magyarfutball.hu

Albania - Hungary 1 : 0 18:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 1.5 (2 szavazat)

játékvezető: 2 (2 szavazat)

hangulat: 3 (2 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 0 : 2 (1)
  2. 0 : 7 (1)
  3. 1 : 2 (1)
  4. 3 : 0 (1)
Világbajnokság 2022 selejtező
961. official national team match
ground : Elbasan, Elbasan Arena
referee : Makkelie Danny (Hollandia)
attendance:
  1. fshf.org: -
  2. mlsz.hu: -
  3. nso.hu: 4.500
  1. 78' Gjasula Klaus sárga lap
    sárga lap 80' Orbán Willi
    87' Broja Armando 1 - 0
    90+2' Çekiçi Endri sárga lap
    90+2' Broja Armando sárga lap
Ott voltak:
  1. Gergoke978

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.09.06, 12:55
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.09.06, 12:47
    Edoardo Reja: A lengyelek elleni 1-4-es meccsen is sokszor jobban játszottunk az ellenfelünknél, de ma is remek mérkőzést vívtunk. Az első félidőben is voltak már helyzeteink, de jó lett volna legalább egyet kihasználni és vezetést szerezni. De meg kell jegyeznünk, hogy a magyar válogatott nagyot küzdött és a hosszú indításaival sok problémát okozott nekünk. Magyarország legyőzése, egy EB-résztvevőé nem kis dolog. A fizikalitás tekintetében sokszor szenvedtünk, de megérdemeltük a sikert mentálisan és a szívünk miatt is. A védekezésünk jól működött, a támadásokban viszont konkrétabban kell majd befejeznünk az akcióinkat, mert most is elpuskáztunk néhány jó helyzetet. Ha kikaptunk volna, minden reményünk elszáll, sorsdöntő találkozó volt, de így visszatértünk a versenybe, életben maradtunk. A céljaink? Most jön a San Marino elleni meccs, aztán meg a lengyelek, akik ellen lehetőségünk lesz majd visszavágni. Meglátjuk, akkor milyen állapotban érkeznek majd meg a játékosaink

    Marco Rossi: Tudtuk már az elején, hogy nehéz dolgunk lesz, hiszen utánanéztünk az ellenfelünknek. Az albán válogatott nyilván a világ nem egyik legerősebb csapata, de nagyon jó fizikai állapotban vannak, nagyon sok játékosuk Olaszországban játszik, erősek, gyorsak elől és hátul is. Szenvedtünk is a fizikalitásuktól a meccs bizonyos pillanataiban. Megpróbáltunk úgy játszani, hogy a labdatartás meglegyen, megpróbáltuk kihasználni a területeket, és amikor ez sikerült, akkor veszélyesek is voltunk a kapura, közel álltunk a gólhoz, de hát ez nem elég, mert egy gólt végül mi kaptunk, annak ellenére, hogy létszámban többen voltunk. Úgyhogy emiatt panaszkodhatunk és az eredmény miatt is egyértelműen.
    A vereség nem a világ végét jelenti, de még a selejtezők tekintetében sem, hiszen további öt mérkőzés vár ránk.

    Még egyszer kell majd az albánok ellen játszanunk otthon, aztán majd egyszer Lengyelországban is, nagyon remélem, hogy az elkövetkezendő mérkőzéseken szerencsésebbek tudunk lenni minden szempontból. És amikor azok voltunk, el is mondtam, most pedig csak azt tudom mondani, hogy összességében nagyon sok problémával érkeztünk erre a mérkőzésre. Én ezt nem akarom alibiként használni, hiszen én nem szoktam alibiket felhozni, veszítettünk 1-0-ra, ami nyilvánvalóan alapvetően az én felelősségem, mint mindig. És ennyi. Nagyobb nyomás alá kellett volna helyezni az ellenfelet, nem voltunk sikeresek pontosan azért, amit elmondtam. Nem mindig találtuk meg a megfelelő időzítést, a nyomásgyakorlás tekintetében, úgyhogy el tudtak jönni, és meg tudták törni az első vonalunkat, olyankor pedig könnyen képesek voltak már helyzeteket teremteni.

    Ami történt, megtörtént, a múlt az múlt a labdarúgásban. Ez a két eredmény természetesen egyfajta ébresztőt jelent, fel is ébresztett minket. De én már akkor is azt mondtam, amikor a maximális eufória pillanatai voltak, hogy a vb-re jutás nem cél, hanem egy álom.

    Most már egy picit nehezebb helyzetben vagyunk, komplikálttá tettük magunknak, de nem lehet mindent tönkretenni, nem “végezhetjük ki” a játékosokat szavakkal vagy sértésekkel.

    Még akkor sem, hogy ha nem leszünk másodikok a csoportban – és talán még Albánia sem. De ebben az esetben is lehet még esélyünk a rájátszásban, mint az Eb esetében is volt. Nem azért vagyok itt, hogy jól játszottunk. Nem azért állok itt, hogy azt mondjam, hogy ez a két eredmény elfogadható. Hanem azért vagyok itt, hogy elmondjam, kicsit türelmesebbnek kell még lennünk, mert ez az álom még nem ért véget. Ez a véleményem.

    http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/magyar_valogatott/az-alban-kapitany-magyarorszag-legyozeserol-eletben-maradtunk
    http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/magyar_valogatott/rossi-ez-meg-nem-a-vilagvege-nem-lehet-kivegezni-a-jatekosokat-a-kapitany-ertekelese-albaniaban
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2021.09.06, 11:15 (szerk.: 2021.09.08, 10:53)
    Egy két jó eredmény és mindenki elvárja hogy végig verjük a világot. Angolokat, albánokat mióta elvárás megverni? Nem nagyon értem a felháborodást. A lényeg hogy a mieink nem sérültek.

    Angolokat nem elvárás, de az albánokat? Ha már ők is akadályt jelentenek, akkor az elmúlt 10 évben a fociban öntött milliárdok semmit sem értek?

    Sokan azonnal megtaláltak Dénes miatt. Nos, ez a gól nem olyan hatalmas potya, mint amiket Gula szokott összehozni. De természetesen, onnan Dénesnek nem szabad gólt kapni. Talán az első komoly hiba, amit a vonalon elkövetettt mióta látom minden meccsét. Lang tönkretette, mert mélyen behátrált elé, ezáltal még a labdát is takarhatta, arról nem beszélve, hogy a 16-on belül, már a szabály is ellene van.

    Az EB, és a Szeptemberi vesszőfutás között, Szoboszlai a különbség.... Sajnos ez van. Eggyel kevesebben vagyunk vele. Az angolok ellen azért fáradtak el a második félidőre a középpályásaink, mert miatta sokkal nagyobb területet kellett befutni. Itt az albánok ellen meg egyenesen vérlázító volt a teljesítménye. Padra vele! Majd ha lesz alázat, visszajöhet. Hasonlítsátok össze az EB-s Schafer teljesítményét Szoboszlaival. Ott a válasz....

    Szoboszlai gyenge játéka volt a legnagyobb meglepetés. Bár az EB-n sem szerepelt, de most sem az angolok, sem a tegnapi teljesítmény nem volt valami acélos. Az eddigi pályafutását végigkísértem, világklasszisnak gondolom. Orbán is gyengélkedett. Hihetetlen, hogy nincs középcsatárunk. Nagyon szomorú voltam tegnap este a meccs után. Most várhatunk 40 évet egy VB részvételre. Fiola, Gazdag......? Édes istenem.

    Tényleg fájó megélni már másodszor, hogy az EB - k utáni tét meccsekből nem jól jövünk ki. 2016 os EB után is jött a Feröeri remi és a visszaesés. Ebből is vissza tudtunk jönni igaz ráfizettünk egy teljes VB selejtezőt akkor. Hajrá Fradi. Hajrá Magyarok.

