magyarfutball.hu

Budapest, XIV. ker., Puskás Aréna

 1. fénykép: Budapest, XIV. ker., Puskás Aréna (2014)
 2. fénykép: Budapest, XIV. ker., Puskás Aréna (2014)
 3. fénykép: Budapest, XIV. ker., Puskás Aréna (2014)
 4. fénykép: Budapest, XIV. ker., Puskás Aréna (2014)
 5. fénykép: Budapest, XIV. ker., Puskás Aréna (2014)
 6. fénykép: Budapest, XIV. ker., Puskás Aréna (2014)
 7. fénykép: Budapest, XIV. ker., Puskás Aréna (2014)
 8. fénykép: Budapest, XIV. ker., Puskás Aréna (2014)
 9. fénykép: Budapest, XIV. ker., Puskás Aréna (2014)
 10. fénykép: Budapest, XIV. ker., Puskás Aréna (2014)
 11. fénykép: Budapest, XIV. ker., Puskás Aréna (2014)
 12. fénykép: Budapest, XIV. ker., Puskás Aréna (2014)
 13. fénykép: Budapest, XIV. ker., Puskás Aréna (2014)
 14. fénykép: Budapest, XIV. ker., Puskás Aréna (2014)
 15. fénykép: Budapest, XIV. ker., Puskás Aréna (2014)
 16. fénykép: Budapest, XIV. ker., Puskás Aréna (2014)
 17. fénykép: Budapest, XIV. ker., Puskás Aréna (2014)
 18. fénykép: Budapest, XIV. ker., Puskás Aréna (2014)
 19. fénykép: Budapest, XIV. ker., Puskás Aréna (2014)
 20. fénykép: Budapest, XIV. ker., Puskás Aréna (2014)
 21. fénykép: Budapest, XIV. ker., Puskás Aréna (2014)
 22.  
 1. alias
  1. Új Puski
  2. Új Népstadion
  3. Nemzeti Futballstadion
  4. New Ferenc Puskás Stadium
  5. "Nemzet Nagy Stadionja"
  6. Új Puskás Ferenc Stadion
  7. Puskás Ferenc Aréna
  8. Ferenc Puskas Arena
  gúnynevek OTP Bank Aréna
 2. kapcsolódó stadionok
 3. cím
 4. térkép, megközelítés
 5. befogadóképesség
  összesen : 68.156
  ülőhely: 68.156
  állóhely: -
 6. lakosság
  Budapest, XIV. ker.: 123.786 (2012)
 7. hazai csapat
  -
 8. nézőcsúcs
 9. pálya mérete
  105m x 68m
 10. talaj típusa
  természetes füves
 11. eredményjelző tábla
  elektronikus (videós)
 12. világítás
  van (NB I / TV)
 13. futópálya
  nincs
 14. átadás éve
  2019
 15. nyitómérkőzés
 16. kapcsolódó mérkőzések
 17. kapcsolódó weboldalak
 18. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
   
 2. avatar: névtelen
  2018.04.15, 16:52
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2017.06.07, 16:11
  Az új stadion hivatalos facebook oldala:
  https://www.facebook.com/UjPuskas
   
 4. avatar: BZS1979
  2017.03.27, 22:16
  ÚJ PUSKÁS STADION: ALÁÍRTÁK A SZERZŐDÉST

  MTI - 2017.03.27. 21:48

  Hétfőn a beruházó Nemzeti Sportközpontok és a kivitelezést elnyerő konzorcium képviselői aláírták a Puskás Ferenc Stadion rekonstrukciójának tervezéséről és kivitelezéséről szóló szerződést.


  Hétfőn a beruházó Nemzeti Sportközpontok és a kivitelezést elnyerő konzorcium képviselői aláírták a Puskás Ferenc Stadion rekonstrukciójának tervezéséről és kivitelezéséről szóló szerződést.
  "A közbeszerzési eljárással kapcsolatban jogorvoslati kérelem nem érkezett, az eredményt senki sem támadta meg, és a törvényben meghatározott szerződéskötési moratóriumot követően a felek aláírták a szerződést" - olvasható a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) közleményében, amely hangsúlyozza, az új Puskás Stadion építése kezdettől "színtisztán hazai projekt", mivel a terveket nemzetközileg elismert, számos díjjal kitüntetett magyar építésziroda álmodta meg, és a kivitelezést is magyar cégek szakemberei végzik.

  A KKBK arról tájékoztatott, hogy "a nyílt, nemzetközi, az európai uniós értékhatárt elérő közbeszerzési eljárásban két ajánlat érkezett és az olcsóbb győzött", melynek alapján
  a stadion ára nettó 142,85 milliárd forint, ami európai viszonylatban átlagosnak tekinthető.

