magyarfutball.hu

Magyarország - Andorra 2 : 1 20:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 1.86 (7 szavazat)

játékvezető: 2.71 (7 szavazat)

hangulat: 3.14 (7 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 0 : 1 (1)
  2. 2 : 0 (1)
  3. 2 : 1 (1)
  4. 3 : 0 (1)
  5. 4 : 0 (1)
Világbajnokság 2022 selejtező
962. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Obrenovič Rade (Szlovénia)
nézőszámok:
  1. mlsz.hu: -
  2. nso.hu: 46.370
  3. faf.ad: 60.000
Telt ház!
  1. sárga lap 9' Garcia Emili
    9' Szalai Ádám (11-es) 1 - 0
    12' Sallai Roland sárga lap
    18' Botka Endre 2 - 0
    sárga lap 38' Vieira Marcio
    sárga lap 63' San Nicolás Moisés
    2 - 1 82' Llovera Max
    sárga lap 87' Alavedra Albert
    89' Szalai Ádám sárga lap
    90+3' Tamás Márk sárga lap

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.09.09, 13:50
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.09.09, 11:04
    Koldo Alvarez: A magyar válogatott azt a játékot nyújtotta, amire számítottunk. Direkt módon letámadták a labdás futballistáinkat, és próbálták megjátszani a támadókat. A meccs elején voltak problémáink, ám utána már felvettük a kesztyűt, és apróságokon múlt, hogy végül nem tudtunk pontot szerezni. A csapat fizikai és mentális állapota nagyon fontos, mindkét területen előre kell még lépnünk. Sajnáljuk, hogy a VAR-ral végül elvették az egyik gólunkat, de így is szép teljesítmény, hogy egy olyan válogatottal szemben bizonyultunk egyenlő partnernek, amelyik a nyáron az Európa-bajnokságon is jól szerepelt.

    Marco Rossi: Az első félidő első fél órája után azt hihettük, eldőlt a mérkőzés, mert jól játszottunk, és Botkának volt még helyzete, amelyiknél jöhetett volna még egy tizenegyes. Utána elfelejtettük, hogy taktikailag mit kell tenni. Nem lehet négyszer-ötször úgy eljutni a tizenhatosra, hogy nem tudjuk értékesíteni a helyzeteinket és a szép megoldást keressük a jó befejezés helyett. Az nem megy, hogy ennyi hibát követünk el az ellenfél tizenhatosánál. Ezeket meg kell beszéljem a játékosokkal, már a következő találkozó előtt videokonferenciák keretében. Tisztáznom kell, ki az, aki hajlandó végrehajtani, amit kérek, akár taktikailag, akár hozzáállásban. A következő kerethirdetéskor ne kérdezzék, ki miért maradt ki, mert aki nem teljesíti, amit kérek, azt nem hívom be. Három napja beszélek a fiúk lelkére. Vagy megteszik, amit kérek vagy nem hívom be őket vagy én távozom. Letojom a klubokat. Persze, tiszteletben kell tartani az egyesületek kéréseit, de a játékosoknak, ha itt vannak, a válogatottra kell koncentrálniuk.
    Schön jól játszott, Sallói Dániel még nem tudta felvenni a válogatottban a ritmust, Gazdag Dániel hozzátette a magáét.
    Három évvel ezelőtt úgy érkeztem ide, hogy Észtország ellen játszottunk a harmadik divízióban. Most pedig majd a legjobbak ellen készülhetünk a Nemzetek Ligájában. Én nem hősiesnek, hanem méltónak neveztem az Eb-szereplésünket, a mai játékért azonban szégyellem magam a szurkolók előtt, hogy izgulniuk kellett. Holnap lesz a születésnapom, elég sz.r születésnapom lesz. Nem tudok mit tenni, öngyilkos nem lehetek, mert családos ember vagyok. Angliával szemben előfordulhat, hogy ha távolságokat veszítünk, akkor nagy gólkülönbséggel is kikaphatunk, ha van egy olyan labdarúgójuk, aki többet ér, mint a teljes keretünk. Anglia ellen nem lehetséges támadófocit játszani, ne is kérjék ezt. Ma azonban Andorra volt az ellenfelünk, egy jóval szerényebb képességű gárda. Hetven százalék körüli volt a labdabirtoklásunk, de ha nem tudjuk kihasználni a lehetőségeket, akkor ez van. Ma több hibát láttam, mint az Eb-n összesen. Ezt okozhatja az alázat hiánya vagy a fáradtság. Például Szalai Attila elfáradt, a válogatottban és a klubjában is sokat szerepel, és a fáradtság hibákhoz vezet. Ha pedig hibázunk, akkor ezt megszenvedjük, akár elöl, akár hátul.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-tisztazni-kell-ki-az-aki-hajlando-vegrehajtani-amit-kerek-rossi-2848779
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2021.09.09, 10:05 (szerk.: 2021.09.16, 15:04)
    Tegnapi meccsből csak a három pontnak lehet örülni. Így maradt esélyünk egy jó pozíció megszerzéséhez. Remélem a srácok felszívják magukat októberre. Én láttam ezt a válogatottunkat pörgősebben és jobban is focizni mint azt amit most a három meccs alatt láttunk. Ahogy Szoboszlai nyilatkozta tegnap a mély gödörből csak felfelé vezet az út.

    A mieink egy jó félidő után kifutották magukat és gyengék voltak Szalai 10 per alatt 8 rossz felpasszt adott... szóval gyengék voltunk DE
    Az Andorraiak alattomosan rugtak. Egy jobb bírónál már az első félidőben ki kellett volna állítani a csjukat 2 utánrugás eés 1 lerántás után. Komoly csapatoknál ilyent nem enged el a komoly bíró.

    Amit tegnap az andorrai játékosok csináltak, olyat ritkán látni: színészkedés, folyamatos szabálytalankodás, pofázás. Szerintem onnan fúj a szél, hogy ezek egyáltalán nem tartottak tőlünk, a pár évvel ezelőtti sikerükre alapozva. A mieink meg túlpörögték magukat, az elején nagyon látszott, hogy bizonyítani akarnak. És páran ebben el is fáradtak, sokat kivett a korábbi 2 meccs is. Szalai Attilát a végén jó lett volna lecserélni, szegény el is fáradt, aztán meg az önbizalma is elszállt. De nem hibáztatom, mert már sokat letett az asztalra, inkább a középpályán/elől kell keresni a felelősöket.

    Egy het alatt szepen helyukre kerultek a dolgok.A sajto es mas kompetens szemelyek altal felfujt lufirol kiderult, hogy nem labda csak lufi. Ezek a palyara lepok ennyit tudnak, raadasul az a fene nagy onbizalmuk is osszeomlott. Allandoan hamis illuziokat kergetunk pedig a vak is latja mit erunk, hol a helyunk Europa ill. a vilag labdarugasaban. Amugy kb ezen a forumon is tobben az elmult 30 ev legjobb valogatottjanak minositettek a csapatot elen Rossival tettek olyanok akik velemenye zsinormertek itt. Hajra Magyarok. Hajra Fradi.

    Schön volt a csapat legjobbja a sofa-n.
    azt hittem Botka :(

    Az NSO a szurkolókat kérdezi és ők jól látják. Tök reálisan látták, tekintsétek azt mérvadónak. Rossinak teljesen igaza van Botka kivételével mindenki egy nagy nulla. Dini ezredszer bizonyította, hogy vonalkapus, persze a Lang vezérelte védelem jól benne volt. Megnéztem a lengyel-angol összefoglalóját, testvéreink már a himnuszukat is kifütyülték.. Semmi bajom a térdelésükkel, de mi lenne, ha ők tisztelnék a mi történelmünket. Ja és a lengyelek gólja csoda volt. Lewa és a többiek a hosszabbításban is hajtottak. A mi brigádunk meg még a szart is megeszi.