    Kiábrándító volt a játék. Alapjaiban ugyanaz mint csütörtökön. És a mi "sztrárjaink" Orban, Szalai, Szoboszlai kilátástalanul szarul fociztak.

    Nem azért, de ki gondolta, hogy nyernünk kell ez ellen az Albán válogatott ellen? Ez az Albán csapat jobb, mint a miénk. Ezt ma meg is mutatták. Amúgy abban a hangulatban, ami Magyar csapatot most körülveszi szerte a médiában világszinten, nem is meglepetés a vereségünk. Rasszista népként tekintenek ránk. Gondolom a játékosoknak is jutott ebből. Láttam Bogdán Ádám alatt a kommenteket. Ember legyen a talpán, aki ettől el tud vonatkoztatni.

    2 centirol kirugtak a stadionbol a labdat a kapu elol. az osszes megindulasuk idiota labdavesztesunkbol volt. egyaltalan nem jobbak. egyszeruen iszonyat szarok voltunk. az angolok ellen a kepessegen mulott itt meg az akaraton.

    Akkor lett volna esély, ha a csapat akar, de enélkül pályára lépni is felesleges. Egy meccsel több mindenki neve mellett, de tartalmat nem tettek bele. És hangsúlyozom, a csapatot körülvevő légkör is a lehető legrosszabb amit csak el lehet képzelni.

    Mindig is volt hová süllyedni. Anno Málta baszott ki velünk, nemrég meg Feröer. Benne van hogy néha meglepő eredmény születik. Csak jobb lenne azt az eredményt úgy elviselni, ha látnánk, hogy mindent megteszünk, nem pedig annyit balfaszkodunk mint az angolok és az albánok ellen és lötyögünk, mint ma.

    A mai Albániát tévút lebecsülni, ettől függetlenül a saját céljaink eléréséhez nincs mese, győzni kellett volna. Az Angolok ellen és ma is teljesen súlytalanok voltunk elöl. A védelem és a támadósor között nincs érdemi összeköttetés. Számomra nem egyértelmű, hogy mit szeretnénk Szoboszlaival játszatni, már azon kívül, hogy pontrúgásból, vagy helyzet nélkül várjuk, hogy elsüljön a lába. Emellett várható volt, hogy a kényszerből balszélre vezényelt jobblábas védő Fiola hosszútávon nem lesz támadásban is működő megoldás. Ma ráadásul szintén kényszerből a jobb szélen Botka játszott, akinek ebben a rendszerben szintén a belső 3asban lenne a helye.

    Lehet én nem értek a focihoz, de ma 4-5 játékos nem a posztján játszott, ennek megfelelően súlytalan volt:
    - Botka és Fiola nem szélső védő volt, hanem szélső középpályás
    - Sallai nem előretolt csatár, hanem visszavont támadó
    - Szoboszlai nem a középpálya közepén, hanem a szélén érzi otthon magát
    - A két megbízható standard belső védőnk labdakihozatalnál feljebb lépett és Lang meg a visszalépő Nagy Ádám volt a két utolsó ember
    Tejesen érthetetlen miért kell ennyire felforgatni a már működni elkezdő válogatottat??? Szerintem nem kartunk ma nyerni

    Én se vagyok tréner, de Szoboszlait első félidőben nem játszattam volna kitolt csatár ként Sallai mellett. Nem mozgott otthonosan lehetett látni.

    Valoban nem ertesz hozza. Kulonben eszre vetted volna, hogy ezek nagyreszt kenyszer megoldasok.

    Értem én, de nincs igazad.
    A kényszermegoldás az, ha Szalai helyett beteszi Hánjancsit (mert csatár-csatár). De ez hogy Sallai előrébbment Szalai helyére, Szoboszlai beljebb-előrébb ment Sallai helyére stb. Az a csapat felforgatása

    Ebben a meccsben az volt a legbántóbb, hogy még csak komoly bravúr sem kellett volna a győzelemhez.
    Bűnbakot felesleges keresni, mert majd az egész csapat tompa volt, és mintha a szakmai stáb sem hitte volna el, hogy nyerhető...

    Hát ez siralmas volt. Már a felállás is túl defenzív volt. Rossi szerintem nagyon rossz taktikát választott, a játékosok enerváltak, hitehagyottak voltak. Nézni is rossz volt és ezért még pénzt is kapnak. Kiábrándító volt a végén a kakaskodásunk

    Lang, Kleini, Nagy Ádi és főleg Gazdag...meg az angolok ellen Kecskés és Bolla. ..nem tudom mit akart ezzel elérni Rossi? Schőn meg üldögélt végig a padon.

    Azért egy 21 éves srácot savazni, akinek ez volt a harmadik vagy negyedik tétmeccse egy több hónapos sérülés után, számomra eléggé tipikusan a magyar szagértő szint. A magyar szurkoló annyira hibás a magyar foci teljesítményéért, amennyire a benne dolgozók. Ez az egyszer istenítjük majd két rosszabb meccs után máglyára küldjük a játékosokat ez egy igazán primitív dolog. De ugyanez van a Fradinál is, elég akár ha a félidőben vezet az ellenfél. (És Szoboszlainak ilyen a stílusa, kívülről flegmának tűnő, ilyen volt ilyen is marad, de ez nem azt jelenti hogy szarik bele, de ezt sosem fogja megérteni aki Simon Tibi üzenetét csak idézni tudja, a gyakorlatban sosem fogadja el...)

    Botka Lang helyett, és egy futóbolond Gergővel a szélén már máshogy nézett volna ki a csapat. De 5-6 hiányzónk van, és leginkább ott jött ki hogy nem volt kit behozni aki erősítést jelentett volna

    Nem azt mondom,hogy Adam egy zseni de lehet latni mi van ha nincs a palyan. Szomoru,hogy evek otta nem tudtunk kinevelni egy epkezlabb csatart aki tudna ot potolni.

    Várjál,várjál.várjál!Tahát ha egy kapusnak a rövidbe gólt lőnek,akkor az potya,vagy nem potya?Számít a védő helyezkedése,a lövés ereje és pontossága?Avagy,alaptétel?

    Ilyen helyzetben egy védőnek az a dolga, hogy minél kijjebb szorítsa a támadót, miközben a kapusnak fognia kell a rövidet az esetleges lövésnél. Ilyenkor, ha a csatár a védő lábai közt vissza tudja rúgni a hosszúba akkor az a védő sara, de ha a csatár ilyenkor az egyetlen szabad helyre, a rövidre rúgja és a kapus meg a kapu közepében van, akkor az a kapus sara. Úgyhogy ez igencsak Dibusz gólja volt. Ha a rövidet fogta volna akkor még bravúr sem kellett volna a védéshez.

    Elment Lang lába alatt,és ráadásul középen üresen várta Uzuni is a labdát.
    De nem volt védhetetlen.

    Akarat...amikor nagy pofon után az ember tántorog, nem egyszerű mentálisan topon lenni. A lelki fáradtságot nehéz leküzdeni.

    a holland csaló sem fújt le egyetlen faltot sem sallainak

    Senkinek nem fújt. Következetes volt végig. Mégha hülye is volt

    több faltot nem fujt le és sárgák is maradtak el.
    az albán gyerek 4. visszahuzásra kapott egy sárgát kb.

    szoboszlai statisztika menö smiley
    ezzel a játékkal is kihozták 7.1-re qa sofascore-n a csapat egyik legjobbjának smiley

    Semmivel sem rosszabb az albán csapat, sem most, sem egyébként. Náluk is elvárás, hogy hazai pályán, ellenünk nyerjenek. Küszködve, de sikerült.

