magyarfutball.hu

fénykép helye
alias
"Schaffer András"
nemzetiség
Magyarország
életkor
24 éves
poszt
középpályás
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
MTK Budapest
2017 - 2019. január 25
Genoa CFC
2019. január 25 - 2020
AC Chievo (kölcsönben)
2019. augusztus 21 - 2019. december
FC DAC 1904
2020. január 17 - 2022. január 21
1. FC Union Berlin
2022. január 21 -
eredmények / elismerések
?
fénykép helye

MTK Budapest, 2017-2019

...

Genoa CFC, 2019-2020

...
Nehéz volt ez elmúlt évem, az első fél év nem is annyira, a második mindenképpen. Sok tapasztalattal gazdagodtam Olaszországban, jóval és rosszal egyaránt. Megtanultam a nyelvet, de egy évig sajnos nem játszottam. Így elsőre talán túl nagy ugrás volt a magyar bajnokságból az olaszba kerülni. Mindent megtettem, hogy játszhassak – nem sikerült, de tiszta lelkiismerettel távoztam. Nyilván nem így terveztem, de ez van, most meg kell találnom a helyes utat, még vissza lehet oda kerülni.

AC Chievo, 2019 kölcsönben

...

FC DAC 1904, 2020-2022

...
Az engem képviselő CMG menedzseriroda több mint egy éve kapcsolatban állt a Dunaszerdahellyel, folyamatosan egyeztetett Jan Van Daele sportigazgatóval. Még Peter Hyballa volt a DAC edzője, amikor megszerveztek vele egy beszélgetést. Bemutatta a csapatot, elmondta, milyen szerepkörben számítana rám, és igent mondtam. Ideérkezésemkor tisztában voltam vele, hogy miután Olaszországban nem voltam játékban, jószerével a sor végéről kell előreverekednem magam a kezdőcsapatba kerüléshez, keményen megdolgoztam érte.2

...
Talán túlzás nélkül mondhatom, hogy a lehető legjobb forgatókönyv szerint alakult az elmúlt egy évem. Az Európa-bajnoki szerepléssel nagy álmom vált valóra, arra pedig még a torna előtti napokban sem gondoltam, hogy mind a három csoportmeccsen kezdőként számol velem Marco Rossi szövetségi kapitány. Ezek a sikerek mind kellettek ahhoz, hogy most összejöjjön a berlini szerződés, boldog vagyok, hogy így alakult.
Tavaly nyáron, az átigazolási időszak utolsó napjaiban már érdeklődött irántam a klub. Úgy tudom, meg is tette az ajánlatát, de akkor nem jött össze az üzlet. Az ügynökömtől az utóbbi hetekben hallottam, hogy a berlini szál továbbra is él, de igazából az utóbbi napokban gyorsultak fel az események, akkor éreztem igazán, hogy valóban van esély a klubváltásra. A menedzserem mellett a testvéremnek is hálás vagyok, nemcsak azért, mert most is mindenben számíthattam rá, hanem mert az Európa-bajnokság után is sokat segített abban, hogy a helyén kezeljem a felhajtást. Nem éreztem magamon, hogy elszaladt volna velem a ló, de ha mégis így lett volna, ő biztosan helyre tesz.3


1. FC Union Berlin, 2022-

Immár van mögöttem tizenöt válogatott mérkőzés, egy Európa-bajnoki szereplés, illetve három évnyi légióskodás – még akkor is, ha a DAC tulajdonképpen magyar csapatnak számít. Sokkal érettebb lettem az utóbbi években, sokat fejlődtem, és azt éreztem, hogy most kell megugranom a következő akadályt, most van a legnagyobb esélyem a váltásra.3

...
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.01.21, 14:41 (szerk.: 2022.01.21, 14:48)
    Németországba való igazolása kapcsán:
    Remek választás, ha a klub is komolyan gondolja a játszatását és nem csak egy olcsó és fiatal tehetségnek veszik, aki gólt fejelt a németeknek. A nyáron szerződtetett két lengyel (a tavalyi Legia egyik legjobbja Wszołek, valamint a Lech fiatal és tehetséges válogatott baloldali mindenese, Puchacz) pályára se lépett az ősszel, mert nem passzolnak a játékrendszerbe.

