magyarfutball.hu

Magyarország - Csehország 1 : 1 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Magyarország - Csehország 2023
  2. Magyarország - Csehország 2023
  3. Magyarország - Csehország 2023
  4. Magyarország - Csehország 2023
  5. Magyarország - Csehország 2023
  6. Magyarország - Csehország 2023
  7. Magyarország - Csehország 2023
  8. Magyarország - Csehország 2023
  9. Magyarország - Csehország 2023
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.6 (5 szavazat)

játékvezető: 1.6 (5 szavazat)

hangulat: 3.4 (5 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 0 (1)
  2. 1 : 1 (1)
  3. 2 : 1 (1)
barátságos mérkőzés
982. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Pajač Igor (Horvátország)
nézőszámok:
  1. fotbal.cz: 54.444
  2. nso.hu: 54.444
  3. mlsz.hu: 60.000 (telt ház)
Telt ház!

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Garullus
    2023.09.11, 22:45
    Kiegyenlített játék folyt. A cseh labdarúgók feltűnően képzettek voltak. A labda csak úgy ragadt hozzájuk, passzokban pontosak voltak, és kellően harcosak. A mieink jól vették fel a kesztyűt, ezért lett kicsit parázs hangulatú a végére a mérkőzés. A párharcokat, az egy-egy elleni csatákat azonban inkább a vendégek nyerték. És ez lett a döntő. A mieink pontatlanul játszottak, és hiába az igyekezet, az egészséges önbizalom, mindig annyit játszol, amennyit az ellenfél enged. Két jól felkészített csapat meccsén igazságos döntetlen született, ami mindenképp dicséret a mi fiaiknak, hiszen nem oly régen a csehek simán vertek volna minket, most meg kapaszkodni kellett nekik az ikszhez.
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2023.09.11, 13:02
    Telt ház! Az utolsó néhány jegy kivételével minden belépő elkelt a mai válogatott összecsapásra. Már nyitva vannak a Puskás Aréna kapui, jegy nélkül viszont senki ne induljon el!

    2023.09.10
    https://twitter.com/MLSZhivatalos/status/1700861358273597573
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2023.09.11, 11:57
    Jaroslav Silhavy: Kimondottan kiegyensúlyozott mérkőzést láthattunk. Lehet, hogy születhetett volna több gól, de ez most így sikerült. Tisztában voltunk a magyar válogatott játékával, de természetes, hogy ők is próbálkoztak némi változtatással, és mi is. A több mint ötvenezer néző pedig önmagáért beszél. Fantasztikus játékosok alkotják a magyar csapatot, Szoboszlai Dominik az első, akit kiemelhetek a hazaiaktól. Egy döntetlen egy ilyen csapat ellen jó eredmény, nagyra értékelem.

    Marco Rossi: A ma esti meccs bizonyította, amit korábban is mondtam, hogy amikor a válogatott játszik, nincs barátságos mérkőzés. Mindenki meg akarta nyerni a meccset. Nekünk voltak nagyobb helyzeteink, összességében kiegyensúlyozott volt a mérkőzés, de ha most is minden helyzetet kihasználunk, más lehetett volna a végeredmény. Amikor erre gondolok, hogy a stadion egyik fele Marcót, a másik Rossit harsog, az nagyon megindító. Sosem hittem volna, hogy ez megtörténhet, Az a legkevesebb, amit tehetek, hogy megköszönöm. Azért kulcsoltam össze a kezem, mert ez köszönetnyilvánítás a részemről. Elnézést, ilyenkor elcsuklik a hangom.Amikor gondban vagyunk, sajnos mindig ugyanazon a posztokon adódik problémánk. Schäfer András és Vécsei Bálint is több meccsről hiányzott már. Szoboszlai Dominik persze képes ezt a szerepet is betölteni, de a Liverpoollal szemben nekünk inkább előrébb van rá szükségünk. Meghívtunk olyan játékosokat, akik pótolhatják a hiányzókat, de egészen más a válogatottban szerepelni, mint az NB I-ben. Említhetem a jövőt illetően Szuhodovszki Somát is, akinek még alkalmazkodnia kell ahhoz, amit mi kérünk. Azonban ez a két meccs is üzenet lehet a fiatalok számára, ha megfelelően teljesítenek, megkaphatják a lehetőséget.

    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-sosem-hittem-volna-hogy-ezt-kapom-a-szurkoloktol-rossi-2977817
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2023.09.11, 11:41 (szerk.: 2023.09.11, 12:07)
    Két egyforma erőségű csapat, teljesen igazságos döntetlen, kicsit túlpörgő játékosok, és egy pocsék bíró, kb ennyi...