    Szerintem nem az akarással volt a baj, rengeteg technikai hiba volt, rengeteg rossz passz. Akartak ők bizonyítani csak egyszerűen nem ment, valami nagyon félrement ebben az egy hétben.

    Ez a valogatott azert volt szeretheto mert jo ertelembe veve gatlastalan volt nem erdekelte ki az ellenfel hitt a sikerbe, felment a palyara es akarattal hittel kuzdott. Most meg jojjon vissza a regi nota, hogy nagy terhet rakunk a csapatra, rosszabb csapatunk van ennel annal amannal.

    Azonkívül, hogy Botka gólt szerzett, semmi pozitívumot nem lehet mondani. Ez egy gyalázat volt győzelemnek álcázva. Ma gólarányt kellett volna javítani, és csak a VARnak köszönhető, hogy nem lett döntetlen.

    Az első gól után feszült és ideges volt mindenki. Nem kellett volna. A második gól után megnyugodott mindenki. Nem kellett volna. Valami tényleg nagyon nem működik. De azért: hajrá magyarok!

    Ez az ultraciki kategória amit ezek a srácok címeres mezben az utolsó két meccsen előadtak. Egy olyan fogalmatlan csapat ellen amely csak 10%-ban birtokolta a labdát az első félidőben, a végén izgulni kellett hogy ki ne egyenlítsenek. Valami nagyon nincs rendben a válogatott körül.

    Ez megint szégyenteljes volt! Nem is értem, 20 perc egészen szép játék, 70 perc zuhanás. Rossit megfáradtnak érzem a csapatnál, ide kell frissítés.

    A legértékésebb játékosunk is ezért maradt egy Andorra elleni meccsre, mert pont leszarják és púp a hátukra.
    Szerintem itt van csapategység, szívvel-lélekkel itt vannak. Mondom ezt egy ilyen meccs után is.
    Van hogy nem jön ki úgy a lépés, az meg hogy mi lesz októberben?
    Miért, bárki ezt mondta volna a németek elleni meccs után hogy ez a szeptember így fog kinézni?
    Szarul jött ki a lépés, van ilyen, remélhetőleg októberre elmúlik, új meccsek új remények.

    Én nem reménykedem, pont ezt mondtam pár másodperce hogy a faszom kivan a számolgatással. Mi lehet meg mi lett volna ha...akkor mi lett volna, ha rendesen kielemezzük az ellenfelet, ha rendesen letámadunk és nem úgy passzolunk 2x 70 percet, mint akik most fociznak először egymással

    Azok a cserék is mik voltak...Szobi egész nyugodtan mehetett volna Gulával és Orbánnal vissza a Lipcsébe, Szalait már rég lehoztam volna mert szétfaultolták az embert, csoda hogy nem sérült meg. Tamást meg tök jó hogy bemutattuk, annak is volt értelme.

    Szar meccs volt, 2 ilyen gyenge meccs után ezt csak meg kellett nyerni. Jól láthatóan szétcsúszott a csapat.
    Nyilván most mindegyik szar játékos, 1 hete még arról ment a szakértelem, hogy milyen jó, hogy minden húzóemberünk jó formában van...
    A jövőben ennél sokkal több kell. A csoportból továbbjutni nem fogunk.

    nem kell mindenáron védeni a védhetetlent. Nyertünk, 3 pont, pont.
    Komoly gondok vannak a válogatottnál. Akaratgyengén játszó emberek, rossz taktika. Ezt csak az nem látja, aki nem akarja. Annak fényében meg különösen érdekes, hogy milyen jól játszottunk az EB-n...

    Az elég durva, hogy a középpályán egy Andorra szerez meg minden labdát, mi nem tudjuk őket letámadni, simán hótt lazán kigurigáznak, ha meg ők elkezdenek szaladni a védőink felé, összevissza rúgdossuk a labdát.

    Középpályás cserék, akikkel lehetett frissíteni: Gazdag, Cseri, Szoboszlai.

    Gazdagot és Szoboszlait beküldte Nagy Á. és Kleinheisler helyett (majd Nikolicsot Schön helyett).

    Talán gólfesztivált akartunk, de aztán nehéz volt labdát is szerezni. Védekezsében/labdaszerzésben szerintem a lecserélt járékosok sokkal erősebbek mint a becseréltek.

    Nem történt semmi különös, csak az bizonyosodott be ismét, hogy nekünk az fekszik ha védekezni kell, és egy-egy kontrából vagy pontrúgásból betalálni. Ezért megy jobban a nagyobb csapatok ellen, Anglia ellen is jól vedekeztünk amíg nem jött az első gól egy taktikai fegyelmezetlenség után, amikor már menni kell az eredmény után, dominálni kellene, akkor bajban vagyunk. Ez a keret, ez a merítési lehetőség erre elég. Vicc pl, hogy úgy toljuk a352-t, hogy nincs olyan szárnyvédőnk aki támadásban is ér valamit, aki tud egy az egyezni, és gyors mint a villám, ennek a hadrendnek ez lenne az alapja, de kb nincs az egész országban egyetlen olyan játékos sem aki erre alkalmas, képtelenek vagyunk egy ilyet kinevelni. Még mindig az utánpótlás képzést kell rendbe tenni, amíg ez nem megy addig ne várjunk csodát a nagyválogatottól

    teljesen erthetetlenul cserult. A vegen Schaferen kivul nem volt labdaszerzo/utkozo jatekos a csapatban.

    Kire gondolhat egyébként, akik nem hajtják végre az utasításokat?
    Schäfer – Sallai - Nikolics?

    Nagy Ádámra mondjuk, ez a közvetítésből is kiderült

    Es Lang.

    Szalai eddig gyakorlatilag minden meccset vegig jatszott miota bekerult a kezdobe, egy nagyon jo atlagot hozva.
    Ki ne talaljuk mar, hogy O is keves ide, mert most eppen gyengebben jatszott.

    Utasításokat nem hajtják végre mester?

    Valaii miért nem kérdezte meg, hogy mi szükség volt mindkét, a védekezést stabilizáló középpályást lecserélni? (Kleini, Nagy) Addig nem volt gondunk.
    Majd amikor Gazdag és Szoboszlai bejött a középpályás védekezésünk megszúnt.
    A támadó középpályások nem tudták végrehajtani a védekező feladatokat jól? Jé, milyen érdekes....

    Tudom, nekem vesszőparipám, de ugyanez igaz arra is, hogy bal oldalon folyamatosan jobb lábas védőt játszatunk.

    Gazdag és Lang sokadszorra totál homály, Nagy nélkül nincs középpálya és képtelenek vagyunk nyugodtan játszani

    Ez van, dolgozni tovább

    Teljesen mindegy volt ez a meccs. Az albán meccsel eldőlt, hogy évekre elfelejthetjük a válogatottat megint. Most már tisztán látszik, hogy a két EB sikereit a 35 és 40 napos felkészülések vs hulla fáradtan topcsapatokból érkező ellenfelek szerencsés találkozása hozta. A valóság az, amit most látunk. Az utánpótlásunk pedig még a felnőtt válogatottnál is nagyobb leszakadásban van, egyetlen darab játékos játékos sincs az U21ben, akiben egyáltalán reménykedni lehetne. Így a leszakadásunk csak folytatódni fog, hosszú zuhanásnak néz elébe a válogatott labdarúgás.

