magyarfutball.hu

Magyarország - Románia 2 : 2 20:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Világbajnokság 2014 selejtező
877. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Stark Wolfgang (Németország)
nézőszámok:
zárt kapuk mögött
 1. 16' Vanczák Vilmos 1 - 0
  1 - 1 68' Mutu Adrian (11-es)
  70' Dzsudzsák Balázs (11-es) 2 - 1
  sárga lap 73' Goian Nicolae Dorin
  sárga lap 74' Mutu Adrian
  sárga lap 87' Chiricheș Vlad
  2 - 2 90+2' Chipciu Alexandru

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: ingersheim
  2015.05.16, 12:39
  Knézy szurkolása: www.youtube.com/watch?v=jJtho9g7be4

  Szép volt, Jenő!
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2013.11.20, 12:53
  Adrian Mutu: Piturca nagyon jó szakember, csak egy kicsit idejétmúlt. A módszereit szerintem az 50-es, 60-as években használták. Mesélek néhány dolgot. A magyarok elleni meccs előtti egyik edzést azzal kezdte, hogy nem sok mindent tud a másik országról és fogalma sincsen, hányan lakják. Aztán az is csodás volt, ahogyan a magyarok és a törökök ellen készültünk. A Magyarország elleni találkozó előtt megnéztük a magyar-török selejtezőt videón, aztán a törökökre készülve megnéztük ugyanazt, mintha a török-magyar lett volna. Végignéztük mind a 90 percet. És utána miről beszéltünk? Hogy menjünk aludni. Jó szeme van Piturcának a játékosokhoz, de már nem motivált, a stílusa pedig diktatórikus – fogalmazott többek között.

  forrás:
  http://www.csakfoci.hu/node/153080
   
 3. avatar: Coimbra
  2013.04.04, 00:11
  5-en is bent voltatok a meccsen?De jó nektek. smiley
   
 4. avatar: ingersheim
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2013.03.24, 09:13
  Ezt nem hiszem el! Mind a két román gólt mi hoztuk össze. Pedig nem voltunk rosszak, kivéve a védelem.


  nagy kár érte, jobbak voltunk. A románok szinte semmit sem csináltak a 2. félidôben, erre adunk nekik egy gólpasszt a legvégén.


  most sírjak vagy nevessek????

  ez nem véletlen:

  ránézek az órára 22:22 mondom megnézem az eredmény, hogy nyugtázzam a győzelmet.... és lásd....

  tehát 2013 (13 ugye?) 03. 22. én 22:22 kor lesz 2:2 véletlenek márpedik nincsenek.....

  ez a VB esélye is elúszott... ennyi volt


  A bíróval volt a legkevesebb gond, a második félidő elején kellett volna abból a jó néhány helyzetből értékesíteni 1-2-őt és akkor nincs gond. Ezt mi basztuk el, nem kicsit, nagyon.


  A barom állat egervári meg a cseréji elmehetnek a picsába.Behoz két rutinos jó játékos helyett egy zöldfülűt meg egy harminc fölötti játékost.EZ NEM DÖNTETLEN EZ VERESÉG.


  Mi köze volt a vereségnek a cserékhez? Kovács egész jól mozgott, volt egy olyan kiugrása, hogy ha a román játékos nem rúgja fel egy sárgáért, akkor egyedül megy kapura. Halmosi meg a 90. percben állt be. A gólt Varga és Mészáros hota össze, de őket sem emeném ki negatívan, a gólt a csapat kapta. Azért jó lenne, ha Juhász visszatérne.


  èn magunknak gratulàlok dèlután 6óta ott buliztunk 10 ezren!!! nemtom az mlsz- nèl mennyien lehettek, de a stadionnàl fergeteges volt a hangulat, örök èlmèny! vègre egy igazi szurkolàs. tv elött jó szar lehetettsmiley


  Összességében jó volt a válogatott, és Egervári húzásai is nagyjából bejöttek. Mészáros ma nagyon kilógott a csapatból, de Szalai sem hőzönghet, ha kritizálják. Ez a meccs rajta ment el.


  Nézd, a román csapat minőségben és tudásban, tempóban is sokkal előrébb jár mint mi. Tőlünk ez kiugró teljesítmény, tőlük ez az átlag.
  Az alkalmazott szerkezet és taktika tökéletesen működött, nekünk állt a meccs, gyengébb "anyagból". Agresszíven játszottunk és céltudatosan. Nincs ebben irónia, ez látható volt.


  Amennyiben az első félidőben kapunk egy-két gólt, egy szót sem szólhattunk volna, viszont a második félidőben lefociztuk a románokat, mégis két gólt kaptunk! Szalai mesterhármast szerezhetett volna, de még a kaput sem volt képes eltalálni! A végén meg Varga föllöki Mészárost, aki meg lekészíti lövőre a románnak... Kikapunk a törököktől, és készülhetünk a következő világversenyre!


  Korábban is volt már újonc avatás, ez pedig remek alkalom volt, ráadásul gyors játékos, kontrákra jó lett volna. Nem ő baszta el.


  Azért bravúr lett volna ha lefújás után 5 perccel már otthon vannak, mert mintha akkor indultak volna meg a sünök... Semmi értelme nem volt. Szépen 5-10 percet ott még beszéltek volna, aztán irány egy kis kocsma, aztán haza. De rögtön elzavarni őket pár perc után, pláne egy ilyen meccsbefejezés után. Leghülyébb döntés volt. Ott lettél volna kíváncsi lennék hogy reagáltál volna rá.


  A helyszíni közvetítők beszámolója alapján két szurkoló összeszólalkozott, és lökdösődött, amire a rendőrök közbeléptek, pár szurkoló pedig ezt nehezményezve dobálózni kezdett. Ez a tvből, a teljes igazságot majd talán forumtársaktól, ha tartózkodik ott valaki.


  pont azt mondtam,hogy még jót is tesz a csapatnak a zárt kapu,mert még előttem van a 2009-es svédek elleni "sorsdöntő" meccs.kicsit lekerült a teher a vállukról,tudtak szabadabban játszani.

  a románok attól jobbak,hogy van olyan rutinuk,ami nekünk nincsen.láttam azt a meccset is,meg amikor a horvátok felkenték velük otthon a padlót.de itt mentálisan erősebb és kiélezett helyzetekben rutinosabb válogatottakról beszélünk.


  Szabicsot kellett volna kicsit hamarabb levarázsolni és behozni helyette egy olyat, aki képes arra, hogy megfussa a román tornyokat... Mondjuk itt szerintem abszolút elnézte a meccset az öreg, mert nem igaz, hogy ilyen Goian, Csiricses, Tamas kaliberű védőket képtelen volt megverni, akár Szalai, akár Szabics... Nagyon kellett volna egy JÓ formában lévő Rudolf.