  "A beruházás áfa-tartalma 40,5 milliárd forint, ami visszajut a központi költségvetésbe, tehát nem minősül kiadásnak. A szerződéses összeg 5 százalék - 7,15 milliárd forint - tartalékot tartalmaz az előre nem látható, váratlan eseményekre, amelynek felhasználása nem automatikus, kizárólag előzetes megrendelői engedély alapján vehető igénybe" - áll a közleményben.

  A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek otthont adó, 67 ezer férőhelyes új Puskás Stadionnak a határidő szerint
  2019 végére kell felépülnie.

  A magyar állam képviseletében eljáró beruházó rendkívül szigorú szerződéses feltételeket írt elő a kivitelező számára: késés esetén naponta 142 millió forint kötbért kell fizetnie, továbbá a határidő betartására és a megfelelő minőség biztosítékaként a szerződéskötéskor az állam által egyoldalúan készpénzre váltható 32 milliárd forintos bankgaranciát is köteles adnia.

  http://www.origo.hu/sport/futball/20170327-alairtak-a-puskas-stadion-epiteserol-szolo-szerzodest.html
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2016.04.15, 12:40
  A kupadöntőre nem érvényes MLSz szurkolói kártya kapcsán:
  Tisztelt Szurkoló!

  Köszönjük érdeklődését a 2016-os kupadöntő iránt. Szíves elnézését, megértését kérjük, amiért nem használható a kártyája, ám türelmét kérjük, hiszen ez a helyzet mindössze addig áll fenn, amíg a Nemzet Nagy Stadionját, az új Puskás Ferenc Stadiont át nem adják. Amint ez létrejön, többé nem kell az ország legmodernebb létesítményében, a Groupama Arénában mérkőzést rendeznünk, hanem újra a magunk urai lehetünk. Az MLSZ-kártya nem használata valójában egy mindössze 4-5 éves ciklust érint, utána újra az idők végezetéig áll rendelkezésére a kártya nyújtotta előny.
   
 6. avatar: pirospont
  2014.09.23, 14:33

  Beszkennelték a Puskás Ferenc Stadiont
  2014. szeptember 23. 12:01 Forrás: MTI

  Befejeződött a Puskás Ferenc Stadion lézeres térszkennelése, a tervezők fontos információkat kaptak a létesítmény bontásához és átépítéséhez.
  Az NSK közleménye szerint a szakemberek elkészültek a több mint 60 éves létesítmény lézeres térszkennelésével. A különleges eljárás segítségével láthatóvá vált a pilonok, a lelátó, a toronyépület és a küzdőtér virtuális pontfelhő modellje, valamint látványképek és 3D animációs filmek is készültek. A szkennelt állomány az épület részleges bontásához és átépítéséhez is alapvető információkkal szolgál, és az utókor számára is dokumentálja a Puskás Ferenc Stadion jelenlegi állapotát. A lézeres térszkennelést a Középülettervező Zrt. alvállalkozójaként a Humansoft Kft. végezte el.

  "Nyáron bemutattuk a látványterveket és a munka azóta is feszített tempóban halad, hamarosan az úgynevezett engedélyes tervek is elkészülnek. Közben folyamatosan egyeztetünk az európai szövetség szakértőivel, hogy valóban minden igényt kielégítsen az új Puskás Ferenc Stadion. Biztos vagyok benne, hogy időre készen leszünk, és az új stadionnak egész Európa a csodájára jár majd" - mondta a beruházásért felelős miniszteri biztos. Vígh László hozzátette, hogy hatalmas lökést ad a következő évek munkájához az UEFA múlt pénteki döntése, amelynek értelmében Budapest Európa-bajnoki mérkőzéseket - három csoporttalákozót és egy nyolcaddöntőt - rendezhet 2020-ban. "Biztos vagyok benne, hogy Budapest és a stadion a stadionban koncepció alapján épülő új aréna tökéletes házigazdája lesz az Európa-bajnokságnak" - tette hozzá.

  A közlemény emlékeztet rá, hogy a Nemzeti Sportközpontok "Több mint stadion" mottóval a nyár közepén mutatta be Magyarország új nemzeti stadionjának terveit. A 68 ezer néző befogadására alkalmas, legmagasabb nemzetközi kategóriába sorolható Puskás Ferenc Stadion ugyanis a labdarúgás mellett több mint húsz olimpiai sportágat szolgál majd ki, emellett nagyszabású koncertek és egyéb kiemelt rendezvények helyszíne lesz. Az új arénában 180 szobás szálloda, konferencia-központ, irodaház, sportmúzeum, diagnosztikai labor, üzletek, éttermek, mélygarázs, panoráma futópálya, konditerem és még saját rendőrőrs is helyet kap.