    A legrosszabb teljesítményt a bíró nyújtotta, ez valami katasztrófális színvonal volt.
    A két csapat viszont alaposan kitett magáért. smiley

    Grat srácok ! Örülök , ha nem lesz sérültünk! Hihetetlen paraszt módon játszottak a csehek a bíró meg engedte , hogy daráljanak bennünket.

    Amugy a jo oldalat nezve, nem rossz h ilyen meccseket jatszunk, de foleg, h kepesek vagyunk felvenni a kesztyut. Jo csapat ez a cseh, kar h atment sportszerutlensegbe sok helyen a meccs, kulonben nagyon elvezetes lett volna. Vegye be a biro, mert ebben o is benne volt.

    Kellenek ezek a genya meccsek is, hadd szokják ezt is... Harcoltak, mentek, nem ******* be. Styles, Kerkez szerintem nagyon jók voltak ebben.

    Hat jo kis paprikás meccs volt ahonnan néztem (53 min). Kata, Horvát, Csoboth is fejben lassúak. De tetszett Kata harcossaga. Lang megint mutatott egy betlit középen. Szalai borzasztó bizonytalan.
    A válogatott legnagyobb sztárja és legfontosabb láncszeme - Rossi utan - Orbán. Láthattuk mit jelent ha ő van, s középen.

    Teljesen reális az eredmény.
    A védelmünkben mindig benne van a gól a rossz döntések miatt,ilyen meccseken hibázzon inkább Lang mint élesben.
    Kellett ez a harcias meccs már el vagyunk szókva ettől,tudnia kell kezelni a srácoknak az ilyen szitukat akkor is ha gyenge a spori vagy odafúj a másiknak.
    Négy nap múlva üssük a szerbeket és akkor mindenki boldog lesz.

    A védelem esetlen Orban nélkül, a támadószekció pedig sokszor pontatlan, de próbálkoznak, akarnak. Az első félidő nagy részében fejetlenség és kapkodás ment, aztán pedig mikor végre összeszedte magát a csapat, a csehek elkezdtek aprítani, idegesíteni, ami miatt a második félidő elejére újra kezdtek szétesni a fiúk mentálisan. :( A látványosan elfogult bíró meg aztán hab volt a tortán... Kemény mérkőzés volt, a Lang-Nagy-Dibusz trió labdázásánál hátul a szívroham kerülgetett mindig, de a Sallai-gólnak nagyon örülök, az csodaszép volt és nagyon kellett már. :"smiley Kerkez gólpassza és egy-két megoldása pedig szenzációs volt!

    Spori totál nem volt képben. Ivott, vagy mi?? Remélem egy ideig nem vezet nekünk.
    A csapat akart, ebbe most ennyi fért bele. Orbán lehozása nagy hiba volt, ezen múlott kábé a win. Ez van, a szöv.kap. is hibázhat. De azért jó volna átéreznie a Maestronak, hogy mennyire akarja a közönség a győzelmet. Ezt a faktort is illene bekqlkulálnia!
    A játékosok meg... Kerkez és Sallai, meg az 1. félidőben Nego nagyon rendben volt. A 2.ban Fiola kellett, meg Szalai Attila is feljavult. A fiatal cserék meg szinte semmit nem tettek hozzá. :/

    Egy biztos, hajtós, küzdős, bevállalós válogatottunk van. 10 évvel ezelőtt mit adtunk volna ezért. Respekt ezért (is) Rossi mesternek és a csapatnak.
    De az tisztán látszik, hogy nagyon komoly fejlődést kell még produkálnunk (egyéni és csapat szinten is), ha igazán jók szeretnénk lenni.

    A bíró minősíthetetlen volt! A cseh gól előtt Langot a fejelés közben úgy hátba verték, hogy azért nem tudta rendesen megfejelni a labdát. És ezt a bíró elnézte, de még Hajdú B. sem szólt semmit.

    Én csak azt nem értem, hogy ha teljes teltház volt, akkor hogyhogy csak 54 ezer néző, amikor a stadion elvileg 68 ezres. Nem hiszem, hogy lenne 14 ezer ember, aki megveszi a jegyet, és nem megy ki.

    Langot valóban lökték valamelyest, de ilyen helyzetben nem kezdünk el hazafelé fejelni semmit.

    egy csomóan kapják a jegyet csak úgy, mert szponzor cég, stb, de akiknek odaadják, azok ******* bele a meccsbe, eszük ágában sincs kimenni, nem is érdekli őket a foci.Ezért van az, hogy nincs már jegy, de hely az lenne bőven még.Ezt a rühelletes szokáést kéne valahogy felszámolni, az ilyen helyeket utólagosan kiadni még egyszer.