  Ebben is van valami, de szerintem egyértelmű volt, már a meccs előtt, hogy ez a román védelem nem lesz épp gyors. Nyilatkozta is Piturca, hogy 3 középhátvédszerű játékos lesz a védelemben, illetve az is látni lehetett, hogy a fentebb már említett három, megeszi reggelire a törpéinket... Erre a meccs vége felé cserél két 1.80 alattit... Néha nem értem a faszpiktort.


  Egervári tökös volt, hogy 2 csatárral kezdtünk. aztán én azt gondoltam, hogy szünetben, 1-0-nál meglépi a Szabics-Varga cserét, mert azt látni lehetett, hogy a védekezést stabilizálni kell. nem lépte meg, várt vele - és majdnem bejött, sorban alakítottunk ki helyzeteket.
  Szalai helyett is jöhetett volna mondjuk Böde, de azért egy ilyen típusú csatárnál, mint Ádám, sosem lehet tudni, mikor villan. most nem jöttek be a dolgai, de lehet, hogy a törökök ellen majd kihasználja az egy helyzetét, és azzal nyerünk.

  baszki. nyerni kellett volna.


  Knézy a himnuszok után azt mondta: "Most egy kicsit leteszem a fülhallgatót"
  és lehetett hallani, ahogy bekiabál: "Ria-Ria-Hungária! Mindent bele!"
  és a srácok visszaintettek. fasza volt.


  az a baj, hogy nem bennük volt, hanem bennünk, hogy találunk egyet nekik. kurvára nem mindegy. idegőrlő lehet így játszani, hogy ennyire bizonytalan a helyzet hátul és még akkor is fosni kell, ha az ellenfélnek momentuma sincs. egy európai szinten közepes védelemmel nem lenne téma a második hely, mert elöl igen jók vagyunk, még akkor is, ha sokszor esetlegesnek tűnik a játék. a rögzített helyzetek kihasználása terén pedig egyenesen Európa élvonalában van jelenleg a magyar válogatott, ez statisztika, nem mesebeszéd. magam sem értem, hogy jön ez össze, de pl Vili ma is ahogy megverte a levegőben a Rangersnél edződött Goiant, az mesteri volt.
  Mészárost viszont egyértelműen jegelni kell már kedden is, szegény nagyon el volt tévedve, majdnem gólt rúgatott Mutuval is (még Királyt is kicselezte), de összességében úgy kóválygott egész meccsen, mint a gólyafos a levegőben. semmi bajom vele, de akkor inkább hívják be Juhászt gyorsba, mindegy mennyire van "készen", ezt féllábon is jobban megoldja.


  Ha behoz egy védőt Hajnal helyére, talán még előbb kiegyenlítenek a románok, mert még jobban magunkra húzzuk őket. A középpályát kellett megerősíteni, mert nem tudtuk megtartani a labdát. Én Pintért is lehoztam volna a hajrában, mert teljesen használhatatlan volt a meccs utolsó periódusában. Helyette is Varga rohangált és végül is ez lett a vesztünk, Mészárost megzavarta, akinél egész meccsen dadogott a labda. Sorsszerű volt, ahogyan a végén nem tudta elrúgni a labdát.


  Maxim rámászott Vargára, nem is véleményes, a románok csodálkoztak a legjobban, hogy megadták a gólt (ők amúgy a másik oldalról filmeztek). de látszik az az m1 felvételén is. simán kirúgta volna, nem is értem mi járhatott Stark fejében.


  Az utolsó gólnál több fordulópont volt, mindegyikből rosszul jöttünk ki. Szalai elveszítette a párharcát. A labdát nem gyűjtöttük be. A komplett középpályánk rosszul helyezkedett, kb. 4 román játékos volt köztük és a védelem között. A román labdásra ketten rontottak rá. Ezt a párharcot is elveszítettük és megvolt a lyuk. A védelmünk túlságosan fel volt tolva, a futóverseny nekünk nem kedvezett.

  Persze utólag könnyű már okoskodni. Elkeserítő így ikszelni, de lehet még javítani. A kijutás pedig részemről eddig sem volt elvárás, inkább a presztízs miatt lett volna ma jó nyerni.


  Az a legnagyobb baj, hogy rengeteg tapasztalatunk van az ilyen elbaszott meccsekről. Lehet szidni a bírót, de engem konkrétan nem érdekel, mert hosszabb távon nézem, és tudom, hogy 25 éve nem a bírón múlik.

  Ha csak ezt a sorozatot nézzük, akkor szerintem egy ilyen meccs beleférhet. Ha tényleg tovább akar jutni a csapat, akkor nincs értelme most beszarni. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem egyébként sem feltartott kézzel kellett volna Bukarestbe elindulni... Ha az ember elhiszi, hogy ez a csapat tényleg jobb az elmúlt x évnél, akkor nincs veszve semmi, mert az ellenfelek sem brillíroznak. Nem mondom, hogy érdektelen, egyáltalán nem, de ráérünk sírni akkor, ha tényleg ezen múlik majd.


  Jó hogy csatárt hoz be a román, hátrányban nem is tudna mást, nehogy már ez erény legyen. Kovács szerepeltetése indokolt volt, Hajnal már lépni nem tudott (ahogy mondjuk Pintér vagy Szalai sem). A románok már nagyon kinyíltak, lett volna lehetőség arra, hogy kilépjen közülük Kovács, egyszer ez meg is történt, de még csírájában elfojtották.
  Korábban egy támadót (Szabics) már beáldozott Vargára a stabilabb középpályáért, még egyet hiba lett volna. Elegen voltunk hátul, meg kellett volna oldani, bár néha az az érzésem, sosem vagyunk elegen hátul...
  Nekem sem szimpatikus San'bá, de rá fogni ezt nem ildomos. Már csak az hiányzik, hogy kihozzuk, Piturca egy edzőpápa. A második félidő nagy részében már csak ült a padon, látványosan szart bele az egészbe, gondolom a másnapi magyarázkodását fogalmazta.


  Ha te 60 kilós emberrel akarsz labdát tartani, lelked rajta! Semmi értelme nem volt kontrázni egy fáradt csapatnak. Erre nem szabad játszani a terület átadásával egy ilyen kiélezett meccsen egygólos előnynél! Az eredményt kellett volna tartani. Hogyan? Úgy, hogy nálunk van a labda, ameddig csak lehet. Rudolf ebben - nem sok mindenben, de ebben - jó. Kicsikar szabadrúgásokat, fedezi a labdát, megcsinál kis kényszerítőket. Sanyi bá' kedvezett egyet a Führernek, de minek... Nem ilyen meccsen kell újoncot avatni!