    Annyira nem rossz ez. Szalai Attila is a semmiből jött, azt sem tudtuk kb. hogy létezik. Egész fiatal a csapat, többen még igazolhatnak majd erősebb csapatba is. Csatárt kellene már kinevelnie az országnak legalább egyet, meg balhátvédet.

    Szoboszlainak nem volt jó meccse, de élőben azért volt, hogy csak őt figyeltem percekig. Volt legalább két olyan passza, kiugratása, amit ha egy lipcsei csapattársának ad, akkor másnap a címlapokon csak annyit olvasol, hogy Szoboszlai két gólpasszal segítette csapatát.

    Nem leszünk top csapat sosem, de egy-egy EB-re ki lehet majd jutni, és nagy szerencsével, jó sorsolással talán lesz bennük végre egy vb is, én nem bánom, ha az nem pont ez a téli katari fos lesz smiley

    ugyanaz történik, mint az EB-n, olyan csoportba került a csapat, ahonnan nem igazán van sansz továbbjutni, csak ott túlteljesített a csapat, most meg valamennyire kiegyenlítődik a helyzet. ettől még nem kell elásni mindenkit, ez volt az első igazán szar meccs évek óta, de még a jelenlegi csoportharmadikban is van olyan játékos, aki simán megkaphatná az aranylabdát. de már az angol meccs után is olyanokat írtak páran, hogy nagy sansz ment el, most lehetett volna a csoportelsőséget megalapozni, azt sem tudom ezek az emberek melyik bolygón érzik magukat.

    Amikor a csoportmásodik SE jut ki teljes bizonyossággal és úgy hívják az egyik ellenfeled, hogy Anglia, kb akkor dőlt el h a VB esélytelen. Mi változott volna egy albán iksz esetén? Hagyjuk már.
    Sőn, Séfer meg Szoboszlai együtt 62 évesek, azért őket nem írnám le.
    (Az u21 tényleg szar és alapvetően kurva vékony a merítési lehetőség a felnőttek közt is.)
    Két hónapja véresre tapsoltuk a kezünket, mert \"van csapatunk\" most meg világvége. Nem lep meg ez a motívum, a szurkoló ilyen. Esküvő/temetés. Most épp a világvége megy.

    Lang, Gazdag... Helyük nincs a válogatott közelében sem..

    Nagy Ádi tegnap úgy ahogy ment, de neki is el kéne azon gondolkodnia, hogy az Albánok elnyomják, mint a csikket...

    Szalai Attila is brutál sok hibával játszott

    Fioláróll eddig is tudtuk, hogy tud betlizni, de tegnap a keresztpasszai élményszámba mentek.... A saját csapattárs háta mögé... Két egyeneset nem tudott belerúgni a labdába..

    Amúgy mindenki a válogatottnál agyalhat azon, hogy 2 hónappal ezelőtt, állva meg tudtak halni egy Francia és egy Német csapat ellen, ahol véresre tapsoltuk a tenyerünket.
    Volt az egésznek egy csapat kinézete. Elhittük, hogy van egy taktika, amit végig lehet vinni.

    Most meg? Hibát hibára halmoznak.... Olyan érzése volt az embernek, hogy nem az Andorrai csapat dolgozik foci mellett.

    csoda, hogy csak fütty volt a stadionban és nem harsant fel a kurva gyenge!

    Tábor előtt le a kalappal, hatalmasat szurkoltak (szerintem sokkal jobb volt, mint az angolok ellen) csak meg kell tanulni ennyi szurkolóval szurkolni, figyelni a szembe lévőket is!

    Egy szavuk se lehet, azt hittem félház lesz kb. Nem nagyon \"hálálták\" meg a dolgokat. A következő meccseken úgyis lesz alkalmuk üres stadionban játszani, hátha az jobban fekszik.

    Hát igen. Ahhoz képest, hogy most akarták feledtetni az előző két meccs gyenge játékát és rossz hozzáállását, ez letargikus volt.

    Bár nyertünk szomorúbb vagyok, mint az angolok és albánok elleni meccsek után...gödör a völgyben...

    Rossi taktika megint csak ismételni tudom, hogy kiismerték mint a húzat, még Andorra is kőkeményen letámadott minket. Októberre, ha nem rak össze az Olasz és nem visz valami frissességet a taktikába égni fogunk mint a rongy.

    Ja, és ez egy tartalékos Andorra volt, mert az angol meccsen 4 alapembert kisárgáztak.

    Ádám 1 percben több kritikát mondott mint az mtv összes szereplője 90 perc alatt

    Már a VAR nélkül se adták meg a gólt, a partjelző lest jelzett.

    A második felesre gyönyörűen visszaesett a cserékkel a támadójátékunk.Bár még így is volt a félidő elején Sallói előtt vagy 3 ziccer, mindet sikerült elba s..nia.A végén egy szoros 2:1-gyel kihúztuk, otthon, Andorra ellen.
    Huh, bzmg, felejtsük is el gyorsan ezt a szeptemberi válogatott sorozatot.

    Szoboszlai beállásával lelassult a támadójáték. Mondjuk Sallói simán eldönthette volna, de nem sikerült.

    A nagy arcból vissza kell venni, és nem az ,,öregek ‘’ hanem a fiatalokat helyre kell tenni! Schön Szalai Attila Lang Fiola Szoboszlai nagyon gyenge volt, Sallói ziccere ? Szóval érthetetlen ez a mostani helyzet! A fociban pedig nincs szerencsefaktor ezt most az ellenfél példázta!

    Az hogy Szalai Attila életveszélyes hátsó passzai, Fiola 10 m es elbasssott keresztlabdái, Gazdag, Nikolics, Tamás zéró produkciója, Sallói gólképtelensége, de folytatom csak lezárom mert felrobbanok, ilyen mélyre süllyedjenek, hát ez felháborító!
    Lang, Nagy, Szobi, Szalai Ádám gyenge teljesítménye.
    Ez a hátsó passzolgatás, ami minden mozdulatában gyomorgörcsöt okozott, nem elfogadható ilyen szinten.
    Igazodom ahhoz az elvhez, amit Prof ír, hogy NB III. szint, így nem érdemes nézni.
    Azt gondolom, hogy a győzelem ellenére Rossinak tükörbe kell nézni és elballagni más égtájra!
    Az nem megengedhető sem erős, sem gyenge csapat ellen, mint pl Andorra vagy San Marino meg hasonló kis faluk csapatai, hogy ilyen zéró semmi taktikával vonuljanak ki, hogy többet megy a labda a passzolgatásainkból a kapunk felé, mint előre, hát nem tudom!!!
    Megyei I ben kergettem, a leggyengébb szaaaar csapatnak kilencet rúgtam, ilyen deffenzív, demotivált produkcióval az edzőnk kiherélt volna, aki azóta eltávozott közülünk, aki NBI ben az SBTC-ben focizott a legszebb időszakában!
    Nincs ilyen!
    Ha milliárdokat tolnak bele, meg kell enni reggelire még egy szigeti szivárványos öklét is, a q…a életbe!
    Hogy merészelnek ezek után kamera, mikrofon elé állni, meg elemezgetni?!
    Ez a mostani válogatott elvette a kedvem az amúgy sem acélos magyar focitól!
    Nèzek inkább forma 1 et vagy Fishingdehantingot!
    Menjenek a pi…ba!

    Szobi teljesen a padlón van, úgy tűnt a nyilatkozatból. Beszélni is alig tudott szerencsétlen.
    Reméljük 1 hónap alatt játékba lendül, a Lipcsében azért jobban lesznek ehhez társak. Aztán októberben meglátjuk, a válogatottban hogy megy neki.