    Gratulálok, remélem sikerül maradandót alkotnia Berlinben. A fizikumán pedig biztos sokat kell majd dolgoznia, mert a Bundesliga nagy húsdaráló.

    Lehet igy elsore nagy ugras lesz a Bundesliga de fokozatosan epitkezve odakerulhet. Persze ehez kell majd a media es a kozonseg turelme is mert sznte minkenkiben aki kicsit elorebb lep mar Puskasek utodjat latjatk. Boven kell neki egy teljes szezon mire felveszi a ritmust. Augy nagyon jo hir! Hajra Andras!

    Muszáj lesz nagyon hamar beverekednie magát a kezdőbe, különben a kispadon ragadhat. De szerintem is képes megugrani ezt a szintet, mert a mentalitása kiemelkedik a magyar átlagból. Hajrá András!

    Nagyon örülök Schafer Teljesítményének.Egyértelműen Nem állt le, mint egyesek egy két jó meccs után.Ő volt az EB legnagyobb durranása Magyar szempontból.
    Nagyon remélem,hogy a továbbiakban is hasonló lesz a hozzáállása.

    Örülök neki, mert szimpatikus gyerek. Azért furcsa, iránta nem érdeklődtek egész télen, nem szemelte ki naponta 3-4 csapat, hanem egész egyszerűen szerződtették. A Szoboszlai meg a Szalai show meg tovább folytatódik majd.

    Legjobb választás. Bundesliga, nem túl erős csapat, de jó formában és nem kiesesés ellen kell küzdeni. Remélem Sallaihoz hasonlóan szépen beépülsz a csapatba. Gondolom Roland példája megerősített a döntésben. Hajrá. Sok ilyen top bajnokság közép csapatában játszó magyar kell. Nem kell mindig sztárról álmodni az sajnos 100 évente párszor adatik...

    Gratulálok Andrásnak és a menedzserének Eszterházy Mátyásnak, aki Szoboszlai után ismét egy magyar játékost tudott a bundásba a vinni. Ráadásul Andris esetében is megfelelő előrelépesi szintnek tűnikik a választás.

    Szerintem Shafer példája is jól mutatja, semmi gond azzal, ha valaki visszalép egy egy szintet. Nem emlékszem, de gyanítom ugyanúgy megtalálták itt sokan mindenféle "építő" hozzászólásokkal, amikor visszajött Olaszból és ment a Dacba. És lám, a tudatos építkezésnek itt a gyümölcse. Bundesliga, és nem is egy kiesőjelölt, hanem egy Union, ahol épp fut a szekér. Gyanítom, itt sem az az cél, hogy rárúgja a csapatra az öltözőajtót mikor megérkezik, hanem fokozatosan megszokni az új közeget. Persze mindebben nagy segítségére lehet, hogy játszott válogatottban, nemzetközi kupában, az EB-n, és a külföldi lét sem téma már nála. Sok sikert, ez most talán egy jó ütemű váltás volt.

    Ő a mi Kanténk: szerény, szorgalmas, szíve-lelke a pályán.

    Nagy melót tett le az EB-n és az elmúlt 1 évben teljesen megérdemelt ez a szerződés, sok sikert András, ha ugyanazzal a mentalitással megy neki a Bundesligának, mint amit az EB-n láttunk tőle, akkor nem lesz gond.

    Milyen érdekes hogy 1fb fikázó megjegyzés se volt!!
    Azért csak van olyan srác aki őszinte és nem nagyképű. Mindjárt mindenki mellé állt!
    Gratulálok András!
    Sok sikert kívánok!