  Ott voltam a Puskás mellett. A kivetítőtől kb. 15-20 méterre lehettem. A nagy székely és árpádsávos zászló előtt. Körülöttem rengeteg idősebb ember, de még nők is! A mérkőzés 2. félidejének közepén vagy 20 fradista kopasz "férfi" mindenkit félrelökve rohant oda, és valakire nagyon megharagudhattak, mert 20 vertek néhány embert. Ők utálják a c**ányokat ?!?! Ember, ti rosszabbak vagytok még náluk is! A meccs végéig nem tudom ki az anyjukat vertek, de a szerencsétlen már mi mögénk futott el. Én 17 éves vagyok, és én védjem meg a 20 majomtól. Újpesti vagyok, de le szeretném szögezni, nem az volt a bajom, hogy fradisták, hanem az, hogy VÁLOGATOTT meccsen, mikor 2:1-re vezet a Magyar csapat a románok ellen, mi a tökömet kell balhézni a tömeg kellős közepén. Nem tudom, hogy kit vertek, de intézzék el máskor. Nem vagyok egy beszari gyerek, de ezzel már tényleg nekem is tele van a cipőm.
  Szerk: A második félidő közepén pedig a fantasztikus : Azt beszéli Európa... című dalt énekelte a kis brigádjuk. Egy válogatott meccsen...


  megint csak ezt kell szajkóznom. akik ki se mentek itt nyomjàk a hülyesègeiket. azonnal a lefújàs utàn elindúlt a tömeg! bazeg 10 ezer ember volt bezsúfolódva egy utcàn, nem lehet 2perc alatt kiüríteni a területet. ezt egy profi rendőrség aki mint mondta hogy felkèszűlt, simàn lezavarja. még azzal az 1-2 rèszeg balfaxal együtt. mondjuk a jard amúgy is pipa volt, mivel miattunk kellett ott szopnia a hidegben!


  Én is azt állítom, hogy a balsorsozás ostobaság. A futball részleteiben mérhető, elemezhető. Az utolsó 10 percben beszorultunk, nem tudtuk megtartani a labdát. Miért? Nem azért, mert a Barcelona passzolgatott ellenünk, hiszen a meccs egyes szakaszaiban eleget birtokoltuk a labdát. Azért, mert elfáradtunk és a románokban még pont volt annyi, hogy egyébként formán kívül is emeljenek a tempón. Elég volt, hogy összehozzanak egy gólt. Mi pedig azt mondjuk, megnyert meccs volt és pechesen kaptuk az egyenlítő gólt. De ez öncsalás. Sem erő, sem koncentráció nem volt a végén.
  A cserékről már írtam korábban. Egervári hízelgő gesztust tett a kurzusnak gondolkodás helyett. A kis Kovács pehelysúllyal nem tud labdát tartani, pedig fáradt csapatnak tördelni kell a játékot, kiszedni az ellenfelet a ritmusból. Egervári ehelyett a kontrában bízott (miért, milyen észszerűség szerint egy enervált csapattól?), de ahhoz a jól futó, technikás sihederen kívül nem volt már tüdő, ő pedig nem Messi, aki megver 4 tagbaszakadt védőt. Összejött belőle egy román sárga. A másik oldalon meg győzelemmel felérő döntetlen.


  HOGY IS KEZDŐDÖTT TEGNAP? A CARPATHIAN BRIGADE KÖZLEMÉNYE!

  "Kérlek OSZD meg minél több emberhez eljusson az igazság!

  Tegnap néhányan kimentünk a stadionhoz szurkolni a válogatottnak.
  Mi kis csapatunk 10-15 fő, vegyes társaság, volt egyetemista, sportoló és valaki vidékről jött fel 1 céllal, hogy tiszta szívből szurkoljon a válogatottnak. A lefújásig nem is volt gond. ahogy a legtöbben jellemeztük, fesztivál hangulat volt: sok ember aki jól érzi magát, sörözik és szurkol kulturáltan.

  A lényeg:

  A meccs lefújása után szépen mindenki megindult a metró, villamos stb felé. Szomorúak voltunk, igen volt aki a románokat szidta.
  Kifelé sétálva azt látjuk 1 ember elkezd mindenkibe belekötni. Többen odamegyünk megnézzük mi a baja de nem lehet megnyugtatni hanem elkezd mindenkit lökdösni.( Az emberünk egyedül volt, nem volt rajta semmilyen mez nem éppen egy tipikus szurkoló volt...) Egyszer csak a semmiből több tucat roham rendőr lepte el a területet és kezdet pánik hangulatot teremteni.

  Kontroll nélkül fújták a paprika sprét és kezdtek el oszlatni. Természetesen ez után néhány szurkoló is megvadult. 1-2 üveg repült, egy rendőrautó ablaka is betört. Éppen a paprika sprétől fuldokolva értettük meg mi történt.

  Nem hittük el, hogy ilyen létezik, ez igaz. Tudatosan provokálta ki és rendeztek meg egy balhét egy tök békés eseményen. Egy eseményen ahol ultrák, családok, egyetemisták, sportolók, nagypapák és vidékről felutazó emberek szurkoltak békésen.
  Ahogy kijutottunk láttuk, hogy az egész plac több szász rendőrrel van tele...

  Hogy miért kellett egy békés eseményt megzavarni, tönkre tenni nem tudom. De tény, hogy az MLSZ az sajtó mindenki megírhatja, hogy a bőrfejűek megint balhéztak, rongáltak.

  Annyival zárnám mi tegnap este áldozatok voltunk. Egy parancs áldozatai.

  Az hogy mi nem sérülten vagy épp a fogdán töltöttük az éjszakát az csak a szerencse műve.

  Büszke vagyok mindenkire, hogy békésen de hangosan biztattuk a válogatottat.

  Büszke vagyok a válogatottra akik végig küzdöttek és biztos vagyok benne, hogy idegenben győzni fogunk".

  forrás:
  http://forum.nb1.hu/viewtopic.php?id=118382&p=1
   
 6. avatar: ingersheim
  2013.03.23, 15:55
  Lesből jött román tizenegyes, nekünk egy "megnemadott", majd mi is rúgtunk egyet. Nyerhető volt a meccs, nagyon nagy kár a végéért.
  Kib...tt bosszantó!
   
 7. avatar: AMiUtunk
  2013.03.22, 20:12 (szerk.: 2013.03.22, 23:58)
  Érdekes...
  - az ultrák stadionközeli rendezvényén többen vannak, mint az MLSZ babazsúrján az Ötvenhatosok terén,
  - az MLSZ rendezvényén inkább kordonon kívül áll a tömeg, mint a ketrecben. Lehet, hogy a kisteleki-arcképes QR-kód nem volt tökéletes marketing-fogás?
  - a Sportgéza románnyelvü cikkében térképpel is illusztrálja, hogy hol található a "revizionista, nacionalista" csőcselékista tömeg, de a hivatalos MLSZ-buli szín- és tetthelyét nem. Mitöbb, a tér nevet is lefordította, amit ugyebár tulajdonnevek esetében semelyik nyelven nem bevett szokás. Minek ez a nyílt és egyértelmü balhé-előkészítés? Mi a f.sznak teszi ezt ez a sz.r honlap, ha már nem marad a kaptafánál, azzal foglalkozva, amire egy "sport"-oldal esetén számítana a T. Olvasó!?
  - a Sportgéza ugyanazon cikkben románul az egyik bekezdést "Ce vor extremiștii?"-címmel látta el, tehát szélsőségekröl firkál, ugyanakkor a magyar verzió egyazonban bekezdésének a "Mire számíthatnak a szurkolók?"-címet adta. Milyen oknál fogva teszi ezt?

  http://sportgeza.hu/futball/2013/03/22/harmincket_eve_nem_vertuk_romaniat/
  http://sportgeza.hu/futball/2013/03/22/maghiar_rom_n_dup_por_i_nchise/
   
 8. avatar: NNS
  2013.03.22, 14:46 (szerk.: 2013.03.22, 20:34)
  A mérkőzést 20:15 órától az M1 közvetíti, a hivatalos TV-stream itt elérhető: http://videotar.mtv.hu/livem1.aspx
  Ha ez nem működne, itt van bőven alternatíva: http://banok.myfreeforum.org/Meccs_streamek_Match_streams_about15.html
   
 9. avatar: AMiUtunk
  2013.03.19, 23:04 (szerk.: 2013.03.19, 23:08)
  Nem kellenek ide összeesküvés-elméletek. Íme, egy újabb "véletlen":
  De mit közvetített a tévé?

