magyarfutball.hu

portré: Botka Endre
© mlsz.hu
alias
Botka Endi
nemzetiség
Magyarország
életkor
25 éves
poszt
hátvéd
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
Budapest Honvéd FC
2014 - 2017
Kecskeméti TE (kölcsönben)
2014 - 2015
Ferencvárosi TC
2017. január -
eredmények / elismerések
Magyar Bajnok
2017, 2019
Magyar kupagyőztes
2017 - Ferencváros
Botka Endre 2017
2017-ben a Ferencváros játékosaként

Budapest Honvéd FC, 2014-

A Honvéd sajátnevelésű játékosa, a szamárlétrát végigjárva jutott el a válogatottságig. Hatévesen már a kispesti pályára járt, majd a Magyar Futball Akadémia elvégzése után – egy rövid kecskeméti kitérővel - eljutott az NBI-ig. 2016 őszén, a svédek ellen a válogatott címeres mezét is magára húzhatta. Kispesti pályafutása alatt 89 felnőtt tétmérkőzést játszott, 61 NBI-es, 3 Magyar Kupa, 21 NB III-as, és 4 Liga Kupa találkozón lépett pályára színeinkben. Az NBI-ben és az NB III-ban 1-1 gólt szerzett. Az NB I-ben először 2014 tavaszán a Győr ellen (2-4), utoljára 2016. december 10-én a Mezőkövesd (1-0) ellen lépett pályára Honvéd-mezben.

Botka Endre, ha nehéz szívvel is, de tizenhat év után eligazol Kispestről. A Ferencváros ajánlatot tett válogatott védőnkre, amit mind ő, mind a klub megfelelőnek talált és elfogadott.

Kecskeméti TE, 2014-2015, kölcsönben

Nem volt jó érzés ott hagyni a piros-feketét, de most az a lényeg, hogy játsszak. A Honvédnál számítottak rám, de nem lettem volna kezdő, szerintem húsz perceket kaptam volna. Én kezdeményeztem, hogy eljöhessek, mert itt Kecskeméten nagyobb volt az esély, hogy bekerülök a csapatba. Eleinte Pápa is szóba került nálam, de végül Kecskemét mellett döntöttem.2

Nagyon sokat köszönhetek a KTE-nek, a karrierem szempontjából egy igen fontos félévet tölthettem el itt. Ha nem kerülök Kecskemétre, ahol ilyen jó környezetben, ilyen jó edzővel dolgozhatok, akkor biztosan nem itt tartanék most. Kitűnő őszt zártunk a csapattal, nagyon jól éreztem magam Kecskeméten, csak pozitívan fogok visszaemlékezni az itt töltött időre.1


Ferencvárosi TC, 2017-

...
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2017.01.09, 17:35
  Ez a Botka gyerek eddig játszotta az agyát, hogy piros-fekete vére van?

  Csak azért kérdezem, mert szerintem a szokottnál hevesebb reakciók vannak az átigazolása körül, nem jellemző itthon a mez égetés.


  Sok mindenkit lehet Botka átigazolása kapcsán basztatni, de a játékos ahogy láttam hemingway fizetéseit, kb a 3-4 szeresét fogja kereseni a fradiban...Szép dolog ha egy játékos szereti a klubot, netán szurkolója is, de egy kb 10-12 éves karrierbe nem fér bele, hogy egy ekkora jövdelemkülönbségre nemet mondjon .


  Botka túl van hájpolva, szerintem is pótolható, de Prosser kezdett úgy játszani, hogy elhittem játékos lehet belőle...Õt sajnálom, bár Koszta nagyon hasonló, de azért egyértelműen jobb nála.


  Ühüm, 15 éve van Kispesten. Van róla kép valami nyolc évesen, Kispest mezben, felnőttként Puskás Army pólóban, stb.

  Õsszel velünk bulizott a Kanyar 25 éves szülinapján és igen, mondhatjuk, hogy vörös-fekete volt a vére.

  Tudod végre összeállt egy europid csapat a Bozsikban, többséségben tényleg saját nevelésű fiatalokkal. Elkezdtünk jól játszani, jöttek a győzelmek, gyakorlatilag a tabella élére kerültünk.

  Erre egy nap alatt elviszik a két legigéretesebb fiatalt a Fradiba és a Felcsútba (baszod, ezt nem is értem!) és akármit is mondanak a fradisták, szakmailag semmi sem igazolja Botka átköltözését a szomszéd kerületbe.

  Szóval a miért-re nem tudjuka választ, a "hogyan?" viszont kurvára dühítő és szerintem ezt a részét nagyon is érted.

  Persze erre lehet az a válasz, hogy "dehát' a stadion tender, meg Kocsis is anno, meg bezzeg a Nagy Ádi, de azért a faszomat beleverem ebbe az egészbe.

  Így tényleg értelmetlen.

  Ennél még a bundabajnokság is izgalmasabb volt, mert soha nem tudhattuk, hogy mikor fogadnak ránk Szingapúrban - vagy Vietnamban nagyobb téteket tettek ránk, mint Szingapúrban ellenünk.


  A Fradiba most igazolni szakmailag szerintem rohadtul kockázatos, viszont hazai szinten a legnagyobb zsetont lehet keresni. A fiatalok közül Radó leépült Dolly alatt, Nagy Ádámnak viszont összejött a dolog, bár ez szerintem az ő egyéni sikere inkább. Nagy Dominik mondjuk jó lett.

  Rossi jobb edző Dollnál, viszont a Fradiból könnyebb a válogatottba bekerülni (nem feltétlen szakmai okokból), ez is motiválhatta Botkát a pénzen kívül. A válogatott segítségével meg nagyobb lehet az esély egy külföldi szerződésre.

  Nem sok Kispest meccset láttam, de Prosser nekem ügyesebbnek tűnt, mint Botka, szerintem az ő átigazolása durvább.

  Csak a Kispest! - Drukkerkocsma
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018387