    Ott ment el a győzelem, hogy kivettük a védelem alap pillérét. Nemsokára jött is a gól súlyos egyéni hibámból. Persze lehet hogy a Mesterrel megbeszélték a Lipcsénél, hogy Vili a bari meccsen max egy órát kapjon. Amit viszont nem értek. Mi történt Dominik híresen távoli bombáival. Itt most nem csak a két eldurrantott szabadrúgásra gondolok. A Pool meccsein is feltűnt, hogy egy jobblábas lövése sem sikerül, messze kapu fölé - mellé mennek. Szerintem már nagyon rágörcsör.

    Közben kiderült, hogy Vili a lábát fájlalta, ezért kért cserét.

    Nem varnám a védő nyakába egyértelmű lökés volt előtte, valószínű tétmeccsen a VAR el is vette volna. Amúgy meg tétmeccsen nem is maradtunk volna hátul egy-egyben egygólos vezetésnél.

    A cseheknek már a '70-es években is ilyen kemény, sokszor favágó stílusuk van, ami máig nem változott semmit. Időnként, amikor jobb képességű játékosaik vannak, akkor levésbé jön ez elő, de a harc mindig is jellemző volt rájuk.
    ..
    Nálunk a védelem gyakorlatilag egyemberes. Nincs senki, ai Orbánt pótolhatná megfelelő szinvonalon. Evvől gond lehet, mert Orbán is már 30 körüli, a sérülések utáni felépülés is tovább fog nála tartani.

    Kemény meccs volt.Haraptak a csehek rendesen. Nem válogattak az eszközökben. Külön kiemelném Stronátit, mint a "gyakadémia sajátnevelésű őstehetségét" és egyben favágóját! Sallai gólja élmény volt.A cseheké meg egy komoly védelmi hiba.Ennyi belefér egy barátságosnak titulált meccsen. A horvát spori meg néha azt sem tudta melyik moziban megy a film!

    A szerb meccs után írtátok hogy Rossi a legerősebb láncszem,hát ebben biztos vagyok,jól tudta hogy itt nem nagyon szabad kísérletezgetni,ha megteszi csúfos vereség a vége,mert a csehek 2.sora sokkal erősebb mint a miénk.

    Csehország az Európa-Bajnokságon, itt Budapesten győzte le a jóval esélyesebb Hollandiát 2021-ben. A csehek egy jó csapat, aki a legjobbakal is fel tudja venni a versenyt, de most már a magyar válogatott is felnőtt melléjük. A döntetlen igazságos, két hasonló játékerejű csapat.

    Nem volt rossz meccs, sokkal jobb volt mint a régi meccsek. Ilyen irammal lehet csak megtanulni focizni. De sztem a csehek egy árnyalattal jobban megérdemelték a győzelmet. Ez sokakat sajnos bírózásra késztetett. Tévedtek ide is oda is. A csehek erősebbek voltak fizikailag, ezért tüntek sztem kifejezetten durvának. De sokat hibáztak ugyanúgy a mi javunkra is. A lényeg, hogy ez a válogatott jól néz ki, de csak azért mert pumpálják a pénzt folyamatosan, és Rossi abszolut a maximumot hozza ki belőlük. Ma se lehetett volna jobban irányítani. Még azt is meghúzta, hogy behozott vagy 3-4 alacsonyabb szintet képviselő játékost, had edződjenek. És az eredményt is sikerült megtartani. Én makd akkor leszek elégedett a magyar focival ha lesz egy jó bajnokságunk ahonnan meríthetünk, nem pedig angol meg német játékosok családfáját kell kutatni magyar felmenőkért. Majd ha a foci megáll a saját lábán mert bármelyik szövetségi kapitánynak rendelkezésére áll 50-60 válogatott szintű futballista. Mert vannak klubok, vannak tehetségek stb.. Ez még fényévekre van attól.

    Lang "hibáján" sincs értelme vitázni, ha valaki a levegőben "repül", annak még a minimális lökés pont elég, hogy "tovább repüljön", és a labdához ne legyen sok köze. Őt meg elég egyértelműen meglökték, úgyhogy azon a fejesen Orban sem segíthetett volna, de a világ legjobb védője sem, az mindenképpen suta lett volna. Semmi köze a gólhoz.
    Dininek annál inkább, ahogy elviharzott a labda mellett. Hogy miért nem a labdára ment, az rejtély. smiley

    ...azt tudja vlki, hogy miért van az, hogy a 3. szintre már sehova sem lehetett venni jegyet a 2. körben, erre mit látok a meccsen?...a szektorok kb egyharmada üres. köszi.

    Úgy teltház, hogy az összes jegyet eladták. Arról már nem tehetnek, hogy a különféle cégek által megvásárolt, úgymond repi jegyek gazdái közül sokan, nem jöttek el a meccsre.