  A korábban ismertetett menetrend szerint 2014 végére készülnek el a stadion kiviteli tervei, 2015-ben lezárul a közbeszerzési eljárás, majd megkezdődik az építkezés. A beruházás befejezése és a stadion átadása 2018-ban várható.

  http://www.telesport.hu/2014/09/23/beszkenneltek-a-puskas-ferenc-stadiont/
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2014.09.12, 11:41
  Az UEFA hivatalos honlapján tette közzé, milyennek értékelték a szövetség illetékesei a 2020-as Európa-bajnokság rendezésére beadott pályázatokat. Az új Puskás-stadionnal pályázó Budapest zömében jó minősítést kapott, klasszisokkal jobbat, mint például a térségből Bulgária vagy Macedónia. Persze, azért kritikai észrevételek is akadnak, mint ahogy vannak olyan dolgok is, amit a "bírák" látatlanban megítélhetetlennek minősítettek.

  Az európai szövetség által közzétett anyagból kiderül, hogy 2018 áprilisára tervezik átadni a létesítményt, amely 68156 néző befogadására lesz alkalmas és 341 millió euróba kerül. A játéktér a standardnak megfelelően 105x68 méter alapterületű lesz, a szurkolói zónát pedig a Hősök terén rendezik majd be.  Az UEFA dokumentuma témakörökre bontva elemzi, értékeli a magyar pályázatot. Az alábbiakban elsőként azt mutatjuk be, melyek azok a dolgok, amivel elégedettek voltak a "bírák".

  - Budapest fekvése kiváló, a város repülővel és egyéb úton is könnyen megközelíthető
  - a tömegközlekedés terén sincsen kifogásolható dolog, a stadion metróval és egyéb járatokkal könnyen elérhető, emellett megfelelő a létesítmény és a belváros illetve a repülőtér közötti kapcsolat
  - Budapest szálláshelyek terén bőséges kínálatot tud felmutatni jó minőségben, kedvező áron
  - a csapatok számára kifogástalan szálláslehetőségeket kínál a város, és ugyanez a helyzet az edzéslehetőségekkel is (bár az egyik megoldás kissé drága)
  - a szurkolói zóna "érdekesnek", megfelelőnek tűnik
  - a városnak van tapasztalata hasonlóan komoly események megrendezésében
  - a (tervezett) stadionban a mellékhelyiségek száma és elhelyezkedése megfelelő
  - a mozgáskorlátozottak számára kialakított helyek száma jócskán elégséges, a tervezett stadion kellő mértékben akadálymentes
  - a csapatok és a játékvezetők öltözőjével minden rendben
  - megfelelő a VIP-helyek és a skyboxok száma, színvonala
  - a televíziós kommentátorállások száma, minősége megfelelő
  - a fenntarthatóság, a szociális felelősség kérdéskörében nagyon jó a minősítés
  - a politikai helyzet és a labdarúgás itthoni helyzete nagyon stabil
  - megoldható a személyre szabott jegyértékesítés
  - önkéntesek bevetésének nincsen akadálya


  Jöjjenek azok a pontok, ahol kétségek, kritikai észrevételek akadnak (szerencsére ezekből kevesebb van).

  - komoly forrásokat igényel a stadion felhúzása
  - a különböző ünnepélyek helye nem egyértelmű a stadion tervein
  - kicsi lehet a sajtóközpont mérete
  - törvényesen lehet alkoholtartalmú italokat reklámozni, bár azért bizonyos szabályoknak meg kell felelni
  - az adógaranciának még nincs meg a jogi háttere


  Összességében a stadion kapcsán még elég sok a kérdőjel, hiszen még a régi létesítmény áll a helyén. Íme, néhány dolog azok közül, amit az UEFA illetékesei látatlanban nem tudtak megítélni.

  - az evakuációs terv
  - a stadion vezérlője
  - a világítás
  - az óriáskivetítők
  - a hangtechnika

  Az alábbi városokkal versenyez Budapest:
  Baku, Minszk, Brüsszel, Szófia, Koppenhága, London, Skopje, München, Jeruzsálem, Róma, Amszterdam, Dublin, Bukarest, Szentpétervár, Glasgow, Bilbao, Stockholm, Cardiff
  A környező országok pályázatainak értékelését illetően elmondható, hogy a románok hasonlóan vegyes "ítéletet" kaptak. Annyival állnak jobban nálunk, hogy ott készen van a stadion, de a közlekedés, a megközelítés, a VIP vendégek ellátásának kérdésében például sokkal jobb a mi "osztályzatunk".