  Már a barátságos meccs közvetítése is kisebb botrányt okozott. A (...) blog hívta fel a figyelmet arra augusztus 16-án, hogy a mérkőzést közvetítő MTVA más képet küldött iz(...)be, és mást láthattak a hazai nézők.

  Az iz(...)be továbbított közvetítésben a vendégek himnusza alatt a magyar szurkolótábor keménymagját láthatták a nézők, akik közül többen hátat fordítottak a pályának, vagy rigmusokat skandáltak. Az MTVA sokáig hárított, végül elismerték felelősségüket.

  „A részletes vizsgálat eredményeit áttekintve a[z MTVA-]vezérigazgató megállapította, hogy egy rövid ideig egy műszaki munkatárs figyelmetlenségéből adódóan más jel került továbbításra a magyar és más az iz(...)i televíziónézőknek. A hibát orvoslandó, dr. Böröcz István vezérigazgató a minőségbiztosítás érdekében a továbbiakban egy új ellenőrzési szintet építtet be minden hasonló jeltovábbítási folyamatba. A hibát vétő műszaki munkatárs írásbeli figyelmeztetésben részesült. Az érintettektől az MTVA ezúton is elnézést kér" - állt október közleményükben.

  Forrás: http://sportgeza.hu/futball/2013/01/09/magyar_roman_zart_kapu/

  Figyeljétek meg, legközelebb majd a tetűhintások szeretetszolgálatáról szól Andersen legújabb meséje.
   
 10. avatar: CSATÁR
  2013.03.19, 19:59
  Már az is provokatív találkozó volt magyarral(okkal) szemben .
   
 11. avatar: NNS
  2013.03.19, 16:17
  Én úgy tudom hogy ezt a meccset még Kistelekiéktől örököltük, a 2009 februárjában Izraelben lejátszott meccsért ( https://www.magyarfutball.hu/hu/merkozesek/2009-02-11/izrael-magyarorszag ) cserében.
   
 12. avatar: CSATÁR
  2013.03.19, 16:10
  Azt kellene megbüntetni aki valószinüsíthetően provokatív célból hívta meg a zsidó válogatottat , mivel előre tudni lehetett hogy az "antiszemita" kártya kijátszása a "testvéri" nemzet/nép fellépése okán a magyarok ellen kijátszható a cél szentesíti az eszköz alapján. Jól kitervelt dolog volt a "barátságos" provokáció .
   
 13. avatar: Sanyi-Hungaria
  2013.03.13, 20:27
  kép
   
 14. avatar: magyarfutball.hu
  2013.03.13, 18:55
  A győri Koltai Tamás sérülése miatt nem játszhat a románok és a törökök elleni vb-selejtezőkön.
  Változás történt a Románia és Törökország elleni vb-selejtezőkre készülő magyar válogatott keretében: a győri Koltai Tamás ágyéksérülés miatt nem tudja vállalni a játékot a soron következő vb-selejtezőkön, ezért nem csatlakozik a csapathoz vasárnap. Egervári Sándor szövetségi kapitány, egyeztetve a debreceni szakmai stábbal, Szakály Pétert, a DVSC-Teva középpályását hívta meg Koltai helyére a keretbe.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/2013/03/valtozas-a-valogatottban-koltai-helyett-szakaly-a-keretben/
   
 15. avatar: magyarfutball.hu
  2013.03.13, 18:54
  A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a Magyar Labdarúgó Szövetség a FIFA-döntés végrehajtásának felfüggesztése iránti kérelmét, így végleges, hogy a Magyarország-Románia vb-selejtező mérkőzést zárt kapuk mellett kell megrendezni.
  A MLSZ a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség céljaival egyetértve, de az ítélet súlyosságát, arányosságát és a szankciók célravezetőségét vitatva fordult a legfelsőbb fórumhoz, a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) a FIFA zárt kapus határozatával szemben, kimerítve ezzel valamennyi rendelkezésére álló jogorvoslati lehetőséget.

  További jogi lehetőség hiányában a Magyar Labdarúgó Szövetség tudomásul veszi a CAS döntését, amely helybenhagyta a FIFA fellebbviteli bizottsága által hozott súlyos szankciókat, ennek értelmében a Magyarország - Izrael mérkőzésen történt sorozatos szabálysértések következményeként - 40 ezer svájci frank pénzbüntetés mellett – a március 22-i, románok elleni vb-selejtező mérkőzést az MLSZ-nek zárt kapuk mellett kell megrendeznie.

  A CAS ma nyilvánosságra hozott döntése is egyértelművé tette, hogy a rasszista, gyűlöletkeltő, a futball szellemiségétől teljességgel idegen megnyilvánulásoknak súlyos következményei lehetnek. Ugyanakkor a FIFA korábbi döntése és a CAS ítélete is egyértelművé tette, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség nem követett el mulasztást a Magyarország-Izrael mérkőzés biztonsági előkészítése és szervezése kapcsán, a normasértéseket egy kisebbségben lévő szűk csoport követte el, a büntetés azonban a teljes magyar futballtársadalmat sújtja.

  Az MLSZ a döntő többségben tisztességes magyar szurkolók, a csapatukat sportszerűen buzdító szimpatizánsok kiszolgálása érdekében, lehetőséget biztosít a közösségi élmény megéléséhez a magyar-román vb-selejtező alatt. Azok a szurkolók, akik szeretnék kifejezni a válogatott melletti kiállásukat, a Magyarország-Románia vb-selejtező mérkőzést az Ötvenhatosok terén felállított óriás kivetítőn, közösen tekinthetik meg. A meccs előtt a Magna Cum Laude együttes ad koncertet a magyar válogatott szurkolóinak.