    Kizárt, hogy "csak" 55 ezren voltunk kint. Ránézésre simán megvolt a 60. Nem volt 10 ezernyi üres hely.

    dibusz meg mire jött. értem én h amolyan cicázós stílusban menteni akarta a "hazaadás" után a menthetőt de volt ott még védő langon kívül is ami miatt fölöslegesen szaladgált a tizenhatoson kívül. hehe

    Dibusznak rosszak a kirúgásai és kifutásai.
    Langot lökték, egyébként jó volt, ahogy Orbán és Nego is.
    Kerkeznek főleg a szabálytalanságokkal kell vigyáznia.
    Szalai megint sok labdát szórt el.
    Styles támadásban ügyeskedett, viszont az első tíz percben három labdát adott el hátul, megúsztuk, de ez elfogadhatatlan!
    Sallai szép gólt lőtt, Szobi és Varga megfelelt, Kalmár sem volt rossz, Nagy jól szállt be, kell ő még.
    Pontozni nincs kedvem...

    Langgal nem volt semmi gond amíg Orbán le nem jött, akkor láthatóan rögtön megbomlott a védelem összhangja és rövid távon jött is egy hiba amiből egyenlítettek. Ezen kívül is sajnos továbbra is látható az hogy rövid a padunk, most hogy egy fél csapatra való rutinosabb ember hiányzott (Schäfer, Bolla, Botka, Vécsei, Kleinheisler, Gazdag, Nagy Zsolt) gyakorlatilag csak szinte újoncokat lehetett cserélni. De asszem a hetet így kimaxoltuk a szerbek legyőzésével. Ettől függetlenül még baromi nehéz lesz ami hátravan a csoportkörből mert a szerbek meg a montenegróiak is úgy fognak nekünk esni mint ma a csehek, a másik két meccs meg idegenben lesz, nagyon a topon kell lenni.

    Dibusz 4 -ezen a meccsen nagyon alul teljesitett, borzalmasaak voltak a kirugasai es a kijovetelei.
    Lang 4 - elore hozta ugyanugy a nagy semmit, nagyot hibazott a golnal, meg ha loktek is.
    Orban 6 - nelkule nem az igazi a vedelem, mondhatjuk hogy mar elkepzelhetetlen.
    Szalai 5 - elsoben nagyon bizonytalan volt, a masodikban mar jobb volt.
    Nego 6 - megint a jobbak kozt, a masodikban mar elfaradt, decazert 32 evesen egy szarnyvedoben, mar nem fog tudni vegig maxon menni.
    Kalmar 5 - lenne fantazia ebben a melysegi iranyito posztban a szamara, mert kepzett lenne hozza, de nem ebben a tempoban, ez meg nb1-ben is lassu.
    Styles 6 - ujra a jobbak kozott, harcos, megy, segiti a vedekezest es a tamadasokat.
    Kerkez 6 - harcos volt, mint mindig, de mist meg jo jattekkal is parosult.
    Szobo 6 - ma jobban tetszett, mint Szerbek ellen. Vezer volt, viszont ujra el kell kezdenie gyakorolni a szapadokat, regen jobban ment neki.
    Sallai 7 - kicsit gorcsosen kezdett, de meg igy is helyzetekbe tudott kerulni, es az ahogy megelozte az emberet es bevarta, az klasszis volt.
    Varga 6 - nekem tetszett ahogy elisztogatta, sokszor egyerintobol. Egyertemuen meg van az kezdo csatarunk.
    Nagy 6 - jol mozgatta a csapatot, rengeteget mozgott.
    Fiola 4 - nem tudta felvenni a ritmust.
    Horvath 4 - gyengen szallt be, magas szint volt ez szamara(remelhetoleg csak egyenlore).
    Kata - 5 nem mozgott rosszul, keveset jatszott, altalaban harcos, nala is az lesz majd a donto, h ki tud e kerulni meg idoben kulfoldre.
    Csoboth 4 - tul keveset ert labdaba, h pozitivan lehessen ertekelni.

    A szerbek elleni meccs volt a legfontosabb, amit a srácok le is hoztak és ez a meccs ha kikaptunk volna szerintem senkinek szava nem lehetne. Engem az aggaszt a legjobban, hogy Rossi a védelembe nem mer belenyúlni, lehozta Orbánt és helyette Fiolát küldte be és Lang ment középre. Egyből is látszott a védelem összhangjának a megtörése. Mocsira kíváncsi lettem volna, de Szalai Gáborra is, a belső három védőnket ilyen meccseken érdemes lenne rotálni és mindegyik variációban megnézni, hogy kik passzolnak és ha esetleg az alap emberek közül, ne adja Isten Orbán lesérülne tétmeccsre akkor hogy állna össze a védelem. Horváth volt még újonc, voltak jó megmozdulásai, de neki erre még érnie kell, azonban megérdemelte ezt hogy megmutathassa magát. Kata pedig szerintem mostantól állandó kerettag lesz, látszik azon hogy Rossi bízik benne hogy ma és a szerbek ellen is beküldte, szerintem az edzésmunkája és alázata tetszik neki, valamint kicsit Nagy Ádámra is hajaz a játéka.