    AKik Rossit szidják azoktól kérdem, az elmúlt évek eredményeit elfelejtitek? Olvastam azt is hogy azért voltunk nyáon jobbak mert több id volt készülni.. ÉS Akkor a lengyelke ellen vagy Szerbia ellen? Akkor is csak pár napunk volt készülni a meccsekre..A keret elvileg erősbb is most.. Akkor miért? gera elkdüldése miatt van vagy mert más a segédedző? Mert ez változott. Erretudok gondolni. A stábból valaki fontos kiesett.

    Rossi nem ezt kérte. Pedig a csapatjáték (hiánya) rajta múlik. Lehet, hogy csak arra vagyunk képesek, hogy
    - hátrafelé adogatunk
    - hirtelen előre vágunk labdákat, hátha hibáznak
    - normális támadásvezetés nincs
    - pontrúgásokra számítunk
    - ütközünk, színészkedünk?

    1. Rossi már ott elvágta magát nálam, hogy egy Laczkót volt képe kinevezni maga mellé.
    2. Elég egyértelmű, hogy a keret alkalmasabb lenne egy támadóbb szellemű focira, de eddig Rossi a kontrákra épített meg a Szalai fel lőtt labdákra, a hátul gurigázgatás, már kiismerték az ellenfelek úgy hogy már egy Andorra is bátra támad le minket hátul.
    3. Eddig 1 dologban bizonyított Rosszi, hogy egy kis szerencsével remekül be tudjuk tolni a busz a kapu elé, de amikor dominálni kéne a játékot akkor meg áll a tudomány.

    A visszaesésünk oka egyszerűen az, hogy levideózták a játékunkat az EB-n és simán leszedték hogy mivel lehet azt tönkretenni. Addig lenéztek minket, nem is igazán ismertek, nekünk meg bejött ez a bunkerezős foci amiben néha meglódult egy-egy ember, vagy Szobinak beakadt egy lövés. De mostanra kiismerték hogy hol kell megakasztani a labdakihozatalunkat és ettől teljesen megbénult az egész szerkezet. Marad a játékosok egyéni tudása ami európai szinten rettentő gyenge.

    Andorra természetesen megérdemelte a döntetlent, elvégre 90 perc alatt kiharcoltak kettő szabadrúgást is az ellenfél térfelén, még ha 40 méternél egyik sem volt közelebb a kapuhoz. Meg persze volt egy meg nem adott góljuk, amihez sok közük nem volt; ellenféltől indult, a gólpasszt is ellenfél adta, meg a gólt is ellenfél szerezte. Veretes teljesítmény, na!

    20 percig értelmes játék (andorrai labdabirtoklás 9%), utána pedig teljesen értékelhetetlen. És ezen az sem segített volna, ha Sallóinak sikerül a kapus helyett eltalálni a kaput v. ha megadják az amúgy jogosnak tűnő 2. tizit. Lassú, öreguras, körülményes: mint Albánia ellen. Csak szerencsére itt Andorra volt az ellenfél. Rossinak meg kellene tanulnia leharapni a fejeket v. ilyesmi. Úgy fest, neki még nem esett le az h ilyen lelkesedős válogatottunk van: ha van miért feszíteni, akkor feszítenek (ld. EB), de ha nem érzik... akkor ez a langyos f.s várható csupán. Nem ezen múlt, de Nikolics mit keresett itt? Egy ilyen meccsen merje már behozni szerencsétlen Hahn-t, hátha bepattan a hátáról a labda, és lesz egy kis önbizalma. Vagy Tamást az uccsó 3 percre? Meg sem izzad annyi idő alatt, adhatott volna neki legalább negyedórát.
    .
    Összességében ez a 3 meccs nagyon kiábrándító volt. Nemtom mi kell ezeknek a srácoknak h teljesíteni tudjanak. Az oké h dadog náluk a labda, de azért egy albán szintet tudjunk már lehozni! Személy szerint az alábbiakat vártam:
    .
    Anglia 1-3
    Albánia 1-0
    Andorra 5-0
    .
    Ezek nem nagyon elvárások sztem. Na, most h ezekből az uccsót nem h nem sikerült hozni, de a végén védekeztünk Andorra ellen, az mindent elmond. Szal sok beszédnek sok az alja, a fenti mondat elmond mindent, de legalább kiírtam magamból ezt az értetlenkedő ember frusztrációját. Azért nem írok dühöt, mert már szinte megszoktam ezt a sz.rt. A nagyobb baj h ők is.

    Szép volt-szép volt, de ha nem Andorra az ellenfél akkor cumi.
    Néhány megjegyzés:
    Schön ismét jó teljesítményt nyújtott. Nekem fölsejlett, hogy a szélsőjátékunk teljesen rendben lenne, ha Varga Kevin fölépül, és a jobb szélt viszi.
    Fiola (ismét ) hibázott a gól előtt, szerintem már ki van égve. Ezek a helyezkedési hibák már nem megengedettek válogatott szinten. Megjegyzem Lang ugyanez, csk ő még nincs kiégve smiley
    Szalai Ádám ismét csak lézengett a pályán, főleg a 2. félidőben, ahol el is tűnt, csa Rossinak nem tűnt fel, mert körülötte mindenkit lecserélt, csak őt nem. Érthetetlen..
    Rossi most már időben cserélt, de Hahn Janival már megint kib.aszott.
    A selejtezősorozat végén remélem lemond.
    Szoboszlai-ból még mindig hiányzik a futball iránti alázat, olyan mint egy gyerek.

    Az interjújában Szalai elmondta azt is hogy öt napja otthon ült karanténban, az edzéseken sem vehetett részt és így játszott a mai meccsen. Nem lógott ki a csapatból lefelé, mindenestől hulladékok voltunk.

    Rossi mester a meccs előtt: "Szoboszlai csak akkor áll be, ha nagy a baj!" Hát "majsztró", akkor lett nagy a baj, amikor beállt..... smiley

    Szalai kifelé megy korban, soha nem volt gyors, de nagy küzdő, nagy túlélő, sokszor van jókor jó helyen. És ez nagyon hiányzik a többiekből. Az, hogy a pályán, vagy a pálya mellett adja át ezt a mentalitást, tökmindegy. De most még szerintem a pályán nagyobb haszna van.

    Most értem haza a meccsről... Hát nehéz szavakba formálni az érzéseimet... A szomorúság, a reménytelenség, de legtöbbször a komédia volt az amit éreztem. Ilyen gyönyörű stadionban ekkora alibi focit játszani, majd pedig azt nyilatkozni ( Szoboszlai ), hogy mindent kiadtak magukból... Hát én nem tudom melyik meccset láttam smiley)) De ami számomra a válogatott hátra felé játékától is a legnagyobb talány, hogy az a két szektornyi átlag 70-es IQ-jú kormány vezérelt varjú sereg mi a bánatos faxnak énekli ( károgja ) el a Tavaszi szél című dalunkat legalább 20x a meccs alatt... egyszerűen ebbe mi a bánat az, ami egy játékost, vagy bárkit lelkesít ? Mintha egy nagy homokozóban lettem volna komolyan... szánalmas produkció, nincs ennél valami férfiasabb ???

    Még annyit, hogy érződik a közönségen, hogy kitartanak a csapat mellett és ezt jó volt látni, bár az andorrai gól után már ment a fütty, de korábban pár éve ez már a 20. percben megtörtént smiley))) Nagyon sok a gyerek és a család, és ezt is jó látni. Szóval jó irányba mennek a dolgok, de azért az ilyen alibi játékból kevesebb kell majd a jövőben...

    vicces próbálsz lenni, de rohadtul nincs igazad Szalai Ádám tekintetében.
    Sajnos még tegnap is inkább felfelé lógott ki a csapatunkból, 33 évesen, 5 nap edzéshiánnyal.

