magyarfutball.hu

fénykép helye
alias
@szancso41
ifj. Szalai Attila
Szalai Attila fia
Szalai Attila Árpád
"a magyar Van Dijk"
nemzetiség
Magyarország
életkor
24 éves
poszt
hátvéd
kapcsolódó személy
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
SK Rapid Wien
2015 - 2017
Mezőkövesd Zsóry FC
2017. június - 2019. június 28
Apollon Limassol
2019. június 28 - 2021. január 17
Fenerbahçe SK
2021. január 17
eredmények / elismerések
?
fénykép helye

SK Rapid Wien, 2015-2017

...

Mezőkövesd Zsóry FC, 2017-2019

...

Apollon Limassol, 2019-2021

...

Fenerbahçe SK, 2021-

...
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.04.03, 11:24
  Kicsit meglepő lenne ha a Fener szinte egyből eladná, de hát a pénz beszél. Már az odaigazolásakor mondtam hogy jó befektetést csinálnak vele és ő is olyan helyre került ahol szem előtt lehet. De azért még meglepőbb lenne, ha 25-öt kifizetnének érte. Annyiért biztosan elengedik. A PL meg PL....

  Nem azt írták h ennyi az ára, hanem hogy mivel a Fener nem akarja eladni, csak egy extra ajánlat esetén, ami úgy 25 milla lehetne. Amúgy jó kérdés, el kellene-e igazolnia, még alig melegedett meg a török bajnokságban. Jól játszik, úgy néz ki, simán hozza a szintet, de kérdés, kell-e máris egy PL? Mert talán jelenleg még mindig fontosabb, hogy rendszeresen játsszon, és esetleg ősztől újra európai ligában. Persze ott van a tény is, hogy a Fener minél előbb adja el, annál többet érne...

  Miért lenne kacsa?
  Sokan itt meglepőnek egy ilyen vételnél,de 25 milla ma egy Pl csapatnak nem olyan hatalmas összeg.
  Ráadásul nem egy afrikai ocsó igazolás aki vagy bevállik vagy nem amolyan lutri vétel.
  Itt biztosra vehető egy jó védő áron alul!
  Letisztult precíz játékot hozzá Attila mérkőzésről-mérkőzésre.
  Nem véletlenül került a Fener kezdőjébe rögtön és azóta is biztos pont.
  Nem csinál hajmeresztő passzokat hátra vagy valami ultragáz gólt nem kapnak róla.
  Szerény srác és a játéka még itt a töröknél nagyobb ligában teljesedhet ki.

  Én biztos egy Bundesliga élcsapatba igazolnék a helyében.
  Mivel a Lipcse eladja a 2 fiatal KH-t, Orbán mellett sokat játszhatna. De még a Dortmund védelmébe is simán beférne Hummels mellé.
  Szerintem a PL túl fizikális lenne neki, sok ütközés, nagyon gyors játék, túl sűrű bajnokság.

  itt most Szalai Attiláról van szó, aki sokunk örömére a törököknél már most alapember, a játékával a szurkolók kedvencévé vált. A törökök pedig jó vásárt csináltak vele, a játékosmegfigyelőjüknek dupla prémiumot kéne adni. Sokan voltunk úgy vele, amikor a törökökhöz igazolt, hogy számára ez nem a végállomás, hanem egy szép karrier kezdete lesz. Beváltotta a hozzá fűzött reményeinket, már ennyi idő után is egy PL csapat látókörébe került. Gratulálok hozzá. És még innen is van feljebb, mert ugyan szimpatikus csapat a Leicester, Brendan Rodgers pedig jó szakember, de még innen is lehet feljebb lépni. De ha nem, már akkor is csodálatos karrier elé néz. A PL-be igazolni, ráadásul egy nem a futottak még kategóriájú csapatba, hát mit mondjak? Gyönyörű!

  Nincsenek véletlenek, Szalai Attila 14-18 éves kora között Ausztriában nevelkedett, 18 évesen már bemutatkozott a Rapidban, aztán 19 évesen már betonbiztos helye volt az NB1-ben. Ez azért nem átlagos felénk. Az szinte biztos, hogy nem a török bajnokság lesz neki a végállomás. Ne feledjük el, ő még akár játszhatott volna most az U21-es EB-n!