    A vezetésünk megszerzésekor a csehek fokozatot kapcsoltak. Nem a focizásban, hanem a tahóskodásban. A bíró pedig ehhez sajnos partner volt. Viszont ezt Rossinak látnia kellett (volna), és azonnal reagálni, nem pedig hagyni, hogy a fél csapat, köztük a csk Szoboszlai is elkezdjen a foci helyett másra koncentrálni. Ebbe bele volt így kódolva a hiba, mondhatni, a csehek "taktikája" simán bejött.
    Sajnos ekkor Rossi annyit tett, hoy Orbánt hozta le, amivel totál kihúzta a védelem stabilizáló emberét. Úgyhogy azt gondolom, a gól nagyban varrható a kapitány nyakába.

    Bő két éve emlegetem, hogy Nagy Ádi már nem válogatot forma, de ma el kell ismernem, hogy jól tolta. Kellemes meglepetés, és főleg reménykeltő. ILYEN Nagy Ádi kell még!
    A legjobb ma szerintem (is) Kerkez és Sallai voltak, Dominik is igyekezett, odatette magát, szerintem Kálmánunk is alapvetően ügyes volt, még Hajdúbé is megjegyezte hogy mennyire labdabiztos, jó volt Nego is megint. Orbán tanár, mint mindig, kár hogy lesérült. Szalai jobb volt sokkal mint a szerbek ellen. Sokakkal ellentétben én Langot sem szidom, megbillentették, de mégsem erre hívatkozik, hanem elismeri, hogy hibázott. Pontosan ilyen meccseken "kell" hibázni, jókor tanulhat belőle. Kalmár szerintem inkább csak morál javítási szempontból került be, nincs még formájánál. A 3 csere közül egyedül Katán nem érződik az NB1 káros hatása (feleolyan sebesség mindenben, mint ami válogatott meccsre kéne). Igen, biztosal eladási céllal IS kerültek be a cserék, de az baj lenne, tényleg? Mindenhol jobb, mint az itthoni mocsárban...
    Varga pedig elől szerintem bőven van olyan értékes, mint Szalai Ádám volt. Kiválóan lát (órási passzt adott Kerkeznek a gól előtt), magas, erős, sok fejpárbajt nyert, jól passzol, stabil. Engem megvett smiley

    Látszik Gulácsi hiánya? Dibusszal eddig egy kapott góllal lehoztunk egy fél selejtezősorozatot, szerintem egyáltalán nem látszik Gulácsi hiánya, sőt…
    Gulácsi magabiztosabb? Legtöbb meccsen pontosan olyan fogalmatlan mint ahogy Dibusz is tud lenni, de kettejük között a legfőbb különbség, hogy Dibusz képes olyan váratlan bravúrokra mint a szerbek ellen kétszer is. Gulácsinak egyetlen ilyen bravúrját sem lehet megemlíteni. Véd, amit kötelező (amit Dibusz), beenged potyákat (Dibusznál ilyen hálistennek csak a Fradiban volt a válogatottban még nem), de emellett semmi extra és nagyon bizonytalan akár kijövetelről van szó, akár beadásnál,szögletnél labdát lehúzni vagy akár lábbal is.

    Szerintem Lang egyáltalán nem volt gyenge láncszem, s azt is remélem hogy ők nem olvassák ezt a sok okoskodást. S most hadd védjem meg Langot. Ő azon a poszton, ahol mindig is játszik, megbízhatót nyújt, most is így volt. A csehek ellen nagy bátorság volt behozni középre, főleg hogy komolyan vették ezt a meccset. Ez a bíró érdekesen vezette ezt a meccset, akár le is fújhatta volna azt sz esetet. Küzdöttek a fiúk és ez jó, szükzég volt erre a meccsre, mert a szerbek ellen erre lesz szükség.

    Lang abban hibázott, hogy a megváltozott helyzetben (Orbán kiválása) nem a legegyszerűbb megoldást választotta és rúgta fel a labdát a oldalsó tribünre. Ehelyett a saját kapunk felé próbálta megjátszani. Még szerencse, hogy tét nélküli meccsen fizetünk ezért tanulópénzt.

    A szerbek elleni nagyon gyenge játéka után kritikus szemmel néztem Szalai Attilát, és most is általában ügyetlenül ért labdához, és az indításai pontatlanok voltak.
    Korábban előszeretettel szidtam Nagy Ádámot, de erre a meccsre összekapta magát.