    Már kritizálni, dühöngeni sincs kedvem. Csak egy mondat: Andorra egész lakossága elférne a Puskás Arénában.

    Szalai interjúja teljesen rendben van, de mintha rajta kívül a többiek csak a kötelező "marketingdumát" hozták volna, bár aláírom, ezek a meccsek utáni interjúk csak púp a hátakon. Sztem nem kérdés, hogy a hozzánk hasonló középszerű válogatottak ugyanúgy képesek szintjüknél jobb teljesítményre (mint ahogy az elmúlt időszakban erre képesek is voltzunk), mint rosszabbra is. Az elmúlt 3 meccsen ez most össze is jött, az ilyen mindig kihozza a szurkolókból a befordulós köpködős stílust (bár megjegyzem, a stadion népe kifejezetten toleráns volt tegnap, respect!). Tényleg érdekelne, mi történik ilyenkor a magyar fejekben, amikor ekkora bajba kerülünk Andorra ellen, mint tegnap, tényleg olyan volt a szépítő gól után, mint egy padlózás a ringben, ami után az ellenfeled már érzi hogy csak egy ütésre van a sikertől. Nem tudom, hogy eshet szét így egy csapat, mint tesszük mi mármár rendszeresen, amikor tét van, és egy agresszív kiscsapat ellen kellene nyerni. Ezt nem lehet annyival elintézni, hogy mert szarok vagyunk, beszántani minden pályát.. A stadionok nagyon is jó helyen vannak, soksok évre megoldva az infrastrukturális gondokat. De hogy a mentalitásban hogy lehetne változást elérni, ez fogós kérdés. Azért nem kell mindenképp kardunkba dőlni, anno az északír vereség után kb ugyanilyen hangulat lehetett, aztán kint voltunk az eb-n. Bár most nem a kijutás kell hogy célul lebegjen, foglalkozzunk csak a játékunk összerakásával. Sajnálom Rossit, mert képes volt kialakítani egy jó taktikát, megtalálva a megfelelő embereket, erre most mintha kezdhetné újra..

    Amúgy egyszerű miért nem működik amikor eddig! Egyszerűen kiismerték a csapat taktikáját és nem tudunk váltani! Ami az elején nagyon ült az most pont a fordítottja! Tudják hogy ha letamadjak a vedoinket nem tudunk semmit csinálni a labdával csak előre rugjuk, ott meg levedekezik Szalai Ádámot és övék a labda! Ha ezt a második játékrészben teszik különösen hatékony lesz mert némelyik játékosunk eddigre már a seggén veszi a levegőt!!! Ilyen egyszerű! Ja és nem tudunk váltani mert a játékosok minősége nem teszi azt lehetővé hogy egyből átáljunk valami másra, azt gyakorolni kell/kellene december arra meg nincs idő!!
    Ha szerencsénk van megverjuk az albanokat és talán elerjuk a csoport 3.helyet, és így talán maradunk a 3.kalapban! Mondjuk sok jelentősége nincs hiszen nem úgy tűnik mintha a fiatalabb generációbol olyan sokan döngetnék a top bajnokságok csapatainak ajtaját! Szerintem van még lejjebb, kíváncsi vagyok mikor lesz olyan utánpótlás képzés ami reményt adhatna a szebb jövőre!

    Sajnos várható volt hogy nem lesz gála a mai mérkőzés..És meg valahol érthető is de a maguk a játékosok is elfáradtak kiégtek egy kicsit szerintem..Azért pl Fiola vagy sok más játékosnak amint véget ért a bajnokság jött az összetartás majd az Eb aztán egyből majdnem kezdődött az új bajnokság meg a BL,EL selejtező majd azonnal 3 Vb selejtező..Ezt ezek a játékosok nem bírják már szuflaval..Rossi is mondhatja hogy majd kit hagy ki de olyan sok lehetősége neki sincs..

    Amikor dominálnunk kellene akkor már mindig tartalékosan állunk ki és minden cserével gyengülünk.
    Ma is mikor lejött Kleinheisler és Sallai elvesztettük a középpályát.

    Az utolsó negyedórában az volt a baj, hogy már nem voltak bent a labdaszerző középpályásaink. Csatárként bent volt egyszerre Szalai és Nikolics, középpályán meg Szoboszlai, Gazdag és Sallói(!) is egyszerre, nem csoda, hogy nem volt meg már a játék ritmusa, ami azért Rossi sara is.

    “Sajnáljuk, hogy a VAR-ral végül elvették az egyik gólunkat”
    Hihetetlen, hogy mennyien nyomják full kreténben ezt a sz@rságot, amikor nem a VAR vette el, mert már a partjelző is lest intett, így VAR nélkül se adták volna meg.

    Na ez egy tökös nyilatkozat, nem az a szánalmas magyarázkodás mint az Albán meccs után.
    A meccset illetően, az első félidő jó volt szerintem nagyjából olyan is amilyet egy átlag (nem a fellegekben járó) szurkoló elvár. A második félidő első 20 percét nem tudtam nézni, de amit aztán láttam... Hát ez mi volt? A szánalom nem elég hathatós jelző rá. Andorra ellene az óráját kell nézni a drukkereknek hogy mikor fújják le? Több ízben odaszögeznek minket a kapunkhoz? Andorra? Hát ez szégyen!
    Angliára még lehetett mondani hogy nem ez a szint valójában itt tartunk OK, aztán a jött, hogy Albániával igazából egy szinten vagyunk ki-ki meccs volt, már egyébként ezzel sem értek egyet de legyen ez is OK. DE Andorra emberek? Ez a válogatott azért ennél sokkal sokkal többre képes. Itt valami a fejekben nem oké. Vagy a motiváció vagy az inspiráció hiányzik vagy feszültség van a keret tagjai között vagy nem tudom. Ezt csak ők tudják belülről. Rossinak rendet kell tegyen. Ez az a pont amikor játékosokat kell kihagyni, újakat behívni, felkavarni az állóvizet mert még egyszer leírom ez SZÉGYEN ÉS SZÁNALMAS!

    Nem akarok túl érzelmesbe fordulni, de...
    Kint voltam ebben a gyönyörű stadionba, végig olyan hangulat volt, hogy borsozott a hátam.!!!
    De amit foci szintjén muveltunk, az már surolta a minősíthetetlent...
    Fel lehetne sorolni az egész csapatot, de Szalai A., Lang, Fiola, Sallói, Nikolics még ezek közül is kiemelkedett, szó szerint rossz volt nézni.
    Mindenki elmondtam, hogy ez egy komolyabb NB3-as szintet képviselő ellenfél.
    Hát kérem...
    A 70. perctől beallva védekeztünk a villanysuerelő, a pék és a buszsofőr ellen...
    Én senkit sem akarok bántani, de ha ez a maximum, akkor le kell mondani a válogatottságról jópár embernek. Szoboszlai árnyéka önmagának, olyan mint egy felfújt lufi...
    Hozzáteszem, Rossi felelőssége is vastagon benne van a meccs én, lejapta a 2 védekező, laabdafelszedő emberét és maradt Schäfer egyedül, aki csak szaladgált a 3-4 középpályás között. A védelem katasztrófa volt, szavak nincsenek mit művelt láng és Szalai hátul.
    Nem tudok mást mondani, mint aki szerint erősödik a honi labdarúgás, a képzés és ezáltal az utánpótlás színvonala, ott nagyon nagy baj van a toronyban
    ... Nem hogy egyhelyben topogunk, de egyenesen lokjuk magunkat a szakadékba. Elképzelés és koncepció nélküli közpénzes, "kispályás", fos az egész!