  A bolgár pályázatot gyakorlatilag minden téren lehúzta az UEFA, és a macedónoké is igen kezdetlegesnek mondható – Skopjében például alig van értékelhető szálláshely, és közlekedni sem nagyon lehet. Az utóbbi két pályázónál klasszisokkal jobbra értékelték az európai szövetségnél a magyar beadványt.

  Mint ismert, a 2020-as kontinenstornát nem egy országban, hanem Európában elszórva 13 helyszínen rendezik meg. 12 város kap jogot arra, hogy 3 csoportmérkőzésnek és egy nyolcad- vagy negyeddöntőnek adjon otthont, egy 13. pedig arra, hogy az elődöntőket és a finálét megrendezhesse.

  Utóbbi csomagra London és München nyújtotta be pályázatát.

  http://www.csakfoci.hu/hazai/node/174805
   
 8. avatar: NNS
  2014.07.31, 19:35
  Kisfilm az új Puskás Ferenc Stadion koncepcióterve alapján
  https://www.youtube.com/watch?v=ogMLROJTJYA
   
 9. avatar: NNS
  2014.06.27, 02:49 (szerk.: 2014.06.27, 02:53)
  90-100 milliárdból, 2018 elejére lehet kész az új Puskás-stadion
  A Sport TV Mai helyzet című műsorában Vígh László kormánybiztos elmondta, hogy a tervek szerint 90-100 milliárd forintba kerül majd az új Puskás Ferenc Stadion. Több mint 30 ezer négyzetméter, nem labdarúgáshoz kapcsolódó sportfelület is készül a stadion a stadionban projektnek köszönhetően, amelyet 21 sportág képviselői tudnak majd használni. Vígh beszélt továbbá több más létesítmény felújításának ütemtervéről is.

  A 2020-as Eb-re is pályázó új Puskás Ferenc Stadion építésének előkészületei jól haladnak, rövidesen elkészülnek a koncepciótervek. Mint az ismert, a beruházás a stadion a stadionban elv mentén valósul meg.

  – Ha belép a maratoni kapun, ott a régi pilonsor, megépítjük az új pilonsort, ami tulajdonképpen az 1953-as tervek befejezése, és ebbe a kettőbe beleteszünk egy vadonatúj, 65 ezres, UEFA legmagasabb szintű stadiont. Tehát, ha belépsz a stadionba a maratoni kapunál, akkor jössz egy kicsit, és hirtelen ott találod magad egy hetvenezres, hatalmas nagy arénában – árulta el Vígh László kormánybiztos a Sport TV Mai helyzet című műsorában, mire számíthatnak majd a nézők, mikor belépnek majd az új létesítménybe.

  – Nincs ilyen létesítmény a világon, ezt nyugodtan merem állítani, ahol ezt a kihasznált teret nagyon jól meg tudják tölteni tartalommal. Itt azt használjuk ki, hogy ez egy olimpiai központ kellős közepén található, tehát Berki Krisztiántól Szilágyi Áronon át nagyon sokan edzenek ott a versenysport területéről, de utánpótlás-sportolók, szabadidő-sportolók is vannak a területen. Ezeknek a létesítményeknek a kitöltésével töltjük meg ezt a teret. 21 különböző sportág képviselői fognak tudni a falak között sportolni. Körülbelül 31-32 ezer négyzetméter, nem a labdarúgáshoz kapcsolódó sportfelületet fognak megtölteni ezek a szabadidő- és versenysportolók az új olimpiai központban – mondta Vígh László a régi és új stadion falai közötti tér kihasználásáról.

  Folyamatosan egyeztettek az UEFA-val és a FIFA-val, velük együtt alakították ki a költségvetési számokat.

  – 3-4 ezer euró közé lőttük be a stadion árát székenként. Mi ezt tudjuk jelen pillanatban tartani, tehát 90 és 100 milliárd között van a tervezés ezen szakaszában az ára a stadionnak – nyilatkozta a költségvetésről a kormánybiztos. Szemléltetésképpen elárulta, az Estadi Cornellà-El Prat (Espanyol) a legolcsóbb 1450 euró/székkel, a legdrágább a Wembley és a varsói stadion 11 ezer euró/székkel.

  – Készen vagyunk a koncepciótervvel, úgy látjuk, hogy év végére készen leszünk a kiviteli tervvel, és a kiviteli tervek alapján kiírjuk a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárást. 2015 áprilisában-májusában megvan a közbeszerzés, és én körülbelül három évvel számolok – tért át az ütemtervre a Nemzeti Sportközpontok vezetője.