    Néhány gondolat: Kint voltam a kisfiammal a Puskásban (életemben másodszor). Le a kalappal mindenki előtt, aki ott volt. Jó volt látni a sok kisgyermekes családot, apukákat a gyerkőcökkel, a fiatal és idősebb baráti társaságokat, stb... Köszönet a jó hangulatért.
    A meccsről: Már két éve a hollandok ellen is elég alattomosan játszottak a csehek. De amit ma műveltek, az mindenen túltett. Rég láttam ilyen alattomosan játszó és viselkedő csapatot, ráadásul egy barátságos meccsen. No comment. Remélem nem sérült meg senki.
    Szoboszlai mindent vitt nálam. Messze a legjobb volt. A pálya minden szegletében feltűnt, akár védekezni kellet, akár támadni. A gól is tőle indult. Sallai pedig megtanulhatná végre azt, hogy nem minden labdát neki szánnak elől. Konkrétan két góltól mentette meg a cseheket. A meccs első felében Kalmár gólba tartó lövését mentette fölé a cseh védők helyett, míg a végén Szoboszlai gólba tartó lövésébe tette bele a hátát. Csatár létére gyakorolhatná kissé a helyezkedést is. Ha a társ lövőhelyzetben van, akkor ne be a kapu felé mozogjon, hanem kifelé és vigye magával a védőket. Szóval a szerb meccsig vegyen külön órákat a Mestertől ebben a kérdésben, ha már Freiburgban nem tanítják neki ezt...
    A
    Kár érte, lehetett volna jobb az eredmény ha egy kicsit jobban odafigyel.
    A csehek gólja előtt Langot eléggé alattomosan meglökte a csatár hátulról. Nálam ez szabálytalanság. Amúgy a játékvezető sokat tévedett, és inkább a mi kárunkra többet.
    A csapat felé respekt.
    Kicsit félek attól, hogyha Gulácsi visszatér, akkor kapus poszton gyengülünk. Dibusz jobb kapus szerintem, azaz inkább megbízhatóbb.

    "Rég láttam ilyen alattomosan játszó és viselkedő csapatot, ráadásul egy barátságos meccsen"
    Ez egyébként tipikus angol foci, sunyi izmozás, a labdát elvétve kereső mozgás, agresszív fizikális kontaktok, szerintem zseniális, ahogy pl Szobi ebben részt vesz, de egyébként neki kötelező, mert a PLben nyomja, én leginkább Vargán dobom le a sérót, aki jelen formájában simán beférne Watkins helyett az Aston Villába. A csávó nem tudom mit szed, de ha valaki tudja, akkpr győzze már meg, hogy adjon már belőle mondjuk Szalainak, meg Nagynak....

    Nem tudom ki fordította a cseh edző szavait, de megnéztem a cseh sajtóban mit is nyilatkozott, mert amit itt közöltek az érthetetlen, zavaros.
    Szóval: Az egyenlítő gól után a gólszerző (Jurečka) heccelte a közönséget, mivelhogy nagyon csendben voltak. Erre mondta, hogy, ha a heccelés nem lép át egy határt akkor rendben van.
    Egyébként dícsérte a hangulatot , irigykedett az 50000 néző miatt barátságos meccsen.

    Megvolt a vezetés, a csehek a korábbinál is tahóbban kezdtek játszani, a mieink meg nem fociztak meg nem az eredményre figyeltek, hanem nekiálltak idegeskedni, törlesztgetni (mivel a katasztrofális játékvezető nem védte meg őket), Szoboszlaistul a csapat nagy része ezzel törődött, meg is lett a hiba. Alap, hogy a kapitány ilyenkor valahogy reagál. Nem tette meg, és meg is kaptuk az egyenlítő gólt. Egyéni hibákból, de azok nem a semmiből jöttek, hanem a nyomás miatt nem volt koncentráció. Ez a kapitány hibája, ha nem látta jönni. A közönség (ahol én voltam) tökre látta.
    Abszolút elkerülhető volt pedig a helyzet, és simán nyerhettük volna a meccset.