    Gondolom amiatt borult ki, hogy Orbánt visszarendelték kérték, hogy Szoboszlai Sallai 1 félidőt kapjanak. Lehet Lacit is emaitt kellett lecserélni a félidóben. Sallói, Gazdag teljesen súlytalanok voltak, Nagy totál formán kívül van. Bollát behoztam volna a jobb oldalra. Felejtsük el gyorsan ezt a 3 szeptemberi meccset. Reméljük ez csak 1 EB utáni rövid kisiklás volt.

    "villanysuerelő, a pék és a buszsofőr ellen" - az ehhez hasonló kijelentésekkel azért vitatkoznék. 10-20 éve valóban ez volt, de mára jó, ha hobbiból dolgoznak max. 1/4 munkaidőben, ha egyáltalán. De már a miniállamok játékosai mellett is komoly stáb dolgozik, odafigyelnek a diétára regenerációra, taktikailag óriásit fejlődtek. Nyilván ez nem mentség a tegnapi 2. félidei produkcióra, csak nem igaz, hogy az andorraiak kikértek 2 szabadnapot a mhelyükön, hogy VB selejtezőt játszhassanak.

    Komoly gond lehet, Rossit még nem hallottam így nyilatkozni. Tuti, hogy nem ezt a produkciót kérte a csapattól, amit főleg a második félidőben foci címszó alatt műveltünk. Nekem elsősorban az a megjegyzés ütötte meg a fülem, hogy "aki nem hajlandó azt csinálni, amit kérek, azt nem hívom be többet". Ebből én azt szűröm le, hogy a játékosok között vannak, akiket marhára nem érdekel az edzői utasítás, csak a saját egojuk. Azt hiszem legkésőbb a következő vb selejtezőn ki fog derülni kire (kikre) gondolt.

    Fiola, Gazdag, Nagy, Lang és Sallói - ők teljesen értelmezhetetlenek a válogatottban. Szalai Attila totál szétesett a végére - ott valami egyéni gond lehet. Nikolics - alibicsere a végén, igazából semmi súlya. Őket én kihagynám a következőkben. Schön, Schäfer és Kleinheisler (a sváb különítmény smiley)egyértelműen húzóemberek voltak, ami mindent elmond a csapat többi részéről. Szoboszlai egyelőre csak egy ígéret. Szalai Ádám pedig a múlt. Hát, innen szép továbbjutni, ugye.

    Az lesz a vége, hogy Rossi lemond a selejtezők után. Nem fog találni 11 kezdőt aki megcsinálja amit kér...a legnagyobb vicc 2-0-nál a nagyképű sarkazásos támadópasszolások aztán a végén még örülni kellett a győzelemnek is

    Igaza van Rossinak! Itt nem lehet már alibizni,felrúgni a taktikát még Andorra ellen sem! Ők is fejlődtek önmagukhoz képest, mint ahogy a korábbi ellenfelünk a finnek is ki tudtak jutni az EB re! Egy olasz edző meg amúgy is nagyon érzékeny a taktikára. Rossi inkább klubedzőnek való... Inkább a csapat labilis! Egy EB re fel tudunk pörögni és szerintem jó teljesítménnyel lehoztuk. Eltelik pár hónap, majd szétesünk teljesen Anglia után Albánia és Andorra ellen is?

    Rossi szerintem ott hibázott, hogy kijelentette ez a keret. Megszűnt a verseny, elkényelmesedett mindenki.
    Viszont azt a hibát nem szabad elkövetni, mint Storck esetében. Hiába a három gyenge meccs, még mindig Rossi a legalkalmasabbnak tűnő szövetségi kapitány. Kettő évig bőven erőn felől teljesített a válogatott, törvényszerű volt a visszaesés. A mértéke kicsit aggasztó, de a két szélsőség között van a helyünk.

    Sajnos Rossi kezei meg vannak kötve, Ő nem tud jobb játékosokat kivarázsolni a kalapból, ha a 23 fős keretet vesszük, maximum 1-2 helyen lehetne elképzelni cserét. Kb. ez a társaság most tényleg a legjobb magyar keret amit össze lehet rakni. Csatlakoznék néhány előttem szólóhoz, álomba ringatott minket a jó Eb és a NL szereplés(persze ez még lehet kiskapu a vb-re, ha mázlink lesz).

    Rossi a válogatottat jött irányítani, kivinni az EB-re. Teljesítette a feladatot és nem kellett szégyenkezni az ott látottak miatt.
    Ha az előrelépést úgy érted, hogy ma sincs normális utánpótlasképzes amire hosszú távon lehetne építkezni abba egyetértek. De arról legkevésbé Rossi tehet. Ő kihozta a maximumot abból amit az elmúlt 10- 12 évben megteremtettek a magyar focinak. Aligha hiszem, hogy neki ezekhez az elmaradásokhoz bármi köze lenne.
    Ha házat építesz nem mindegy , hogy a legmodernebb építkezési anyag áll a rendelkezésedre vagy olcsó esetleg bontott hulladék amiből próbálsz kiválogatni használható elemeket.

    ha valóban beváltja a Mister a mondottakat, akkor Gazdag, Sallói nem kell. Schön viszont mehet kezdőbe.
    az elég elkeserítő, hogy hátul Gula és Orbánnak nincs alternatívája (bármennyire vagyok Fradista, Dibusz nem válogatott szint, ha két lövésből egy gól egy Andorra ellen).
    Ahogy sokan leírták, fejben nem volt ott a 3. meccsen (sem) a csapat, 2-0 után még az első félidőben menni kellett volna, és akkor az ellenfél sem bátorodik fel. Második félidő első 20 perce is rendben volt azt leszámítva, hogy nem mentek be a helyzetek, ettől estek szét a fiúk. A meg nem adott góljuk már-már a finn öngólt idézték, siralmas volt.
    A vicc az, hogy ha az angolok nyernek tegnap, mi meg Albániában döntetlenezünk, akkor kb a saját kezünkbe lenne a sorsunk a 2. helyért, így persze marad az, hogy albániát és a lengyeleket is verni kéne minimum, plusz drukkolni az albánoknak,hogy x-eljenek ők is a lengyelekkel.
    A következő fordulóban eldől, hogy a lengyel meccsnek lesz-e tétje még novemberben. Az angolok ellen pedig ne is ábrándozzunk, mondjuk ki előre, hogy ott semmis az eredmény, mert úgy tűnik sokan nem bírják el az eredménykényszert a mai csapatból.

    Teljesen egyetértek Rossival!
    Azt gondolom ő is látja, hogy Sallói, Gazdag, Nikolics, Lang félék nem ütik meg a szintet, remélem maximum vésztartalékok lesznek...az meg egyenesen tényleg felháborító, hogy a Bundesliga játékosokat vissza rendelik, nem engedik őket ilyen fontos tétmeccseken jàtszani.
    Komolyan kell venni Rossi minden mondatát, mert ő be fogja tartani.
    Egy dolgot tudomásul kell venni, nem Rossi lett gyatra edző!!! Ezt minden magyar nemzeti válogatott játékosnak üzenem! Nyilván voltak jó teljesítmények is, csak sajnos iszonyatosan kevés. Mondjuk Birka és Schön!