    Én nem igazán érzem azt, amit itt nagyon sokan. Az albán válogatotton tavaly csodálkoztam el, hogy ahhoz képest milyen szar eredményeik vannak, hogy kb. velünk vannak full pariban ki-hol játszik szinten. Most láttuk, hogy egyrészt a TM értékek full idióták; másrészt azt, hogy ez most így sikerült. Eddig is úgy véltem, hogy mi erőn felül teljesítünk, ők meg bőven alul két azonos képességű csapattal. És igen, kicsit kiégtünk most is az EB után; ez szerintem szimpla pszichológiai fáradság, abszolút nem beleszarás. Ettől függetlenül pl. Gazdag szerintem sem válogatott szint plusz jó lenne, ha valaki megkérdezné Szoboszlaitól, hogy a futásért plusz pénzt kér-e vagy mi a tosz... Csak őt nem lehet felkérdezni sajnos.
    A nagyobb baj az, hogy látjuk az utánpótlást; az bizony minden téren rosszabb.

    A keretben volt jobb oldalra Bolla meg középre Kecskés, aztán nem véletlenül nem játszottak Albániában. Gondolom Tamás Márk a vészmegoldás vészmegoldása volt, ennyi a merítés sajnos.

    Egy ilyen EB után, ahol mindent létező szeretetet megkaptak tőlünk a fiúk, ilyen produktumot letenni az asztalra SZÉGYENTELJES! Ez az albán csapat egy nagy nulla, de a lelkesedésükkel és a hazájukért való küzdésükkel megmutatták, hogy lehet megnyerni egy kiélezett meccset. Remélem Dominik visszanézi majd, hogy játszottak, hátha meglátja, hogyan kell szívet-lelket kitéve focizni, nem csak sétálgatni és rosszul sarkazgatni, mert egy állítólagos "világsztártól" ez nagyon kevés. Egy világsztár maga dönt el meccseket. Ha ilyet akarna látni, akkor sem kell messzire néznie, a csoportban is van pár, akitől tanulhatna, javaslom neki tanulmányozásra Kane-t, vagy Lewandowski-t.

    Azt is mondta Rossi, hogy elég sok problémával érkeztek, ezeket nem részletezte, és nem is fogjuk vszínűleg megtudni, hogy mik lehettek ezek. Az viszont biztos, hogy a merítési lehetőség szörnyen kevés, és az U21-et elnézve ez nem is nagyon fog változni.

    Hosszú távon nem látszik semmi változás az up-képzésben, így pedig azt mondom, hogy annak is örülni kell, hogy 3 játékosunkat nézhetjük a Lipcsében, és Sallai + Szalai is bundesligában játszik. Még akkor is, ha a válogatottban ebből nem sok jön ki...Az az érzésem, hogy ettől csak kevesebb lesz már.

    Egyedül Szalai Attila hozza meccsről meccsre a stabil és higgadt játékát. Még a vereség emészhető lenne, de ez a lötyögés valami borzasztó volt. Se egy sprint, se egy ütközés, méterekről néztük őket.

    Pont ez az, van egy válogatottunk, aki tud bravúrokat elérni, de kb hozza a realitást. Velünk azonos szinten lévő csapattól kikaptunk idegenben. Ennyi.

    Az albánok erősebbek,gyorsabbak,motiváltabbak voltak.Szerencse,hogy nem kaptunk több gólt.Nem tudom,hogy a következő meccsre fel lehet-e rázni a társaságot?
    Ne legyen senkinek kétsége afelől,hogy jönni fognak a büntetések,stadion bezárások,nézők nélküli meccsek,és ez sem a javunkat fogja szolgálni.De tudjuk,hogy teher alatt nő a szilvafa,hát hajrá magyarok!

    az a hozzáállás, tutyimutyi, primadonna viselkedés amit a "sztárocskáink" letettek a gyepre az viszont már világvége! Faszom, hogy nem lehet egy címeres mezben odaállni, mint egy férfi, hogy minden kibaszott kontaktnál fetrengeni és nézni kell a bíróra! Hát basszák már meg!

    Van amit lehet kompenzálni hajtással,küzdéssel,van amit nem.A taktikai csődöt,a folyamatos rossz megoldásokat,rossz passzokat,nem tudod pótolni harcossággal.Bevallom,már unom kicsit ezt a simontibizést.Ha 20 méterre nem tudsz pontosan passzolni,rosszul helyezkedsz nincs mese,az ellenfél büntetni fog.

    xG: 0.44(Mo)-1.13(Alb), xcG 0.74-0.5(Gulácsi 0.27, Dibusz 0.23). 6/2 ill. 13/3 kapuralövés, 54-46% labdabirtoklás

    Úgy érzem, most valami nagyon félresiklott Rossival. Nagyon jó edzőnek tartom, aki a csapat erejét, képességét jól felmérve szokta hadrendbe állítani a csapatait, de már Anglia ellen sem volt jó a játék ( nem az eredményre gondolok), ez a mostani pedig vérlázító volt. Ötlettelen, védekező típusú játék, nagyképű játékosok, magyarázkodó kapitány. Nem vagyok külföldi-ellenes, de ez esetben ezt egy magyar szimpla edző is elérte volna. És sajna nincs igaza: nem matekolni kell, hanem teljesíteni. Attól a csapattól., amelyik kijut az EB-re, ott viszonylag jól telesít, el lehet várni, hogy nálánál alacsonyabbra sorolt csapatokat megverjen, vagy ha ez nem jön össze, akkor nálánál magasabbak ellen behozza az elhullajtott pontokat. Most ezt nehezen lehet látni.

    Alapból kb esélyünk se volt kijutni a vb-re. Csoportunkban van a világranglista 4., 19. és mint láthatjuk a velünk azonos TM értékű 66.Albánia. 10 csoportgyőztes kb óriási meglepetés, ha nem az első kalapos. Utána pótselejtezőn kiosztanak még 3 helyet 12 csapat között. Európából kb a top csapatokon kívűl max a közvetlen mögöttük lévőnek van esélye.(2.kalap). Hiába van 55 csapatra a legtöbb (13) kvóta, oda-visszavágós 5-6 fős csoportokban ritkán borul akkorát a papírforma. Közép-Amerikában hiába van 35 helyre 3 vagy 4 kvóta, ott a negyedik kiemelt a Fifa ranglista 48. helyezettje, az ötödik 62. helyezett. A legtöbb csapat ott +100,+150-es ranglistás amatőr brigád, magyarul egy Mexikó-Amerika párosnak kb fix helye van. Dél-Amerika 10 csapatból 4 vagy 5 hely. Lehet álmodozni, de örüljünk, ha rendszeres EB résztvevők vagyunk/leszünk, oda se egyszerű kijutni még bővítéssel se, sokkal szorosabb/keményebb az európai mezőny.

    Az igazsag szerintem az , hogy sete sute balf...sz vedok . Dibusznak volt egy masodperce donteni hova helyezkedjen nem lepett ki Lang takarasabol es jott a bivaly eros loket amit ha kilep talan vedi de mi van ha bepasszoljak kozepre Uzuninak ures kapu az van. Aki orbitalisat hibazott az Szalay Orban es Lang.

    És még előttük Fityó. Passzolhatott vola két emberhez is és akkor nem veszik el ilyen könnyen tőle a lasztit.

    Az egész onnan indult.Fiola a passz helyett belevezette a labdát a védőbe.Lekontráztak és ennyi.