    1. A cikkben 55 ezer néző szerepel. Ok még így is hiányzik 12 ezer, de az hogy valahol üres egy-egy szék simán lehet amiatt is, hogy a B-középben viszont kb kétszer annyian állnak mint ahány hely van. Ők vettek valahová jegyet, aztán odamentek.2. Mi az, hogy Rossi hogy meccselt?Ez egy felkészülési meccs volt, ahol ki lehetett próbálni dolgokat. Kaphatott több lehetőséget Kata, bemutatkozhatott Horváth, vagy éppen ha már Willi megsérült kipróbálhatta, hogy Lang megoldja-e szükségből az ő pozícióját. Nyilván berakhatta volna Szalait, Mocsit, Baloghot, de egy ilyen hangulatú meccsen nem kockáztatta meg, hogy esetleg megégessen egy fiatalt. Lang -bár kibillentették- hülyeséget csinált, de ő rutinos, túl teszi magát egy ilyenen, egy újoncot meg hazavág hónapokra vele. Ráadásul pont ez volt az a szakasz, amikor a csehek elkezdtek pimaszkodni, ki tudja, hogy egy újonc ezt hogy reagálja le. 3. Én pont azt mondtam a kapott gól előtt, hogy Dominik tudatosan élezi a feszkót. Vezettünk és zseniálisan tördelte szét a csehek játékát ezekkel a mübalhékkal ahogy ilyenkor az igazán nagyok csinálják. Amikor beleállt és összedugták a homlokukat a cseh gyerekkel 5 mp múlva már csibész módjára vigyorgott. Nagyon ott van fejben is a srác, nagyon bírom, de mondjuk ki nem...?

    "A VIP páholyok alatti 3 szektor teljesen üres volt"
    Szemben ültem vele, teljesen tele volt a VIP alatt. Felette, a legfelső szektorok voltak szórványosak, de egész egyszerűen kizárt, hogy 12 ezer üres hely lett volna. Simán 60e fölött volt a nézőszám.

    Értékelje a magyar válogatott játékosainak Csehország elleni teljesítményét!

    Sallai Roland 7.68
    Kerkez Milos 7.65
    Willi Orbán 7.42
    Szoboszlai Dominik 7.08
    Varga Barnabás 6.7
    Callum Styles 6.7
    Loic Nego 6.68
    Szalai Attila 6.54
    Dibusz Dénes 6.3
    Nagy Ádám 6.12
    Fiola Attila 5.7
    Kalmár Zsolt 5.67
    Lang Ádám 4.97

    Szavazatok száma: 6432

    Köszönjük szavazatát!

    Jó, hát ez borítékolható volt. Sallai rúgta a gólt, Kerkez adta a gólpasszt, a gól előtt pedig Lang hibázott. Illetve az is látszik hogy a szurkolók fejében Szalai Ádám helyét most már teljesen egyértelműen átvette Nagy Ádám mint az első számú kerékkötő akitől sürgősen meg kell szabadulnia a válogatottnak, és a következő években hallgathatjuk majd tovább a szekértő vernyákolást arról hogy a kopasz kókler olasz biztos szerelmes ebbe az "alibikiráyba" (bár azért Nagy Ádám még reménykedhet mert Szalai Attilát is kezdik mostanában hasonló színvonalon betalálni a hozzáértők)

    A válogatott értékelése (SF):
    Szoboszlai 7.5
    Kerkez 7.2
    Varga 7.1
    Dibusz 6.9
    Styles, Kalmár, Nego 6.8
    Szalai 6.7
    Kata 6.6
    Orbán, Sallai 6.5
    Nagy, Horváth 6.4
    Fiola 6.3
    Lang, Csoboth 6.1

    Sokkal jobbak voltak az az igazság, és ez csak a második soruk volt állítólag...Ami számomra kemény volt, az az, hogy gyakorlatilag a teljes meccsen fenn tudták tartani a nyomást, folyamatosan presszingeltek, és ezzel megölték a játékunkat. Erre a szerbek se voltak képesek, ott a 70. perc körül már látványos volta kipukkadás, de ezek végignyomták az egészet. A játék képe alapján az X az hízelgő nekünk.

    Igen, a meccs jó volt, a hangulat kitűnő.
    A meccs leggyengébb teljesítményét a horvát bíró nyújtotta. Ez a ************* össze-vissza fújt. Amikor sárgát kellett volna adni, akkor nem adott, amikor nem keleett volna, akkor adott. Amikor mi rúgtuk ki a labdát mi jöttünk bedobással, amikor a cseh lerántotta a magyart, akkor semmi. Borzasztó volt.
    .
    A legnagyobb baj azonban nem ez volt, hanem Orbán sérülése. Remélem a szerbek elleni meccsre rendbe jön, különben nélküle zakó lesz idehaza.

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2977765
    https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-olvasoinknal-sallai-roland-volt-a-csehek-elleni-meccs-legjobbja-2977901
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2023.08.30, 20:47
    Férfi A-válogatottunk a szeptember 7-i, zárt kapus szerbiai Eb-selejtezőt követően, szeptember 10-én, 18 órakor a cseh válogatott ellen játszik felkészülési mérkőzést a Puskás Arénában. A találkozóra szóló belépőjegyeket augusztus 22-től lehet megvásárolni.

