magyarfutball.hu

Magyarország - Észtország

   
Tölts fel te is saját képeket! »
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
hivatalos válogatott mérkőzés

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2022.12.28, 11:43
  Az észtek ellen kezdi 2023-at a férfi A-válogatott

  A jövő év az Európa-bajnoki selejtezők jegyében telik majd a férfi A-válogatott számára, az esztendőt azonban felkészülési mérkőzéssel kezdi Marco Rossi együttese, az ellenfél az észt válogatott lesz.

  A magyar válogatott az Eb-selejtezők sorsolásán ötcsapatos csoportba került, így a selejtezősorozat két játéknapján is felkészülési mérkőzést játszik majd. A mieink egyik selejtezős szabadnapja éppen az első játéknap lesz, az UEFA jelenleg érvényben lévő szabályzata alapján azonban a szabadnapos válogatottak is kötelesek pályára lépni, vagyis felkészülési mérkőzést játszani.

  Marco Rossi együttese a fentieknek megfelelően a 2023-as évet március 23-án felkészülési mérkőzéssel kezdi, méghozzá Észtország ellen, hazai pályán. Az észtek az idei évet a Balti Kupával zárták, melyen rajtuk kívül Lettország, Litvánia és Izland vett részt. A négycsapatos torna elődöntőjében büntetőkkel kaptak ki Lettországtól, majd a 3. helyért játszott mérkőzésen Eb-selejtezős ellenfelünket, Litvániát verték 2-0-ra. Az észtek a Nemzetek Ligája D divíziójában szerepeltek idén, és csoportgyőzelmükkel feljutottak a C ligába.

  – Az idei évben nagyon erős ellenfeleink voltak, amelyek rendre kezdeményeztek ellenünk, így most kifejezetten olyan ellenfelet szerettünk volna, amellyel szemben valószínűleg nekünk kell majd kezdeményeznünk és feltörni a szervezett, felállt védelmet – mondta Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – Az észtek veszélyesek, amit az is jól mutat, hogy nyáron 0-0-s döntetlent játszottak a bennünket két vb-selejtezőn is legyőző Albániával. Bár játékosaik többsége az észt bajnokságban játszik, van kerettagjuk az Arsenalból, a Tottenhamből és az FC Zürichből is.

  A mérkőzésnek ezúttal is a Puskás Aréna ad otthont. A mieink az Észtország elleni mérkőzés után négy nappal, március 27-én a bolgárok ellen kezdik meg szereplésüket az Eb-selejtező sorozatban.

  2022.11.29
  https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/az-esztek-ellen-kezdi-2023-at-a-ferfi-a-valogatott