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2871569
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2020.01.17, 16:12 (szerk.: 2020.01.17, 16:14)
    Dunaszerdahelyre való igazolása kapcsán:
    Valahogy be kell inditani ezt a dolgot,Schafer tehetséges játékos,de Olaszban még nem ütiu meg a szintet...19 éves,sztem 22-23 éves korára lesz egy Genoa szinten,nem kell még leirni.Jol tette hogy a DAC-ba ment,ott megadják a lehetöséget a fiatal magyaroknak,és egy szlovák 1. ligás légios piacképesebb,mint egy magyar 1. osztályu.

    Ez egy jó döntés volt Andrástól, hogy kölcsönbe a DAC-hoz került. Nem rossz játékos Ő, csak adni kell lehetőséget neki, hogy fejlődhessen. Buta döntést hozott, hogy ilyen fiatalon a magyarok számára játékostemetőnek tartott Itáliába szerződött, így sajnos játék híján megrekedt a fejlődésben. Most már újra csak rajta múlik, hogy focista lesz, vagy csak a futottak még kategória.

    A szlovák bajnokság jobb, mint a magyar, vagyis jobban felkészít egy játékost ez a kettő a topligára is.
    Nincs titok. A szlovákok sokkal több akarattal,jobb mentalitással rendelkeznek . Ez nem a magyra fiatalok hibája,hanem a szakembereké, akik nem versenyeztetik őket,nem adják át nekik azokat az alapokat,tudást, ami kell egy topligához is akár.
    Ez nem játáklehetőség kérdése, hanem a képzésé. Ott profizmus itt amatőrizmus van.

    Kezd a DAC a magyar foci egyik bástyája lenni. Magyar tehetségnek pont a legjobb lépcsőfok a szlovák liga.

    A többségük visszalép ide:

    Vida K. Holland első osztályból, Kalmár Bundesliga 1-2, Dán-1, Schafer Olasz 1-2

    És miközben szlovák játékosok kapósak addig magyart még nem nagyon vittek el innen komolyabb bajnokságba..

    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2742591
    https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358&token=a939f797d2259a87d7b5c58fe85b70e4
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2019.01.25, 23:40
    Olaszországba való igazolása kapcsán:
    Genoa? akkor le is huzta a karrierjéát, mert kölcsön lesz adva az olasz c-be.

    Ezt pofáztam minden cikknél, ahol hiányolta mindenki a magyar tehetségeket, ez a srác láthatóan tud. Az hogy a Fradi nem csapott le rá, az jelzi mennyire nem értenek hozzá. Ez a srác nem padozni fog. Nem követem az MTK meccset, de az összefoglalókban lehet látni, hogy ez a gyerek tud és nem csak tehetséges, hanem nagyon is elszánt. Szurkolok neki.

    Gratulálok a fiúnak:Anno az édesapja - ezek szerint nagyon helyesen - ,nem a szülővárosában, Szombathelyen adta be az akadémiára,hanem az MTK-hoz vitte. Azt kell,hogy mondjam ez bejött! biztosan fogunk még hallani a gyerekről, mert nem csak tehetséges, hanem a helyén tudja kezelni a dolgokat. Hajrá András!

    Nagyon tehetséges, kreatív játékos. Én belül játszatnám és közelebb a kapuhoz. Ezt a transzfert 2-3 évvel korábban kellett volna megcsinálni....ez a 3 év hiányozni fog belőle!
    Sok sikert neki!

    A srác kétségtelenül tehetséges, Rossi is kiemelte néhány hónapja, amikor a magyar fiatalokról kérdezték, de Olaszország már jó ideje valóságos játékostemető a magyar játékosok számára, nem tudom jó döntés-e oda igazolni. A Genoáról konkrétan Rudolf azt nyilatkozta pár éve, hogy amikor ott játszott, akkor 103 igazolt játékosuk volt. De hátha Schäfer lesz az, akinek pont sikerül, sok sikert.

    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2680167