    Na ezt is sikerült Elbasani

    A heti eredményekkel el is búcsúzhatunk ha voltak egyáltalán vb álmaink! Ettől függetlenül az utóbbi két Eb-n ott volt és nem égett le a csapatunk. Ezt azért ne felejtsük el. Egy dolgot nem értek: nem egy zsenik technikailag a mieink,de ott van az akarati tényező. Valahogy az utóbbi két mérkőzésen olyan Barcásak voltunk. Mármint nem technikailag, hanem figyelem, fegyelem, beszariság tekintetében. Azt mondják a TV-ben, hogy az akarattal nem volt baj. Harapósak, fegyelmezettek, tüzesek voltunk? Én nem így láttam! Láttam egy nyámnyila, kicsit beszari, töketlen társaságot! Egy ilyen mérkőzésre úgy kell kimenni, hogy felfaljuk az ellenfelet, egy szabad cm-t sem hagyunk nekik, még levegőért is ki kell szaladniuk. És mi volt a gólnál, kísérgettük, kísérgettük, támadgattuk, támadgattuk, de arra vigyáztunk nehogy elmozduljon a sérója....Így nem lehet...Ez a csapat egy dolgot tudna, azt amit most nem csinált:harapni, küzdeni, fegyelmezetten játszani egész mérkőzésen. Ez az egyetlen esélye!

    Borzasztó játék. Lelkesedés, elszántség nélkül. Az agyonhájpolt Szoboszlai is úgy játszott mint egy budafoki nyugdíjas. A második félidőt, mikor már világos volt hogy gólt muszáj rúgni, támadás nélkül lehozni?? Védelem sehol , eladott labdák tömkelege,semmibe előrevágott átadások. Mi lett két hónap alatt abból az EB csapatból, kapitány? Vagy az volt az egyszeri/kétszeri kivétel, a csoda, ez meg a napi realitás?

    Megérdemlik. A játékosok azért mert lélek nélkül játszottak egész meccsen. Szoboszlai a tudásához képest a harmat gyenge volt, Fiola vitamin hiánnyal küzd, áhh inkább nem is sorolom...
    Rossi is megérdemli mert a taktikája, itt megint megakadtam mert nem volt taktika.. szval az a valami amit Rossi kigondolt halálra volt ítélve. Győzelmi kényszerben egy csatár? A támadó cserék miért 5 perccel a vége előtt jönnek be?

    Hát gyerekek ez gyalázatos volt. Ívelgetünk reménytelenül az egész meccsen, hátul teljesen szétestünk, Orbán is össze-vissza szaladgál és ad el labdákat. A gól előtt is mit lehetett látni? Szalai kerülgeti a támadót, Lang meg, ha nincs ott kapu egészen a parkolóig hátrált volna. Igaz, hogy Rossinak sok meglepő, de jó húzása volt már, de az, hogy a 88. perc után hoz be három támadót elfogadhatatlan. Szoboszlai, Sallai, Nagy teljesen súlytalan. Meg is érdemeltük a vereséget, az albánok sokkal többet tettek érte, jobban játszottak. Lehet, hogy ezt fáj kimondani, de úgy tűnik kipukkadtunk.

    1 kapussal, 8 védekező játékossal, és 2 támadó szelleművel nem várható gól, csak ha az ellenfél rúgja be a saját kapujába. Rossi ezen a meccsen nem akart kikapni. Sajnos nem jött a pontrúgás utáni fejes - lepattanó gól, a kontráink során pedig 3 ember vergődött 5-6 albán között. Ennél merészebb felállás, taktika, játék kell!!!!

    Sajnos Rossi is beleesett abba a hibába mint Storck..Megvolt az Eb és ugyanaz a csapat majd megoldja alapon viszi tovább..Nem hívja be a Dzsuzsakot meg a Holmant se személyes okok miatt..Szoboszlait nem meri lecserélni amikor látszik hogy semmi ritmusa nem volt a játékhoz..Az utso 5-10 percben cserélget amikor a hajó már elment..Ugyanazt próbáljuk játszani mint Szallaival de úgy hogy o nincs a pályán..Nagy csalódás..

    Rendkívül csalódott vagyok, de azért a fórumozó megmondóemberek mindig kiakasztanak. Ugyanazok, akik istenítették Rossit, most a fejét követelik. Ma, ha csak a Kalmár, Szalai, Nego, Schefer, Lovre ötöst említem is, volt 5 hiányzó alapemberünk, meg egy formán kívüli, művész lélek Szoboszlaink, aki többet passzolt ellenfélhez, mint csapattárshoz. Ami számon kérhető az az, hogy miért nem harapott úgy a válogatott, ahogy az elvárható lett volna. Azért az NL csoportgyőzelmet, az EB meccseket, meg egyáltalán a kijutást nehogy elfelejtse már bárki mielőtt fel akarja lógatni Rossit. Azért az elmúlt 3 évben is volt hullámvölgy (Észto., Wales idegenben), de ez az időszak hosszú idő után egy alapvetően újra sikeres periódus volt, úgy, hogy gyakorlatilag alig van topjátékosunk.

    Az ellenfélnél edző van ám! Pontosan tudta hogyan kell játszani ellenünk!
    Persze a mieink nagyon rosszul játszottak, igazából egyáltalán nem látszott hogyan terveztük ezt a meccset lehozni hogy őszinte legyek! Nem akarom elhinni hogy Sallaira való ivelgetessel!!!
    A lengyelek ellen meglepően jók voltunk, de várható volt hogy az albánok ellen nem lesz egyszerű! Hát nem lett! Csak nehogy otthon se nyerjünk ellenük mert akkor az elvileg papírforma 3.kalap is bukó lehet!

    A het historiaja:
    Kedd - 50 ev utan vegre megverjhetuk az angolokat! a nezok a 12. jatekos. EBn a nemetek meg a franciak ellen is vezettunk Szoboszlai nelkul es most jatszik...
    .
    Szerda:Kikaptunk de az angoloktol ki lehet es egy ilyen vereseg utan a valgotott MINDIG erosebben ter vissza.
    .
    Vasarnap;Nekunk is voltak helyzeteink, hianyzott mainzban a padot koptato Szalai. Rossi miert nem hivta be az 5 eve mar alibizo Dzsudzsit. Rossi mondjon le mert a jobb jatekoskerettel rendelkezo csapattol kikaptunk...

    Nos ezen a meccsen az albanok jobban akartak a gyozelmet mint mi. Minosegben ket hasonlo csapat talalkozott es most jon el a pillanat mikor visszaesunk a realitasok talaljara. Most van az hogy tovabbra is kell tamogatni a valogatott es nem valos elvarasokat allitani elerjuk. Nekunk sajnos semmilyen minosegben nincs helyunk a VBn. Nincs meg a Kello minoseg a csapatban. Lehet szidni Szalait de most rettentoen latszott a hianya. Nem volt aki lehet legalabb 2 vendot es igy teret nyisson a masodik hullamnak. Osszesegeben as elmult 2 evben tulteljesitettunk es boven eronfeluli eredmenyeket ertunk el. Realis cel ebben a csoportban max a 3 hely megtartasa less a cel. Nem irigylem Rossiekat mert egyszeruen elol nincs Szalainak alternativaja, meg mi dig rettentoen pontatlanok vagyunk. Szoboszlainak meg kell egy jo Bundesliga szezon mert o is nagyon forman kivul volt. Az elkovetlezo 1-2 ev erdekes lesz mert elorol kikopik Szalai, es Nikolics. Marad akkor a madarcsontu Hahn mostmar a DACbol vagy Novothny Soma eselteges behivasa..szerintem ezt a selejtezot elkene engedni es megtalalni a kioregedo jatekosok helyetteseit. Ja es a nemzetek ligajaban lehet keszulni par kellemetlen sallerre.

