magyarfutball.hu

 1. felhasználónév
  Garullus
 2. avatar
  -
 3. regisztrálás dátuma
  2019.09.13, 16:06
 4. honlap
  -
 5. helyszín
  ?
 6. kedvenc csapat
  Budapest Honvéd FC
 7. honnan ismerem a magyarfutball.hu-t?
  -
 8. mérkőzések
  1. Magyarország - Svájc
  2. Budapesti Honvéd SE - Debreceni MVSC
  ...több / részletek

Aktív szurkoló vagy? Mióta (nem) jársz meccsre?

A kortárs futball nem hoz lázba. A honit talán nem kell indokolnom. A külföldi pedig azért, mert gusztustalanul elüzletiesedett. A játék meghalt, maradt a színtelen-szagtalan, multikulti, fogadási csalásos, (klub vagy nemzeti) identitás nélküli parasztvakítás. Olyan az egész, mint egy brand reklám. Semmi különbség. Csili-vili, életidegen, hiteltelen.
Hébe-hóba azért nézek meccseket: vb, Eb, válogatott, bl, bajnokik stb. de ezeket inkább már csak megszokásból, már nem okoz örömet. Ha igazán élvezni akarom a focit, akkor archív felvételről régi derbiket nézek. Csalódás kizárva.
2019.09.13

Melyik volt az első (élőben látott) mérkőzésed?

A nyolcvanas évek elején vitt ki apám kissrácként egy NBII-es meccsre. NBI-es debütálásom: 1985. augusztusában a Fáy utcában volt. Ott lakott albérletben a Honvéd. Bp.Honvéd-Tatabánya 0:0. Ennek az előmeccsén - a Vasas játszott talán a ZTE-vel - már pár percre NBI-es "lettem", mivel hamarabb kiértünk a stadiba. A kor közismert ZTE kapusa, a fiatalon is ősz fejű Balázs volt, akit az első pillanatban megláttam, így ez az első élmény égett rá örökre a belső memóriámra.
2019.09.13

Törzshelyed?

1. Szolnok Belvárosi templom. - Amúgy tényleg. Laikus hívő vagyok.
2. Csíkcsomortán Szellő Szálló. - Székelyföld nagy szerelmem.
2019.09.13

Legemlékezetesebb mérkőzésed? Miért?

Magyar-brazil 1986.
Nem voltam ott, tévén néztem. Katartikus volt. Az a csapat... A gólok, az izgalom 2:0-ig, azután a mámoros feloldás. Micsoda játék volt!
Persze volt több hasonló is. A válogatott, a Honvéd, a Vidi, de a leget kérdezték.
2019.09.13

Kedvenc stadionod? Miért?

A Népstadion. Már ameddig így hívták. Egy torzó volt az egész a felemásságával, a befejezetlenségével, a hazátlan bolsevik hozzánemértés mintapéldája és mementója. De a miénk volt. Sajnos teltházas állapotához soha nem volt szerencsém, de az egészet belengte egy csodálatos atmoszféra. A valaha volt cselek, gólok, örömök, izgalmak, a nemzeti büszkeség érzése áradt ódon köveiből úgy, hogy még a Keleti felé araszoló vonat abalakából kibámulva is hatott.
2019.09.13

Ki a felelős a Magyar labdarúgás mélyrepüléséért és mi a teendő a felemelkedés érdekében?

Mikor jutunk ki legközelebb EB / VB-re?

Magad is focizol / fociztál?

Mi érdekel még a labdarúgáson kivül?

Ha bíró lennél...

Ha MLSZ elnök lennél...

Ha UEFA/FIFA elnök lennél...