  A rendezvénnyel kapcsolatos részletekről az MLSZ hamarosan tájékoztatja a közvéleményt.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/2013/03/dontott-a-cas-marad-a-zart-kapu/
   
 16. avatar: magyarfutball.hu
  2013.03.12, 12:00
  Egervári Sándor szövetségi kapitány kihirdette a románok elleni, március 22-i és a törökök elleni, március 26-i vb-selejtezőkre készülő keretét. A tavaszi szezont kiváló formában kezdő, 21 éves Kovács István is tagja a keretnek - az első fordulókban két nagyszerű gólt szerző középpályás első alkalommal készülhet a felnőttek között. Nem került be viszont a Videotonból Juhász Roland, aki egyelőre meccshiánnyal küzd, ezért Egervári Sándor még nem számít a játékára.

  - Kovács István hónapról hónapra fejlődik, és elérkezett az idő, mikor már segíteni tud az A-válogatotton. Természetesen megkülönböztetett figyelemmel fogjuk őt segíteni, hogy zökkenőmentesen illeszkedhessen be a csapatba. Sajnos Juhász Roland meghívásáról kénytelenek voltunk lemondani, mert az utóbbi időszakban mindössze egy Ligakupa-mérkőzésen lépett pályára, mintegy nyolc hónapja alig szerepelt tétmérkőzésen - mondta az mlsz.hu-nak Egervári Sándor- mondta az mlsz.hu-nak a szövetségi kapitány.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/2013/03/kovacs-istvan-is-keszulhet-a-romanok-ellen/
   
 17. avatar: magyarfutball.hu
  2013.03.12, 11:59
  A március 22-i Magyarország-Románia vb-selejtező előtt két játékos is kidőlt a vendégek keretéből.
  Az olasz másodosztályú Speziában szereplő Dorin Goian és a VfB Stuttgart alkalmazásában álló Alexandri Maxim is megsérült a hétvégi fordulóban, a hírek szerint mindketten kihagyják a magyar válogatott elleni budapesti mérkőzést.

  Adrian Mutu ugyanakkor felépült sérüléséből, és nemcsak pályára lépett az Ajaccio hétvégi bajnokiján, hanem végig is játszotta az összecsapást. A beszámolók szerint ugyanakkor a formája még bőven hagy kívánnivalót maga után. Ciprian Marica ezzel szemben még nem volt a Schalke keretében hétvégén, budapesti játéka továbbra is kérdéses.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/2013/03/ket-uj-serult-a-roman-valogatottban/
   
 18. avatar: magyarfutball.hu
  2013.02.07, 13:07
  Egervári a románok elleni meccsen utoléri Matthäust a szövetségi kapitányi örökranglistán (28 meccs).

  Matthäus mérlege: 28 M 11 GY 3 D 14 V
  Egervári mérlege: 27 M 15 GY 5 D 7 V

  forrás:
  Mechike - http://forum.nb1.hu/viewtopic.php?id=116869&p=3
   
 19. avatar: magyarfutball.hu
  2013.02.04, 21:45
  A FIFA Fellebbviteli Bizottsága hétfőn arról értesítette a Magyar Labdarúgó Szövetséget, hogy nem változtatott korábbi, a Magyarország-Románia vb-selejtezőt érintő döntésén.
  A Magyar Labdarúgó Szövetséget nem érte váratlanul a FIFA Fellebbviteli Bizottságának döntése, amely minden pontján helyben hagyja az első fokon eljáró tanács által hozott súlyos szankciókat.
  Mint ismert, a Magyarország-Izrael mérkőzésen történt szabálysértések következményeként – 40 ezer svájci frank pénzbüntetés mellett – a március 22-i, Románia elleni vb-selejtező mérkőzést zárt kapuk mellett kell a megrendeznie magyar szövetségnek.

  A FIFA céljaival egyetértve, de az ítélet arányosságát és a szankciók célravezetőségét továbbra is vitatva, az MLSZ a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul az ítélettel szemben, kimerítve ezzel valamennyi rendelkezésére álló jogorvoslati fórum lehetőségét.

  Ugyanakkor a tisztességes magyar szurkolók iránt érzett felelősségtől vezérelve, a többségben lévő, a csapatát mindenkor sportszerűen buzdító szimpatizánsainak kiszolgálása érdekében, a szövetség egyeztetést kezdeményez a szurkolói képviseletekkel is arról, hogy milyen módon tudnak és kívánnak a mérkőzés sikeres megvívásához segítséget nyújtani a magyar válogatottnak. Az MLSZ minden támogatást megad ezen a területen a szurkolói kezdeményezéseknek.

  A részletekről az MLSZ folyamatosan tájékoztatja a közvéleményt.

  forrás:
  http://www.mlsz.hu/2013/02/a-fifa-ujabb-dontese-utan-a-cas-hoz-fordul-az-mlsz/
   
 20. avatar: NNS
  2013.01.16, 16:51
  Az MLSZ részletes tájékoztatása a magyar-román mérkőzés kapcsán
  2013. január 16., szerda 11:19
  Lépések a barátságos és biztonságos szurkolói közeg megteremtése érdekében.
  Tartalom:

  0. A meccs: Mi történt pontosan az augusztusi mérkőzésen
  1. Jog: A FIFA fegyelmi határozatának súlya, az MLSZ fellebbezésének iránya
  2. Szervezet: Az MLSZ akciója a közös szurkolói meccsnézés érdekében, alternatív akciók, kommunikáció
  3. Kampány: antirasszista kampány indítása, ennek formája
  4. NB I: A fegyelmi gyakorlatunk szigorítása, az alkalmazás módja, stadionbiztonsági projekt

  Részletes tájékoztatás

  0. A meccs: Mi történt pontosan az augusztusi mérkőzésen

  2009. februárjában – korábbi meghívásnak eleget téve – a magyar labdarúgó-válogatott Erwin Koeman vezetésével Izraelben lépett pályára barátságos mérkőzésen. A nemzetközi sportdiplomáciában elfogadott gyakorlatot követve, az akkori szerződésben vállalt kötelezettség alapján, a Magyar Labdarúgó Szövetség viszonozta az izraeli meghívást, így jött létre 2012-ben a Magyarország-Izrael barátságos mérkőzés, augusztus 15-én.
  Ennek előkészítése során a szervező MLSZ mindvégig tekintettel volt az esemény kiemelt biztonsági kockázatára. A stadionba érkező szurkolók biztonsága mellett az izraeli sportolók érkezésétől távozásáig biztosítani kellett a vendégcsapat által kért szigorú biztonsági, szervezési feltételeket. Magyarország Izraeli Nagykövetségének szeptember 9-én kelt levele szerint „a baráti futballmérkőzés biztosítása rendkívül professzionális és szervezett volt. A helyszín és a mérkőzés tökéletesen lett biztosítva és a rendezvény biztonságos lebonyolítása kiváló volt.”
  A mérkőzést megelőzően, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) 1314-es számú, 2012. júliusában kiadott körlevelében a világszervezet budapesti kongresszusán nyilvánosságra hozott döntésekre hivatkozva szigorítja a mérkőzésekkel kapcsolatos diszkriminatív viselkedés szankcionálását. Egyértelműen kimondja a zéró tolerancia elvét, és a következőkben fogalmazza meg a legfontosabb labdarúgással kapcsolatos tizenegy alapelvet:

  • Hitelesség és etikus viselkedés
  • Tisztelet és méltóság
  • Zéró tolerancia a diszkriminációval, a szándékos sértéssel szemben
  • Fair play
  • A szabályok, előírások betartása
  • Az érdekek ütközésének figyelmen kívül hagyása
  • Átláthatóság és jogkövetés
  • Társadalmi és környezeti tudatosság, felelősség
  • Harc a drogok és doppingszerek alkalmazása ellen
  • Zéró tolerancia a vesztegetésekkel, a korrupcióval szemben
  • A fogadások mellőzése, a manipulációk kiszorítása

  A mérkőzésen magyar nézők egy csoportja a válogatott biztatása, a szurkolás helyett a találkozó kezdetétől sportszerűtlenül, a kulturált magatartástól eltérő módon viselkedett. A vendégcsapat himnusza alatt hátat fordított a játékosoknak (egyesek füttyel, és a nadrágjuk letolásával is jelezték, nem tisztelik meg az izraeli himnuszt), majd szélsőséges, bántó és kirekesztő skandálásokba kezdtek, melyek közül legtöbbször a „mocskos zsidók” ismétlődött meg, de éltették Mussolinit, az olasz fasiszták vezérét. E mellett a nézők egy csoportja a politikai véleménynyilvánításra is alkalmas jelképeket viselt ruházatán, illetve ezeket fel is mutatta a mérkőzés során: palesztin, iráni zászló, Árpád-sáv, nagy-Magyarország, amelyek a FIFA hivatalos állásfoglalása szerint szintén nem vihetők labdarúgó-mérkőzésre.
  E nézők egy csoportja a holokauszt során kivégzett magyarországi zsidók emlékét megszégyenítve vonatzajt utánoztak, és Auschwitz, Buchenwald felkiáltással éltették a számos honfitársunk halálát okozó koncentrációs táborok helyszínét. A mérkőzés kiemelt biztonsági fokozatú besorolása miatt a biztonsági feladatok felelőse a Rendőrség volt az eseményen. Az MLSZ szervezői a helyszíni rendőri biztosítás vezetőivel egyeztettek a mérkőzés közben, és úgy ítélték meg, hogy tettlegesen nem lépnek közbe, nem távolítják el a szélsőséges véleményeket megfogalmazó személyeket. Ugyanakkor a FIFA fegyelmi határozata egyértelműen rámutat, a szervezőnek (MLSZ) ebben a helyzetben – tekintettel az elhangzó rigmusok súlyára – intézkednie kellett volna az érintettek kiemelése, a szektor esetleges kiürítése érdekében. A szövetség több alkalommal a hangosbemondó segítségével szólította fel a jelenlévőket a sportszerű viselkedésre, és rendezői intézkedésekkel is igyekezett a nézőtéri magatartást helyes irányba terelni.
  A mérkőzést követően az MLSZ soron következő elnökségi ülésén (augusztus 23.) határozatban elhatárolódott a nézők szélsőséges, sportszerűtlen csoportjától. Levélben fejezte ki sajnálatát és kért bocsánatot a történtek miatt Magyarország izraeli nagykövetétől, az Izraeli Labdarúgó-szövetségtől, illetve a FIFA-tól.

  1. Jog: A FIFA fegyelmi határozatának súlya, az MLSZ fellebbezésének iránya

  A FIFA fegyelmi bizottsága nemzetközi szervezetek, a FARE (Football Against Racism Europe), a bécsi Israelitische Kultusgmeinde és a Simon Wiesenthal Központ tájékoztatása és kezdeményezése alapján, 2012. október 11-én indított fegyelmi eljárást az ügyben, és erről október és november folyamán két alkalommal írásban tájékoztatta az MLSZ-t is, amely a megadott határidőben szintén két alkalommal írásban eljuttatta hivatalos álláspontját a fegyelmi bizottság elé.
  A FIFA fegyelmi testülete november huszadikán ült össze, amely napon a FIFA tájékoztatása szerint a 4 fős ülésen 80 fegyelmi ügyet tárgyalt. A Magyarország-Izraeli mérkőzéssel kapcsolatos határozatot a FIFA adminisztráció 2013.január 8-án este, munkaidő után küldte meg az MLSZ-számára, mely az 2012. augusztus 15-i barátságos válogatott mérkőzés során történt incidens ügyében a nemzetközi szövetség gyakorlatában is ritka súlyos büntetésre ítélte a rendező Magyar Labdarúgó Szövetséget. Az MLSZ a jelzett időpont előtt nem kapott semmilyen értesítést vagy jelzést a döntésről.
  A döntés szerint, a 2014-es világbajnoki selejtező sorozat következő, 2013. március 22-én Románia válogatottjával lejátszandó mérkőzését az MLSZ zárt kapuk mellett köteles megrendezni. Emellett 40 000 svájci frank megfizetésére is kötelezte a Szövetséget.
  Az elmarasztaló határozat megismerése után, haladéktalanul, 2013. január 9-én az MLSZ hivatalosan jelezte a FIFA-nak, hogy élni kíván a fellebbezés jogával. Ezt követően a szövetség szakemberei - széleskörű szakmai konzultáció után - elkészítették a minden részletre kiterjedő, nagy körültekintéssel összeállított fellebbezés szövegét. A fellebbezés beadására szabott végső határidő január 18.

  A Magyar Labdarúgó Szövetség megítélése szerint a határozathozatal a FIFA eljárási szabályainak betartásával történt, formai hiba nem történt. Az MLSZ vezetése úgy döntött, a FIFA-hoz címzett beadvány elkészítése során kizárólag az ügy sportszakmai és jogi vonatkozásaival foglalkozik, minden szakmán kívüli érv gyengítheti az MLSZ fellebbezésének erejét és esélyeit.

  A többségében videofelvételekkel is alátámasztott kifogásolt történések nem cáfolhatóak, azok megtörténte, az antiszemita és náci rigmusok skandálása és a FIFA által tiltott szimbólumok használata nem képezheti vita tárgyát.
  Fellebbezésünk célja mindezekre is tekintettel kizárólag a rendkívül súlyos kettős büntetés, azon belül a „zárt kapus” szankció enyhítésére, azaz visszavonására vagy próbaidőre való felfüggesztésére irányul.

  Az MLSZ jelenlegi ismeretei alapján indokoltnak tartja, hogy a legvégső jogi lehetőségig elmegy, így szükség esetén a nemzetközi Sport Állandó Választottbíróság (CAS) jogorvoslati lehetőségét is igénybe veszi az indokolatlanul súlyosnak tartott büntetés enyhítése érdekében.