    Az az igazság, hogy Szoboszlai nélkül jobb a válogatott. Az, hogy ő nem támad, nem védekezik, meg sem kísérel labdát szerezni esetleg zavarni az ellenfelet egyébként pedig a párharcok 99%-át elveszíti, azt nem bírjuk el. Elismerem a lövőtechnikáját, de a csapat játékát és a hatékonyságát akadályozza. Mióta visszajött a sérüléséből, a mezőnymunkája értékelhetetlen. Lehet, hogy pár hónap múlva jobb lesz majd, de most kár a kezdőbe tenni. Ezen a meccsen Gazdag és Nagy is lefelé lógott ki az átlagból, de Szoboszlai egyenesen rém gyenge volt. Rosszit meg nem kell fikázni, egy kapott gól bármikor-bárkitől benne van, a labdatartó-támadó szekció mondott ma csődöt.

    Sajnos természetes, hogy az EB-n mutatott extra motiváltság egyszer elfogy, és kimerültségbe, fásultságba csap át. Hasonló dolog történt 2016 után is. Rossinak eddig mindig bejött ez a bunkerfoci, mert annyira motiváltak voltak a játékosok, hogy a kevéske elōretörésbōl mindig találtak valahogy egy gólt, és 11 emberrel valahogy tartottuk az eredményt - illetve le is néztek minket. Normál körülmények között, a hétköznapokban viszont ezek a játékosok ennyit tudnak. Én sajnos nem azt látom, hogy van fejlōdés, a 2016-os csapat ennél a mostaninál ugyanis jobb volt. Ott volt játékunk, labdakihozatalunk, és nem álltunk be bunkerezni, nem álltunk ki soha négy belsō védōvel. Szép gólokat lōttünk, tudatos játék is volt idōnként. Ma semmi ilyesmi nincs, van egy gyors Sallai akit megpróbálunk futtatni, meg egy Szalai akire felrúgjuk a labdát, a többiek csak rombolnak. És ez azokon a meccseken is így volt, amiket bravúrral nyertünk vagy ikszre hoztunk.

    A második félidőt láttam...de minek!
    Amit előadtunk az minősíthetetlen volt. Iszonyatosan sok technikai hiba, 3-4 passzt nem tudtunk megcsinálni, nem volt középpálya, nem volt felépített támadás, nem volt szélsőjáték, nem volt ötlet és helyzet.
    Sajnos ez a teljesítmény kritikán aluli volt. Nem tudom, mi a baj, de ez a 10 évvel ezelőtti semmilyen magyar foci másolása volt.
    Kedves Rossi mester, előbb kellett volna belenyúlni ebbe a meccsbe, mert a szenvedés nagyon látszott 5-10 perc után is. Semmi elképzelés, tűz.
    Nagyon szomorú vagyok.
    Ez a csapat sehová ne akarjon kijutni, mert szégyent, hogy néhány hónap alatt hogyan tud így szétesni!!!

    Elemzés helyett néhány impulzus, bővebb kifejtés nélkül.
    1, Rossi bőven igazolta a kókler mivoltát, két ilyen egymást követő teljesítményre elég lett volna egy vidéki tornatanár is, napi 30 ezer forintért (az olasz mennyit is keres?)
    2. Akinél Fiola a baloldali kulcsember, az nem ért ehhez a játékhoz.
    3. Aki képtelen nyomokban sem ugyanazt a kezdőt kiküldeni két egymást követő meccsen, azt le kell váltani.
    4. Aki 6-7 védekezővel áll fel Albánia ellen, az ne mutogasson a játékosokra és ne célozzon meg vb-szereplést.
    5. A szaksajtó, a média "szakértő" gárdája mikor segítette a szövetségi kapitányt valódi kritikával?
    6. Ki a felelős azért, hogy egy pályakezdő 21 éves gyereket az egekig sztároltak és ennek következtében a szemünk láttára omlik össze?
    7. Hogy lehet a magyar válogatott edzője, aki hátvédeket játszat szélsőkként?
    8. Mikor mutatott rá mondjuk a szaklap, hogy nem lehet 6 jobbhátvéd a keretben, valamint 7 olyan "csatár", akik szinte soha nem játszanak, kivéve az utolsó 4.5 percet?
    9. Hogy lehet csapatkapitány Gulácsi és egyáltalán miért véd a bődületes potyagóljai után?
    10. Rossinak fogalma sincs stratégiáról, taktikai változatokról, támadójátékról, a megfelelő emberek kiválasztásról, posztokról és azok kívánalmairól, adekvát reagálásról az adott mérkőzés közben, stb.
    Nekem nincs hozzá kanalam, de valaki számolja össze, az olasz kapitánysága alatt hány ember játszott a magyar nemzeti 11-ben és közülük hányan érték el az 5 válogatottságot kezdőként. (Annyit segítek, még Gazdag sem.)
    És végül, nem az a kérdés, amit mások itt feltesznek, hogy nálad ki lenne a kapitány és te kit válogatnál be. Rossi nem távlat, nem perspektíva, nem jövő, nem megoldás. Ha leválthatatlan, akkor ne várjunk futballt. Mert amit az olasz játszat, az vállalhatatlan és nézhetetlen. Ennél jobbat Pisont is tud, minimálbérért.

    Most az albán meccsen megint az egész meccsen ívelgették előre hátulról a labdát a védők. Miért???
    Szoboszlai az angolok ellen és az albánok ellen is az 5 méteres visszapasszokon kívül semmit nem nem tudott megmutatni abból, amit a média és Rossi állít róla. Sem az előre játékban sem a védekezésben nem tudta segíteni a csapatot. Most az albánok ellen rengeteg albán támadás Szoboszlai labda vesztéséből indult. Az albánok 100%-os helyzetét mellőle csúsztatták meg.
    Az előbbi 2 média sztár helyett lecserélte Rossi azt a csatárt, Sallait angolok ellen, aki a magyar válogatott húzóembere volt a korábbi meccsein és most is. A Bundesliga klubjában is kiemelkedően futballozik hosszabb idő óta gólokat, gólpasszokat ad.
    Nem érti Rossi, hogy az angolok ellen a 2. félidőben miért esett szét a csapat? Segítek.
    MIvel elöl Szalai és Szoboszlai nem tudta pillanatokra sem megtartani a labdát, a védelmünk folyamatos nyomás alá került az angolok ellen, hasonlóan, mint a portugálok elleni EB meccsen. Csak idő kérdése volt, hogy mikor kapunk gólt.
    A védelem és a középpálya kiemelkedően teljesített az angolok ellen és ma is jó volt, de a támadásokat és a gólokat ne a védőinktől várjuk! 1. félidőben. Rossi a 2. félidőben előre küldte Orbánt, Fiolát és Bollát, hogy legyen támadó játékunk. Mihez vezetett ez? Az angolok megkapták a területet, amivel lekontráztak bennünket és 0:4! Most előre küldte megint a védelmet és kontrából kikaptunk az albánok ellen.
    Sallóit betette mindkét meccsre, mert az apja az mlsz embere, pedig a srácnál jobb csatárok vannak a keretben.
    Miért a 87. percben cserélt Rossi csatárokat????? Miért nem változtatott, ha látta, hogy a támadó játékunk nulla?
    Rossi! TAKARODJ!
    A vb selejtező első helye valóban álom, de Albániát megverni egyáltalán nem lett volna lehetetlen!
    Ez a Rossi interjú 1 alibi interjú volt. Semmit nem mondott, hogy mi volt a vereség oka.
    Az, hogy vallja a felelősséget, az 1 duma. Ha vállalja a felelősséget, akkor mondjon le!