    Első körben, augusztus 22-én, 10 órától a Szurkolói Klub (SZK) tagjai válthatják meg a jegyeiket. Amennyiben maradnak értékesíthető belépők, augusztus 25-én, 10 órától az SZK-tagsággal nem rendelkezők is vásárolhatnak jegyeket. A vásárlásra a készlet erejéig, vagy a mérkőzés napjáig van lehetőség. Az idei Eb-selejtezőkre kiadott bérletek nem érvényesek a mérkőzésre.

    A belépőket a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet megváltani, a személyes adatok megadása kötelező (teljes név, születési dátum és hely).

    A mérkőzés jegyei elhelyezkedéstől függően 3000-12 000 forintba kerülnek, a Szurkolói Klub tagjai 15%-os kedvezményt kapnak ebből az árból.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/magyarorszag-csehorszag-augusztus-22-en-indul-a-jegyertekesites
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2023.01.30, 22:18
    Tíz év után magyar-cseh válogatott meccs a Puskásban

    Szeptember 10-én vasárnap este 18 órától Csehország ellen játssza idei második felkészülési mérkőzését a férfi A-válogatott. A mérkőzést a Puskás Arénában rendezik.

    Miután az Eb-selejtezők sorsolásakor a magyar válogatott ötcsapatos csoportba került, az idei évben két barátságos mérkőzést is játszania kell. Az elsőn március 23-án, szintén hazai pályán Észtország ellen lép pályára Marco Rossi együttese, míg a második selejtezőcsoportbeli szabadnapon Csehország lesz az ellenfél a Puskás Arénában.

    A cseh válogatott jelenleg két hellyel mögöttünk, a 38. helyen áll a világranglistán, vagyis nagyjából hasonló játékerőt képvisel, mint a magyar csapat. Ők is a Nemzetek Ligája A-ligájában szerepeltek tavaly, de a csoportjuk (Spanyolország, Portugália, Svájc, Csehország) utolsó helyén végeztek, így visszaestek a B-ligába. Voltak azért kiemelkedő eredményeik, hazai pályán legyőzték Svájcot, illetve döntetlent játszottak Spanyolországgal, ami jól mutatja az erősségüket. Több játékosuk játszik a Bundesligában, illetve Olaszországban, de az angol West Ham Unitedben is szerepel két labdarúgójuk. Egy légiósuk a magyar élvonalban futballozik: Patrizio Stronati a Puskás Akadémia játékosa. A szövetségi kapitány Jaroslav Šilhavý, aki Marco Rossihoz hasonlóan 2018 óta tölti be a posztot.

    A tavalyi világbajnokságra ugyan nem jutott ki a cseh válogatott, azonban a pótselejtezőkig még eljutott, ott hosszabbításban szenvedett 1-0-s vereséget Svédországtól. A vb-selejtezőkön egyébként márciusi ellenfelünkkel, Észtországgal egy csoportban szerepeltek a csehek, idegenben 6-2-re, hazai pályán pedig 2-0-ra nyertek.

    – Egy olyan csapattal fogunk játszani, amely kifejezetten erős, még akkor is, ha a legutóbbi mérkőzései a Nemzetek Ligájában és a vb-selejtezőkön nem úgy sikerültek, ahogy azt minden bizonnyal szerették volna – mondta az mlsz.hu-nak Marco Rossi szövetségi kapitány. – A cseh válogatott szervezett futballt játszik, nagyon jó játékosokból áll, akiknek nagy része kifejezetten erős bajnokságokban edződik. Az idei célunk, hogy az Eb-selejtezőkről kijussunk a kontinenstornára, azonban felettébb nehéz dolgunk lesz, és a selejtezősorozat hajrája előtt fontos szerepe lesz a csehek elleni mérkőzésnek, amelyen ugyanolyan keményen kell majd harcolnunk a győzelemért, mint a selejtezőkön. Szeptemberig sok idő van még, így lehetőségünk lesz alaposan kielemezni a cseh válogatott játékát, és persze a saját játékunkat is fejleszteni szeretnénk addig.

    A magyar és a cseh válogatottnak ez lesz a negyedik hivatalos összecsapása Csehszlovákia felbomlása óta, az eddigi három találkozón egyszer győztünk, egyszer alulmaradtunk, egyszer döntetlen lett a végeredmény (korábban Csehszlovákia ellen 19 győzelem, 10 döntetlen, 9 vereség volt a mérlegünk). Legutóbb 2013. augusztusában találkozott a két csapat, akkori 1-1-es döntetlent hozott a felek budapesti találkozója, a mieink gólját Dzsudzsák Balázs szerezte.

    Marco Rossi együttese legközelebb március 23-án Észtország ellen lép pályára, majd négy nappal később, szintén a Puskás Arénában, Bulgária ellen kezdi meg az Eb-selejtezőket.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/tiz-ev-utan-magyar-cseh-a-puskasban