    Rossi mindenek előtt a saját agyában kell tisztáznia, miért erőlteti a meddő hátra passzos, védők körül passzos játékot, mert így nem lehet gólt rúgni. Az ellenfél 16-a körül cselezni tudó focisták kellennek. Ilyen Schön, Csoboth, Kleini. Sallai nem gólerős, cselei meddőek. Szobi tud focizni, őt nem szabad kihagyni. Nagy Ádámnak nincs alternatívája. A védelemben Orbán, Botka(de nem szélen) és Szalai jó. Szélső futó nincs, Bolla ha beérik jó lesz, baloldalon totál semmi, tán Hangya elfogadható. Kapuban Bogdán, Dibusz, Gulácsi egy és ugyanaz a kategória. Ékként Szalai még ebben a szezonban használható, aztán Géresi jöhet, ha utoléri magát nagyon jó lesz. Rossi arra játszik, hogy ne legyen vereség, az előre játékhoz nincs érzéke, nem csoda, hiszen védő volt. És végül a legfontosabb dolog: melyik iskola fekszik a magyar futballistáknak? Egyértelműen a spanyol. Spanyol edzőket az ifikbe, technikás foci az egyedüli megoldásunk, sosem leszünk fizikálisan olyanok mint az angolok, északiak, németek vagy szlávok. Tán a horvát focistílus elérhető lenne. És végül még egy tanács: Corbu-t honosítani mihamarabb, nagy tehetség. Komáromi és Corbu a legnagyobb tehetség a korosztályában. Kerkez sem rossz, és Balogh (a védő) sem. A többiekben semmit nem látok.

    Az angol és albán meccs után megírtam, hogy nem fogom nézni az Andorra elleni meccset, de nem tudtam megállni, mert biztos voltam benne, hogy a sok kritika eljutott a játékosok fülébe, és bizonyítani akarnak. Ennek ellenére sajnos végig szenvedtem az egészet. Az első 20 perc úgy alakult, ahogy gondoltam. De... nem értem, hogy miért, még egy andorrai csapat ellen is miért kell a támadás után Dibuszhoz passzolni? Ezt a Fradiban is előszeretettel játsszák. Más válogatottól nem láttam ilyet, hogy támadnak, majd 5 érintéssel később már a saját kapusuknál a labda. Másik. Nem látok 16-oson kívülről lövési szándékot. Én, mint fotelbetyár azt mondom, hogy egy profi labdarúgónak, aki ráadásul válogatott, annak lőnie kell tudni mindenhonnan. De próbálkozás sincs. Hiányoznak jól cselező játékosok a csapatból. Ha van is olyan, nem cselez. Teljes a káosz a fejekben, fejetlen csirkékként szaladgálnak, rengeteg volt az eladott labda, ami még egy andorrai válogatott ellen is életveszély volt. Nekem ne hivatkozzanak arra, hogy sok a 3 meccs 1 hét alatt, mert a többi válogatott is ugyanannyit játszott. Több friss játékosunk is kezdett. És Rossinak igazat adok, mert nem hiszem, hogy ő adta volna az agyukba, hogy passzolgasssank haza, ne lőjjenek 16-os kívülről, passzolgassanak össze-vissza. Aki nem csinálja azt, amit kér, az húzzon vissza a klubjába. Ha meg senki nem csinálja azt, akkor jobb, ha lemond. (Én személy szerint tisztelem és elismerem Rossit, és szeretném, ha maradna.)
    Ez a szeptember kegyetlen szutyokra sikeredett 3 A betűs válogatott ellen. Remélem, az október jobb lesz.

    Sajnos ez megy több tíz éve, vannak fellángolásaink, jobb periodusaink, de rendszeresen jönnek a kijózanító pofonok, vagyis mindig visszasüllyedünk a magunk szintjére, és ez a szint már Albánia, Andorra és a többi. Valahogy mindig megremeg a láb, pánikba esünk, rosszul passzolunk, nem sikerül a csel,elmegy az a kevéske önbizalom is,persze az ellenfél azonnal büntet. Én Rossit nem bántanám, ő egy nagyon karakán, stílusos, határozott és bátor kapitánya válogatottunknak. Bebizonyosodott az elmúlt évtizedek alatt, hogy hozhatnak ide bármilyen edzőt, nem lesz jobb a magyar futball. Ezért azt gondolom, hogy hagyni kell Rossit dolgozni, hátha csodát tud tenni.

    Rossinak is önvizsgálatot kell tartania. Minek küldte be Nikolicsot Szalai mellé? A labdával se találkozott. A balszélre kitett Sallói meg besértődött, vagy mi a franc, mert nem volt hajlandó előre fordulni se, nemhogy labdával befelé húzni, mint ahogy Hajdubé álmodozta.
    Egyébként a gólszerző andorrait vajon kinek kellett volna fognia?

    Nézzük a mai csoport fordulót reálisan.

    Nyugiban, hiszti nélkül.

    Mi volt a magyar csapat célja ?

    Andorra ellen nyerni, hogy még legyen némi reális esélyünk a 2. helyre.

    Meglett a győzelem ?

    Meg.

    Igaz, kritikán aluli játékkal, de győztek.

    Mi kellett még az esélyünköz ?

    Az, hogy az angolok győzzék le a lengyeleket.

    Nem győzték le.

    Ahogy meccs előtt délután, leírtam, az angolok ajándékoznak egy pontot a lengyeleknek, hogy még egyet rúgjanak a magyarokba.

    Nem feltűnően csinálták az X-et. a 92 percben sztrájkolt a védelmük, aminek következtében a lengyelek kiegyenlítettek.

    Az is kellett volna a minimális esélyünkhoz, hogy az albánok is veszítseek pontokat.

    Nem tették meg az a szívességet, nyertek 5-0-ra.

    Ezek után a remény is elveszett. A csoportunkban a negyedik helyen állnak a drága fiaink.

    Mit tehet az elfogult magyar szurkoló ?

    Imádhatja őket továbbra is, együtt énekelhetik a himnuszt, vagy emlegethetik a jó édes mamájukat.

    Kérdés: változik-e azzal valami ?

    Azért jól beszartak az Andorraiak a fergeteges hangulattól, meg hogy majdnem annyian vannak a stadionban mint Andorra teljes lakossága.

    Jah, nem... Vagyis a második félidőben ráéreztek, hogy nagyobb itt a füst, mint a láng.

    Értem én, hogy támogatni kell a csapatot, de bakker amikor Andorra ellen haza pályán végig bekkeljük az utolsó 10 percet hogy megmaradjon az az 1 gólos előny...

    S az utolsó percekben, amikor Szoboszlai megy ki szögletet rúgni, s még integet a b-középnek, hogy gyerünk-gyerünk, szurkoljatok jobban...

    Annak a b-középnek, aki zokszó nélkül végig szurkolta ezt a foshalom második félidőt...

    Húúú gyerekek nem tudom, de azért kicsit már zavaró volt egész meccsen tavaszi szél vizet áraszt meg hasonlókat énekelni... Ennyire nem lehet már bent semmit kimondani, üdvözölni a románokat vagy hasonló?

    Egy kibaszott kritikus hangot nem küldtek a játékosok felé,ami szomorú.

    Végén jött a Himnusz,amit ilyen lélektelen játék után meg sem érdemelnek!

    nem igaz, hogy Nagy Ádi csak oldalpasszokat ad. vannak progresszív passzai is, meg van, amikor fellép. Nem tudjuk, mi az edzői utasítás, mikor hol kell lennie, illetve, hogy mik akarnak lenni a labdakihozatali sémák, és ahhoz képest a többiek mennyire ott helyezkednek, ahol kellene, stb.