    Szoboszlait megváltoztatta a sérülése. Alibi játékot játszott, rövid passzokkal, nem akar újra megsérülni, hiszen most kell véglegesítenie a helyét a Lipcsében. Sajnos Sallai is súlytalan volt és Nagy Ádám is csak rövid passzokkal próbálkozott. Egy kis akarást talán Fiolában láttam, de ő nem bír már 90 percet, Szalai hozott egy tőle szokásos átlagot, pár jónak tűnő indítással, de sajnos nem lett eredménye. Kleinheisler és Orbán kicsit darabos mozgásúak voltak, ennek ellenére akartak. Dibusznak illett volna jobban figyelni a rövid sarokra, igaz erős volt a lövés, de ez inkább az ő gólja volt. Volt bravúros védése is, így összességében nem rajta ment el a meccs. Tény, hogy az albánok jobban akarták a győzelmet és bármennyire is fájó ez nekünk, ki kell mondani, hogy a meccs képe alapján, meg is érdemelték. Sajnos Rossi sokáig kivárt, hamarabb bele kellett volna nyúlni a játékba. Talán, ha Haan és Varga Roli hamarabb bejön, más lehetett volna. Hiányzott egy jó szélső, kár, hogy Varga Kevin megsérült. Őszintén szólva ennek a csapatnak, egy fél órai játék erejéig Dzsudzsák is sokat segíthetett volna. Nem akarom visszasírni a válogatottba, de talán ő még akart volna bizonyítani és bárki bármit is mond rá, még mindig jobban lát a pályán, mint sokan a válogatottból.
    A taktikánál úgy éreztem, hogy a kivárásra játszunk, mintha nekünk jó lenne akár a döntetlen is, és valami csoda folytán esetleg egy pontrúgásból betalálunk, akkor kibekkeljük, de az albánok erre is készültek, hiszen kapu közeli, veszélyes szituációkban nem szabálytalankodtak. Az angolok elleni meccs sokat kivett a fiúkból, nem csak fizikailag, hanem mentálisan is. A továbbiakban nem kell izgulnunk a második helyért, de lehet, hogy a harmadikért sem.

    Az öt védō csak akkor jó, ha a két szélen játszó játékos wing-back azaz felfutó szélsōként tudja segíteni a támadásokat. Láthattuk ma is Fiolától és Botkától hogy ōk erre mennyire alkalmasak.

    Drukkerként természetesen nem feledtem el a csapat eddigi sikereit, Rossi érdemeit, de ez a mai teljesítmény... kifingott alsónadrággal egyenértékű, mind a kapitány, mind a játékosok részéről. A cserékkel baromi sokáig várt, tehetetlenül nézte a pálya széléről (és érzelmektől mentesen) ahogy az albánok hülyét csinálnak a csapatból. Nyoma sem volt semmiféle lelkesedésnek, kohéziónak. Olyan ritmustalan volt a játékunk h rossz volt nézni. A második félidő elején úgy 5 percre felcsillant a remény h akarunk is valamit csinálni, nem csak 0-0-ra lehozni ezt a meccset, utána viszont fizikai szenvedés volt végignézni azt, ahogy az albánok zsebre tesznek minket. Most az egy dolog h a holland bíró az ellenünk elkövetett faltok vagy 20%-ánál továbbot intett (megnézném azt a tizigyanús esetet meg a gól előtt faltgyanús szitut még egyszer felvételről...), de ez nem rajta múlt. A vége felé gondolkodtam h akkor maradjon ez a 0-0 h hadd gondolkodjanak h vmi nagyon nem jó itt, vagy csesszemeg pattanjon be vkinek a hátáról a labda, oszt 1-0, nyertünk, lehet képzelődni tovább... de Szoboszlai sajnos kihagyta a helyzetét, utána meg jött a büntetés. Apropó, Szoboszlai, én abszolút vele vagyok, drukkolok h fényes jövője legyen, és ne csak klub, hanem válogatott szinten is, de ezen a két meccsen értékelhetetlen volt, amit csinált. Nem tudom eldönteni h ez primadonnaság volt a részéről v. csak nem akart sérülten hazamenni a klubjához, de nem nagyon láttam h egyáltalán a labda felé mozogna, amikor elveszíti h esetleg visszaszerezze azt (mert lenne rá esélye). Nagyon jó lenne, ha valaki elbeszélgetne vele, mert az egy dolog h Anglia ellen nem ment nki, de itt illett volna vmit domborítania. És tényleg, összességében a mutatott játék, ami rendkívül elkeserítő. Nem tudom h Rossi mit akart. Ennyire be volt tojva az albánok gyorsabb játékosaitól? Gazdag amúgy mit keresett a pályán? Cserélni miért akkor cserél, amikor már majdnem mindegy, és miért úgy, mintha egy menedzserjáték lenne (csatárt be, oszt jól van)? Legalább próbálta volna felrázni a csapatot, de rajta is apátia volt, és csak csendben beszélgetett a segédjével... Nagyon régóta nem játszottunk ennyire céltalanul és sz.rul. Tényleg csak arra tudok gondolni h ez a jó öreg magyar mentalitás: ha olyan az ellenfél v. a tét (ld. pótselejtezők, EB), akkor fel tudjuk magunkat tüzelni. Egy ilyen meccsre viszont nem. Akkor ez meg megint csak a stáb hibája h erre nem figyeltek.

    Kleini volt a legjobb, illetve értékelhető, egy közepes teljesítménnyel.
    Orbán volt még értékelhető, de ez tőle kevés.
    Nagy Ádi talán leggyengébb meccsével is befér a dobogóra, ez durva...
    Ami leginkább meglepett, hogy sok fejpárbajt vesztettünk hátul, elöl már nem is volt meglepetés, és a párharcok többségét, jobban akartak az albánok, kicsit a bíráskodás is kedvezett nekik, jobban is játszottak, és megérdemelten nyertek.

    Lehet csalódottnak lenni, én is az vagyok. De máshogy látom, mint ti. Dibusz5, egy hibája volt, de Langnak kellett volna zárnia a rövidet. Langnak6 is ez az egy hibája volt, addig jól játszott. Orban6, Fiola6, Szalai6, Botka6. A védelem nagyjából rendben volt. Nagy7, Kleinhesler7, rengeteg labdát szereztek. Szoboszlai5, Sallai5, Gazdag5. Nem alkottak nagyot, de nem is rajtuk ment el. Viszont Rossi 0. Eddig bírtam az öreget, de észre kéne már venni, hogy amíg a török, orosz, szerb csapatok, valamint a még erősebbek ellen valóban ez a taktika, az albánok ellen nem. Szoboszlai nem önmagát vonta ki a játékból, hanem Rossi vonta ki. Sallóit be kellett volna takni a kezdőbe és mógötte-mellette Szoboszlai és Sallai váltogatja egymást. Szoboszlai NEM CSATÁR. Mit kezdjen egy olyan csapatban, amelyik 180 perce védekezik???? Schón és Scafer is kezdő nálam. A taktika pedig: támadás és tàmadás. Csak Rossinak ehhez nincs mersze, taktikája és elképzelése.