  Tudomásul kell vennünk azonban, hogy a sportjog a rendező objektív, azaz vétkességre tekintet nélküli felelősségét ismeri, így ha továbbra tagjai kívánunk maradni a legnagyobb nemzetközi szövetségnek, akkor – ahogy eddig is, azután is - be kell tartanunk és tartatnunk a szövetség szabályait, köztük az alapvető emberi jogok tiszteletére vonatkozó egyetemes szabályokat, különben – a FIFA 1413-as sz. körlevelében kinyilatkoztatott zérótolerenciával is összhangban, - az elmarasztaló határozatban foglaltak szerint mérlegelés nélkül további, súlyosabb szankciókra számíthat a magyar labdarúgás.

  Ez utóbbi veszély elkerülése érdekében is célszerű kiemelni a határozati dokumentum – s egyben a FIFA politikájának - néhány kinyilatkoztatását.

  - E szerint a „mocskos zsidók”, Auschwitz, Buchenwald, Mussolini skandálása, éltetése rasszista és antiszemita magatartásnak minősül, és minden körülmények között tiltott a sportpályákon.
  - Az Árpád-sávos címer és a Nagy Magyarország szimbólum sporteseményeken nem jeleníthető meg.
  - A mérkőzésen a Palesztin zászló használatát, a Palesztina skandálását politikainak és provokatívnak ítélte meg, amelynek sporteseményen való jelenlétét elítéli és a büntetés alapjául szolgáló cselekmény részének tekinti.
  - A valamely csapat himnusza alatti füttyölést, és a himnusz alatt a játéktérnek való hátat fordítást elítéli és a büntetés alapjául szolgáló cselekmény részének tekinti.
  - A Bizottság a fenti szabálytalanságokat, kifogásolt magatartásokat kirívóan megdöbbentőnek, agresszívnak és visszataszítónak minősítette.
  - A Bizottság a rendező MLSZ mérkőzés előtti és utáni intézkedéseit elismerte, de a kifogásolt eseményekkel kapcsolatban nem tartotta elegendőnek. Ugyanis a mérkőzés alatti beavatkozás hiányát rója fel, és emiatt büntette meg a szövetséget. Az MLSZ, mint rendező az indoklás szerint nem intézkedett a mérkőzésen előfordult rasszista és diszkriminatív események leállítására az elkövetők azonosítása és a biztonsági személyzet által történő, stadionból való azonnali kivezettetése céljából, amivel megakadályozta volna a rasszista viselkedés folytatását, megismétlődését.

  A FIFA tehát a mérkőzésen tapasztalt jelenségeket kirívóan elítéli, a visszataszító jelzővel illeti. De az MLSZ a büntetést közvetlenül nem ezért kapta! Az MLSZ, mint a FIFA tagja, azért kapta a büntetését, mert nem avatkozott be, és beavatkozásával nem vetett véget a rasszista eseményeknek.

  2. Szervezet: Az MLSZ előkészülete a közös szurkolói meccsnézés érdekében, alternatív akciók, kommunikáció

  A végső döntéstől függetlenül az MLSZ elkötelezett, hogy megteremtse a lehetőségét annak, hogy március 22-én a magyar válogatott szurkolói közösen nézhessék a mieink Románia elleni világbajnoki-selejtezőjét, részesei legyenek annak a közösségi élménynek, amelytől a szélsőségesek viselkedését követő FIFA fegyelmi határozat jelen állás szerint megfosztja őket. Éppen ezért az MLSZ már megkezdte a szervezését egy közös meccsnézés előkészítésének Budapesten, a Puskás Stadion közelében, az 56-osok terén (korábbi Felvonulási tér), a Városliget és a Hősök tere mellett. Itt akár több tízezer szurkoló is kényelmesen elfér, és közösen drukkolhat Egervári Sándor csapatának, jó hangulatot teremtve, kulturáltan szórakozva.

  Az MLSZ célja, hogy amennyiben a FIFA döntése érvényben marad, és zárt kapuk mellett kell megrendezni a mérkőzést, akkor is érdemes legyen várni a márciusi dátumot. Erre a rendezvényre meghívjuk a csapat szurkolóit Budapestről, vidékről és akár a határainkon túlról is!

  Minden más, egyéni, politikai indíttatású kezdeményezés ellentétes az MLSZ azon szándékával, hogy a magyar válogatott mérkőzései politikamentes sportesemények legyenek, éppen ezért az MLSZ minden pártot, civil szervezetet, közösséget arra kér, tekintsen el saját rendezvény megszervezésétől, és segítse az MLSZ-t az itt megfogalmazott célok kivívásában.

  A szervezés időszakában az mlsz.hu-n, és az MLSZ hivatalos Facebook-oldalán lesznek láthatóak a rendezvénnyel kapcsolatos információk. A szövetség nem titkolt célja az is, hogy ilyen módon is erősítse a szurkolókban a közösségi érzés, az összetartozás jelentőségét, ám olyan módon, hogy annak alapját a magyar válogatott iránti rajongás szolgáltassa, és így az mentes legyen mindenfajta rivalizáló nézettől és önös érdektől.

  3. Kampány: antirasszista kampány indítása, ennek formája

  A Magyar Labdarúgó Szövetség évek óta elkötelezett mindenfajta diszkrimináció elleni harcban. Konferenciák, bizottsági munka, rászorultak folyamatos támogatása bizonyítja, hogy az 1901-ben alapított szervezet nem csak szavakkal tesz a demokratikus jogoknak a sportrendezvényeken való érvényesítése érdekében (lásd még 4. pont). Éppen az egymás elleni játék, a küzdelem során válik igazán nyilvánvalóvá: a futballpályán minden ember – vallásától, származásától, világnézetétől, anyagi hátterétől – függetlenül megérdemli a tiszteletet, méltóságot és egyenlő bánásmódot. Nincs helye annak a nézői mentalitásnak a futballstadionokban, hogy a csapat biztatása helyett valaki az ellenfelet vagy harmadik felet mocskolja – különösen nem faji, etnikai alapon. Az imént említett rossz szemlélet már így is nagyon sok, pénzben is mérhető kárt okozott a magyar labdarúgásnak, hozzájárult annak az európai élvonaltól való leszakadásához.

  Ki kell mondani, csak az tekinthető szurkolónak, aki a futballstadionokban kulturált módon tud hangot adni csapata iránti rajongásának. Tudjuk, hogy a labdarúgást szerető közvélemény, ide értve a manapság rendszeresen meccsre járók nagy többségét is, egyet ért az MLSZ fönti törekvésével, mint ahogyan azt is, hogy szurkolóink túlnyomó többsége nem azonosul rasszista, kirekesztő nézetekkel, sőt, bármely etnikumhoz tartozó, vallású labdarúgónak, edzőnek megadja a neki járó tiszteletet.

  A szövetség az előbb kifejtett üzenetek megfogalmazása, a közösségi, szurkolói összetartozás-érzés erősítése céljából az mlsz.hu-n, és a közösségi oldalakon nagyszabású kampányt indít el. Ennek részletei hamarosan ismertté válnak.

  Kérünk mindenkit, csatlakozzon ehhez a kezdeményezéshez, hogy a jövőben jobb hangulatban szurkolhassanak a meccsre járók, és hogy azok is jó érzéssel vegyenek részt a magyar válogatott és az élvonalbeli klubok mérkőzésein, akik ezt eddig nem tették!