  Kifejtette, hogy ez más léptékű épület, mint a Nagyerdei- és a Ferencváros-stadion, inkább a lengyel és ukrán Eb-stadionok, illetve az Allianz Aréna 2-2,5 éves építési idejét vették alapul. Ráadásul ez ezeknél összetettebb, bonyolultabb épület lesz.

  – 2018 elején terveim szerint át lehet adni a stadiont, és utána lehet akár egy Európa Liga-döntőt játszani akár már 2019-ben. 2020-ban ugye pályázunk az Eb-re, és 2020-2021 után akár BL-döntőre is lehet, hiszen arra is alkalmas lesz a létesítmény.

  A most is álló Puskás-stadionból megmarad a pilonsor és a főépület. Ez utóbbiban sportmúzeum kap helyet.

  http://www.csakfoci.hu/dvtk/node/168210
  2014, június 26.
   
 10. avatar: magyarfutball.hu
  2014.06.22, 11:05
  Tegnap a stadion túrán ismertették a terveket, képeket még nem mutathattak, de hamarosan nyilvános lesz.
  Megmaradnak a külső, jellegzetes pilonok, amiket teljesen körben megépítenek és változik a magasságuk is, a legmagasabb pont 40 méteres lesz.
  A pályát eltolják a Kádár lelátó irányába és a lelátókat gyakorlatilag teljesen elbontják. Atlétikai pálya nem lesz, viszont az egész létesítmény tetején lesz egy hat sávos rekortán futópálya, ami bárki számára nyitva lesz. A terv is az, hogy az egész sporttelep sokkal nyitottabb legyen.
  A régi stadion bontása jövő tavasszal kezdődik.
   
 11. avatar: NNS
  2012.07.11, 12:51
  Az nem lehet... - Skardelli Györgyék versenyből kizárt terve a Puskás Ferenc Stadionra és környékére
  http://epiteszforum.hu/node/21436
   
 12. avatar: magyarfutball.hu
  2012.05.30, 17:02 (szerk.: 2014.06.27, 11:10)
  Az új stadion információs oldala:
  http://mnsk.hu/uj-nemzeti-stadion/

  ... változott az URL: http://mnsk.hu/letesitmeny/uj-puskas-ferenc-stadion/
   
 13. avatar: magyarfutball.hu
  2012.04.13, 10:55
  Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos csütörtökön, A Stadion története című kiállítás megnyitóján elmondta, hogy szerdán megalakult egy bíráló bizottság, amely felügyeli az építészeti ötletpályázatokat.

  Ennek bejelentésével hivatalosan is kezdetét vette a beruházás gyakorlati megvalósítása. Az előkészítő munka már korábban elkezdődött: a Nemzeti Sportközpontok szakemberei nagy európai stadionok működését tanulmányozták. A magyar állam költségvetése idén egy milliárd forintot biztosít az építkezés előkészítésére.

  Az építészeti ötletpályázat lezárása után, körülbelül két hónap múlva kiderül, hogy néz majd ki az új nemzeti stadion környezete. Következő lépésben indulhat a tervpályázat, aminek eredményeként, még az idén, szeptember-október körül makettekkel mutatják be, milyen is lesz az új futballstadion, s aztán a kiviteli tervekkel 2014-re, míg az aréna építésével 2016-ra készülhetnek el.

  A létesítmény egy olyan, nagyjából 65 ezer néző befogadására alkalmas, európai szintű, 5 csillagos UEFA stadion lesz, amely megfelel az Európai Labdarúgó Szövetség legszigorúbb előírásainak, vagyis a legrangosabb nemzetközi mérkőzések megrendezésre is alkalmas lesz - hangzott el a megnyitón.

  Az új nemzeti labdarúgó-stadion a Puskás és a Papp László Sportaréna közé kerül, s a tervek között szerepel, hogy a területen több más sportág számára is létesítményeket emelnek.

  Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára elmondta: a Puskás Ferenc Stadion és a körülette működő létesítmények rekonstrukciója tovább nem halasztható. Az ingatlanok sporttechnológiailag elavultak és már nem felelnek meg a nemzetközi elvárásoknak. Az államtitkár arról is beszélt, hogy a kormány célja a magyar sportolók kimagasló eredményeinek megtartásával Magyarország sportnemzet státuszának megőrzése.

  A kiállítást hivatalosan Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának elnöke nyitotta meg, aki kiemelte: reméli, hogy a tárlatot minél többen megtekintik, mert fontos, hogy a mostani generáció is lássa, az elmúlt évtizedekben a magyar sportolók milyen sikerekre voltak képesek.

  MTI