    Hát, nehéz egy ilyen meccs után mit mondani. Talán egyedül csak Kleinheisler dicsérhető. Szoboszlain konkrétan azt érezni hogy inkább kivonja magát a játékból nehogy megint megsérüljön és bukja a karrierjét. Sallai észrevehetetlen volt, Gazdag nagyon gyenge. Körülbelül megnézhettük mit jelent a gyakorlatban a "majd a gyors támadóink lefutják az ellenfél védőit nem úgy mint a tohonya Szalai című elképzelés". Nagy Ádám visszatérésétől sokat reméltem, de sem a labdakihozatalokban nem lettünk jobbak, és gyakran úgy szaladtak át rajtunk mintha nem is lett volna középpályánk. A védelem rombolt amit és amíg lehetett de az igazság az hogy már a 89. perc előtt gólokkal vezethetett volna az ellenfél. Az eddigi szép eredményeket köszönjük Rossinak és a csapatnak, de sajnos ma este megint visszazökkentünk a valóságba, ami úgy hangzik hogy jelenleg az albánok szintjén vagyunk és velük futhatunk versenyt a harmadik helyért. És amíg nem lesz legalább egy csapatnyi topligás játékosunk addig csak ideig-óráig tartó bravúrok lesznek, érdemi előrelépés nem

    Lehet szidni Dibuszt és Langot a kapott gól- vagy Fiolát, Gazdagot és Szoboszlait a gyenge teljesítmény miatt de én inkább arra keresném a választ, hogy Anglia ellen miért volt több támadó- míg most több védekező jellegű játékos a középpályán és arra, hogy Szalai hiányában miért nem kezdett elöl inkább Sallói, Hahn vagy Nikolics? Ők mind otthonosabban mozognak a 16-oson belül. Amúgy további kérdéseim még, hogy miért kellett 0:0-nál a vége előtt pár perccel extra cserékkel megbontani a csapatot és húzni az időt na meg, hogy a legjobb formában lévő játékosunk (Schäfer)
    mindeközben miért nem lépett pályára?

    Nagy A a pályán volt, egészen a védő sor mögé rendelte a kopasz. Ha esetleg nem láttad volna s így Orbán játszott szélső védőt smiley
    Amúgy Rosszi miért nem cserélt?
    Igaz, 11 embert nem lehet lecserélni.
    Naivan azt hittem, h az angol meccs után, tűzben égve fogunk kimenni a pályára - de ezt az Albánok tették meg.
    Ez megint Rossi nyakába varható

    Bocsánat, de mi a sz.rt vártatok? Az európai bajnokságok épphogy elkezdődtek, Szoboszlai sérült volt, Nagy Ádámnak épphogy lezárult az átigazolása, alig játszott ez alatt, és mindezeken túl ott az EUfória utáni gödör, amibe úgy tűnik, most már minden nagy torna után belesétálunk - ne feledjétek, 6 éve még álmodni sem mertünk ilyesmiről -, és ha ez nem lenne elég, az angol verés szerintem mindenkit padlóra küldött. Most mindenki úgy viselkedik, mintha mi soha többé nem kaphatnánk ki, mi soha többé nem hibázhatnánk, és mintha a világ legjobb játékosai játszanának nálunk. Tessék tudomásul venni, hogy sem a játékosok, sem a kapitány nem gépek, ők is véreznek, ők is tüsszögnek, lehet ugyanúgy sz.r napjuk, mint Nekünk. Volt másfél szörnyű meccsünk, na bumm, ezért már dobjunk azonnal mindent és mindenkit a szemétre?
    Ez a csapat volt, aki megnyerte a Nemzetek ligája csoportját és felkerült az A divizióba! Ez a csapat volt, aki kijutott az EB-re, és felejthetetlen pillanatokat okozott nekünk! Ha igazi szurkolók vagyunk, akkor most kell igazán megmutatni, hogy a bajban is kiállunk a csapat mellett, és szerdán meg kell tölteni a Puskást, és a fiúkkal együtt kitolni a szekeret a gödörből! Szükség lesz rá, szükség lesz ránk! HAJRÁ MAGYAROK!

    Mi ez a hülyeség, hogy "a védelem megtette a magáét"? Az albánoknak volt vagy 6-7 ordító gólhelyzetük. Mi lett volna, ha nem 8 védővel játszunk?

    Albánia ellen nem az ívelgetős, kontrázós bunkerfoci kellett volna, hanem több kreatív játékos és két vérbeli csatár, akik tudnak helyzeteket teremteni és gólt rúgni. Vérbeli csatárunk nem volt, hanem Szoboszlait küldte előre, aki sosem volt csatár. Sallaival és Kleinivel kiegészülve nekik kellett volna megoldani a gólszerzést, és Gazdagtól várta a helyzetteremtést. Ez viccnek is rossz volt. Albánia ellen, Szalai kiválása miatt be kellett volna dobni gondolkodás nélkül a kezdőbe a jó formában játszó Sallóit és Hahn-t. Szoboszlait pedig hátrahozni a saját posztjára irányítani. Kleinivel középről osztogattak volna, a két szélen ott lett volna a két gyors szélsőnk, Sallai és Sallói, akiket nehezen állítottak volna meg az Albánok. Középen meg a Hahn, ha neki nem megy, akkor a második félidő elején Nikolic. Szűrőben Nagy Ádám, hátul pedig klasszikus négy védő. Simán hoztuk volna ezt a meccset..

    én meg biztos vagyok benne, hogy ezen is múlt. Szalai nem azért fontos, mert"jó játékos", hanem mert az egyetlen magyar csatár, aki válogatott szinten képes kapunak háttal játszani, fizikális párharcokat nyerni az ellenfél védőivel szemben, és felívelt labdákat megjátszani. Ez egy alkalmazott taktikai eleme a válogatott játékának. Most, hogy nem volt, ezt az elemet nem tudtuk használni. Továbbá, pontrúgásoknál is komoly szerepe van +1 nagydarab játékosnak. Pontrúgásokból is veszélytelenek voltunk.

    Magyarán, egy hiányzó játékos miatt a szokásos játékunk két eléggé fontos elemét nem tudtuk használni, mert nincs, aki pótolja ezt a szerepkört.

    Az albánok ellen látszott igazán mennyire is hiányzott Szalai (nyilvánvaló, az angolok más minőséget képviselnek, versenyeznünk jelenleg nem velük kell). Egyszerűen nem volt klasszikus csatár, aki az előreivelésnél megtartja a labdát, leköt egy-két védőt. Komoly gondjaink lesznek, mikor már nem lesz, nem véletlenül Rossi sem Hahn, Nikolics,... bedobásával próbálkozott. Sallai sem az, hiába játszik ebben a formációban Szalai mögött árnyék éket. A Freiburgban is jobb oldali középpályás 4-4-2-ben, vagy jobb szélső 3-4-3-ban. A középpályánk súlytalan volt, és ebben szerintem Szalai hiánya is jócskán közre játszott, mert Sallai mellett Szoboszlai lényegesen magasabban játszott a megszokottnál.

    Sajnos benyeltünk megint egy olyan gólt, amiben benne volt a kapus. Akik Gulácsit ekézik, láthatják Dibusz semmivel sem jobb, nem véletlenül van mindenki ott, ahol.

    Visszatérve a két meccsen mutatott gyenge középpályára, Orbán cselei kellettek, hogy feljebb hozzuk a labdát, mert a játékban kockáztatni kell, és ő tökös volt, hogy kockáztasson, ha már a középpálya gyengén muzsikált. Sajnos az angolok ellen volt egy hibás csel, de ettől függetlenül dicséret illeti őt!

    "Ebben a keretben jelenleg nagyjából ennyi van. Néha kicsit több, néha kicsit kevesebb. A stabil előrelépéshez azonban rendkívül fontos, hogy a közeget továbbra is pozitív légkör vegye körül, ugyanakkor még ennél is fontosabb, hogy levonjuk a tanulságot." (Index.cikk)

    Mindegy hogy 4 vagy 5 védős rendszerről beszélünk, sajnos az nem megoldás, hogy klasszikus belső védőket tolunk ki a szélre, különösen nem az öt védős rendszerben. Mert ez még csak csak elmegy az egyértelmű esélyesebb csapatok ellen (mint az eb-n), de ott ahol közel azonos erősségű csapat ellen játszunk, vagy mi vagyunk az esélyesek, ott már olyan bekkek, szárnyvédők kellenek, akik a támadásban is hozzátesznek, a modern futbball ezt megköveteli.