  4. NB I: A fegyelmi gyakorlatunk szigorítása, az alkalmazás módja

  Az NB I-es klubfutball fejlesztése, a nézőszám fokozatos emelése kiemelt stratégiai feladatunk. Az MLSZ 2010-ben – másfél évvel a magyar-izraeli mérkőzés előtt – lépéseket kezdeményezett annak érdekében, hogy a labdarúgó-stadionok biztonságos, erőszakmentes helyszínek legyenek. Éppen ezért indult útjára a kormány által is támogatott Stadionbiztonsági Projekt, amelynek keretében három éve minden esztendőben közel 1 milliárd forint költhető a biztonságtechnikai berendezések beszerelésére, fejlesztésére. A folyamatot az MLSZ mindaddig életbe tartja, amíg nem mondható minden magyarországi stadion családbarátnak és teljesen biztonságosnak.

  Céljaink elérése érdekében egyértelmű jelzést kell adnunk azok számára, akik kilátogatnak a klubmérkőzésekre. A jövőben, így már a tavasszal újrainduló bajnoki szezonban sem fogadható el a szurkolók tömeges diszkriminatív véleménynyilvánítása. A mérkőzésen részt vevő MLSZ-ellenőrök felelőssége lesz – a játékvezetők mellett –, hogy a hazai klub szervezőinek segítségével megszakítsák azt a találkozót, amelyen a szurkolók diszkriminatív, sértő, antiszemita rigmusokat hallatnak. Ezzel párhuzamosan szigorodik a Fegyelmi Szabályzat és annak alkalmazása a FIFA által előírt zérótolerancia alapján.

  Célunk elérése során nagyobb hangsúlyt fektetünk a prevencióra. Az MLSZ a szurkolók képviselőivel, a Szurkolói Irodával két éve folyamatos egyeztetéseket folytat. Ennek során közeledett a mérkőzésre járó szurkolói csoportok és a szövetség álláspontja a mérkőzések megrendezését illetően. A jövőben is bízunk a szurkolók együttműködésében, amelynek köszönhetően a legnagyobb hazai szurkolótáborok, a drukkerek érdekei is érvényesülnek az MLSZ által megkezdett folyamatok végrehajtása során. Szintén fontos partner a válogatott szervezett szurkolói csoportja, a Carpathian Brigade, amelynek lelkes, kitartó, áldozatkész tagjai minden sportszerű eszközt bevetnek a magyar válogatott sikere érdekében, de akik elítélik az erőszakot és diszkriminációt.

  Döntéseiktől nemcsak a meccsre járók jobb közérzetét, hanem a futball iránt jelenleg közömbös befektetői csoportok élénkebb érdeklődését is reméljük.

  MLSZ

  forrás: http://www.mlsz.hu/2013/01/az-mlsz-reszletes-tajekoztatasa-a-magyar-roman-merkozes-kapcsan/
   
 21. avatar: patya96
  2013.01.16, 12:37
  Mint ismeretes, a jelenlegi állás szerint szurkolók nem láthatják a helyszínen a Magyarország-Románia vb-selejtezőt és az MLSZ-nek arra az esetre, ha a FIFA nem változtat a magyar fellebbezés eredményeként, az az ötlete támadt, hogy Budapest óriásterén hozza össze a szurkolókat.

  Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a Magyar Labdarúgás Fórumán, szerdán bejelentette, hogy az Ötvenhatosok terén (volt Felvonulási tér) kivetítőkön követhetik majd a tervek szerint a kilátogató drukkerek a mérkőzést, és Csányi szerint így akár 50 ezer magyar szimpatizáns is összegyűlhet a Városliget mellett. Az üzletember arra kérte a szurkolókat, hogy ide, és ne a különböző pártrendezvényekre látogassanak ki március 22-én.

  Az MLSZ-vezér a zártkapussá nyilvánított találkozó kapcsán ugyancsak elmondta, hogy vannak felvételeik azokról, akik miatt a FIFA a büntetést kirótta, és az Izrael elleni találkozón történtek ügyében be is tudják majd azonosítani az érintett, mintegy 200 fős magot. A FIFA 40 ezer eurós büntetését és a kiesett jegybevétel összegét, azaz mintegy 1 millió dollárt be is hajtanák peres úton az elkövetőkön.

  - Mindenki megítélése szerint elfogadhatatlan események történtek néhány szurkoló részéről. 100-200 szurkoló viselkedésének következményeit több 10 ezren viselik. A zártkapus büntetés és 40 ezer svájci frankos büntetés jogos, de nem lehet szó nélkül elmenni mellette, mivel a büntetés mértéke indokolatlan és méltánytalan, hiszen korábban nem volt különösebb rendbontás, így eddig fehér lappal szerepelhettünk a FIFA-nál. 200 szurkoló miatt a 86-os vb szereplés óta a legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzésen nem lehetnek nézők a jelen állás szerint. A Puskás-stadion középső szintére nagy összegeket költöttünk, úgy tűnik kidobott pénz volt...indokolatlannak tartjuk a büntetést, de ez a mérkőzés azért a mi szégyenünk – zárta szavait az MLSZ első embere.
   
 22. avatar: ingersheim
  2013.01.15, 19:36
  Ez már nem vicc, úgy packáznak velünk, ahogyan akarnak. Ráadásul Blatter és a román szövetség elnöke elég jó haverok is...
   
 23. avatar: magyarfutball.hu
  2013.01.08, 22:44
  Életem első túrája Albánia volt. A megvetemül albán cigányok 60 percen keresztül szidtak minket, fenyegettek, hogy elvágják a torkunkat, kövekkel, üvegekkel dobáltak minket (volt, aki 8 napon túl gyógyuló sérüléssel jött haza). Elhoztuk a 3 pontot, nem jelentettünk fel senkit. Majdnem rögtön utána Szerdahelyre mentem egy mérkőzésre. Barátokat láttunk összeesni illetve a rettegéstől remegni, a halálszagot lehetett érezni a stadionban. Hála Istennek senki sem vesztette életét, de ez nem a tótokon múlt. Utána megjártuk Kisinyovot, ahol a veszett moldáv rendőrök miatt nem tudtunk még megmozdulni se. A fejünk felől érkező kő és pyrotekhnikai dolgokat ne is emlitsük. Volt bármi a meccs után? Semmi. Életünket többször is veszélyeztették, semmi következménnyel. Mi történt az izraeli meccsen? 3 palesztin, pár iráni zászló, zsidózás, baba szappan... Tényleg teljesen korrekt a döntés, kedves UEFA?

  Foki Attila - facebook
   
 24. avatar: AMiUtunk
  2013.01.08, 22:29
  Imádlak, vazelintál!
  "Hungary and Bulgaria sanctioned to play without spectators"
  http://www.fifa.com/aboutfifa/organisation/news/newsid=1982124/?intcmp=fifacom_hp_module_media_statements