogy legalább annyit elérjek a futballban, mint neki sikerült.4

Már a kezdetektől fogva Újpesten játszott, 2005 és 2014 között az UTE utánpótláscsapataiban pallérozódott, a korosztályos válogatottakban is pályára lépett. 2014 júliusában pedig egy évre az amerikai Sporting Kansas Cityhez igazolt, amelyben az U18-as együttesben szerepelt. A nyáron hazatért, és amatőr szerződést kötött az Újpest FC-vel.

Újpest FC, 2015-2016

"A Kansas Citynél, miután az akadémiai csapatban 25 gólt szerzett, amire már felfigyelnek, ez az a szint, amivel oda lehet kerülni akár az első csapathoz is. Ezért amikor 2015-ben hazajött Újpestre, hogy leérettségizzen, már úgy jött el, hogy letette a névjegyét, és figyelemmel követték a fejlődését. Újpesten úgy egyeztünk meg, hogy amatőr szerződéssel az NB III-as csapatban fog játszani, mire Nebojsa Vignjevics váratlanul betette az NB I-es csapatba és miután gólt is szerzett és jó teljesítményt nyújtott, télen jelezték is a Kansastól, hogy szerződtetnék." - nyilatkozta édesapja, Sallói István.
Az volt a gyerekkori álmom, hogy az Újpestben pályára léphessek. Nagyon boldog vagyok, hogy már az első bajnokin játéklehetőséget kaptam. Kicsit bíztam is benne, hogy így lesz, mivel így elmondhatom magamról, hogy még éppen tizennyolc évesen mutatkozhattam be az élvonalban.4


Vasas FC, 2016, kölcsönben

2016 nyarán fél évre kölcsönbe tért haza, mert az NB I-es bajnokságot édesapja erősebbnek tartotta, mint az amerikai tartalékbajnokságot, ahol kezdetben szerepet kapott Amerikában. Ekkor került képbe először a Vasas, de mivel ott nem volt biztos, hogy folyamatosan lehetőséghez juthatna, Gyirmótra szerződött.
Több klub is megkeresett Magyarországról, de úgy gondolom, a lehető legjobb döntés volt a Vasas. Egyrészt azért, mert a karrierem szempontjából fontos, hogy egy első osztályú csapatban minél többet szerepelhessek – sajnos Amerikában erre egyelőre nem nyílt lehetőség. Másrészt a Vasasban sok fiatal kap rendszeres játéklehetőséget, és mint ahogy láthattuk több alkalommal is, reális esély van akár a felnőtt-, akár az U21-es válogatottba bekerülni – gondolok többek között Vida Mátéra, Berecz Zsombira, vagy Hangya Szilveszterre.3


Sporting KC, 2016-

Édesapám jó kapcsolatban van Urbányi Istvánnal, jelenlegi edzőmmel, aki megkeresett minket 2015 májusa körül, és javasolta a Sporting Kansas City akadémiáját. Elmondta, mennyi lehetőség rejlik az itteni fociban, kiemelte a profizmust, ami a csapatot jellemzi, meg más pozitívumokat is. Az elején nem nagyon tetszett az ötlet, hiszen így nem készülhetek az U19- es válogatottal az Európa-bajnoki selejtezőkre, ám a hosszú távú terveket helyeztük előtérbe. A Master Class nevű cserediákprogrammal jöttem ki augusztusban, és májusig, a szezon végéig itt maradok. Fontos a családomnak és nekem is a tanulás, az pedig nagyon jó lehetőség, hogy az Egyesült Államokban tanulhatok, az angoltudásomat is fejleszthetem. Mindig is nagyon jól éreztem magamat Újpesten, szerettem ott játszani, és remélem, egyszer még visszatérhetek a Megyeri útra. Teljes mértékben éreztem a bizalmat is, de szerettem volna megragadni ezt a lehetőséget. A családommal úgy gondoltuk, hogy egy új légkör még többet hozhat ki belőlem.1

...

Swope Park Rangers, 2016, kölcsönben

...

Gyirmót FC Győr, 2016, kölcsönben

Szerencséjére idő közben Urbányi István lett az edző. Gyirmóton játszott 13 mérkőzést az NB I-ben. Igaz, hogy csak két gólt szerzett, ami nem jó átlag, de volt négy kapufája is.
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2018.05.18, 22:55
  2015-ben, az első NBI-es újpesti meccse után:
  spiritusz van benne, csak olyan mint a többi tini, 40 kg. egy közepes védő elnyomja ahogy akarja, ezt láthattuk tegnap is.

  Szimpatikus kis srác mint ahogy a nyilatkozata is és valóban van benne valami csak ki kellene hozni idővel belőle.Sok sikert Dániel!

  egy meccs alapján nehéz megítélni, de én semmit sem láttam benne. az ilyen tinikből 12 egy tucat, de ezt az egyet a papa /szerintem!/ benyomta.
  én sok sikert kívánok neki, továbbá azt, hogy ne legyen igazam!!!

  http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2427053