    Az viszont faszság, hogy látványos felpasszokat várnak tőle a pálya közepén. Ha meg ilyenekkel próbálkozna, nem sikerülne, (mert általában ezek nem sikerülnek, senki sem épít erre komolyabban támadásépítést), akkor meg az lenne a baj.

    Egyszerűen annyi van, hogy a sok frusztrált, de modern focit nem átlátó emberkének Szalai Ádám után egy újabb játékost kellett megtalálni, akibe bele lehet kötni. Érdemes lenne visszakövetni, hogy melyik "véleményvezér" kezdte ezt az oldalpasszos faszságot terjeszteni.

    nem tudom mi a latvanyos felpassz, de az biztos, hogy neki kellene a tamado kozeppealyasokat, esetleg a visszalepo szalait, sallait, vagy a ket oldalt indulo szelso kozeppalyasokat megjatszania

    ehhez persze nekik is ugy kell mozogniuk

    neki alapvetoen biztonsagosan kell passzolni, mert ott labdat eladni irtozatosan veszelyes. esetleg a szelsoket indithatja hosszabban.

    na ja, de azt már a Nagy Ádámot alibizőnek tituláló nagyokos nem veszi észre, hogy ez miért nem működik. Az alább belinkelt képen pl. remekül látszik, hogy se Kleinheisler, se Szoboszlai nem passzopció, csak Fiola, tehát ha a labda eljutna Nagyhoz, akkor nem tudna másnak passzolni. (és az megint másik kérdés, hogy Fiola meg nem fog megiramodni előre, hanem visszapasszol a kapusnak, vagy választ másik biztonságos opciót).

    Javaslom nézd meg újra a meccset és fókuszálj kizárólag Nagy Ádámra. Szerez labdákat és nem passzolja el őket. De megtörik rajta minden labdakihozatal és az oldalpasszokkal (minimum 90 %-ban oldalra passzol, vagy hátra) eleve kizárja az emberelőnyös helyzetek létrehozását. Van ilyen típusú más is, ugyanezt a játékot játssza a City-ben Zincsenko és meg is sztenderd embernek számít. Még is valahogy Zincsenko nem töri meg a játék ritmusát, Ádi meg igen. Ez a játék hasznos a sokkal erősebb csapatok ellen, ahol még az átmeneti labdatartás is levegőhöz juttathat. Andorra ellen - amikor támadni kellene és kreatív megoldásokra volna szükség - nem szerencsés. De semmiképpen sem fikázni szeretném, meg zavarban lennék, hogy kit játszatnék helyette, egyszerűen tény.

    Értékelje a magyar játékosok Andorra ellen nyújtott teljesítményét!

    Botka Endre 5.46
    Schön Szabolcs 5.04
    Schäfer András 4.91
    Dibusz Dénes 4.85
    Szalai Ádám 4.79
    Kleinheisler László 4.37
    Sallai Roland 4.33
    Szalai Attila 4.25
    Nagy Ádám 4.15
    Fiola Attila 3.87
    Lang Ádám 3.85
    Sallói Dániel 3.72
    Gazdag Dániel 3.54
    Szoboszlai Dominik 3.52
    Nikolics Nemanja 3.12

    Szavazatok száma: 14191

    https://ulloi129.hu/2021/09/08/magyarorszag-andorra/
    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2848751
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/magyarorszag-andorra-csak-botka-es-schon-zart-otos-osztalyzat-felett-2848897
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2021.09.07, 20:44
    Mivel a vasárnapi Anglia elleni idegenbeli selejtezőn négy játékosaChristian García, Chus Rubio, a 2017-ben a magyar válogatott ellen győztes gólt fejelő Marc Rebés, valamint a San Marino ellen 2-0-ra megnyert meccsen duplázó hátvéd, Marc Valesis begyűjtötte a második sárga lapját, így ők nem szerepelhetnek. Koldo Álvarez szerint bár ők hiányozni fognak, de úgy gondolja, akik a helyükre lépnek, most bebizonyíthatják, hogy esetleg eddig ő tévedett a csapat összeállításnál.

    http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/magyar_valogatott/most-kevesebb-eselyunk-van-a-magyarok-ellen-de-ki-kell-hasznalnunk-andorra-meglepetest-okozna-budapesten
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2021.09.07, 11:51
    Szoboszlai Dominik az Andorra elleni meccsen is segíteni szeretné a válogatottat, így azt kérte az RB Leipzigtől, hogy szerdán is a csapat rendelkezésére állhasson. Klubja támogatta kérését. A sérült Gulácsi Péter és az eltiltott Orbán Willi elhagyta az edzőtábort.

    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1434833463580971008
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2021.09.06, 13:00 (szerk.: 2021.09.07, 20:44)
    – Kik azok a labdarúgók, akiket klubjaik visszarendelnek, s nem léphetnek pályára szerdán Andorra ellen?

    Marco Rossi: Sallai Rolandról még nincs biztosra vehető információm, hátravan még az egyeztetés a klubjával, de valószínűleg velünk marad a következő meccsre is. A lipcsei különítmény, tehát Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik ugyanakkor elhagyja a csapatot.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-meg-semmi-sincs-veszve-a-matematikai-esely-tovabb-el-rossi-2848265
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2021.08.21, 18:50
    Minden jegy elfogyott az Anglia és az Andorra elleni szeptemberi világbajnoki selejtezőkre, a magyar válogatott telt ház előtt léphet pályára a Puskás Arénában a soron következő két hazai mérkőzésén.

    https://www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg/posts/6264286350263113
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2021.08.04, 20:24
    Tétmérkőzések a Puskásban: augusztus 19-től kaphatók a jegyek a hazai vb-selejtezőkre

    Férfi A-válogatottunk szeptemberben három vb-selejtezőt játszik, ebből kettőt hazai pályán, a Puskás Arénában: szeptember 2-án Angliát, szeptember 8-án Andorrát fogadja. E két találkozóra augusztus 19-től lehet kombinált jegyeket vásárolni.
    kép
    A két hazai mérkőzésre szóló kombinált belépők értékesítése augusztus 19-én, 10 órakor kezdődik, és a készlet erejéig tart. A kombinált jegyek kedvezményes áron válthatók meg, ez az árkedvezmény nem vonható össze az Szurkolói Klub-tagok számára elérhető kedvezménnyel. A kombinált jegyeket bárki megvásárolhatja, nem szükséges hozzá SZK-tagsággal vagy szurkolói kártyával rendelkezni.

    Abban az esetben, ha a két mérkőzésre szóló kombinált jegyek értékesítését követőn maradnak belépők, augusztus 23-tól a mérkőzésekre egyenként is elindul a jegyértékesítés, és itt elsőbbséget élveznek a klubtagok. Első körben, augusztus 23. és 26. között a Szurkoló Klub tagjai vásárolhatnak belépőket a szokásos 20%-os kedvezménnyel. Augusztus 26-tól válthatják meg jegyeiket azok, akik nem tagjai a Szurkolói Klubnak. Egy személy minden esetben legfeljebb négy jegyet vásárolhat.

    A Puskás Arénába a jelenlegi szabályozás szerint érvényes védettségi igazolvánnyal lehet majd belépni. Az MLSZ folyamatosan figyelemmel kíséri a hazai és nemzetközi szabályozást, és annak rendelkezéseivel összhangban rendezi meg a találkozót. A szurkolói információkról honlapunkon és közösségi csatornáinkon folyamatosan tájékoztatást adunk.

    https://szovetseg.mlsz.hu/hir/tetmerkozesek-a-puskasban-augusztus-19-tol-kaphatok-a-jegyek-a-hazai-vb-selejtezokre