    Ezért nem megoldás hosszabb távon, hogy például Fiola játszon futóban, oda már olyan játékosok kellenek, akik a támadásépítésben is jók. Ebből a szempontból Bolla jobb, sajnos ő még nem olyan jó a védekezésben mint Fiola (mégha nem is ugyanarról az oldalról beszélünk).

    Csak az a baj, hogy míg a jobb oldalra van Lovrencsics és Nego, hosszabb távon Bolla, addig a bal oldalon senki, sajnos Hangya nem az a szint. Holender pedig nem bal lábas.

    Most ismétlik az M4-en al Albánok elleni meccset. Eddig 0-0 smiley viccet félretéve Kleini màr az elsô 5 percben két ígéretesen indulò támadásépítésnél viszonylag egyszerű előrepasszt rontott el. Sallai meg egy felívelésnek csúnyán alászaladt, senkitol sem zavarva.

    meg meg az elso percben Orbannak volt egy kellemetlen hazaadása
    5-10 perc: alig volt nálunk a labda,

    10-15p: Szalai inditja hosszan Sallait aki felloki a vedot szabad kifele…

    kleini megprobal lefordulni - siman elveszik tole mint egy ovistol a pottyoslabdàt

    Albán fejes Botka mellet az otosrol - fölé

    Gula felivel Sallai felé siman lefejelik.

    Uzuni helyzetéhez Kleini es Orban aszisztal… siman belohette volna…

    15-20 p

    Lang szetrug egy Albánt, mehet tovàbb

    Szoboszlai jo labdaszerzese es jo passza utan Kleinin elakadunk, szarul passzol megint

    ezutan jott Szalai hossz atadasabol Kleini helyzete

    Orban jol inditja Szobit a jobb szelen, beadasa rossz de szoglet lesz ami utan Orban folerugja

    20-25p

    szepen passzolgaznak a vedoonk majd Gula felrugja a francba
    Botka inditasanal Sallait majd nemsokkal utana Nagyot nyomja el test test ellen egy albàn

    Kleini talpa (!!!) alatt elcsuszik egy passz…

    sallai cselezget a felezovonalnal, nincs kinek passzolni, felrugjak

    25-30p Szoboszlai roviden teszi vissza Orbannak a kenyszeritot ebbol lett a Gulacsi seruleses Alban helyzet…

    Sallainak megy egy lapos felpassz, megelozik

    Alban kapu mellé loves - Gazdag es Nagy csak nezegetik

    Sallai ugratja ki Gazdagot aki osszeesik egy Albàn mellett

    ennyi volt az elso felora, a tobbi emlekeim szerint meg rosszabb

    igy leirva meg kinosabb Kleinheisler “jàtéka” de Szoboszlai is indokolatlanul szarul passzolt sokszor

    Értékelje a magyar játékosok Albánia ellen nyújtott teljesítményét!

    Gulácsi Péter 5.07
    Kleinheisler László 4.41
    Dibusz Dénes 4.26
    Szalai Attila 4.08
    Willi Orbán 4.01
    Nagy Ádám 3.96
    Botka Endre 3.79
    Lang Ádám 3.55
    Sallai Roland 3.38
    Fiola Attila 3.29
    Sallói Dániel 3.21
    Gazdag Dániel 3
    Szoboszlai Dominik 2.84

    Szavazatok száma: 18046

    16:00-kor szállt le a gép, 17:20-ra a stadionnál voltunk, ennyiszer rendőr még nem ellenőrzött, még szerencse, hogy beszélem az alsó albán (török) nyelvjárást, így elhitettem, hogy barát vagyok, így beengedtek. Bent mérgelődtünk a csatár nélküli csapaton, én kiselőadást tartottam Mr81-ről, hogy én ezt már ismerem, és nincs gáz, 2:0-ra kikapunk, így az 1:0 nekem meglepetés volt.

    Utána végigéltük az albánok utcai népünnepélyét, dudáló kocsik, ünneplő tömeg, majd megnéztem a méltán híres elbasani várat, amit Hódító Mehmet újíttatott fel, vacsoráztunk egy jót, aztán hajnalban hazarepültünk Bécsen keresztül.

    Simán belefért egy napba. Ha valaki elmegy Milánóba egy kávéra, én miért ne ruccannék ki Elbasanba egy finom vacsorára... smiley Ja, hogy volt egy meccs is? Másnapra elfelejtettem, edzett Vasas-drukker vagyok... Ahogy írja itt a kolléga, a heti megalázkodtatásokon már megedződtem...

    Akkor Ti voltatok, akikre Hajdú B. megjegyezte meccs közben: elvileg nem lehetnének magyar szurkolók, de vannak, nem tudom hogy jutottak be!

    Mi, voltunk vagy 50-en. Egyenként kellett beszivárogni... smiley Fogalmam sincs, hogy akik "Magyarország" pólóban jöttek, hogy engedték be őket...

    De a szurkolás jó volt. Ha a csapat fele annyira lett volna jó, nyerünk...

    Mivel a repjegyeket jóval az Uefa ésszerűtlen döntése előtt megvettem, így meg kellett vhogy találni a megoldást. Nem akartam bukni a repjegyek árát, de potyára sem kimenni, és végignézni a meccset egy albán kocsmában.

    Így nem volt mit tenni, beregisztráltam az albán szurkolói klubba, és jött is az értesítés, hogy mikor lehet online venni a jegyeket...

    Onnantól meg csak az volt a kérdés, hogy a stadionba be tudok-e jutni érvényes jeggyel, saját néven. Itt kellett egy kis furfang (albán rendszámú kocsival érkezés, helyi magyar srác előzetes felkeresése a biztonságos (rendőrmentes)útvonal és közeli parkoló, semleges ruházat stb.), meg nem volt rossz az sem, hogy a rendőri felszólításokat (mutasd a táskát, jegyed, fel kezeket) naggyából értettem, így akik utánam jöttek páran, tudták, hogy mi a feladat.

    https://ulloi129.hu/2021/09/05/albania-magyarorszag/
    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2848147
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-olvasoink-nem-kimeltek-a-magyar-jatekosokat-2848389
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2021.09.05, 11:23 (szerk.: 2021.09.05, 11:24)
    Pozitív lett Szalai Ádám PCR-tesztje, így a csapatkapitány nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére Albánia és Andorra ellen. Szalai Ádámot azonnal izolálták, hamarosan elhagyja Telkit.

    2021.09.04
    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1434078166998519809
    Szalai Ádám mai PCR-tesztje, melyet az UEFA által is elismert labor végzett el, negatív lett. Mivel a vasárnapi mérkőzés hivatalos tesztjén pozitív eredményt produkált, Albánia ellen nem léphet pályára. Holnap újabb tesztelés vár a válogatott csapatkapitányára.

    2021.09.04
    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1434226264714383361
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2021.09.03, 20:21 (szerk.: 2021.09.03, 20:21)
    Varga Kevin részleges bokaszalag-szakadást szenvedett az Anglia elleni vb-selejtezőn, így Albánia és Andorra ellen sem számíthat rá Marco Rossi szövetségi kapitány.
    Marco Rossi szövetségi kapitány nem hív be új játékost a férfi A-válogatott keretébe Varga Kevin sérülését követően sem.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1433754722180161552
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2021.08.21, 18:54
    A FIFA és az UEFA közös döntése értelmében a szeptemberi válogatott mérkőzéseken nem vehetnek részt a vendégcsapatok szurkolói, ennek megfelelően a szeptember 5-i Albánia-Magyarország világbajnoki selejtezőre sem válthatnak jegyet magyar szurkolók.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1425393972671926291