  Sokan el vannak tévedve, a hírrel és Szalai A.-val kapcsolatban is. A hír inkább kacsa, vagy etetés, hátha harap valamelyik klub. Szalai Attila pedig ér is ennyit. Jó korban van és kiemelkedően teljesít az új klubjában is.
  A tegnapi meccsen is látszott, hogy mennyire stabil és megbízható védő. Nem össze-vissza fejelte a labdákat amikor felívelték rá, hanem szinte mindig emberhez. Ő volt az egyetlen a hátsó sorból aki hosszú, lapos passzokat adott Szalai Ádámnak pl. aki máris használhatóbb és jobb játékot produkált. Egy-két év és ha szerencsésen elkerülik a sérülések jobb védő lesz jóval mint Orbán, ha már most nem az.
  Az meg, hogy 50M eurós támadók ellen kelljen bizonyítania viccnek is gyenge. Aki ilyen ötletekkel áll elő az csak nézi a focit, de nem látja.

  https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2818269
   
 2. avatar: Zsorzsinju
  2021.03.27, 14:51
  Teljes neve: Szalai Attila Árpád
  Beceneve: Szancso
  Születési hely: ? Budapest ?
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2021.01.31, 15:10
  Törökországba való igazolása kapcsán:
  A ciprusiakhoz képest előrelépett, mind klub, mind liga szinten.
  Én viszont sajnálom, hogy az őszre kitolt átigazolási időszakban nem jött össze a Freiburgba való igazolás. Nem sokkal kínáltak kevesebbet a mostaninál a németek.

  A Fenerbahce remek lehetőség számára a szint lépéshez. A Fener nagy csapat, a sárga-kék klub 19-szeres török bajnok, nagy népszerűségel, hatalmas szurkoló táborral. Az utóbbi időben a javuló eredmények miatt javulnak a magyar játékosok lehetőségei.
  Ha itt hosszabb távon meg tudja állni a helyét, akkor maradhat a szerződése végéig. Ez már az a szint, ami nem ugródeszka hanem végállomás.

  ha Szalai nagyon a Freiburgba akart volna mennyi, akkor a Fenernek eselye nem lett volna leigazolni. Ezert sem hiszem, h volt barmilyen hivatalos ajanlat egyik bundas csapattol...max puhatolozasok lehettek.

  Így, olvasva a végleges szerződési feltételeket, én borzasztó rossznak tartom ezt a transzfert. Lehet rajta röhögni, de attól még tény, hogy az utóbbi 4-5 évben már eredményesebb a ciprusi foci mint a török. Ez a cf pontokon is látszik. De ez az éves fizu, 4,5 évre lekötve pedig több mint meglepően karcsú. Mindegy, ebből kell a legtöbbet kihozni, mert félreértés ne legyen, azért a fener igen csak magas szint.

  Szerintem Magyar védő ilyen jó szerződést nem nagyon kapott még,ennyire fiatalon biztosan nem.Nem is értem az elégedetlenkedőket,a középpályásoknál és csatároknál fog vastagabban a ceruza.

  a Fener egy török élcsapat, bajnoki címért, kupáért fog küzdeni és közben remélhetőleg legalább EL, EKL csoportkörökben játszani. Szerintem a szerződés hossza sem vészes, Attila 23 éves ha kitölti a szerződését akkor is még csak 27, 27 évesen sem késő egy bundás csapathoz igazolni. Sok sikert, váljon olyan alapemberré mint Cipruson!

  https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2805399
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2017.07.02, 18:10
  Szalai Attila a legújabb érkezőnk, a 19 esztendős hátvéd három évre írt alá.
  kép
  Utánpótlás válogatott védőt igazolt együttesünk, Szalai Attila a Rapid Wientől tér haza Magyarországra. Pályafutását Gödön kezdte, majd a Vác, később a Vasas utánpótlás csapataiban nevelkedett. 2013. óta futballozott a Rapidban, előbb a bécsi csapat korosztályos együtteseiben, majd a tartalékok között. Tavaly bemutatkozott a felnőtt csapatban is. A magyar korosztályos válogatottakban is szerepelt.

  2017.07.01
  http://mezokovesdzsory.hu/szalai-attila-a-rapidtol-erkezett/
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2017.02.13, 16:35
  14 évesen a Vasas akadémiájáról került a Rapid Wien utánpótlásába, két év múlva profi szerződést kapott a bécsi zöld-fehérektől, korosztályos osztrák bajnok volt, a felnőtteknél tavaly mutatkozott be, alapvetően a második csapatban játszik - az U19-es válogatott Szalai Attilát kapcsoltuk.